-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Οποιος βρει ότι το είπα εγώ αυτό τον κερνάω μια pizza έναν espresso και ένα μπουκάλι κρασί της Τοσκάνης.Δημιουργείς φανταστικούς εχθρούς που στη συνέχεια τους προσαρμόζεις στα μέτρα σου και τους μάχεσαι. Δεν είναι κακό, απλά μπορείς να περνάς και πιο εποικοδομητικά το χρόνο σου.
Εν πρώτοις, άργησες. Ανέσυρα τα γραπτά σου, τα οποία δικαίως είχαν εξοργίσει τον κόσμο.
Στο άλλο, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα νόημα να σου απαντήσω. Είναι μάταιο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Πού το βρήκες το στρατιωτικό ύφος; Εγώ το μόνο που βλέπω σήμερα να έχει γίνει είναι ευκαιρία για επίδειξη του καθενός, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το περιεχόμενο της εκδήλωσης!
Απλώς προσθέτεις έναν ακόμη λόγο στην επιχειρηματολογία μου για κατάργηση των σχολικών παρελάσεων...
Όσο για το στρατιωτικό χαρακτήρα, αν δεν τον βλέπεις (βήμα/ομοιομορφία) και τον ακούς (στρατιωτικά εμβατήρια) τι άλλο να σου πω βρε Κωνσταντίνε;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Λοιπόν, πρώτα απο όλα πρέπει να συνηδητοποιήσουμε ότι πλέον δεν είμαστε ένας αμιγής λαός, αλλά πολυεθνικός.
Εγω Παναγιωτη εχω την εξης απορια: **Ποιος αποφασισε οτι πρεπει να γινουμε πολυεθνικος λαος και ποιον ρωτησε για να παρει αυτη την αποφαση???? **
Να απαντήσω και σε αυτό, λιγο καθυστερημένα γιατί χάνω πολλά επεισόδια τελευταία λόγω φόρτου εργασίας, η απάντηση είναι 'Το 2ο Θερμοδυναμικό Αξίωμα'. Ταπεινή μου γνώμη πάντα.
PS. nass ευχαριστώ για την υποστήριξη, αλλά ειλικρινά δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.
-
Εγώ την ξενοφοβία στις μέρες μας τη βρίσκω κάπως λογική. Όπως είπαν κι άλλοι φίλοι, δεχτήκαμε το πρώτο σοβαρό κύμα μεταναστών μας μόλις 12 χρόνια πριν. Ε, η Αμερική είχε βρεθεί σε αυτή τη φάση 120 χρόνια πριν (και βάλε...) και η Γερμανία, πχ, 50 χρόνια πριν.
Οι λαοί και από τις δύο αυτές χώρες (Αγγλοσάξωνες στην Αμερική και Γερμανοί, φυσικά, στη Γερμανία), δεν έβλεπαν με καλό μάτι τους μετανάστες. Από οποιοδήποτε μέρος κι αν αυτοί προέρχονταν. Πχ αν το ψάξει κάποιος λίγο θα δει ότι οι Ιρλανδοί μετανάστες που έφτασαν κατά χιλιάδες στις ΗΠΑ του 1850 ήταν δεύτερης κατηγορίας άνθρωποι. Υπάνθρωποι. Το ίδιο και οι Έλληνες που πήγαν εκεί. Στη Γερμανία και οι Έλληνες και οι Τούρκοι.... Σιγά σιγά όμως συγχωνεύτηκαν με τον ντόπιο πληθυσμό και έγιναν ένα και το αυτό.
Έτσι πιστεύω πως θα γίνει και με τους Αλβανούς εδώ. Οι επόμενες γενιές θα μάθουν να ζουν με τους μετανάστες. Αυτό είναι το μέλλον, τί να κάνουμε. Και καλά θα κάνουμε να μάθουμε να ζούμε από τώρα με αυτούς διότι πολύ θα μας οφελήσουν. Όπως οφέλησαν τη Γερμανία, την Αμερική κτλ.
Όσο για το αν θα πρέπει να σηκώνουν τη σημαία, πολύ απλά, δε μας πειράζει αυτό. Εφόσον δεν την προσβάλλουν, είναι δικαίωμά τους να τη σηκώνουν. Άσχετα με το τι πιστεύουν και τί επιθυμούν για την Ελλάδα, πιστεύω ότι μπορούν να τη σηκώνουν. ΔΕ μας μαγεύουν ούτε θα ξεχάσουμε την Εθνική μας Συνείδηση επειδή σηκώνουν Αλβανοί τη σημαία μας.
Ίσα ίσα, καλό κάνει στα πιτσιρίκια, γιατί τα βάζει να προσπαθούν πιό πολυ να καταφέρουν κάτι στη ζωή τους (όπως ο Τσενάι, άνθρωπος στερημένος που προοδεύει) και παραδειγματίζονται από τον Αλβανό, παρά από τα σκουπίδια που δείχνει η τηλεόραση (ξέρετε, το 'γίνε ποπ-σταρ' και τέτοιες μ******ς). Κρίμα μόνο για τους γονείς τους που τους εμφυτεύουν το μίσος...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Εγω γιατι ειχα την εντυπωση οτι οι παρελασεις αυτες εχουν σαν σκοπο να τιμησουν αγωνες του Εθνους και να μας θυμησουν καποιες παλιο-αξιες που οδηγησαν καποιους στο θανατο για να μπορουμε να γραφουμε εμεις τις μαλακιες μας σημερα??
Μαλλον ζω σε αλλη εποχη ε?
Άλλο σκοπός (πρόθεση), άλλο... ύφος και χαρακτήρας
Άλλωστε ως γνωστόν, ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.
Τι λες τωρα?
Εγω μονο ευτελισμο της παρελασης βλεπω απο τους μαθητες και οχι αναγωγη του σε αυτο που ειπες!!!- ευκαιρια να χασουμε μαθημα
- ευκαιρια να δουμε κανα γκομενακι με μινι
- να πεταξυμε κανα στραγαλι
κτλ
Ακομη και την παρελαση την εχουμε ξεφτυλισει, σε 5 χρονια θα απαγορευεται να βαλουμε και σημαιες στα μπαλκονια για να μην θιγεται το εθνικο συναισθημα των αλλοδαπων!!!!!
-
Σπύρο δες τι απάντησα παραπάνω στον Κωνσταντίνο...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σαφως και υπαρχει ο νομος ή Π.Δ. τελος παντων. Εσυ διαβασες ή ακουσες πουθενα οτι δεν υπαρχει? Εγω ακουσα πολιτικους να το λενε, οπως το διαβασα και στις εφημεριδες αλλα φυσικα δεν συγκρατησα τον αριθμο του.Γιατι τοση μεγαλη αμφισβητηση βρε παιδια?
Διότι σε μια τέτοια διαμάχη πολλοί μπορούν να λένε διάφορα προς δημιουργία εντυπώσεων. Δεν το έχεις ξαναδει στην Ελλάδα αυτό ?
Λοιπόν, με κάθε επιφύλαξη (επειδή δεν το βρήκα από το Εθνικό Τυπογραφείο αλλά από τρίτη πηγή) παραθέτω το ΠΔ 201/98 άρθρο 13 ΦΕΚ 161 (δεν αναφέρεται τεύχος):
Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές που δεν έχουν απαλλαγεί από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και είναι Ελληνες υπήκοοι. Στη διαδικασία επιλογής μπορούν να πάρουν μέρος και μαθητές ελληνικής καταγωγής με ξένη υπηκοότητα εφ'όσον και οι γονείς τους το επιθυμούν
Οπότε τα πράγματα είναι απλά: για να σηκώσεις την Ελληνική σημαία πρέπει να είσαι Ελληνας υπήκοος. Συνεπώς ο Τσενάι δεν μπορεί και ο ποδοσφαιριστής Τζόρτζεβιτς μπορεί
Προσωπικά δεν συμφωνώ αλλά dura lex, sed lex.
-
Πέτρο, ιδού η απάντησή μου.
Περί στρατιωτικών εμβατηρίων:
Οι ένοπλες δυνάμεις καθαρίζουν στους αγώνες τους οποίους γιορτάζουμε στις εθνικές εορτές, άρα ΚΑΛΩΣ παίζονται στρατιωτικά εμβατήρια. Ή μήπως θα αρχίσουμε το 'κάτω τα έθνη κι οι στρατοί' των ηλιθίων που καίνε μαγαζιά και αυτοκίνητα; Ή μήπως πρέπει να τα αντικαταστήσουμε με τα 'άσματα' της παραφωνάντζελας δημητρίου και του κραυγατολλάχ πανταζή;
Περί βηματισμού:
Και πώς να βηματίζουν; Σα να'χουν βγει από κλαμπ μετά από τρελό μεθύσι; Ή σα μαζορέτες ποδοσφαιρικής ή καλαθοσφαιρικής ομάδας; Μήπως είναι καλύτερα να χορεύουν μακαρένα;
Περί ομοιομορφίας:
Φορούν την επίσημη επετειακή περιβολή του σχολείου τους, το οποίο εκπροσωπούν.
Περί κατάργησης των σχολικών παρελάσεων:
Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι; Όχι, σε καμία περίπτωση. Απλά πρέπει να συμμαζευτούν ορισμένοι: καθηγητές, γονείς, μαθητές. Και οι πολιτικοί να πάψουν να κάνουν κουρελόχαρτο τη σημαία.
-
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ θα στέλνω τα παιδιά μου στο σχολείο να μορφωθούν (και μόνο). Για να πάνε φαντάροι και να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη υπάρχει ο ΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ (πλην του ότι οι στρατιώτες ωφείλουν να είναι πάνω από όλα σκεπτόμενοι άνθρωποι)!
Επιπλέον, κανένα απολύτως εθνικό συμφέρον δεν εξυπηρετείται από τη στρατιωτικοποίηση των μαθητών.
Υ.Γ. Προσωπικά χάρηκα τους πιτσιρικάδες με τις αλογουρές και τα σκουλαρίκια που σήκωναν τη σημαία. Δείγμα ότι ο νέος δύσκολα χαλιναγωγείται από κοινωνικές συμβάσεις, ενώ ταυτόχρονα είναι ενεργότατο μέλος μιας κοινωνίας που ολοένα μεταλλάσσεται (ευτυχώς).
-
Και πώς θα υπερασπιστούν την πατρίδα αν δεν καταλαβαίνουν το περιεχόμενο των εθνικών εορτών, τους αγώνες των προγόνων τους και τη σημασία της ελληνικής τους καταγωγής; Θα είναι μισθοφόροι που θα σκοτώνουν επειδή έτσι τους είπαν; Τέτοιους είχε και το Βυζάντιο και είδαμε τι προκοπή έκανε. Αν δεν έχουν εθνικό φρόνημα, στα δύσκολα θα λακίσουν αμέσως.
-
Εθνικό φρόνημα και παρελάσεις!!!! Πώς γίνεται αυτό;
Άσε που τους προτιμώ πάνω από όλα και μακράν ελευθερόφρονες, παρά εθνικόφρονες.Ας μαθαίνουν πρώτα ιστορία να μπορούν να διαχωρίζουν την 28η Οκτωβρίου από την 25η Μαρτίου και δεν πειράζει αν δεν μπορούν να παραταχθούν με επαρκή συντονισμό... Η παρέλαση δεν τους κάνει ούτε περισσότερο Έλληνες, ούτε περισσότερο τιμητές της ιστορίας.
-
Μην αρχίζεις κι εσύ τα γνωστά 'εθνικό φρόνημα = φασισμός' των τάχαμου 'προοδευτικών'. Η παρέλαση, στο είπα ένα σωρό φορές, έχω βαρεθεί να το λέω:
Είναι εκδήλωση τιμής προς όσους θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Τόσο δύσκολο είναι πια να το κατανοήσει κανείς αυτό; Δεν είναι δα και φιλοσοφικές διδαχές της Σχολής της Φρανκφούρτης!
Όσον αφορά την ανεπάρκεια συντονισμού τους, αυτή δείχνει πόσο λίγη σημασία τους μάθαμε να δίνουν στην ιστορία και στις εθνικές μας εορτές και είναι αλληλένδετη με το ότι μπερδεύουν τις δυο επετείους.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι σίγουρα, γι' αυτό μαθαίνουμε Ιστορία, ουτως ώστε να μην κάνουμε λάθη του παρελθόντος και να μπορέσουμε να αναγνωρίζουμε τις εξουσιαστικές μεθόδους .
Πιστεύω ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα και η σημαία κάποτε μας έδινε δύναμη να το κάνουμε διότι ένωνε ένα έθνος με κοινά χαρακτηριστικά και όχι ένα συνονθύλευμα λαθρομεταναστών.Η Ιστορία γράφεται απο τους νικητές Σωτήρη!
Τα σύμβολα είναι μέσα μας!!Οσο για το συνονθύλευμα!
Το 1821 ο χώρος που τώρα λέμε Ελλάδα ήταν ήδη 18 αιώνες υπο ξένη κυριαρχία.
Ζούσαν εδω Αλβανοί,Βούλγαροι,Γενόβέζοι,Ρώσοι,Τούρκοι,Αιγύπτιοι, Εβραίοι και Ελληνες!!
Πιστεύεις ότι τους Τούρκους τους πολέμησαν μόνο Ελληνες?Η ότι δεν πολέμησαν Ελληνες με τους Τούρκους?Αν χάναμε (που χάσαμε δηλαδή!!) τι θα έλεγε η Ιστορία?
Μην τα κάνουμε όλα αχταρμά ρε παιδιά!
Καλό είναι που οι Ευρωπαίοι Αναγεννησιακοί ξέθαψαν τους Ελληνες κλασικούς,καλό είναι που τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων ήθελαν την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πήραμε και εμείς χώρο!
Αλλά μη λέμε κιόλας ότι Ελληνες ήταν όλοι όσοι πολέμησαν το '21!!Η ακόμα και το 1940!Ο πρώτος αξιωματικός που σκοτώθηκε ήταν Ελληνας Εβραίος!!Για ποιόν πέθανε αυτός?Και γιατι δεν ακούγεται πουθενά!?
Λες ότι η Ιστορία γράφεται από τους νικητές και ότι στην ουσία δεν νικήσαμε το 1821, οπότε δεν γράψαμε εμείς την Ιστορία για να την γράψουμε όπως θέλουμε. Επίσης σε Ιστορικά γεγονότα στηρίζεις την επιχειρηματολογία σου, οπότε την δεχόμαστε και προχωράμε.
Τα υπόλοιπα γιατί μου τα αναφέρεις? Δεν μου λες κάτι άγνωστο, ούτε είπα ποτέ ότι πολέμησαν μόνο Ελληνες (Κολοκοτρώνης, Ανδρούτσος, κ.α), αντίθετα πολλούς από αυτούς τους έχουμε κάνει εθνικούς ήρωες, αυτές βέβαια ήταν οι **εξαιρέσεις **γιατί οι Αλβανοί και οι εβραίοι λεηλατούσαν και δυνάστευαν σε μεγαλύτερο βαθμό τους Ελληνες.
Μια διευκρίνιση απλώς, οι μεγάλες αποικιοκρατικές δυνάμεις δεν επιθυμούσαν την διάλυση την οθωμανικής αυτοκρατορίας καθώς δεν ήθελαν να δώσουν παράδειγμα στους λαούς τους για τα αποτελέσματα του Διαφωτισμού. Επιθυμούσαν απλώς τον περιορισμό της και μια ισσοροπία δυνάμεων. Ευτυχώς για μας έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου μετά από ένα θερμό επεισόδιο που ξεκίνησαν οι τούρκοι. -
Εγω αναρρωτιεμαι τελικα μηπως θα πρεπει να ζητησουμε συγνωμη απο τα 'αδερφια' μας τους Τουρκους και τους Ιταλο-Γερμανους φασιστες για τους νεκρους που ειχαν στους πολεμους μας...
Δεν ηταν κριμα που τους σκοτωσαμε για να ειμαστε σημερα 'ελευθεροι'?
Επισης να ζητησουμε συγνωμη και απο τους αλλοδαπους που ζουν στην Ελλαδα για οσα δεν μπορεσαμε να τους προσφερουμε σαν χωρα.
Επισης προτεινω να δωθει 'αμνηστια' σε οσους καινε τη σημαια μας με καθε ευκαιρια, και στους πολιτικους που τους υπερασπιζονται στα δικαστηρια ( ) να τους απονειμουμε το τιτλο του νομπελ ειρηνης σαν τιμη για τις υπηρεσιες τους στην προσπαθεια για παγκοσμια συμφιλιωση.
Τωρα, αμα γινει και κανενας πολεμος και μεινουν μονο 5-6 να πολεμησουν διοτι οι 'προοδευτικοι' θα 'αυτοεξοριστουν' και οι υπολοιποι θα πουν 'δε γαμι...ται, θα σκοτωθω εγω τωρα για το κωλοπανο?', δε χαλασε και ο κοσμος, ετσι και αλλιως και τωρα απο εξω παιρνουμε εντολες...
-
Έχεις δίκιο Σπύρο.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Εθνικό φρόνημα και παρελάσεις!!!! Πώς γίνεται αυτό;
Άσε που τους προτιμώ πάνω από όλα και μακράν ελευθερόφρονες, παρά εθνικόφρονες.Ας μαθαίνουν πρώτα ιστορία να μπορούν να διαχωρίζουν την 28η Οκτωβρίου από την 25η Μαρτίου και δεν πειράζει αν δεν μπορούν να παραταχθούν με επαρκή συντονισμό... Η παρέλαση δεν τους κάνει ούτε περισσότερο Έλληνες, ούτε περισσότερο τιμητές της ιστορίας.
Για να μπορείς να εκφράζεσαι και να ενεργείς ελεύθερα πρέπει πρώτα να είσαι εθνικά ελεύθερος, αυτό το καταλαβαίναμε το '40 αλλά απ' ότι βλέπω όχι τώρα. Ναι ο κόσμος αλλάζει τελικά.
Οσο για το αν ξεχωρίζουν τις δυο εθνικές εορτές σίγουρα δεν ξέρεις το πρόγραμμα μάθησης που εφαρμόζεται σήμερα, οι μαθητές είναι οι τελευταίοι που θα πρέπει να κατηγορηθούν.
Σβήσε και απο την ταυτότητά σου το 'Ελληνας' δεν θα σε κάνει λιγότερο Ελληνα, κατήργησε και την σημαία, είμαι σίγουρος πως ούτε αυτό θα σε κάνει λιγότερο Ελληνα. Τελικά όλα άχρηστα είναι ας τα καταργήσουμε όλα να γίνουμε 'ευρωπαίοι' -
Σωτήρη μη βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα και βέβαια μη μου κολλάς ταμπέλες (κάτι που όπως είδατε απέφυγα συστηματικά).
-
Sotiris it's not trendy to speak Greek, we're Europeans! Our native language should be English! Forget about Greek and please start talking English.
Thank God it's not Turkish or Albanian, in our age, it's not easy to learn Turkish
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Σωτήρη μη βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα και βέβαια μη μου κολλάς ταμπέλες (κάτι που όπως είδατε απέφυγα συστηματικά).Πως σου κόλλησα ταμπέλα βρε Πέτρο? Ούτε σου έβαλα στο στόμα λόγια, απλώς σκέφτομαι ανάλογα με αυτά που έγραψες πιο πάνω.
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Σωτήρη μη βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα και βέβαια μη μου κολλάς ταμπέλες (κάτι που όπως είδατε απέφυγα συστηματικά).
Πως σου κόλλησα ταμπέλα βρε Πέτρο? Ούτε σου έβαλα στο στόμα λόγια, απλώς σκέφτομαι ανάλογα με αυτά που έγραψες πιο πάνω.
Το ότι ερμηνεύεις και επεκτείνεις τη σκέψη μου κατά το δοκούν... είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με το να μου βάζεις λόγια στο στόμα.
ΑΙΣΧΟΣ στον Χολαργό ανήμερα της 28/10/1940 !