-
σας παρακαλώ..αν βρείτε μία SM θα με πάτε μια βόλτα?..έστω και πάνω στο καπό..προτιμώ να είναι σαν την κυρία κάτω
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μην απορείς. Ο κινητήρας της Maserati που φορά επάνω είναι πανάκριβος στις επισκευές του, ενώ και το ίδιο το αυτοκίνητο δεν είναι κι ό,τι φθηνότερο στη συντήρηση.Αν όμως βρει κανείς μια SM σε άριστη κατάσταση, να την πάρει αμέσως.
Δεν απορώ αναρωτιέμαι....... Μήπως είμαι κι εγώ
-
Μια τέτοια παλιά Citroen SΜ (την 5θυρη) είχε πάρει το μάτι μου πρόσφατα μέσα σε μια αυλή σε ένα σπίτι στο Ν.Ηράκλειο (κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού).
Μου είχε κάνει εντύπωση γιατί και το σπίτι φαινόταν ακατοίκητο και το αυτοκίνητο παρατημένο στην αυλή...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μια τέτοια παλιά Citroen SΜ (την 5θυρη) είχε πάρει το μάτι μου πρόσφατα μέσα σε μια αυλή σε ένα σπίτι στο Ν.Ηράκλειο (κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού).Μου είχε κάνει εντύπωση γιατί και το σπίτι φαινόταν ακατοίκητο και το αυτοκίνητο παρατημένο στην αυλή...
Έβγαινε η SM σε πεντάθυρη?
Το 1993 που δούλευα στην Αλέκου Παναγούλη στην Ν. Ιωνία παρκάριζε μία έξω από ένα μαγαζί με ρούχα(αν θυμάμε καλά).
Σχετικά με το εμπρός μέρος της SM.
Η πινακίδα βρίσκεται μέσα σε ένα διάφανο κάλυμμα. α)Είναι σύνομο με τον κ.ο.κ. αυτό?? β)Τα ραντάρ την πιάνουν??? γ)Αν το όργανο θέλει να την αφαιρέσει πως θα το κάνει?? -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Μια τέτοια παλιά Citroen SΜ (την 5θυρη) είχε πάρει το μάτι μου πρόσφατα μέσα σε μια αυλή σε ένα σπίτι στο Ν.Ηράκλειο (κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού).
Μου είχε κάνει εντύπωση γιατί και το σπίτι φαινόταν ακατοίκητο και το αυτοκίνητο παρατημένο στην αυλή...
Έβγαινε η SM σε πεντάθυρη?
Το 1993 που δούλευα στην Αλέκου Παναγούλη στην Ν. Ιωνία παρκάριζε μία έξω από ένα μαγαζί με ρούχα(αν θυμάμε καλά).
Σχετικά με το εμπρός μέρος της SM.
Η πινακίδα βρίσκεται μέσα σε ένα διάφανο κάλυμμα. α)Είναι σύνομο με τον κ.ο.κ. αυτό?? β)Τα ραντάρ την πιάνουν??? γ)Αν το όργανο θέλει να την αφαιρέσει πως θα το κάνει??αν το οργανο πειράξει το καλυμα της SM μου ΄θα το στειλω στο τριεθνες στον εβρο.....
σημερα ενω γυρναγαμε ποδαρατοι στη Μυτιληνη απο ταβερνα, παραλιγο να πλακωθουμε με ενα μυτιληνιο για ασχετο λόγο... ευτυχως η ψυχραιμια επικρατησε και αποφευχθηκαν τα χειροτερα... ντροπη μας... (ασχετο αλλα ειπα να το γραψω)
-
Ρε παιδιά,θέλω να αναφέρω κάτι που συνέβη χθές το απόγευμα.Είχα πάει βόλτα στην πεντέλη με πρόσωπο και σταματήσαμε στο πλάτωμα του μοναστηρίου(δεν θυμάμαι όνομα) για να αγναντέψουμε την όμορφη Αθήνα.Ε όταν έσβησα τον κινητήρα του saxo μου(1.1 μοντελο 97)μετά απο λίγη ώρα πήρε μπρος το βεντιλατέρ(με σβηστή μηχανή).Που είναι το παράξενο θα μου πείτε,σε πολλά αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό.Ελα όμως που εδώ και 7 χρόνια δεν έχει συμβεί ποτέ στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και αν δεν κάνω λάθος τα citroen της συγκεκριμένης χρονολογίας δεν εχουν την συγκεκριμένη λειτουργία.Ας με διαφωτίσει κάποιος γιατί θα τρελαθώ!!
-
Μερικές 5θυρες SM φτιάχτηκαν από τον Chapron όπως λέει εδώ
http://www.citroenet.org.uk/html/s/sm1.htmΑν είδε 5θυρη ο φίλος μας είναι πολύ σπάνια.
Νάτες οι 5θυρες SM:
http://www.citroenet.org.uk/html/g/glane3.htmκαι σε ανοιχτή έκδοση
http://www.citroenet.org.uk/html/g/glane4.htmκαι ένα site για την SM
http://www.semantics.uk.com/home.htm -
Ο χρήστης bug έγραψε:
Ρε παιδιά,θέλω να αναφέρω κάτι που συνέβη χθές το απόγευμα.Είχα πάει βόλτα στην πεντέλη με πρόσωπο και σταματήσαμε στο πλάτωμα του μοναστηρίου(δεν θυμάμαι όνομα) για να αγναντέψουμε την όμορφη Αθήνα.Ε όταν έσβησα τον κινητήρα του saxo μου(1.1 μοντελο 97)μετά απο λίγη ώρα πήρε μπρος το βεντιλατέρ(με σβηστή μηχανή).Που είναι το παράξενο θα μου πείτε,σε πολλά αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό.Ελα όμως που εδώ και 7 χρόνια δεν έχει συμβεί ποτέ στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και αν δεν κάνω λάθος τα citroen της συγκεκριμένης χρονολογίας δεν εχουν την συγκεκριμένη λειτουργία.Ας με διαφωτίσει κάποιος γιατί θα τρελαθώ!!Μήπως είχες ανοιχτό διακόπτη στην πρώτη σκάλα για να ακούτε μουσική??
-
Oχι!!Αφού μάλιστα κατεβήκαμε απο το αυτοκίνητο και πήρα και τα κλειδιά μαζί μου,το θυμάμαι καλά,για αυτό τρελαίνομαι!!
-
Aπό ότι θυμάμαι είχε το τελείωμα (το πίσω μέρος) της 3θυρης. Και επίσης αν θυμάμαι καλά είχε και πίσω πόρτες...
Αν τύχει και περάσω από την περιοχή, θα έχω και ψηφιακή μαζί μου. Ελπίζω να την πετύχω εκεί και να ανεβάσω τις φωτογραφίες να τις δείτε.
Πάντως αν ενδιαφέρεται πραγματικά κάποιος από εσάς, και πρόκειται όντως για μια σπάνια SM θα ήταν μια καλή ιδέα να την αποκτήσετε και με μεράκι και καλή διάθεση να την αναπαλαιώσετε. Αντιθέτως θα ήταν κρίμα να καταλήξει για παλιοσίδερα...
Βασικά και μόνο όπως την είδα έτσι παρατημένη στεναχωρήθηκα...
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Oχι!!Αφού μάλιστα κατεβήκαμε απο το αυτοκίνητο και πήρα και τα κλειδιά μαζί μου,το θυμάμαι καλά,για αυτό τρελαίνομαι!!Φίλε Γιάννη και εγώ που έχω ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο με σένα [1.1 μοντέλο 98], δεν το έχει κάνει ποτέ.
Μόλις σβήσεις το μοτερ, σταματάει και το βεντιλατερ.
Κατά τα άλλα δουλέυει κανονικά ???
-
Φίλε κώστα το αυτοκίνητο δουλεύει άψογα,το έχω 7 χρόνια και το προσέχω σαν τα μάτια μου.Ε,και σε αυτά τα 7 χρόνια κάθε φορά που έσβηνα το μοτέρ,έσβηνε και το βεντιλατέρ ακόμα και αν είχε ανεβάσει θερμοκρασία.Τέλος πάντων θα ρωτήσω απο περιέργεια στην citroen μήπως έχει κάποιο είδος safe mode για υπερθέρμανση( δεν το πίεσα καθόλου,αλλα ανάβαση καλοκαιριάτικα είναι ζόρι για τα μοτέρ))και θα σας πώ
-
Στο δικόμου VTS 1.6 αλλά και σε φίλων Citroen (Xsara, Saxo, Xantia) όταν το αυτοκίνητο σβήνει (ιδίως τώρα το καλοκαίρι) δουλεύει κανονικά το βεντιλατέρ.
Και καλά κάνει διότι δίνει 'ανάσες' στον κινητήρα...
Μην ανησυχείς...εγώ θα ανησυχούσα εάν δεν άναβε το βεντιλατέρ! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στο δικόμου VTS 1.6 αλλά και σε φίλων Citroen (Xsara, Saxo, Xantia) όταν το αυτοκίνητο σβήνει (ιδίως τώρα το καλοκαίρι) δουλεύει κανονικά το βεντιλατέρ.
Μην ανησυχείς...εγώ θα ανησυχούσα εάν δεν άναβε το βεντιλατέρ!Διαφωνώ Σάββα αν δεν λειτουργεί ο κινητήρας κρυώνει μόνο το ψυγείο μιας και το νερό δεν κυκλοφορεί αφού η αντλία νερού παίρνει κίνηση απ' τον κινητήρα.
Αν το βεντιλατέρ δεν λειτουργεί με κλειστό διακόπτη και κάποια στιγμή το κάνει τότε έχουμε πρόβλημα.
Aπό ότι θυμάμαι είχε το τελείωμα (το πίσω μέρος) της 3θυρης. Και επίσης αν θυμάμαι καλά είχε και πίσω πόρτες...
Αν τύχει και περάσω από την περιοχή, θα έχω και ψηφιακή μαζί μου. Ελπίζω να την πετύχω εκεί και να ανεβάσω τις φωτογραφίες να τις δείτε.
Πάντως αν ενδιαφέρεται πραγματικά κάποιος από εσάς, και πρόκειται όντως για μια σπάνια SM θα ήταν μια καλή ιδέα να την αποκτήσετε και με μεράκι και καλή διάθεση να την αναπαλαιώσετε. Αντιθέτως θα ήταν κρίμα να καταλήξει για παλιοσίδερα...
Βασικά και μόνο όπως την είδα έτσι παρατημένη στεναχωρήθηκα...
Που ακριβώς είναι μπας και περάσω κι εγώ?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μην ανησυχείς...εγώ θα ανησυχούσα εάν δεν άναβε το βεντιλατέρ!To πρόβλημα είναι οτι στα συγκεκριμένα saxο,με το κλείσιμο του διακόπτη κλείνει τελείως το βεντιλατέρ,ακόμα και αν δουλεύει εκείνη την στιγμή.Τι να πώ μπορεί να θέλει εξορκισμό
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Μην ανησυχείς...εγώ θα ανησυχούσα εάν δεν άναβε το βεντιλατέρ!To πρόβλημα είναι οτι στα συγκεκριμένα saxο,με το κλείσιμο του διακόπτη κλείνει τελείως το βεντιλατέρ,ακόμα και αν δουλεύει εκείνη την στιγμή.Τι να πώ μπορεί να θέλει εξορκισμό
Μην είναι τα μαγνητικά πεδία της Πεντέλης????
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Ααα λάθος κατάλαβα!
Σόρι...
Ενα Ματίζ που νοίκιασα όταν δούλευε το βεντιλατέρ και εκείνη την στιγμή τύχαινε να παρκάρω και να το σβήνω, έκλεινε ΚΑΙ το βεντιλατέρ...το καημένο το μοτεράκι..και απ' ότι ξέρω το κάνουν και αρκετά ιαπωνέζικα!
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Γιάννη, μάλλον πρέπει να συμβάινει στα πρωτης γενιάς ίσως saxo όπου κλείνει το βεντιλατέρ [μοντέλα 97-98] όπως είναι και τα δικά μας αυτοκίνητα... Αφού δε στο έκανε τόσα χρόνια (όμως και στο δικό μου), κάνε μια ερώτηση στο συνεργείο σου, δεν χάνεις τίποτα.
Και εγώ το το δικό μου το εχω αρκετά χρόνια και είμαι γενικά αρκετά ευχαριστημένος [Μάιος 98]. Το προσέχω όσο μπορώ, ελάχιστα προβλήματα, ποτέ δεν με έχει αφήσει στο δρομο (πλην μπαταρίας ) Γενικά έχει βγει ένα καλό αμαξάκι
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Γιάννη, μάλλον πρέπει να συμβάινει στα πρωτης γενιάς ίσως saxo όπου κλείνει το βεντιλατέρ [μοντέλα 97-98] όπως είναι και τα δικά μας αυτοκίνητα... Αφού δε στο έκανε τόσα χρόνια (όμως και στο δικό μου), κάνε μια ερώτηση στο συνεργείο σου, δεν χάνεις τίποτα.
Και εγώ το το δικό μου το εχω αρκετά χρόνια και είμαι γενικά αρκετά ευχαριστημένος [Μάιος 98]. Το προσέχω όσο μπορώ, ελάχιστα προβλήματα, ποτέ δεν με έχει αφήσει στο δρομο (πλην μπαταρίας ) Γενικά έχει βγει ένα καλό αμαξάκι
Και εγώ γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος,το αυτοκίνητο είναι μια χαρά χωρίς σοβαρά προβλήματα.Το μόνο πρόβλημα,το είχα με τα ηλεκτρικά του πρίν 2 χρόνια.Οταν είχε υγρασία και κρύο,το αυτοκίνητο παρουσίαζε έντονες διακοπές στην λειτουργία του.Τελικά άλλαξα τα μπουζοκαλώδια με τα beru powercable,έβαλα μπουζί ngk ix iridium,ενώ τώρα πια πρίν το χειμώνα ψεκάζω τις όλες σχεδόν τις ηλεκτρικές επαφές με αντιυγρασιακό σπρέι.Απο τότε το αυτοκίνητο δεν έχει ξαναπαρουσιάσει τίποτα.Α,επίσης πρίν ένα μήνα ήθελε αμορτισέρ και δοκίμασα τα decarbon perfomance που μου τα πρότεινε ανα παιδί απο εδώ.Αν και πολύ σκληρό αμορτισέρ,το αυτοκίνητο δεν κοπανάει,ενώ στα στροφιλίκια δεν παίζεται.Με τα εργοστασιακά τα οποία εδώ και χρόνια τα είχαν παίξει ψιλοφοβόμουν να το πιέσω με πολλά χιλιόμετρα γιατι τότε υπόστρεφε έντονα(όταν ήταν καινούργια βέβαια δεν είχα τέτοιο πρόβλημα).Τώρα όμως σε συνδυασμό με το καλό μοτέρ μπορεί να πάει ΠΟΛΥ γρήγορα σε κλειστό στροφιλίκι,όπως και σε εθνική οδό(πάει και γρήγορα για 1.1 στην ε.ο,170-175 σε ευθεία και κόφτη 5ης με 190 σε πιο κατηφορικά κομμάτια).Αν έιχε και καλύτερα φρένα....
Υσ:Με τόσα καλά λόγια φοβάμαι μην αποφασίσει να παίρνει και ο κινητήρας εμπρός μόνος του μετά το βεντιλατέρ.Μπρρρ........
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Και εγώ γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος,το αυτοκίνητο είναι μια χαρά χωρίς σοβαρά προβλήματα.Το μόνο πρόβλημα,το είχα με τα ηλεκτρικά του πρίν 2 χρόνια.Οταν είχε υγρασία και κρύο,το αυτοκίνητο παρουσίαζε έντονες διακοπές στην λειτουργία του.Τελικά άλλαξα τα μπουζοκαλώδια με τα beru powercable,έβαλα μπουζί ngk ix iridium,ενώ τώρα πια πρίν το χειμώνα ψεκάζω τις όλες σχεδόν τις ηλεκτρικές επαφές με αντιυγρασιακό σπρέι.Απο τότε το αυτοκίνητο δεν έχει ξαναπαρουσιάσει τίποτα.Α,επίσης πρίν ένα μήνα ήθελε αμορτισέρ και δοκίμασα τα decarbon perfomance που μου τα πρότεινε ανα παιδί απο εδώ.Αν και πολύ σκληρό αμορτισέρ,το αυτοκίνητο δεν κοπανάει,ενώ στα στροφιλίκια δεν παίζεται.Με τα εργοστασιακά τα οποία εδώ και χρόνια τα είχαν παίξει ψιλοφοβόμουν να το πιέσω με πολλά χιλιόμετρα γιατι τότε υπόστρεφε έντονα(όταν ήταν καινούργια βέβαια δεν είχα τέτοιο πρόβλημα).Τώρα όμως σε συνδυασμό με το καλό μοτέρ μπορεί να πάει ΠΟΛΥ γρήγορα σε κλειστό στροφιλίκι,όπως και σε εθνική οδό(πάει και γρήγορα για 1.1 στην ε.ο,170-175 σε ευθεία και κόφτη 5ης με 190 σε πιο κατηφορικά κομμάτια).Αν έιχε και καλύτερα φρένα....
Υσ:Με τόσα καλά λόγια φοβάμαι μην αποφασίσει να παίρνει και ο κινητήρας εμπρός μόνος του μετά το βεντιλατέρ.Μπρρρ........
Τωρα το δικό μου έχει κάνει 80.000 km (ίσως όχι πολλά για τα χρονια που το έχω). Από αμορτισέρ έβαλα του vts στα 55.000 όταν τα πρωτα είχαν τερματισει στην κυριολεξία. Σαφώς βελτιωμένο είναι, αν και γενικώς εγώ δεν το πατάω πολύ...
Είχα ένα πολύ άσχημο τρακάρισμα βέβαια πριν 2 και κάτι χρόνια με τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου. Το αυτοκίνητο γύρισε σε μια στροφή, (μπήκα με περισσοτερα χλμ από ότι επρεπε, ήταν και γλίτσα κάτω) ήταν σε ένα κομμάτι της Αττικής οδού που φτιαχνότανε και έσκασα στην μπαριέρα στην μέση.
Δυστυχώς, μου πήρε σασί, έσπασε ψυγείο, είχα πολλές ζημιές μπροστά, αλλά το μοτέρ άθικτο. Αποφάσισα να το φτιάξω. Το συνεργείο μου έκανε πολύ καλή δουλειά και το αμαξάκι εδώ και δυό χρονια είναι μια χαρά χωρίς πρόβλημα
P.S. Ζητώ συγγνώμη από τα άλλα παιδιά για το ότι μονοπολουμε με το Γιάννη το forum με τα δικά μας, αλλά βρήκα κάποιον με το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό μου και καταλαβαίνετε....
CITROËN FORUM