-
καλησπέρα,
και εμεις το σ/κ δεν θα εμφανιστούμε.... λόγο υποχρεώσεων..
οπότε για φτιάχτε τα εργαλεία σας να δούμε τι θα κάνουμε.
ράγισμα στο μοτέρ θές να πείς??? ελπίζω όχι γιατι διαφορετικά ....
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
καλησπέρα,και εμεις το σ/κ δεν θα εμφανιστούμε.... λόγο υποχρεώσεων..
οπότε για φτιάχτε τα εργαλεία σας να δούμε τι θα κάνουμε.
ράγισμα στο μοτέρ θές να πείς??? ελπίζω όχι γιατι διαφορετικά ....
ναι, εννοω ραγισμα στο μοτερ...
και εγω ελπιζω οχι, αλλα νεωτερα το σαββατο... -
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Εννοώ απο ποιόν έμπορο θα το πάρεις......Χωρις να εχω κανει ακομα ερευνα αγορας μαλλον απο τον αντιπροσωπο της Rotax στην Ελλαδα...
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Το καρτ καθαριστηκε, αλλα υστερα απο οπτικο ελεγχο διαπιστωθηκαν ρινισματα μεταλλου στο καπακι του μηχανισμου επαναφορας (πςςς!) της μιζας και κατω απο την καμπανα... Κατοπιν εξονυχιστικου ελεγχου, διαπιστωθηκε οτι και το πισω γραναζι εχει φαγωθει περιεργα, ενω η καμπανα ειχε τριφτει με την αλυσιδα (ολα τα ωραια μαζι!).
Η καμπανα λυθηκε (για μια ακομη φορα) και διαπιστωθηκε οτι αιτια του θορυβου που ανατριχιαζε ηταν η φαγωμενη ροδελα του καταραμενου γραναζιου που εχει 11 δοντια, με αποτελεσμα να παιζει (η καμπανα) και να παρασυρει σε κινηση ολο το συστημα! Αυτος επισης ηταν και ο λογος που γραναζι και καμπανα φαγωθηκαν!Μηπως σε ειχε ρωτησει καποιος κατι για αυτη την ροδελα αν ειχες κανει κατι?Μηπως? Καλα μαστορεματα τωρα.Οταν θα την ξαναβαλεις κανε καλη ευθυγραμμηση στα γραναζια ωστε να μην στα τρωει.
Βλεπω οτι δεν ειναι η βδομαδα μας αφου εμενα πηγε ο φιλος μου μεσοβδομαδα να κανει και βγηκε εξω με αποτελεσμα να στραβωσει το γραναζι,τιποτα το τραγικο αλλα ηταν αργα και φυγαμε.
Ειναι απιθανο να βρεθω στην πιστα το σ/κ οποτε να ανανεωσουμε το ραντεβου για το αλλο αρκει να ειμαστε πανετοιμοι. -
Περαστικά εύχομαι και σχετικά ανέξοδα, Τριαντάφυλλε (και σε σένα, sjx, Στράτος?)
-
καλημεριζω..
Αυριο ειναι η μεγαλη μερα για την αυτοψια!
Γιαννη, σα να το ηξερα, απο την δευτερα ή τριτη ειχα παραγγειλει καινουργιο σετ καμπανα με 12-αρι γραναζι, ρουλεμαν (και οχι ροδελλα ) και 2 γραναζια για να παιζουμε (1 σπατα, 1 αφιδνες ).. Λογικα σημερα, το αργοτερο δευτερα, θα τα εχω στα χερια μου!Η διαρροη ειναι που με προβληματιζει...
Νικο, στη χειροτερη θα ειμαι -2.200 ευρωπουλα...
Εκτος αν τα παρω τελειως κρανα και παω να δωσω 4000 για ενα του κουτιου και να παει να ......, να μη πω τωρα! -
Η ζωή είναι όλο εκπλήξεις
Χθές κατά της 17:00 χτυπάει το κινητό μου, ήταν ο μηχανικός που επισκευάζει το καρτάκι και μου είπε πως σε μισή ώρα θα είναι στην πίστα(Σπάτα) για να δει το καρμπυρατέρ που δεν 'έπινε' σωστά την βενζινούλα του
φυσικά ,σκέφτικα, πως δεν πρέπει να χάσω την ευκαιρία ...στις 1900 λοιπόν ήμουν εκεί και εγώ αφού, πρώτα, πέρασα μια απο το σπίτι να πάρω φορμα,κρανος κ.λ.π.. με το κουστούμι χλωμό να έκανα.. με το που έφτασα εκεί είδα τον μηχανικάρα με το jokey μεσα στην πίστα, με το καρτακι μου, να γυριζεί και να ρυθμίζει. Να μην σας τα πολυλογό το καρτ δούλεψε και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να ...αδειάσω ένα ντεποζιτάκι.
Εντυπώσεις από το νεο καρμπυρατερ? (slide delorto 30αρι).
τι το ήθελα?????
Τα κακά
-Καμία σχεσή με το παλαιό , πολύ πιο 'racing' και πολυ πιο απόλυτο. Πρέπει να δουλεύει το καρτ 'ψηλά' γιατι αλλιως κρεμάει.
-Δεν συγχωρεί λάθος ταχύτητα στην στροφή ,πάλι κρεμάει..
-Δεν μπορώ να δωσω βόλτα σε φίλο που δεν έχει ξαναοδηγησει καρτ, θα του σβήσει σίγουρα.- Δεν είναι,τόσο, για μικρές πίστες.
Τα καλά
- Το κάρτ είναι σαφώς δυνατότερο.
- Η 'κλωτσιά' που τρως αν πατήσεις το γκάζι τέρμα είναι ...αλλού.
- Αν το δουλέψεις σωστά τρομάζουν και οι μέσα (οδηγός) και οι έξω (θεατές).
Το σημαντικότερο από όλα, διπλάσια απόλαυση χωρίς υπερβολή!!
καλημέρα.
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
μπλα μπλα μπλα
Με 'γειες, με 'γειες!
Με τη θεση του καθισματος εκανες κατι???
(ενα τηλεφωνο δεν παιρνεις, να ερθουμε να χαζεψουμε!)
Περιμενουμε δυναμομετρηση!Δεν ξερω, αν διαβασες τα γραφομενα μου, αλλα περιμενω γραναζι για αφιδνες, ετσι για να αισθανετε 'ανετα' το καρτακι σου
(αντε επιτελους να αρχισουν τα πραγματα να πηγαινουν καλα!)Καλημεριζω κι εγω!
(τελικα τι εφταιγε ?? )
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Με τη θεση του καθισματος εκανες κατι???τίποτα, άμα χάσω κανένα κιλό θα βολευτώ καλύτερα, ασε που μόλις μπείς στην πίστα τα ξεχνάς όλα !!
τωρα για συνάντηση χθες ήταν χλωμό γιατί δεν ήξερα ούτε εγώ αν θα δουλέψει οπότε....
από γρανάζι είμαι κομπλέ για μεγαλύτερη πίστα.
εφτεγε η συνδεσμολογία και τα ζιγκλερ.
επίσης με το ζόρι γυρισα 28secs ,και οχι καθαρο, αλλά με πολύ ζορι .... θελω προπόνηση και να το μαθω.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Εκτος αν τα παρω τελειως κρανα και παω να δωσω 4000 για ενα του κουτιου και να παει να ......, να μη πω τωρα!Προχθές πέρασα απο Αφίδνες.......στην βιτρίνα interpid με rotax max ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 4250 €
TECHNO με IAME(ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ) 3650 €...........
RM1 σαν καινούργιο 6000 €.
Τα μηχανήματα φτιάχνουν...........σχετικά εύκολα.....ίδωμεν...
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Η ζωή είναι όλο εκπλήξειςΧθές κατά της 17:00 χτυπάει το κινητό μου, ήταν ο μηχανικός που επισκευάζει το καρτάκι και μου είπε πως σε μισή ώρα θα είναι στην πίστα(Σπάτα) για να δει το καρμπυρατέρ που δεν 'έπινε' σωστά την βενζινούλα του
φυσικά ,σκέφτικα, πως δεν πρέπει να χάσω την ευκαιρία ...στις 1900 λοιπόν ήμουν εκεί και εγώ αφού, πρώτα, πέρασα μια απο το σπίτι να πάρω φορμα,κρανος κ.λ.π.. με το κουστούμι χλωμό να έκανα.. με το που έφτασα εκεί είδα τον μηχανικάρα με το jokey μεσα στην πίστα, με το καρτακι μου, να γυριζεί και να ρυθμίζει. Να μην σας τα πολυλογό το καρτ δούλεψε και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να ...αδειάσω ένα ντεποζιτάκι.
Εντυπώσεις από το νεο καρμπυρατερ? (slide delorto 30αρι).
τι το ήθελα?????
Τα κακά
-Καμία σχεσή με το παλαιό , πολύ πιο 'racing' και πολυ πιο απόλυτο. Πρέπει να δουλεύει το καρτ 'ψηλά' γιατι αλλιως κρεμάει.
-Δεν συγχωρεί λάθος ταχύτητα στην στροφή ,πάλι κρεμάει..
-Δεν μπορώ να δωσω βόλτα σε φίλο που δεν έχει ξαναοδηγησει καρτ, θα του σβήσει σίγουρα.- Δεν είναι,τόσο, για μικρές πίστες.
Τα καλά
- Το κάρτ είναι σαφώς δυνατότερο.
- Η 'κλωτσιά' που τρως αν πατήσεις το γκάζι τέρμα είναι ...αλλού.
- Αν το δουλέψεις σωστά τρομάζουν και οι μέσα (οδηγός) και οι έξω (θεατές).
Το σημαντικότερο από όλα, διπλάσια απόλαυση χωρίς υπερβολή!!
καλημέρα.
Μ'άρεσουν οι εκπλήξεις.........γενικώς
Κωστή καλορίζικο και με μπόλικη διασκέδαση χωρίς 'ασθένειες' εύχομαι.Πίνε μπενζίνες να χάσεις κιλά......
Για λίγο δεν σε πρόλαβα.Ήμουν στην πίστα 9 και κάτι,για κάποια συζήτηση που είχαμε.Με τα φώτα πάντως είναι τέλεια.Να κανονίσουμε και κάποια απογευματινοβραδυνή εξόρμηση,όταν θα έχει φεγγάρι να απολαύσουμε...............
tm Θα σφάξουμε το θηρίο και θα δούμε τι θα χρειαστεί, μην προτρέχεις...μόνο να τρέχεις γρήγορα θέλουμε και να κατεβάζεις χρόνους...
-
Αφού δεν έχει άμμεση δράση ιδού έμμεση τέτοια......
Σαββάτο έχει στην πίστα στις Αφίδνες αγώνα Supermoto... ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ 'ΞΑΠΛΕΣ'ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΗΧΟΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΑ !!!!!!!!!!
***Κυριακή ***φιλικός αγώνας καρτ στην πίστα της Αγ.Μαρίνας. !!!!!!!!!!
Μήπως να πάω και στα δύο ??????? Παρέα ποιός θάρθει ??????
Και βέβαια κατ'οίκον επίσκεψη των 'νοσηλευτών' για τον 'ασθενή' με παρουσία του αρχιμ.........γιατρού.Βεβαίως,βεβαίως......
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Νικο, στη χειροτερη θα ειμαι -2.200 ευρωπουλα...
Εκτος αν τα παρω τελειως κρανα και παω να δωσω 4000 για ενα του κουτιου και να παει να ......, να μη πω τωρα!Πώς αλλάζουν έτσι τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη... Θυμάσαι τι μου έλεγες την περασμένη Παρασκευή?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Πώς αλλάζουν έτσι τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη... Θυμάσαι τι μου έλεγες την περασμένη Παρασκευή?
Οχι... για θυμησε μου...
(αληθεια, τι ελεγα ??? ) -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Πώς αλλάζουν έτσι τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη... Θυμάσαι τι μου έλεγες την περασμένη Παρασκευή?
Οχι... για θυμησε μου...
(αληθεια, τι ελεγα ??? )Αντε, Τριαντάφυλλε, τα'χασες τελείως... Τα δίχρονα σου καταστρέφουν το μυαλό σιγά σιγά!
Μου έλεγες για το χαμηλό κόστος όσων έχεις ακόμα να κάνεις για το kart και μετά θα είσαι εντάξει... (γύρω στα 200 € αν δεν κάνω λάθος?)
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Μου έλεγες για το χαμηλό κόστος όσων έχεις ακόμα να κάνεις για το kart και μετά θα είσαι εντάξει... (γύρω στα 200 € αν δεν κάνω λάθος?)
Πραγματικα, τα ανταλλακτικα του, τοσο εχουν, αλλα εδω ισως να μιλαμε για καταστροφη του κινητηρα...
Anyway, θα ξερω αυριο!
Αν με δειτε στον γερακα να κανω με ενοικιαζομενο, αφηστε μεσιστιες τις σημαιες! -
παντος δεν νομίζω πως είναι και έυκολο γενικά να πάθεις κάποια ζημία που πρέπει απλά να πετάξεις τον κινητήρα. Συνήθως φτιάχνεται το μοτέρ. Μπορεί να έχει μαγαλύτερο κόστος από ένα service αλλά όχι και να είναι για ανταλακτικά!!.
Περιμένουμε την διάγνωση από το ιατρικό team..
καλο σ/κ σε όλους
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
παντος δεν νομίζω πως είναι και έυκολο γενικά να πάθεις κάποια ζημία που πρέπει απλά να πετάξεις τον κινητήρα. Συνήθως φτιάχνεται το μοτέρ. Μπορεί να έχει μαγαλύτερο κόστος από ένα service αλλά όχι και να είναι για ανταλακτικά!!.Περιμένουμε την διάγνωση από το ιατρικό team..
καλο σ/κ σε όλους
Κωστη, εννοουσα τα ανταλλακτικα που παρηγγειλα και περιμενω να μου ερθουν.. (καμπανα, καρβουνακια, γραναζια, αλυσιδες κλπ κλπ κλπ)
Αν επισκευαζεται, θα το κανω μονος μου!
Θα εχω το πρωτο rotax-tm -
Μετά από την παραίνεση του tm, να σας γράψω ένα ποστ με τις εμπειρίες μου από το καρτ που είχα ο ίδιος.
Απογοητευμένος (φαντάζομαι όπως οι περισσότεροι) από τα καρτ που μπορούσα να νοικιάσω (τουλάχιστον το '97) αποφάσισα μαζί με έναν φίλο μου να πάρουμε μισό μισό ένα καρτ αγωνιστικό, δίχρονο 100 κυβικά.
Τελικά (αφού είχαμε πάρει τηλέφωνο και σβάρνα ΟΛΑ τα μαγαζιά που μπορέσαμε να βρούμε) εντοπίσαμε σε καλή αναλογικά με την κατάστασή του ένα σασί Τίμπι με μοτέρ Φοξ (στις 580.000 δρχ). Έδειχνε καλό, δεν είχε χτυπήματα στο σασί, και το μοτέρ καλό έδειχνε, οπότε το πήραμε. Σημειωτέον πως το φτηνότερο που βρίσκαμε δεν έπεφτε κάτω από 450.000 δρχ με τραγική τουλάχιστον εμφάνιση, και καινούρια έκαναν πάνω από τα διπλά.
Ένα ΜΕΓΑΛΟ μας έξοδο ήταν πως το μόνο αμάξι που μπορούσε να κουβαλήσει το καρτ ήταν η 30ετίας 2λιτρη Μερσεντές του φίλου μου, που έπινε (και συνεχίζει να πίνει) πολλή βενζίνη στο δρόμο, οπότε η όποια μετακίνηση του καρτ μας κόστιζε πολύ, ιδίως αφού ο φίλος μου μένει Παπάγου και εγώ Μαρούσι, και το καρτ χώραγε να αποθηκευτεί μόνο στο Μαρούσι... (Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για 19χρονους φοιτητες με ανάλογο μπάτζετ!)
Πάμε πρώτη φορά στα Κιούρκα Σάββατο, για να είναι και ο 'μηχανικός' που μας το πούλησε. Καταπληκτικό, πρωτόγνωρη αίσθηση, μάλιστα ήταν και η πρώτη (και μοναδική) φορά που ήρθε ο πατέρας μου να δει κάτι που έκανα και είχε σχέση με μηχανοκίνητο αθλητισμό (σε ράλι ποτέ... ).
Δυστυχώς δεν κάναμε όσο θέλαμε, γιατί η εξάτμιση έσκασε, και το τελευταίο της μέρος το μάζεψα από κάποια γωνία (ευτυχώς θυμόμουν που... το έσπειρα) και έπρεπε να κολληθεί. Η εξάτμιση έδειχνε μπουκωμένη, και το μοτέρ δεν έδειχνε πολύ πρόθυμο, αλλά ίσως έφταιγε ο υγρός καιρός (το πήγαινε σε βροχή) μας είπε ο 'μηχανικός'. Είχε και μια ψιλοσκισμένη πίπα για το μπουζί που ίσως έφταιγε, οπότε και την άλλαξε.Τελικά φτιάχτηκε η εξάτμιση, και νά'σου το πρώτο χαρτζηλικάκι του, συν το ότι έπρεπε να πάμε στην Μεταμόρφωση να το αφήσουμε, και άλλη μια φορά να το πάρουμε...
Ξαναπάμε καθημερινή, και τελικά μας βγήκε το λάδι. Στην κυριολεξία, αφού το λάδι (με βενζίνη φυσικά) του καρτ βγήκε από την εξάτμιση...) Δεν έπαιρνε μπρος με τίποτα. Και λάδωνε τα πανάκριβα καρτόμπουζα πανεύκολα... Τηλεφωνικά μας είπε να βάζουμε για λίγο ένα μπουζί από την Μερσεντές να ξελαδώνει για 1-2 γύρους. Τζίφος και πάλι, οπότε φεύγοντας από Κιούρκα το αφήνουμε Μεταμόρφωση για άλλη μία 'κούρα'... Πέραν μεταφοράς, μπουζί και συνεργείου είχαμε πληρώσει και την πίστα (5.000 δρχ τότε) και δεν καναμε ούτε γύρο... Δηλαδή κάναμε, ανθρωπήλατα... Μισό γύρο τον έσπρωξα εγώ, μισό γύρο με έσπρωξε εκείνος, και άλλον ένα τον έσπρωξα μαζί με τον Αλβανό φύλακα της πίστας μπας και πάρει μπρος το ρημάδι...
Αφού το πήραμε όταν 'φτιάχτηκε', πήγαμε πάλι για βόλτα. Αυτήν την φορά ψιλοδούλευε (σαν την πρώτη ημέρα), και μην γνωρίζοντας τι 'έπρεπε' να κάνει το μοτέρ νομίζαμε πως ήταν εντάξει. Βέβαια κάθε 10 γύρους λάδωνε (κατέστρεφε δηλαδή) τα μπουζί, μπούκωνε, αλλά πήγαινε. Σε κάποιο γύρο ένιωσα ένα τρέμουλο στο καρτ, και μετά 2-3 στροφές ΄φέρνω ατέλειωτες σβούρες και καλύπτομαι σε ένα σύννεφο καπνού, χωρίς να ξέρω που είμαι και τι γίνεται, και να κρατιέμαι από το τιμόνι σφιγμένος όσο μπορώ, μην είμαι στην μέση του δρόμου αόρατος και με εμβολίσουν... Τελικά είχε φύγει ο πίσω αριστερός τροχός (έκανε 200 μέτρα και σταμάτησε στην μάντρα) επειδή το μουαγιέ ήταν χαλαρό, και τελικά έσπασε κιόλας, οπότε φύγαμε πάλι για Μεταμόρφωση... Μάλιστα δεν είχε 'τέτοιο' μουαγιέ, και αναγκαστήκαμε και πήραμε 'αλλιώτικα' ζευγάρι...
Επόμενη φορά πάλι στα Κιούρκα (ούτε λόγος για πίστες ακόμα πιο μακρυά από την Μεταμόρφωση... ) και πάλι να ρετάρει, αλλά αυτήν την φορά να μην έχει και καθόλου φρένα. Όταν πλέον μπούκωσε εντελώς από το ρετάρισμα πάλι Μεταμόρφωση, να φτιάξει και τα φρένα...
Επόμενη φορά πάλι στα Κιούρκα, αυτήν την φορά να δουλεύει πάλι ψιλοεντάξει, τα φρένα πάλι εντελώς νεκρά, αλλά δε βαρέσαι, αφού δουλεύει πάμε!! Λίγο περισσότερη τιμονιά, λίγο νωρίτερα άφημα γκαζιού, και όλα καλά! Σε κάποιο γύρο (ΠΑΝΤΑ εγώ ήμουν ο γκαντέμης... ) σπάει το ελατηριάκι που επαναφέρει το γκάζι, και μένω με ΤΕΡΜΑ γκάζι, φυσικά και χωρίς φρένα. Κάνω όλο το γύρο με τιμονιές, βεριόμουν να το τετακώσω να σβήσει, γιατί θα είχε πάλι κουβάλημα... (ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ πόσεσ φορές έκανα τον γύρο περπατώντας και κουβαλώντας καρτ στο καροτσάκι...). Μπαίνω λοιπόν στα πιτς με τα ΟΛΑ, ο Αλβανός να ωρύεται και να χτυπιέται πως θα τους σκοτώσω όλους (΄΄αλλοι 2 ήταν) και τετακέ να σβήσει. Μόλις κατάλαβε τι είχα πάθει έμεινε άφωνος...
Αφού 'ξαναφτιάχτηκε' πάμε άλλη μια φορά, αυτή την φορά ΤΟΣΟ εκνευρισμένοι, που θέλαμε τα το ξεφορτωθούμε πλέον... Πλέον είχε πάει και η χρήση της πίστας 7-8.000 (ή ήταν 5.000 και άλλες 2-3.000 ο κάθε επιπλέον οδηγός και ήμασταν ούτως ή άλλως δύο, δε θυμάμαι...) και ναι, ω, του θαύματος αρχίζει πάλι να ρετάρει και να λαδώνει τα μπουζί...
Κάποια στιγμή εμφανίζεται ο Καμιτσάκης και με τη μία μας λέει πως το καρτ έχει ηλεκτρικό πρόβλημα. Αφού το έψαξε λίγο ο ίδιος, διαπίστωσε πως το ελατήριο μέσα στην πίπα ήταν στριμμένο κατά 90 μοίρες, οπότε δεν εφάρμοζε καλά στο μπουζί, απλά ακούμπαγε, οπότε ΓΙΑΥΤΟ και όοοοοοοολα τα ρεταρίσματα, λαδωμένα μπουζί, μπουκωμένες εξατμίσεις (δεν σας ανέφερα για αυτές, γιατί από κάποιο σημείο και έπειτα έμαθα να τις καίω να φύγει η λαδούρα και να τις κολλάω στο ΤΕΙ ή σε ένα γείτονά μου που έχει κόλληση, οπότε δεν μας κόστιζαν πλέον σε χρήμα...)
Με το που φτιάχνει την πίπα το καρτ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ!!! Το μπουζί που του βάλαμε έμεινε πλέον ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, και δεν ξαναπαρουσίασε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα!!!Από τότε άρχισε μια πολύ καλή περίοδος, όπου πραγματικά πληρώναμε μόνο πίστα, βενζινόλαδα, και την βενζίνη της Μερσεντές. Το σημαντικότερο δεν χρειαζόμασταν πλέον τον αλητάκο που μας είχε 'πιάσει κότσο'...
Κάποια στιγμή πάμε στον Άγιο Κοσμά για αλλαγή. Κάναμε καρτ ατέλειωτες ώρες!! Κάτι τα λάστιχα που είχαν σκληρύνει και δεν κράταγαν τόσο, κάτι ο Άγιος Κοσμάς που κρατούσε λιγότερο από τα Κιούρκα, κάτι που τα χέρια μας είχαν συνηθίσει το καρτ, δεν κουραζόμασταν με τίποτα!!! Η χαρά του τρελλού!!! Το καρτ έσβηνε κάθε 15-30 λεπτά να αλλάξει οδηγός, ή και να γεμίσει βενζίνη (πάνω από 30 λίτρα κάψαμε εκείνη τη μέρα). Την ώρα όμως που έκανα καρτ με τον ήλιο να δύει, στο τελείωμα της μεγάλης ευθείας έδυσε και το μοτέρ του καρτ... Έτσι απλά, εκεί που ωρυόταν (ελλείψη χρημάτων είχαμε μείνει με το κοντό γρανάζι με το οποίο το αγοράσαμε) σώπασε ξαφνικά, μπλοκάρισαν οι πίσω τροχοί και με κινήσεις αλά Χαϊλάντερ ίσα που απέφυγα την κολώνα (χρονομέτρηση νομίζω; )Δεν ήταν τόσο τα χρήματα της επισκευής, κάτι περίπου σε 25-30.000 δρχ, αλλά ως ξαναέβγαλε προβλήματα, οπότε και αποφασίσαμε να το δώσουμε, αφού όμως είχαμε χαρεί ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ!!! Μάλιστα είχαμε μάθει πόσο πάει αν κολλήσει το μοτέρ, και το είχαμε πάρει απόφαση να μην αλλάξουμε ούτε μπιέλα (και καλά στις 6 ώρες...) ούτε έμβολο (και καλά στις 18) ούτε χιτώνιο (ούτε θυμάμαι κάθε πότε), αλλά όλα μαζί όταν κολλήσει. Και τελικά δίκιο είχαμε, αφού άντεξαν όλα ΠΟΛΛΕΣ περισσότερες ώρες από όσο μας έλεγαν στην αρχή. Μεγάλο πρόβλημα ήταν πως ελλείψη συμπλέκτη έπαιρνε μπρος μόνο αν κάποιος άλλος σε έσπρωχνε, και πάντα έπρεπε να πηγαίνουμε παρέα, και τα προγράμματά μας δεν ταίριαζαν πάντα... Επίσης σε κάθε τετακέ του άλλου έσβηνε και έπρεπε να πας εσύ με τα πόδια όλη την πίστα να τον βάλεις μπρος πάλι σπρόχνωντας, και συνήθως μέχρι να επιστρέψεις στα πιτς πάλι θα το είχε τετακώσει...
Τελικά θα ξαναέπαιρνα καρτ, και μάλιστα μεταχειρισμένο. Άλλωστε το κάρτ όντως 'αστέρι' ήταν (λέξη του 'μηχανικού' όταν μας το πασάριζε), απλά ο τυπάκος ήταν ή άσχετος, ή αλήτης εκμεταλλευτής, ή μάλλον λίγο κι απ τα δύο, και γιαυτό και μας πήγε τόσο 'το μαλλί'. Η εμπειρία οδηγικά είναι κορυφαία για όχι μόνο αυτό το μπάτζετ, αλλά και για σημαντικά μεγαλύτερα.
Αυτό που θα πρόσεχα αν αγόραζα σήμερα καινούριο είναι να μην έχει χτυπήματα (σοβαρά μιλάω, όχι για γρατζουνιές κλπ) στο σασί, και να δείχνει εν γένει περιποιημένο. Αν κανείς μπορεί να το ελέγξει και παραέρα ακόμα καλύτερα.
Επίσης θα κοίταζα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πάρω κάτι με φυγοκεντρικό συμπλέκτη που να παίρνει εμπρός με σκοινί που τραβάς (σαν μηχανή γκαζόν, ή μικρή εξωλέμβια), αλλιώς θα πάθει η μέση σου... Δε λέει με τίποτα...
Δεν θα έπαιρνα με ταχύτητες. Όσο πιο απλό, τόσο πιο αξιόπιστο. Το καταλαβαίνεις μόνο όταν αρχίσει να σου βγάζει ζημιές...
Και για το λόγο αυτόν θα προτιμούσα κάτι με αξιόπιστο κινητήρα. Κάποια έχουν κινητήρα μηχανής, που εξ'ορισμού είναι πιο αξιόπιστος, αφού είναι για περισσότερα χιλιόμετρα χωρίς σέρβις (τα ρόταξ δεν είναι αυτά; )Το καλύτερο είναι να μπορείς να λύσεις και να δέσεις βασικά πράγματα (πχ τα μουαγιέ, κάθισμα, όλες τις βίδες αν είναι στερεωμένες καλά, κλπ), και όσο παραπάνω μπορείς, τόσο το καλύτερο. Με τον καιρό μαθαίνεις ηχητικά τα προβλήματα του κινητήρα και βοηθάει στην επίλυση.
Αυτά, και ελπίζω να μην σας κούρασα... (αν και εγώ κουράστηκα να γράφω... 70 λεπτά )
Υ.Γ. μην τα βάλετε με τον tm, που μου ζήτησε να γράψω, δεν νομίζω να είχε υπόψη του πως θα γράψω τόσα... -
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ?
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ