-
Και στην GS ειχε μπει υδροπνευματικη και δεν επληξε καθολου την πορεια ούτε της DS ούτε της CX και ετσι κι αλλιως αν κάποιος θελει απαραιτητα μικρομεσαιο λογω όγκου καθως πολυς κοσμος μενει σε πολεις με κινηση και δεν εχουν παρα μόνο 1 ή 2 αυτοκίνητα και εκει υπαρχει η χαμενη πελατεία καθως πολλοι citroenακηδες εχουν απογοητευτει με την ανεση που δεν προσφερουν τα μη υδρ/κα μοντέλα ασχετα αν είναι τα πιο άνετα σε σχεση με τον ανταγωνισμο.Και ετσι κι αλλιως μοτιβο της πραγματικης Citroen (και όχι της σημερινης Peutroen) ήταν δωστε τεχνολογία στον λαό!!!!!
-
Οπως τα λες.Καιρος να ξαναγινει η Σιτροεν το συνωνυμο της καινοτομιας
-
Πάντως να ξέρετε οτι η C5 είναι η τελευταία Citroen με τιμόνι σταθερού κέντρου καθώς οι έρευνες έδειξαν οτι οι πελάτες το θεωρούν πολύπλοκο και δύσκολο να το συνηθίσει κανείς.
Για τα υπόλοιπα...η C4 II μπορεί να έχει κάτι διαφορετικό πίσω από άποψη ανάρτησης μόνο αν μάθουμε οτι δεν θα βασίζεται στο πάτωμα του 308 αλλά σε ένα εντελώς νέο με νέες αναρτήσεις. Το οποίο επίσης το βλέπω χλωμό. Είδωμεν -
αφού τα οδηγούν συνταξιούχοι...
εγώ το βρίσκω πολύ βολικό...σκέψου να γυρνά όλο το τιμόνι με όλα αυτά τα κουμπιά επάνω...απαπα... -
Η Citroen δείχνει να έχει πάρει το ΄'μήνυμα' της αγοράς, και το απέδειξε με την υλοποίηση της C5. Εκεί που έπασχε, έδωσε όλο της τον εαυτό. Το μόνο που μένει - και συμφωνω με τα προηγουμενα - είναι η αναβάθμιση των κινητήρων, που θεωρω ότι ειναι μονοδρομος επίσης και που απ'ότι διαβάζω θα τοποθετηθούν σύντομα στο νέο μοντέλο.
Από 'κει και πέρα, μένει ο χρόνος για να πειστεί το αγοραστικό κοινό για την πραγματική στροφή της Citroen προς την ποιότητα και την αξιοπιστία...(Παρεπιπτόντως, 20 χρόνια που οδηγώ Citroen και έχω αλλάξει - οδηγήσει καμμια 10αριά μοντέλα, δεν θεωρώ ότι είναι και τα πιο 'αρρωστιάρικα΄ αυτοκίνητα. Μόνο ανά μοντέλο, τύχαιναν επαναλαμβανομενα προβλήματα. Π.χ. Η πρώτη μας Ξανθούλα 2λιτρη / 16V, ήταν όντως ένα προβληματικό αυτοκίνητο γι αυτό και έφυγε σε μία νύχτα. Το Saxo VTS , το C2, το Berlingo, η Xsara και η Activa μου όμως, απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν προβληματικά και ζημιάρικα αυτοκίνητα ...Σε σχέση μάλιστα με το τί προσφέρουν και το πόσο κοστίζουν, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικές προτάσεις...)
-
Η παλιά καλή Σιτροέν ήταν εταιρία που στα μεγάλα αυτοκίνητα ανταγωνίζονταν Μερτσέντες , ΒΜW.
Όταν μπήκε στο PSA Group ο τότε πρόεδρος Καλβέτ κατεστρεψε την φήμη της εταιρίας στα μεγάλα αυτοκίνητα σε λίγα χρόνια.
Παρόλα αυτά προτάσεις όπως η CX ,η ανανεωμένη XM του 95΄,και η Xantia ήταν πολύ πάνω του μέσου όρου.
Στους κινητήρες η κατάσταση υπήρξε εδώ και χρόνια. Πάντα τα Σιτροέν πίστευες ότι χρειαζόντουσαν 10-15 ίππους παραπάνω για να είναι άριστα στο θέμα των επιδόσεων με όλες τις εξαιρέσεις.
Επίσης απο που προκύπτει ότι τα Σιτροέν είναι τόσο προβληματικά και ζημιάρικα αυτοκίνητα; Έχω πολλούς γνωστούς με VW και μου λένε ότι σε θέματα αξιοπιστίας βγάζουν πάρα πολλά προβλήματα.
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Στους κινητήρες η κατάσταση υπήρξε εδώ και χρόνια. Πάντα τα Σιτροέν πίστευες ότι χρειαζόντουσαν 10-15 ίππους παραπάνω για να είναι άριστα στο θέμα των επιδόσεων με όλες τις εξαιρέσεις.
ορθώς μιλάς και για τις εξαιρέσεις...για παράδειγμα το Saxo VTS με τα 120 και η Xsara με τα 110 ήταν πολύ σβέλτα αυτοκίνητα με τα δεδομένα της εποχής τους. TU...
όσα είχαν XU ....βράστα. Ειδικά τα μοτέρ των ZX, Xantia κτλ... -
Μα στιις επιδόσεις αυτή ήταν η όλη ιστορία.
Αν πχ το Ξαρά είχε απο την αρχή τους κινητήρες του C4 -1.4/1.6 με 90/110 ίππους - θα ήταν πολύ καλύτερα. Νομίζει κάποιος ότι η Σιτροέν κάνει τις βελτιώσεις πολύ αργά με αποτέλεσμα γενιές αυτκινήτων να αδικούνται.
ΠΧ η Ξάντια όταν πρωτοξεκίνησε ποτέ δεν είχε ένα δυνατό 1.6 όπως η ξαρά 2ης γενιάς ενώ και ο 1.8 ξεκίνησε απο 103 ίππους και όχι απο 115-120 άλογα(αυτό έγινε μετά απο 3 χρόνια).
Όταν μπήκε στην αγορά το C5 στο 2000 ο ίδιος κινητήρας -1.8 με 117 ίππους- ήταν ήδη οριακός. Και όμως πήρε 5 χρόνια στην Σιτροέν για να αντιληφθεί το πρόβλημα και μόλις το 2005 έβγλαλε τον ίδιο κινηγτήρα με 125 ίππους κίνηση που έπρεπε να γίνει εξαρχης.
Και τώρα ξανά τα ίδια. Πάλι ο ίδιος 1.8 με 127 άλογα τώρα είναι όχι απλά οριακός αλλά ανεπαρκής για το νέο C5 των 1500+ κιλών.
Παρόμοια φανόμενα και στα ΖΧ, Ξάρα, μερικώς στα Σάξο και C3.
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Μα στιις επιδόσεις αυτή ήταν η όλη ιστορία.Αν πχ το Ξαρά είχε απο την αρχή τους κινητήρες του C4 -1.4/1.6 με 90/110 ίππους - θα ήταν πολύ καλύτερα. Νομίζει κάποιος ότι η Σιτροέν κάνει τις βελτιώσεις πολύ αργά με αποτέλεσμα γενιές αυτκινήτων να αδικούνται.
ΠΧ η Ξάντια όταν πρωτοξεκίνησε ποτέ δεν είχε ένα δυνατό 1.6 όπως η ξαρά 2ης γενιάς ενώ και ο 1.8 ξεκίνησε απο 103 ίππους και όχι απο 115-120 άλογα(αυτό έγινε μετά απο 3 χρόνια).
Όταν μπήκε στην αγορά το C5 στο 2000 ο ίδιος κινητήρας -1.8 με 117 ίππους- ήταν ήδη οριακός. Και όμως πήρε 5 χρόνια στην Σιτροέν για να αντιληφθεί το πρόβλημα και μόλις το 2005 έβγλαλε τον ίδιο κινηγτήρα με 125 ίππους κίνηση που έπρεπε να γίνει εξαρχης.
Και τώρα ξανά τα ίδια. Πάλι ο ίδιος 1.8 με 127 άλογα τώρα είναι όχι απλά οριακός αλλά ανεπαρκής για το νέο C5 των 1500+ κιλών.
Παρόμοια φανόμενα και στα ΖΧ, Ξάρα, μερικώς στα Σάξο και C3.
συμφωνώ ... ειδικά το νέο C5 ζορίζεται και με τον 2λιτρο. Το οδήγησα.
-
Κάτι άσχετο τώρα έχει κανείς εμπειρίες από CX GTi Turbo 2? χθες οδήγησα ένα και με τραβαγανε για να βγω από το κάθισμα του οδηγού.Ολά αυτά που ήξερα από την GSA συν αρκετό γκάζι, δεν το περίμενα να ανοίγει τόσο καλά
-
Δεν ξέρω αλλά μήπως το C5 δεν έχει τα τούρμπο στα 1.6 λίτρα λόγω κάποιας συμφωνίας της PSA με την BMW-δηλαδή να μπούν τα 1.6 τούρμπο μόνο στα μικρά και μικρομεσαία;
Πάντως ούτε η κανούργια '3' ούτε η 'κόμπακτ' έχουν αυτούς τους κινητήρες.Ο μόνος κινητήρας που χρησιμοποιείται στα μοντέλα της BMW-μέχρι τώρα- απο τανέα σύνολα των 1.6 λίτρων είναι ο ατμοσφαιρικός των 120 ίππων.
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Δεν ξέρω αλλά μήπως το C5 δεν έχει τα τούρμπο στα 1.6 λίτρα λόγω κάποιας συμφωνίας της PSA με την BMW-δηλαδή να μπούν τα 1.6 τούρμπο μόνο στα μικρά και μικρομεσαία;Πάντως ούτε η κανούργια '3' ούτε η 'κόμπακτ' έχουν αυτούς τους κινητήρες.Ο μόνος κινητήρας που χρησιμοποιείται στα μοντέλα της BMW-μέχρι τώρα- απο τανέα σύνολα των 1.6 λίτρων είναι ο ατμοσφαιρικός των 120 ίππων.
ΜΗΝ κρίνεις με βάση τις λογικές της 'οικολογούσης' ψωροκώσταινας : στην 'κουτοφραγκία' ψωνίζεις 2.2 λίτρα τουρμποντήζελ, με 173 ίππους και 37 κιλά ροπής, ξοδεύοντας 31 χιλιάρικα.
Μην αναφερθώ δε, και στον V6 HDi, με τα 2,7 λίτρα, τους 210 ίππους και τα ...44 κιλά ροπής (στα 'τσιμπημένα' σχεδόν 38χιλιάρικα...).
Μακάρι να βάλουν και τους 'καλούς' ατμοσφαιρικούς και τούρμπο 1.6, αλλά οι προτεραιότητες των αυτοκινητοπαραγωγών και εξαγωγέων χωρών, δεν μπορούν να συμβαδίζουν με τις λογικές των απανταχού 'σουφλιάδων' (και των τριτοκοσμικών χωρών τους) ... -
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Δεν ξέρω αλλά μήπως το C5 δεν έχει τα τούρμπο στα 1.6 λίτρα λόγω κάποιας συμφωνίας της PSA με την BMW-δηλαδή να μπούν τα 1.6 τούρμπο μόνο στα μικρά και μικρομεσαία;Πάντως ούτε η κανούργια '3' ούτε η 'κόμπακτ' έχουν αυτούς τους κινητήρες.Ο μόνος κινητήρας που χρησιμοποιείται στα μοντέλα της BMW-μέχρι τώρα- απο τανέα σύνολα των 1.6 λίτρων είναι ο ατμοσφαιρικός των 120 ίππων.
Οι κινητήρες που εξελίχτηκαν από κοινού με την BMW δεν θα φορέθουν σε καμιά ΒΜW προορίζονται μόνο για τα ΜΙΝΙ. Ο 1.6 με τα 120 της ΒΜW είναι άλλο μοτερ.
-
Εν μέσω θερινής ραστώνης, μάλλον πέρασε απαρατήρητο το γεγονός, πως ο 1800άρης της C4 Picasso, αντικαταστάθηκε από τον 'VTi 120' προ δύο εβδομάδων. Κίνηση εν πρώτοις αψυχολόγητη, αφού 'στα χαρτιά' κάποια νούμερα επιδόσεων δείχνουν να χειροτέρεψαν, αλλά επετεύχθη ο πολιτικά ορθός στόχος μείωσης της εκπομπής CO2 κατά ...13 ολόκληρα γραμμάρια ανά χλμ. (177 έναντι 190), τουλάχιστον στις εργαστηριακες μετρήσεις ...
Downsizing my ass, που θα 'λεγαν και κάπου αλλού ...Άραγε, ακολουθεί και ο δίλιτρος και επίσης, παίρνουν σειρά και μοντέλλα που ΤΩΡΑ εμφανίστηκαν (βλ. C5) ;;
-
Ναι κάπως έτσι θα γίνει. Είχα την εντύπωση οτι το έγραψα αλλά μάλλον το ξέχασα.
-
Πρώτες εντυπώσεις απο το C4 Picasso μετα απο τα πρώτα 1200 χλμ.
Το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο για άνετα ταξίδια. Ο κινητήρας μέχρι τις 3500-4000 στροφές (δεν το έχω ανοίξει παραπάνω λόγω στρωσίματος) είναι αθόρυβος και ο μόνος θόρυβος που εισέρχεται στην καμπίνα είναι από τα ελαστικά ο οποίος φαντάζομαι θα στρώσει με τον καιρό όταν τα ελαστικά πατηθούν λίγο παραπάνω. Βεβαια με 18άρες ζάντες να μην περιμένω να είναι αθόρυβο. Ειδικά στα τραχιά κομμάτια ασφάλτου ακούγεται αρκετά. Εχω διαβασει σε φορα του εξωτερικου οτι με αλλαγη των michelen primacy που φοράει η κατασταση βελτιώνεται αλλά αυτο θα το δούμε σε μερικα χρόνιαΑπό τα 120 χλμ. ανά ώρα ακούω όμως έναν αεροδυναμικό θόρυβο (όχι σφύριγμα) πάνω απο το κεφάλι μου όχι όμως ενοχλητικό. Η κατανάλωση του σύμφωνα με τον υπολογιστή ταξιδίου του αυτοκινήτου είναι περιπου 10 λιτρα ανα 100 χλμ. (νομίζω πως είναι λιγουλάκι ψεύτης πρέπει να καιει παραπάνω ) με τα περισοτερα χλμ να είναι στην Εθνική. Χωρίς να το έχω πιέσει έχει καλή ροπή και τα προσπεράσματα του είναι άνετα.
Για το κιβώτιο παρ΄όλο που δεν είχα ξαναοδηγήσει αυτόματο το συνήθισα εύκολα. Είναι πολύ ξεκούραστο. Γενικά ακολουθεί το στυλ οδήγησης και αν πάτας απαλά το γκάζι οι αλλαγές του είναι ήπιες και ανεπαίσθητες. Σε βαθια πατήματα του γκαζιού ομως οπως σε ένα προσπέρασμα γίνονται αντιληπτές χωρίς όμως να ενοχλούν (όπως ακριβώς το είχαν γράψει οι 4Τ στο συγκριτικό με το VW Touran). Στη χειροκίνητη αλλαγή είναι όπως ενα κανονικό κιβώτιο χωρίς συμπλέκτη.
Επίσης έχει γραφτεί οτι το αυτοκίνητο παιρνεί κλίσεις στις στροφές. Το επιβεβαιώνω ειδικά σε έντονες στροφές είναι πιο αισθητές χωρίς όμως να σου αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για το πάτημα στο δρόμο και χωρίς να παρεκκλίνει καθόλου απο την γραμμή που ακολουθείς μέσα στην στροφή.
Η ανάρτηση είναι άνετη αλλα έντονες εγκάρσιες ανωμαλίες γίνονται αντιληπτές κυρίως από την πίσω ανάρτηση
Η ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό ειναι πολύ καλή αλλα ο χρόνος θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μου.Ο κλιματισμός είναι τέλειος. Αν και έχω ηλιοροφή (ωραία αλλα μόνο για τους πισω) δεν ζεστάθηκα σε καμμία στιγμή ακόμη και μεσημέρια με 37 βαθμούς έξωΠροσωπικά όλα τα λεφτά είναι το παρμπριζ που ανεβαίνει πανω απο το κεφάλι σου. Με καθαρό τζάμι νομιζεις πως εισαι σε ανοιχτο αυτοκίνητο. Και το μπλε tivoli του παει μούρλια...
ΥΓ. Φωτό μόλις μου μου στείλουν πίσω απο το σέρβις την παλιοCannon (2 βλάβες μεσα σε ένα χρονο η S5IS )
-
18άρες ;;;
γιατί βρε συ τόσο ΜΕΓΑΛΕΣ ζάντες ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
18άρες ;;;γιατί βρε συ τόσο ΜΕΓΑΛΕΣ ζάντες ;
Ηθελα ηλιοροφη και είχε ετοιμοπαραδοτο με ηλιοροφη, 18αρες ζάντες, αισθητηρες μπροστα με εκπτωση 2000€
-
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
18άρες ;;;
γιατί βρε συ τόσο ΜΕΓΑΛΕΣ ζάντες ;
Ηθελα ηλιοροφη και είχε ετοιμοπαραδοτο με ηλιοροφη, 18αρες ζάντες, αισθητηρες μπροστα με εκπτωση 2000€
για αυτό δεν τραβάει το δύσμοιρο...φιμώθηκε εντελώς. Ομορφες μεν αλλά σου κοστίζει σε επιδόσεις και χρήμα. Παρακάλα να μην φαγωθούν τα λάστιχά σου.
-
ρε παιδια εχω ενα c4vtr με 6500χλμ μου εχουν κανει τηλεφορτιση 2 φορες και συχνα πυκνα κανει μια ασταθεια το ρελαντι ,το εχει παρουσιασει σε αλλους αυτο?οπως και ο πισω ξερος αξονας εχει γιατρεια ?απο το 307 τιποτα εχω ακουσει πως το πεζο ειναι μια χαρα σε αποσβεση
CITROËN FORUM