-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
1)ο αλοιφαδόρος στις πόσες στροφές πρέπει να δουλεύει??
ο δικός μου λέει 3300rpm και μου φαίνονται πολλές...2)υπάρχει κάπου κανένας αναλυτικός οδηγός για κέρωμα αυτοκινήτου από αρχάριο??
3)υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά στο χρώμα όντας αρχάριος αλλά πολύ προσεκτικός??
2-3 συμβουλές θα ήταν ευπρόσδεκτες....
-
3300????αυτο δεν ειναι αλοιφαδορος ,μιξερ για κεικ ειναι!
-
Αφου σας ευχαριστήσω για την δημιουργία του forum που με βοήθησε τόσο πολύ θα ήθελα να σας παραθέσω το πρόβλημα μου. Τα υφασμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου μου έχουν λεκέδες όχι και τόσο άγνωστης προέλευσης - μάλλον για γενετικό ύλικο πρόκειται -
Θα μπορούσε κάποιος απο εσάς να μου πέι ένα καλό καθαριστήκό - μάρκα τύπο κτλ. - και το σημαντικότερο πως θα εκτελέσω σωστά την διαδικασία.Αυτά παθαίνει κάποιος που χρησιμοποιεί το αμάξι του για αμαρτωλούς σκοπούς.
Ευχαριστώ πολύ
-
για τοσο ευκολο λεκε (lol) οτι και να βαλεις θα καθαρισει
η πιο φτηνη λυση ειναι να παρεις αν εχεις στο σπιτι το καθαριστικο για υφασματα πχ καναπεδες ή χαλια
αλλιως παρε ενα καθαριστικο απο οποιοδηποτε βενζιναδικο (ακριβη λυση και συνη8ως αγνωστα προιοντα) η ενα επωνυμο πχ autoglym ή wurth (και τα 2 δοκιμασμενα και πολυ αποτελεσματικα) -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
για τοσο ευκολο λεκε (lol) οτι και να βαλεις θα καθαρισει
η πιο φτηνη λυση ειναι να παρεις αν εχεις στο σπιτι το καθαριστικο για υφασματα πχ καναπεδες ή χαλια
αλλιως παρε ενα καθαριστικο απο οποιοδηποτε βενζιναδικο (ακριβη λυση και συνη8ως αγνωστα προιοντα) η ενα επωνυμο πχ autoglym ή wurth (και τα 2 δοκιμασμενα και πολυ αποτελεσματικα)Δεν είναι και τόσο εύκολος.
Όσες φορές το έχω τρίψει μετά απο λίγο που το κάθισμα στεγνώνει επανεφμανίζονται οι '' αμαρτίες '' μου.
Μπορείς να μου πεις κάποιο συγκεκριμπένο προιόν των εταιρειών αυτών και που μπορώ να το βρω - σε κάποια γνωστή αλυσίδα -Thanks
-
θεωρω οτι αν μπεις σε καποιο μεγαλο - συγχρονο βενζιναδικο και ζητησεις 'ενα προιον για καθαρισμο υφασματινων επενδυσεων' θα σου δειξουν 2-3 ... αν μεσα σε αυτα ειναι της wurth τοτε παρτο με κλειστα ματια - παρε και ενα πανι μικρο- ινων microfiber ...
ψεκαζεις με το προιον σε ολη την επιφανεια του καθισματος για να μην αφησει σημαδια-κυκλους (οχι στην πλατη) και τριβεις αμεσως πολυ καλα με μετρια δυναμη ολη την επιφανεια για 1-2 λεπτα... στην συνεχεια ειτε αφηνεις το αυτοκινητο στον ηλιο για να στεγνωσει γρηγορα και ομοιομορφα είτε βαζεις ζεστο αερα για κανα 10λεπτο
-
Έτσι και ξαναψιχαλίσει λάσπη θα γένει πανικός.. Να'ναι καλά το μωροσάπουνο flowey.
-
Αυτό δεν ήταν απλό λασπόβροχο, ήταν σταχτόβροχο Το αυτοκίνητο είναι καλυμμένο με μια πετρωμένη ματ υφή που δεν φεύγει με απλό σκούπισμα με τίποτα.
Χρειάζεται ειδικό σαμπουάν κατά το πλύσιμο για να μην αφήσει σημάδια; Υπάρχει κίνδυνος για το χρώμα αν μείνει άπλυτο μερικές μέρες; -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Αυτό δεν ήταν απλό λασπόβροχο, ήταν σταχτόβροχο Το αυτοκίνητο είναι καλυμμένο με μια πετρωμένη ματ υφή που δεν φεύγει με απλό σκούπισμα με τίποτα.
Χρειάζεται ειδικό σαμπουάν κατά το πλύσιμο για να μην αφήσει σημάδια; Υπάρχει κίνδυνος για το χρώμα αν μείνει άπλυτο μερικές μέρες;αν το σκουπισεις ή συνηθιζεις να το σκουπιζεις μετα απο βροχη η ΠΟΛΥ σκονη τοτε ετοιμασου να 'αποχαιρετησεις' πολυ συντομα το βερνικι σου...
αν φυγει το βερνικι ετοιμασου σε 1 χρονο μεσα το πολυ να δεις να σε 'αποχαιρετα' και το χρωμα σου -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
αν το σκουπισεις ή συνηθιζεις να το σκουπιζεις μετα απο βροχη η ΠΟΛΥ σκονη τοτε ετοιμασου να 'αποχαιρετησεις' πολυ συντομα το βερνικι σου...
αν φυγει το βερνικι ετοιμασου σε 1 χρονο μεσα το πολυ να δεις να σε 'αποχαιρετα' και το χρωμα σουΆχ που να δεις το καημένο το passat πως έχει γίνει, είναι 20-ετίας αμάξι βέβαια, αλλά το χρώμα έχει κυριολεκτικά 'στεγνώσει'.
Μέχρι να πιάσω το δέρμα και να το στεγνώσω από το ξέπλυμα είχε ήδη κάνει στάμπες, παρότι το είχα σε σκιά.Σε αυτό πιστεύω συντέλεσαν το πλύσιμο με πιεστικό μηχάνημα κατά τα πρώτα χρόνια του και η χρήση απορυπαντικού πιάτων. Βέβαια δεν ξέρω τι παραπάνω αντοχές έχουν τώρα τα χρώματα σε σχέση με τότε.
Είναι αρκετά μιζέρια το ξεθωριασμένο αμάξι. -
Tα πλαστικα του παλιου μου αμαξιου μου εχουν το μαυρο τους χαλι, εχουν ξεραθει, εχουν στραβωσει, αλλα δεν εχουν ρωγμες..Σκεφτομαι να τα περασω με βαζελινη μπας και μαλακωσουν..θα κανω καλα ή θα αποκτησουν και ρωγμες και θα τα κανω χειροτερα?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Tα πλαστικα του παλιου μου αμαξιου μου εχουν το μαυρο τους χαλι, εχουν ξεραθει, εχουν στραβωσει, αλλα δεν εχουν ρωγμες..Σκεφτομαι να τα περασω με βαζελινη μπας και μαλακωσουν..θα κανω καλα ή θα αποκτησουν και ρωγμες και θα τα κανω χειροτερα?Χρησιμοποίησέ την άφοβα. Πρώτα καθάρισε καλά τις επιφάνειες και μετά άπλωσε μπόλικη, αφήνοντάς το με τη ζέστη να ποτίσει 1-2 ημέρες.
-
Από 14 Ιουνίου το Lidl θα έχει επαναφορτιζόμενη συσκευή στίλβωσης 18 V για κέρωμα και γυάλισμα στα 25 ευρώ.
3 χρόνια εγγύηση, 20 cm διάμετρος δίσκου στίλβωσης,TUV-SUD certified.
Εμένα δεν με πολυενδιαφέρει, γιατί δεν κερώνω, αλλά μια που είναι σχετικό το topic θεώρησα καλό να το βάλω.
-
με μπαταρία δουλεύει?
επαναφορτιζόμενο? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
με μπαταρία δουλεύει?
επαναφορτιζόμενο?A ha
Έρχεται με βάση φόρτισης, 2 συνθετικά πανιά και 2 φροτέ (που δεν ξέρω τι είναι).
-
Πόσα watt ειναι?
εγώ θα το απέφευγα πάντως, κυρίως για λόγους μή εύρεσης αναλώσιμων ανταλλακτικών
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πόσα watt ειναι?εγώ θα το απέφευγα πάντως, κυρίως για λόγους μή εύρεσης αναλώσιμων ανταλλακτικών
Voila
60 Watt μεταξύ άλλων.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Πόσα watt ειναι?
εγώ θα το απέφευγα πάντως, κυρίως για λόγους μή εύρεσης αναλώσιμων ανταλλακτικών
Voila
60 Watt μεταξύ άλλων.
Τελικά αυτό το είχε πάρει και ο γαμπρός μου από το Lidl πριν 1 χρόνο, βγάζει κάτι τέτοιες προσφορές ανά διαστήματα.
Δεν είχε κάποιο θέμα, το saab γυαλίζει μια χαρά.
-
Καλημερα και απο μεναααααα, μπαινω στο ψητο.
Επεσε λιγο γιαουρτι στη μοκετα του αυτοκινητου και κανα δυο σταγονιτσες στο καθισμα πως τα βγαζω?? Να παω για κανα βιολογικο? (ειμαι εναντια στη χρηση τοσων χημικων μεσα στο αμαξι).Τι προτεινεται γενικα?? Με επιασαν τα διαολια μου απο χθες βραδυ -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Καλημερα και απο μεναααααα, μπαινω στο ψητο.
Επεσε λιγο γιαουρτι στη μοκετα του αυτοκινητου και κανα δυο σταγονιτσες στο καθισμα πως τα βγαζω?? Να παω για κανα βιολογικο? (ειμαι εναντια στη χρηση τοσων χημικων μεσα στο αμαξι).Τι προτεινεται γενικα?? Με επιασαν τα διαολια μου απο χθες βραδυΓιαουρτι;
Με ενα βρεγμενο πανι δεν βγαινει;
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ