-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Η ασφαλτόστρωση τόσο της μεγάλης όσο και της μικρής πίστας ήταν στο** ίδιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα **άρα η χρηματοδότηση ήταν πάντα εξασφαλισμένη απλά πέρυσι δεν είχαν τον χρόνο να τελειώσουν την μικρή. Επίσης στην μεγάλη θα ανακατασκευαστούν μερικά ακόμη kerbsΜηπως τυχον γνωριζεις και ποιο ηταν?
-
Interreg II νομίζω? Googlαρε νομίζω θα το βρεις εύκολα
-
Επική προπόνηση χθες στα Μέγαρα.
Δεύτερο, χθεσινό σκέλος στο 41,9 κι αυτό. Κυνηγώ τα παιδιά μπροστά αλλά στο 8:20 υπερβάλω στα φρένα ψάχνοντας το απόλυτο σημείο και το χάνω ...συμβαίνουν. ...αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτό.
Το πρώτο :
-
Την Κυριακη ξεκιναει το πανελληνιο πρωταθλημα καρτ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ με μονο 17 συμμετοχες
-
Χαιρετω την παρεα μετα απο καιρο..!
Δυστυχως δεν ειχα την ευκαιρεια να κατεβω Αθηνα για μια βολτα μαζι στο Καρτοδρομο αλλα πολλα ωραια συνεβησαν αυτον τον καιρο που εμεινα πανω.. και το ενα απο αυτα ειναι οτι εγω μαζι με τον αδερφο μου πηραμε ενα μεταχειρισμενο Top Kart σασι με κινητηρα KT100 της Yamaha..! Ναι, επιτελους το πρωτο μας αεροψυκτο σκαστο καρτακι και τωρα εχω εναν-δυο λογους να το χαιρομαι παραπανω αυτο το αθλημα
ΥΓ : Δημητρης (creep) ακους..? Ξερεις ποια το ειχε το Sudam.. Αυτο που ισως δεν ξερεις ειναι οτι το εδωσε για 2000 σε ενα φιλαρακι απο την Παραλια που πηγαινουμε και κανουμε καρτ μαζι..! Το αγορασε πριν 2-3 βδομαδες..!!!
-
Μια .........ομορφα,
Δυο.........πολυ καλα,
τρεις..........ενταξει,
τεσσερεις......καλα,
πεντε...........παλι ??????
εξι ...........δεκα...........πενηντα.....................Περι ορεξεως...........
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Μια .........ομορφα,
Δυο.........πολυ καλα,
τρεις..........ενταξει,
τεσσερεις......καλα,
πεντε...........παλι ??????
εξι ...........δεκα...........πενηντα.....................Περι ορεξεως...........
Γυρους μετρας?
-
-
Καλησπέρα σε όλους.. Έχω ενα σασι maranello rs10 στο οποίο έχω ενα rotax μοτέρ. Θα θέλατε να μ πει οποιοΣ γνωρίζει αν το σασι Αυτο ειναι το ίδιο που χρησιμοποιούν τα kz γιατί σκέφτομαι να βάλω εξαταχυτο μοτερ. Η αν και το maranello ειναι σαν το tony kart που ειναι διαφορετικό το kz σασι απο το kf.
-
Ο χρήστης Nick1908 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.. Έχω ενα σασι maranello rs10 στο οποίο έχω ενα rotax μοτέρ. Θα θέλατε να μ πει οποιοΣ γνωρίζει αν το σασι Αυτο ειναι το ίδιο που χρησιμοποιούν τα kz γιατί σκέφτομαι να βάλω εξαταχυτο μοτερ. Η αν και το maranello ειναι σαν το tony kart που ειναι διαφορετικό το kz σασι απο το kf.Όλα τα σασί μέχρι 2012 είναι διαφορετικά για KF και ΚΖ. Δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό των tony αυτό.
Από το 2012 και μετά οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν την ίδια σωλήνα για ΚΖ και KF.
Το KF σασί δεν έχει τα εμπρός φρένα στο πόδι, αλλά στο χέρι με μανέτα και έχουν ένα επιπλέον δέσιμο στο πίσω μέρος τους.
Συνεπώς σε KF σασί δε μπορείς να βάλεις εξατάχυτο μοτέρ. Θα πρέπει να αλλάξεις τη σωλήνα και να βάλεις μπροστινά φρένα ΚΖ (είναι άλλα από τα KF) και διαφορετική τρόμπα με κατανεμητή πέδησης εμπρός/πίσω.
Επειδή λοιπόν δε συμφέρει τέτοια μετατροπή, καλύτερα να το πουλήσεις και να πάρεις εξατάχυτο πακέτο.
-
Σήμερα άνοιξε πίστα καρτ στα μέρη μου και πήγα. Απίστευτη εμπειρία, αν και δεν ξεκίνησε καλά (μου έσβησε στα πρώτα 10 μέτρα )! Αλλά μόλις βρήκα το νέο μου κόλλημα!
Εσείς κάνετε καρτ; Ας μοιραστούμε εμπειρίες και ιστορίες!
-
Η πρώτη μου μέρα
Όπως είπα στο πρώτο μου ποστ στα 10 πρώτα μέτρα το καρτ έσβησε! Ύστερα είχα δύο-τρία τετ-α-κε (από μπλοκάρισμα πανικού), αλλά βελτιώνομαι σταθερά! -
Υπάρχει θέμα για τα καρτ στο Περί Αυτοκίνησης.
Ας το στείλει εκεί ο Μπιλλ.
Αλήθεια όμως, πως σου έσβησε αυτόματο καρτ; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Υπάρχει θέμα για τα καρτ στο Περί Αυτοκίνησης.
Ας το στείλει εκεί ο Μπιλλ.
Αλήθεια όμως, πως σου έσβησε αυτόματο καρτ;Πρώτη φορά που πήρε μπρος, ήθελε περισσότερο γκάζι. Συγγνώμη!
-
Πες μας περισσότερα εδώ... viewtopic.php?f=5&t=5183&p=2819646#p2819646
-
Πρώτη μου μέρα σήμερα σε καρτ! Όχι και η καλύτερη αρχή, αφού στα 10 πρώτα μέτρα το καρτ έσβησε! Ύστερα είχα δύο-τρία τετ-α-κε (από μπλοκάρισμα πανικού ), αλλά βελτιώνομαι σταθερά! Έχω ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στην επιτάχυνση που το φοβάμαι να μην γλιστράει. Το καρτ ήταν ένα δίχρονο διακοσάρι, αλλά δεν έφτανε στο τέρμα του γιατί η πίστα είναι μικρή, αλλά κάτι είναι και αυτό!
-
Ο χρήστης the_sigman έγραψε:
Πρώτη μου μέρα σήμερα σε καρτ! Όχι και η καλύτερη αρχή, αφού στα 10 πρώτα μέτρα το καρτ έσβησε! Ύστερα είχα δύο-τρία τετ-α-κε (από μπλοκάρισμα πανικού ), αλλά βελτιώνομαι σταθερά! Έχω ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στην επιτάχυνση που το φοβάμαι να μην γλιστράει. Το καρτ ήταν ένα δίχρονο διακοσάρι, αλλά δεν έφτανε στο τέρμα του γιατί η πίστα είναι μικρή, αλλά κάτι είναι και αυτό!Δίχρονο 200άρι? Είσαι σίγουρος?
Ή 100άρι ή 125 πρέπει να ήταν με πιο πιθανόν το δεύτερο.
Σε ποιά πίστα?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πρώτη μου μέρα σήμερα σε καρτ! Όχι και η καλύτερη αρχή, αφού στα 10 πρώτα μέτρα το καρτ έσβησε! Ύστερα είχα δύο-τρία τετ-α-κε (από μπλοκάρισμα πανικού ), αλλά βελτιώνομαι σταθερά! Έχω ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στην επιτάχυνση που το φοβάμαι να μην γλιστράει. Το καρτ ήταν ένα δίχρονο διακοσάρι, αλλά δεν έφτανε στο τέρμα του γιατί η πίστα είναι μικρή, αλλά κάτι είναι και αυτό!
Δίχρονο 200άρι? Είσαι σίγουρος?
Σε ποιά πίστα?
Nα πω την αλήθεια, σίγουρος δεν είμαι
Πίστα, μη φανταστείς καμιά μεγάλη, σε χώρο 50χ30 περίπου ήταν το μέγεθος της πίστας. Ξέρεις με λάστιχα και γραμμές κλπ είναι τα όρια
Επίσης μπορείς να μου δώσεις κάποια συμβουλή για την επιτάχυνση, γιατί φοβάμαι να το ντριφτάρω και είμαι αργός σε αυτό το κομμάτι ή θα βελτιωθώ και θα πάρω θάρρος με τον χρόνο;
-
Ο χρήστης the_sigman έγραψε:
Σε ποιά πίστα?
Πίστα, μη φανταστείς καμιά μεγάλη, σε χώρο 50χ30 περίπου ήταν το μέγεθος της πίστας. Ξέρεις με λάστιχα και γραμμές κλπ είναι τα όρια
Επίσης μπορείς να μου δώσεις κάποια συμβουλή για την επιτάχυνση, γιατί φοβάμαι να το ντριφτάρω και είμαι αργός σε αυτό το κομμάτι ή θα βελτιωθώ και θα πάρω θάρρος με τον χρόνο;
Βασικά πρέπει να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τα λάστιχα (βασικό) που φορούσες/φοράς, τη πίστα (ποιά είναι βασικά και που) όπως και τη πρόσφυσή της, το μοτέρ σου ακόμα και τη στροφή.
Αλλιώς πατάς το γκάζι αν γλιστράει η πίστα ή δεν έχεις λάστιχα κι όλα εξαρτώνται από το μοτέρ, τη στροφή και τέλος πόσο χώρο έχει η πίστα στην έξοδο.
Γενικώς, μέσα στο apex το γκάζι το πατάς προοδευτικάαα όταν βγαίνεις προς την έξοδο τέρμα και απλώνεις το καρτ (στην έξοδο). Μη το σπάσεις...άπλωσέ το. Πάντα έχει σημασία η έξοδός σου γιατί μετά από στροφή, έρχεται ευθεία κι εκεί θέλεις χιλιόμετρα.
Σε πιο ανοιχτές στροφές, μ'αρέσει να φρενάρω με το καρτ ευθεία, τέρμα γκάζι πριν το apex και άνοιγμα στην έξοδο.
Πχ με το εξατάχυτο είμαι πιο υπομονετικός στην έξοδο των κλειστών στροφών για να μη χάσω χρόνο σε υπερστροφή. Στις πιο ανοιχτές, επειδή έχω μπροστά/πίσω φρένα με κατανεμητή πέδησης, μου αρέσει να τραβάω το φρενάρισμά μου όσο πιο βαθειά μπορώ πολλές φορές και μέχρι το apex και μετά τέρμα γκάζι και άπλωμα για καλύτερη έξοδο.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σε ποιά πίστα?
Βασικά πρέπει να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τα λάστιχα (βασικό) που φορούσες/φοράς, τη πίστα (ποιά είναι βασικά και που) όπως και τη πρόσφυσή της, το μοτέρ σου ακόμα και τη στροφή.
Αλλιώς πατάς το γκάζι αν γλιστράει η πίστα ή δεν έχεις λάστιχα κι όλα εξαρτώνται από το μοτέρ, τη στροφή και τέλος πόσο χώρο έχει η πίστα στην έξοδο.
Γενικώς, μέσα στο apex το γκάζι το πατάς προοδευτικάαα όταν βγαίνεις προς την έξοδο τέρμα και απλώνεις το καρτ (στην έξοδο). Μη το σπάσεις...άπλωσέ το. Πάντα έχει σημασία η έξοδός σου γιατί μετά από στροφή, έρχεται ευθεία κι εκεί θέλεις χιλιόμετρα.
Σε πιο ανοιχτές στροφές, μ'αρέσει να φρενάρω με το καρτ ευθεία, τέρμα γκάζι πριν το apex και άνοιγμα στην έξοδο.
Πχ με το εξατάχυτο είμαι πιο υπομονετικός στην έξοδο των κλειστών στροφών για να μη χάσω χρόνο σε υπερστροφή. Στις πιο ανοιχτές, επειδή έχω μπροστά/πίσω φρένα με κατανεμητή πέδησης, μου αρέσει να τραβάω το φρενάρισμά μου όσο πιο βαθειά μπορώ πολλές φορές και μέχρι το apex και μετά τέρμα γκάζι και άπλωμα για καλύτερη έξοδο.
Δε ρώτησα για πολλές πληροφορίες, αλλά η βοήθειά σου είναι σημαντική! Ευχαριστώ!
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ