-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ελαχιστες φορες εχω μπει στις συζητησεις σας αλλα τωρα θελω να μου απαντησει αν ξερει καποιος.
Εχω ενα C-4 Exclusive 2 μηνες περιπου. Εδω και 5-6 μερες ακουω ενα θορυβο στο πισω μερος σαν να τριζουν τα τακακια πανω στους δισκους. Μπορει να ακουγεται κι απο μπροστα. Δεν εχω καταλαβει. Ακουγεται σε χαμηλες ταχυτητες 5-25 χλμ και σταματα οταν φρεναρω. Ξερει καποιος κατι ;;μεταξύ τακακι και δαγκανας, υπάρχει ενα μεταλλικο ελασμα το οποιο κρατα σταθερό το τακακι οταν δεν ειναι πατημενα τα φρενα.. Μπορεί αυτό να εχει σπάσει ή να έχει στραβωσει και απο εκει να ακους το θόρυβο...
Δεν ειναι επικίνδυνο, μην ανησυχεις! Το είχα πάθει στο ξαντια και λύθηκε μεσα σε 3 λεπτα στο συνεργείο με αντικατασταση του ελασματος.!
Ευχαριστω φιλε citastak
-
Ο χρήστης MPOMPIO έγραψε:
Ελαχιστες φορες εχω μπει στις συζητησεις σας αλλα τωρα θελω να μου απαντησει αν ξερει καποιος.
Εχω ενα C-4 Exclusive 2 μηνες περιπου. Εδω και 5-6 μερες ακουω ενα θορυβο στο πισω μερος σαν να τριζουν τα τακακια πανω στους δισκους. Μπορει να ακουγεται κι απο μπροστα. Δεν εχω καταλαβει. Ακουγεται σε χαμηλες ταχυτητες 5-25 χλμ και σταματα οταν φρεναρω. Ξερει καποιος κατι ;;μεταξύ τακακι και δαγκανας, υπάρχει ενα μεταλλικο ελασμα το οποιο κρατα σταθερό το τακακι οταν δεν ειναι πατημενα τα φρενα.. Μπορεί αυτό να εχει σπάσει ή να έχει στραβωσει και απο εκει να ακους το θόρυβο...
Δεν ειναι επικίνδυνο, μην ανησυχεις! Το είχα πάθει στο ξαντια και λύθηκε μεσα σε 3 λεπτα στο συνεργείο με αντικατασταση του ελασματος.!
Ευχαριστω φιλε citastak
Τιποτα να εισαι καλά. ελπίζω να είναι αυτό και να μην ταλαιπωρηθείς
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ευχαριστω φιλε citastak
Τιποτα να εισαι καλά. ελπίζω να είναι αυτό και να μην ταλαιπωρηθείς
Παντως εδω και 2-3 μερες δεν ακουω τιποτα. Ισως κατι να ΄χε κολλησει. Θα το παρακολουθησω λιγες μερες ακομα και βλεπουμε. Μαλλον ομως εφτιαξε μονο του...
-
Καλημέρα!
Χριστός Ανέστη
Χρόνια πολλά (επί 2 σε όλους όσους γιόρταζαν ή γιρτάζουν αυτές τις μέρες)
Καλό μήνα κ επι τέλους ζέστη να αρχίσουμε κ τις 'καταβάσεις' στις παραλίεςΟ χρήστης sirgus έγραψε:
Ζέστανε ο καιρός και πάλι το ίδιο @)$Ο*πρόβλημα στα φρένα.
Μετά από λίγα χιλιόμετρα χρήσης πατάω φρένο και λίγα μέτρα πριν σταματήσω ακούω ένα....τρομπόνι μέσα στο καπό!Τακάκια καινούρια, LHM καινούργια…
Ναι πείτε μου αλλαγή δισκόπλακες να χαρώ…
Νικόλα θύμισε μου εξήγηση που μου είχες δώσει.
Κώστα καλημέρα,
αυτό που μου είπαν 2 διαφορετικοί μηχανικοί Citroen είναι ότι στο δικό μου έχουν φθαρεί αρκετά οι εμπρός δισκόπλακες κ έχουν κ λίγο 'αρπάξει' (κοινώς στραβώσει) κ έτσι αφενός ζεσταίνονται πολύ (είναι πολύ λεπτές οπότε ζεσταίνονται γρήγορα.... κ φυσικά που να κρυώσουν στο σταμάτα ξεκίνα) κ κατά δεύτερο λόγο όταν ζεσταθούν πολύ παραμορφώνονται ακόμα περισσότερο κ έτσι.....
Κ εμένα είναι από σωληνώσει μία χαρά, με καινούργια τακάκια αλλά....Στο παρελθόν μου είχε τύχει σκηνικό να κάνει τον ίδιο θόρυβο κ τελικά είχε μία ψιλοδιαροή κ λαδάκι είχε ποτήσει τα τακάκια κ έτσι έτριζαν! οπότε το έφτιαξα κ τα άλλαξα
Τώρα πάμε για δισκόπλακες!
Τιμή? από 125 ευρώ έως κ 180 μου ζήτησαν εργατικά ανταλλακτικά!Τώρα εγω έχω πρόβλημα κ με σφύριγμα από τις πίσω δισκόπλακες όπου η μία έχει κάνει ένα αυλάκι κ τα καινούργια τακάκια δεν έχουν προλάβει να το 'ακολουθήσουν' κ έτσι όταν ζεσταθούν σφυρίζουν στο ρυθμό του 'τρίβω μέταλα'
Καλημέρα σε όλους
Νικόλας -
Γεια σας παιδια,
να πω και εγω με την σειρα μουΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ
(και κανενα τζοκερ επισης... )
Πηρα λοιπον το καινουργιο μου αμαξακι για τα πρωτα ταξιδακια μου τωρα το πασχα (CITROEN XSARA VTS 2.0 μοντελο 1998)
Εντυπωσεις :
-
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλα κρατιματα στις στροφες
-
Αν και 2λιτρο, τελικα αποδειχθηκε ΝΟΡΜΑΛ στην καταναλωση, αφου εχω οδηγησει 285 χιλιομετρα απο την στιγμη που το φουλαρα την τελευταια φορα και η σταθμη μου ειναι ακριβως στα μισα τωρα.
-
Ειναι πολυ ανετο για τους 2 που καθονται πισω
-
Τα εργοστασιακα ηχεια δεν βγαζουν τοσο καλο ηχο, λεω να τα αλλαξω...
-
Ισως και τις ζαντες...
-
Κατα τα αλλα ολα μια χαρα, ολα αναμενομενα.
Πιθανον ολα τα παραπανω να τα γνωριζετε ηδη, αλλα ειναι ακομα οι πρωτες μερες μου με το συγκεκριμενο αυτοκινητο οποτε ηθελα να μοιραστω τον ενθουσιασμο μου.
Αυτα.
Γιωργος -
-
mad_n αν ήταν στραβές οι δισκόπλακες δεν θα έπρεπε να το νιώθω στο πόδι ή δεν είναι απαραίτητο?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
mad_n αν ήταν στραβές οι δισκόπλακες δεν θα έπρεπε να το νιώθω στο πόδι ή δεν είναι απαραίτητο?Δεν είναι σίγουρο! παίζει σημαντικό ρόλο το πως έχουν στραβώσει κ πόσο!
Πάντως το στράβωμα στις δισκόπλακες φαίνεται κυρίως στο φρενάρισμα! για να φαίνεται8 κ στην πορεία πρέπει να είναι πολύ χάλιαΠάντως στο δικό μου δύο διαφορετικοί μου είπαν το ίδιο! κ μάλιστα ότι η δισκόπλακα από την μεριά του οδηγού ότι έχει μεγάλη φθορά!
Θα ρωτήσω κ 3ο με την πρώτη ευκαιρία κ βλέπουμε!
-
Χριστος Ανεστη και Χρονια Πολλα σε ολους, και επειδη εχει πεσει πολυ καινουργιλα καλοριζικες και καλοταξιδες οι Γαλλιδουλες
Απορια το αμαξι γομενοπαγιδα πως λειτουργει? σαν την ποντικοπαγιδα?
με την διαφορα οτι ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου κανει το τυρι?
Βαζεις και τεσσερα καινουργια αμορτισερ και χτιζεις μια σχεση με γερες βασεις -
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
mad_n αν ήταν στραβές οι δισκόπλακες δεν θα έπρεπε να το νιώθω στο πόδι ή δεν είναι απαραίτητο?
Δεν είναι σίγουρο! παίζει σημαντικό ρόλο το πως έχουν στραβώσει κ πόσο!
Πάντως το στράβωμα στις δισκόπλακες φαίνεται κυρίως στο φρενάρισμα! για να φαίνεται8 κ στην πορεία πρέπει να είναι πολύ χάλιαΠάντως στο δικό μου δύο διαφορετικοί μου είπαν το ίδιο! κ μάλιστα ότι η δισκόπλακα από την μεριά του οδηγού ότι έχει μεγάλη φθορά!
Θα ρωτήσω κ 3ο με την πρώτη ευκαιρία κ βλέπουμε!
Εκτός από τον ήχο εσύ καταλαβαίνες τίποτα στο πόδι?
-
Καλημέρα Κώστα,
επειδή το 'ταλαιπωρεί' κ κάποιο άλλο πρόβλημα (ελπίζω μην φύγει πάλι μία μικρή περιουσία) εμπρός δεξιά, δεν γνωρίζω αυτό που νιώθω από που προέρχεται!
Την άλλη εβδομάδα που υπολογίζω να προλάβω να το πάω συνργείο θα σου πω τελικά από τι ήταν!Πάντως στο παρελθόν που το είχε ξανακάνει, όχι στο 'πόδι' δεν το ένιωθα, αλλά έτριζε ολόκληρο όταν είχε τρελλή ζέστη κ έπεφτε στην κίνηση! οπότε ναι το ένιωθα όπως κ όλοι όσοι ήταν μέσα
-
Εχετε δει την διαφημηση με το C4 που χορευει;
http://uk.download.yahoo.com/ne/fu/oa/eurcncs185030.mpg
Δειτε και με 2CV http://www.themoog.f2s.com/2CV.wmv
-
Καλησπέρα παιδιά.....
Είδα αυτό το μαραφέτι του BOULEKOU που βελτιώνει την απόκριση του ηλεκτρόγκαζου (SPRINT BOOSTER) στον 1.6 16v κινητήρα που φοράει το XSARA μου, και θέλω να ρωτήσω μήπως το έχει δοκιμάσει κανείς σας για να μην δώσω τζάμπα τα 200€.
Επίσης ενδιαφέρομαι για αλλαγή εκκεντροφόρων και νέο πρόγραμμα , ξέρετε κανένα καλό συνεργείιο που να μπορεί να το αναλάβει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ στην Θεσσαλονίκη???
Γιώργος.
-
[quote='xsara16v']Καλησπέρα παιδιά.....
Είδα αυτό το μαραφέτι του BOULEKOU που βελτιώνει την απόκριση του ηλεκτρόγκαζου (SPRINT BOOSTER) στον 1.6 16v κινητήρα που φοράει το XSARA μου, και θέλω να ρωτήσω μήπως το έχει δοκιμάσει κανείς σας για να μην δώσω τζάμπα τα 200
-
Απο ότι γνωρίζω το μαραφέτι μπερδεύει το σήμα που δέχεται η πεταλούδα , οπότε όταν αυτή πέρνει εντολή για 15 μοίρες άνοιγμα την ανοίγει 25μοίρες και ούτω καθ. εξής.
Προφανώς δεν κάνει δουλειά σε full throtle. Από άλλα forums που πήρα απόψεις, όσοι το έχουν δοκιμάσει σε ατμοσφαιρικά αμάξια έχουν καταλάβει μεγάλη διαφορα στην απόκριση.
Για την άλλη λύση που λες, ήδη μελετάω μια ιστορία με εκκεντροφόρους , πρόγραμμα και full σύστημα εξάτμισης.
Το μόνο που με προβληματίζει έιναι ότι θέλω να βγάζω κάρτα καυσαερίων κανονικά και η εύρεση σωστού μάστορα στην Θεσσαλονίκη.
Επειδή κάνω χιλιόμετρα θέλω να είναι αξιοπιστη η βελτιώση , δεν θέλω να το κάνω DEMO CAR.
Ήδη πάντως έχω βάλει ένα φιλτράκι K&N και ένα τελικο SUPERSPRINT για XSARA. Μετρημένος με GTECH με μαμά XSARA έχω 2-3 ΗΡ παραπάνω (90 μ.ο. ΗΡ στο GTECH έναντι 87μ.ο. το μαμά) , και επιβεββαιωμένα με μετρήσεις 0-100'' και 0-400. Αν ενδιαφέρέσε στειλε μου μαιλ να σου στείλω καμπύλες XSARA από GTECH.ΓΙώργος ΘΕσσαλονικη.
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Απο ότι γνωρίζω το μαραφέτι μπερδεύει το σήμα που δέχεται η πεταλούδα , οπότε όταν αυτή πέρνει εντολή για 15 μοίρες άνοιγμα την ανοίγει 25μοίρες και ούτω καθ. εξής.Αυτο υποψιαζομουν κι εγω, αν ειναι ετσι το αποτελεσμα του ειναι σαν να πατας πιο βαθια το γκαζι αλλα πάλι δεν είμαι σίγουρος.
Το GTECH ακριβώς είναι? -
Το Sprint booster το βαζουν μετα απο δοκιμη τα 200 ειναι πολλα αλλα μου ειπαν οτι κανει δουλεια ειδικα σε ξεκινηματα σε ανηφορες κλπ ειδικα ενας φιλος που το εβαλε σε ibiza ειναι πολυ ευχαριστημενος.
Τωρα σχετικα με την βελτιωση φιλε Γιωργο επειδη ειμαι ανησυχο πνευμα και εγω απο τις λυσεις που εχω ακουσει σε σχεση με τα λεφτα που θα δωσεις νομιζω χωρις να ειμαι και ειδικος ενα turbo κιτ με πιεση 0,5 ειναι η καλυτερη λυση. -
Ε όχι και turbo ρε παιδιά, αφήστε τα μοτέρ σας στην ησυχία τους!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ε όχι και turbo ρε παιδιά, αφήστε τα μοτέρ σας στην ησυχία τους!Βάλτε κανα κομπρέσσορα
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Βάλτε κανα κομπρέσσορα
Προτείνω νίτρο.. Για συμβουλές τον the_dude..
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Βάλτε κανα κομπρέσσορα
Οχι βγάλτε τα καλώδια ..
CITROËN FORUM