-
Απο όσο γνωρίζω η michelin βγάζει άνετα και με καλές επιδόσεις λάστιχα
-
εγω θελω 195 55 15 για χρηση πολης και 10.000 το χρονο
αλλα θελω πολυ καλο κρατημα κυριως στις στροφες σε στεγνο περισσοτερο
(πηγαινω αρκετα γρηγορα)ειμαι αναμεσα σε
Michelen energy
Michelen Pilot exalto (μου ειπαν οτι θα ξεραθει γρηγορα και δεν κανει για λιγα χλμ)
Continental Premium 2
Goodyear Hydraκαι το dunlop 01 sport
Τι προτεινετε?
-
Ο χρήστης adi32 έγραψε:
εγω θελω 195 55 15 για χρηση πολης και 10.000 το χρονο
αλλα θελω πολυ καλο κρατημα κυριως στις στροφες σε στεγνο περισσοτεροειμαι αναμεσα σε
Michelen energy
Michelen Pilot exalto (μου ειπαν οτι θα ξεραθει γρηγορα και δεν κανει για λιγα χλμ)
Continental Premium 2
Goodyear HydraΤι προτεινετε?
Αν θες πολύ καλό κράτημα σε στροφές αποκλείονται εκ των προτέρων τα Michelin Energy. Από κει και πέρα και τα Goodyear Hydra είναι λάστιχα προορισμένα για βρεγμένο οδόστρωμα, οπότε και πάλι είναι εκτός των προδιαγραφών που θέτεις.
Ανάμεσα στα Michelin Pilot Exalto II (τα φοράει ο αδερφός μου) και στα Continental Premium Contact 2 (τα φοράει ο πατέρας μου) θα σου πρότεινα τα Exalto. Κατά τη γνώμη μου είναι το πιο σπορ λάστιχο της κατηγορίας. Ως προς την αντοχή τους δε μπορώ να μιλήσω βάση εμπειρίας, δεν έχω ξανακούσει όμως αντίστοιχο σχόλιο περί πρόωρης φθοράς. -
Adi32, δεν κατάλαβα με ποια λογική σου είπαν τα Michelin PE2 δεν κάνουν για λίγα χιλιόμετρα. Το αντίθετο θα έλεγα.
Το dunlop SP01 sport είναι 1 φτηνό και 'τίμιο' λάστιχο με μεσαίες επιδόσεις το οποίο θα σου βγάλει πολλά χλμ. Αλλά εσύ με μόνο 10,000 χλμ το χρόνο δεν σου λέει κάτι αυτό.
Το energy το απεκλεισέ το οπως σου είπε και ο aserf.
Για το hydra δεν εχω εμπειρία. Μεταξύ PE2 και PremiumContact2 νομίζω ότι και αν παρεις θα μείνεις ευχαριστημένος ...ισως μια ελαφριά προτίμηση προς PE2.
-
μoυ ειπαν οτι ειναι σκληρο και αν δεν κανω πολλα χλμ θα ξεραθει γρηγορα
-
Καλημέρα.
Το SP01 το είχα σε 185/55/14 στο Ρunto Gt μου προ 2 ετών και ήμουν ικανοποιημένος πάρα πολύ, σε αυτή τη διάσταση φυσικά.
Το έβαλα και στο νέο μου Nissan ALmera 1.5 σε 195/60/15 και πάλι το βρήκα αρκετά καλό, έως τα 20.000χλμ που το κράτησα ήταν πολύ ωραίο στο στεγνό και απλά καλό στο βρεγμένο.
Αυτές οι εμπειρίες μου περί SP01.....
-
τελικα εβαλα τα Michelen exalto
απο τα πρωτα χλμ που εκανα στις στροφες του καρεα με 120-140 το αυτοκινητο ειναι τρενο -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Απο όσο γνωρίζω η michelin βγάζει άνετα και με καλές επιδόσεις λάστιχαΕΒΓΑΖΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΕΛΕΝ ΠΙΑ....BANKRUPT
-
Που το διάβασες αυτο;Θα μας δώσεις λίνκ;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Που το διάβασες αυτο;Θα μας δώσεις λίνκ;Άμα το λέει ο Ράντομ, ΙΣΧΥΕΙ.
-
Στην ακριβότερη τιμή του καουτσούκ αναζητούνται τα αίτια για την κάθετη πτώση που σημείωσαν τα κέρδη της Michelin στο δεύτερο εξάμηνο του 2006. Παρά ταύτα, η εταιρεία προσδοκά υψηλότερη κερδοφορία κατά το 2007. Τα καθαρά της κέρδη περιορίστηκαν στα 296 εκατ. ευρώ, έναντι 500 εκατ. ευρώ το 2005. Αντίθετα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,2%, ανερχόμενες στο ύψος των 8,36 δισ. ευρώ. Η Michelin επανέλαβε ότι στόχος της είναι το λειτουργικό κέρδος από τις πωλήσεις να ανέλθει σε 10% ως το 2010, εφόσον το περισυνό περιθώριο λειτουργικού κέρδους διαμορφώθηκε στο 8,2%.
23/2/2007
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=210&page_id=4964
με ~300εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη και 3% αύξηση πωλήσεων, μπορεί να τη βλέπουμε για κανα δυο χρόνια ακόμα ...
-
μιλάμε για γίγαντα...πολυεθνική...δεν κλείνουν έτσι από την μία μέρα στην άλλη...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μιλάμε για γίγαντα...πολυεθνική...δεν κλείνουν έτσι από την μία μέρα στην άλλη...Με το σημερινο παγκοσμιο κατεστημενο τιποτα δεν ειναι απιθανο.
Δε βλεπεις τι γινεται?Ολες οι εταιριες η σχεδον ολες ανηκουν πλεον σε ομιλους.Δε θα ειναι πολυ μακρια που δεκα εταιριες θα κυβερνανε τον πλανητη.Και το κακο στην προκειμενη περιπτωση ειναι οτι μιλαμε για μια εταιρια που εκτος απο κολλοσος διαθετει τεραστια ιστορια,τεχνογνωσια και ποιοτητα.
Κριμα αν συμβει το μοιραιο
-
Μια ερώτηση, γενικότερα αν έχουμε ένα λάστιχο με υψηλό και ένα με χαμηλό προφίλ, το χαμηλότερο θα θέλει ψηλότερη συγκριτικά πίεση;
-
Σκέφτομαι να αλλάξω λάστιχα στο Punto γιατί αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μία κατάσταση αλλού πατάω και αλλού βρίσκομαι.
Τι προτείνετε σε διάσταση 185/60/14;
Με ενδιαφέρει το κράτημα. Αδιαφορώ για την άνεση και το θόρυβο. -
Αν βρεις Bridgestone RE 720 έχει καλώς ...
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Σκέφτομαι να αλλάξω λάστιχα στο Punto γιατί αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μία κατάσταση αλλού πατάω και αλλού βρίσκομαι.
Με ενδιαφέρει το κράτημα. Αδιαφορώ για την άνεση και το θόρυβο.Αν βρεις Bridgestone RE 720 έχει καλώς ...
Επειδή είχα ρωτήσει για τα Potenza RE-720 στη διάσταση αυτή έμαθα ότι έχουν καταργηθεί εντελώς και δεν κυκλοφορούν. Προσωπικά ούτε από στοκ δε μπορούσα να τα βρω προ τριμήνου... ακόμα και αν βρεθούν όμως δε θα τα συνιστούσα ως επιλογή γιατί αν γίνει ζημιά σε ένα από αυτά μετά από λίγο καιρό θα είναι πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη η αντικατάστασή τους.
Προσωπικά θα σου πρότεινα τα Michelin Pilot Exalto II, τα οποία είναι μεν σχετικά ακριβά, πιστεύω όμως ότι έχουν πολύ καλή απόδοση στη γρήγορη οδήγηση, τουλάχιστον στην Corolla G6 του αδερφού μου. Ο δείκτης ταχύτητάς τους δυστυχώς ξεκινάει από V, δεν έχω νοιώσει μέχρι τώρα όμως ότι σε αφήνουν ξεκρέμαστο στα πρώτα λεπτά 'λειτουργίας' τους. Το μόνο κακό που παρατήρησα είναι ότι ήθελαν καμια 500αριά χιλιόμετρα για να στρώσουν και ν' αρχίσουν ν' αποδίδουν, καθώς στα πρώτα χιλιόμετρα είχα ψιλοαπογοητευτεί από την ελκτική τους πρόσφυση.
Κράτημα στο στεγνό έχουν επίσης πολύ καλό τα Yokohama S-Drive, πάσχουν όμως στο βρεγμένο. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Με ενδιαφέρει το κράτημα. Αδιαφορώ για την άνεση και το θόρυβο.Μισελεν εξαλτο 2
η
Γιοκοχαμα S Drive
-
Ο χρήστης mario boni έγραψε:
Σε BMW E36 316 φοράω τα Continental PremiumContact σε διάσταση 205/60/15 91Η και έχουν 55000χλμ.Τα αισθάνομαι αρκετά σκληρά πλέον και όταν καίει η άσφαλτος το ABS βγάζει φωτιές!Δεν αισθάνομαι ασφαλής πλέον.Γενικά από την αρ΄χη ένιωθα ότι δεν μπορώ να βρώ τά όρια από τα λάστιχά μουΣτο Ascona (185/70/13)που μόλις πούλησα είχα Bridgestone B330evo και πραγματικά ήταν λαστιχάρες.Με κρύο-ζέστη-βροχή-γλίτσα το αμάξι σταματούσε απίστευτα καλά
Οι διαδρομές που κάνω είναι καμιά 50-60χλμ την μέρα σε επαρχιακό δρόμο και αρκετές φορές και εθνική με ταχύτητες 140-160χλμ
τι λάστιχα προτείνεται και από τιμές πόσο πάνε?
-
Ο χρήστης mario boni έγραψε:
Σε BMW E36 316 φοράω τα Continental PremiumContact σε διάσταση 205/60/15 91Η και έχουν 55000χλμ.Τα αισθάνομαι αρκετά σκληρά πλέον και όταν καίει η άσφαλτος το ABS βγάζει φωτιές!Δεν αισθάνομαι ασφαλής πλέον.Γενικά από την αρ΄χη ένιωθα ότι δεν μπορώ να βρώ τά όρια από τα λάστιχά μουΣτο Ascona (185/70/13)που μόλις πούλησα είχα Bridgestone B330evo και πραγματικά ήταν λαστιχάρες.Με κρύο-ζέστη-βροχή-γλίτσα το αμάξι σταματούσε απίστευτα καλά
Οι διαδρομές που κάνω είναι καμιά 50-60χλμ την μέρα σε επαρχιακό δρόμο και αρκετές φορές και εθνική με ταχύτητες 140-160χλμ
τι λάστιχα προτείνεται και από τιμές πόσο πάνε?
Ο πατέρας μου τοποθέτησε τα Continental PremiumContact 2 σε Toyota Corolla Sedan σε διάσταση 195/60-15 και θεωρώ ότι αναβαθμίστηκε αρκετά το πάτημα του αυτοκινήτου, τουλάχιστον σε σχέση με τα εργοστασιακά Michelin Energy. Το ABS έπαψε να κάνει συνεχώς αισθητή την παρουσία του και το αυτοκίνητο σπινιάρει πιο σπάνια, ακόμα και όταν πρόκειται για ανηφόρες με ιδιαίτερα φθαρμένη άσφαλτο και ξεκίνημα από κατάσταση ακινησίας. Τα λάστιχα δεν έχουν πιεστεί ποτέ, οπότε δε γνωρίζω την αντίδρασή τους υπό συνθήκες πίεσης, σε απλή καθημερινή οδήγηση όμως σου δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας.
Σε 205/60-15 νομίζω ότι πάνε κοντά στα 400
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....