-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Για πλύσιμο με κουβά στο χέρι εννοώ πάντα.οκ το έπιασα
δεν υπάρχει πρόβλημα το ζεστό νερό να χαλάσει το χρώμα?
επιπλέον στην οροφή έχει μια γραμμή (φαντάζομαι απο λάδι-πίσσα θα είναι) την οποία φοβάμαι να πειράξω
μου έχει δημιουργήσει φοβερή ανασφάλεια ο συνδιασμός κόκκινου (μη μεταλλικού) χρώματος και καινούργιου αμαξιού
-
Όχι μην αγχώνεσαι, το ζεστό νερό βοηθάει τους λεκέδες και γενικά τις βρωμιές να μαλακώσουν (φυσικά μιλάμε πάντα για χλιαρό-ζεστό νερό, όχι για νερό στους 100 βαθμούς Κελσίου...αν και, αν το καλοσκεφτείς, τα αμάξια για να βαφτούν ενίοτε μπαίνουν σε φούρνους, και δεν δείχνουν να παθαίνουν τίποτα από τη ζέστη...)
Όσο για το μη μεταλλικό κόκκινο χρώμα, επειδή έχω ακριβώς το ίδιο, έχω να πω το εξής:
Από τις παρατηρήσεις μου σε περίπτωση που δεν το φροντίσεις και απλά το αφήσεις να το κοπανάει ο ήλιος ανελέητα τότε μετά από καμιά 10-15 χρόνια θα ξεθωριάσει. Ανάλογα βέβαια και την ποιότητα της βαφής σε κάθε αμάξι, μπορεί να κρατήσει λιγότερο ή περισσότερο.
Σε περίπτωση όμως που το προσέχεις, το πλένεις έστω μια-δυο φορές το μήνα, το κερώνεις μια-δυο φορές το χρόνο, θα διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση.
Φυσικά αν έχεις κλειστό πάρκιγκ ή εν πάση περιπτώση τη δυνατότητα να παρκάρεις σε σκιά (ιδίως καλοκαίρι), ελαττώνεις περαιτέρω τη φθορά από τον ήλιο. Μια κουκούλα είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα λύση, αλλά ίσως βρεις ότι μετά από καιρό καταντάει μπελάς.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πολύ συχνά αφαιρώ ρετσίνι χρησιμοποιώντας βαμβάκι με οινόπνευμα και έπειτα ξεπλένοντας καλά το σημείο με νερό.
Αν το ρετσίνι είναι πολύ μπορείς με ένα σουγιαδάκι να βγάλεις την πάνω στρώση του ρετσινιού με πολύυυυυυυυυ προσοχή και έπειτα με το οινόπνευμα θα φύγει πολύ εύκολα χωρίς να φύγει μαζί και το χρώμα.+1000
αφου μαλακωσει λιγο με το λαδακι , εγω προσωπικα προσπαθω να αφαιρεσω ολο το κομματι ξυνωντας το με ενα cd , αρκει αυτο το τελευταιο να εχει αγριο τελειωμα (να μην ειναι στρογγυλοποιημενο στην ακρη) -
Ρε παιδιά το ρετσίνι που μου έχει κάτσει εμένα δε βγαίνει με καμία μέθοδο. Μιλάμε για πρωτοφανή κατάσταση.
Επειδή βαριέμαι να παίρνω αλοιφές και ιστορίες και να μην είμαι σίγουρος αν θα φύγει πάλι, θα πάω σε ένα κατάστημα chips away να μου το περάσουν με καμιά κρέμα το σημείο μπας και ησυχάσω. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ρε παιδιά το ρετσίνι που μου έχει κάτσει εμένα δε βγαίνει με καμία μέθοδο. Μιλάμε για πρωτοφανή κατάσταση.
Επειδή βαριέμαι να παίρνω αλοιφές και ιστορίες και να μην είμαι σίγουρος αν θα φύγει πάλι, θα πάω σε ένα κατάστημα chips away να μου το περάσουν με καμιά κρέμα το σημείο μπας και ησυχάσω.ξυδι , για κουτσουλιες στα γρηγορα και ρετσινι ειναι ο,τι καλυτερο και γενικα το ξυδι ειναι θεικο για πολλες αλλες χρησεις
προσφατα εβγαλα ενα τεραστιο συμπλεγμα ρετσινιων απο το c2 που ηταν εκει ολο το καλοκαιρι (και κανεις δεν ενδιαφεροταν ) και μου βγαλε τη πιστη
ΥΓ αν η κουτσουλια ειναι μεγαλη και ξερη μουλιασε πριν τριψεις γιατι μπορει να γδαρεις τη μπογια
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Βρεγμενο πανι και τριψιμο μεχρι να μην λερωνεται αλλο;
Με τρίψιμο καταστρέφεις το ύφασμα ενώ και τον λεκέ τον κάνεις χειρότερα καθώς τον εξαπλώνεις.
Αφρός καθαρισμού χρειάζεται κατά προτίμηση κάποιος από τις γνωστές εταιρίες προιόντων περιποίησης αυτοκινήτου.
και ο αφρος θα θελει τριψιμο μεχρι να μην λερωνεται αλλο , ειναι δυσκολος λεκες αλλα τελικα θα φυγει
εγω με τον αφρο καθαριζω ακομα και ketchup απο χαλια στο σπιτι
-
Ξερετε κανενα self service πλυντηριο στη περιοχη Αμαρουσιου?Εννοω να χειριζεσαι μονος σου το πιεστικο...
-
Ξέρετε κανέναν που να κάνει βιολογικό καθαρισμό εσωτερικού αλλά όχι και με 130 ευρώ που μου είπε ο άλλος στην Λ. Αμφιθέας ! Είναι λέει γιατί κάνουν ειδική περιποίηση στα δέρματα που κρατάει 6-7 ώρες
(είχε και με... 170 με πλύσιμο πορτ μπαγκαζ και χώρου κινητήρα!) Κατά προτίμηση νότια προάστεια αλλά και αλλού...
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Ξέρετε κανέναν που να κάνει βιολογικό καθαρισμό εσωτερικού αλλά όχι και με 130 ευρώ που μου είπε ο άλλος στην Λ. Αμφιθέας ! Είναι λέει γιατί κάνουν ειδική περιποίηση στα δέρματα που κρατάει 6-7 ώρες(είχε και με... 170 με πλύσιμο πορτ μπαγκαζ και χώρου κινητήρα!) Κατά προτίμηση νότια προάστεια αλλά και αλλού...
Δεν χάνεις τπτ να ρωτήσεις στο Auto moto spa Ζερβα 42 στη Γλυφάδα. (210-8940220)
Χωρίς να έχω κάνει ο ίδιος βιολογικό καθαρισμό, ξέρω ότι κάνουν.
Είχα πάει για γκαφέ Γλφ πριν κανα χρόνο και άφησα και το αμάξι για πλύσιμο ταυτόχρονα, ήταν πολύ εξυπηρετικοί και έκαναν πολύ καλή δουλειά οπότε μπορεί να κάνουν και σωστό βιολογικό. -
Τον έχω δει αυτόν, θα τον τσεκάρω
Thanx -
Παιδια κανενα πλυντηριο για πλυσιμο στο χερι& βιολογικο ,σε λογικες τιμες ,ξερετε στη περιοχη Αμαρουσιου,Ν.Ηρακλειο ή καπου σχετικα κοντα ,Μεταμορφωση ας πουμε δε με χαλαει.Σκεφτομουν την Autoglym ,αλλα πρεπει να ειναι ακριβη...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια κανενα πλυντηριο για πλυσιμο στο χερι& βιολογικο ,σε λογικες τιμες ,ξερετε στη περιοχη Αμαρουσιου,Ν.Ηρακλειο ή καπου σχετικα κοντα ,Μεταμορφωση ας πουμε δε με χαλαει.Σκεφτομουν την Autoglym ,αλλα πρεπει να ειναι ακριβη...H Autoglym αργυρουπολης (απεναντι απο carrefour)
ειναι η καλυτεροι αλλα και οι πιο ακριβοι -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Παιδια κανενα πλυντηριο για πλυσιμο στο χερι& βιολογικο ,σε λογικες τιμες ,ξερετε στη περιοχη Αμαρουσιου,Ν.Ηρακλειο ή καπου σχετικα κοντα ,Μεταμορφωση ας πουμε δε με χαλαει.Σκεφτομουν την Autoglym ,αλλα πρεπει να ειναι ακριβη...
H Autoglym αργυρουπολης (απεναντι απο carrefour)
ειναι η καλυτεροι αλλα και οι πιο ακριβοιΜε όσα θα σου πάρει η γκλυμ, πας και αγοράζεις όλα τα σύνεργα για να το πλύνεις/στεγνώσεις ο ίδιος.
-
Εχει κανεις καμια προταση για βορεια προαστια?Η Αργυρουπολη πεφτει λιγο μακρυα...
-
Εχει κανεις καμια ιδεά για το πως μπορουν να βγουν ανώδυνα τα μυγάκια απο την μασκα και το καπο χωρις να προκαλεσουν ζημια στο χρωμα?
Έχω την εντυπωση οτι τα ειδικά υγρά που κυκλοφορούν για αυτην την δουκλειά ειναι πολυ δυνατα και ισως μακροπροθεσμα να προκαλουν αλλιωση του χρωματος.
Αν λαδωσω λίγο ενα μικρο πανάκι η μια μπατονετα για να τα μαλακωσω και μετα να τα περασω με ενα απλο ξεπλυμα λετε να φυγουν???? -
Νεράκι του θεού.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Νεράκι του θεού.το αυτό.
Μπόλικο νερό και πανάκι που καθαρίζεις το αμάξι σου
Περιττό να πω ότι εννοείται ότι θα φύγουν με πολύ ελαφρύ τρίψιμο και όχι με δύναμη -
Το μυστικό για να φεύγουν τέτοιες βρωμιές είναι το να παπαριάζεις ένα πανάκι ή χαρτί, να το αφήνεις ώρα, να το τρίβεις ελαφρά και να το αντικαθιστάς μέχρι να φύγει όλο. Προαιρετικά χλιαρό νεράκι.
-
πώς φεύγει κόλλα από πλαστικό? είχα βάλει στα πλαστικά τρίγωνα του καθρέφτη tweeters με διπλής όψεως αλλά κάποια στιγμή ξεκόλλησαν και τώρα δε λένε να ξανακολλήσουν ακόμα κ με καινούρια ταινία, γιατί προφανώς έχουν μείνει κατάλοιπα. καθάρισα με οινόπνευμα αλλά τπτ.
-
Ο χρήστης ADONKR έγραψε:
Εχει κανεις καμια ιδεά για το πως μπορουν να βγουν ανώδυνα τα μυγάκια απο την μασκα και το καπο χωρις να προκαλεσουν ζημια στο χρωμα?
Έχω την εντυπωση οτι τα ειδικά υγρά που κυκλοφορούν για αυτην την δουκλειά ειναι πολυ δυνατα και ισως μακροπροθεσμα να προκαλουν αλλιωση του χρωματος.
Αν λαδωσω λίγο ενα μικρο πανάκι η μια μπατονετα για να τα μαλακωσω και μετα να τα περασω με ενα απλο ξεπλυμα λετε να φυγουν????Νεράκι με λιγο σαμπουάν στην αρχή, μαλακό σφουγγάρι και ελαφρύ τρίψιμο!
Όταν τελειώσεις βάλε λίγο κερί και άστο κανα 2ωρο, μετά βγάλε το κερί και όταν το ξαναπλύνεις το αυτοκίνητο θα φύγουν και τα στίγματα που αφήνουν!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ