-
Προσωπικά , ρίχνω στο αμάξι μου με πίεση φρέσκο καθαρό νεράκι και μετά με ένα σφουγγαράκι μαζί με νεράκι το πλένω χωρίς σαπούνια χωρίς τίποτα και μετά το σκουπίζω και ΟΚ !! Ούτε κεριά ούτε γυαλιστικά ούτε ειδικά μαγαζιά να μου το πλύνουν , το πλύσιμο είναι ιεροτελεστία!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Προσωπικά , ρίχνω στο αμάξι μου με πίεση φρέσκο καθαρό νεράκι και μετά με ένα σφουγγαράκι μαζί με νεράκι το πλένω χωρίς σαπούνια χωρίς τίποτα και μετά το σκουπίζω και ΟΚ !! Ούτε κεριά ούτε γυαλιστικά ούτε ειδικά μαγαζιά να μου το πλύνουν , το πλύσιμο είναι ιεροτελεστία!!Σε νησί με τη σκόνη που έχει και σε μαύρο χρώμα;;;
Η σκόνη δεν φεύγει με απλό νερό. Το μόνο που καταφέρνεις είναι όταν περνάς με το σφουγγάρι να παρασύρεις τους κόκκους της σκόνης πάνω στο χρώμα γδέρνοντάς το. Αν το συνεχίσεις, πολύ φοβάμαι πως θα το δεις κάποια στιγμή σε άσχημη κατάσταση...
-
Έχω ένα golf και έχει ξεραθεί μια εσωτερική επιφάνεια του, συγκεκριμένα σε αυτό το σημείο:
Πέρσι το καλοκαίρι είχε αρχίσει να εμφανίζεται, φέτος με τον ήλιο έγινε εντονότερο.
Εντύπωση μου κάνει ότι έχει ξεραθεί μόνο εκεί, ενώ δεν έχει πέσει τίποτα πάνω...
Τι μπορώ να βάλω είτε για να το επαναφέρω είτε για να το διατηρήσω σε αυτήν την κατάσταση; Κάποιο κερί ίσως; Ευχαριστώ -
Εισαι 100% σιγουρος οτι δεν εχει πεσει κατι ή δεν ερχετε σε επαφη με κατι ? μηπως κατι αντανακλα επανω του και με τον καιρο εχει αφησει το σημαδι ??? περιεργο να κανει σημαδι μονο σε ενα συγκεκριμενο σημειο
Εγω θα δοκιμαζα να το περασω με τα σφουγγαρακια που υπαρχουν για τον καθαρισμο και την λιπανση του ταμπλο -
Μηπως επειδη βαζεις το χερι σου εκει(δε ξερω θεωρητικα μιλαω) ιδρωνεις και ξερενεται το δερμα απο τον ιδρωτα???Γιατι και εγω οταν βαζω το χερι μου στο παραθυρο το καλοκαιρι ιδρωνει το χερι μου και κανει και το δερμα.Παντος καθε φορα που ιδρωνω εκει καθαριζω την επιφανεια με κατι μωρομαντιλα που εχω στο αμαξι.
-
Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν βάζω το χέρι μου πάνω (δεν είναι καθόλου βολική θέση) και 99% ότι δεν έχει πέσει τίποτα πάνω. Επίσης, το αυτοκίνητο μπαίνει σε γκαράζ, και τις φορές που παρκάρει έξω, δε θα έπρεπε να φθείρεται και σε άλλα σημεία;
Θα περάσω από την autoplus να δω τι θα μου προτείνουν να πάρω, σε σφουγγαράκι ή λάδι κλπ.
Αν έχει κανείς καμία ιδέα για κάτι συγκεκριμένο ας με διαφωτίσει.
Ευχαριστώ. -
Επειδή στο Astra το χέρι που ταιριάζει μια χαρά σε αυτό το σημείο, πάντα δημιουργείται σημάδι από το χέρι. Το καθαρίζω κι εγώ με μωρομάντηλο και μετά το περνάω με ελαφρά βρεγμένο πανί και στη συνέχεια, όταν στεγνώσει του βάζω τις κλασσικές κρέμες που βάζω στα πλαστικά. Αν το σημάδι επιμένει, τότε, δοκιμάζω κάτι πιο δραστικό. Πανάκια με απορρυπαντικό ή ειδικό καθαριστικό για εσωτερικούς χώρους (πχ της sonax το διαφανές). Σίγουρα αφαιρούνται τα λίπη, αλλά στη συνέχεια, χρειάζεται να το περάσεις με νερό για να μην καταστραφεί το πλαστικό και μετά οπωσδήποτε με κάποια κρέμα για να προστατέψει το πλαστικό. Αν όμως το σημάδι δεν είναι από λίπος, αλλά αποχρωματισμός (τριβή ή κάτι παρόμοιο), τότε, δυστυχώς θα πρέπει να ψάξεις για πιο εξειδικευμένη λύση.
Και τώρα, μια ερώτηση. Μετά την κλοπή από το αυτοκίνητο, το πήγα για βιολογικό καθαρισμό. Τώρα, πώς έγινε δεν ξέρω, αλλά μετά το καθάρισμα και ενώ δεν το πέρασαν βιολογικό στον ουρανό, παρατήρησα ότι ο ουρανός έχει πρόβλημα. Το ύφασμα έχει πέσει σε ένα σημείο και σε μεγάλη επιφάνεια, ακριβώς πάνω από το κεφάλι του συνοδηγού και σε άλλο ένα σημείο στο πίσω κάθισμα. Το υπόλοιπο του ουρανού είναι μια χαρά και μάλιστα, εκτός του υφάσματος δε φαίνεται να υπάρχει κάτι προβληματικό από πάνω (τα αφρώδη υλικά από μέσα είναι στη θέση τους). Υπάρχει καμιά λύση για το πρόβλημα ή θα τον αφήσω να πέσει όλο και μετά να αλλάζω τελείως ουρανό = €€€;
Ευχαριστώ.
-
Καλησπερα
ειμαι καινουργιος στο forum και θα ηθελα την βοηθεια σας. Εχω ενα Polo 1,4 και θα ηθελα να μαθω πως μπορω να καθαρισω τον ουρανο του αυτοκινητου οπως και την ταπετσαρια στις πορτες (η οποια στην θεση του οδηγου ειναι λερωμενη απο ιδρωτα και αλατια).
Μπορω να αποφυγω να το παω σε πλυντηριο και να το κανω μονος μου? -
Εξαρτατε απο το ειδος και το μεγεθος του λεκε.
Μπορεις να δοκιμασεις με μια μικρη βουρτσα ή σφουγγαρι και carpex ή με λευκο ξυδι και σοδα , σε καθε περιπτωση δεν θα πρεπει να μουλιασεις ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ το υφασμα -
Ένα σχετικό με το θέμα. Την ημέρα που ήπια τις μπύρες με τον φίλο από το στρατό, μου έδωσε δώρο ένα τσίπουρο καταπληκτικό (1 γουλιά αρκούσε να καταλάβω). Μέσα στο αυτοκίνητο όμως, έσκασε μιας και η τάπα ήταν από φελλό και χύθηκε πάνω στο κάθισμα του συνοδηγού. Ευτυχώς, η σακούλα κράτησε τη μεγαλύτερη ποσότητα, αλλά αρκετό χύθηκε στο κάθισμα και άλλο απορροφήθηκε από το πλατοκάθισμα (πλύσιμο στο χέρι και τέλος) και άλλο πήγε στο κάθισμα. Αποφάσισα να το καθαρίσω με carpex, αλλά εκεί παρατήρησα πως όλα τα καθαριστικά έγραφαν πως δεν κάνουν για βελούδο. Έτσι, η μόνη σωτηρία ήταν κάποιο καθαριστικό εσωτερικών χώρων που κάνει και για βελούδο. Χρησιμοποιώ της sonax το διαφανές και κάνει καλή δουλειά, αλλά και όλες οι υπόλοιπες σοβαρές μάρκες θα κάνουν εξίσου καλή δουλειά φαντάζομαι. Πρόσεξε, λοιπόν, το ύφασμα που έχεις να δέχεται το αντίστοιχο καθαριστικό. Συνήθως, θέλει ένα πέρασμα με ελαφρώς βρεγμένο με το ειδικό καθαριστικό σφουγγάρι και στη συνέχεια 'ξέβγαλμα' με καθαρό ελαφρά βρεγμένο σπόγγο και πάλι. Τέλος, το αφήνεις με ανοιχτά παράθυρα να στεγνώσει γρήγορα και να φύγει η υγρασία από το εσωτερικό.
Άσχετο, αλλά από ό,τι διάβασα χτες, λύση στο πρόβλημα του ουρανού δεν υπάρχει. Κάποιες κόλλες σε σπρέι κάνουν δουλειά προσωρινά, αλλά για οριστική λύση θέλει κατέβασμα όλο. Μου αρέσει που ήθελα και βιολογικό καθαρισμό. Ποιος ξέρει τι έκαναν εκεί στον ουρανό και έπεσε. Άντε να πληρώσω τώρα 300€ για πλάκα.
Ευχαριστώ.
-
Αν δεν χρειάζεται καθάρισμα-άλλαγμα ο ουρανός, γιατί να τον αφήσεις να πέσει τελείως;
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ένα σχετικό με το θέμα. Την ημέρα που ήπια τις μπύρες με τον φίλο από το στρατό, μου έδωσε δώρο ένα τσίπουρο καταπληκτικό (1 γουλιά αρκούσε να καταλάβω). Μέσα στο αυτοκίνητο όμως, έσκασε μιας και η τάπα ήταν από φελλό και χύθηκε πάνω στο κάθισμα του συνοδηγού. Ευτυχώς, η σακούλα κράτησε τη μεγαλύτερη ποσότητα, αλλά αρκετό χύθηκε στο κάθισμα και άλλο απορροφήθηκε από το πλατοκάθισμα (πλύσιμο στο χέρι και τέλος) και άλλο πήγε στο κάθισμα. Αποφάσισα να το καθαρίσω με carpex, αλλά εκεί παρατήρησα πως όλα τα καθαριστικά έγραφαν πως δεν κάνουν για βελούδο. Έτσι, η μόνη σωτηρία ήταν κάποιο καθαριστικό εσωτερικών χώρων που κάνει και για βελούδο. Χρησιμοποιώ της sonax το διαφανές και κάνει καλή δουλειά, αλλά και όλες οι υπόλοιπες σοβαρές μάρκες θα κάνουν εξίσου καλή δουλειά φαντάζομαι. Πρόσεξε, λοιπόν, το ύφασμα που έχεις να δέχεται το αντίστοιχο καθαριστικό. Συνήθως, θέλει ένα πέρασμα με ελαφρώς βρεγμένο με το ειδικό καθαριστικό σφουγγάρι και στη συνέχεια 'ξέβγαλμα' με καθαρό ελαφρά βρεγμένο σπόγγο και πάλι. Τέλος, το αφήνεις με ανοιχτά παράθυρα να στεγνώσει γρήγορα και να φύγει η υγρασία από το εσωτερικό.Άσχετο, αλλά από ό,τι διάβασα χτες, λύση στο πρόβλημα του ουρανού δεν υπάρχει. Κάποιες κόλλες σε σπρέι κάνουν δουλειά προσωρινά, αλλά για οριστική λύση θέλει κατέβασμα όλο. Μου αρέσει που ήθελα και βιολογικό καθαρισμό. Ποιος ξέρει τι έκαναν εκεί στον ουρανό και έπεσε. Άντε να πληρώσω τώρα 300€ για πλάκα.
Ευχαριστώ.
Αν πήγαινες σε ενα ταπετσερη ?
-
Αυτό θα κάνω τελικά. Απλά έχω ένα ταξιδάκι το ΣΚ για κάτι γάμους κτλ και φαντάζομαι θα γίνει χειρότερος. Από Δευτέρα θα δούμε. Στο παλιό που έγινε ζημιά λόγω χρόνου (στα 23 έπεσε ο ουρανός) το φτιάξαμε όπως όπως με κόλλες κτλ και είναι εντάξει ακόμα (Kadett του '84). Το Astra, εκτός του τιμονιού που έχει φθορά, το υπόλοιπο νομίζεις ότι είναι καινούργιο, ειδικά από μέσα, οπότε πρέπει να γίνει σωστή δουλειά και γι' αυτό θα πάω από δευτέρα να δω τι μπορεί να γίνει, αν γίνεται, ή θα τον αλλάξω όλο τον ουρανό να τελειώνουμε. Να ήξερα τι πήγε και έκανε στο πλυντήριο μόνο. Πώς το κατάφερε είναι πραγματικά αξιοπερίεργο. Και μου το έλεγε (3 φορές μου το είπε μάλιστα), στον ουρανό ΔΕ θα σου κάνω βιολογικό γιατί θα πέσει. Και έπεσε χωρίς να κάνει τελικά. Μάλλον η σκούπα ήταν πολύ δυνατή και τον τράβηξε, τι να πω κι εγώ;
Ευχαριστώ.
-
προφανώς , αν δεν το επλυνε τοτε δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο που να κανει τον ουρανο να πεσει μετα απο το βιολογικο καθαρισμο
-
Ο χρήστης diego70 έγραψε:
Καλησπεραειμαι καινουργιος στο forum και θα ηθελα την βοηθεια σας. Εχω ενα Polo 1,4 και θα ηθελα να μαθω πως μπορω να καθαρισω τον ουρανο του αυτοκινητου οπως και την ταπετσαρια στις πορτες (η οποια στην θεση του οδηγου ειναι λερωμενη απο ιδρωτα και αλατια).
Μπορω να αποφυγω να το παω σε πλυντηριο και να το κανω μονος μου?Καλώς ήρθες! Ετοιμάσου για.....φασίνα!
Δοκίμασε μόνος σου αυτό. Με υπομονή και συνεχώς καθαρό νερό στο κουβά και καθαρό σφουγγαράκι! -
καλησπερα παιδες..εχω ενα αυτοκινητακι..σε μαυρο χρωμα...καταλαβαινετε τι τραβαω...
το αμαξι ειναι φρεσκοβαμμενο..περιπου ενος χρονου..
πως προτεινετε να το πλενω?για χερι μιλαμε παντα..
ενας βαφεας μου ειχε συστησει να χρησιμοποιω vettex αντι σφουγγαριου...δε μου φαινεται ομως να καθαριζει το ιδιο καλα..ωστοσο αν ειναι να γρατζουναει λιγοτερο το αυτοκινητο...
εχει κανεις να προτεινει κατι?
οσον αφορα το σαπουνι?να χρησιμοποιησω καποιο ειδικο?η δεν εχει σημασια?
σας ευχαριστω!
-
Υπαρχουν ειδικα σφουγγαρια οπως πχ αυτο, χωρις πορους οπως τα κλασσικα που κατακρατουν σκονη κτλ.
Φροντισε το σφουγγαρι και ο κουβας με τη σαπουναδα να ειναι παντα καθαρα.
Aπο εκει και περα, καλο θα ηταν να χρησιμοποιησεις ενα ειδικό σαμπουαν αυτοκινητου. Σιγουρα ομως οχι υγρο πιατων...
Για το στεγνωμα, κυκλοφορουν πανακια μικροινων.
Καλο θα ηταν να κανεις και ενα κερωμα καθε χρονο εαν θες να διατηρησεις το χρωμα σε καλη κατασταση. -
Πλύσιμο στο χέρι με ειδικό σαμπούν αυτοκινήτου (που παράλληλα τονώνει και προστατεύει το χρώμα).
Πέρα από τη λύση που έγραψε ο saxon_747, πολλοί θεωρούν ως καλύτερη λύση το wash mitt που είναι microfiber γάντι πλυσίματος σαν το παρακάτω
Αυτό που κάνει κάθε φορά που το βουτάς στον κουβά με τη σαπουνάδα, είναι να συγκρατεί στο εσωτερικό του τους κόκκους σκόνης και έτσι όταν το ξανακουμπήσεις στο αυτοκίνητο δεν χαράζει το χρώμα.Αν ψάξεις λίγο, βρίσκεις σε καλές τιμές χωρίς να είναι απαραίτητο να πάρεις από κάποια γνωστή εταιρία (τα επώνυμα τα βαράνε στην τιμή για το ταμπελάκι και μόνο).
Μετά για στέγνωμα, ότι σου είπε ο saxon. Πανάκι μικροινών.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
πολλοί θεωρούν ως καλύτερη λύση το wash mitt που είναι microfiber γάντι πλυσίματος σαν το παρακάτω
Το καλυτερο.Kατι τετοιο σκεφτομουν αλλα ειδα μονο στο σιτε της σοναξ.
-
Tο εχω και εγώ και συμφωνώ ότι ειναι το καλύτερο!
Και πολύ ανθεκτικό! Το αντικαθιστώ κάθε 3-4 χρόνια, μετά απο καμμιά 200ριά φορές συνολική χρήση σε 3 διαφορετικά αυτοκίνητα, αφού βέβαια στο τέλος το ξεπλένω πάντα καλά με ζεστό νερό και απορρυπαντικό.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ