-
Να ρωτήσω σαν άσχετος επί των πλυσιμάτων? Εγώ το αμάξι το πλένω κάθε 2 με τρεις εβδομάδες οπότε προλαβαίνει να μαζέψει μπόλικη μπίχλα ειδικά το καλοκαίρι. Τίθεται το ερώτημα λοιπόν πως πλένουμε το αυτοκίνητο ώστε να φθείρεται το χρώμα όσο το δυνατόν λιγότερο?
α) με βούρτσα με πλαστικές τρίχες και σκούπισμα
β) με κουβά νερό, αυτοκινητιστικό σαπούνι και σφουγγάρι με το οποίο περνάμε κατευθείαν το αμάξι, ξέπλυμα με νερό και σκούπισμα
γ) πλυντήριο αυτοκινήτων
δ) κάτι άλλοΕγώ έκανα το α) σχεδόν πάντα, το β) μόνο πριν το κέρωμα και το γ) όταν επειγόμουν να ξεφορτωθώ την μπίχλα. Το αποτέλεσμα ήταν σε καμία 15ετία το χρώμα να αρχίσει να ξεφτίζει και σιγά σιγά να επεκτείνεται...
-
Μερικά tips που ενστερνίζομαι εγώ όσον αφορά των καθαρισμό του εξωτερικό του αυτοκινήτου μου είναι τα εξής:
1.Όταν έχει απίστευτη βρώμα το αμαξωμα φτιάχνω 3 ή και 4 κουβάδες σαπουνάδα (δεν το πλένω δηλαδή μονοκοπανιά με ένα και μόνο κουβά σαπουνάδα).
2.Πάρα πολύ συχνό βρέξιμο στο αμάξωμα κατά τη διάρκεια του πλύσιμου.Ποτέ δεν τρίβω το αμάξωμα με στεγνή τη λαμαρίνα.
3.Αλλαγή του σφουγγαριού κάθε 3-4 πλυσίματα (2 μήνες).
4.Κέρωμα του αμαξώματος κάθε 3 πλυσίματα (αυστηρά).
5.Τα πανάκια ,με τα οποία στεγνώνω το αμάξωμα βουρ στο πλυντήριο μετά το πέρας του πλυσίματος.Όχι στέγνωμα και έτοιμα για το επόμενο πλύσιμο.
Άμα μου έλθουν κια άλλα στο νου θα ποστάρω κατά βούληση.
-
Aυτό δεν είναι καθαρισμός εξωτερικών επιφανειών αλλά μαζοχισμός!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Aυτό δεν είναι καθαρισμός εξωτερικών επιφανειών αλλά μαζοχισμός!Εμένα μου λες???
-
Εδω και 6 μηνες που εχω τ'αμάξι, δεν εχω αξιωθεί να καθαρίσω μια μακρυά γραμμή απο κόλλα-πλαστικό, στο μαρσπιε κάτω απ τη πόρτα του οδηγού. Υποθέσα οτι προέρχεται από τα προστετευτικά που τοποθετούν στις αντιπροσωπείες-και όντως έτσι είναι. Έχω δοκιμάσει με βενζινη,οινόπνευμα ακόμη και να το μουλιασω με νερό. Το θέμα ειναι οτι καθαρίζει με αιχμηρά αντκείμενα, αλλά φοβάμαι οτι θα προκαλέσω ζημιά-φανταστείτε μια ξεραμένη τσίχλα. Γνωρίζει κανένας, καποιο προϊόν για να ξεβγάλω με ασφάλεια?
-
Ο χρήστης yosebu έγραψε:
Εδω και 6 μηνες που εχω τ'αμάξι, δεν εχω αξιωθεί να καθαρίσω μια μακρυά γραμμή απο κόλλα-πλαστικό, στο μαρσπιε κάτω απ τη πόρτα του οδηγού. Υποθέσα οτι προέρχεται από τα προστετευτικά που τοποθετούν στις αντιπροσωπείες-και όντως έτσι είναι. Έχω δοκιμάσει με βενζινη,οινόπνευμα ακόμη και να το μουλιασω με νερό. Το θέμα ειναι οτι καθαρίζει με αιχμηρά αντκείμενα, αλλά φοβάμαι οτι θα προκαλέσω ζημιά-φανταστείτε μια ξεραμένη τσίχλα. Γνωρίζει κανένας, καποιο προϊόν για να ξεβγάλω με ασφάλεια?Δοκιμασε με γομα που σβυνει μολυβι ,την μαλακη.
-
Ο χρήστης yosebu έγραψε:
Εδω και 6 μηνες που εχω τ'αμάξι, δεν εχω αξιωθεί να καθαρίσω μια μακρυά γραμμή απο κόλλα-πλαστικό, στο μαρσπιε κάτω απ τη πόρτα του οδηγού. Υποθέσα οτι προέρχεται από τα προστετευτικά που τοποθετούν στις αντιπροσωπείες-και όντως έτσι είναι. Έχω δοκιμάσει με βενζινη,οινόπνευμα ακόμη και να το μουλιασω με νερό. Το θέμα ειναι οτι καθαρίζει με αιχμηρά αντκείμενα, αλλά φοβάμαι οτι θα προκαλέσω ζημιά-φανταστείτε μια ξεραμένη τσίχλα. Γνωρίζει κανένας, καποιο προϊόν για να ξεβγάλω με ασφάλεια?κρεμα της autoglym
anti resign polish
-
resin ε; Γιατί αντι-παραιτησιακό δύσκολο να δουλέψει εδώ...
-
resign ήθελες να πεις μάλλον περί παραίτησης
-
Ε αυτό έγραψε ο απο πάνω από τον απο πάνω
-
παιδια για μη-μεταλλικα χρωματα τι συνιστατε??
το κερι επιτρεπεται??
για δωστε μας τα φωτα σας !
-
Δοκιμασα το Aytoglym super resin plish, το οποιο δεν ειναι αμιγώς κερί. Πρόκειται για προϊόν όπου καλύπτει μερικώς τις γρατζουνιές, γυαλίζει και στο τέλος κερώνει. Δουλεύεται πανεύκολα σε όλα τα χρώματα με πολύ καλά αποτελέσματα, στα ( - ) η τιμή του.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Να ρωτήσω σαν άσχετος επί των πλυσιμάτων? Εγώ το αμάξι το πλένω κάθε 2 με τρεις εβδομάδες οπότε προλαβαίνει να μαζέψει μπόλικη μπίχλα ειδικά το καλοκαίρι. Τίθεται το ερώτημα λοιπόν πως πλένουμε το αυτοκίνητο ώστε να φθείρεται το χρώμα όσο το δυνατόν λιγότερο?α) με βούρτσα με πλαστικές τρίχες και σκούπισμα
β) με κουβά νερό, αυτοκινητιστικό σαπούνι και σφουγγάρι με το οποίο περνάμε κατευθείαν το αμάξι, ξέπλυμα με νερό και σκούπισμα
γ) πλυντήριο αυτοκινήτων
δ) κάτι άλλοΕγώ έκανα το α) σχεδόν πάντα, το β) μόνο πριν το κέρωμα και το γ) όταν επειγόμουν να ξεφορτωθώ την μπίχλα. Το αποτέλεσμα ήταν σε καμία 15ετία το χρώμα να αρχίσει να ξεφτίζει και σιγά σιγά να επεκτείνεται...
τελικα επειδη δεν εβγαλα ακρη και με ενδιαφερει και εμενα,τι προτεινετε
βουρτσα με πλαστικες ινες(κατι σαν σκουπα ειδικη) η σφουγγαρι?
για κερι για ριχτε κανα λινκ,εχω μαυρο μεταλικο στο αμαξι. -
Ο χρήστης chrisstyle έγραψε:
τελικα επειδη δεν εβγαλα ακρη και με ενδιαφερει και εμενα,τι προτεινετε
βουρτσα με πλαστικες ινες(κατι σαν σκουπα ειδικη) η σφουγγαρι?
για κερι για ριχτε κανα λινκ,εχω μαυρο μεταλικο στο αμαξι.Βρήκα και χρησιμοποιώ καταπληκτικά μαλακό σφουγγάρι από μικροϊνες στα Jumbo ( ) ...και πάμφτηνο. Καμία σχέση με βούρτσες, σφουγγάρια, κλπ.
Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις (?) ένα wash mitt (γάντι). Στο εξωτερικό το έχει η Meguiars. -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Βρήκα και χρησιμοποιώ καταπληκτικά μαλακό σφουγγάρι από μικροϊνες στα Jumbo ( ) ...και πάμφτηνο. Καμία σχέση με βούρτσες, σφουγγάρια, κλπ. ...Επικροτώ και... επαυξάνω!
Έχω πάρει δυο: Χρησιμοποιώ ένα από το νεύρο της πόρτας και πάνω και ένα από το νεύρο και κάτω που έχει περισσότερη βρώμα συνήθως.Μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους και με την τιμή που έχουν, τα αλλάζω συχνά.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Βρήκα και χρησιμοποιώ καταπληκτικά μαλακό σφουγγάρι από μικροϊνες στα Jumbo ( ) ...και πάμφτηνο. Καμία σχέση με βούρτσες, σφουγγάρια, κλπ. ...
Επικροτώ και... επαυξάνω!
Έχω πάρει δυο: Χρησιμοποιώ ένα από το νεύρο της πόρτας και πάνω και ένα από το νεύρο και κάτω που έχει περισσότερη βρώμα συνήθως.Μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους και με την τιμή που έχουν, τα αλλάζω συχνά.
Για τον ίδιο λόγο είχα παρει τρία-τέσσερα. Ευτυχώς, γιατί στο τοπικό Jumbo τα σφουγγαρακια αυτά εξαφανίστηκαν... Από την άλλη, το καλό που έχουν είναι ότι σχεδόν 'αυτοκαθαρίζονται' τέλεια, μόνο με τρεχούμενο νερό, οπότε δύσκολα θα πετάξω κάποιο.
-
πήγε μια φίλη μου το αμάξι στο βενζινάδικο για πλύσιμο στη Θεσσαλονίκη...
το άφησε εκεί.
το πήρε.
την επομένη κατάλαβε ότι τα πατάκια ήταν μούσκεμα και έσταζαν σχεδόν ακόμα.
το αμάξι μυρίζει μούχλα.
επίσης η θέρμανση δεν λειτουργεί.τα πατάκια τα έβγαλε τώρα.
τί ανεγκέφαλοι επαγγελματίες... -
Σε ποιόν το πήγε;
-
Αν τους πεις να πλύνουν τα πατάκια δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν και μυρίζουν μούχλα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε ποιόν το πήγε;στη Σοφούλη, σε ένα βενζινάδικο προς το παλατάκι, μετά το σαρκ...
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ