-
πού το άφησες δεν το είδες?
-
Ποτέ δεν παρκάρω κάτω από οικοδομές που γίνονται εργασίες, αλλά φαίνεται βάφανε κανέναν όροφο κάπου και μου ξέφυγε.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Μία δύσκολη ερώτηση...Πως βγάζουμε βαφή μαλλιών από προσκέφαλο* χωρίς καλυμμα?
- Τους κακεντρεχείς θα τους προλάβω λέγοντας τους πως είναι του συνοδηγού το προσκέφαλο!!!
Για να εβαψε το προσκεφαλο ειναι μη μονιμη βαφη .Δοκιμασε με σαμπουαν ή υγρο πιατων.Λογικα θα βγει.
Αν ειναι μονιμη βαφη υπαρχουν ειδικα μαντηλακια που βγαζουν την βαφη απο το δερμα του κεφαλιου οποτε λογικα θα την αφαιρει και απο υφασμα.
Αν δεν βγει τοτε αγορασε δυο καλυματα για τα προσκεφαλα !! -
Θελω να καθαρισω τα καθισματα αλλα καλο πλυσιμο. Αυτα τα σπρει για καθισματα κανουν καθολου δουλεια; Δεν θελω να σταξω κανα 100αρικο για βιολογικο καθαρισμο εσωτερικου
-
Έτσι κι έτσι. Αν η μπίχλα είναι πολλή, θα κάνουν στάμπα όπως θα στεγνώνουν.
-
Σκεφτομαι να τα πλενω με βουρτσα και νερο και κανα σαμπουαν με ουδετερο ph αλλα φοβαμαι μην βρεξω τιποτε αισθητηρες αεροσακων και εχω κανα προβλημα. ]Δεν πιστευω οντως αυτα τα σπρει να κανουν και πολλη δουλεια.
-
Eγω καθαρισα με σκουπα που ρουφαει νερα τα καθισματα σε δυο αμαξια.Πρωτα εριχνα νερο με σαπουνι για χαλια που δεν αφριζει αφηνα λιγο και μετα ρουφαγα με την σκουπα.Τα περασα αρκετες φορες με σαπουνονερο,μεχρι το νερο που ρουφαγε η σκουπα να βγει καθαρο. Ζημια στους αισθητηρες μπορει να κανεις αν τα βρεξεις παρα πολυ,ισως εξαρταται και απο το αμαξι ομως.
Παντως δεν νομιζω οτι ειναι η καταληλη εποχη τωρα για τετοια δουλεια,πιο καλα ειναι κατακαλοκαιρο ,αν εχει και καυσωνα ακομα καλυτερα -
+1
Το έχω καθαρίσει με τέτοια σκούπα κι εγώ. Πάντως μετά τα καθίσματα είναι υγρά - θέλει ζέστη για να στεγνώσουν καλά (αν τα πιάσεις με το χέρι φαίνονται στεγνά αλλά αν καθήσεις επάνω τα ρούχα νοτίζουν).
-
Ετσι που το ακουω οντως ειναι πολυ καλος τροπος για καθαρισμα.
-
Πως να καθαρίσω το παραφλού από το τρύπιο καλοριφερ που ειναι τωρα στη μοκετα μου;; Το εκανα με αφρό, το ρουφηξα με ειδικη σκουπα, αλλα εχει ακόμα 'λαδιά'.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Πως να καθαρίσω το παραφλού από το τρύπιο καλοριφερ που ειναι τωρα στη μοκετα μου;; Το εκανα με αφρό, το ρουφηξα με ειδικη σκουπα, αλλα εχει ακόμα 'λαδιά'.Εβαψε ?
Αν του ριξεις μπολικο νερο να μαλακωσει το χρωμα και μετα το ρουφηξεις με την σκουπα? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πως να καθαρίσω το παραφλού από το τρύπιο καλοριφερ που ειναι τωρα στη μοκετα μου;; Το εκανα με αφρό, το ρουφηξα με ειδικη σκουπα, αλλα εχει ακόμα 'λαδιά'.
Εβαψε ?
Αν του ριξεις μπολικο νερο να μαλακωσει το χρωμα και μετα το ρουφηξεις με την σκουπα?οχι δεν εχει κάνει λεκέ. Απλα ακόμα και τώρα αν τριψεις την παλαμη σου πάνω αφηνει αυτη την αισθηση του λαδιού.
-
Βαλε κατω απο το πατακι μια πετσετα η ενα πανι για να απορροφησει οσο πιο πολυ απο το παραφλου μπορει.
-
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Θελω να καθαρισω τα καθισματα αλλα καλο πλυσιμο. Αυτα τα σπρει για καθισματα κανουν καθολου δουλεια; Δεν θελω να σταξω κανα 100αρικο για βιολογικο καθαρισμο εσωτερικουδιαβασε λοιπον προσεκτικα και θα κανεις την δουλεια που θελεις.
**ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ AYTOKINHTOY **
(αρχικα θα σας πω **τι λεκεδες εχω βγαλει εγω **απο τα καθισματα του smart που ειναι ΠΟΛΥ ανοιχτοχρωμα
1.αιμα
2.κοκκινη σαλτσα
3.λαδια
4.γρασσο
5.κοκα κολα
6.λεκεδες απο νερα
7.γυαλιστικο κερι - σπρευ πλαστικων**υλικα **
σκουπα με ειδικη κεφαλη για υφασματα (εγω χρησιμοποιώ ενα της black&decker που περνει ρευμα απο τον αναπτηρα το οποίο αγορασα απο την Media Markt 30e)
σαμπουαν για υφασματα της autoglym (15e - Bγαζει περίπου 8 πλυσιματα σαλονιου....καθισματα και επιφανειες ταμπλο και πορτες) προτιμηστε το υγρο με βαποριζατερ και οχι το σπρευ-αφρο
σφουγγαρι μαλακο (1-2ε) ή βαμβακερό ύφασμα (χοντρή φανέλα μπλούζα κλπ)χρόνος
8-10 λεπτα το καθε κάθισμαβημα πρώτο
τιναζουμε πολυ δυνατα τα καθίσματα να ερθει στην επιφανεια η σκονη
4-5 χτυπηματα σε καθε καθισμα ειναι αρκεταβημα δευτερο
περναμε με την σκουπα αργα και σταθερα το καθισμα προς όλες τις κατευθυνσεις
αφιερωστε σε καθε καθισμα 3-4 λεπταβημα τριτο
ψεκάζουμε με το σαμπουαν υφασματων ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια απο αποσταση 15εκ χωρις να αφησουμε κενα και χωρις να το παρακανουμεβημα τεταρτο
δεν χρειαζεται να περιμενουμε. περνουμε το σφουγγαρι (μαλακο) ή το βαμβακερό υφασμα και τρίβουμε ομοιόμορφα ολη την επιφανεια που εχουμε ψεκασει με δύναμη (τόση ωστε να μην τσακιζει το υφασμα) με ευθείες κινήσεις και οχι κυκλικες προς όλες τις κατευθυνσεις
αφιερώστε σε καθε καθισμα 3-4 λεπταβήμα πέμπτο
αν θελετε να χρησιμοποιήσετε άμεσα το αυτοκινητο αυτό μπορει να γίνει το νωρίτερο μετά απο 30 λεπτα καθοτι θα πρεπει να βαλετε μπροστα το μοτερ και να ανοιξετε στο στο max την ταχυτητα του ανεμιστηρα και να βαλετε στο max hot την θερμοκρασία ενώ παράλληλα θα βαλετε την κατεύθυνση μόνο πρόσωπο και θα στρέψετε τους αεραγωγούς να 'κοιτάνε' τα καθίσματα. πορτες παραθυρα κλειστα. οι αεραγωγοι να φέρνουν εξωτερικό αέρα.αν δεν βιαζεστε να το χρησιμοποιήσετε μπορείτε να το αφύσετε να στεγνωσει φυσικα και να το χρησιμοποιήσετε μετα απο 12 ώρες αρκει να μην ειναι πολυ χαμηλη η εξωτερική θερμοκρασία ή εχει υγρασία
TIP
τα παραπανω βηματα πρεπει να γινουν σε χώρο με καλο φωτισμο (κοινως όχι βραδυ) και με καλο εξαερισμότα παραπανω βήματα μπορείτε να τα εφαρμωσετε τόσο στο ταμπλό όσο και στις επενδύσεις στις πόρτες (εφόσον αυτά είναι επενδεδυμενα με ύφασμα όπως ειναι στο F2) χρόνος 5 λεπτά συνολικά
το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει
-
λοιπον καταθετω την εμπειρια μου απο το αλλο αυτοκινητο (toyota celica TS) που διαθετει δερματινα καθίσματα
**
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ**υλικα
ενα ξεσκονοπανο ή πανακι swiffer
ενα vettex (πανακι αποροφητικο γενικης χρήσης)
2 μαλακα σφουγγαρια ή 2 βαμβακερα υφασματα
1 καθαριστικο δερματων autoglym ( 15e - αρκετο για 10 χρήσεις)
1 ενυδατικο δερματων autoglym (15e - αρκετο για 10 χρήσεις)
(οι τιμες ειναι ενδεικτικες καθότι εχει περάσει καιρός από τοτε που τα αγορασα)**χρόνος **
5-7 λεπτά το καθε καθισμαβημα πρωτο
ξεσκονιζουμε την δερματινη επιφανια με το swiffer (πολυ αποτελεσματικο γιατι αποροφα την σκονει και δεν την μεταφερει)βημα δευτερο
βρέχουμε το vettex και το στραγγιζουμε πολυ πολυ καλα. στην συνεχεια ασκόντας αρκετη πίεση (μην το παρακανετε και τσακισει το δερμα) τριβουμε ολο την επιφανεια του καθίσματος για 1-2 λεπταβημα τριτο
βαζουμε πανω στο σφουγγαρι ή στο βαμβακερο υφασμα περίπου ένα καπακι απο την κρεμα καθαρισμού και τριβουμε την δερματινη επιφάνεια. αν χρειαστεί προσθέτουμε και αλλη κρεμα. Αν η κρεμα που βαλαμε ειναι πολύ αφιερώνουμε παραπανω χρόνο στρο τρίψιμο. Στην συνεχεια με το βαμβακερο υφασμα ή με την καθαρη μερια του σφουγγαριου περναμε παλι το καθισμα για να τραβηξουμε οτι εχει απομεινει. Χρόνος καθαρισμού 2-3 λεπτα.Βημα τέταρτο
επαναλαμβάνουμε την διαδικασία του τρίτου βήματος αλλα αυτή τη φορά χρησιμοποιούμε την κρέμα ενυδάτωσης. Εννοειται πως χρησιμοποιούμε καθαρο σφουγγαρι ή υφασμαΒημα πεμπτοπροσωπικα περιμένω τουλαχιστον 12 ωρες πριν ξαναχρησιμοποιησω το αμαξι αν και δεν ειναι απαραίτητο αν εχει γινει καλη δουλεια (αρκεί 1-2 ώρες)
**TIP **τα παραπανω βηματα πρεπει να γινουν σε χώρο με καλο φωτισμο (κοινως όχι βραδυ) και με καλο εξαερισμό
αν εχετε δερματινο τιμονι λεβιε χειροφρενο τοτε αν τα περιποιηθείτε και αυτα βεβαιωθειτε ότι μετά την ενυδατική κρέμα τα ριψατε πολυ πολυ καλα ετσι ωστε η επιπλεον κρεμα να εξαλειφθει και να μην γλυστρανε
η ολη διαδικασια καλο ειναι να γινεται κατελαχιστο 2 φορες το χρονο. 1 πριν μπει το καλοκαιρι, κατα Μαίο και μια μετα το καλοκαίρι κατα Οκτώβριο.
η ενυδατικη κρεμα για τα δερματινα κανει καλη δουλεια αλλα σε μικρή ποσοτητα και στα πλαστικα καθότι τα ενυδατωνει, δεν γυαλιζει και ειναι αντιστατικη στην σκονη -
Αμα τα διαβασει αυτα η μανα μου Mad -Max θα σε κανει αμεσως γαμπρο για την αδερφη μου
Θα πει να ενας νοικοκυρης
Πολυ αναλυτικος
μπραβο -
μπορει στο δρομο να τα σκιζω τα αυτοκινητα (στην πολυ απαιτητική χρηση εννοω και οχι τρακαρισματα ή γρατζουνιες)
αλλα σε θεμα περιποίησης καθαριότητα και σερβις αφιερώνω και χρονο και χρημα
Θελω να ειναι παντα καινουργιο σαν την πρωτη μερα που μπηκα μεσα.αν μπορουσα να κανω ενα συνειρμο (ο οποιος στην περιπτωση μου ταιριαζει ΑΠΟΛΥΤΑ) αυτος θα ηταν οτι η συμπεριφορά μου προς τα αυτοκινητα μου είναι ακριβώς ιδια με εκεινη προς τις κοπέλες μου (μια καθε φορα )
-
Xυθηκαν υγρα φρενων στη μοκετα του οδηγου.
Ξεβιδωσα το μαρσπιε, σηκωσα τη μοκετα και ειδα οτι εχει ποτισει ολο το μονοτικο υλικο που εχει απο κατω...
Πως να το στεγνωσω? Εχω εδω και αρκετο καιρο μια πετσετα, αλλα δεν κανει δουλεια...
Με πιστολακι (για μαλλια ) θα γινει δουλεια? -
Με το στέγνωμα του αυτοκινήτου τι κάνουμε για να μην μείνουν σημάδια, κυκλάκια κλπ από το νερό;
-
Δέρμα ή 'δέρμα'.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ