-
Ο χρήστης skye έγραψε:
για αυτο το κουκλι με τους αεραγωγους στο καπο καθ οτι κινητηρας 10 κυλινδρων...τι εχετε να πειτε?
.Ότι είναι full κακόγουστο
Εγω δεν βρισκω κατι το κακογουστο σε αυτο το αυτοκινητο... Λιγο Χtreme, ναι, αλλα αλλο τοσο Xtreme ειναι να βαλεις τον V10 σε αυτο το αυτοκινητο!
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
παιδιά λάθος να συγκρίνετε η BMW με τις Alfa..
ειπα.. είχαμε και τα δυο, η BMW ειναι αλλού.. τουλάχιστον μέχρι την 156.
μόνο με Mercedes μπορεί να συγκριθεί, η αιώνια κόντραΠολύ θεωρούν την σύγκριση ΒΜW-ALFA άτοπη διότι πως μπορεί η ταπεινή Ιταλική εταιρία να κοντραριστεί με την Γερμανική Τεχνολογία που βρίσκει την υλοποίησή της στην BMW στην MERCEDES και στην AUDI.
Έτσι μου είπε και μια οικογενειακή φίλη και γειτόνισα με 316 μοντ 2002! Μόλις έμαθε ότι πήρα GT μου είπε 'Όχι ρε Μπάμπη, 30χιλ και δεν πήρες 316!! Γερμανική τεχνολογία ρε Μπάμπη...'
Αρχικά διαφωνησα μαζί της και είπα ότι τι να ξέρει η φουκαριάρα.
Αλλά διαβάζοντας στο φόρουμ τις απόψεις μελών όπως ο φίλος sokos που αν μη τι άλλο είναι πολύ πιο διαβασμένοι και σχετικοί με το χώρο του αυτοκινήτου μάλλον η γειτόνισσα είχε δίκιο
Πάντως πράγματι απορώ γιατί όλος ο τύπος συνέκρινε την 156 με BMW-MERCEDES-AUDI-VOLVO-SAAB και συνεχίζει το ίδιο βιολί με την 159.
Και το χειρότερο από όλα είναι ότι συγκρίνουν και την 147 με τα 'premium' γερμανικά!! Αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω!! -
ALERT!!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ALERT!!!Αν είναι να κλειδωθεί ευχαρίστως να σβύσω την δημοσίευση! Πάντως καλό θα είναι να σβύσει και του sokos αφού αυτή ουσιαστικά ξεκινά τον πόλεμο.
Πάντως τέτοιου είδους δημοσιεύσεις υπήρξαν άπειρες στο thread της 159 χωρίς κίνδυνο να κλειδωθεί. ίσως η ευαισθησία συμβαδίζει με την ανώτερη Γερμανική Τεχνολογία.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
ALERT!!!
Αν είναι να κλειδωθεί ευχαρίστως να σβύσω την δημοσίευση! Πάντως καλό θα είναι να σβύσει και του sokos αφού αυτή ουσιαστικά ξεκινά τον πόλεμο.
Πάντως τέτοιου είδους δημοσιεύσεις υπήρξαν άπειρες στο thread της 159 χωρίς κίνδυνο να κλειδωθεί. ίσως η ευαισθησία συμβαδίζει με την ανώτερη Γερμανική Τεχνολογία.
Βabbis δεν είναι μόνο αυτό...απλά εμένα προσωπικά αλλά και άλλους πιστεύω έχει κουράσει αυτή η συνεχιζόμενη γερμανο-ιταλική «κόντρα».
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ALERT!!!
Αν είναι να κλειδωθεί ευχαρίστως να σβύσω την δημοσίευση! Πάντως καλό θα είναι να σβύσει και του sokos αφού αυτή ουσιαστικά ξεκινά τον πόλεμο.
Βabbis δεν είναι μόνο αυτό...απλά εμένα προσωπικά αλλά και άλλους πιστεύω έχει κουράσει αυτή η συνεχιζόμενη γερμανο-ιταλική «κόντρα».
Μα αν σε έχει κουράσει τότε θα έπρεπε η δημισίευση του lkar να πήγαινε αμέσως μετά στου sokos που αυτός ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι αλλού. Γιατί μπήκε μετά την δικιά μου? Όπως και η δικία σου.
Μετά δεν είναι λογικό να φανεί ότι υπάρχει ανοχή στις 'Φιλογερμανικές' προκλήσεις? ενώ αυστηρότητα στις φιλοΙταλικές?
Αλήθεια αν μπω στο thread της 159 και πω ότι Αlfa Romeo είναι αλλού πιστεύεις ότι δεν θα αντιδρούσαν όλοι? εδώ ομως αντέδρασα μόνο εγώ και θα με φιμώσετε. [/list]
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
ALERT!!!
χωρίς κίνδυνο να κλειδωθεί; για κοίτα πόσες προειδοποιήσεις υπάρχουν
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
ALERT!!!
Μα αν σε έχει κουράσει τότε θα έπρεπε η δημισίευση του lkar να πήγαινε αμέσως μετά στου sokos που αυτός ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι αλλού. Γιατί μπήκε μετά την δικιά μου? Όπως και η δικία σου.
Μετά δεν είναι λογικό να φανεί ότι υπάρχει ανοχή στις 'Φιλογερμανικές' προκλήσεις? ενώ αυστηρότητα στις φιλοΙταλικές?
Αλήθεια αν μπω στο thread της 159 και πω ότι Αlfa Romeo είναι αλλού πιστεύεις ότι δεν θα αντιδρούσαν όλοι? εδώ ομως αντέδρασα μόνο εγώ και θα με φιμώσετε. [/list]
Exω 1 γαλλικό, 1 ιταλικό και 1 ιαπωνέζικο αυτοκίνητο. Λες να νοιάζομαι για γερμανικά και ιταλικά στρατόπεδα;
Ξεκολλάτε από τις ταμπέλες...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ALERT!!!
χωρίς κίνδυνο να κλειδωθεί; για κοίτα πόσες προειδοποιήσεις υπάρχουν
Είπαμε...στις 159 σελ.------>
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Exω 1 γαλλικό, 1 ιταλικό και 1 ιαπωνέζικο αυτοκίνητο. Λες να νοιάζομαι για γερμανικά και ιταλικά στρατόπεδα;
Ξεκολλάτε από τις ταμπέλες...
Μα γιατί σηκώνεις του τόνους? Γιατί συγχίζεσαι? Γιατί εκφράσεις του στύλ ξεκολλάτε? Είδες να προκαλώ με τέτοιες εκφράσεις?
Θα μπορούσες να απαντήσεις:
-
Δεν πρόσεξα την δημοσίευση του sokos και γι'αυτό δεν αντέδρασα
ή -
Θεώρησα την δημοσίευση του sokos καθόλου προκλητική οπότε δεν αντέδρασα.
-
Δεν ήθελα να απαντήσω.
Αντ' αυτού με λες κολλημένο θεωρώντας τον εαυτό σου μη κολλημένο.
Γιατί σηκώνεις τους τόνους? Και λες ότι κουράστηκες από τις κόντρες!! Σκέψου να μην είχες κουραστει. -
-
Babbis τι ακριβώς θέλεις να πείς τώρα δεν σε καταλαβαίνω ?!
Καλοριζικό το GT πανέμορφο είναι!
Οταν θα πάρεις ενα 320ci αντίστοιχο, έλα να γράψεις εντυπώσεις στο τόπικαντικειμενικά!
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Babbis τι ακριβώς θέλεις να πείς τώρα δεν σε καταλαβαίνω ?!
Καλοριζικό το GT πανέμορφο είναι!
Οταν θα πάρεις ενα 320ci αντίστοιχο, έλα να γράψεις εντυπώσεις στο τόπικαντικειμενικά!
Είπες ότι η BMW είναι αλλού και ότι σύγκριση με ALFA είναι άτοπη
Και εγώ απλά έκανα μια αντιπαραβολή της άποψής σου όπως εκφράστηκε με την άποψη μιας κατίνας και είδα ότι συμπίπτουν, και απλά το ανέφερα ότι πλέον στις μέρες μας και οι κατίνες ξέρουν από αμάξια.
Προς Θεού δεν λέω ότι είσαι κατίνα, απλά ότι στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζεσαι με μια τέτοια από ενθουσιασμό και όχι βέβαια από ασχετοσύνη. Οπότε μην το πέρνεις στραβά.
Τώρα για την 320ci που ανέφερες πρέπει να σου πω ότι μαζί με την GTV όλες οι 3άρες κουπέ είναι από τα αγαπημένα μου γήινα αυτοκίνητα. Eιδικότερα για μένα που οι ανάγκες μου απαιτούν κάτι παραπάνω από χώρους η 3άρα κουπέ θα με κάλυπτε εντελώς.
Η GT επίσης έλυνε το πρόβλημα των χώρων της GTV. Άρα ήμουν ανάμεσα σε 3άρα κουπέ και GT. Κέρδισε η GT διότι η 3άρα κουπέ αποσυρόταν
, δεν μπορούσα να περιμένω την νέα , και διότι η GT μου εκανε ένα κλικ συναισθηματικό παραπάνω.Η άποψή μου είναι ότι η BMW 3 E46 είναι συνολικά καλύτερο αμάξι από την 156 αλλά δεν απέχουν και πολύ. Επίσης είναι καλύυτερη και από τα S40/60, Saab 93, A4, C-Class.
Δεν υπερτερεί όμως παντού αλλά ούτε και απέχει τόσο πολύ από την 156. Σε αυτό συνηγορει και ο περιοδικός τύπος, πιστεύω. Διαφώνησα με την βαρύγδουπη δήλωσή σου ότι η 3άρα είναι αλλού!!
Η GT πιστεύω ισοδυναμέι με την 3άρα κουπέ.
Η 159 ισοδυναμεί με την νέα 3άρα στην κορυφή της κατηγορίας.
Αυτή είναι η άποψή μου και το πόρισμα των περιοδικών
-
benchmark vs benchmark
-
Να μείνουμε στο θέμα καλύτερα, και να αφήσουμε τα .vs?
-
Ωραία η BMW 3 (ναι αν και alfista μου αρέσει), αλλά μπορεί κάποιος να μου πεί, γιατί είναι τόσο μα τόσο εξωφρενικά ακριβή;
-
Δεν είναι εξωφρενικά ακριβή! Σε σχέση με τα άλλα premium είναι μια χαρά.
Μην ξεχνάς ότι είναι πισωκίνητη με ότι αυτό συνεπάγεται σε απόλαυση, στήσιμο, αλλά και τιμή, είναι πιο ποιοτική και αξιόπιστη από άλλα αμάξια της κατηγορίας, και δίνει πολύ μα πολύ κύρος. Εξωφρενικά ακριβή είναι η 316, αλλά η 320 για premium είναι καλά.
Αγοράζοντας μια BMW πέρνεις το κορυφαίο ίσως αμάξι στην κατηγορία. Και πέρα από την τεχνολογία πληρώνεις και το κοινωνικό σεβασμό. Μπορεί να γελάσουν μερικοί, κι εγώ δεν συμφωνώ, αλλά μιa BMW μπορεί να φανεί χρήσιμη σε έναν επιχειρηματία γιατρό, μηχανικό κλπ διότι του παρέχει το απαραίτητο κυρος για τις κοινωνικο-εππαγγελμαιτκές δραστηριότητες. Χώρια οι γυναίκες που συγκινούνται με την προπέλα.
Αυτά πρέπει να πληρωθούν.
Τα χνάρια της μπέμπας τα ακολουθούν και στην Alfa Romeo πλέον [/b]
-
Έπρεπε κάποιος (ακόμη και γιαγιά, πόσο μάλλον μια κατίνα) να μπεί στην τριών ετών 156 και μετά στην τριών ετών σήμερα E46 και να καταλάβει αμέσως γιατί είναι αλλού και ατοπη η σύγκριση..
Δεν είπα σύγκριση νέας 3άρας με 159 γιατί πιστεύω σε σχέση με την 156 έχει κάνει κάποια βήματα παραπάνω η AR σε θέματα ποιότητας (κύλισης, τριγμών, μηχανής κτλ)
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Δεν είπα σύγκριση νέας 3άρας με 159 γιατί πιστεύω σε σχέση με την 156 έχει κάνει κάποια βήματα παραπάνω η AR σε θέματα ποιότητας (κύλισης, τριγμών, μηχανής κτλ)
...και κάποια βήματα παρακάτω
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Έπρεπε κάποιος (ακόμη και γιαγιά, πόσο μάλλον μια κατίνα) να μπεί στην τριών ετών 156 και μετά στην τριών ετών σήμερα E46 και να καταλάβει αμέσως γιατί είναι αλλού και ατοπη η σύγκριση..Δεν είπα σύγκριση νέας 3άρας με 159 γιατί πιστεύω σε σχέση με την 156 έχει κάνει κάποια βήματα παραπάνω η AR σε θέματα ποιότητας (κύλισης, τριγμών, μηχανής κτλ)
Κοίτα δεν έχω μπει στην 156 που είχατε αλλά σε κόσμο που έχει και μπήκα δεν είχε πρόβληματα φθοράς και τριγμών.
Και μάλιστα η 156 θεωρείτε η 1η AR που μετά τα πέτρινα χρόνια έφερε την AR σε απευθείας αντιπαράθεση με το Γερμανικό λόμπι λόγω της καλής ποιότητας και τχνολογίας που κουβαλούσε. Μου κάνει εντύπωση που λες ότι η 156 σε 3 χρόνια έγινε ερείπιο καθώς από ότι γωνρίζω οι ιδιοκτήτες είναι πολύ ευχαριστημένοι.
Πάντως δεν αμφισβητώ ότι μπορεί σε μια 156 να ακούσεις τριγμούς που δεν θα άκουγες σε μια 3άρα. Οι τριγμοί είναι εγγενές πρόβλημα των AR. και ελπίζω να έχουν βελτιωθεί.
Επίσης δεν αμφισβητώ, και άλλωστε το έχω πει επαννηλημένα και σε αυτό το thread πιο πριν ότι οι BMW στον τομέα 'Αντοχή-Φθορές χρόνου' δεν παίζονται , και δεν μιλάω για αξιοπιστία αλλά για το 'πόσο παλιο-φθαρμένο φαίνεται ένα αμάξι'.
Απο κει και πέρα όταν κάνουμε δηλώσεις του στυλ 'η BMW είναι αλλού' καλο είναι να διευκρινίζουμε για ποιους τομείς αναφερόμαστε.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
...και κάποια βήματα παρακάτω
Παρακάτω βήματα δεν έκανε. Στον Πραγματικό κόσμο και όχι στον ουτοπικό πρέπει να προσαρμόζεσαι αλλιώς υπάρχει το λουκέτο!!
Η 159 στο segment που πάιζει έπρεπε να παρέχει ΚΑΙ Άνεση, ΚΑΙ Ασφάλεια, ΚΑΙ Ηχομόνωση.
Έτσι δυστυχώς το πλαίσιο παραβάρυνε προσφέροντας καλύτερη παθητική ασφάλεια, κρατήματα και ποιότητα κύλισης.
Παρόλαυτά στο φρενάρισμα στους 4Τ ηταν καλύτερη!!
Και για να διατηρηθούν οι επιδόσεις αυξήθηκαν τα άλογα και τα κυβικά: 1600 TS 120PS -->1800 ΜΡΙ 140PS
1800 TS 140PS -->1900 JTS 160PS
2000 JTS 165PS-->2200 JTS 185PSώστε να έχουμε παρόμοια αναλογία κιλών ανά ίππο.
Και στην πίστα μια χαρούλα τα πήγε απέναντι σε πισωκίνητη 320, και τετρακίνητο Α4 η 2.2 που ήταν ταχύτερη αλλά και η 1.9 δεν έχασε πολύ
Μπήκαν πιο χοντρά κρύσταλλά και άλλα ηχομονωτικά και έτσι ο κινητήρας δεν ακούγεται
Φυσικά έχασε σε αίσθηση, αλλά αν δε έχανε θα ήταν απλά ένα παραδοσιακά σπορ και απολαυστικό αμάξι που όλοι θα λέγανε μπράβο στην AR που μένει πιστή στις αρχές της **αλλά κανέις δεν θα αγόραζε σε μια εποχή που κυριαρχούν οι αερόσακοι, τα ηλεκτρονικά και η άνεση
**Και όταν θα έκλεινε η εταιρία θα λέγανε όλοι για τους διοικούντες που δεν προσαρμόστηκαν στην σύγχρονη εποχή ...
Εγώ πιστεύω ότι καλώς ή κακώς όλα τα αμάξια σήμερα υστερούν σε αίσθηση σε σχεση με τους προκατόχους τους είτε αυτά είναι Ferrari-Lamborghini-Porsche είτε BMW-AUDI-MERCEDES είναι EVO- 350Z- RX8.
Νέα BMW Σειρά 3