-
Ευχαριστω για τις απαντησεις!
Δεν εχω ξανα-ασχοληθει με το karting απλως ειχα μπει στην διαδικασια του ψαξιματος και πιο παλια. Οποτε θα χρειαστω σιγουρα βοηθεια.
Δεν εχω μεγαλο budget οποτε δεν θελω να ξεπερασω τα 3χιλ για καρτ και σε καμια περιπτωση τα 4χιλ σε συνολο.
Οι προβληματισμοι μου τωρα:- Απο φθινοπωρο θα πρεπει να παω στρατο οποτε δεν ξερω εαν θελω να παρω ενα καρτ για μερικους μηνες και μετα να καθεται για σχεδον ενα χρονο.
- Γενικα ασχολειται κοσμος ή θα πηγαινω καρτοδρομο και θα τρεχω μονος μου;
Συχνοτητα σκεφτομαι για μια προπονηση/μηνα.
Στο car.gr δεν εχω βρει κατι ενδιαφερον σε αυτοματο και απο αντιπροσωπους/ομαδες εχω ρωτησει μονο στην CRG Hellas που μου ειπε οτι υπαρχει ενα καρτ στα λεφτα που ψαχνω. Δεν το εχω ψαξει περισσοτερο γιατι δεν εχω και χρονο.
-
Ο χρήστης kargr έγραψε:
Ευχαριστω για τις απαντησεις!Δεν εχω ξανα-ασχοληθει με το karting απλως ειχα μπει στην διαδικασια του ψαξιματος και πιο παλια. Οποτε θα χρειαστω σιγουρα βοηθεια.
Δεν εχω μεγαλο budget οποτε δεν θελω να ξεπερασω τα 3χιλ για καρτ και σε καμια περιπτωση τα 4χιλ σε συνολο.
Οι προβληματισμοι μου τωρα:- Απο φθινοπωρο θα πρεπει να παω στρατο οποτε δεν ξερω εαν θελω να παρω ενα καρτ για μερικους μηνες και μετα να καθεται για σχεδον ενα χρονο.
- Γενικα ασχολειται κοσμος ή θα πηγαινω καρτοδρομο και θα τρεχω μονος μου;
Συχνοτητα σκεφτομαι για μια προπονηση/μηνα.
Στο car.gr δεν εχω βρει κατι ενδιαφερον σε αυτοματο και απο αντιπροσωπους/ομαδες εχω ρωτησει μονο στην CRG Hellas που μου ειπε οτι υπαρχει ενα καρτ στα λεφτα που ψαχνω. Δεν το εχω ψαξει περισσοτερο γιατι δεν εχω και χρονο.
Καλησπέρα!
Το δεύτερο καρτ είναι στη CRG απλά δε θυμόμουν αν υπήρχε ακόμα.
Το μοτέρ που φοράει είναι καλύτερο από το rotax, πιο γρήγορο και με λιγότερες ώρες καθώς ο προηγούμενος που το είχε δεν έκανε πολύ και για αρκετό καιρό ήταν χωρίς χρήση.
Η σωλήνα που φοράει είναι επίσης πολύ φρέσκια. Θα σου έλεγα να το σκεφτείς σοβαρά.
Δεν έχει σημασία το ότι θα πας φαντάρος. Ίσα ίσα, όταν βγαίνεις θα έχεις με κάτι να ασχοληθείς.
Υπάρχει αρκετός κόσμος που κάνει καρτ, μη ξεχνάς ότι υπάρχουν αγώνες στην Ελλάδα και γίνονται προπονήσεις το Σάββατο.
Μπορείς να ξεκινήσεις από Κυριακές που έχει αρκετούς χομπιστες και είναι πιο χαλαρά τα πράγματα και μετά σιγά σιγά να πηγαίνεις και Σάββατο, αν καταφέρεις να είσαι σταθερός στο γυρολογιο σου με καθαρές γραμμές.
Γνώμη μου, μια προπόνηση το μήνα είναι λίγο. Αν θέλεις να το χαρείς και να βλέπεις βελτίωση, το καρτ θέλει 'ώρες πλευσης' που λέει ένας παλιός του χώρου. Όσο το αφήνεις, σε αφήνει...όσο ασχολείσαι σε ανταμοιβει.
Επίσης, θα χρειαστείς κάποια εργαλεία, αλλά θα τα δούμε αργότερα.
Σε πρώτη φάση, πάρε ένα καλό καρτ.
Sent from my E6853 using Tapatalk
-
Να ενα παραδειγμα που μοιαζει καλη περιπτωση απο τις φωτογραφιες, που δειχνει αψογο, αλλα μπορει να κρυβει παγιδα. Εχει τρεξει στην Speed park στον Ασπροπυργο, ο Ασπροπυργος ειναι η χειροτερη πιστα στο να καταστρεψεις το σασι σε λιγες προπονησεις. Τα περισσοτερα καρτ μετα απο 8-10 δυνατες προπονησεις ισιωνουν και ταλαιπωρουν απο κατω το σασι, λογω που εχει σαμαρακια και λακουβες. Μεγαλη προσοχη και εξεταση εξονυχιστικα.
Ειναι κατι περιπου σαν τους μαντραδες αυτοκινητων, που το βλεπεις απο τις φωτος αψογο, και αν το δεις απο κοντα και ξερεις, μετα τρεχεις σαν το Βεγγο.
Υ.Γ. Για το συγκεκριμενο καρτ δεν ξερω, αλλα αν ειναι καλο, ειναι απο τα λιγα που η τιμη ειναι καπως λογικη. Φυσικα Θα κανεις και κανενα ψαλιδι.
Μπραβο στον φιλο μου τον Νικο, για την πολυτιμη βοηθεια που προσφερει με τις γνωσεις του στο φορουμ, για τους καινουργιους στον χωρο. -
Καλημέρα! Πολύ χάρηκα που είδα επαναδραστηριοποίηση στο thread!
Εγώ αντίθετα είμαι στη σκέψη μήπως πουλήσω το δικό μου. Έχω ένα Tony 401 του 15 με Rotax αλλά επειδή πηγαίνω σπάνια - φέτος έχω πάει 2 φορές- και φοβάμαι ότι θα πηγαίνω όλο και σπανιότερα αναρωτιόμουν μήπως θα ήταν καλύτερα να το πουλήσω.
Το να νοικιάζω ξέρετε πόσο περίπου θα μου στοιχίζει τη φορά;
Νίκο, Θοδωρή κάνετε καθόλου προπονήσεις; Σε ποιες πίστες;
-
Ο χρήστης eimaiospiros έγραψε:
Καλημέρα! Πολύ χάρηκα που είδα επαναδραστηριοποίηση στο thread!Εγώ αντίθετα είμαι στη σκέψη μήπως πουλήσω το δικό μου. Έχω ένα Tony 401 του 15 με Rotax αλλά επειδή πηγαίνω σπάνια - φέτος έχω πάει 2 φορές- και φοβάμαι ότι θα πηγαίνω όλο και σπανιότερα αναρωτιόμουν μήπως θα ήταν καλύτερα να το πουλήσω.
Το να νοικιάζω ξέρετε πόσο περίπου θα μου στοιχίζει τη φορά;
Νίκο, Θοδωρή κάνετε καθόλου προπονήσεις; Σε ποιες πίστες;
Γειά σου Σπύρο!
Δε σε συμφέρει να νοικιαζεις συνέχεια γιατί είναι ένα 150-200αρι μαζί με τη προπόνηση.
Πάντως αν το πουλήσεις, ψάξε μήπως το δώσει ο Πολυχρονιδης.
Έχω καιρό να πάω, αλλά ή Μέγαρα ή Καρτόδρομο, εξαρτάται που πάει η CRG. Κι εγώ δε πάω συχνά, αλλά δε συμφέρει να το πουλήσω.
-
Γεια σου Σπυρο !!! Εγω τωρα εχω ενα Tecno-Iame X30, αλλα δεν παω πιστα τοσο συχνα, το 2016 πηγα μονο δυο φορες. Εχω τον χωρο μου στο γκαραζ, και ετσι δεν με νοιαζει αν καθετε. Σκεφτομαι να το δωσω σε λιγες μερες για ενα γενικο τσεκ απ, και να του βαλω πιο μεγαλο ψυγειο. Θα ξεκινησω σιγα σιγα να πηγαινω πιστα(Καρτοδρομο), και στην Αγια Μαρινα που εχει πολυ ησυχια. Κατα τα αλλα ολα ησυχα, με εχουν φαει τα παιδια να ξαναγυρισουμε στα μεγαλα οπλα 6speed, και το σκεφτομαι σοβαρα. Δυστυχως το μικροβιο του καρτ δεν φευγει. Αυτα.........
-
Είναι μεγάλο μικρόβιο το καρτ. Δε φεύγει με τίποτα.
-
Oταν οδηγας αυτο το απολυτο ''fun to drive '' τα αυτοκινητα ειναι σαν βιβλιοθηκες με ροδες
Six speed monster.........CRG Road Rebel-TM k9 -
Αν σου μπει το μικρόβιο, δε φεύγει ποτέ.
Επιστροφή στο αγαπημένο μου χόμπι μετά από δύο χρόνια αποχής.
Εξαταχυτο εννοείται, γαργαλημενο μοτέρ αυτή τη φορά, γυαλισμένο όλο μέσα κοντά στα 45 άλογα και στροφαρει στις 15.000, σχετικά φρέσκο σασί και νέας γενιάς φρένα και ένα γαματο όργανο τηλεμετρίας aim που σου δείχνει τη πίστα και που πατάς/αφήνεις γκάζι, ταχύτητα στο σασμαν, στροφές και χλμ. Το μαμημενο έπιασε στην ευθεία του καρτοδρομου 124χαω στο στρώσιμο με 13.500!!
-
Καλησπέρα κι από εμενα!
Είμαι ο Ανδρέας κάτοχος ενός abarth punto και εδώ και καιρό σκέφτομαι κι εγώ την αγορά ενός καρτ με σκοπό 1-2 φορές τον μήνα να επισκέπτομαι κάποια πίστα , κυρίως καρτόδρομο, για να ξεσκάω. Καθαρά χομπίστικα δλδ και με μικρές προς μέτριες θα έλεγα απαιτήσεις από το καρτ.
Το budget μου αυτή την στιγμή είναι max τα 2.000 ευρώ για αγορά καρτ + 600 περίπου (τόσο το έχω κοστολογίσει) για τον εξοπλισμό.
Δεν ψάχνω προφανώς κάποιο αγωνιστικό 6ταχυτο....
Ψάχνω ένα σβέλτο καρτάκι (σε σχέση με τα νοικιάρικα) που θα ικανοποιεί τα γούστα μου. Θέτω σχετικά χαμηλά τον πήχη δλδ.
Κοιτάζοντας λοιπόν στο car και ψάχνοντας για κάτι που θα με καλύψει, κλείνω προς κάτι τέτοιο:
https://www.car.gr/25285620-tonykart-racer-rotax
πως σας φαίνεται στους εμπειρους του χώρου?
-
Καλησπέρα κι από εμενα!
Είμαι ο Ανδρέας κάτοχος ενός abarth punto και εδώ και καιρό σκέφτομαι κι εγώ την αγορά ενός καρτ με σκοπό 1-2 φορές τον μήνα να επισκέπτομαι κάποια πίστα , κυρίως καρτόδρομο, για να ξεσκάω. Καθαρά χομπίστικα δλδ και με μικρές προς μέτριες θα έλεγα απαιτήσεις από το καρτ.
Το budget μου αυτή την στιγμή είναι max τα 2.000 ευρώ για αγορά καρτ + 600 περίπου (τόσο το έχω κοστολογίσει) για τον εξοπλισμό.
Δεν ψάχνω προφανώς κάποιο αγωνιστικό 6ταχυτο....
Ψάχνω ένα σβέλτο καρτάκι (σε σχέση με τα νοικιάρικα) που θα ικανοποιεί τα γούστα μου. Θέτω σχετικά χαμηλά τον πήχη δλδ.
Κοιτάζοντας λοιπόν στο car και ψάχνοντας για κάτι που θα με καλύψει, κλείνω προς κάτι τέτοιο:
https://www.car.gr/25285620-tonykart-racer-rotax
πως σας φαίνεται στους εμπειρους του χώρου?
Θα σου συνιστούσα αυτό:
https://www.car.gr/22629114-crg-road-rebel-kf4
Το συγκεκριμένο το γνωρίζω, έχει φοβερό μοτέρ, είναι μέσα από αντιπρόσωπο, το μοτέρ έχει κάνει μόλις σέρβις και έχει και μπροστινά φρένα.
Έχει μεγαλύτερο ψυγείο όπως βλέπεις και γενικά είναι πιο γρήγορο από το rotax.
Ό,τι θες, ρώτα.
-
Εκτός από το Evo X, ξεκινάω μια σειρά από μέρη που αφορούν το καρτ, το πρώτο ανέβηκε χθες:
[youtube]OLhDNu00wU0[/youtube]
Θα ήθελα σχόλια/παρατηρήσεις.
-
Για σας παιδια θελω να παρω εξαταχιτο tony 401 2017 σασι me maxter mxo κινητηρα ....θελω γνωμες
-
Για σας παιδια θελω να παρω εξαταχιτο tony 401 2017 σασι me maxter mxo κινητηρα ....θελω γνωμες
Σου στέλνω μέιλ να τα πούμε.
-
Καλησπερα σας Παιδια! Με λενε Δημητρη και ενδιαφερομαι να αγορασω ενα καρτ 6ταχυτο κατα προτιμηση λογο οτι ημουν κατοχος πιο παλια βεβαια ενος Rotax 125max αυτοματο με MBA σασι, που το ειχα σχεδον 6 χρονια,αλλα απεχω απο τον χωρο πανω απο 5 χρονια.Θα ηθελα τη γνωμη σας μιας και βλεπω οτι ειστε μια ωραια παρεα εδω μεσα με τα λιγα που ψιλο διαβασα. Η αγγελια ειναι αυτη που εχω καταληξει. https://www.car.gr/classifieds/gokarts/view/24452473-allo ,ισως να το ξερετε κιολας.
Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και ελπιζω να τα πουμε καμια μερα απο και κοντα σε καμια πιστα!!!
-
Καλησπερα σας Παιδια! Με λενε Δημητρη και ενδιαφερομαι να αγορασω ενα καρτ 6ταχυτο κατα προτιμηση λογο οτι ημουν κατοχος πιο παλια βεβαια ενος Rotax 125max αυτοματο με MBA σασι, που το ειχα σχεδον 6 χρονια,αλλα απεχω απο τον χωρο πανω απο 5 χρονια.Θα ηθελα τη γνωμη σας μιας και βλεπω οτι ειστε μια ωραια παρεα εδω μεσα με τα λιγα που ψιλο διαβασα. Η αγγελια ειναι αυτη που εχω καταληξει. https://www.car.gr/classifieds/gokarts/view/24452473-allo ,ισως να το ξερετε κιολας.
Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και ελπιζω να τα πουμε καμια μερα απο και κοντα σε καμια πιστα!!!
Καλημέρα! Είσαι τυχερός γιατί έχω βάλει το δικό μου για πούλημα καθώς θέλω αναβάθμιση. Είναι σε τέλεια κατάσταση, πολύ πιο καινούριο από αυτό παραπάνω, κορυφαίο σασί και βελτιωμένο μοτέρ. Στη τιμή μπορούμε να τα βρούμε νομίζω. Αν θες μπορείς να με καλέσεις:
-
Έχεις κάποιος να μου προτείνει τι να κοιτάξω για παιδικό cart ; Έξι χρονών είναι ο γιός μου.
-
Προτείνω να μιλήσεις με τη prt motorsport και τη speedpark.
Είναι οι δύο ομάδες που έχουν αρκετά μικρά. Προτείνω να μιλήσεις μαζί τους να σε καθοδηγήσουν.
-
Συγχώνευση θέματος. Υπενθυμίζουμε ότι δεν ανοίγουμε νέο Θέμα αν υπάρχει ήδη κάποιο σχετικό [Admin]
@alexakosbit13 said in ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΤ:
Καλησπερα παιδια.Προσφατα επαθα ενα ατυχημα με το αυτοκινητο και ευτυχως δεν επαθα κατι.Μετα το ατυχημα απο το φοβο μου παω γενικα σα κοτα στο δρομο.Ο πατερας μου γνωριζοντας οτι μου αρεσει η ταχυτητα μου προτεινε να παω σε μια αγωνιστικη ομαδα καρτ.Μια φορα στη ζωη μου εχω οδηγησει καρτ και μου αρεσε παρα πολυ αλλλα δεν ξαναπηγα λογω οικονομικων.Τωρα ομως θελω περισσοτερο απο ποτε να ασχοληθω.Ομως δε γνωριζω τιποτα,τι παιζει γενικα αν υπαρχουν ομαδες στην αθηνα,αν πρεπει να αγορασεις το δικο σου καρτ αν εχει μηνιαιες συνδρομες δε γνωριζω απολυτως τιποτα.Μπορειτε να μου δωσετε καποιες πληροφοριες αν γνωριζετε.Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!
@johanndelta said in ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΤ:
Λογικά νοικιαρικο θα είχες οδηγήσει εκείνη τη μια φορά. Αν ναι, το πιο απλό αγωνιστικό έχει κάπου 3-4 φορές τη δύναμη του (28-30hp).
Νοίκιασε ένα τέτοιο (ψάξε το ιντερνετικά, μη θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση σε κάποιον) και βλέπεις.
Το καλό είναι ότι σε χομπιστικο επίπεδο τα κόστη είναι χαμηλά (1000αρικο περίπου αρχίζουν οι αγγελίες για ολοκληρωμένα καρτ) και οι ώρες που βγάζει το πιστόνι στη χομπιστικη χρήση αρκετες.
Οι πίστες μπορούν να σου παρέχουν φύλαξη οπότε ανάλογα τη συχνότητα χρήσης/αποθήκευση στο σπίτι/όχημα μεταφορας κοιτάς αν σε συμφέρει.
Γενικά πάντως όσο ασχολείσαι το κόστος ανεβαίνει εκθετικά και ειδικα αυτοί που περνούν στους αγώνες (για μένα) δεν αξίζει να το κάνουν για πολλούς λόγους.
Αν πάντως τα οικονομικά σου είναι πενιχρα, μόνο ενοικίαση. -
Γεια σε όλους.
Σκέφτομαι την αγορά καρτ και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω αρκετή εμπειρία με νοικιάρικα και έχω τρέξει και αρκετές φορές με Rotax Junior καρτ.
Δεν έχω καθόλου εμπειρία στο τί να προσέξω και πώς μπορώ να ελέγξω μόνος μου ένα μεταχειρισμένο καρτ.
Σκεφτόμουν λοιπόν την αγορά ενός καινούργιου μοτέρ Rotax Max 125 ( όχι DD2 ) και την αγορά ενός μεταχειρισμένου σασί. Εκεί έχω καταλήξει και ως προς το ταβάνι του κόστους αλλά και γιατί γενικά έχω μεγάλη ανασφάλεια σχετικά με το πώς έχει συντηρηθεί και προσεχθεί ένα μοτέρ, τί είδους επισκευές έχουν γίνει και από ποιους, καθώς δεν μπορώ να δω τα σωθικά του. Επίσης νομίζω πως το Rotax είναι ένα σχετικά έμπιστο μοτέρ με σχετικά μικρό κόστος συντήρησης.
Το σασί θεωρώ πώς αν βρω κάποιον με έμπειρο μάτι μπορεί να με βοηθήσει, καθότι το σασί το βλέπεις, εν αντιθέσει με τα σωθικά του κινητήρα.Εννοείτε ότι μπορώ να αλλάξω γνώμη, εφόσον κάποια άλλη άποψη αλλάξει τον τρόπο που τα βλέπω.
Θα ήθελα λοιπόν να με συμβουλέψετε γιατί είναι κάτι άγνωστο σε μένα.
Για παράδειγμα πώς ψάχνω να βρω ένα καλό μτχ σασί. Στο car; Έμποροι όπως πχ η prt είναι έμπιστοι, σε αντίθεση με τους εμπόρους αυτοκινήτων πχ, που είναι φουλ στο παραμύθι;
Οποιαδήποτε συμβουλή, μόνο χρήσιμη θα ήταν.
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ