-
Να εισαι και εσυ καλα φιλε!
-
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.Μια ερώτηση να κάνω & θα ήθελα λίγο τη βοήθειά σας.Έκανα μια μικρή γρατσουνια στο τάσσι σήμερα & το κακό είναι ότι η γρατσουνια δεν φεύγει,το χρώμα που έχει με τι μπορώ να το βγάλω;Γιατί το πεζοδρόμιο & η γωνία που βρήκα ήταν βαμμένη πράσινη.Θα προσπαθήσω αύριο να ανεβάσω φωτογραφία
Σας ευχαριστώ πολύ -
Δοκίμασε ασετόν.
-
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.Μια ερώτηση να κάνω & θα ήθελα λίγο τη βοήθειά σας.Έκανα μια μικρή γρατσουνια στο τάσσι σήμερα & το κακό είναι ότι η γρατσουνια δεν φεύγει,το χρώμα που έχει με τι μπορώ να το βγάλω;Γιατί το πεζοδρόμιο & η γωνία που βρήκα ήταν βαμμένη πράσινη.Θα προσπαθήσω αύριο να ανεβάσω φωτογραφία
Σας ευχαριστώ πολύΒαμβακι με οινόπνευμα...το κρανος κάθε φορα που μου επεφτε κατω και γεμιζε ή εβρισκε σε τοιχο κτλ.με βαμβακι και οινόπνευμα εξαφανιζοταν η ξενη μπογια.Μακρυα από ασετον(ισως τοπικα με βατονετα)
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Σας ευχαριστώ πολύΒαμβακι με οινόπνευμα...το κρανος κάθε φορα που μου επεφτε κατω και γεμιζε ή εβρισκε σε τοιχο κτλ.με βαμβακι και οινόπνευμα εξαφανιζοταν η ξενη μπογια.Μακρυα από ασετον(ισως τοπικα με βατονετα)
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου!Το οινόπνευμα το σκέφτηκα & γω & δεν ήξερα αν κάνει δουλειά,αφού το έχεις κάνει,θα το δοκιμάσω αύριο!Το χρώμα μπορεί να φύγει αλλά η πληγή δυστχώς θα μείνει .
Και αυτό το έκανα από βλακεία μου σήμερα στο avenue από το οποίο έκανα να βγώ 2 ώρες(απίστευτο μποτιλιάρισμα,τόσα χρόνια που οδηγάω δεν το έχω πάθει ποτέ αυτό) & δεν πήρα καλά τη στροφή ήμουνα & νευριασμενος & η ζημιά έγινε! -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Δοκίμασε ασετόν.Έχω την εντύπωση μπορεί να κάνω & λάθος ότι το ασετόν δεν κάνει για τα πλαστικά.
-
Ουτε καν ξερω τι είναι το avenue(αθηνα ετσι?)
Στο κρανος μου που το βερνικιειναι μαπα κανει δουλεια και δεν θολωνει το βερνικι.Οπως και στο αυτοκινητο κανει δουλεια.Με ασετον γινεται πιο ευκολα αλλα το ρισκο είναι υψηλο και θελει πολύ προσοχη....Προσπαθησε με οινόπνευμα και αν δεν θα επιχειρήσεις με ασετον και βατονετα -
Ουτε καν ξερω τι είναι το avenue(αθηνα ετσι?)
Στο κρανος μου που το βερνικιειναι μαπα κανει δουλεια και δεν θολωνει το βερνικι.Οπως και στο αυτοκινητο κανει δουλεια.Με ασετον γινεται πιο ευκολα αλλα το ρισκο είναι υψηλο και θελει πολύ προσοχη....Προσπαθησε με οινόπνευμα και αν δεν θα επιχειρήσεις με ασετον και βατονεταΑθήνα είναι φίλε μου.....
Αύριο θα το δοκιμάσω -
Καλημέρα σε όλους!Τελικά το χρώμα βγήκε,δοκίμασα με οινόπνευμα,αλλα δεν έκανε δουλειά,μετά έβαλα σ'ένα βαμβάκι λίγο νέφτι & το χρώμα εξαφανίστηκε.Ευτυχώς ήταν μόνο το χρώμα & δεν έκανε γρατσουνιά!(έτσι μου φαινόταν)Είναι πάλι όπως ήταν καινούργιο!
Σας ευχαριστώ όλους,να είστε καλά!! -
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Καλημέρα σε όλους!Τελικά το χρώμα βγήκε,δοκίμασα με οινόπνευμα,αλλα δεν έκανε δουλειά,μετά έβαλα σ'ένα βαμβάκι λίγο νέφτι & το χρώμα εξαφανίστηκε.Ευτυχώς ήταν μόνο το χρώμα & δεν έκανε γρατσουνιά!(έτσι μου φαινόταν)Είναι πάλι όπως ήταν καινούργιο!
Σας ευχαριστώ όλους,να είστε καλά!!Με λαδομπογια βαφουν τα στηθαια των δρομων?
-
Σας ευχαριστώ όλους,να είστε καλά!!Με λαδομπογια βαφουν τα στηθαια των δρομων?
Δεν ξέρω με τι τα βάφουν,πάντως την λαχτάρα μου την πήρα να πω την αλήθεια μου!
Ευτυχώς έφυγε....τέλος καλό όλα καλά!! -
Είπα και εγώ να πάω μια βόλτα σήμερα με το qq και εκεί που το είχα παρκάρει σκαρφάλωσε μια γάτα, περπατήσε στον ουρανό στο κάπω και έφυγε από το πλαινό μπροστά φτερό. Πέρα από πατημασιές δεν είδα κάτι άλλο στη λαμαρίνα, αλλά δυστυχώς στο παρμπριζ σε ένα σημείο έκανε γρατσουνια (2-3παραλληλες γραμμουλες). Τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις; το μάτι πάει εκεί ενώ είναι και σχετικά ψηλά και δεν μπορώ να το καλυψω με καμιά βεντουζα από πάνω είτε της κάμερας είτε κινητού
-
Άστο προς το παρόν έτσι.Μπορεί να φύγουν (δεν κάνω πλάκα)
-
Συμφωνώ. Καθάρισε με οινόπνευμα για να δεις το βάθος και αν τελικά φαίνονται πολύ. Πιθανά οι γρατσουνιές να φαίνονται περισσότερο όταν μαζεύεται σκόνη εκεί.
-
οχι οινοπνευμα στο τζαμι, διμιουργει παραμορφωσεις οι οποιες οταν ειναι στο οπτικο πεδιο μπορει να γινουν επικινδυνες.
-
Το έτριψα με νεράκι μόνο. Δεν βγαίνει. Θα το αφήσω έτσι μιας και απλά επιφάνειακη πρέπει να είναι. Ίσως με θερμοκρασίες κλπ να λειανθει κάπως....
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το έτριψα με νεράκι μόνο. Δεν βγαίνει. Θα το αφήσω έτσι μιας και απλά επιφάνειακη πρέπει να είναι. Ίσως με θερμοκρασίες κλπ να λειανθει κάπως....εχεις θραυση κρυσταλλων στην ασφαλεια?
-
Έχω αλλά δεν αξίζει να ξηλωσω παρμπριζ που έχει πάνω του και ένα σωρό ηλεκτρονικά για τις γρατσουνιες....
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Έχω αλλά δεν αξίζει να ξηλωσω παρμπριζ που έχει πάνω του και ένα σωρό ηλεκτρονικά για τις γρατσουνιες....Για δυο - τρεις γρατζουνιες στο ταμι, δεν θα το εκανα.
Αυτο πρεπει να γινει
Youtube VideoΕχω παρόμοιο πρόβλημα με στίγματα στο παρμπρίζ που έχουν δημιουργηθεί απο επικάθηση σκόνης όταν έτριβαν τοίχους οικίας πρίν το βάψιμο. Τι προτείνεται σε αυτή την περίπτωση? Ο πηλός θα κάνει δουλειά ή πρέπει να πάμε σε πιο εξειδικευμένες λύσεις όπως γυάλισμα με αλοιφαδόρο?
Νομιζω πως καλυτερο ειναι να κοιταξεις σε κατι ποιο εξιδεικευμενο. Ριξε μια ματια εδω.
https://www.youtube.com/watch?v=_uP5CFEnJ9s
Mod δεν ειναι διαφημιση. Ουτε τους ξερω, ουτε με ξερουν. Στο google αν βαλει καποιος γρατζουνιες τζαμιων το βγαζει. Αν νομιζεις πως ειναι διαφημιση αναλαμβανεις δραση. Εσυ ξερεις καλυτερα.
Που θελω να καταληξω. Υπαρχουν και στην Ελλαδα επαγγελματιες που ασχολουνται. Τωρα το ειδα και εγω με λιγο ψαξιμο στο google.
Βασικα ειναι συνδιασμος ντουκοχαρτου και αλοιφης γυαλισματος. Τα χοντρα φευγουν με το ντουκοχαρτο και το haze (θολωμα, θολουρα) το παιρνουν με την αλοιφη. Χοντρικα ετσι ειναι η διαδικασια απο οτι βλεπω στα βιντεο. Ναι το τζαμι μπορει να υπερθερμανθει και να ραγισει ή να σπασει.
Διορθωση: Μπορει να χρησιμοποιηθει και μονον αλοιφη γυαλισματος. Αναλογα με το βαθος της γρατζουνιας. -
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ