-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
cx η πιο ομορφη citroen που βγηκε ποτε...
Χωρις υπερβολες πιο ομορφη και απο ds-sm..DeSimo SadoMazohismos?
H cx υποψιν ηταν και πιο απλη μηχανολογικα..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Χωρις υπερβολες πιο ομορφη και απο ds-sm..δεν μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε cx-xm (η sm μου είναι αδιάφορη ) έχω κι εγώ τις αδυναμίες μου. Αλλά αν όχι η πρώτη είναι σίγουρα η δεύτερη ομορφότερη citroen με τα άκρως υποκειμενικά μου γούστα
Νονέ θα βολευτούμε με c6 σε μερικά χρόνια -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
...τι άσχημο τιμόνι έχει...
κατα τα άλλα όμορφο κατασκεύασμαΗταν το σημα κατατεθεν της citroen για δεκαετιες το τιμονι αυτο και ως κατι τελειως διαφορετικο ειχε φανατικους εχθρους και φιλους.. Στα παιδικα μου ματια στο αυτοκινητο μας ηταν ακομα κατι απιθανο..Φυσικα με τους αεροσακους δε θα μπορουσε παρα να εκλειψει..
Ελα ομως που με τη c4 και τωρα με τη c5 επανηλθε και ειναι απλα απιθανο και παλι..Οσο για τη cx ειχε και το συστημα diravi το οποιο ειχαν και οι xm.. Πραγματικα απιθανο ιδιως το '75 που πρωτομπηκε.. Ελαφρυ μες στη πολη και εκλπηκτικα ακριβες και βαρυ οσο πρεπει στα πολλα..
Youtube Video -
Ο χρήστης nikzhk έγραψε:
Χωρις υπερβολες πιο ομορφη και απο ds-sm..δεν μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε cx-xm (η sm μου είναι αδιάφορη ) έχω κι εγώ τις αδυναμίες μου. Αλλά αν όχι η πρώτη είναι σίγουρα η δεύτερη ομορφότερη citroen με τα άκρως υποκειμενικά μου γούστα
Νονέ θα βολευτούμε με c6 σε μερικά χρόνιαΚαλα και η xm ειναι..
-
-
Ο χρήστης nikzhk έγραψε:
Νονέ θα βολευτούμε με c6 σε μερικά χρόνιασε πόσα υπολογίζεις
μη πας μακριά όμως. -
Βγαλε την ημερομηνια...
Βαγγελη το diravi μιας που εγραψα παραπανω γι αυτο μηπως τελικα ειχε πρωτοφορεθει στην sm to '72 και οχι στη cx..? -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Βγαλε την ημερομηνια...
Βαγγελη το diravi μιας που εγραψα παραπανω γι αυτο μηπως τελικα ειχε πρωτοφορεθει στην sm to '72 και οχι στη cx..?Το diravi ηταν της maserati αν θυμασαι παλια οταν ειχαν πρωτοκυκλοφορηση η cx ελεγαν πως ειχε τιμονι απο maserati
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Βγαλε την ημερομηνια...
Βαγγελη το diravi μιας που εγραψα παραπανω γι αυτο μηπως τελικα ειχε πρωτοφορεθει στην sm to '72 και οχι στη cx..?Το diravi ηταν της maserati αν θυμασαι παλια οταν ειχαν πρωτοκυκλοφορηση η cx ελεγαν πως ειχε τιμονι απο maserati
Δλδ και οι merak bora το φοραγαν?? Πατεντα της maserati ειναι οχι της citroen??
-
βαγγέλη η cx είναι κ.....
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Βγαλε την ημερομηνια...
Δλδ και οι merak bora το φοραγαν?? Πατεντα της maserati ειναι οχι της citroen??
H πατεντα ειναι της citroen αλλα πρωτοφορεθηκε στην sm μετα στην cx και σε καποιες μασερατι Maserati Khamsin ,quatroporte κλπ
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
...
τι άσχημο τιμόνι έχει...
κατα τα άλλα όμορφο κατασκεύασμαΗταν το σημα κατατεθεν της citroen για δεκαετιες το τιμονι αυτο και ως κατι τελειως διαφορετικο ειχε φανατικους εχθρους και φιλους.. Στα παιδικα μου ματια στο αυτοκινητο μας ηταν ακομα κατι απιθανο..Φυσικα με τους αεροσακους δε θα μπορουσε παρα να εκλειψει..
Ελα ομως που με τη c4 και τωρα με τη c5 επανηλθε και ειναι απλα απιθανο και παλι..Οσο για τη cx ειχε και το συστημα diravi το οποιο ειχαν και οι xm.. Πραγματικα απιθανο ιδιως το '75 που πρωτομπηκε.. Ελαφρυ μες στη πολη και εκλπηκτικα ακριβες και βαρυ οσο πρεπει στα πολλα..
Youtube VideoΚαι θα ξαναλλάξει. Τα τιμόνια σταθερού κέντρου θα καταργηθούν. Η C5 είναι η τελευταία υλοποίηση του.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
...
τι άσχημο τιμόνι έχει...
Youtube VideoΚαι θα ξαναλλάξει. Τα τιμόνια σταθερού κέντρου θα καταργηθούν. Η C5 είναι η τελευταία υλοποίηση του.
Παρακαλω λινκ.. οχι οτι δε σε πιστευω..
-
ZX
-
Βασίλη σε ίδιο αμάξι με ίδια γεωμετρία, διάμετρο τιμονιού κλπ δεν έχει καμία διαφορά αν το τιμόνι είναι δίμπρατσο, τρίμπρατσο ή παντεσπάνι.
-
Δυστυχως οχι και τοση απηχηση οση νομιζεις ειδικα η ZX δεν ειχε και τοση απηχηση λογω του συμβατικου στυλ της που 'ηθελε' να αντικαταστησει την επαναστατικη GS/A που παρολο εβγαινε με παλιες μεθοδους παραγωγης πουλιοταν σαν τα ζεστα ψωμακια με συνολικη παραγωγη 2.500.000 μοναδες!!!! (ολοκληρη η παραγωγη της ΖΧ δεν την φτανει παρολο την απειρως μεγαλυτερη γκαμα μοτερ και αξεσουαρ--> 1.709.000 μοναδες). Η Xsara ειναι πιο χαμηλα ακομα (στα ιδια επιπεδα με Xantia). Για μενα σε σχεση με την κληρονομια τους θα επρεπε εμπορικα να ηταν καλυτερα αλλα δεν ξεγελασαν τον κοσμο τελικα με της δηθεν καινοτομιες (ελαχιστες εξαιρεσεις που ηταν οντως καινοτομιες ειναι τα ενεργα συστηματα αναρτησης και παθητικη τετραδιευθυνση κατα τ' αλλα δεν ειχε κατι αλλο!!!).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βασίλη σε ίδιο αμάξι με ίδια γεωμετρία, διάμετρο τιμονιού κλπ δεν έχει καμία διαφορά αν το τιμόνι είναι δίμπρατσο, τρίμπρατσο ή παντεσπάνι.Στην δυναμη οχι αλλα στο βολεμα ναι γιατι σου αφηνει περισσοτερο χωρο για να πιασεις το τιμονι απο διαφορα σημεια!!!
-
Η ΖΧ έμεινε στην αγορά για πολύ λιγότερα χρόνια, και σε μια αγορά απελευθερωμένη, δεν υπήρχαν πλέον οι περιορισμοί με τα ιαπωνικά για την αγορά της Γαλλίας. Ήταν άλλες οι συνθήκες για το κάθε μοντέλο.
Παρεμπιμπτόντως βάλτε, αν βρείτε, και πόσα ΖΧ φτιάχτηκαν για την κινέζικη αγορά. -
Η ΖΧ ήταν το αυτ/το που σημάδεψε τη citroen στη μετάGS εποχή,ένα στοίχημα όπου έπρεπε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού σε επίπεδο αξιοπιστίας(δια χειρός peugeot) χωρίς όμως απ την άλλη να αλλοιωθεί ο βασικός χαρακτήρας των αυτοκινήτων της εταιρίας.
Η συνταγή πέτυχε και η εταιρία έκτοτε απογειώθηκε κι αυτό για το ΖΧ είναι άθλος,το να πετύχεις δηλ με απλές τεχνικές λύσεις αυτήν την αίσθηση που άλλοι θέλουν πολύ ποιό πολύπλοκές κατασκευές για να το πετύχουν και άν.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Ιάπωνες κυριαρχούν στην αγορά για έναν πολύ βασικό λόγο,τα αυτοκίνητά τους δεν τρομάζουν το καταναλωτικό κοινό πχ σε σχέση με την GS.Θεωρώ λοιπόν την ΖΧ το ίδιο (σύγχρονο)ιστορικό αυτοκίνητο της εταιρίας όπως τα GS,2CV κλπ.
-
Το αυτοκίνητο δεν υστερούσε ούτε σε κινητήρες,άσε τι λένε στο 4Τ
Τα TU μοτέρ ξυραφιάζουν σαν 16βάλβιδα και καίνε βενζίνη σαν χαμηλοροπάτα 8βάλβιδα
Το αμάξι υστερούσε σε παθητική ασφάλεια και στην απόδοση/αίσθηση φρένων στα 1400άρια,ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
CITROËN FORUM