-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Tι εγινε τελικα με το παιδι με το xantia και τα κομμενα topmount?επρεπε να τα ειχα αλλαξει μου παν στο συνεργείο εδω και 200.000 χλμ
Απλως δεν το ήξερα και πριν χρόνια που είμουν στα 80.000 και σε άλλο συνεργείο δεν το ξεραν ουτε στην citroen τοτε οτι πρέπει να αλλαχτούν.
Μάλιστα μου είπε ο μηχανικός οτι σε ολες οι περιπτώσεις που του έχουν τύχει (καμια 10ρια) τα top mount κοπήκανε οταν το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο ή τη νύχτα στο γκαράζ.Δεν ξέρει αν είναι τυχαίο ή έχει κάποια εξήγηση. -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Tι εγινε τελικα με το παιδι με το xantia και τα κομμενα topmount?
επρεπε να τα ειχα αλλαξει μου παν στο συνεργείο εδω και 200.000 χλμ
Απλως δεν το ήξερα και πριν χρόνια που είμουν στα 80.000 και σε άλλο συνεργείο δεν το ξεραν ουτε στην citroen τοτε οτι πρέπει να αλλαχτούν.
Μάλιστα μου είπε ο μηχανικός οτι σε ολες οι περιπτώσεις που του έχουν τύχει (καμια 10ρια) τα top mount κοπήκανε οταν το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο ή τη νύχτα στο γκαράζ.Δεν ξέρει αν είναι τυχαίο ή έχει κάποια εξήγηση.Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε μια Σιτροέν
-
εχω ακουσει και για περιπτωσεις που κοπηκε με 50-60κμ... αρα προσοχη σε ολους με xantia... ασχετο αλλα επειδη θελω να αλλαξω λαστιχα τι μαρκα φορας? εισαι ευχαριστημενος;
-
Περίπου 300 ευρώ η λυπητερή της Τρίτης. Από αυτά 200 για το service και 100 για την αλλαγή του σιλενσιέ. Και δεν τελείωσαν εδώ τα βάσανα... σε μια βδομάδα πάω για να αλλάξω κυλινδράκια στα ταμπουρα και ζουάν...Μια ακόμα 100αρα όπως το βλέπω.
Επίσης ρώτησα και έμαθα για την C4. Έρχεται τον Νοέμβριο άντε να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για test drive... -
Γεια σου Xsara... Πολύ φοβάμαι ότι με την κατάργησή σου η μικρομεσαία κατηγορία θα χάσει ένα πραγματικά ενδιαφέρον οδηγικά (και όχι μόνο) αυτοκίνητο...
Θανάση, service για πόσα χιλιόμετρα?
-
Ήταν τυπικό service 30000km ας πούμε το μεσαίο. Αφού στα 7500 απλώς αλλάζουν λάδια στα 15000 και φίλτρο αέρος στα 30000 αλλάζουν και μπουζί και στα 60000 είναι το μεγάλο.
Περιμένω σχόλια για την τιμή. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
.
Επίσης ρώτησα και έμαθα για την C4. Έρχεται τον Νοέμβριο άντε να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για test drive...Oπααααα.....να ένα (μήλο) καλό νέο..!
-
Σήμερα με το τρένο που ήμουνα είδα μια SM σε ένα γκαράζ μεταξύ Ν.Ιωνίας και Ηρακλείου.
Ακόμα είδα και ένα Ami6 για πρώτη φορά.
Χρώμα .... καφέ...
όχι βαμμένο αλλά από τη σκουριά...
Σε μάντρα δηλαδή το είδα -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ήταν τυπικό service 30000km ας πούμε το μεσαίο. Αφού στα 7500 απλώς αλλάζουν λάδια στα 15000 και φίλτρο αέρος στα 30000 αλλάζουν και μπουζί και στα 60000 είναι το μεγάλο.
Περιμένω σχόλια για την τιμή.200 € δεν είναι πολλά για τέτοιο service, ή απλά εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό ποσό. Το αυτοκίνητο είναι δηλαδή τώρα στα 90.000χλμ? Το σιγαστήρα γιατί τον αλλάζεις? Εχουν φθαρεί τα διαφράγματα? Μήπως άξιζε να βάλεις ένα aftermarket με τα ίδια λεφτά? (όχι τίποτα ιδιαίτερο, απλά για να είναι κάπως ομορφότερο, καθώς έτσι κι αλλιώς διαφορά στην απόδοση δε θα έχει )
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Σήμερα με το τρένο που ήμουνα είδα μια SM σε ένα γκαράζ μεταξύ Ν.Ιωνίας και Ηρακλείου.Ακόμα είδα και ένα Ami6 για πρώτη φορά.
Χρώμα .... καφέ...
Σε μάντρα δηλαδή το είδαΜάλλον το πρωι πηγαίνοντας για δουλειά θα κάνω μια μικρή παράκαμψη να τηνδω και όχι μόνο
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Σήμερα με το τρένο που ήμουνα είδα μια SM σε ένα γκαράζ μεταξύ Ν.Ιωνίας και Ηρακλείου.
Χρώμα .... καφέ...
Σε μάντρα δηλαδή το είδαΜάλλον το πρωι πηγαίνοντας για δουλειά θα κάνω μια μικρή παράκαμψη να τηνδω και όχι μόνο
Είναι στο δεξί χέρι πρός Ν.Ιωνία από Ηράκλειο!
Σε ένα γκαράζ... -
Και εγώ θεωρώ την τιμή απολύτως φυσιολογική. Ο σιγαστήρας άλλαξε γιατί είχε διαβρωθεί σε 2-3 σημεία. Για after market το έψαξα αλλά δεν είδα κάτι που να με ενθουσίαζει σε αυτά τα λεφτά οπότε έβαλα ξανά το εργοστασιακό.
Υπόψιν η Citroen βάζει πλεόν λάδια Total και όχι Valvoline. -
Και εγώ θεωρώ την τιμή απολύτως φυσιολογική. Ο σιγαστήρας άλλαξε γιατί είχε διαβρωθεί σε 2-3 σημεία. Για after market το έψαξα αλλά δεν είδα κάτι που να με ενθουσίαζει σε αυτά τα λεφτά οπότε έβαλα ξανά το εργοστασιακό.
Υπόψιν η Citroen βάζει πλεόν λάδια Total και όχι Valvoline. -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Χρώμα .... καφέ...
Είναι στο δεξί χέρι πρός Ν.Ιωνία από Ηράκλειο!
Σε ένα γκαράζ...Δυστυχώς τζίφος... δεν την είδα
-
Μayday, mayday. Γύρισαν οι του 307 forum και πήραν φόρα... Επίτηδες κάνουν ότι φταίει ο server για να γεμίζουν οι σελίδες...
Ακούστε μια ιστορία.
Προχθές μια καλή κοπέλα και φίλη μου μπήκε στο αυτοκίνητό μου. Ηταν λίγο κατηφόρα. Εδωσε μια στην πόρτα που όμοια δεν έχει φάει ποτέ στη ζωή της...
Χθες λοιπόν που γυρνούσα από Λαύριο, πήγα να ανεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού, κάνει ένα τσακ και σταματάει στη μέση. Μπα? Τι είναι πάλι αυτό?
Πάω στο σπίτι, βγάζω την ταπετσαρία, έλα όμως που η πόρτα είναι μονωμένη από μέσα και δεν μπορώ να τη βγάλω γιατί θα χαλάσει...Σήμερα το πρωί σε φίλο με κατάστημα την ανοίγουμε ( ) και βλέπουμε τα εξής:
- Σπασμένο μεσαίο (πλαστικό) άγκιστρο τζαμιού
- Βγαλμένο συρματόσχοινο
- Χαλασμένος μηχανισμός συνολικά
Αρχίζουν λοιπόν τα τηλέφωνα...
Ο μηχανισμός, για όσους ενδιαφέρονται, κοστίζει 156 ευρώ + ΦΠΑ σαν ανταλλακτικό.Είναι και περίοδος διακοπών, μου το έπαιζαν δύσκολοι... Τέλος πάντων, με την τρίτη προσπάθεια βρίσκω αντιπροσωπεία για να πάω να το δούμε (είναι και γνωστοί)...
Αποτέλεσμα: Στις 14:15 πήρα το αυτοκίνητό μου πίσω με καινούριο μηχανισμό, χωρίς να πληρώσω ούτε λεπτό. Περάστηκε στην εγγύηση (η οποία, θυμίζω, είχε λήξει το Μάιο).
Καληνύχτα σας.
-
Οσον αφορά το Xantia και τα top mountain που κόβονται ΙΣΧΥΕΙ.
Ο μηχανικός μου με είχε ενημερώσει πριν τα 80.000 χλμ και τα άλλαξα στα περίπου 80 κάτι. Ο άνθρωπος μάλιστα μου είπε ότι να τα αλλάξεις γιατί αν τύχει και κοπούν και είσαι εν κινήσει είναι άγνωστο το που θα καταλήξεις και μου εξήγησε τι ακριβώς θα συμβεί.
Η αλήθεια έιναι ότι είναι ακριβά αλλα αν τα δεις δεν εχουν καμία σχέση με τα top mountain απο άλλα αυτοκίνητα, είναι δύο τεράστιοι (για top mountain) κύλινδροι.
Η υδροπνευματική έχει και αυτή την συντήρηση της αν και ομολογώ ότι μου έχει κοστίσει λιγότερο απο το να χα ελατήρια - αμορτισέρ μέχρι τώρα.Προς ενημέρωση τον είδα που κοίταγε το top mountain μέσα απο το θόλο να δει αν έχει κάνει κάποιο ράγισμα ή κρακ μου είπε αν θυμάμαι καλά (τώρα έχω και 137.000 χλμ οπότε τα 80 ήταν προ 2,5 με 3 χρόνια) το οποίο είναι ένδειξη ότι θέλει άμεσα αλλαγή.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Υπόψιν η Citroen βάζει πλεόν λάδια Total και όχι Valvoline.Πάντα Total δεν έβαζε?
Μayday, mayday. Γύρισαν οι του 307 forum και πήραν φόρα... Επίτηδες κάνουν ότι φταίει ο server για να γεμίζουν οι σελίδες...
Ακούστε μια ιστορία.
Προχθές μια καλή κοπέλα και φίλη μου μπήκε στο αυτοκίνητό μου. Ηταν λίγο κατηφόρα. Εδωσε μια στην πόρτα που όμοια δεν έχει φάει ποτέ στη ζωή της...
Χθες λοιπόν που γυρνούσα από Λαύριο, πήγα να ανεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού, κάνει ένα τσακ και σταματάει στη μέση. Μπα? Τι είναι πάλι αυτό?
Πάω στο σπίτι, βγάζω την ταπετσαρία, έλα όμως που η πόρτα είναι μονωμένη από μέσα και δεν μπορώ να τη βγάλω γιατί θα χαλάσει...Σήμερα το πρωί σε φίλο με κατάστημα την ανοίγουμε ( ) και βλέπουμε τα εξής:
- Σπασμένο μεσαίο (πλαστικό) άγκιστρο τζαμιού
- Βγαλμένο συρματόσχοινο
- Χαλασμένος μηχανισμός συνολικά
Αρχίζουν λοιπόν τα τηλέφωνα...
Ο μηχανισμός, για όσους ενδιαφέρονται, κοστίζει 156 ευρώ + ΦΠΑ σαν ανταλλακτικό.Είναι και περίοδος διακοπών, μου το έπαιζαν δύσκολοι... Τέλος πάντων, με την τρίτη προσπάθεια βρίσκω αντιπροσωπεία για να πάω να το δούμε (είναι και γνωστοί)...
Αποτέλεσμα: Στις 14:15 πήρα το αυτοκίνητό μου πίσω με καινούριο μηχανισμό, χωρίς να πληρώσω ούτε λεπτό. Περάστηκε στην εγγύηση (η οποία, θυμίζω, είχε λήξει το Μάιο).
Καληνύχτα σας.
Πάρε ένα τηλ την φίλη σου να της πεις την ιστορία!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
...
Ακούστε μια ιστορία.
...Για τι αυτοκίνητο μιλάμε ;
Αλήθεια όπως λέει και ο πρόεδρος, πήρες κανένα τηλεφωνάκι την φίλη σου να της πείς αυτήν την ιστορία ; -
Ωραία η φίλη! Καλά που στο περάσαν στην εγγύηση.
Τώρα για τα λιπαντικά παλία βάζαν κάτι άλλα Synguard αν θυμάμαι καλά τα οποία ήταν σε ασημί πλαστικό μπουκάλι και λέγαν από πίσω οτι παρασκευάονται από την Valvoline για λογαριασμό της Citroen. Τώρα είναι Total και μάλιστα συνθετικά και όχι ημισυνθετικά όπως τα παλιά. -
Ο χρήστης scientist έγραψε:
Για τι αυτοκίνητο μιλάμε ;
Αλήθεια όπως λέει και ο πρόεδρος, πήρες κανένα τηλεφωνάκι την φίλη σου να της πείς αυτήν την ιστορία ;Μάλλον δεν παρακολουθείς επιμελώς το μάθημα...
Citroen Xsara MkII VTS.
Μίλησα μαζί της στο MSN, στενοχωρήθηκε πολύ αλλά αφού μου το πέρασαν στην εγγύηση...
Μάλιστα προσπαθούσα να καταλάβω γιατί έγινε αυτό, δεν είναι φυσιολογικό, και μάλλον κατέληξα σε ένα συμπέρασμα... Τις προάλλες χάζευα ένα αρκετά όμορφο Golf στο δρόμο, και το αυτοκίνητό μου ζήλεψε και θέλησε να μου υπενθυμίσει ένα από τα πράγματα που πάσχουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα...
Πάντως ένα είναι σίγουρο πλέον. Το αυτοκίνητό μου είναι γένους θηλυκού.
CITROËN FORUM