-
Τώρα όσον αφορά τις επιδόσεις, τα εξής μου έρχονται στο μυαλό.
Η δική μας ήταν 1.8 8ν (με τα 103) και πήγαινε σχετικά σβέλτα. Κάποια στιγμή που ήταν ο πατέρας μου στο συνεργείο είδε μια 2.0 με όμορφη, διακριτική εξάτμιση. Ρώτησε τι διαφορά είχε αυτή και του είπαν ότι έχει ένα τσιπάκι (ειδικό για τις Xantia) και την εξάτμιση λίγο πιο ελεύθερη για να 'αναπνέει' καλύτερα. Σκοπός του τσιπ ήταν η καλύτερη ροπή σε μεσαίες και χαμηλές στροφές. Ζήλεψε ο πατέρας μου και τα παράγγειλε! Βέβαια του ήρθε λίγο περίεργα όταν πήγε να την πάρει και είδε στο πίσω μέρος ένα μπουρί της Remus! Είχαν ξεμείνει από τις άλλες και του έβαλαν ένα τεράστιο (για τα δεδομένα της εμφάνισης της Xantia), το οποίο μάλιστα κόστιζε και 160.000δρχ (μόνο το τελικό)!!!
Το καλό ήταν ότι το τσιπάκι και η σόμπα (συγνώμη, εξάτμιση εννοούσα) έκαναν ακριβώς αυτό που δήλωναν. Έφτιαξε πολύ η συμπεριφορά του κινητήρα, έγινε (αν είναι δυνατόν) ακόμη πιο στρωτή η λειτουργία του, και είχε πολύ καλύτερη απόκριση.Σε σχέση με την 1.6 που είχε η εταιρεία τότε, η 1.8 δεν ήταν τόσο εύστροφη (ειδικά για να πιάσεις κόφτη ), δηλαδή από τον τρόπο που ανέβαζε στροφές η 1.6 θα περίμενες καλύτερο αποτέλεσμα. Βέβαια έβλεπες το κοντέρ και προσγειωνόσουν στην πραγματικότητα... Ή μάλλον καταλάβαινες γιατί νόμιζες τόση ώρα ότι μόνο θόρυβο κάνει... Τι να σου κάνουν 90 γαϊδούρια για 1200 + κιλά... Εδώ στο ZX με 990 κιλά και σερνόταν...
Η 1.8 16ν του φίλου μας (αυτού με το Activa, πριν το πάρει είχε μια τέτοια) πιο σβέλτη βέβαια από τη δική μας, αλλά μόνο αν πέρναγε τις 3.500 στροφές μπορούσες να κινηθείς αξιοπρεπώς. Στις χαμηλές ήταν απλώς ανύπαρκτη. Οπότε πιστεύω ότι για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου ταίριαζε περισσότερη η οκταβάλβιδη έκδοση...
Η δίλιτρη με τα 123 άλογα ήταν η πιο ισορροπημένη, αρκετά καλές επιδόσεις, καλή αίσθηση στο δρόμο, χωρίς περιττά σπιναρίσματα και τέτοιες βλακείες...
Η 16ν με τα 155 (δεν ξέρω, ποτέ δε μου έκατσε αυτός ο κινητήρας) είχε μεν καλούτσικες επιδόσεις, αλλά σίγουρα θα μπορούσε καλύτερα αν ο κινητήρας ήταν πιο στρωτός και με καλύτερη απόδοση... Εκτός αυτού στις χαμηλές στροφές δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο...
Η δίλιτρη με το turbo ήταν η καλύτερη. Καθόλου ή απειροελάχιστο turbo lag, σε κόλλαγε στο κάθισμα χωρίς απότομα ξεσπάσματα (υπήρχαν φορές που δεν καταλάβαινες πότε μπαίνει το turbo) και βέβαια με μια ροπή υπεραρκετή για τα πάντα... Με καλύτερη ηχομόνωση από τις απλές, ο κινητήρας ίσα που ακουγόταν, έτσι για να μη ξεχνιέσαι...
Τι μου θυμήσατε τώρα... Κρίμα...
-
Η Activa (η δίλιτρη turbo) είχε intercooler;
-
για να ξεπλυρωσω τον scientist , αν και δεν τα παω καλα με το πληκτρολογιο.
εχουμε και λεμε, μια και λογω δουλειων δεν το εχω οδηγησει αρκετα ακομα , και αυτο το λιγο αγχωμενα να προλαβω διαφορες υπηρεσιες, νομιζω πιο καταλληλη θα ηταν η γυναικα μου φιλανδεζα γαρ.
βασικα δεν εχω ξαναμπει η οδηγησει σιτροεν , οποτε δεν εχω σημεια αναφορας, αυτο ειναι και ο ενας λογος που θελω να το δει ενας καλος μηχανικος, μην εχει κανενα κουσουρι και εγω πιστευω οτι ολα ειναι ετσι.
απο τα λιγα που καταλαβα , μετα τις 3800 ζωντανευει καπως, εχω παθει πλακα με την αναρτηση, το λατρευω μονο και μονο για αυτο.
τωρα εμενα εχει και ενα κουμπι που κανει την αναρτηση σπορ, την διαφορα την καταλαβαινεις οτι γινεται σκληροτερη και εχω την εντυπωση οτι αυξομειωνει την σκληροτητα περνοντας εντολες απο διαφορους σενσορες.
στο τιμονι με ξενισε ο αριθμος στροφων απο τερμα σε τερμα , αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.
επισης μου την σπαει το πολυ μικρο ντουλαπακι του συνοδηγου.
μολις το πηρα του αλλαξα λαστιχα , ειχε πανω exalto 5 χρονων (ο μπαρμπας επεμενε οτι τα ειχε αλλαξει πριν 10 μηνες προφανως δεν ηξερε το dot) και του εβαλα potenza με 470 ευρω , προτου τα παρω επεφτα ολο σε ενθουσιαστικες κριτικες τωρα βρισκω τις χειροτερες, η δικη μου εκτιμηση ειναι οτι ειναι αρκετα καλα στην βροχη χωρις να τα εχω οδηγησει στο οριο , και θορυβο λιγωτερο απο του exalto.
γενικα λογω του οτι δεν ειμαι εξικειωμενος με αυτη την αναρτηση με φοβιζει να οδηγησω γρηγορα, ασε που θελω τα χερια μου να πηγενουν μονα τους στα χειριστηρια και οχι να σκεφτομαι που ειναι το καθετι.
τι αλλο να πω φανταζομαι μετα απο 2000 χλμ θα ειμαι σε θεση να πω με σιγουρια.
και κατι αλλο , ασφαλεια πληρωνω 400 ευρω τον χρονο, και χθες μπηκα στο http://www.carinsurance.gr και ναι αυτα που ισχυουν εξωτερικο και ειχαν αναφερθει σε αλλο τοπικ ισχυουν και εδω , στο τελος σου βγαζει τιμες απο 30 ασφαλιστικες . την δικη μου την βγαζει 310 αντι 400 που πληρωνω και η φτηνοτερη που θα μπορουσα να το ασφαλισω 235. μεγαλες διαφορες.παντως αν θυμαμαι καλα τις μικροτερες τιμες μου τις εβγαζε αν δηλωνα στρουμφ.
ειλικρινα υμετερος. -
Καλά, μου έλεγε ο μηχανικός σήμερα κάτι απίστευτο
Σε ένα γκαράζ στο Κολωνάκι υπάρχει πραγματικά κρυμμένο ένα Citroen Μ35.
Τι είναι αυτό?
To Ami8 που βγήκε σε έκδοση 2πορτου coupe με μηχανή βάνκελ.
Πόσο σπάνιο είναι?
Έχουν βγει 267 τέτοια και στο αριστερό φτερό υπάρχει ο αριθμός παραγωγής!Ελπίζω να μην είναι ράδιο αρβύλα
-
Καταρχην ωραιο γκομενακι μπροστα απο το Ami..
Ξερετε τιποτα για ενα Citroen ID 19?
Dimitris....
-
Για να μην κάνω cross-posting:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 121#120121
Καλώς τα δεχτήκατε οι Citroenάκηδες!
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Καταρχην ωραιο γκομενακι μπροστα απο το Ami..Ξερετε τιποτα για ενα Citroen ID 19?
Dimitris....
Το γκομενάκι βλέπω σαν να έχει έρθει από το διάστημα με την ασημένια στολή της
Κατα τ'άλλα εννοείς αν υπάρχει ID19 στην Ελλάδα?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ξερετε τιποτα για ενα Citroen ID 19?
Dimitris....
Το γκομενάκι βλέπω σαν να έχει έρθει από το διάστημα με την ασημένια στολή της
Κατα τ'άλλα εννοείς αν υπάρχει ID19 στην Ελλάδα?
Οχι για site ψαχνω με πληροφοριες για το ID 19 αλλα και την απαντηση της ερωτησης σου θα ηθελα να την μαθω..
Dimitris....
-
Καταρχην ωραιο γκομενακι μπροστα απο το Ami..Dimitris....
Δε θες να το δεις το γκομενάκι πώς θα έχει γίνει τώρα, τόσα χρόνια μετά τη φωτογραφία...
-
Οχι για site ψαχνω με πληροφοριες για το ID 19 αλλα και την απαντηση της ερωτησης σου θα ηθελα να την μαθω..
Dimitris....
πουλιέται ένα στην Κυψέλη!!!!
Για δες εδώ
http://www.citroen.mb.ca/citroenet/html/i/id.html
http://www.citroen.mb.ca/citroenet/html/d/ds-9.htm
http://www.citroen.mb.ca/citroenet/html/i/idbreak.htmlΜόλις το πετύχω θα βρω το τηλ του (Κάτι μου λέει ότι ζητάει τρελά λεφτά)
Σκέφτεσαι για ID?
Για DS?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Dimitris....
Δε θες να το δεις το γκομενάκι πώς θα έχει γίνει τώρα, τόσα χρόνια μετά τη φωτογραφία...
Γιαυτό προτιμούμε όλοι κάτι τέτοιο :
Εεεε???
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Dimitris....
Γιαυτό προτιμούμε όλοι κάτι τέτοιο :
Εεεε???
Μπα φχαριστω εγω βολευομαι με κατι τετοιο...... ![](file:///D:/Documents%20and%20Settings/Mini/Τα%20έγγραφά%20μου/Dimitris%20Files/British%20Leyland%20Corporation/Mini%20pics/Mini%20XXX/xxxmini6.jpg)
Οχι απλα πληροφοριες.....Dimitris...
-
Οχι απλα πληροφοριες.....
Dimitris...
-
Κοιτάξτε τι έχει δει ο andreasp !!
-
Καλα απο την πηραν..απο γραφειο τελετων???
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλα απο την πηραν..απο γραφειο τελετων???
Μπαααα............. διπλός άξονας για τέτοια χρήση;
Ούτε η διαμόρφωση του εσωτερικού ταιριάζει, έχει και πίσω καθίσματα! -
Αργή σελίδα, αλλά αξίζει για να δούμε που φτάνει η τρέλα!
http://members.lycos.nl/citroenazu/hobbies2.html -
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ BERLINGO.
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ?ΕΤΥΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΄΄Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ?ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ?ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΧΩΜΑΤΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΝΔΕΙΚΝΕΙΤΑΙ ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. -
Ο χρήστης Leoussis έγραψε:
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ BERLINGO.
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ?ΕΤΥΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΄΄Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ?ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ?ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΧΩΜΑΤΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΝΔΕΙΚΝΕΙΤΑΙ ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.Προτείνω ένα νέο topic γιατί εδώ δεν νομίζω ότι μπαίνουν και πάρα πολλοί!
-
Οχι ρε Κωστα παλι απ την αρχη!
Δεν βγαζει ποθενα αυτο...
Οποιος θελει μπαινει...δεν θα αλλαξει με το καινουριο τιποτα!
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!
CITROËN FORUM