-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πρακτικός άνθρωπος, όχι σαν εμένα που κάθε εβδομάδα μπορεί να το πλύνω και δύο φορές τώρα το καλοκαίρι
Εσενα μπορούμε να σε πούμε και ανώμαλο χαχα
-
Έχω πλύνει εγώ αυτοκίνητα στο χέρι (της οικογένειας).... Χιλιόμετρα αν τα βάλεις σε σειρά.
-
Έχω πλύνει εγώ αυτοκίνητα στο χέρι (της οικογένειας).... Χιλιόμετρα αν τα βάλεις σε σειρά.
Φιλε πέραν της πλάκας χαράς την υπομονή σου. Αν έχεις και χώρο ναι όλα οκ. Εγώ δυστηχως το γκαράζ είναι στενόμάκρο χωράει 2 αυτοκινητα το ένα πίσω από τα άλλο, αλλά για το xceed δεν έχει χώρο για να τα κάνεις όλα από κάτω, έξω πρέπει να πετύχεις να μην έχει ήλιο δηλαδή πρωί ή αργά το απόγευμα, αυτήν την εποχή όμως αν είμαι πρωινός στη δουλειά απόγευμα θα πάω ακτινίδια αν είμαι απόγευματινος θα πάω το πρωί. Οπότε υπάρχει ελάχιστος χρόνος.
-
Όταν έχω χώρο τα πλένω εγω , όταν δεν έχω πάω τα πλένω είτε σε σελφ σέρβις είτε σε κάποιο φίλο που έχει μαγαζί ( εγώ εκείνη την ώρα είμαι σε τηλέφωνα για τη δουλειά και έτσι κερδίζω χρόνο) και μετά γυρίζω στο σπιτι και του περνάω τα κεριά με την ησυχία μου. Παντα υπάρχουν σημεία που δεν τα βλεπεις όταν το πλένεις με τα νερά κτλ και τα καθαριζω. Κοίτα έχω κάποια κενά στην ώρα μου που είτε θα έρθω νωρίτερα σπίτι και δεν θα έχω και κάτι να φάω, και λέω δεν του περνάω ένα κεράκι έτσι στα γρήγορα. Κάπως έτσι βγαίνει το δύο φορές την εβδομάδα.
Με έχουν σώσει αυτά τα κεριά σε υγρή μορφή για το τελείωμα.Έχει ένα άλλο η maguires που είναι διάφανο για καθάρισμα. Το έχω χρησιμοποιήσει μέσα και τα καθάριζε όλα πολύ καλά. Θέλω να το δοκιμάσω και εξωτερικά.
Η πλάκα είναι με ένα καλό φιλαράκι βρισκόμαστε για καφέ και μετά πριν φύγουμε με ρωτάει αν έχω τίποτα να καθαρίσει το τάδε σημείο, βγάζω εγώ ότι έχω πρόχειρο και καθόμαστε έξω από μαγαζί και καθαρίζουμε...
ΧαχαχαΥ.γ Κοίτα εμείς δηλαδή εγώ δεν έχω εντυπωσιακα αυτοκίνητα επιδόσεων κτλ που θα τα κοιτάς και θα χαίρεσαι το αυτοκίνητο σου. Το μόνο που έχω είναι τουλάχιστον να γυαλίζει και να είναι σαν εκθεσιακό. Να δίνει τα μέγιστα που μπορεί της σχεδίασης του. Όταν είσαι πετρολχεντ θα με καταλάβεις.
-
Όταν έχω χώρο τα πλένω εγω , όταν δεν έχω πάω τα πλένω είτε σε σελφ σέρβις είτε σε κάποιο φίλο που έχει μαγαζί ( εγώ εκείνη την ώρα είμαι σε τηλέφωνα για τη δουλειά και έτσι κερδίζω χρόνο) και μετά γυρίζω στο σπιτι και του περνάω τα κεριά με την ησυχία μου. Παντα υπάρχουν σημεία που δεν τα βλεπεις όταν το πλένεις με τα νερά κτλ και τα καθαριζω. Κοίτα έχω κάποια κενά στην ώρα μου που είτε θα έρθω νωρίτερα σπίτι και δεν θα έχω και κάτι να φάω, και λέω δεν του περνάω ένα κεράκι έτσι στα γρήγορα. Κάπως έτσι βγαίνει το δύο φορές την εβδομάδα.
Με έχουν σώσει αυτά τα κεριά σε υγρή μορφή για το τελείωμα.Έχει ένα άλλο η maguires που είναι διάφανο για καθάρισμα. Το έχω χρησιμοποιήσει μέσα και τα καθάριζε όλα πολύ καλά. Θέλω να το δοκιμάσω και εξωτερικά.
Η πλάκα είναι με ένα καλό φιλαράκι βρισκόμαστε για καφέ και μετά πριν φύγουμε με ρωτάει αν έχω τίποτα να καθαρίσει το τάδε σημείο, βγάζω εγώ ότι έχω πρόχειρο και καθόμαστε έξω από μαγαζί και καθαρίζουμε...
ΧαχαχαΥ.γ Κοίτα εμείς δηλαδή εγώ δεν έχω εντυπωσιακα αυτοκίνητα επιδόσεων κτλ που θα τα κοιτάς και θα χαίρεσαι το αυτοκίνητο σου. Το μόνο που έχω είναι τουλάχιστον να γυαλίζει και να είναι σαν εκθεσιακό. Να δίνει τα μέγιστα που μπορεί της σχεδίασης του. Όταν είσαι πετρολχεντ θα με καταλάβεις.
Φιλε Lap με όλο τον σεβασμό που σου έχω θα διαφωνήσω με την τελευταία παράγραφο. Για μένα δεν έχει σημασία το εντυπωσιακό αυτοκίνητο επιδόσεων και αν το κοιτάζουν όλοι είναι δευτερεύων όλα αυτά. Ότι αυτοκίνητο έχει ο καθένας είναι το αυτοκίνητο του που το διάλεξε το πλήρωσε ίδρωσε έκανε υπομονή στερήθηκε αλλά πράγματα αλλά το πήρε. Οπότε είναι Αμαξαρα γιαυτον - εμένα-εσένα. Οπότε καλά κάνεις και το έχεις στην πένα.Respect
Υ. Γ1 Στην δική μου περίπτωση βέβαια ιδρωσανε οι αντιπρόσωποι αχαχαχα
Υ. Γ2 Να σου δώσω να καταλάβεις οπότε παίρνει κάποιος φίλος γνωστός κτλ κτλ εγώ το ασημωνω είτε είναι καινούργιο είτε μτχ, στα μτχ μου λένε τι το ασημωνεις και απαντώ δεν έχει σημασία για σένα που το πήρες καινούργιο είναι. -
Ακριβώς το ίδιο κάνω και εγώ. Ότι και αν αγοράσει κάποιος τον θαυμάζω και το ασημωνω διότι για αυτόν είναι η αγάπη του. Και το θαυμάζω πολύ για να τους δώσω χαρά.
Το καλό είναι ότι κάποιοι φίλοι μου είναι πλουσιότεροι εμού και πάντα αγοράζουν φοβερά αυτοκίνητα και όντως μου τρέχουν τα σάλια μόλις τα δω από κοντά, χαχαχα.Στην περίπτωση σου διαφωνώ, αμαξαρα έχεις. Το 70% των Ελλήνων ούτε που μπορούν αν το πλησιάσουν όποτε μη κολλάς. Αμαξαρα είναι. Και πανεμορφο...φτου φτου. Μάτι να του βάλεις.
-
Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι ίδια φάση με το κούρεμα.. Άλλοι ενδιαφέρονται και άλλοι όχι. Το βασικό είναι να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν, δε χρειάζεται να δώσεις λογαριασμό σε κανένα ότι αμάξι ή κεφάλι έχεις
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι ίδια φάση με το κούρεμα.. Άλλοι ενδιαφέρονται και άλλοι όχι. Το βασικό είναι να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν, δε χρειάζεται να δώσεις λογαριασμό σε κανένα ότι αμάξι ή κεφάλι έχεις
Γειά σου δασκαλεεεεε
-
Ίσως τώρα καταλάβεις και την προσήλωση μου σε φθηνά vfm αυτοκίνητα, εδώ στο forum. Όχι, γιατι δεν ξέρω πως είναι ένα καλό και ακριβό αυτοκίνητο. Αλλά διότι στα χαμηλά επίπεδα που κινούμαι το όριο και το ταβάνι μου είναι αυτά τα ταπεινά αυτοκίνητα.
Οπότε με αυτά ασχολούμε διότι είναι στα κυβικά μου, όχι γιατί είμαι φλωρακος στις επιλογές μου κτλ.
Δώστε μου λεφτά να σας δείξω με τι θα κυκλοφορούσα.
Και αυτό που κατάλαβα καθως ασχολούμε με τα χαμηλά ράφια της αυτοκίνησης είναι πως η λέξη κλειδί όλη της υπόθεσης είναι η "υπομονή". Δηλαδή εάν βγει κάτι σήμερα ως τεχνολογία και εξοπλισμό, παθητική ασφάλεια, πλατφόρμες κτλ τότε το πολύ σε 7-8 έτη το περνούν και στα φθηνότερα αυτοκίνητα για να βγάλουν τα έξοδα εξέλιξης. Οπότε απολαμβάνω στα φθηνά μετά από 7-8 έτη αυτά που σήμερα απολαμβάνουν τα μεσαία ράφια της αυτοκίνησης
-
Να σημειώσω ότι δεν έκανα μόνον το εσωτερικό. Μια φορά την εβδομάδα κάνω και το εξωτερικό και συχνά κάνω και κέρωμα.
Το εσωτερικό φυσικά είναι πιο χρονοβόρο και δύσκολο σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Η άμμος έχει κολλήσει στην μοκέτα και δε λέει να φύγει. Καμιά φορά την βγάζω κόκκο-κόκκο με το χέρι.Ένα καλό tip για τα πλαστικά του εσωτερικού:
Γενικώς τα καθαριστικά-γυαλιστικά των πλαστικών, όταν δίνουν πολλή γυαλάδα δείχνουν φτηνιάρικα. Γι' αυτό χρησιμοποιώ δύο τέτοια γυαλιστικά. Ένα ματ της meguiar's κι ένα γυαλιστερό της sonax. Το πρώτο το έχω για τα πιο πάνω σημεία, γι' αυτά που φαίνονται. Πχ για το ταμπλό.
Το πολύ γυαλιστερό της sonax το έχω για τα χαμηλά σημεία, στα πιο σκοτεινά και κρυμένα, στα οποία η γυαλάδα είναι ωραίο να υπάρχει. -
Εγώ έχω το ματ της maguair's για το ταμπλό και πάλι όμως αφήνει μια λαδιλα. Που στα μέτρια πλαστικά και πάλι γυαλίζει. Αλλά συγκριτικά με τα κανονικά γυαλιστερα είναι πολύ καλύτερο και αν δεν έχει ντάλα ήλιο τα κάνει να φαινονται στην όψη σαν μαλακά!!!
Το καλύτερο ματ φινίρισμα το είδα σε πανακια για ταμπλό του.....μαντεψτε.
-
Ίσως τώρα καταλάβεις και την προσήλωση μου σε φθηνά vfm αυτοκίνητα, εδώ στο forum. Όχι, γιατι δεν ξέρω πως είναι ένα καλό και ακριβό αυτοκίνητο. Αλλά διότι στα χαμηλά επίπεδα που κινούμαι το όριο και το ταβάνι μου είναι αυτά τα ταπεινά αυτοκίνητα.
Οπότε με αυτά ασχολούμε διότι είναι στα κυβικά μου, όχι γιατί είμαι φλωρακος στις επιλογές μου κτλ.
Δώστε μου λεφτά να σας δείξω με τι θα κυκλοφορούσα.
Και αυτό που κατάλαβα καθως ασχολούμε με τα χαμηλά ράφια της αυτοκίνησης είναι πως η λέξη κλειδί όλη της υπόθεσης είναι η "υπομονή". Δηλαδή εάν βγει κάτι σήμερα ως τεχνολογία και εξοπλισμό, παθητική ασφάλεια, πλατφόρμες κτλ τότε το πολύ σε 7-8 έτη το περνούν και στα φθηνότερα αυτοκίνητα για να βγάλουν τα έξοδα εξέλιξης. Οπότε απολαμβάνω στα φθηνά μετά από 7-8 έτη αυτά που σήμερα απολαμβάνουν τα μεσαία ράφια της αυτοκίνησης
Lap ή εγω είμαι πολύ κουρασμένος και δεν καταλαβαίνω ή εσύ δεν με καταλαβαινεις.
Εγώ δεν μίλησα για φτηνιαρκα και ακριβά αυτοκίνητα, ούτε συγκρινα κανένα μεταξύ τους, ίσα ίσα λέω πως για τον κάθε ένα από εμάς το αυτοκίνητο είναι πως να το πω ο θησαυρός μας είτε κάνει 500 είτε 100χιλ ευρώ.
Υ. Γ και γω για ταμπλό έχω της meguiars το κόκκινο που δεν έχει γυαλαδα. Γενικα έχω ένα τεράστιο μπαούλο που το έχω γεμάτο καθαριστικα πινελα πετσέτες αφροποιητες (τα αγόραζα λίγα λίγα κάθε μήνα) -
Που το έχεις το μπαούλο;
Όχι κατάλαβα τι είπες, απλά επ αφορμή αυτου έκανα ένα statement της μιζέριας μου
-
Που το έχεις το μπαούλο;
Χαχα πάντως όχι θαμμένο.
-
Δεν μαντεψες όμως από ποιο κατάστημα αγόρασα το καλύτερο ματ φινίρισμα που έχω δει μέχρι σήμερα;
-
Δεν μαντεψες όμως από ποιο κατάστημα αγόρασα το καλύτερο ματ φινίρισμα που έχω δει μέχρι σήμερα;
Lidl
-
Τόσο εύκολο ήταν; Με την πρώτη το βρήκες...
-
Τόσο εύκολο ήταν; Με την πρώτη το βρήκες...
Χαχα ρε φίλε αφού το χεις ξαναναφέρει για τα προϊόντα του lidl νομίζω και για το σαμπουάν είχες πει
-
Α ναι σωστά!!!! Όχι για το υγρό κερί τους είχα πει, στα 2,5-3 ευρώ με καρναουμπα κερί.
Εμπλουτίζει το χρώμα αλλά δεν δίνει αυτήν την σούπερ shine εικόνα. Είναι όμως πολύ καλό.
-
Παιδιά κι εγώ όπως και ο lap δεν έχω καμιά αυτοκινητάρα. Αλλά μου αρέσει να το βλέπω καθαρό και να το απολαμβάνω. Και πλην ελαχίστων περιπτώσεων που το θυμικό είναι ασυγκράτητο οδηγώ με τον ΚΟΚ.
Μια μέρα είχα δει όνειρο ότι κέρδισα το λαχείο και πήγα και αγόρασα μια lotus. Μετά, είδα ότι μου φτάναν τα λεφτά και αγόρασα και μια δεύτερη lotus. Μετά μου ήρθε ο φόρος και διαπίστωσα ότι τα λεφτά δε φτάναν και πήγα στην αντιπροσωπεία και πούλησα τις lotus, αλλά τα λεφτά που πήρα από την αντιπροσωπεία δε φτάναν για να πληρώσω τον φόρο και τελικά πήγα φυλακή.
Το όνειρο το θεώρησα σημαδιακό γι' αυτό και δεν προχώρησα τα πόδια μου πέρα από το πάπλωμά μου και πήρα το i30.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ