-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Γέρνουν, ξεγέρνουν αλλά δεν φεύγουν με τίποτα από το δρόμο..
Πολύ σωστά
Αμέσως!!!
-
Πάντως το άτιμο το ΑΜΙ... γέρνει γέρνει γέρνει γέρνει γέρνει γέρνει γέρνει γέρνει γέρνει... αλλά τροχό δεν σηκώνει !
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πολύ σωστά
Αμέσως!!!
Αμ πως ?
Την πήρες την C4??
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Πολύ σωστά
Αμέσως!!!
Αμ πως ?
Την πήρες την C4??
οπου να'ναι θα κάνω αίτηση εγγραφής στο CITROEN FORUM!!!
Αλήθεια υπάρχει ειδικό έντυπο αίτησης?
Χρειάζεται παράβολο? -
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Γέρνουν, ξεγέρνουν αλλά δεν φεύγουν με τίποτα από το δρόμο..Εντάξει...το Ami που είδαμε στην φώτο είμαι σίγουρος ότι το είδαμε όπως το είδαμε αλλά αν είχαμε video θα το βλέπαμε να πηγαίνει ΤΕΛΕΙΩΣ ευθεία....
-
edit
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Πάντως το άτιμο το ΑΜΙ... γέρνει γέρνει γέρνει γέρνει γέρνει γέρνει γέρνει γέρνει γέρνει... αλλά τροχό δεν σηκώνει !Moυ θυμίζεις όταν είχα πάει σε συνεργείο φίλου μου για να φτιάξω κάτι...το βάζουμε στο μηχάνημα που το σηκώνει (αμνησία..πως λέγεται?) αλλά εκείνο που δεν το πιάνει από τις ρόδες αλλά από το πάτωμα.
Το αυτοκίνητο ανέβαινε για μισό λεπτό και οι ρόδες ήταν ακόμα κάτω
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πολύ σωστά
Αμέσως!!!
Αμ πως ?
Την πήρες την C4??
οπου να'ναι θα κάνω αίτηση εγγραφής στο CITROEN FORUM!!!
Αλήθεια υπάρχει ειδικό έντυπο αίτησης?
Χρειάζεται παράβολο?Σιγά...όχι και παράβολο..
απλά να έχεις Citroen
-
Έφτασε λοιπόν η ώρα να θέσω τον προβληματισμό μου, αν και ξέρω ποιά θα είναι η συμβουλή των περισσότερων εδώ στο φόρουμ. Πιστεύω ότι έχει φτάσει η ώρα να αλλάξω σιγά σιγά το saxo μου (αγορά το 98 και τώρα αισίως 87.000 χλμ) και μιας και τα οικονομικά μου θα μου το επιτρέψουν σε κάποιους μήνες λόγω δουλειάς (ελπίζω ), αποφασίζω να αλλάξω το αμάξι μέχρι σεπτέμβριο νομίζω .
Κινούμαι σε ένα επίπεδο γύρω στα 15.000 Ευρώ. Το έχω ξαναπεί ότι ζαχάρωνα το jazz, αλλά κάπου βλέπω και λόγω δουλειάς να χρειάζομαι κάτι μεγαλύτερο, οπότε πάω σε μικρομεσαίο. Η επιλογή: C4 5Θ. Ενώ το είχα απόρρίψει στην αρχή, τελικά το αποφάσισα (γενικά είμαι ευχαριστημένος με την citroen τόσο με το saxo, όσο και με το after sales, το c4 έχει αρκετά καλές κριτικές, κάπου στην αισθητική μου τα χαλούσε, τώρα το αποδέχομαι). Τώρα το ζουμί της υπόθεσης.... ναι ξέρω τα 1.600 είναι καλύτερα για το βάρος του, θα πηγαίνει καλύτερα με τα 110 άλογα αντί για τα 90 κτλ κτλ και θα συμφωνήσω μαζί σας και το έχω υποστηρίξει στις διάφορες απόψεις μου. Αλλά από την άλλην, σκέφτομαι ότι δεν θα έχω ταξίδια συχνά, θα κινείται σε ημιαστικά επίπεδα, φοβάμαι ότι στα 1.6 θα ανέβουν τα τέλη, ασφάλειες κτλ κτλ. Θα πρέπει να οδηγήσω το 1.4 σε κάποιο test drive, για να δω αν με ικανοποιεί για τις ανάγκες μου. Την άλλη εβδομάδα θα το οδηγήσω από γνωστό που έχει συνεργείο της citroen (πάω το saxo εκεί) και θα δω πολύ προσεκτικά.
Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες...
-
Πιστεύω πως όντας συνηθισμένος στο πανάλαφρο και ζωντανό Σαξάκι η C4 1.4 θα σου φανεί εντελώς ψοφίμι σε εκνευριστικό βαθμό. Αλήθεια, έχει ηλεκτρικό γκάζι;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πιστεύω πως όντας συνηθισμένος στο πανάλαφρο και ζωντανό Σαξάκι η C4 1.4 θα σου φανεί εντελώς ψοφίμι σε εκνευριστικό βαθμό. Αλήθεια, έχει ηλεκτρικό γκάζι;Δεν το νομίζω ότι έχει ηλεκτρικό γκάζι.
-
Kώστα επικροτώ την επιλογή σου (θα μπορούσα να κάνω κ αλλιώς ), θα δεις κ ο ίδιος ότι είναι ένα πολύ καλοφταφμένο αμαξάκι.
Στο θέμα του κινητήρα εγώ υποστηρίζω την επιλογή των 1600κ.εκ.
Οπως γωρίζεις την δύναμη την χρειάζεσαι παντού ΚΑΙ στις αστικές σου μετακινήσεις.Η καλύτερη λύση για σένα είναι το test drive και με τα 2 και να αποφασίσεις εσύ.
Καλή επιλογή.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kώστα επικροτώ την επιλογή σου (θα μπορούσα να κάνω κ αλλιώς ), θα δεις κ ο ίδιος ότι είναι ένα πολύ καλοφταφμένο αμαξάκι.
Οπως γωρίζεις την δύναμη την χρειάζεσαι παντού ΚΑΙ στις αστικές σου μετακινήσεις.Η καλύτερη λύση για σένα είναι το test drive και με τα 2 και να αποφασίσεις εσύ.
Καλή επιλογή.
Σάββα, θα προσπαθήσω να δω και τα δύο στο δρόμο πως πάνε. Βέβαια, το σίγουρο έιναι είναι ότι το 1.6 θα είναι σε άλλο επίπεδο από πλευράς 'τραβήγματος' τόσο χαμηλά όσο και ακόμα περισσότερο ψηλά. Σίγουρα το 1.6 θα μου αρέσει σαν άισθηση πολύ καλύτερα σίγουρα. Το 1.4 έχω την περιέργεια να δω πως πάει στο δρόμο και που πάσχει περισσότερο. Σαν εξοπλισμο, προσανατολίζομαι στο μάλλον στο S ή στο SX Νεώτερα από το test drive την επόμενη εβδομάδα.
Πάντως Σάββα, αν το θέλεις και εσύ, μπορούμε να συναντηθούμε κάπου και να τα πούμε από κοντά .
Α, και κάτι άλλο... Προφανώς οι τιμές που δίνονται στο citroen.gr πρέπει να είναι χωρίς την έκπτωση, αλλιώς διορθώστε με
-
Γεια χαρα σε όλους . Μια και σκεφτομαι να πάρω 'ενα Picasso ήθελα εαν ειναι εύκολο κάποιος κάτοχός του να με πληροφορήσει εαν έχει στροφόμετρο. Εχω την εντύπωση οτι δεν έχει αλλά μου φαίνεται παράξενο κάτι τέτοιο να μην
αναφέρεται σε κανένα test του αυτοκινήτου.
Ευχαριστώ -
-
Καταρχην να τα οδηγησεις και τα δυο. Μετα, θα ελεγα οτι αν θυμαμαι καλα τα C4 βγαζει στο τροχο καπου 10 αλογα λιγοτερα, οποτε πας στα Saxo σε αποδοση. Δεν ξερω μηπως τελικα η διαφορα 1.4 με 1.6 ειναι και σχετικα μικρη οποτε θα σου ελεγα να κανεις την υπερβαση.
-
Στην Iαπωνία όπως βλέπετε υπάρχει **CITROEN C4 5door 2.0 16V **... ...και μάλιστα το τιμολογούν 22,750 ευρώ!!...μόνο!
Στην Ελλάδα γιατί όχι...;
-
Σκουριά…σκουριά …σκουριά…
Φτιάχνεις τα μηχανικά αλλά ο βασικός «εχθρός» πάντα υπάρχει...
Κάθε τόσο που έχω χρόνο ρίχνω μια ματιά γενική στο αυτοκίνητο και πάντα κάτι καινούργιο βρίσκω….Άντε πάλι τριψίματα, βαψίματα...
1000 φορές να φτιάχνω μηχανικά μέρη πάρα τέτοια πράγματα...
όχι ότι δεν μου αρέσει απλά σε πιάνει ένας μικρός 'πανικός' -
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Καλή επιλογή.
Σάββα, θα προσπαθήσω να δω και τα δύο στο δρόμο πως πάνε. Βέβαια, το σίγουρο έιναι είναι ότι το 1.6 θα είναι σε άλλο επίπεδο από πλευράς 'τραβήγματος' τόσο χαμηλά όσο και ακόμα περισσότερο ψηλά. Σίγουρα το 1.6 θα μου αρέσει σαν άισθηση πολύ καλύτερα σίγουρα. Το 1.4 έχω την περιέργεια να δω πως πάει στο δρόμο και που πάσχει περισσότερο. Σαν εξοπλισμο, προσανατολίζομαι στο μάλλον στο S ή στο SX Νεώτερα από το test drive την επόμενη εβδομάδα.
Πάντως Σάββα, αν το θέλεις και εσύ, μπορούμε να συναντηθούμε κάπου και να τα πούμε από κοντά .
Α, και κάτι άλλο... Προφανώς οι τιμές που δίνονται στο citroen.gr πρέπει να είναι χωρίς την έκπτωση, αλλιώς διορθώστε με
Νομίζω ότι αν είναι να πας για το 1.4 καλύτερα να δοκιμάσεις το jazz... Δεν του κάνεις ένα test drive...
-
Ο χρήστης dyiannis έγραψε:
Γεια χαρα σε όλους . Μια και σκεφτομαι να πάρω 'ενα Picasso ήθελα εαν ειναι εύκολο κάποιος κάτοχός του να με πληροφορήσει εαν έχει στροφόμετρο. Εχω την εντύπωση οτι δεν έχει αλλά μου φαίνεται παράξενο κάτι τέτοιο να μην
αναφέρεται σε κανένα test του αυτοκινήτου.
ΕυχαριστώΔεν έχει στροφόμετρο δυστυχώς για μερικούς...... Αλλά άν οδηγείς με το αυτί το συνηθίζεις. Κατά τα άλλα, αν έχεις έστω και ένα παιδί πάρε πικάσσο 1.8 117 ΗΡ. Τεράστιοι χώροι,κόβεις βόλτες μέσα και άνετο ταξίδι και ήσυχο. Αν πάς με 150+ κάνει αεροδυναμικούς θορύβους και καίει αρκετά. Ρεπρίζ πολύ καλές και στα ψηλά ρίχνει στα αυτιά σε πολλά 1600ρια που δεν το περιμένουν φτάνει να κάνεις 4η σε 5η ’οταν πρέπει. Οδήγησέ το οικογενειακά για να απολαύσεις τα μέγιστα. Λάστιχα καινούργια Goodyear Unigrip για ποιότητα κύλισης. Πρόσεξε τα πίσω αμορτισέρ σε μεταχειρισμένο. Κρατήματα τέλεια. Φρένα καλά και όχι τέλεια λόγω ελειψης δισκόφρενων πίσω. Βάλε κεντρικό καθρέπτη πανοραμικό για τέλεια ορατότητα πίσω. Νομίζεις ότι είναι τεράστιο αλλά παρκάρει άνετα. Αν έχει αισθητήρες παρκαρίσματος......... τέλεια. Η πέμπτη είναι τέλεια για χαλαρά ταξίδια στα 120-130 αλλά ημι-ψόφια σε προσπεράσματα αν την ξεχάσεις στα 90-100. Τελικές γύρω στα 180 κατά μέσο όρο αλλά δεν σου το συνιστώ.....
Βασιλική θέση οδήγησης και ύφασμα που δεν λεκιάζει στα καθίσματα. Μειονέκτημα η αντανάκλαση του τεράστιου ταμπλό από τον ήλιο στο παρμπρίζ. Βάζεις μαύρο mat κάλυμα και είσαι οκ. Έχω το 1.8 exclusive με abs, 4 a/b, auto clima, κλιματιζόμενο ντουλαπάκι, 2 παροχές ρεύματος, 4 ηλ. παράθυρα. Το πήρα μεταχειρισμένο (27,0000 μοντ. 2003) και για τα χρήματα που έδωσα είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Εξτρά βάλε ηχεία μπρος πίσω (200 €) γιατι τα μαμίσια είναι χάρτινα. Επίσης € 70 για κουρτινάκια μαμίσια στα πίσω τζάμια, όχι στην πίσω πόρτα δεν χρειάζεται. Μην κάνεις τα παράθυρα σκούρα. Κατεβαίνεις ξεκουραστος από τα μακρινά ταξίδια. ( είχα νοικιάσει Ζαφιρα αλλά βγήκα με πιασμένη μέση, χώρια που πηδά σαν καγκουρώ στα σαμαράκια, κατά τα άλλα καλό αυτοκίνητο αν και τα μεταχειρισμένα είναι υπερτιμημένα). Για περισσότεραhttp://www.citroenpicasso.org.uk/picasso/index.php?
Καλή επιλογή.
CITROËN FORUM