Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Car Plate Spotting!!!
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Car Plate Spotting!!!
    • 1
    • 2
    • 40
    • 41
    • 42
    • 43
    • 44
    • 107
    • 108
    • 42 / 108
    Περί αυτοκίνησης
    174
    2146
    5651
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • V
      vagemm last edited by

Ο χρήστης ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:

Ένα άλλο ενδιαφέρον για μένα σημείο είναι αυτό της γραμματοσειράς:
      σε ποιον τύπο ανήκουν vagemm τα ΚΟΚ που βλέπεις; Για να σε βοηθήσω
      σου δίνω το ακόλουθο hint: ο πιο καλοτυπωμένος τύπος πινακίδων
      περιλαμβάνει για την Πέλλα τα ΕΕΖ-6000 ως ΕΕΗ-1599 και ΕΕΗ-7100 ως
      ΕΕΚ-1599. Ο πιο 'ακατάστατος' αντιστοιχεί στα ΕΕΖ ως το 5999, τα
      ΕΕΗ από 1600 ως 7099 και ΕΕΚ από 1600 ως 7599. Τα ΚΟΚ σε ποιον από
      τους δύο αντιστοιχούν (αν είναι σαν τα τελευταία ΚΟΖ και, υποθέτω,
      αρκετά ΚΟΗ, αντιστοιχεί στον πρώτο τύπο);

Δημητρη κουφαθηκα. Που τα ξερεις βρε παλικαρι μου αυτα
      Αν ακουσετε για καποιον που εφαγε τα μουτρα του στα Γιαννιτσα κοιτωντας πινακιδες θα ειμαι εγω. Μονο πεζος η συγκεκριμενη παρατηρηση.

Ο greo ειπαμε πως εχει την συνταγη απεξαρτησης;;;;;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        megane98hp last edited by

Δημητρη Παπαχρηστοπουλε σου βγαζω το καπελο!!!
        Γιατι ρε φιλε δεν εκανες καποια αιτηση για προσληψη στο μηχανολογικο, ειμαι σιγουρος οτι θα εκανες πολυ καλυτερη δουλεια αποαυτους που δουλευουν εκει.

• S
          sirbasil last edited by

Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
          Δημητρη Παπαχρηστοπουλε σου βγαζω το καπελο!!!
          Γιατι ρε φιλε δεν εκανες καποια αιτηση για προσληψη στο μηχανολογικο, ειμαι σιγουρος οτι θα εκανες πολυ καλυτερη δουλεια αποαυτους που δουλευουν εκει.

Πραγματικά εκπληκτικός!
          Ή είναι το μεγάλο του χόμπυ ή έχει μπάρμπα τον Λιάπη

• G
            greo last edited by

Ο greo ειπαμε πως εχει την συνταγη απεξαρτησης;;;;;

Τηλεφωνησε ΤΩΡΑ στο 900-11-GREO για λυση στο προβλημα σου. Ειναι γραμμη χωρις χρεωση (δικια μου )Χρεωνεσαι μονο εσυ με 1Ε/15', δωρο ο ΦΠΑ
            Παντως θα γραψω καποια προσωπικα καποτε περι πινακιδων.

ΑΙΚ 60 (πλαισιο Βολου ) ΚΝΚ 68 και ΚΑΗ 819*. Εδω δε βλεπω πολλα πραγματα μεχρι ΚΟΗ 55 μονο, αλλα πρεπει να ειμαστε καμμια 1000αδα πιο πανω.

• G
              greo last edited by

Kαι ΑΙΚ 64, ΑΤΕ 68 και πολλα αλλα καινουργια. οχι ομως του κουτιου. Εχουν λεφτα φαινεται οι επιπλαδες

• I
                ililias last edited by

Προ 10ημέρου ήμουν στη Σλοβενία. Οι άνθρωποι μπήκαν στην ΕΕ πριν από ένα χρόνο ΚΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ.
                Γιατί το λέω; Για να μοιραστώ τη λύπη μου για τη χώρα που ζω.

• T
                  techadmin admin last edited by

Ρε παιδιά με τον πόνο μου παίζετε; Προσπαθώ να απεξαρτητοποιηθώ και
                  σεις με ενθαρρύνετε με τα καλά σας λόγια; Δεν είναι σωστό.

vagemm προσοχή! Το platewatching είναι επικίνδυνο για όσους το
                  εξασκούν και τους πλησίον τους.

Φυσικά δεν έχω μπάρμπα το Λιάπη και, ξέρω, ακούγεται απίστευτο, αλλά
                  έχω δύο σημαντικότερα χόμπι από τις πινακίδες.

Μια και τον αναφέραμε όμως, πρέπει να σας πω ότι με αυτά που γίνονται
                  τους τελευταίους μήνες, έχω σκεφτεί να γράψω επιστολή στον υπουργό
                  ή να επιδιώξω να τον συναντήσω για να μάθει για το μπάχαλο στις
                  πινακίδες με την έλλειψη και το 'δανεισμό' από νομό σε νομό, κυρίως
                  όμως για την κακή εφαρμογή του νόμου σε ό,τι αφορά τη γραμματοσειρά.
                  Και επειδή είμαι άνθρωπος που δεν τολμά παρά μόνο αν η πιθανότητα
                  αποτυχίας είναι περίπου μηδενική, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω τα
                  παραπάνω.

Εκτός... Εκτός αν συμφωνούσατε μαζί μου πως αξίζει να
                  προσπαθήσουμε ΜΑΖΙ για να αλλάξουμε κάτι, κάπως οργανωμένα.
                  Περιμένω τις απόψεις σας.

Επίσης ομολογώ ότι έχω σκεφτεί πώς θα ήταν αν έκανα εγώ τη δουλειά
                  που (δεν) κάνουν (σωστά) στο υπουργείο σε σχέση με τις πινακίδες, και
                  κυρίως όσον αφορά την κατανομή των προμηθειών ανά νομό. Δε σας
                  κρύβω ότι προκειμένου να φτιάξει η κατάσταση, θα πρότεινα στον
                  υπουργό να κάνω εγώ, αμισθί και χωρίς απολύτως καμία υποχρέωση από
                  την πλευρά του υπουργείου, την κατανομή όποτε υπάρχει ανάγκη. Όπως
                  καταλαβαίνετε για μένα θα ήταν παιχνιδάκι και δε θα μου έτρωγε χρόνο,
                  αντιθέτως θα μου ελευθέρωνε όλο το χρόνο που διαθέτω τώρα για να
                  αποκρυπτογραφήσω τις (λογικά απαράδεκτες) κατανομές που γίνονται
                  μέχρι τώρα. Μάλλον πρέπει εγώ να τους δωροδοκήσω για να κάνω τη
                  δουλειά τους.

Οι τελευταίες αναφορές του greo μου δίνουν ερέθισμα για να σας δώσω
                  άλλο ένα παράδειγμα της κάκιστης κατανομής που έγινε στην πρώτη
                  παρτίδα από ν.τ.: το ΚΑΗ-81** που ανέφερες greo αποκλείεται να είναι
                  από Καρδίτσα που βρίσκεται το πολύ γύρω στο 78 με 79. Μάλλον δόθηκε
                  κάπου όπου υπάρχει έλλειψη, πχ στη Λάρισα (αν δεχτούμε ότι τα ΙΝΜ-95
                  ως 99 που ανέφερες πιο παλιά δόθηκαν εκεί). Η ύπαρξη του ΚΑΗ-81 σε
                  συνδυασμό με το ξεκίνημα των ν.τ. εκεί από το ΚΑΗ-59 μας οδηγούν στο
                  συμπέρασμα ότι τυπώθηκαν (το λιγότερο) 2500 ΚΑΗ (από 5900 ως 8399)
                  που είναι πάρα πολλά σε σχέση με τα μόλις 1500 της Μεσσηνίας και τα
                  2000 της Ημαθίας: συγκρίνετε ρυθμούς ταξινομήσεων ανά μήνα, 350
                  στην Ημαθία, 300 στη Μεσσηνία, το πολύ 250 στην Καρδίτσα.

Επίσης μου φαίνεται υπερβολικό το ΑΤΕ-68 που λες greo και με αυτό δεν
                  εννοώ φυσικά ότι δεν είδες καλά αλλά ότι ίσως δε δόθηκε στην Άρτα.

Αντίθετα το ΑΙΚ-64 είναι φυσιολογικό και πρέπει να δόθηκε κανονικά
                  στο Αγρίνιο και όχι στο Βόλο που οπωσδήποτε δεν έχει (ακόμα)
                  πρόβλημα. Αλήθεια, δεν έχει ξανααναφερθεί ΑΙΚ μετά τα 55 ως 59 που
                  δόθηκαν πέρσι στην Άρτα, μήπως ήταν ν.τ. τα ΑΙΚ-6* που είδες greo;

Ομοίως το ΚΝΚ-68 μοιάζει φυσιολογικό, η Κατερίνη πήρε λοιπόν
                  τουλάχιστον 2000 νούμερα, ωστόσο με μηνιαίο ρυθμό ελαφρά κατώτερο
                  της Μεσσηνίας και αρκετά κατώτερο της γείτονος Ημαθίας.

Όταν γράψεις greo τα προσωπικά σου για τις πινακίδες, θα σας πω κι εγώ
                  τα πώς και τα γιατί της δικής μου σχέσης με το θέμα.

Προς το παρόν, το μπάχαλο συνεχίζεται, να είστε προσεκτικοί: αυτό που
                  βλέπετε μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την καταγωγή που φαντάζεστε.

Οι δικές μου παρατηρήσεις (όλες στην Αθήνα, βεβαίως):

1. ΙΕΡ-43, ΙΒΧ-26, ΙΕΙ-26, τα πρώτα ΖΥΥ, ΥΡΡ-71 (Κεντρική, Ανατ., Νότια
                    Αθήνα και Αν. και Δυτ. Αττική αντίστοιχα), ενώ περιμένω ΙΒΟ-83 από Δυτ.
                    Αθήνα (μετά τα ΙΒΟ-36).
                  2. Τα πρώτα ν.τ. ΑΜΑ-85 και ΙΝΜ-75 (έχουν βεβαίως αναφερθεί εδώ από
                    καιρό).
                  3. ΡΖΕ-997* (ΡΖΗ προ των πυλών).
                  4. ΑΡΚ-180*: η Αργολίδα έχει πάρει κι αυτή πάνω από 1500 νούμερα (ν.τ.
                    από ΑΡΗ-92) ενώ ο ρυθμός της είναι πολύ μικρότερος της Μεσσηνίας.
                  5. ΚΟΗ-36** σε Panda αθηναϊκής εταιρίας. Τύπος γρ/σειράς ο ίδιος
                    (καλός) με τα ΚΟΖ μετά το 28 ή 33.
                  6. ΚΗΑ-340* σε πλαίσιο Λαμίας. Δεδομένου ότι το Καρπενήσι βρίσκεται
                    κάπου στο ΚΗΑ-2700 με 2800 και το 3400 θα εμφανιζόταν σε δύο χρόνια,
                    μάλλον αυτό που είδα είναι από Αταλάντη, της οποίας τελείωσαν οι
                    (παλιές) ΜΙΜ-9000 ως 9399 και δεν πήρε από τα ΜΙΝ της Λαμίας που
                    πρέπει να τελειώνουν κι εκεί (πιθανό πρόβλημα στο ΜΙΝ-21 ή ΜΙΝ-26).
                    Θυμίζω επίσης ότι πέρσι δόθηκαν τα ΚΗΑ-35 ως 39 στην Κορινθία, τα 40 ως
                    4* (μάλλον 45) στην Καρδίτσα, και τα υπόλοιπα 4* ως 49 στην...
                    Ηγουμενίτσα. Αναμένεται ΚΗΑ-50 ν.τ. που, αν συνεχιστεί το μπάχαλο,
                    μάλλον θα δοθεί αλλού όπως και οι παλιές ΚΗΑ-30 ως 33.

Ο ρυθμός στη Θεσ/νίκη, από τις παρατηρήσεις σας, είναι κάπου 800
                  νούμερα την εβδομάδα: πρέπει να είδατε ως ΚΟΗ-60 την προηγούμενη
                  και να περιμένετε ως 68 αυτή την εβδομάδα.

Δεν έχουμε νέα από τα νησιά, τι να γίνεται σε Κω και Ρόδο;

Και μια τελευταία (ρητορική) απορία: οι νέοι κλάδοι της Αθήνας θυμίζουν
                  νέα παρτίδα, μήπως το πρόβλημα τελειώνει παντού;

• G
                    greo last edited by

1. Nαι φυσικα τα ΑΙΚ ηταν νεου τυπου, ειδα και ενα ΑΙΚ 5αρι παλιου τυπου αλλα δεν εδωσα παραπανω σημασια.

2. Αλλες ενδιαφερουσες σημερινες παρατηρησεις. ΚΟΚ 10. Τον ειχα πισω μου σε μποτιλιαρισμα. Εκανα ενα καρο μαλακιες για να με περασει να δω το πλαισιο, αλλα τιποτα Γιαννιτσα φανταζομαι. ΚΗΑ 31 σε πλαισιο Λαμιας. Και δυο λεπτα μετα το ΚΟΚ ειδα και ενα ΕΕΜ 10 σε νεου τυπου. Πλαισιο Σκυδρας (που ανηκει αραγε; ). Αρα και τα ΚΟΚ δωθηκαν για να τελειωνει με τις παλιες η Ροδοπη, αφου δε μοιαζει να εχει ελλειψη η Πελλα ακομα.

3. Εχω την εντυπωση οτι οι νομοι της Θρακης ειναι φειδωλοι στις αλλαξοπινακιδιες για λογους πολιτικους. Δηλαδη ενα αυτοκινητο με πινακιδες Ξανθης ή Κομοτηνης να ειναι ευκολα αναγνωρισιμο, για προφανεις λογους. Βεβαια τοσο η Ξανθη όσο και η Ροδοπη πλεον εχουν δωσει και αλλου. Η Ξανθη ομως σε γειτονικο νομο, ενω η Ροδοπη ολοκληρους συνδυασμους.

4. Συντομη αναφορα επι προσωπικων. Γεννηθηκα και ζω στη Θεσσαλονικη, με πατερα απο Θασο και μανα απο Αμφισσα. Το αμαξι μας ηταν αγορασμενο απο Γαλλια και το πρωτο που θυμαμαι απο πινακιδες ειναι το οτι ξεχωριζε με τη μεγαλη και καλης ποιοτητας κοκκινη γαλλικη πινακιδα τελωνειου **** ΤΤ 75. Μου εμεινε και κοιτουσα πινακιδες. Δευτερο ερεθισμα ηταν το γεγονος οτι ο πατερας μου και ο αδερφος του πηραν αμαξια με ενα χρονο διαφορα αλλα ειχαν μολις 300 νουμερα διαφορα (η πρωτη ανωμαλια ). Το βασικο ομως ειναι η καταγωγη των γονιων μου. Καθε τρεις και λιγο ειχαμε ταξιδι για ενα απο τα δυο χωρια και επρεπε εγω που δεν κοιμαμαι ποτε σε ταξιδι να βρω ενα τροπο να σκοτωνω τις πολλες (σκεφτειτε δρομους και αμαξια της δεκαετιας 70) ωρες ταξιδιου. Μαλιστα επειδη μεχρι τον πολεμο της Γιουγκοσλαβιας ο ΙΧ τουρισμος ηταν πολυ διαδεδομενος ειχα αρχειο και για μεγαλες ευρωπαϊκες πολεις (Ρωμη, Μιλανο, Παρισι, Βιεννη). Ο καλυτερος τροπος απεξαρτησης ειναι η καταργηση των σημειωσεων. Ετσι οταν κατι μου μενει στο μυαλο πλεον, γραφω ενα ποστ εδω και μετα το ξεχναω. Στα πολλα ταξιδια που κανω παντα πεφτει το ματι μου στις πινακιδες αλλα πιο πολυ σαν νοητικη ασκηση εναντια στη βαρεμαρα πολλων διαδρομων.

• kubiak
                      kubiak last edited by

Ο χρήστης greo έγραψε:
                      ...Καθε τρεις και λιγο ειχαμε ταξιδι για ενα απο τα δυο χωρια και επρεπε εγω που δεν κοιμαμαι ποτε σε ταξιδι να βρω ενα τροπο να σκοτωνω τις πολλες (σκεφτειτε δρομους και αμαξια της δεκαετιας 70) ωρες ταξιδιου...

Καλύτερο από το να είχες ένα Playstation μέσα στο αυτοκίνητο, δε συμφωνείς;

• G
                        greo last edited by

Ο χρήστης kubiak έγραψε:

Καλύτερο από το να είχες ένα Playstation μέσα στο αυτοκίνητο, δε συμφωνείς;

Εννοειται!!! Φυσικα εκτος απο πινακιδες εβλεπα και τα αυτοκινητα αυτα καθ'εαυτα και αντε να αναγνωρισεις Οπελ Ολυμπια του 52 χωρις ιντερνετ ή αρχειο τοτε. Συνεχεια εβλεπα μοντελα τοτε που εψαχνα πολυ καιρο να τα αναγνωρισω.

• M
                          mizardas last edited by

Παιδιά έμαθα ότι και στη Λαμία από όπου κατάγομαι, τελειώσανε τα ΜΙΝ και παίρνουμε κι εμείς ΚΑΗ...

Κάτι είπαν ότι έγινε έφεση σε βάρος της εταιρείας που βγάζει τα ΜΙΝ και προκυρήχθηκε ξανά ο διαγωνισμός κλπ, κλπ...

Σωστά λοιπόν τα συμπεράσματά σας...

• T

Καλησπέρα κι από μένα.

1. Για τα ΑΙΚ-5* τα'χουμε πει, 50 ως 54 Νότια Αθήνα, 55 ως 59 Άρτα.

Τον ειχα πισω μου σε μποτιλιαρισμα. Εκανα ενα καρο μαλακιες για να με περασει να δω το πλαισιο, αλλα τιποτα

1. Αχ greo κάνω και γω τέτοια (και χειρότερα) και σιχαίνομαι τον εαυτό
                              μου.
                            2. Η γραμματοσειρά του ΚΟΚ ήταν ίδια με των ΚΟΗ;
                            3. Η Πέλλα έχει πρόβλημα. Η μοιρασιά της παρτίδας σε Γιαννιτσά και
                              Πέλλα δείχνει ότι η παρτίδα είχε 2500 (και όχι 2400 όπως κακώς είχα
                              αρχικά υποθέσει) νούμερα δηλαδή από το ΕΕΚ-7600 ως το ΕΕΜ-1099.
                              Μάλιστα η ιδέα για την ύπαρξη μόνο της εκατοντάδας ΕΕΜ-1000 ως 1099
                              μου ήρθε χθες αλλά ξέχασα να σας ρωτήσω (ιδίως το vagemm) σχετικά,
                              θυμίζω ότι το ίδιο έγινε και στη Μεσσηνία (ΚΜΗ-8600 ως ΚΜΚ-1099).
                              Η Σκύδρα πρέπει να ανήκει στην επαρχία της Έδεσσας, δεν είμαι σίγουρος.

Οπότε μένει να επισημάνει ο vagemm ποια ΚΟΚ δίνονται στην Έδεσσα και
                            ποια στα Γιαννιτσά (αν είναι ΚΟΚ και στις δύο επαρχίες)

1. ΚΗΑ-31 από Λαμία: επιβεβαίωση της χθεσινής εκτίμησης. Συμπτωματικά
                              ίσως περάσω το διήμερο Σ-Κ στη Φθιώτιδα οπότε σχετικές παρατηρήσεις
                              από Δευτέρα.

2. Νομίζω ότι οι αλλαξοπινακιδιές είναι φαινόμενο αρκετά πιο
                              συμπτωματικό: η Ξάνθη έδωσε πολλά νούμερα πέρσι στη γειτονική Καβάλα
                              αλλά και στον (όχι τελείως γειτονικό) Έβρο και βέβαια η Κομοτηνή τώρα
                              σπάει όλα τα ρεκόρ. Επιπλέον δε νομίζω ότι θα δώσει όλο το ΚΟΚ, κάπου
                              θα σταματήσει αυτή η ιστορία. Τέλος ίσως δοθούν αλλού και κάποια από τα
                              τελευταία ΚΟΖ.

Μου κάνει όμως μεγάλη εντύπωση που η Κομοτηνή έμεινε έξω από το
                            χορό στο περσινό μεγάλο μπέρδεμα (αν και φέτος υπάρχουν οι
                            προϋποθέσεις να ξεπεραστεί το περσινό μπάχαλο).

1. Τι αυτοκίνητο φέρατε greo από Γαλλία; Κι ο πατέρας μου είχε φέρει ένα
                              σπάνιο αυτοκίνητο αλλά λόγω δασμών αναγκάστηκε να το αφήσει στο
                              τελωνείο και να αγοράσει, από Θεσσαλονίκη φυσικά, το τωρινό μας
                              αυτοκίνητο. Έκτοτε δεν έχουμε αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο. Αν
                              μάζευα τα λεφτά που έχω δώσει (από 9 χρονών) για περιοδικά
                              αυτοκινήτων, ίσως τώρα είχαμε κάνα πιο καινούργιο.

2. Κι εγώ ξεκίνησα τις παρατηρήσεις μου στα ταξίδια, μάλιστα νομίζω ότι
                              ο πατέρας μου στα τέλη της δεκαετίας του 70 με έβαλε στο παιχνίδι της
                              παρατήρησης (που να φανταζόταν), μιλάμε για την εποχή των διγράμματων
                              όπου ξεχώριζες την προέλευση από το περίφημο νουμεράκι δεξιά των
                              τεσσάρων αριθμών του συνδυασμού (22 για Μεσσηνία, 1 για Αθήνα, 12
                              για Θεσ/νίκη κλπ). Το αυτοκίνητό μας είχε ως το 79 πινακίδα με εξαψήφιο
                              αριθμό 284 *** και μετά, λόγω αλλαγής κινητήρα (δυστυχώς, γι'αυτό δε
                              μπορεί, νομίζω, να θεωρηθεί αντίκα) πήρε νέο νούμερο ΟΙ-***. Η δε
                              γρ/σειρά των ΟΙ μου είχε (ήδη από τότε! ) φανεί καλύτερη από
                              προγενέστερες (ας πούμε τα Ζ
                              ,ΟΑ,ΟΒ κλπ), αλλά το χούι μου με τις
                              γρ/σειρές ξεκίνησε ουσιαστικά πολύ αργότερα, περισσότερα σε επόμενο
                              μήνυμα.

3. προς mizardas: ΚΑΗ παίρνει η Λαμία; Μήπως ΚΗΑ; (όχι ότι αποκλείεται
                              η Καρδίτσα,δες και χθεσινά μηνύματα). Τα ΜΙΝ έφτασαν μάλλον ως το

4. Τυπώθηκαν λοιπόν μόνο 1500 νούμερα (ν.τ. από το ΜΙΜ-9600),
                              πάλι παράλογη κατανομή.

Τι σήριαλ με τις εφέσεις στους διαγωνισμούς... Πως να γίνει έτσι έργο στην
                            Ελλάδα. Μετά τι να σου κάνει και το υπουργείο, να σφιχτούν να
                            γεννήσουν πινακίδες;

• S
                              skullone last edited by

Μετά τι να σου κάνει και το υπουργείο, να σφιχτούν να γεννήσουν πινακίδες;

Βάζεις ιδέες...

• T

Ο χρήστης skullone έγραψε:

Μετά τι να σου κάνει και το υπουργείο, να σφιχτούν να γεννήσουν πινακίδες;

Βάζεις ιδέες...

Χρειάζεται ειδική δίαιτα.

• S
                                  skullone last edited by

Πλούσια σε μέταλλα!

• T

...και μπογιά!

• V
                                      vagemm last edited by

Επιβεβαιωνω το ΕΕΜ-10** αλλα τα KOK συνεχιζουν να δινονται στα Γιαννιτσα
                                      Νεοτερα εν καιρω
                                      greo γιατι δεν σηκωνεις το τηλεφωνο

• T

Ο χρήστης vagemm έγραψε:
                                        Επιβεβαιωνω το ΕΕΜ-10** αλλα τα KOK συνεχιζουν να δινονται στα Γιαννιτσα
                                        Νεοτερα εν καιρω
                                        greo γιατι δεν σηκωνεις το τηλεφωνο

...δε μπορεί κανείς να παρατηρεί πινακίδες και να μιλάει ταυτόχρονα στο
                                        τηλέφωνο, είναι επικίνδυνο*.

Παρατηρήσεις: το πρώτο μου ν.τ. ΧΚΗ (ΧΚΗ-57), ΙΝΜ-86 (κιόλας!), ΙΕΡ-47.

*: μπορεί να χάσει την παρατήρηση

• T

Από το site http://www.myserres.gr : (δημοσίευση από 25/8/04)

'ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΕΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
                                          Δημοσίευση στις Wednesday, August 25 @ 16:03:02 EDT από
                                          ckaramoutsos

Υπομονή γιωταχήδες!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ

Με συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών για 2.500 οχήματα εφοδιάστηκε η διεύθυνση Συγκοινωνιών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Σερρών, ξεπερνώντας έτσι το «σκόπελο» που είχε δημιουργηθεί τους προηγούμενες μήνες, όπου είχε σταματήσει την έκδοση των αδειών κυκλοφορίας.

Αυτό σημαίνει ότι η προαναφερόμενη διεύθυνση μπορεί αν εκδίδει άδειες κυκλοφορίας έως το τέλος του χρόνου, αλλά προς το παρόν δεν θα μπορεί να δίνει τις νέες πινακίδες στους κατόχους, διότι δεν τις έχει αποσταλεί το υλικό.

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Συγκοινωνιών, κ. Αηδονίδης σε δηλώσεις του στον «Α» επισήμανε ότι το υλικό των πινακίδων αναμένεται να αποσταλεί το αργότερο σε ένα μήνα. «Οι άδειες κυκλοφορίες θα δίδονται κανονικά και οι πολίτες θα βάζουν προσωρινά χαρτόνι. Η αποστολή του υλικού των πινακίδων είναι θέμα ημερών», δήλωσε ο κ. Αηδονίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε ότι ο κόσμος αυτές τις ημέρες θα ταλαιπωρηθεί, καθώς θ’ αναγκαστεί να έρθει δύο και τρεις φορές στην υπηρεσία.

Όσο δε για την απόσυρση των μοτοποδηλάτων, αν και το νέο μέτρο τέθηκε σε ισχύ από τα μέσα του Αυγούστου, έως και σήμερα δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας Σερραίος.

Ειρ.Π.'

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;

Μα, φυσικά ότι τα ΕΡ* που πήραν οι Σέρρες ήταν από το ΕΡΚ-7900 ως το
                                          ΕΡΜ-1399 και δεδομένου ότι είδα πριν από 10 μέρες το ΕΡΜ-130*, οι
                                          Σέρρες έχουν και πάλι πρόβλημα.

Άλλο εύρημα στο δίκτυο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ανακοίνωση για την έλλειψη πινακίδων 18/1/2005

Με αφορμή τα σχόλια μερίδας των τοπικών Μ.Μ.Ε ότι για την έλλειψη πινακίδων αυτοκινήτων ευθύνεται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής-Τμήμα Συγκοινωνιών, σας γνωρίζουμε ότι: 1.Η Υπηρεσία εγκαίρως ενημέρωσε το αρμόδιο Υπουργείο ότι διαθέτει πινακίδες μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2004 και παρήγγειλε την ποσότητα, που θα χρειάζονταν με την έναρξη της νέας χρονιάς. 2.Η απάντηση που έλαβε από το υπουργείο μεταφορών μετά από συνεχή επικοινωνία που είχε ήταν ότι για την καθυστέρηση ευθύνεται το Υπουργείο ανάπτυξης, καθώς αυτό είναι αρμόδιο για τον ορισμό προμηθευτή. 3.Σε κάθε περίπτωση πάντως εκτιμάται από τις τηλεφωνικές και έγγραφες επικοινωνίες, που έγιναν ότι εντός μιας εβδομάδας το πρόβλημα θα επιλυθεί.

Φορέας: Γραφείο Τύπου

...και πώς λύθηκε το πρόβλημα; κάπου 200 νούμερα από Γρεβενά και
                                          μετά χαρτιά.

Κι άλλο ένα:
                                          'Έφτασαν οι νέες πινακίδες κυκλοφορίας

Τε 13/10/2004
                                          Περισσότερα από 300 αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν με χάρτινες πινακίδες στους δρόμους της Χίου ελλείψει των κανονικών. Η Διεύθυνση Συγκοινωνιών ανακοίνωσε ότι παρελήφθησαν από το Υπουργείο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση ζητά να τηρηθούν οι ακόλουθες ημερομηνίες παραλαβής τους:
                                          Από αριθμό ΧΙΒ-8900 έως και ΧΙΒ-9000 από τις 11-10-2004 μέχρι τις 15-10-2004
                                          Από αριθμό ΧΙΒ-9001 έως και ΧΙΒ-9100 από τις 18-10-2004 μέχρι 22-10-2004.
                                          Από αριθμό ΧΙΒ-9101 έως και ΧΙΒ-9200 από τις 25-10-2004 μέχρι 29-10-2004.
                                          Από αριθμό ΧΙΒ-9201 και μετά από 1-11-2004 μέχρι 5-11-2004.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ '

και ακόμα ένα (από kavalanet.gr, 21/1/2005)

'Με ραγδαίους ρυθμούς πολλαπλασιάζονται τα αυτοκίνητα στην πόλη της Καβάλας, αφού υπολογίστηκε ότι κάθε μέρα δίνονται πινακίδες σε 10 νέα αυτοκίνητα. Αυτό είχε ως συνέπεια να εξαντληθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας με τα διακριτικά γράμματα της Καβάλας και να δίνονται στους Καβαλιώτες ιδιοκτήτες νέων αυτοκινήτων, πινακίδες με τα διακριτικά της Ξάνθης τα οποία αρχίζουν από ΑΗ. Οι «δανεικές» πινακίδες από τους γειτονικούς νομούς, επιβλήθηκε ως λύση από Υπουργείο Μεταφορών, μετά από έναν διαγωνισμό, η… τύχη του οποίου αγνοείται!

από τον
                                          Τάσο Αποστολίδη

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη, η Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχίας Καβάλας ενημέρωνε με έγγραφά της το Υπουργείο Μεταφορών για την αποστολή πινακίδων κυκλοφορίας. Υπολογιζόταν ότι οι πινακίδες με τα γράμματα ΚΒΜ θα εξαντληθούν μέχρι τις πρώτες μέρες του Γενάρη. Έτσι κι έγινε.

Όμως το Υπουργείο δεν έστειλε ούτε πινακίδες, ούτε απάντηση στο αίτημα το οποίο υποβλήθηκε συνολικά τρεις φορές. Έτσι, προκειμένου να μην ακολουθηθεί η γνωστή λύση με το «χαρτάκι», το Υπουργείο αποφάσισε τις πρώτες μέρες του 2004 να επιβάλλει δανεισμό από γειτονικές υπηρεσίες.

Ο δανεισμός έγινε και έφτασαν στην υπηρεσία της Καβάλας, από τη γειτονική Ξάνθη, 2.000 πινακίδες κυκλοφορίας με διακριτικά ΑΗΖ. Αυτά για αρχή, γιατί με το ρυθμό που αυξάνονται τα αυτοκίνητα στην Καβάλα δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και νέος δανεισμός. Επόμενος στόχος θα είναι η Δράμα κι έτσι δεν αποκλείεται να δούμε καβαλιώτικα αυτοκίνητα με διακριτικά ΡΜ…

Μέσα στο 2003, δόθηκαν από τη διεύθυνση Συγκοινωνιών Καβάλας, περίπου 3.500 νέες πινακίδες κυκλοφορίας με τα διακριτικά ΚΒΚ και ΚΒΜ. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 10 νέα αυτοκίνητα «λανσάρονται» στο νομό Καβάλας σε καθημερινή βάση. Οι τελευταία πινακίδα που δόθηκε από τη Νομαρχία Καβάλας είχε αριθμό ΚΒΜ 3999.

Οι υπόλοιπες παραγγέλθηκαν αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ! Αιτία στάθηκε ένας διαγωνισμός που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών για την κατασκευή νέων πινακίδων από ιδιωτική εταιρία. Ο διαγωνισμός έγινε, ο μειοδότης επιλέχθηκε, όμως οι ενστάσεις των υπόλοιπων μειοδοτών έστειλαν την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Νομαρχίας Καβάλας, έχει παρουσιαστεί άλλη μια φορά στο παρελθόν ανάλογη κατάσταση, όταν η Καβάλα μοιράστηκε με τους γειτονικούς νομούς τα τότε διψήφια διακριτικά ΚΧ και ΚΤ. Στον αντίποδα πάντως, σήμερα υπάρχει επάρκεια στις πινακίδες για μοτοσικλέτες, στις οποίες το 2004 θα δίνονται διακριτικά ΚΒΟ και ΚΒΥ.

Πάντως, αναμένεται (ακόμη) η εφαρμογή παλιότερης απόφασης της ΕΕ, η οποία προβλέπει τη θέσπιση ενιαίων πινακίδων, με ίδια διακριτικά για όλες τις χώρες της Ένωσης, στην οποία τα αρχικά πόλεων θα εμφανίζονται με λατινικούς χαρακτήρες. Η εκτίμηση που υπάρχει τώρα, είναι ότι μέχρι την εφαρμογή αυτής της απόφασης, η Καβάλα θα χορηγεί «δανεικές» από άλλους νομούς πινακίδες. '

Σχόλιο: η τελευταία πινακίδα που είχε δοθεί ήταν το ΚΒΜ-3499
                                          (και όχι 3999). Τα ΚΒΜ-3500 ως 3799 δόθηκαν μετά τα ΑΗΖ, το
                                          Σεπτέμβρη, και ήταν παλιού 'προσωρινού' τύπου, ενώ αμέσως μετά
                                          ξεκίνησαν οι ν.τ. από το ΚΒΜ-3800.

Δείτε και το παρακάτω:

http://www.apofasi.gr/index.asp?intid=s ... 2&nid=9037

Είναι από τον περασμένο Ιούνιο αλλά παραμένει επίκαιρο.

• M
                                            mizardas last edited by

1. προς mizardas: ΚΑΗ παίρνει η Λαμία; Μήπως ΚΗΑ; (όχι ότι αποκλείεται
                                              η Καρδίτσα,δες και χθεσινά μηνύματα). Τα ΜΙΝ έφτασαν μάλλον ως το
                                            2. Τυπώθηκαν λοιπόν μόνο 1500 νούμερα (ν.τ. από το ΜΙΜ-9600),
                                              πάλι παράλογη κατανομή.

Τι σήριαλ με τις εφέσεις στους διαγωνισμούς... Πως να γίνει έτσι έργο στην
                                            Ελλάδα. Μετά τι να σου κάνει και το υπουργείο, να σφιχτούν να
                                            γεννήσουν πινακίδες;

Εχεις δίκιο! Μπέρδεμα μεγάλο!
                                            ΚΗΑ είναι τελικά, η καινούρια μπέμπα των δικών μου τέτοιες έχει...

Τώρα για τους διαγωνισμούς...
                                            Ατέλειωτη ελληνική γραφειοκρατεία...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 40
                                            • 41
                                            • 42
                                            • 43
                                            • 44
                                            • 107
                                            • 108