-
Σε 2-3 μηνες προβλεπω να βγει η νεα διαφημηστικη 'καμπάνια' της Citroen. C3 μερικως μεταχειρισμενα σε παρα πολυ καλη κατασταση σε πολυ λογικες τιμες, μεχρι εξαντλησης ...των αυτοκινητων που θα εχουμε απο διαφορες εταιρειες rent a car των αποθεματων.
Οσοι πιστοι προσελθετε!!!
Ισχυει βεβαια και για αλλες εταιρειες, TOYOTA (YARIS), FIAT (SEICENTO) κλπ
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ρωτησα τον πωλητη για σερβις κτλ και μου ειπε αλλαγη λαδιων και φιλτρου 47 ευρω καθε 10.000χλμ, μικρο σερβις στα 30Κ και μεγαλο στα 60Κ.λάθος, το πρώτο σερβις στα 10,000 κμ κοστίζει 80+ ευρώ
2)Ο κοφτης στις ποσες στροφες ειναι;
γύρω στις 7000 , το στροφόμετρο γίνεται απο πορτοκαλι κόκκινο
3)Ζαντες:
Εφοσον θα παρω την SX Pack για το C4 δεν εχει ζαντες και λεω να μην τις παρω απο τη citroen αλλα απο κανενα λαστιχα ωστε να μου βγουν πιο φτηνες και να εχω περισσοτερες επιλογες. Εντωμεταξυ ενω βλεπω στο site της citroen τιμη για 16αρες 353 ευρω ο πωλητης μου ειπε καμια 800αρα! Πρεπει να ξερω ομως διαστασεις τις ζαντας που βαζει η citroen δηλαδη εκτος απο το 16' θελω φαρδος και λογικα χρειαζεται και offset ή κατι αλλο; Ξερει κανενας τις citroen τι ειναι ή που να το βρω;Στο coupe εχω τις 17αρες resolfen με λάστιχα pilot exalto 205/50/R17 (αρκετα καλά στην κατηγορία τους) , οπότε οποιαδήποτε άλλη ζάντα με τέτοιες διαστάσεις είναι εντώς προφιαγραφών (οι θόλοι είναι ίδιοι στο 3πορτο και στο πενταπορτο). Αυτες που φοράνε τα C4 δεν τις βρίσκεις καθώς τις σχεδίασε για τα συγκεκριμένα μοντέλα , και δεν κυκλοφορούν στην αγορά ξεχωριστά. Γνώμη μου είναι να βάλεις μία από αυτές , γιατί θα αλλοιώσεις πολύ την εμφάνιση του C4 με άλλες ζαντες.
4)Λάστιχα:
Εκεινα τα λαστιχα michelin energy που ερχονται τα c4 απ'οτι ξερω ειναι πολυ πατατα. Δεν μπορει να ερθει και με τιποτα αλλο,εχω επιλογες; Ασε που ενω ειναι 205/55(ετσι νομιζω) δε φαινονται ουτε σαν 175!Εχει βαλει κανενας τιποτα αλλα(εχω ανοιξει και ξεχωριστο θεμα βεβαια);Δες προηγούμενη απάντηση. Τα energy είναι μια χαρά και οικονομικά λάστιχα για συμβατική οδήγηση. Το κλαμα θα πέσει στην αλλαγή των λαστίχων, καθώς τα 17αρια είναι 3 φορές πιο ακριβά από τα 15αρια .
5)Επισης μηπως εχει κανενας το service manual του C4 1.6;
Αυτο σε τι σου χρειάζεται πριν την αγορά του αυτοκινήτου ? Δύσκολο , να το βρεις , αλλα άμα το βρεις στείλε κι από εδω να έχουμε.
6)Απο ανταλακτικα πως ειναι οι τιμες στην Citroen;
γενικά μέτριες τιμές έως ακριβές συγκριτικά με άλλες εταιρείες , αλλα πάλι όλα σχετικά είναι.
-
Καταρχας το service manual αρχιζω να το ψαχνω απο τωρα για να το βρω καποτε!
Ζαντες: Δεν θελω να βαλω 17αρες αλλα 16αρες επειδη θεωρω υπερβολικη την 17αρα σε τετοιο αυτοκινητο. Υπαρχει επιλογη για 16αρα αλουμινιου σαν εξτρα. Μου φαινεται περιεργο οτι φοραει 205/55/17 αφου νομιζα οτι με τις σιδερενιες φοραει 205/55/16!!! Εισαι σιγουρος; Καποιος ας πει τι διαστασεις φοραει με 16αρα ζαντα και χαρακτηριστικα της ζαντας.Μενουν ακομα:
1)αισθητηρες παρκαρισματος μπροστα:
Που ακριβως μπαινουν μπροστα; Δεν εχει τυχει να κολησσει κανα μυγακι μπροστα και να χτυπαει συνεχεια; Απενεργοποιουνται ξεχωριστα απο τους πισω; Καμια φωτο παιζει;2)Εχτες ειδα καποιον που ειχε παρει C4 1.6 SX Pack απο το Γεναρη και ειχε πανω και ESP και 3αισθητηρες και Ζαντες 17' και μου ειπε οτι δεν ηταν εξτρα αλλα τα ειχε πανω. Εχουν αλλαξει οι εκδοσεις απο τοτε; Υπηρχε και τοτε exclusive η η SX Pack ηταν η ποιο πλουσια;
3)Η προσφορα των 2000 ευρω απο ποτε ισχυει;
4)Εχει κανενας το service manual του C4 1.6;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Μου φαινεται περιεργο οτι φοραει 205/55/17 αφου νομιζα οτι με τις σιδερενιες φοραει 205/55/16!!! Εισαι σιγουρος;edit : 205/50/R17 φοράει
-
Oι εντυπώσεις μου από ταξιδάκι μέχρι την Β. Ελλάδα με το Cruise Control όλα τα λεφτά, από τα πιο ξεκούραστα ταξίδια.
Αυτό που με νευρίασε στους Greek Roads ήταν το κοπάνημα του ημιάκαμπτου στις λακκούβες, τρελό ξενέρωμα.Αισίως 6.400 χλμ από τον Μάρτιο...και σίγουρα θέλω ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση λογικά και τα δύο, μου είπαν λόγω δρόμων - μεγάλων ζαντών (ζυγοστάθμιση) .
Στο θέμα της ευθυγράμμισης διάβασα στους 4Τ τεύχος Αυγούστου ότι είναι λογικό σε ένα καινούριο αυτοκίνητο το οποίο έχει σεταριστεί από το εργοστάσιο σε ιδανικές συνθήκες με το πέρασμα των σκληρών χλμ εν Ελλάδι να χρειάζεται ευθυγράμμιση.Ρωτώ στην επίσημη αντιπροσωπεία κάνουν ευθυγράμμιση-ζυγοστάθμιση και αν γνωρίζει κάποιος κόστος...;Πρέπει να πληρώσω ή μπορούν να μου το εκλάβουν στα πλαίσια της εγγύησης;
-
Το φοβόμουν αυτό για τον ημιάκαμπτο...
Σάββα, νομίζω ότι σήμερα είδα τη C4 σου.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Το φοβόμουν αυτό για τον ημιάκαμπτο...Σάββα, νομίζω ότι σήμερα είδα τη C4 σου.
Δώσε details...πού;
-
Σταθμευμένη στη Ραφήνα. Εκεί δε μένεις?
Τώρα θα περνάω συχνά από εκεί (λόγω μετάθεσης).
-
Ρε γαμωτο αυτο το κοπανημα το φοβομουν πολυ ειναι τοσο ενοχλητικο; Δυστυχως στο τεστ που εκανα δεν το πολυκοιταξα αυτο και συγκρινα κυριως με το corolla που εχω. Τοσο ενοχλητικο ρε γαμωτο; Εγω το παιρνω αντι για focus επειδη δεν πιστευα οτι εχει τοσο μεγαλη διαφορα σε αυτον τον τομεα που να πληρωσω 3000 παραπανω.
-
Σταθμευμένη στη Ραφήνα. Εκεί δε μένεις?Τώρα θα περνάω συχνά από εκεί (λόγω μετάθεσης).
Υeap αλλά εξαρτάται γιατί στην Ραφήνα έχω δει να κυκλοφορούν αλλές δύο στο ίδιο χρώμα με το ίδιο look.
Επίσης έχε κατα νου ότι τώρα το καλοκαίρι έχει μετακομίσει η μισή Αθήνα στα προάστια με τα αντίστοιχα αποτελέσματα στην συχνότητα εμφάνισης ενός αυτοκινήτου. -
Ποια η γνώμη σας για το C5 παιδιά? Υπάρχει κανένας που να έχει το αυτοκίνητο για να μου πει εντυπώσεις? Κάπου διάβασα ότι όταν περνάει πάνω από εγκάρσιες ανωμαλίες κοπανάει κάπως καθώς επίσης και ότι τα καθίσματα δε συγκρατούν καλά το σώμα με αποτέλεσμα να γίνεται κουραστικό στα ταξίδια. Ισχύουν αυτά, ή είναι ένα μαγικό χαλί που ισοπεδώνει τα πάντα όπως υποστηρίζουν κάποιοι άλλοι? Τα φώτα σας παρακαλώ.
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Καλημέρα σας.
Άν και δέν είμαι κάτοχος Citroen, γράφω αυτό το post εκ μέρους ενός φίλου μου, κατόχου Citroen Picasso 1.6 αγορασμένο περί τα τέλη του 2003.
Λοιπόν, αυτή τη στιγμή ψάχνει να το πουλήσει όσο όσο κυριολεκτικά, το αμάξι από τον 1ο μήνα έχει βγάλει ΑΠΕΙΡΑ προβλήματα!!
-
Χαλασμένο καντράν πολλαπλών ενδείξεων: Πήγε στο συνεργείο **7 ** φορές και ακόμα είναι χαλασμένο!!
-
Επισκευή σασμάν (13.000χλμ)
-
Αλλαγή εμπρός δίσκους & τακάκια (10.000χλμ) γιατί στράβωσαν!
-
Αλλαγή αμορτισέρ (12.000 χλμ) γιατί 'ξέρασαν λάδι!
-
Αλλαγή τροχαλίας ρύθμισης ιμάντα χρονισμού!
-
Λανθασμένες ενδείξεις δείκτη βενζίνης. Επίσκεψη στο επίσημο συνεργείο Citroen 10 φορές και ακόμα δείχνει λάθος!!
Το αμάξι έχει και πάρα πολλά άλλα προβλήματα που μου τα είπε αλλα δεν τα θυμάμαι. Ετοιμάζει επιστολή διαμαρτυρίας πρός την Citroen Ελλάς, και Citroen Γαλλίας.
Είναι πρώην κάτοχος Fiat 128 και Seat Ibiza ('87) και πραγματικά βρε παιδιά δεν είχαν παρουσιάσει καί τα 2 προαναφερόμενα αυτοκίνητα ούτε το 1/5 των προβλημάτων που του έβγαλε το Picasso!! Έχει βλαστημήσει την ώρα και τη στιγμή που αγόρασε Citroen, είναι έτοιμος να βάλει φωτιά και να το κάψει!!!
Αλήθεια βρε παιδιά, έχει κανένας άλλος Picasso που να του έχει βγάλει τόσα προβλήματα?? Το αμάξι είναι πραγματικά ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟ!!
ΥΓ: Εκ μέρους του Δημήτρη....
Κατι για το θέμα μας ??????????
-
-
citastak
ποσο κοστιζει μια πλακετα immobilizer? -
Γιατί δεν ρωτάς στην Citroen...;;;
-
Ο χρήστης Giorikas έγραψε:
citastak
ποσο κοστιζει μια πλακετα immobilizer?giorika δε θυμαμαι ποσα ειχα δωσει... πανε και κανα 2 καλοκαιρια (η 3)..παντως δεν ειχα δωσει πολλα, θα το θυμόμουν...
-
εσκαγε η μιζα σε σενα?
γιατι απο οτι ρωτησα τωρα στην citroen μου ειπαν οτι μπορει και να φταιει η ιδια η αντλια, στην οποια μεσα υπαρχει κατι το οποιο δινει ρευμα γενικα, και να εχει χαλασει εκεινο....οποτε θελει αλλαγη ολη η αντλια.
-
Ο χρήστης Giorikas έγραψε:
εσκαγε η μιζα σε σενα?γιατι απο οτι ρωτησα τωρα στην citroen μου ειπαν οτι μπορει και να φταιει η ιδια η αντλια, στην οποια μεσα υπαρχει κατι το οποιο δινει ρευμα γενικα, και να εχει χαλασει εκεινο....οποτε θελει αλλαγη ολη η αντλια.
εμενα γυρναγε κανονικα η μιζα, αλλα δεν επαιρνε μπρος με τιποτα...
-
jd, η C5 είναι γεννημένη για ταξίδια. Η δική μας (2.0 exclusive MkI, σνιφ κλαψ λυγμ) ήταν πραγματικά πολύ καλή σε κάθε είδους εθνική οδό. Τα καθίσματα υστερούν μόνο σε πλευρική στήριξη, αλλά για ταξίδι είναι πολύ μεγάλα, αναπαυτικά και άνετα. Επίσης στο πίσω μέρος δεν υπάρχει καθόλου τούνελ στη μέση, οπότε μπορούν να καθήσουν άνετα 3 επιβάτες (βοηθά και το αυξημένο εσωτερικό φάρδος).
Οσο για το κοπάνημα στις εγκάρσιες ανωμαλίες, αυτό υπήρχε σε μικρό βαθμό στην αρχή αλλά τώρα (στη δεύτερη γενιά) έχει διορθωθεί.
Αγγελε, προσπάθησε να μην αγχώνεσαι με την πιθανότητα να σου πάθει κάτι το Picasso. Αν, ω μη γένοιτο, πάθει κάτι, εδώ είμαστε για να το αντιμετωπίσουμε.
-
Υπάρχει κάποιο forum σε Ελλάδα ή εξωτερικό που να ασχολείται αποκλειστικά με citroen? Από τιμές ανταλλακτικών, σερβις και από υποστήριξη αντιπροσωπείας-εγγύηση πως είναι τα πράγματα? Η προηγούμενη εμπειρία μου είναι από Toyota και θα ήθελα ένα μέτρο σύκρισης.
thanks -
Αγγελε, προσπάθησε να μην αγχώνεσαι με την πιθανότητα να σου πάθει κάτι το Picasso. Αν, ω μη γένοιτο, πάθει κάτι, εδώ είμαστε για να το αντιμετωπίσουμε.Νικόλα ευχαριστώ για την απάντηση.....Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επιλογή μας και είμαι τοποθετημένος πολύ θετικά απέναντι στο αυτοκίνητο και ξέρω οτι εκείνο το νοιώθει Έτσι πιστεύω πως θα τα πάμε πολύ καλά μεταξύ μας και θα μας δώσει αυτά που περιμένουμε.
Άλλά να, περιμένω απο τους ειδικούς ,που βλέπω,πως υπάρχουν εδω, να μας πουν τι έχουν ακούσει απο τα γνωστά τους συνεργεία για τα, σοβαρά και μη, προβλήματα που ακούγονται και υπάρχουν για τα Picasso.
Να μάθουμε αν είναι έτσι έτσι ή αν οι γνωστοί έπεσαν στην περίπτωση και τι αντιμετώπιση είχαν απο την αντιπροσωπία και τα συνεργεία.Θα περιμένω πάντως κάποια συγκεκριμένη απάντηση..
CITROËN FORUM