-
Ο χρήστης UnusualDriver έγραψε:
Ελπίζω να μην έχεις άλλα προβλήματα. Αλλά προσωπικά C2 δεν θα αγόραζα αν ήταν να πάρω μικρό αυτοκίνητο πόλης. Ακόμα και το xsara που έχω 6 χρόνια τώρα άρχισε να γίνεται σπάταλο με προβλήματα. Ποιος είπε ότι τα Citroen δεν βγάζουν προβλήματα; Γιατί εγώ πλήρωσα 585 ευρώ στο σέρβις των 80000 αντί των 160 που είναι το τυπικό; Γιατί είχαν πρόβλημα μερικά πράγματα. Δηλαδή δισκόφρενα, που κατά τη γνώμη του μάστορα είχαν πάρει άλλο σχήμα οβάλ! Τακάκια, γιατί κατά τη γνώμη του μάστορα όταν αλλάζεις δίσκους αλλάζεις και τα τακάκια κι ας ήταν και μισοφαγωμένα και δεν ήθελαν αλλαγή, αισθητήρα πίεσης αέρα επειδή έκανε μπουκώματα στις χαμηλές στροφές και τέλος προσθήκη φρέον στο A/C γιατί δεν απέδιδε. Άρα τα Citroen μετά από μερικά χρόνια και πριν κλείσουν τα 100000 βγαίνουν προβληματικάΩπα φιλε!!!! Μιλας για φυσιολογική φθορα! Τακακι και δισκος!! (τωρα αυτο το οβαλ στους δισκους γιατι δεν το καταλαβαινω;;)
Αλλα αν θες να μιλησουμε και με αντ-επιχειρηματα, στο xantia 10ετιας πλεον, εχω αλλαξει μπουκαλες αναρτησης, τακακια, δισκους και αλλα αναλωσιμα... το μονο που ισως δεν δικαιολογειται σαν αναλωσιμο, ειναι ο διακοπτης μηχανης που τον αλλαξα στα 140.000κμ η τρομπα φρένων στα 170.000 και η τρόμπα υψηλής πίεσης που πρέπει να αλλαχτεί συντομα (200.000κμ πλέον)....
Κατα τα αλλα το αυτοκίνητο τρίζει ελάχιστα παρολα τα κμ του (και απο συγκεκριμενα σημεια πισω) και δεν παρουσιαζει κανενα προβλημα κατα την οδηγησή του...
Σε γενικες γραμμες μπορει να εχω σκασει αρκετα λεφτα (γιατι μιλαμε για ακριβα σερβις) αλλα σε καμια περιπτωση δεν το θεωρω ζημιάρικο!!!!
Φιλικα
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ωπα φιλε!!!! Μιλας για φυσιολογική φθορα! Τακακι και δισκος!! (τωρα αυτο το οβαλ στους δισκους γιατι δεν το καταλαβαινω;;)
Οι δίσκοι πήραν άλλο σχήμα, όπως μου είπε ο μάστορας, λόγω θερμοκρασίας, χρήσης είχε αλλάξει το σχήμα τους ελαφρά προς το οβάλ. Αυτά μου είπε. Μπορεί να μου τους άλλαξε για να χρεώσει παραπάνω το σέρβις. Ο αισθητήρας πίεσης αέρος, αυτός που ελέγχει πόσο καύσιμο θα διοχετευθεί στη μηχανή τον βρήκε χαλασμένο μετά από έλεγχο που έκανε με τον 'εγκέφαλο' και το χρέωσε 167 ευρώ. Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μικρό ηλεκτρονικό εξάρτημα.
Πάντως το επόμενο στα 100000 θα το πάω πάλι σε επίσημη αντιπροσωπεία και λάδια αλλάζω σε πρατήριο, ημισυνθετικά πάντα. Κατά τα άλλα δεν είχα πρόβλημα στην οδήγηση όλα αυτά τα χρόνια.
Επίσης ένας άλλος λόγος που θα προτιμήσω την αντιπροσωπεια είναι για να μην έχω δυσάρεστες εκπλήξεις με υπέρογκες χρεώσεις που δεν είμαι διατεθιμένος να πληρώνω Κι ένας άλλος λόγος που δεν θα ξαναπάρω Citroen είναι γιατί τα ανταλλακτικά τους είναι υπερεκτημημένα. Ούτε Mercedes να ήταν Ούτε στο τυπικό σέρβις της αλλαγής λαδιών, δηλαδή μετά 10000 χμ από το κανονικό σέρβις δεν πάω. Αλλάζω λάδια και φίλτρα σε ένα πρατήριο με τα μισά και λιγότερα λεφτά γιατί εκεί δεν έχει και εργατικά.
-
Πάρε Golf...
Mάλλον δεν έχεις δει τι γίνεται και στους άλλους στα σέρβις...
-
Ο χρήστης UnusualDriver έγραψε:
Ωπα φιλε!!!! Μιλας για φυσιολογική φθορα! Τακακι και δισκος!! (τωρα αυτο το οβαλ στους δισκους γιατι δεν το καταλαβαινω;;)
Οι δίσκοι πήραν άλλο σχήμα, όπως μου είπε ο μάστορας, λόγω θερμοκρασίας, χρήσης είχε αλλάξει το σχήμα τους ελαφρά προς το οβάλ. Αυτά μου είπε. Μπορεί να μου τους άλλαξε για να χρεώσει παραπάνω το σέρβις. Ο αισθητήρας πίεσης αέρος, αυτός που ελέγχει πόσο καύσιμο θα διοχετευθεί στη μηχανή τον βρήκε χαλασμένο μετά από έλεγχο που έκανε με τον 'εγκέφαλο' και το χρέωσε 167 ευρώ. Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μικρό ηλεκτρονικό εξάρτημα.
Πάντως το επόμενο στα 100000 θα το πάω πάλι σε επίσημη αντιπροσωπεία και λάδια αλλάζω σε πρατήριο, ημισυνθετικά πάντα. Κατά τα άλλα δεν είχα πρόβλημα στην οδήγηση όλα αυτά τα χρόνια.
Επίσης ένας άλλος λόγος που θα προτιμήσω την αντιπροσωπεια είναι για να μην έχω δυσάρεστες εκπλήξεις με υπέρογκες χρεώσεις που δεν είμαι διατεθιμένος να πληρώνω Κι ένας άλλος λόγος που δεν θα ξαναπάρω Citroen είναι γιατί τα ανταλλακτικά τους είναι υπερεκτημημένα. Ούτε Mercedes να ήταν Ούτε στο τυπικό σέρβις της αλλαγής λαδιών, δηλαδή μετά 10000 χμ από το κανονικό σέρβις δεν πάω. Αλλάζω λάδια και φίλτρα σε ένα πρατήριο με τα μισά και λιγότερα λεφτά γιατί εκεί δεν έχει και εργατικά.
Φίλε sorry κιόλας, αλλά ότι και να πάρεις... την ίδια μιζέρια θα έχεις...
Κάνε μια γύρα στις άλλες εταιρίες ( ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε) και τα λέμε πάλι.
-
Εγώ λέω πάλι ότι οι διάφοροι συνεργιατζίδες προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι αλλάζοντας με το παραμικρό οτιδήποτε το βλέπουν ελάχιστα φθαρμένο για να βάλουν παραπάνω λεφτά στην τσέπη τους κι εσύ έρχεσαι προ εκπλήξεων από τη στιγμή που γνωρίζεις ότι το τυπικό σέρβις δεν κοστίζει παραπάνω από 180 ευρώ το πολύ και άντε να αλλάξεις και κάτι που θεωρείς χαλασμένο να πάει τα διπλά. Δηλαδή 360 το πολύ! Έλα όμως που πάντα ο μάστορας της έκπληξης σου κάνει αυτό το ποσό πολύ παραπάνω! Δηλαδή 600 ευρώ περίπου
Ένα συνεργείο που να μην κάνει τέτοια θέλω. Υπάρχει; Όσους γνωρίζω κι έχουν Citroen μου λένε ότι δεν είχαν προβλήματα σχεδόν ποτέ. Εγώ πάντως έχω αρκετά μέχρι τώρα!
-
Αυτό πραγματικά είναι το λιγότερο που λείπει από τα Ελληνικά συνεργεία δυστυχώς.
Του λες θέλω να κάνεις ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ και αν βρεις κάτι άλλο θα με πάρεις τηλέφωνο αλλιώς δεν πληρώνω τίποτα. -
VOILA!
-
Βας ιστ ντας Κωστας;
-
ΑΑΑΑ Άκυρο, ναι το έχω δει... μακάρι να το βγάλουν αλλά χλωμό το βλέπω. Μακάρι πάντως
-
Παιδιά του citroen forum γεια χαρά. Έχω μια ερώτηση για σας. Θα ήθελα να μάθω ποιές είναι οι διαφορές του AX GT με του AX GTi. Ο κινητήρας είναι ο ίδιος; Ο εξοπλισμός ; Ευχαριστώ!
-
Λοιπόν,απαντώ χοντρικά και με διορθώνουν οι ειδικότεροι:
GTI καλούνται τα προ του φέισλιφτ μοντέλα,με το γνωστό 1400άρι της PSA στα 82 άτια.
Μετά το φέισλιφτ που λέγαμε,το αυτοκίνητο ονομάστηκε GT με 75 πλέον ίππους (λόγω ρύπων),χωρίς άλλες διαφορές.
GTI Le Mans ονομάστηκε η έκδοση με τους 100 ίππους,και αφορά μοντέλα μετά το 92.Τέλος στην εποχή πρό του καταλύτη υπήρξε και περίφημη έκδοση 1300 με καρμπυρατέρ,100 ίππων, και ομολογκασιόν,που επίσης ονομαζόταν GT,αλλά δεν νομίζω ότι αναφέρεσαι σε αυτή....
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Λοιπόν,απαντώ χοντρικά και με διορθώνουν οι ειδικότεροι:GTI καλούνται τα προ του φέισλιφτ μοντέλα,με το γνωστό 1400άρι της PSA στα 82 άτια.
Μετά το φέισλιφτ που λέγαμε,το αυτοκίνητο ονομάστηκε GT με 75 πλέον ίππους (λόγω ρύπων),χωρίς άλλες διαφορές.
GTI Le Mans ονομάστηκε η έκδοση με τους 100 ίππους,και αφορά μοντέλα μετά το 92.Τέλος στην εποχή πρό του καταλύτη υπήρξε και περίφημη έκδοση 1300 με καρμπυρατέρ,100 ίππων, και ομολογκασιόν,που επίσης ονομαζόταν GT,αλλά δεν νομίζω ότι αναφέρεσαι σε αυτή....
Υπήρχε και η έκδοση ax sport νομίζω με καρμπυρατέρ !!!!
-
Κύριοι, καλησπέρα και πάλι.
Μετά από όλα αυτά, είπα να κοιτάξω τι τιμές έχουν τα Saxo.
Από την Χρυσή Ευκαιρία είδα ότι Saxo 1.100 με ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, A/C κτλ. 98 μοντέλο, πάνε κάπου στα 4 χιλιάρικα.
Τα δε 1.400 πάνε κάπου στα 5 χιλιάρικα.Τι λέτε ποία η γνώμη σας;.
Φιλικά Θανάσης.
-
Κώστα (ΚΩΣΤΑΣ 1970)
SAXO δεν έχεις; -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Κύριοι, καλησπέρα και πάλι.Μετά από όλα αυτά, είπα να κοιτάξω τι τιμές έχουν τα Saxo.
Από την Χρυσή Ευκαιρία είδα ότι Saxo 1.100 με ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, A/C κτλ. 98 μοντέλο, πάνε κάπου στα 4 χιλιάρικα.
Τα δε 1.400 πάνε κάπου στα 5 χιλιάρικα.Τι λέτε ποία η γνώμη σας;.
Φιλικά Θανάσης.
Νομίζω είναι πολύ καλά...
Εμένα το δικό μου ακριβώς όπως το περιγράφεις σε 3θ (1.1, μοντέλο του 98 με 87000 χλμ), το παίρνει η citroen με ανταλλαγή 3.000
Για πόσα χιλιόμετρα μιλάμε ??
-
Κοίτα... αν λέω αν τελικά πάω για άλλο αμάξι τότε αυτό που ενδιαφέρει είναι πρώτον η τιμή του και δεύτερον τα χιλιόμετρα. Αν πάω σε 98 μοντέλο τότε από 70 έως 90 (γνήσια πάντα) είναι πιστεύω ένα καλό νούμερο.
-
Νομίζω Θανάση πως τα 70-90.000 χλμ είναι ένα καλό νούμερο για μοντέλο 98 που σημαίνει ότι έχει κάνει τα χιλιόμετρά του χωρίς να είναι 'ξεπατωμένο'. Πάντως αν θες την προσωπική μου άποψη για το αμαξάκι, εμένα με έχει ικανοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό χωρίς προβλήματα. Δεν με έχει αφήσει στο δρόμο ποτέ (μόνο εκτός μπαταρίας μετά από 3 χρόνια χρήσης), είναι πολύ αξιόπιστο μηχανικά με έναν ροπάτο και οικονομικό κινητήρα. Ένα προβληματάκι που βγάζουν τα saxo είναι η βάση του καθίσματος του οδηγού που πολλές φορές μεν την πολλή χρήση δημιουργείται μια ευπάθεια και αρχίζει και τρίζει. Το πρόβλημα λύνεται σε έναν φανοποιό ο οποίος ενισχύει την βάση και από κει και πέρα ουδέν πρόβλημα. Συμπεριφορά καλή στο δρόμο και άνετη σαν μετακίνηση. Ότι άλλο θες γύρω απο το συγκεκριμένο αμάξι, στην διάθεσή σου μιας και η συμβίωση μαζί του υπάρχει εδώ και 7 χρόνια
-
Νάσε καλά βρε Κώστα.
Θα δούμε τι θα κάνω... ακόμα δεν ξέρω τίποτα. -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Λοιπόν,απαντώ χοντρικά και με διορθώνουν οι ειδικότεροι:Παααρών
GTI καλούνται τα προ του φέισλιφτ μοντέλα,με το γνωστό 1400άρι της PSA στα 82 άτια.
Εν μέρει σωστο, gti ονομάζονται στην Ελλάδα τα 1ης γενιάς καταλυτικά 1,4 με 80 νομίζω άλογα αλλά και 2ής γενιάς με 75 άλογα.
Εδώ αγαπητέ είστε λάθος. Το αυτοκίνητο αυτό είναι όπως είπα παραπάνω το gti 2ης γενιάς το gt είναι 1ης γενιάς 1,4 με ένα διπλό solex και 82 άλογα.
GTI Le Mans ονομάστηκε η έκδοση με τους 100 ίππους,και αφορά μοντέλα μετά το 92.
Ακριβώς έτσι αλλά μόνο για την ελλάδα, μιας και είχε βαφτίσει ήδη η εδω αντιπρωσοπεία τα 75αρια gti οπότε βάφτισε το 100ρι (95) lemans.
Τέλος στην εποχή πρό του καταλύτη υπήρξε και περίφημη έκδοση 1300 με καρμπυρατέρ,100 ίππων, και ομολογκασιόν,που επίσης ονομαζόταν GT,αλλά δεν νομίζω ότι αναφέρεσαι σε αυτή....
Τέλος αγαπητέ μοu αυτό ειναι το AX sport, για το gt τα είπαμε
-
1970:
In January, Citroën intrigues technical enthusiasts with the M35 prototype, powered by a rotary piston engine, the result of studies carried out with Comobil. The 995 cm3 single-rotor engine develops 49 bhp at 5,500 rpm. Rated 6 bhp, the M35 has a 4-speed gearbox, travels at 144 km/h and consumes 9.7 litres/100 km.
CITROËN FORUM