-
Ο χρήστης alfisti! έγραψε:
Áí å3áéñåóåéò ôçí ôåëåõôáéá ðñïôáóç, åðñåðå íá óôï ðåé ï pik. ãéá íá ôï êáôáëáâåéò?
Ç óôï ôåëåõôáéï óõìöùíåéò ìïíï? Ó'áñåóåé íá âëåðåéò íá 8åùñïõí ôçí ÁR éóïôéìç ôçò BMW å?
AãáðçôÝ ìïõ. ÐïëÝò öïñÝò Ý÷ù ÝêöñÜóåé ôçí ðÜãéá èÝóç ìïõ üôé:
- Ç ALFA ROMEO åßíáé Premium
- H BMW åßíáé áêüìá ðéï premium áðü ôçí ALFA
H Alfa óáí åôáéñßá èá ìðïñåß íá êïéôÜîåé óôá ìÜôéá ôçí BMW(2ç áãáðçìÝíç ìïõ åôáéñßá) üôáí âãÜëåé áìÜîéá ôïõ óôõë: Ì3, Ì5, Æ8, ×5.
Êáé êõñßùò üôáí âãÜëåé áìÜîé áíôÜîéï ôçò 5Üñáò.ìðñññññ!!!!
èá ðáù íá ðåóù áí âãáëåé ç alfa suv!!!
Όντως άσχημο αυτό με το Kamal.Και μένα μου κάθεται κάπως.
Λόγοι marketing δυστυχώς για γκλαμουράτο SUV.Πιστεύω όμως οτί θα ήταν καλύτερα να το έβγαζε η Lancia(μάλλον θα βγάλει και αυτή αλλά θα είναι τροποποιήμενο Fiat).
Επειδή η BMW έδειξε οτί κοιτάει μόνο το marketing (αφού ιστορία δεν έχει - sorry guys!) , δεν έπρεπε να το κάνει η Alfa (που την ακολουθεί κατά πόδας) -
γνωστη η ολη ιστορια με την kamal αν και δεν θα βγει στην παραγωγη...τον ρολο αυτο θα τον παιξει οπως σωστα λες η lancia.
και το σταματαμε εδω γιατι πολυ, μα παρα πολυ off topic!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Διαβάσατε το test drive του gavriil1 για την νέα 330; Ακόμα κι αυτός είπε ότι τελικά η BMW έχει το κάτι παραπάνω...να υποθέσω ότι ο gavriil1 έχει δοκιμάσει και την 159 3.2 Q4 και την έβγαλε χειρότερη από την 330
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Επειδή η BMW έδειξε οτί κοιτάει μόνο το marketing (αφού ιστορία δεν έχει - sorry guys!) , δεν έπρεπε να το κάνει η Alfa (που την ακολουθεί κατά πόδας)Απ' ότι φαίνεται, δεν τα πάς καλά με τα ιστορικά σημειώματα
Συγχωρεμένος...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
ÅðåéäÞ ç BMW Ýäåéîå ïôß êïéôÜåé ìüíï ôï marketing (áöïý éóôïñßá äåí Ý÷åé - sorry guys!) , äåí Ýðñåðå íá ôï êÜíåé ç Alfa (ðïõ ôçí áêïëïõèåß êáôÜ ðüäáò)
Áð' üôé öáßíåôáé, äåí ôá ðÜò êáëÜ ìå ôá éóôïñéêÜ óçìåéþìáôá
Óõã÷ùñåìÝíïò...
ºóá-ßóá ðïõ ôá ðÜù ðåñßöçìá!
Off-topic , îå-Off-topic åãþ èá ôï ðù!
Ðïéá åßíáé üëç áõôÞ ç éóôïñßá ðÝñá áðü ôçí 328 êáé ôçí ...507?
Ôï Isetta?
Ìå ôçí ìåôáãåíÝóôåñç éóôïñßá ôçò åßìáé ...óõíïìßëçêïò!!!ÎÝñù-îÝñù...èá ìïõ äþóåéò link ôçò BMW.Êáé ôé ðåñßìåíåò íá ëÝåé äëä?
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Επειδή η BMW έδειξε οτί κοιτάει μόνο το marketing (αφού ιστορία δεν έχει - sorry guys!) , δεν έπρεπε να το κάνει η Alfa (που την ακολουθεί κατά πόδας)
Απ' ότι φαίνεται, δεν τα πάς καλά με τα ιστορικά σημειώματα
Συγχωρεμένος...
Ίσα-ίσα που τα πάω περίφημα!
Off-topic , ξε-Off-topic εγώ θα το πω!
Ποια είναι όλη αυτή η ιστορία πέρα από την 328 και την ...507?
Το Isetta?
Με την μεταγενέστερη ιστορία της είμαι ...συνομίληκος!!!Ξέρω-ξέρω...θα μου δώσεις link της BMW.Και τι περίμενες να λέει δλδ?
Δεν είναι κατάλληλο το τοπικ. Χρειάζεται νέο για ανάλυση.
Anyway, δεν έχει μόνο η Alfa ιστορία...
-
Καλά εσείς οι alfisti δεν έχετε βαρεθεί όπου βλέπετε bmw topic να σπεύδετε?Χωρίς παρεξήγηση έτσι αλλά κατα βάθος είστε bmwδάκηδες
-
Ο χρήστης neten έγραψε:
ÊáëÜ åóåßò ïé alfisti äåí Ý÷åôå âáñåèåß üðïõ âëÝðåôå bmw topic íá óðåýäåôå?×ùñßò ðáñåîÞãçóç Ýôóé áëëÜ êáôá âÜèïò åßóôå bmwäÜêçäåòΚάνεις μέγα λάθος , για μένα τουλάχιστον!Εγώ χθες-προχθές post-αρα για πρώτη φορά εδώ , για να μην σου πω οτί και για πρώτη φορά μπήκα σε τοπικ ανάλογο, μόνο και μόνο γιατί οι BMW-άκηδες κάνουν το ίδιο!
Όσο για το τελευταίο μπορεί να έχεις κάποιο δίκιο.Άλλωστε οι 4Τ είχαν γράψει '...η BMW είναι η πιο 'ιταλική' από τις γερμανικές εταιρίες...' -
Ο χρήστης neten έγραψε:
Καλά εσείς οι alfisti δεν έχετε βαρεθεί όπου βλέπετε bmw topic να σπεύδετε?Χωρίς παρεξήγηση έτσι αλλά κατα βάθος είστε bmwδάκηδεςH αλήθεια είναι ότι πολύ alfisti μπαίνουν εδώ και τα χώνουν. Γίνεται το ίδιο και στα θέματα της Alfa.
Αμοιβαία τα αισθήματα
Κι εγώ πιστεύω ότι ο σωστός alfisti θαυμάζει τις καλές bmw!!( 6 κύλινδρες και άνω). Τώρα που και η Alfa αναβάθμισε την ποιότητα οι δύο εταιρίες είναι η μία το alter ego της αλλης.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Καλά εσείς οι alfisti δεν έχετε βαρεθεί όπου βλέπετε bmw topic να σπεύδετε?Χωρίς παρεξήγηση έτσι αλλά κατα βάθος είστε bmwδάκηδες
Κι εγώ πιστεύω ότι ο σωστός alfisti θαυμάζει τις καλές bmw!!( 6 κύλινδρες και άνω). Τώρα που και η Alfa αναβάθμισε την ποιότητα οι δύο εταιρίες είναι η μία το alter ego της αλλης.
Nαι, τώρα ήρθαν 'στα ίσια'
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Nαι, τώρα ήρθαν 'στα ίσια'
Για πες μου που δεν είναι στα ίσα (σε κοινά μοντέλα εννοώ)
-
για αρχή σε ποιότητα κύλισης..
Είχαμε 156 για 5 χρόνια και τώρα μια E46 για 3 χρόνια
και μπορώ να σας πω αντικειμενικά οτι θέλετε.. -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
για αρχή σε ποιότητα κύλισης..Είχαμε 156 για 5 χρόνια και τώρα μια E46 για 3 χρόνια
και μπορώ να σας πω αντικειμενικά οτι θέλετε..sokos μιας και έχεις συμβιώσει αρκετά και με τις 2 πες μας περισσότερα. Ποιότητα κατασκευής, αξιοπιστία, φρένα-οδική συμπεριφορά, επιδόσεις, κατανάλωση, κοστος συντήρησης. Κοίνως κάνε μας μια σύγκριση και αιτιολόγεισαι την προτίμησή σου!
-
Τα δυο πρώτα χρόνια με την Ιταλίδα ήταν υπέροχα..
μετά αρχισε τα γνωστά ιταλικά της..-
στο ταμπλώ αναβέ συνέχεια το λάμπάκι οτι τελείωσαν τα τακάκια ενω ειχαν μπει καινούργια οριτζιναλ με την φύσα για να δίνουν σωστό σήμα οτι έχει αλλα το κοκκινο λαμπάκι επέμενε.. το ψάξαν αλλα μετα αρχισαν να λένε κατι παλάβα νουμερα για να λύσουν κονσόλα και καλώδια και λέω αστο να ειναι ανοιχτό.
-
το μοτέρ σιγά σιγά άρχισε να κάνει σαν diesel στο ρελαντί καθώς άρχισε την κατανάλωση λαδιού. Το πρόβλημα λυθηκα κάπως αλλάζοντας τα Selenia λάδια που έβαζε με το ζόρι η Σπικάρ (λογω εγγυησης) με Mobi1 15W-50.
-
Aρχίσαν τα τριξίματα, ειδικα την πόρτα ήθελε σπρέυ ανα 2μηνο..
Η BMW δουλεύει ΡΟΛΟΙ, ουτε λαμπάκια, ουτε τριξίματα, ουτε dieseloηδής θόρυβοι, ίσα ισα που το Valvotronic μοτέρ δουλεύει πολυ ωραία..
Όμως, την προηγουμενη εβδομάδα την είχα πάρει ο πατέρας μου και με πήρε τηλεφωνο οτι τον άφησε.. ρέταρε η μηχανή. Του λέω άστο εκει που είσαι μην το κουνάς.Πηγε στο συνεργείο, είχαν χαλάσει 2 πολλαπλασιαστές χωρίς λόγω και αιτία. 90ε ο έκαστος και το πρόβλημα λυθηκε.
Οσο για κόστος συντήρησης ειναι αρκετά κοντά αρκεί να μην τα πηγαίνετε σε Σπανό και Σπικάρ.. υπάρχουν και μικρότερα συνεργεία που είναι εξουσιοδοτημένα οπου μπορεί να πληρώσετε εώς και τα μισά λεφτά απο τους μεγάλους.. και οι μικροί κάνουν πιο προσεκτική δουλειά.
Κατά τα άλλα η E46 ειναι πολύ πιο στιβαρή, αθόρυβη με απιστευτη ποιότητα κύλισης (σαν να ρολάρεις πάνω σε χαλί) ενω η A156 δινει την εντύπωση πιο ελαφριού σπορ αυτοκινήτου με καταπληκτικό στησιμο που σε προκαλεί να την πας πιο γρήγορα. Το μειονέκτημα η μπροστά κίνηση πάλι..
Ειναι μεγάλη πίκρα το μπροστά αν έχεις πάει στην πίσω κίνηση.. -
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
2. το μοτέρ σιγά σιγά άρχισε να κάνει σαν diesel στο ρελαντί καθώς άρχισε την κατανάλωση λαδιού. Το πρόβλημα λυθηκα κάπως αλλάζοντας τα Selenia λάδια που έβαζε με το ζόρι η Σπικάρ (λογω εγγυησης) με Mobi1 15W-50.Δεν λύθηκε το πρόβλημα (φθορά του συστήματος μεταβλητού χρονισμού των εκκεντροφόρων αν δεν το ξέρεις), απλώς το καλύψατε με παχύτερο λάδι.
Αν έχετε ακόμα την 156 και σε ενδιαφέρει να μάθεις για το πρόβλημα διάβασε αυτό το topic: http://www.alfisti.gr/forum/viewtopic.php?t=513
-
το ξέρω το είχα το ιδιο πρόβλημα και στη Barchetta μου (ιδιο μοτέρ με την 156 έχει εκτός απο τα διπλά μπουζι) και το έφτιαξα 2 φορές παρακαλώ γιατι η ρημαδό FIAT-AR δεν μπορέσε να βγάλει ενα variator της προκοπής..
και επειδη ειχε λήξει η εγγύηση δεν το ανοίξαμε το καπάκι και στην ΑR..
οπως και να έχει ..Fix It Again Tony -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
το ξέρω το είχα το ιδιο πρόβλημα και στη Barchetta μου (ιδιο μοτέρ με την 156 έχει εκτός απο τα διπλά μπουζι) και το έφτιαξα 2 φορές παρακαλώ γιατι η ρημαδό FIAT-AR δεν μπορέσε να βγάλει ενα variator της προκοπής..
και επειδη ειχε λήξει η εγγύηση δεν το ανοίξαμε το καπάκι και στην ΑR..
οπως και να έχει ..Fix It Again TonyΔιάβασε το topic που έδωσα.
Και σταματώ με το off-topic γιατί θα μας την πουν και δικαίως.
-
Πηγε στο συνεργείο, είχαν χαλάσει 2 πολλαπλασιαστές χωρίς λόγω και αιτία. 90ε ο έκαστος και το πρόβλημα λυθηκε.
Εγώ έχω αλλάξει τους 3 μέχρι στιγμής. Να δούμε πότε θα σκάσει και ο τέταρτος...
Οσο για κόστος συντήρησης ειναι αρκετά κοντά αρκεί να μην τα πηγαίνετε σε Σπανό και Σπικάρ..
Και αν συγκρίνεις Σπανό και Σπυκάρ, το ίδιο κόστος έχει...
Mόνο τον πολλαπλασιαστή σαν ανταλλακτικό το αγόρασα 30 ευρώ. Μήπως η τιμή που έδωσες έχει και την εργασία;
ΒΜW (Σπανός και Ιωλκός):
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=7756&postdays=0&postorder=asc&start=89
FIAT (Σπυκάρ):
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=7756&postdays=0&postorder=asc&start=107 -
αρα είναι γνωστό bug οι πολλ/στες στα Valvotronic ?
Μηπως φταίνε τα μπουζοκαλώδια?Ειδα το τιμολόγιο τώρα:
Πολλασιαστής: 75ε οι δυο
Μου άλλαξαν και προληπτικα τα cineblok γιατι λέει κάποιες παρτίδες ήταν ελλατωματικά και επειδη πιστεύω better safe than sorry μου κόστισε το σετ 134e. Έχετε ακουσει τέτοιο πράμα?!Σέρβις ποτέ σε μεγάλους ξανά, εχω βρεί το Σίττα - Φλάσκη (φαμιλια business πατηρ και υιοί, δουλεύα διπλα τους παλιοτερα και με προσέξαν κατάλληλα.
Εκτοτε μόνο εκεί την μπέμπα.. -
Μιας και η 3άρα κυκλοφορεί κανονικά, μήπως να κλειδωθεί αυτό το θέμα και εκείνο της 159 και να ανοίξουν δύο νέα στην Αυτοκίνηση ή στα Τεχνικά; Ίσως με μεταφορά των τελευταίων posts.
Νέα BMW Σειρά 3