-
και ένα ακόμα post για να φτάσω τα 3000..
μου το επιτρέπετε ε?
-
citistak : επιτέλους τέλος ! Σου εύχομαι ολόψυχα πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα απο εδώ και στο εξής
sirgus : εννοείται και σου το επιτρέπουμε. Είναι δυνατόν να μην το επιτρέπουμε στον πρόεδρο μας που ξεκίνησε αυτήν την πολύ όμορφη ενότητα στο forum των 4Τ ????
Λοιπόν και τώρα ερωτήσεις ... κρίσεως για τους Citroen-άκηδες (& Peugeot-άκιδες ως αδερφάκια)
Εχω βαρεθεί το Xantia να μην πηγαίνει καθόλου. Με περνάνε παπάκια που λέει ο λόγος στις εκκινήσεις. Νοιώθω ότι έχω δύναμη μόνο μπροστά σε 1100 (κανένα saxo εεεε!!!! το πατάω)
Υπάρχει γιατριά (γιατριά=καμία βελτιωσούλα) για τον 1600 8βάλβιδο του PSA που μέχρι προ 2-ετίας χρησιμοποιούνταν απο την PSA ????Αντε γιατί έχω κακές επιρροές και με βλέπω να πουλάω το Xantia για κάτι ταχύτερο.
-
Τι άκουσα!
Αερόσακος γονάτου στην κολώνα του τιμονιού στο C5!!
Επίσης οι προβολείς περιστρέφονται μαζί με το τιμόνι όπως σε DS!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Τι άκουσα!Αερόσακος γονάτου στην κολώνα του τιμονιού στο C5!!
Επίσης οι προβολείς περιστρέφονται μαζί με το τιμόνι όπως σε DS!
Ναι όντως, το είπε ο τυπάς από το alter στην πεντάλεπτη παρουσίαση στις 9:00.
-
Νοιώθω ότι έχω δύναμη μόνο μπροστά σε 1100 (κανένα saxo εεεε!!!! το πατάω)
A, μην προσβάλλεις το αμαξάκι μου, ξέρεις τι ωραίες ροπές έχει παρόλα τα μόλις 60 αλόγατα ??
-
ναι εκεί το άκουσα και εγώ
Πολύ έξυπνο αυτό με τον αερόσακο...
-
Citastak χαιρομαι που ειναι ενταξει η Ξανθούλα σου. Αντε σιδερενια.
Πρόεδρε αντε και την 4000στη δημοσίευση πάλι εδώ
Scientist ο κινητήρας της Ξανθούλας δεν φημίζεται για τις μετατροπές του. Εγω θα εκανα το μεγάλο βήμα και θα έβαζα ένα 2,0 16ν με 150 άλογα.
Τα φώτα περιστρέφονται στην C5 ή ανάβει ανάλογα με την στροφή ο αντίστοιχος προβολέας ομίχλης σαν μερικές Mercedes?
-
Σας ευχαριστω ολους!!!
scientist πηγαινα τα ίδια από σταση μέχρι 3ες με ΑΧ 1,100....
συμβιβάσου ή άλλαξε μοτερ~!!!!Πάντως ιδανική λύση για εμένα είναι το 1800 με τα 116 άλογα!
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Νοιώθω ότι έχω δύναμη μόνο μπροστά σε 1100 (κανένα saxo εεεε!!!! το πατάω)
A, μην προσβάλλεις το αμαξάκι μου, ξέρεις τι ωραίες ροπές έχει παρόλα τα μόλις 60 αλόγατα ??
Μιλα ρε Κώστα όλοι τα υποτιμούν τα 1100αρια ενώ στην πράξη δεν πιάνονται εύκολα και ειδικά την 1600 xantia τουλάχιστον μέχρι τα 100-110 την έχει
-
Μην λέτε πολλά γιατί είναι και ο Θανασης με το ΑΧ το 1100 και καμια 10 0αρια λιγότερα κιλά από το σάξο
-
Παιδιά το δικό μου ΑΧάκι… πατάει πολλά άλλα μεγαλύτερα.
Δεν το λέω ούτε για να το παίξω μάγκας ή τίποτα άλλο. Ό Χρήστος και ο Νικόλας που με ξέρουν μπορούν να το επιβεβαιώσουν ότι δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας.Το Citroen ΑΧ είναι 650 κιλά, με 70άλογα συγκεκριμένα (δυναμομετριμένα) και όχι 60 που λέει η μαμά Citroen.
Μόνο και μόνο από τα κιλά, μπορεί να πατήσει σχεδόν όλα τα 1.1 – 1.2 – 1.3 – 1.4 … σχεδόν όλα φυσικά και όχι όλα.
Συγκεκριμένα θυμάμαι που δυο φορές έχω πατήσει σε εκκίνηση BMW 316… ναι μεν 1600 αλλά και πόσα κιλά είναι; Και πόση απώλεια από την μετάδοση (βλ. πίσω )Σήμερα το πήγα στο συνεργείο γιατί είχε κοπεί ένας σωλήνας του νερού που πηγαίνει στο ψυγείο…
Το έφτιαξαν και τώρα είναι μια χαρούλα.
-
Συμπαθέστατοι κάτοχοι Saxo 1100 μην διαμαρτύρεστε.
Εχω οδηγήσει Saxo 1100 και ομολογώ ότι ετριβα τα μάτια μου αφού άνοιξα να δω το μοτέρ μιας και ήμουν σίγουρος ότι είναι 1400. Εχει αρκετό νέυρο, δύναμη και πάντα μα πάντα σου δίνει την εντύπωση ότι έχεις αρκετή δύναμη στο δεξί σου πόδι κάτι που δεν νοιώθεις με το Xantia σε καμία περίπτωση.Το να σας λέω ότι 'πατάω' (με σχετική δυσκολία κιόλας αφού πρέπει να έχει αρχίσει να γεμίζει η 2α μου για να ξεκινήσω να το περνάω) Saxo 1100 μάλλον αυτό τιμά το Saxo και γελοιοποιεί το Xantia αφού το Saxo είναι 1100 με 60 ίππους και βάρος κάπου 900 κιλά ενώ το Xantia μου είναι 1600 με 90 ίππους και βάρος 1170 κιλά.
Δεν το είπα λοιπόν για να προσβάλω το Saxo αλλά για να δείξω ότι το Xantia αν και 1600 είναι τόσο αργό που μπορώ να νοιώθω κάπως (οχι πολύ) άνετα μόνο με κάποιο 1100 (ούτε καν 1400) .
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Δεν το λέω ούτε για να το παίξω μάγκας ή τίποτα άλλο. Ό Χρήστος και ο Νικόλας που με ξέρουν μπορούν να το επιβεβαιώσουν ότι δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας.Το Citroen ΑΧ είναι 650 κιλά, με 70άλογα συγκεκριμένα (δυναμομετριμένα) και όχι 60 που λέει η μαμά Citroen.
Μόνο και μόνο από τα κιλά, μπορεί να πατήσει σχεδόν όλα τα 1.1 – 1.2 – 1.3 – 1.4 … σχεδόν όλα φυσικά και όχι όλα.
Συγκεκριμένα θυμάμαι που δυο φορές έχω πατήσει σε εκκίνηση BMW 316… ναι μεν 1600 αλλά και πόσα κιλά είναι; Και πόση απώλεια από την μετάδοση (βλ. πίσω )Σήμερα το πήγα στο συνεργείο γιατί είχε κοπεί ένας σωλήνας του νερού που πηγαίνει στο ψυγείο…
Το έφτιαξαν και τώρα είναι μια χαρούλα.
Συνεργειο που το πας? Στο γέρακα?
-
Ο χρήστης scientist έγραψε:
Συμπαθέστατοι κάτοχοι Saxo 1100 μην διαμαρτύρεστε.
Εχω οδηγήσει Saxo 1100 και ομολογώ ότι ετριβα τα μάτια μου αφού άνοιξα να δω το μοτέρ μιας και ήμουν σίγουρος ότι είναι 1400. Εχει αρκετό νέυρο, δύναμη και πάντα μα πάντα σου δίνει την εντύπωση ότι έχεις αρκετή δύναμη στο δεξί σου πόδι κάτι που δεν νοιώθεις με το Xantia σε καμία περίπτωση.Το να σας λέω ότι 'πατάω' (με σχετική δυσκολία κιόλας αφού πρέπει να έχει αρχίσει να γεμίζει η 2α μου για να ξεκινήσω να το περνάω) Saxo 1100 μάλλον αυτό τιμά το Saxo και γελοιοποιεί το Xantia αφού το Saxo είναι 1100 με 60 ίππους και βάρος κάπου 900 κιλά ενώ το Xantia μου είναι 1600 με 90 ίππους και βάρος 1170 κιλά.
Δεν το είπα λοιπόν για να προσβάλω το Saxo αλλά για να δείξω ότι το Xantia αν και 1600 είναι τόσο αργό που μπορώ να νοιώθω κάπως (οχι πολύ) άνετα μόνο με κάποιο 1100 (ούτε καν 1400) .
Φίλε scientist και εμείς αντιδράσαμε έτσι περισσότερο για να γίνει πλάκα και κουβέντα. Πιστεύω ότι κανείς δεν θέλει να θίξει το αυτοκίνητό σου...
-
Μην φοβάστε δεν παρεξηγούμε αν μου το θίξετε (άλλωστε μόνο έγω και όσοι τυχεροί κάτοχοι ξέρουμε τι αυτοκινητάρα που είναι χεχεχεχε) απλά ξεκαθάρισα μην έχουμε εμφύλιο εδω μέσα γιατί δεν μας παίρνει. Αντε καμία μικρή ανταλλαγή πυρών με τους 307-άδες άλλα μέχρι εκεί.
Τώρα επιστρέφω στο θέμα μας (μου).
Θέλω ΑΛΟΓΑ.
Θέλω ΠΟΛΛΑ ΑΛΟΓΑ (οκ με περίπου 15-20 επιπλέον θα ήταν μια χαρά)
Ξέρει κανείς κάτι για τον 1600άρι 8βάλβιδο της PSA με τα 90 άτια ;Γιατί αν δεν ξέρει νομίζω μονόδρομος ειναι ο 1800 16V άντε αν βρούμε κανέναν 2λιτρο με 155, αν και πιστέυω ο 8 βάλβιδος θα είναι πιο καλός για τον χαρακτήρα του αυτοκίνητου και ας έχει μόνο 136.
-
Ο χρήστης scientist έγραψε:
το ίδιο είχα πρόβλημα επιδόσεων είχα και εγω με την xantia μέχρι που τα έπαιξε ο κινητήρας και έβαλα εναν άλλο 1.6 πάλι με 116 άλογα και είδα λίγο φώς!!!
-
Ποιος είναι ο 1600 με τα 116 άλογα ;
Μήπως εννοείς τον 1800 16V ; -
Αλήθεια πότε μπήκε εγκέφαλος στα Citroen?
Στο ΑΧ?
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Πάντως ιδανική λύση για εμένα είναι το 1800 με τα 116 άλογα!Θα έλεγα αν βρεις έναν 2.0 8βάλβιδο με τα 123 σε καλή κατάσταση να τον αρπάξεις. Ο 1.8 16v είχε μηδενική ροπή χαμηλά και δεν ταιριάζει τόσο στην Xantia.
To μυστικό των οκταβάλβιδων TU είναι να τους λειτουργείς στις μεσαίες στροφές. Αν μπορείς να διατηρείς το στροφόμετρο μεταξύ 2500-5000 στροφών και ταυτόχρονα εκμεταλλεύεσαι τη σταθερότητα του αυτοκινήτου, τότε δε σε πιάνει κανείς.
Δεν το λέω ούτε για να το παίξω μάγκας ή τίποτα άλλο. Ό Χρήστος και ο Νικόλας που με ξέρουν μπορούν να το επιβεβαιώσουν ότι δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας.Εγώ δε λέω τίποτα.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Αλήθεια πότε μπήκε εγκέφαλος στα Citroen?Στο ΑΧ?
Νομίζω στα ΖΧ, γύρω στο '91-92. Η μήπως ήταν η ΧΜ πιο πριν?
CITROËN FORUM