-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
To xantia χανει αισθητη ποσοτητα λαδιών, απο την τσιμούχα του κάρτερ... Αυριο πάω πάλι συνεργείο... Και την τεταρτη φευγω.. Γαμώτο!!!!!
πως μπορώ να αλλάξω το νικ μου, από citastak σε συνεργείοστακ???
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
To xantia χανει αισθητη ποσοτητα λαδιών, απο την τσιμούχα του κάρτερ... Αυριο πάω πάλι συνεργείο... Και την τεταρτη φευγω.. Γαμώτο!!!!!
έλα τώρα.δεν θέλω αηδίες!!!
Το πήγες?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
έλα τώρα.δεν θέλω αηδίες!!!
Το πήγες?
Θα το παει αυριο ο πατερας μου γιατι δεν προλαβαίνω να μαζευτώ σε καμία περίπτωση.
-
πότε άλλαξες λάδια ?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
πότε άλλαξες λάδια ?το καλοκαιρι πριν 6.000κμ.
-
Και τώρα τα χάνει; Μήπως χτύπησε από κάτω με το τρακάρισμα στο κάρτερ;
-
αυτό λέω..γιατί αν τα άλλαζε τώρα τότε οκ..απλά κακώς ο μηχανικός δεν άλλαξε την ροδέλλα και τέλειωσε εκεί.
μήπως είναι από το τρακάρισμα?
μήπως είναι από αλλού απλά καταλήγει εκεί η σταγόνα? (είμαι ειδικός στις διαρροές λαδιού...και εγώ Citroen έχω ) -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
αυτό λέω..γιατί αν τα άλλαζε τώρα τότε οκ..απλά κακώς ο μηχανικός δεν άλλαγε την ροδέλλα και τέλειωσε εκεί.μήπως είναι από το τρακάρισμα?
μήπως είναι από αλλού απλά καταλήγει εκεί η σταγόνα? (είμαι ειδικός στις διαρροές λαδιού...και εγώ Citroen έχω )διαχρονικό το πρόβλημα ε> ...?
-
στα συνεργεία κάτω από ένα 2cv ή GS πάντα υπάρχει μια εφημερίδα.
μην κάνετε quote έτσι γρήγορα γιατί δεν πρόλαβα να διορθώσω το 'άλλαγε' που μου ξέφυγε από την λέξη 'αλλαγή' και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό ρε Σάββα!
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
στα συνεργεία κάτω από ένα 2cv ή GS πάντα υπάρχει μια εφημερίδα.μην κάνετε quote έτσι γρήγορα γιατί δεν πρόλαβα να διορθώσω το 'άλλαγε' που μου ξέφυγε από την λέξη 'αλλαγή' και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό ρε Σάββα!
να κρατάμε χρονόμετρο Κώστα?
-
εχανε απο παλια μικρή ποσότητα από την τσιμούχα του καρτερ και τωρα χανει αισθητα περισσοτερο. θα το δει αυριο ο Καρυαδης και θα μας πει.. λες να βρηκε στη στουκα και να εγινε χειροτερο;; γαμωτο σταματημο δεν εχει,...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
στα συνεργεία κάτω από ένα 2cv ή GS πάντα υπάρχει μια εφημερίδα.
μην κάνετε quote έτσι γρήγορα γιατί δεν πρόλαβα να διορθώσω το 'άλλαγε' που μου ξέφυγε από την λέξη 'αλλαγή' και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό ρε Σάββα!
να κρατάμε χρονόμετρο Κώστα?
ναι να προλαβαίνουμε να κοιτάμε λάθη...
εχανε απο παλια μικρή ποσότητα από την τσιμούχα του καρτερ και τωρα χανει αισθητα περισσοτερο. θα το δει αυριο ο Καρυαδης και θα μας πει.. λες να βρηκε στη στουκα και να εγινε χειροτερο;; γαμωτο σταματημο δεν εχει,...
Αν έχανε από πιο παλιά τότε λογικά θα έγινε χειρότερη η κατάσταση του.
Ίσως αν με την στούκα είχε βρει κάρτερ δεν θα έχανες απλά περισσότερο λάδι αλλά όλο το κάρτερ μαζί.Εγώ με 30 χρόνια χρήσης κάνω αυτό που κάνουν διάφορα συνεργεία ακόμα και σε καινούργια αυτοκίνητα.όχι μόνο καινούργια φλάτζα αλλά και λίγη ταινία teflon στο σπείρωμα και είναι μια χαρά (τουλάχιστον δεν χάνει από εκεί λάδια )
-
Κώστα υπάρχει και η προεπισκόπηση...
-
ο βιαστικός δεν καταλαβαίνει από αυτά...
-
Μπορεί να χτύπησε κάπου, και απλά να δακρύζει από κάπου. ΤΟ 304 το έχουμε έτσι εδώ και 20 χρόνια. Έχει πονταριστεί, αλλά ακόμα δακρύζει λιγάκι.
Ουσιαστικά, η μάνα μου κατέβηκε με φόρα ένα πεζοδρόμιο, έσκασε με το κάρτερ στο κράσπεδο και...
Οπότε ίσως κάτι τέτοιο να έγινε.
-
Ηλία με τι ρυθμό χάνει όταν είναι σταματημένο;
Αν χανει πολύ και το κάρτερ είναι λαμαρίνα (νομίζω ότι έτσι είναι στην Xantia) παίζει να έχει τρυπήσει το κάρτερ.
Κοίτα μήπως χάνει από πάνω και στραγγίζει εκεί. Αν χάνει από πάνω θα χάνει μόνο όταν δουλεύει από το καπάκι της κυλινδροκεφαλής (δύσκολο). Αν χάνει από κάτω μπορεί να χάνει από το φίλτρο ή από την βάση του φίλτρου. Αν όταν δουλεύει δεν χάνει, είναι σίγουρα από το κάρτερ. Μπορεί το κάρτερ να έχει καμιά μικρή τρυπούλα που κλείνει εύκολα με οξυγόνο (το εχω πάθει και 'γω). Από την τάπα αποκλείεται να χάνει ποσότητα - μόνο να δακρύζει.
Πάντως καλό είναι να άλλάξεις την φλάντζα του κάρτερ.
Απλά πες στον καρυάδη να βάλει και φλατζόκολλα πάνω κάτω στην καινούργια φλάντζα γιατί με τις θερμοκρασίες σκευρώνουν τα μέταλλα και δεν εφαρμόζουν καλά μετά.
-
Παρεπιπτόντως ποιος άλλος έχει 2cv ή 2cvειδή εδώ πέρα;
-
Βάλτε παντού φλαντζόκολλα και θα γλυτώσετε από τις διαρροές...
-
Ο χρήστης Γιώργος Πολυχρονίδης έγραψε:
Βάλτε παντού φλαντζόκολλα και θα γλυτώσετε από τις διαρροές...εμένα μου λες ποιο είναι το μαγικό κόλπο για τα καπάκια των κυλίνδρων για το ami?
έχω δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
λαστιχένιες φλάτζες, χάρτινες φλάτζες (πεταμένα λεφτά), καπάκια σε καλή κατάσταση, σιλικόνη RTV και τελικά πάλι χάνειιιιιιι (αν και πρόσφατα ανακάλυψα ότι το μυστικό είναι στο πόσο βιδώνεις την μία βίδα και μάλλον έλυσα το πρόβλημα)
-
Άμα σφίξεις πολύ την βίδα χτυπούν τα κοκοράκια στο καπάκι..πακέτο.
Είπαμε η λύση για όλα είναι ΦΛΑΤΖΟΚΟΛΛΑ
CITROËN FORUM