-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Σχετικά με φωτο κ.λ.π. υπάρχει βιντεο με προπονηση και κοντρα, μαζι με το έτερο 125cc σασμανατο τις φωτο του avatar, όχι για χρονους αλλά για το καλύτερο παντιλίκι... πολύ γέλιο!! Φυσικά τα 'γυρίσματα' 'εχουν γίνει με λάστιχα 'κοντά στα λινά'.φυσικα προσφέρεται για προβολή free of charge.
Τι πιο όμορφο απο το να κανονίσουμε να τα δούμε όλοι παρέα. Έχω και εγώ κάποια λήψη που έκαναν κάποιοι καλοί φίλοι .Αν κατέβαινε και ο Στάθης θα ηταν τέλεια.Πάντως εγώ βάζω το σπίτι και την τηλεόραση.
Φωτογραφίες έρχονται,κάποιος ειδικός να της πάρει και να τις ανεβάσεται γιατί εγώ δεν το κατέχω το sport.
Εγω πάντως ομολογώ πως απο λάστιχα,όσα χρόνια κάνω kart δεν μου έλειψαν. Οχι,οχι ο μπαμπάς μου δεν είναι λαστιχάς...........
Απλά χρησιμοποιώ το 40% της γόμας που δεν χρειάζονται οι πολύ γρήγοροι. Ιδιαίτερα όταν ένας αγώνας απο στεγνός που ξεκινά γίνει βρεγμένος ή χιονισμένος εκεί είναι που 'κτυπάω'
Πάντα ρωτώντας και αγαπημένοι. -
Αγαπητέ kkot στη φωτό είσαι ο πρώτος ή εκείνος στο.........βάθος..........που πολεμάει???????????
Όμορφη είναι πάντως,πάντα τέτοια.
Παίδες για γράψτε αν παίζει επίσκεψη,έστω και για καφέ,που λέει και μια ψυχή, at the pista...........
OΛΟΙ είναι καλοδεχούμενοι,και αυτοί που διαβάζουν μόνο.
Στάθη μην μου στεναχωριέσαι οσονούπω θα ανέβουμε προς τα πάνω και θα τα πούμε απο κοντά.
-
Περί Mychron : must αν θέλει κάποιος να βελτιωθεί. Ποιο το νόημα να ψάχνομαι με λάστιχα, πιέσεις κλπ αν δεν έχω ιδέα για το τί καταφέρνω. Χώρια η ευχαρίστηση, όταν βλέπεις ότι κατέβασες.
Όσο για λάδια, σε Rotax βάζω ERG. Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.
Μια απορία παιδιά : υπάρχει κάποιος εδώ μέσα, πάνω από 1.90 ? -
καλημερα σε ολους .Εγινε η απαραιτητη συντηρηση στο καρτ και πλεον ειναι ετοιμο να γυρισει πλεον στην πιστα αν μας τα πει καλα ο καιρος.
Εχω να κανω μια ερωτηση-προσκληση.Θα παει κανενας στα Σπατα την κυριακη?Θα παμε με εναν φιλο μου κατα της 10(παλι αν ειναι καλος ο καιρος).Θα ηταν μια καλη ιδεα του να βρεθουμε ολοι απο εδω.
και παλι καλη σας μερα. -
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Περί Mychron : must αν θέλει κάποιος να βελτιωθεί. Ποιο το νόημα να ψάχνομαι με λάστιχα, πιέσεις κλπ αν δεν έχω ιδέα για το τί καταφέρνω. Χώρια η ευχαρίστηση, όταν βλέπεις ότι κατέβασες.
Μια απορία παιδιά : υπάρχει κάποιος εδώ μέσα, πάνω από 1.90 ?Επιτέλους ένας άνθρωπος να καταλαβαίνει τον πόνο μου και το μήκος μου
Η ταυτότητα μου Χρήστο γράφει 1.92
Και βέβαια αρέσει το κατέβασμα αλλά φοβάμαι πως πάει μέχρι ένα σημείο και μετα κολλάειιιιιιιιιιιι και δεν ξεκολλάει με τίποτα,ότι και να έχεις.
Που ξεμπουκώνεις για να υπάρχει και μέτρο σύγκρισης ???
Μου αρέσει πάρα πολύ που μεγαλώνει η παρέα μας.Γιάννη θα τα πούμε απο κοντά την Κυριακή,καιρού επιτρέποντος.
Κάποιος άλλος,Κωστή ???????????? -
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Γιάννη θα τα πούμε απο κοντά την Κυριακή,καιρού επιτρέποντος.
Κάποιος άλλος,Κωστή ????????????Αν τελικά πάτε μάλλον θα περάσω. Θα μιλήσουμε.
Επίσης στο avatar είμαι ο πρώτος 'κοκκινος'
-
Μια απορία παιδιά : υπάρχει κάποιος εδώ μέσα, πάνω από 1.90 ?Επιτέλους ένας άνθρωπος να καταλαβαίνει τον πόνο μου και το μήκος μου
Η ταυτότητα μου Χρήστο γράφει 1.92
Και βέβαια αρέσει το κατέβασμα αλλά φοβάμαι πως πάει μέχρι ένα σημείο και μετα κολλάειιιιιιιιιιιι και δεν ξεκολλάει με τίποτα,ότι και να έχεις.
Που ξεμπουκώνεις για να υπάρχει και μέτρο σύγκρισης ???
Μου αρέσει πάρα πολύ που μεγαλώνει η παρέα μας.Γιάννη θα τα πούμε απο κοντά την Κυριακή,καιρού επιτρέποντος.
Κάποιος άλλος,Κωστή ????????????Εντάξει, είμαι λίγο μακρύτερος.
Στα Κιούρκα πηγαίνω, όχι πολύ συχνά όμως. Και αυτή η χρονιά προδιαγράφεται φτωχότερη, δυστυχώς.
Αν κολλήσει, σίγουρα μπορεί να ξεκολλήσει πιστεύω, τουλάχιστον για κάποιον σε ερασιτεχνικό επίπεδο, όπως εγώ. Το ζήτημα είναι να βρεις τον τρόπο, αλλά με τις άπειρες ρυθμίσεις που έχει το καρτ, τρέχα γύρευε.
Πιστεύω ότι υπάρχει ένα όριο για τον καθένα, όπου αργά ή γρήγορα θα το φτάσει χρησιμοποιώντας το όποιο ταλέντο του. Από κει και πέρα είναι τα δύσκολα, αλλά και όλο το ζουμί για μένα. Πολύ χρόνο, πολύ κόπο και ψάξιμο και ίσως βρεις κάποια δέκατα που θα κάνουν τη διαφορά.Εκτίμησή μου πάντως, ότι αν σε μια τέτοια διαδικασία μπει κάποιος μόνος του, χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού, δύσκολα θα βρει άκρη ή καλύτερα δύσκολα θα προσεγγίσει το τέλειο (που είναι και η φιλοσοφία του καρτ, εξάλλου).
-
Για να αρχισεις να παιζεις με τα διαφωρα στησηματα πρωτα πρεπει να τελειωπειησεις της οδηγηση σου-να βρεις τις γραμες σου, μετα να βρεις τις σωστες γραμες, μετα να αρχιζει το αριστερο να ξεκουραζεται περισσοτερο, μετα θα πρεπει να αρχισουν τα χερακια μας απο τον γυρο 8 να μην κουραζωνται, να μαθουμε την καθε στροφη και αφου τα μαθουμε ολα αυτα (θα μας παρει κανε τριμηνο αναλογα ταλεντου και ωρες προπονησης, εγω ειμαι ακομα στο παταω το γκαζι δεν φοβαμαι,)
μετα αρχιζουμε και: σκληρο -μαλακο, σφιξε-ξεσφιξε τα πλαστικα, ανεβασε κατεβασε πιεση στα λαστιχα,ανοιξε ροδα κλεισε ροδα, 17ρι γραvαζι VS 18ρι γραναζι vs 16ρι γραναζι.κρυο μπουζι- ζεστο μπουζι και τοσα αλλα που υπαρχουν.
και μετα αφου τα μαθουμε ολα αυτα αρχιζουμε να μαθαινουμε πως να πηδαμε πανω στο καρτ μετα τις κλειστες στροφες.
Για αρχη θα ελεγα μεγαλο γραναζι και ουδετο στησιμο. και μετα αρχιζει το σοου να βρεις λεφτα να τρεξεις σε κανεναν αγωνα. -
Ο χρήστης leon2 έγραψε:
Για να αρχισεις να παιζεις με τα διαφωρα στησηματα πρωτα πρεπει να τελειωπειησεις της οδηγηση σου-να βρεις τις γραμες σου, μετα να βρεις τις σωστες γραμες, μετα να αρχιζει το αριστερο να ξεκουραζεται περισσοτερο, μετα θα πρεπει να αρχισουν τα χερακια μας απο τον γυρο 8 να μην κουραζωνται, να μαθουμε την καθε στροφη και αφου τα μαθουμε ολα αυτα (θα μας παρει κανε τριμηνο αναλογα ταλεντου και ωρες προπονησης, εγω ειμαι ακομα στο παταω το γκαζι δεν φοβαμαι,)
μετα αρχιζουμε και: σκληρο -μαλακο, σφιξε-ξεσφιξε τα πλαστικα, ανεβασε κατεβασε πιεση στα λαστιχα,ανοιξε ροδα κλεισε ροδα, 17ρι γραvαζι VS 18ρι γραναζι vs 16ρι γραναζι.κρυο μπουζι- ζεστο μπουζι και τοσα αλλα που υπαρχουν.
και μετα αφου τα μαθουμε ολα αυτα αρχιζουμε να μαθαινουμε πως να πηδαμε πανω στο καρτ μετα τις κλειστες στροφες.
Για αρχη θα ελεγα μεγαλο γραναζι και ουδετο στησιμο. και μετα αρχιζει το σοου να βρεις λεφτα να τρεξεις σε κανεναν αγωνα.Να ρωτήσω:
σφιξε-ξεσφιξε τα πλαστικα- Για ποιά πλαστικα μιλάς?
17ρι γραvαζι VS 18ρι γραναζι vs 16ρι γραναζι- Για τι καρτ μιλάς?
Στα υπόλοιπα συμφωνώ,και θα προσθέσω το εξής:Για μένα το ποιό σημαντικό πράγμα στο καρτ,είναι το ΚΑΘΙΣΜΑ.Αν δεν έχεις κάθισμα στα μέτρα σου και ΣΩΣΤΑ τοποθετημένο,δεν κάνεις δουλειά......
-
Σχετικά με φωτο κ.λ.π. υπάρχει βιντεο με προπονηση και κοντρα, μαζι με το έτερο 125cc σασμανατο τις φωτο του avatar, όχι για χρονους αλλά για το καλύτερο παντιλίκι... πολύ γέλιο!! Φυσικά τα 'γυρίσματα' 'εχουν γίνει με λάστιχα 'κοντά στα λινά'.
φυσικα προσφέρεται για προβολή free of charge.
Τι πιο όμορφο απο το να κανονίσουμε να τα δούμε όλοι παρέα. Έχω και εγώ κάποια λήψη που έκαναν κάποιοι καλοί φίλοι .Αν κατέβαινε και ο Στάθης θα ηταν τέλεια.Πάντως εγώ βάζω το σπίτι και την τηλεόραση.
Φωτογραφίες έρχονται,κάποιος ειδικός να της πάρει και να τις ανεβάσεται γιατί εγώ δεν το κατέχω το sport.
Εγω πάντως ομολογώ πως απο λάστιχα,όσα χρόνια κάνω kart δεν μου έλειψαν. Οχι,οχι ο μπαμπάς μου δεν είναι λαστιχάς...........
Απλά χρησιμοποιώ το 40% της γόμας που δεν χρειάζονται οι πολύ γρήγοροι. Ιδιαίτερα όταν ένας αγώνας απο στεγνός που ξεκινά γίνει βρεγμένος ή χιονισμένος εκεί είναι που 'κτυπάω'
Πάντα ρωτώντας και αγαπημένοι.Μάστορα,ευχαριστώ για την πρόσκληση,ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να έρθω προς τα κάτω...Τις φωτογραφίες αν θέλετε κάντε τις upload σε μένα και 'θα τις βολέψω'
-
Και μιά και μιλάμε για γρανάζια,τι γρανάζια φοράτε στα Ροταξ(και στα ιντερά,εξατάχυτα κτλ) στα Σπάτα,και πόσες στροφές βγάζουν με αυτά?
Υ.Γ
Περίεργο αλλά στο ρύσιο(θεσσαλονίκη) το ρόταξ έβγαλε 14.460 με κόφτη στις 14.100 (12αρι μπροστά 86 πίσω 115χλμ περίπου)...
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Για αρχη θα ελεγα μεγαλο γραναζι και ουδετο στησιμο. και μετα αρχιζει το σοου να βρεις λεφτα να τρεξεις σε κανεναν αγωνα.Να ρωτήσω:
Στα υπόλοιπα συμφωνώ,και θα προσθέσω το εξής:Για μένα το ποιό σημαντικό πράγμα στο καρτ,είναι το ΚΑΘΙΣΜΑ.Αν δεν έχεις κάθισμα στα μέτρα σου και ΣΩΣΤΑ τοποθετημένο,δεν κάνεις δουλειά......
To 3exasa to ka8isma
Ta plastika ennow ta prostateutika(nai kai omws paizoun rolo)
Ta graniazia ta ebala san paradeigma -
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Και μιά και μιλάμε για γρανάζια,τι γρανάζια φοράτε στα Ροταξ(και στα ιντερά,εξατάχυτα κτλ) στα Σπάτα,και πόσες στροφές βγάζουν με αυτά?Υ.Γ
Περίεργο αλλά στο ρύσιο(θεσσαλονίκη) το ρόταξ έβγαλε 14.460 με κόφτη στις 14.100 (12αρι μπροστά 86 πίσω 115χλμ περίπου)...
Αν θυμάμαι καλά φοράει 11άρι μπροστά και 91 πίσω.Η ευθεία που υπάρχει στα Σπάτα είναι περίπου 200 μέτρα και έχω δεί στο RPT 13800.
Πάντως το στήσιμο του,που είναι αρκετά 'μαλακό',το έχει κάνει ένας καλός,για μένα,μηχανικός-οδηγός,Άγγλος που είναι κάμποσα χρόνια στην Ελλάδα και του έχω εμπιστοσύνη.
Μάλιστα επείδη το λύσε-δέσε το έχει ανάγει σε επιστήμη ο έτερος φανατικός (tm) ,εγω θέλω να κάνω αρκετές ερωτήσεις για την δράση !!!
1.Πιέσεις ελαστικών.Αυτό που ακούω είναι ανάλογα τον τύπο.Βασικά χρησιμοποιούμε Brigestone.
2.Απο τα τρία ρουλεμαν του άξονα έχει αφαιρεθεί το ένα γιατί ειπώθηκε οτι έτσι είναι καλύτερα για την συγκεκριμένη πίστα.Στα Κιούρκα ας πούμε τι κάνουμε?
3.Γράσσο αλυσίδας τι και κάθε πότε.
4.Τέντωμα αλυσίδας,πόσο? Αν μπορεί να ειπωθεί.Ευχαριστώ που μου-μας δίνεται την δυνατότητα να ρωτάμε και να ακούμε αρκετές απόψεις και συμβουλές.Τριήμερο θα είμαστε σε επαφή για νεότερα.
Υ.Γ.Στάθη χαίρομαι πάρα πολύ που σου βρήκαμε το 'κουμπί'και σε διαβάζουμε.
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Περίεργο αλλά στο ρύσιο(θεσσαλονίκη) το ρόταξ έβγαλε 14.460 με κόφτη στις 14.100 (12αρι μπροστά 86 πίσω 115χλμ περίπου)...Ειχε δυναμη το ροταξ μετα τις 13.800 οταν το στροφαρες στις 14.460?Δεν κρεμασε?Τι ζιγκλερ του ειχες και την βελονα σε ποια σκαλα?
Συγνωμη που σας το λεω αλλα στα Σπατα βγαζω 17.800 και ειμαι μακρης!!!Το στησιμο ειναι επιστημη μεγαλη.Μεσα σε 2 ωρες στην πιστα να χρειαζεται το μισο σασι αλλαγες.Το να πεις οτι η ταδε πιστα θελει αυτο το στησιμο,ναι.Αλλα υπαρχουν πολλοι παραγοντες που μπορουν να στο αλλαξουν,οποτε αν ξερεις τι πρεπει να κανεις,θα εισαι συνεχεια λυσε-δεσε.
Τελειωσα την εξεταστικη και ετοιμαζω και δευτερο σασι(το πρωτο μου).Εχει κανεις υποψην του αν πουλιεται κανενα μοτερ 100αρι?Φθηνα γιατι παει για χαβαλε.μεχρι 450€
-
t o kartaki exe para ma para pola ore3h na ma8eis P.X:analoga tis sxesi pou vgazeis apo ta granazia kerdizeis se kleista i anoixta kommatia.dld na epitixeis tin idia sxesi me diafgoretiko granazi stin kampana kai ston axona pou tha sou vgazei tin idia sxesi alla me kerdos sta analoga komatia.
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Περίεργο αλλά στο ρύσιο(θεσσαλονίκη) το ρόταξ έβγαλε 14.460 με κόφτη στις 14.100 (12αρι μπροστά 86 πίσω 115χλμ περίπου)...Ειχε δυναμη το ροταξ μετα τις 13.800 οταν το στροφαρες στις 14.460?Δεν κρεμασε?Τι ζιγκλερ του ειχες και την βελονα σε ποια σκαλα?
Συγνωμη που σας το λεω αλλα στα Σπατα βγαζω 17.800 και ειμαι μακρης!!!Το στησιμο ειναι επιστημη μεγαλη.Μεσα σε 2 ωρες στην πιστα να χρειαζεται το μισο σασι αλλαγες.Το να πεις οτι η ταδε πιστα θελει αυτο το στησιμο,ναι.Αλλα υπαρχουν πολλοι παραγοντες που μπορουν να στο αλλαξουν,οποτε αν ξερεις τι πρεπει να κανεις,θα εισαι συνεχεια λυσε-δεσε.
Τελειωσα την εξεταστικη και ετοιμαζω και δευτερο σασι(το πρωτο μου).Εχει κανεις υποψην του αν πουλιεται κανενα μοτερ 100αρι?Φθηνα γιατι παει για χαβαλε.μεχρι 450€
-
Ιωάννη κάτι δεν πάει καλά 14000 και κάτι έχει κόφτη απο την μαμά του.
Τόσο πολύ γαργάλημα του έχεται κάνει.Για αύριο το πρόγραμμα τι λέει ?????
-
Ο χρήστης sjx έγραψε:
Ειχε δυναμη το ροταξ μετα τις 13.800 οταν το στροφαρες στις 14.460?Δεν κρεμασε?Τι ζιγκλερ του ειχες και την βελονα σε ποια σκαλα?
Τελειωσα την εξεταστικη και ετοιμαζω και δευτερο σασι(το πρωτο μου).Εχει κανεις υποψην του αν πουλιεται κανενα μοτερ 100αρι?Φθηνα γιατι παει για xαβαλε.μεχρι 450€
Λοιπόν με τη σειρά:κατ'αρχην στην θεσσααλονίκη λόγο υγρασίας παίζουν άλλα ζιγλέρ.Την ημέρα εκείνη φορούσα 168(μανίσιο) και την βελόνα στην 2 σκάλα.Γρανάζωμα 12-84.Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατι δεν το ξαναέφτασα εκεί ψηλά...όσο για την δύναμη,μετά τις 13500 κρεμάει το μοτέρ,απλώς είναι στο τέλος της ευθείας οπότε θέλοντας και μη το πας όσο πάει
-
Ο χρήστης leon2 έγραψε:
To 3exasa to ka8isma
Ta plastika ennow ta prostateutika(nai kai omws paizoun rolo)
Ta graniazia ta ebala san paradeigmaΓια τα προστατευτικα πρώτη φορά το ακούω,εκτός και αν εννοείς τις ΒΑΣΕΙΣ των πλαστικών που κουμπώνουν στο πλαίσιο(εκεί συνήθως αφαιρούμε τις βίδες)....
-
Και μιά και μιλάμε για γρανάζια,τι γρανάζια φοράτε στα Ροταξ(και στα ιντερά,εξατάχυτα κτλ) στα Σπάτα,και πόσες στροφές βγάζουν με αυτά?
Υ.Γ
Αν θυμάμαι καλά φοράει 11άρι μπροστά και 91 πίσω.Η ευθεία που υπάρχει στα Σπάτα είναι περίπου 200 μέτρα και έχω δεί στο RPT 13800.
Πάντως το στήσιμο του,που είναι αρκετά 'μαλακό',το έχει κάνει ένας καλός,για μένα,μηχανικός-οδηγός,Άγγλος που είναι κάμποσα χρόνια στην Ελλάδα και του έχω εμπιστοσύνη.
Μάλιστα επείδη το λύσε-δέσε το έχει ανάγει σε επιστήμη ο έτερος φανατικός (tm) ,εγω θέλω να κάνω αρκετές ερωτήσεις για την δράση !!!
1.Πιέσεις ελαστικών.Αυτό που ακούω είναι ανάλογα τον τύπο.Βασικά χρησιμοποιούμε Brigestone.
2.Απο τα τρία ρουλεμαν του άξονα έχει αφαιρεθεί το ένα γιατί ειπώθηκε οτι έτσι είναι καλύτερα για την συγκεκριμένη πίστα.Στα Κιούρκα ας πούμε τι κάνουμε?
3.Γράσσο αλυσίδας τι και κάθε πότε.
4.Τέντωμα αλυσίδας,πόσο? Αν μπορεί να ειπωθεί.Ευχαριστώ που μου-μας δίνεται την δυνατότητα να ρωτάμε και να ακούμε αρκετές απόψεις και συμβουλές.Τριήμερο θα είμαστε σε επαφή για νεότερα.
Υ.Γ.Στάθη χαίρομαι πάρα πολύ που σου βρήκαμε το 'κουμπί'και σε διαβάζουμε.
Χμμμ,με 11-91 είσαι 'κοντός'(αν και δεν ξέρω την πίστα,από την στιγμή όμως που λες 200 μέτρα ευθεία!!!).Για δες τι φοράνε και οι άλλοι ροταξακιδες...(επίσης,το 91 βρίσκει εύκολα κάτω)....
Από εκεί και πέρα..
1.Αν αναφέρεσαι στα YGK,δουλεύουν καλά στα 0,7-0,9 bar(ζεστά) δηλαδή κρύα μπορεί να δείχνουν και 0.5.Από εκεί και πέρα παίζουν πολλά,όπως πχ η θερμοκρασία ασφάλτου,πόση γόμα έχει στρωμένη στην πίστα,πως είναι ρυθμισμένο το καρτ(ανοιχτο-κλειστό μπροστά-πίσω,toe,caster,camber,ύψος καθίσματος,άστα να πάνε...)ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΩΣ ΟΔΗΓΑΣ-ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΦΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ 1.3 BAR
Προσπάθησε να κρατήσεις τα λάστιχα μέχρι 1 bar ζεστά και είσαι οκ προς το παρόν....
2.Δεν ξέρω για τα κιούρκα πάντος το τρίτο ρουλεμάν πράγματι μαλακώνει το καρτ αν και δεν χρειάζεται να βγεί..
3.Εγώ βάζω γράσο κάθε φορά που **βγαίνω **από την πίστα(να προλάβει να καθίσει στην αλυσίδα)...
4.Κάθε φορά που είναι χαλάρηΥ.Γ είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ για τα 200 μέτρα?????
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ