-
Αυτοί σε λίγο θα βγουν και θα μας πουν ότι οι παππούδες μας που πολέμησαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ήταν ρατσιστές και φασίστες! Αλλά τι λέω; Μας το έχουν ΗΔΗ πει.
-
φιλε spyro7 μην τα ισοπεδωνουμε ολα!
για το γεγονος που ανεφερα παραπανω, δεν ενωουσα να μην βλεπουν οι αλβανοι την ελληνικη σημαια ουτε απο μακρια! ή 'εξω απο δω' ή κατι τετοιο!
απλα λεω οτι ειναι ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ!!!! φυσικα, αναγνωριζω οτι υπαρχουν αναξιοι ελληνες (και ειναι πολλοι δυστιχως) αρχιζωντας απο τους κυβερνωντες... και κατεβαινοντας.... και επισης γνωριζω οτι εκτως απο αλβανους υπηρξαν και υπαρχουν πολλα κρατη που μας θελουν αν ειναι δυνατον υπο αφανισμο, και αγγλοι και αμερικανοι και τουρκοι και γερμανοι κλπ κλπ κλπ... πιος ειπε οτι θα ηθελα την χθεσινη μερα, να συμετειχε ενας αγγλος ή αμερικανος ή γερμανος, ενεργα (σημαια) σε εθνικη εορτη!; γιατι θα πεις, οι ιδιοι θα ηθελαν να σηκωσουν την ελληνικη σημαια; ΕΛΑ ΝΤΕ!!!;;;
φυσικα και δεν θα ηθελαν!!! αυτοι ειναι υπερηφανοι που ειναι αυτο που ειναι!!! οπως και εγω ειμαι περηφανος για την σημαια μου και την ιστορια- πολιτισμο- και αξιες που αντιπροσωπει, δεν ειμαι υπερηφανος γι αυτους που την υπηρετουν (πολιτικους) αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα...ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ!!!!!
Δεν ειμαι κατα στο οτι ηθελε να κρατησει ο καθε αλβανος την Ελληνικη σημαια, απλα τσαντιζομαι στην σκεψη ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ;;;;;; πιος ο λογος;;; το αισθανεται;;; εσεις θα κανατε το ιδιο;;;
-
Διάβαζα τις διάφορες απόψεις των φίλων στο post για το θέμα της σημαίας και μπήκα και εγώ στον πειρασμό να γράψω την άποψή μου.
Λοιπόν, πρώτα απο όλα πρέπει να συνηδητοποιήσουμε ότι πλέον δεν είμαστε ένας αμιγής λαός, αλλά πολυεθνικός. Μετά νομίζω ότι έχει έλθει ο καιρός που θα πρέπει να σταματήσουν οι στρατιωτικού τύπου μαθητηκές παρελάσεις, διότι δεν προσφέρουν τίποτα και σε κανένα τίποτα. Το αντίθετο απο εδώ και μετά θα δημιουργούν κοινωνικά προβλήματα και μόνο. Και τα λέω αυτά γιατί το Αλβανόπουλο που ήταν να κρατήσει τη σημαία στη Μηχανιώνα αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας είμαι σύγουρος ότι θα αισθανώταν την τιμή που του έκανε το Ελληνικό κράτος, αλλά σύγουρα ποτέ δεν θα καταλάβαινε το πραγματικό νόημα της ημέρας αυτής.
Η ημέρα της 28/10/1940 άλλα και της 25/03/1821 ανοίκουν μόνο στον Ελληνικό λαό! Τον λαό ό οποίος διδάχτηκε και νιώθει υπερηφάνεια για την ιστορία αυτού του τόπου. Αλλά απο την στιγμή κατά την οποία γίναμε πολυεθνικό κράτος έχω την άποψη ότι τουλάχιστον οι παρελάσεις αυτού του είδους θα πρέπει να σταματήσουν. Δεν θέλω να πώ ότι πρέπει να απαρνηθούμε την ιστορία μας, το αντίθετο μάλιστα. Ο στρατός καλλιστα μπορεί να συνεχείσει να κάνει τις παρελάσεις αυτές, αλλά όχι πλέον οι πολίτες.
Τελειώνοντας θα είθελα να απευθυνθώ σε όλους αυτούς τους προοδευτικούς που με τόση ευκολία συγκατατίθενται στο να δίδεται η σημαία μας σε αλλοδαπούς. Κύριοι αυτό είναι το εθνικό μας σύμβολο που κατά τις εποχές στις οποίες αναφέρονται οι παραπάνω επέτοιοι, το σύμβολο αυτό κρατίθηκε ψηλά από τραυματισμένους ακόμη και ακροτηριασμένους ένστολους πολίτες αυτής της χώρας. Δεν είναι λοιπόν σωστό ειδικά στις επετίους αυτές να παραδίδεται σε μη Ελληνικά χέρια. Και αν λοιπόν κάποια στιγμή φτάσει το κράτος μας να μην έχει γνήσιους απογόνους να κρατήσουν το σύμβολο για το οποίο σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες απο τα παιδιά του, τότε το λάβαρο αυτό να μπεί στην προθήκη κάποιου μουσείου.
Οσο για τα αλλοδαπά παιδιά, ναι δεν έχω αντίρηση να κρατούν τη σημαία της Ελλάδας σε οποιεσδήποτε άλλες στιγμές εκτός των εθνικών επετίων.Παναγιώτης Κουμουνδούρος!
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Λοιπόν, πρώτα απο όλα πρέπει να συνηδητοποιήσουμε ότι πλέον δεν είμαστε ένας αμιγής λαός, αλλά πολυεθνικός.Εγω Παναγιωτη εχω την εξης απορια: **Ποιος αποφασισε οτι πρεπει να γινουμε πολυεθνικος λαος και ποιον ρωτησε για να παρει αυτη την αποφαση???? **
Σαφως δεν αναφερομαι στους ξενους που ειναι ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλαδα!
Ποιος αποφασισε να βαλει 1.500.000 λαθρομεταναστες στην Ελλαδα και με ποιο δικαιωμα το εκανε αυτο????
Ολοι οι Ευρωπαιοι εχουν το δικαιωμα να ερθουν και να εργαστουν στην Ελλαδα, αλλα ποιος εδωσε το δικαιωμα σε 1.500.000 αλλους λαθρομεταναστες να ερθουν εδω???
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Λοιπόν, πρώτα απο όλα πρέπει να συνηδητοποιήσουμε ότι πλέον δεν είμαστε ένας αμιγής λαός, αλλά πολυεθνικός.
Εγω Παναγιωτη εχω την εξης απορια: **Ποιος αποφασισε οτι πρεπει να γινουμε πολυεθνικος λαος και ποιον ρωτησε για να παρει αυτη την αποφαση???? **
Σαφως δεν αναφερομαι στους ξενους που ειναι ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλαδα!
Ποιος αποφασισε να βαλει 1.500.000 λαθρομεταναστες στην Ελλαδα και με ποιο δικαιωμα το εκανε αυτο????
Ολοι οι Ευρωπαιοι εχουν το δικαιωμα να ερθουν και να εργαστουν στην Ελλαδα, αλλα ποιος εδωσε το δικαιωμα σε 1.500.000 αλλους λαθρομεταναστες να ερθουν εδω???
Φίλε μου Σπύρο τρία τινά συνέβαλλαν στην κατάσταση αυτή.
Πρώτον η κατάρευση του λεγομένου 'ανατολικού μπλόκ', γιατί να πώ και την αλήθεια, για πάνω απο 50 χρόνια τη βγάλαμε καθαρή αφού ήταν κλειστά τα βόρεια σύνορά μας, όχι τόσο απο εμάς αλλά απο τα ίδια τα κράτη του μπλόκ.
Δεύτερον η συνήθης ανοικανότητά μας τόσο στο διπλωματικό αλλά και στην περιφρούρηση των βορείων συνόρων μας απο την ανενξέλεκτη εισροή μεταναστών, φυσικά όλα αυτά μετά την κατάρευση της Σοβιετικής Ενωσης και ουσιαστικά την πολιτική απελευθέρωση των κρατών δορυφόρων της.
Και τέλος η τελείως αρνητική στάση της Ευρωπαϊκής ένωσης ακόμη και στις έστω, επιχειρίσεις 'σκούπα' που έκανε το κράτος κατά καιρούς. Η επίσημη άρνησή της ένωσης ήταν ότι η Ελλάδα σε σχέση με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη ήταν το κράτος με τον λιγότερο αριθμό μεταναστών και είχε τη δυνατότητα να συγχώνευσης. Πρός αποφυγήν λοιπόν μαζικής μετακίνησης των μεταναστών πρός τα κράτη της δυτικής Ευρώπης, έπρεπε εμείς να κάνουμε τα στραβά μάτια και να τους δεχτούμε με ότι συνέπειες θα είχε αυτό.
Κοίταξε, το πράγμα δεν είναι κατακριτέο. Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα ακολουθούσαμε και εμείς την διαδρομή των περισοτέρων Δυτικοευρωπαϊκών κρατών στο θέμα μετανάστευσης. Απο την άλλη ας μην ξεχνάμε ότι μέρος της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας, όποια και αν είναι αυτή, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα φτηνά εργατικά χέρια που υπήρχαν μέχρι πρίν λίγα χρόνια. Και λέω μέχρι πρίν λίγα χρόνια γιατί σήμερα οι αμοιβές των μεταναστών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Ομως εξακολουθούν και είναι συναγωνήσιμες με τις αμοιβές των Ελλήνων.
Απλά όμως θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη διαχείριση του εισερχομένου μεταναστευτικού εργατικού δυναμικού. Κάτι που όμως δεν καταφέραμε, όπως δεν έχουμε καταφέρει άλλα απλούστερα πράγματα.Τάκης
-
Κατ'αρχας υπαρχει καποιος απο μας να βεβαιωσει το γεγονος του καψιματος των σημαιων ?Γιατι κακα τα ψεμματα δεν πιστευω οσα λενα τα καναλια.
Δευτερον πρεπει να κανουμε ο,τι λεει ο νομος.Αν ο νομος ειναι στραβος θα μπορουσαν να τον αλλαξουν μιας και το 'προβλημα' με τον Τσεναι ειναι εδω και τρια χρονια νομιζω.Αφου λοιπον κανενας δεν μιλησε για ακυρωση του νομου τι φωναζουν τωρα ?
Οσον αφορα την συμπεριφορα των συμμαθητων του Τσεναι,εδειξαν οτι αντι να αυξησουν την χαμηλη βαθμολογια τους, ηθελαν τον αλλο να χαμηλωσει την υψηλη δικια του.Ας παμε ομως την κουβεντα προς καποια αλλη μερια που κανενας μας δεν εθιξε μεχρι τωρα.
ΓΙΑΤΙ γινονται οι σχολικες παρελασεις? Για τις στρατιωτικες πες ενταξει να δειξουμε (σε ποιους αραγε) το ετοιμοπολεμο του Στρατου μας κλπ κλπ.
Αλλα για τις σχολικες απο οσο μπορω να θυμαμαι το ενδιαφερον μας ηταν να γλυτωνουμε μαθηματα τις ωρες των δοκιμων,κατα δε την ημερα της παρελασης για τον χαβαλε (στα τελευταια χρονια το στραγαλι ειναι δημοφιλεστατο).
Θα προτιμουσα λοιπον μια προβολη επικαιρων εκεινης της εποχης με μια συντομη ομιλια δασκαλου/καθηγητη που ΔΕΝ θα βαριεται να μιλησει για να καταλαβουν οι μαθητες το νοημα της εορτης. -
Δηλαδη βγηκε η ΕΕ και μας υποχρεωσε να παρουμε 1.500.000 ΛΑΘΡΟ-μεταναστες??
Οι Ιταλοι δηλαδη οταν βουλιαζαν τα καραβια των Αλβανων λαθρομεταναστων ηταν εξυπνοι? ή μηπως τα ξεχασαμε αυτα??
-
ΚΑΙ οι Ιταλοί βούλιαζαν καράβια...αλλά τα περισσότερα έφθαναν στην Ιταλία!Οπως και εμείς πιάναμε πολλούς στα σύνορα αλλά άλλοι τόσοι πέρναγαν!
Θεωρώ υποκριτικό το θέμα των λαθρομεταναστών και να σας πω γιατι:
Ολα αυτά τα χρόνια,χρησιμοποιούμε αυτούς τους ανθρώπους (ΟΛΟΙ ΜΑΣ) για να μας παρέχουν υπηρεσίες με πολύ μικρό κόστος!
Κηπουροί,χτίστες,υπηρέτριες,αγρότες,σκουπιδιάρηδες κλπ κλπ!
Τα παιδιά τους πάνε σε Ελληνικά σχολεία,μαθαίνουν γράμματα όπως εμείς θέλουμε!
Και όμως!!Οταν τα Αλβανάκια γίνονται πρώτοι μαθητές..θυμόμαστε τα σύμβολα!!Να μην σηκώσει Αλβανός την Ελληνική σημαία!!Δηλαδή το κλάμα που ρίχνουμε όταν η Μανιάνι σηκώνει την Ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς είναι για Ελληνίδα?Ο Καχιασβίλι είναι Ελληνας αναντάμ παπαντάμ?Ο Πύρρος Δήμας έμαθε γράμματα στην Ελλάδα?Η Εθνική ομάδα μπείζμπολ έχει Ελληνες?
Μην τρελαθούμε παίδες!
ναι η σημαία μας είναι ιερό σύμβολο!
ναι έχει ποτιστεί με αίμα Ελλήνων!
Αλλά απο την στιγμή που κάποιος φοιτά σε Ελληνικό Σχολείο και αριστευει δικαιούται να την κρατήσει!!Ετσι πιστεύω!
Αν δεν τους θέλαμε ας μην τους δίναμε δουλειά και θα έφευγαν μόνοι τους!
Οχι τα σα μα...και τα μα μάσα τα!! -
Όταν δουλεύει το ράδιο-αρβύλα βρίσκουμε και εμπρηστές και εχθρούς του έθνους κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.
Παιδιά ηρεμήστε, ένας 'αδέσποτος' προβολέας ήταν τελικά ο πυρομανής δολιοφθορέας
Προβολέας - εμπρηστής
Ενας μικρός αναμμένος προβολέας, που ακουμπούσε την πλαστική τέντα όλη τη νύχτα, είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, ο «εμπρηστής» της εξέδρας των επισήμων, που είχε στηθεί μπροστά από το δημαρχείο του Χολαργού, για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το δήμαρχο πάντως, την πυρκαγιά έβαλαν αλλοδαποί.
-
Φίλε Δημήτρη, έτσι είναι ακριβώς τα πράγματα, όπως τα λές.
ΝΑΙ υπάρχει προεδρικό διάταγμα απο το 1998 νομίζω το οποίο και καθορίζει σαφέστατα το θέμα των σημαιοφόρων στα σχολεία. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό ο εκάστοτε σημαιοφόρος πρέπει να έχει την Ελληνική ιθαγένεια. Πάει και τελείωσε! Βέβαια στον τόπο μας οι νόμοι είναι για να καταπατούνται και όχι να ακολουθούνται!Τώρα για τις στρατιωτικού τύπου σχολικές παρελάσεις. Κοίταξε για πάνω απο 50 χρόνια μόνοι μας είμαστε σε αυτό τον τόπο, λαός αμιγής, οι ταυτότητες όλων μας γράφανε (και εξακολουθούν να γράφουν) ΧΟ στη θέση θρήσκευμα. Στην ουσία δεν υπηρχαν πολυεθνικές αντιθέσεις. Το σπίτι μου είναι σχεδόν δίπλα σε κάποιο δημοτικό σχολείο. Κάθε πρωϊ λοιπόν ακούω απο το μεγάφωνο κάποιον να δίνει στρατιωτικά παραγγέλματα πρός τους μαθητές (ανάπαυση, προσοχή κλπ.) και μετά ακούω την πρωϊνή προσευχή και μου έρχονται στο νού οι ημέρες που υπηρετούσα το ΠΝ. Ακριβώς η ίδια και απαράλαχτη εικόνα κάθε πρωϊ. Αλλά! σήμερα δεν είμαστε η Ελλάδα του 1970, αλλά του 2003 απαρτιζόμενη απο ένα πολυεθνικό κοινωνικό ιστό. Κάπου λοιπόν θα πρέπει να συνπορευτούμε με τις σημερινές συνθήκες. Για τούτο και λέω ότι οι μαθητικές παρελάσεις κατά τις εθνικές επετίους δεν έχουν πλέον κανένα απολύτως νόημα, και μόνο προβλήματα θα δημηουργούν.
Τάκης
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δηλαδη βγηκε η ΕΕ και μας υποχρεωσε να παρουμε 1.500.000 ΛΑΘΡΟ-μεταναστες??Οι Ιταλοι δηλαδη οταν βουλιαζαν τα καραβια των Αλβανων λαθρομεταναστων ηταν εξυπνοι? ή μηπως τα ξεχασαμε αυτα??
Σπύρο, ποτέ δεν βγήκε επίσημα η Ευρωπαϊκή ένωση να μας επιβάλει κάτι τέτοιο. Αυτό γινόταν στα λεγόμενα 'περιθώρια των διαφόρων διπλωματικών συναντήσεων' ή άλλως στα non papers. Οταν όμως κατα καιρούς τους μαζέυαμε και τους στέλναμε πίσω, η Ευρωπαϊκή ένωση προέβαλε σθεναρα το θέμα των ανρθωπιστικών διακιωμάτων για τους μετανάστες. Η πραγματικότητα ήταν ότι δεν θέλανε να τους γυρίσουμε πίσω για να αποφευχθεί η μετακίνησή τους πρός άλλα κράτη της Βορείου Ευρώπης. Αλήθεια, μάθατε ποτέ αν τιμωρήθηκε το πλήρωμα της Ιταλικής ακταιορού που βύθισε το πλοίο με τους Αλβανούς μετανάστες?
-
Απ'όσο ξέρω, κανείς δεν τους είπε το παραμικρό. Εδώ ρε ο μπάτσος τους δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Κάρλο Τζουλιάνι και μετά βγήκανε και είπανε πως ήταν σε... νόμιμη άμυνα.
-
Εγω απο οτι καταλαβα ΔΕΝ υπαρχει ΚΡΑΤΟΣ στην Ελλαδα, απλα ενα συνοθυλευμα αχρηστων πολιτικων ειναι οι οποιοι για να παραμεινουν στις θεσεις τους εχουν διορισει ακομα και τις πετρες στο Δημοσιο....
Μιζες, απατες, κομπινες, μονο απο αυτα ξερουν οι αθλιοι, τα συμφεροντα του Ελληνικου λαου τα εχουν γραμμενα εκει που ξερουμε!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΚΑΙ οι Ιταλοί βούλιαζαν καράβια...αλλά τα περισσότερα έφθαναν στην Ιταλία!Οπως και εμείς πιάναμε πολλούς στα σύνορα αλλά άλλοι τόσοι πέρναγαν!Θεωρώ υποκριτικό το θέμα των λαθρομεταναστών και να σας πω γιατι:
Ολα αυτά τα χρόνια,χρησιμοποιούμε αυτούς τους ανθρώπους (ΟΛΟΙ ΜΑΣ) για να μας παρέχουν υπηρεσίες με πολύ μικρό κόστος!
Κηπουροί,χτίστες,υπηρέτριες,αγρότες,σκουπιδιάρηδες κλπ κλπ!
Τα παιδιά τους πάνε σε Ελληνικά σχολεία,μαθαίνουν γράμματα όπως εμείς θέλουμε!
Και όμως!!Οταν τα Αλβανάκια γίνονται πρώτοι μαθητές..θυμόμαστε τα σύμβολα!!Να μην σηκώσει Αλβανός την Ελληνική σημαία!!Δηλαδή το κλάμα που ρίχνουμε όταν η Μανιάνι σηκώνει την Ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς είναι για Ελληνίδα?Ο Καχιασβίλι είναι Ελληνας αναντάμ παπαντάμ?Ο Πύρρος Δήμας έμαθε γράμματα στην Ελλάδα?Η Εθνική ομάδα μπείζμπολ έχει Ελληνες?
Μην τρελαθούμε παίδες!
ναι η σημαία μας είναι ιερό σύμβολο!
ναι έχει ποτιστεί με αίμα Ελλήνων!
Αλλά απο την στιγμή που κάποιος φοιτά σε Ελληνικό Σχολείο και αριστευει δικαιούται να την κρατήσει!!Ετσι πιστεύω!
Αν δεν τους θέλαμε ας μην τους δίναμε δουλειά και θα έφευγαν μόνοι τους!
Οχι τα σα μα...και τα μα μάσα τα!!Φίλε μου kouk, όταν οι συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Γερμανία το 1944, το πρώτο μέλημα των Αμερικανών ιδιαίτερα, ήταν να συλλάβουν όσους περισσότερους Γερμανούς επιστήμονες μπορούσαν και να τους στείλουν στις ΗΠΑ. Ομως ξαφνικά βγήκε ένα νομικό κόλημα στην όλη υπόθεση. Πολλοί απο τους Γερμανούς επιστήμονες και ειδικά όσοι είχαν ασχοληθεί με ιατρικά πειράματα θεωρίθηκαν εγκληματίες λόγω του ότι έκαναν πειράματα επάνω σε ανθρώπους οι οποίοι και πέθαιναν. Και δυστιχώς αυτά ήταν όλα γραμμένα στις επιστημονικές τους σημειώσεις. Κατόπιν αυτού και σύμφωνα με την Αμερικανική νομοθεσία δεν μπορούσαν να πολιτογραφηθούν Αμερικανοί υπήκοοι και να σταλούν στην Αμερική. Ετσι λοιπόν ή έπρεπε να στείλουν στις ΗΠΑ χωρίς όμως τις πολύτιμες σημειώσεις τους που όμως τους ενοχοποιούσαν άμεσα ή να βρούν κάποιο άλλο τρόπο για να παρακάμψουν το γράμμα του Αμερικανικού νόμου. Και το βρήκαν. έβαλαν λοιπόν Γερμανόφωνους στρατιώτες και ξανάγραψαν απο την αρχή τις επιστημονικές σημειώσεις αφαιρώντας όμως τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Ετσι οι επιστήμονες αυτοί ξαναβαπτήστικαν άγγελοι και πολιτογραφήθηκαν Αμερικανοί πολίτες μέσα σε 48 ώρες.
Γιατί έγραψα όλα τα παραπάνω. Τα έγραψα για νου δου δείξω ότι συχνά πυκνά πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες επιταχύνουν διάφορες καταστάσεις προς εθνικό όφελος. Γράφεις λοιπόν για την Μανιάνη, τον Δήμα, τον Καχιασβίλη και όλους αυτούς τους ολυμπιονίκες. Να είσαι απόλυτα σύγουρος ότι οι άνθρωποι αυτοί όταν κέρδιζαν τα μετάλια για την Ελλάδα και σήκωναν την Ελληνική σημαία, νομικά όλοι τους ήταν Ελληνες υπήκοοι. Εξ άλλου δεν θα μπορούσαν να ήταν και διαφορετικά και να αγωνιστούν για την Ελλάδα άν δεν είχαν την υπηκοότητα. Και ερχόμενος τώρα στο θέμα Τσενάϊ. Ασπάζομαι το ότι ο εν λόγω μαθητής βάσει της βαθμολογίας του έπρεπε να είναι σημαιοφόρος, αλλά! υπάρχει προεδρικό διάταγμα απο το 1998 το οποίο ξεκαθαρίζει ότι ο σημαιοφόρος μαθητής πρέπει να είναι Ελλην υπήκοος. Τώρα λοιπόν τι έπρεπε να γίνει? Απο τη μιά ο νόμος που ξεκαθαρίζει το θέμα, και απο την άλλη οι κάτοικοι των βορείων περιοχών της χώρας που είναι πέραν του δέοντος ευαίσθητοι σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα εθνικά σύμβολα, αφού εκείνοι ήταν που πάντα ζούσαν εντονότερα τα εκάστοτε πολεμικά γεγονότα. Τέλος ο Πάγκαλος (αν θυμάσαι) πρότεινε να δωθεί η Ελληνική ιθαγένεια στον Τσενάϊ μέσα σε 24 ώρες, και να λυθεί κατά κάποιο τρόπο το θέμα.
Τι έγινε? Τίποτα όπως κατάλαβες.
Για τούτο λοιπόν και υποστιρίζω ότι στην σημερινη πολυεθνική μας κοινωνία πρέπει πλέον να καταργηθούν αυτού του είδους οι μαθητικές παρελάσεις κατά τις εθνικές επέτιους. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εγω απο οτι καταλαβα ΔΕΝ υπαρχει ΚΡΑΤΟΣ στην Ελλαδα, απλα ενα συνοθυλευμα αχρηστων πολιτικων ειναι οι οποιοι για να παραμεινουν στις θεσεις τους εχουν διορισει ακομα και τις πετρες στο Δημοσιο....Μιζες, απατες, κομπινες, μονο απο αυτα ξερουν οι αθλιοι, τα συμφεροντα του Ελληνικου λαου τα εχουν γραμμενα εκει που ξερουμε!
Σπύρο, ακριβώς όπως τα λές είναι. Μόνο που εμείς πηγαίνουμε σε αυτό το συνοθύλευμα των αχρήστων πολιτικών και φιλάμε τις κατουριμένες τους ποδιές για μια θεσούλα στο δημόσιο, για κάποιο ρουσφέτι κλπ. κλπ.
Τέτοιος λαός που είμαστε, τέτοιους πολιτικούς έχουμε!
Αλλά για να μη πάντα κατηγορούμε τους εαυτούς μας, για κοίταξε γύρω σου τι γίνεται. Κοίταξε την μεγαλοπρεπή Βρετανία τη μεγάλη, και τις ΗΠΑ που στο όνομα κάποιων οικονομικών συμφερόντων τους στέλνουν τα παιδιά τους στο θάνατο στα διάφορα πολεμικά θέρετρα που ανοίγουν.
Ξέρε κάτι. Στην πολιτική και στον έρωτα όλα μα όλα επιτρέπονται -
Οι χώρες που μεταναστεύσαμε κάποτε, αλλάξαν τις εθνικές τους εορτές και τον τρόπο εορτασμού τους για να μην δημιουργηθούν 'προβλήματα' με τους μετανάστες ? Πού το είδατε αυτό? Να καταργήσουμε τις παρελάσεις? Αντί να ενισχύσουμε τον θεσμό αυτό, προτείνετε να τον καταργήσουμε για να μην παρεξηγούνται οι ξένοι, πολύ ωραία. Ωραία η 'πολιτισμένη' Ευρώπη και όλες οι ρομαντικές ιδέες συμβίωσης των λαών, αλλά το Βέλγιο δεν έχει γείτονα την τουρκία να διεκδικεί καθημερινά εδάφη του, να προκαλεί ασταμάτητα και να απειλεί με πόλεμο. Ετσι λοιπόν όταν τα τουρκικά αεροπλάνα φτάνουν στην Λάρισσα, όταν τουρκικά πλοία και υποβρύχια 'αλωνίζουν' στο Αιγαίο δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποδυναμώνουμε το φρόνημα ούτε των μαθητών ακόμα. Εχετε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε σε καιρό ειρήνης? Η Ελλάς από το 74 είναι σε κατάσταση μερικής επιστράτευσης, άσχετα που έχουν διαλύσει τον στρατό σήμερα. Ξεχνάτε επίσης ότι οι μετανάστες στην πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι, σε ενδεχόμενη σύρραξη με την τουρκία είστε σίγουροι για την στάση που θα κρατήσουνε? Θα πολεμήσουν στο πλευρό μας?, θα γυρίσουν στην χώρα τους? θα μείνουν πίσω με τα γυναικόπαιδά μας? Μην ξεχνάτε επίσης πως στην αλβανία λειτουργούν δύο τουλάχιστον τουρκικές βάσεις. Μια φίλη μου δικαστικός κάποτε μάλλωνε μαζί μου όταν συζητούσαμε παρόμοια θέματα καθώς είχε αντίθετη γνώμη, ως που την ληστέψανε αλβανοί και παρατρίχα γλύτωσε τον βιασμό. Ρωτήστε την τώρα που είδε την πραγματικότητα τί γνώμη έχει.
Υ.Σ. Οταν υπηρετούσα στα σύνορα, κάθε βράδυ στις ενέδρες που κάναμε πιάναμε από εκατό μέχρι διακόσιους λαθρομετανάστες. Μια φορά κάποιοι φίλοι στρατιώτες έπιασαν τους δύο Ελληνες και 3 αλβανούς εγκεφάλους, δουλέμπορους, την επόμενη μέρα ήταν ελεύθεροι. Ανικανότητα δεν υπάρχει αλλά κάτι άλλο.
'Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι'αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθειά στίς πολιτιστικές του ρίζες....
Να πλήξουμε την γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα...'ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΓΚΕΡ
-
Σωτήρη, θύμισε σε παρακαλώ σε όλους και την ακριβή καταγωγή και θρησκευτική ταυτότητα του 'κυρίου' Κίσινγκερ.
-
Δεν μας πειραζει να σηκωνει την ελληνικη σημαια η Μανιανι, ο Ακακιος(!!! ) Καχιασβιλι, ο Jake Tsakalidis-Ledkov και τοσοι αλλοι 'ομογενεις' αθλητες, που γινονται 'Ελληνες' σε μια νυχτα. Δεν μας πειραζει να τη σηκωνουν αγραμματα ελληνοπουλα. Δεν μας πειραζει οι Αλβανοι και αλλοι οικονομικοι (λαθρο)μεταναστες να δουλευουν για ενα κομματι ψωμι, ανασφαλιστοι απο τους 'πατριωτες' εργοδοτες.
Μας πειραξαν οι ξενοι μαθητες, πολλοι απο τους οποιους ζουν σε ερημωμενα χωρια, που εχουν ΜΟΝΟ ξενους μαθητες στο σχολειο.Η μητερα της δεκατετραχρονης Μαριας Κεντελα (αλβανιδας σημαιοφορου σε Γυμνασιο της επαρχιας) ειπε μονο το εξης: 'Το κοριτσι το αξιζε, το ηθελε και ειναι περηφανη'. Εμενα αυτα μου αρκουν. Το δε κοριτσακι, αφου στην αρχη ακουσε τις αποδοκιμασιες καποιων (στη συνεχεια χειροκροτηθηκε απο αλλους κατοικους) ευχαριστησε τον κοσμο και επεσε κλαιγοντας στην αγκαλια της μανας της. Κι εγω δεν μπορεσα παρα να σκεφτω τα παιδια μου, να αντιμετωπιζονται σαν αποβλητοι σε μια ξενη χωρα, οπου σπουδαζουν ή εργαζονται. Ας μην σπειρουμε το μισος στις καρδιες αυτων των παιδιων, οχι τουλαχιστον εμεις, που ξερουμε απο προσφυγια και μεταναστευση.
Με συγχωρειτε αν σας κουρασα.
-
η λογική λέει πως και ένας Έλληνας πιθανόν και να αγαπά την σημαία λιγότερο από έναν αλλοδαπό..πιθανόν και να την υπερασπιστεί ενώ ο Έλλην να αναζητήσει τρόπους να την κάνει στο εξωτερικό..
δείτε..μπορεί να κλαίω με τον εθνικό ύμνο..αλλά όταν έρθει πόλεμος να θυμηθώ κάτι συγγενείς στο Cape Town και να πάρω το πρώτο πλοίο να την κοπανήσω..το ελληνικό κράτος έχει τότε το δικαίωμα να με αρπάξει και να με στείλει όπου θέλει..μπορεί ο αλλοδαπός να αποδειχθεί γενναιότερος εμού...όμως τίποτε και κανείς δεν τον υποχρεώνει να το αποδείξει
επειδή ή ακεραιότητα και η ευημερία μιας χώρας δεν μπορεί να βασιστεί σε πιθανότητες υπάρχει η διαδικασία χαρακτηρισμού του οποιουδήποτε σε ΄Ελληνα ΠΟΛΙΤΗ που δημιουργεί ένα πλέγμα δικαιωμάτων αλλά και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ
στις εποχές που ζούμε η έννοια του ΠΟΛΙΤΗ επανέρχεται στο προσκήνιο όπως και στην αρχαιότητα...από την στιγμή που εκ των πραγμάτων τα εθνικά κράτη ξαναγίνονται πολυφυλετικά και πολυ-πολιτισμικά, θεωρώ πρώτο μας μέλημα την αντικατάσταση στις συνειδήσεις μας και στο λεξιλόγιό μας της (άνευ ουσίας για μένα) έννοιας 'λαός' με τον 'πολίτη', μια οντότητα με υποχρεώσεις και ευθύνες και όχι μια μάζα που έχει το ακαταλόγιστο ελέω δημοκρατίας...
πέρα απο αυτά η προάσπιση της έννοιας του κράτους και των συμβόλων του είναι το πρώτο βήμα για το χτίσιμο μιας εθνικής συνείδησης
γι'αυτό εγώ εντοπίζω το όλο πρόβλημα αφ'ένός στο χαμηλότατο επίπεδο των μέσων ενημέρωσης και των ασχολουμένων με αυτά και κατα δεύτερο λόγο στην ψηφοθηρική διάθεση διαφόρων κομματικών μηχανισμών..ενώ κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να πιάσει τον αλβανό (ή τον κάθε ξένο) να του εξηγήσει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, πως τυπικά έστω πρέπει πρώτα να γίνει έλληνας πολίτης για να κάνει ότι είναι να κάνει, αντιθέτως προσπάθησαν όλοι να κερδοσκοπίσουν πολιτικά και οικονομικά στις πλάτες της πατρίδας, κάνοντας 'κόντρες' δημοκρατικότητας, διαστρεβλώνοντας ακόμα και τον ίδιο τον Ισοκράτη ο οποίος ουδέποτε έγραψε αυτό το οποίο του αποδίδουν (ή τουλάχιστον με την ερμηνεία που του αποδίδουν)
και επιτέλους να σταματήσει ο πνευματικός φασισμός που ασκεί το 2% του συνόλου του πληθυσμού σε ένα αναλογικά πολύ μεγαλύτερο κομμάτι ανθρώπων που έχουν χάσει την δυνατότητα να αρθρώνουν άποψη και να νοιώθουν φόβο να μιλούν καμιά φορά για τα αυτονόητα..τέτοια δημοκρατία έχει τόση ουσία όση έχουν και τα καθήκοντα του Προέδρου της..
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Τέτοιος λαός που είμαστε, τέτοιους πολιτικούς έχουμε!Ακριβώς, έχουμε αυτό που μας αξίζει!
Πάντως σε άλλες δημοκρατικές χώρες αν κάψεις σημαία ή έστω πεις κακά λόγια για τη βασίλισσα κλπ σε μαζεύουν. Γιατί βέβαια ο σεβασμός στα σύμβολα δυναμώνει και ενώνει μια χώρα, ακόμα κι αν δεν τα εγκρίνεις. Και δημοκρατία δε σημαίνει να κάνεις ό,τι θέλεις! Στη δική μας 'δημοκρατική χώρα' σχεδόν όλα συγχωρούνται σε βάρος της ίδιας της χώρας.....
(τα εισαγωγικά επειδή κατά τη γνώμη μου η σύγχρονη νεοελληνική μορφή 'δημοκρατίας' έχει πολλά στοιχεία αναρχισμού και ρατσισμού σε όλα τα επίπεδα, τέτοια που να αντιβαίνουν στις βασικές αρχές της δημοκρατίας)
Αλλά βέβαια έτσι μας αξίζει. Και όσο είμαστε και παραμένουμε τέτοιοι, επιλέγουμε και ανάλογους αφέντες οι οποίοι βέβαια ξέρουν τι θέλουμε (αφού τους επιλέξαμε γι΄αυτό!) και μας το προσφέρουν! Και φτου κι απ'την αρχή ο φαύλος κύκλος....
ΑΙΣΧΟΣ στον Χολαργό ανήμερα της 28/10/1940 !