-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τα σπάει το παλιό βιντεάκι!Καλά, στο πιο καινούριο είδαμε μόλις 2 (ολογραφως ΔΥΟ) καθαρες εκκινησεις! Ιδιαίτερα στο 7:37 οι μισοί δεν έστριψαν ποτέ!
Μήπως ολοι αυτοί οι νεολαιοι, που τα μυαλά τα εχουν εκτός κράνους (και καλα κάνουν ) παραείναι πολλοί. Πόιός θα πρωτοστρίψει, ολοι θελουν να χωθούν........χαμος παντως και χωρίς θυματα απότι καταλαβα.......
-
Ανθρώπινα σίγουρα όχι...αλλά καρτ, σίγουρα ναι.
Πόσοι άξονες να στράβωσαν?
Σασί?
-
Μήπως ολοι αυτοί οι νεολαιοι, που τα μυαλά τα εχουν εκτός κράνους (και καλα κάνουν ) παραείναι πολλοί. Πόιός θα πρωτοστρίψει, ολοι θελουν να χωθούν........χαμος παντως και χωρίς θυματα απότι καταλαβα....... [/quote]
εγω να θυμησω μια ατακα του AYRTON SENNA :''if you're not going for a gap that exists your no longer a racing driver.'
σε ελευθερη μεταφραση οι αγωνες μηχανοκινητων θελουν και λιγο θρασος...... -
Αύριο τρέχουμεεεε??
Από τη Τετάρτη είμαι στο κρεββάτι με πυρετό, σήμερα είμαι καλά και αύριο είμαι έτοιμος!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αύριο τρέχουμεεεε??Από τη Τετάρτη είμαι στο κρεββάτι με πυρετό, σήμερα είμαι καλά και αύριο είμαι έτοιμος!
και την δευτερα θα εισαι παλι στο κρεββατι!!! η τρελα δε παει στα βουνα παει στο καρτοδρομο!!!!
-
Ο χρήστης toliskal έγραψε:
Αύριο τρέχουμεεεε??
Από τη Τετάρτη είμαι στο κρεββάτι με πυρετό, σήμερα είμαι καλά και αύριο είμαι έτοιμος!
και την δευτερα θα εισαι παλι στο κρεββατι!!! η τρελα δε παει στα βουνα παει στο καρτοδρομο!!!!
Από χθες το απόγευμα δεν έχω πυρετό...και σήμερα είμαι όλη μέρα μέσα. Έχω κόψει φλέβα.
Αύριο θα έχει σούπερ καιρό...ό,τι πρέπει για καρτ.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
easykart, δεν το σκεφτεσαι?Αλήθεια παιδιά, γιατί όχι easykart? Κάπου μέσα στην ενότητα αυτή διάβασα ότι δεν είναι καλά επειδή θέλουν πολύ λάδι και έχουν σύντομα σέρβις. Δηλαδή ποιο είναι το extra κόστος τους από ένα π.χ. Rotax, Iame, Votrex Rok? Το γεγονός ότι είναι αερόψυκτα -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- δεν τα κάνει πιο απλά στη συντήρηση? Με ενδιαφέρει να αγοράσω ένα, γι' αυτό και σας ρωτάω. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Μετά το greek-karting να και το greek kart community...
ελπίζω να μην τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι...!
Εγώ; Μόνα τους μπαίνουν...
Πάντως ο μέσος έλληνας καρτίστας δεν πρέπει να έχει παράπονο.
Και http://www.kart.gr
και http://www.ekart.gr
και http://www.kartingnews.gr
και http://www.kartnews.grΠολύπλευρη ενημέρωση και ας μπερδεύει καμιά φορά τα μπούτια του...
ξεχασες να βάλεις το http://www.greek-kart.gr και πολλά άλλα ακόμη! Τα άτιμα όλα ίδια είναι!
Πέρα από την πλάκα στο Kartnews.gr ή e-kart.gr μπορεί όποιος θελει να στειλει για δημοσιευση οτιδήποτε σχετικό με το Καρτ. Είναι απλά ανοιχτό για όλους όσους ασχολούνται με το Καρτ. Εχω διαβάσει εδώ κατα καιρούς χρηστικότατες συμβουλές μόνο που χάνονται στις άπειρες σελίδες που έχουν ανοίξει, καθώς υπάρχει μόνο ένα θέμα για το Καρτ!
Η ανάλυση που έγινε για τα Rotax στα προηγούμενα post ήταν απλά ανεπανάληπτη και πραγματικά έδωσε πολλές απαντήσεις τουλάχιστον σε εμένα.
-
Ο χρήστης chris_rotax έγραψε:
ξεχασες να βάλεις το http://www.greek-kart.gr και πολλά άλλα ακόμη! Τα άτιμα όλα ίδια είναι!Είδες τα άτιμα;!;
Καιρός τώρα και για το www.greekkart.gr...
-
Ο χρήστης soluccello έγραψε:
easykart, δεν το σκεφτεσαι?
Αλήθεια παιδιά, γιατί όχι easykart? Κάπου μέσα στην ενότητα αυτή διάβασα ότι δεν είναι καλά επειδή θέλουν πολύ λάδι και έχουν σύντομα σέρβις. Δηλαδή ποιο είναι το extra κόστος τους από ένα π.χ. Rotax, Iame, Votrex Rok? Το γεγονός ότι είναι αερόψυκτα -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- δεν τα κάνει πιο απλά στη συντήρηση? Με ενδιαφέρει να αγοράσω ένα, γι' αυτό και σας ρωτάω. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
Εμένα αυτό που με προβληματισε όταν το πρωτοέψαχνα ήταν οι πολύ λίγες συμμετοχές στο πρωτάθλημα easyKart στην Ελλάδα. Βέβαια όχι ότι στα άλλα κύπελλα υπάρχουν και πολύ περισσότερες συμμετοχές αλλά ενώ ήμουν έτοιμος για easy αυτο ήταν που με σταμάτησε αρχικά. Περίμενα ότι λόγο του ενιαίου χαρακτήρα του και της ευκολίας του ότι θα πρεπε να έχει μεγάλη απήχηση.
Μηχανικά σίγουρα είναι πιο easy από όλα τα άλλα και ακούγοντας και από όσους απέκτησαν easy δεν υστερούν μάλλον και σε επιδόσεις. Ανάλογα βεβαια τις απαιτησεις πιστευω ότι αν δεν εχεις ιδέα ίσως να αποτελούν και μια καλή αρχική λύση.Η δικιά μου επιλογή για αρχή ήταν ένα Maranello RS8 - Rotax Max και τώρα όλα με σπρώχνουν.. σε TM κινητήρα KF2 αν και το Rotaxaki δεν θελω να το δώσω με τίποτα μια και μου χει βγει απροβλημάτιστο και με απλά λόγια 'ξυρίζει'.
-
Αλήθεια παιδιά, γιατί όχι easykart? Κάπου μέσα στην ενότητα αυτή διάβασα ότι δεν είναι καλά επειδή θέλουν πολύ λάδι και έχουν σύντομα σέρβις. Δηλαδή ποιο είναι το extra κόστος τους από ένα π.χ. Rotax, Iame, Votrex Rok? Το γεγονός ότι είναι αερόψυκτα -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- δεν τα κάνει πιο απλά στη συντήρηση? Με ενδιαφέρει να αγοράσω ένα, γι' αυτό και σας ρωτάω. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
Μη μπερδεύεσαι.
Το easykart είναι σασί. Το μοτέρ που φοράνε είναι iame.
Μια χαρά είναι και τα δύο για κάποιον πρωτάρη.
====================
Σε λίγο φεύγω για καρτόδρομο...ποιός ακολουθεί???
-
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να συμμετέχω σε αγώνες..το χόμπυ μου θέλω να γίνει/κάνω. Για το λόγο αυτό μάλιστα κοίταξα στο πακέτο easykart. Διάβασα ότι χρειάζονται σέρβις κάθε 15-20 ώρες, λίγο λιγότερες ώρες από τους γνωστούς υδρόψυκτους κινητήρες της αγοράς. Το κόστος χρήσης είναι αυτό που με φοβίζει, διότι δεν ξέρω τις ζημιές που βγάζει, τις ακριβείς ανάγκες για συντήρηση -κυρίως του κινητήρα-, το κόστος των ανταλλακτικών. Θεωρητικά, αφού δεν έχουν ψυγείο, τρόμπα νερού, κτλ δε θα είναι λιγότερο απαιτητικοί? Επίσης, δεν ξέρω αν τους καλοκαιρινούς μήνες με τις αφόρητες ζέστες ο αερόψυκτος κινητήρας του θα αντιμετωπίζει προβλήμα. Αυτό που έχω βρει είναι ότι αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα.
Σε πρώτη φάση με ενδιαφέρει ένα πακέτο (σασί-κινητήρας) προσιτό, με σχετικά χαμηλό κόστος συντήρησης για να μπορέσω να μάθω να κινούμαι σωστά σε μια πίστα. Να μάθω γενικά με άλλα λόγια. Αφού θεωρήσω ότι έχω φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, τότε θα έχω κι εγώ τους δικούς σου 'προβληματισμούς' (για ΤΜ κινητήρα ΚF2, κτλ) με το επόμενο στάδιο -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μη μπερδεύεσαι.
====================
Αν έχω καταλάβει καλά το easykart είναι ένα έτοιμο πακέτο. Σασί της birel και κινητήρας iame (τώρα bmb). Τουλάχιστον εγώ σ' αυτό αναφέρομαι. Αν έιναι πιο αργό ή πιο γρήγορο από ένα π.χ. rotax δεν με ενδιαφέρει. Αν είναι καλά, αξιόπιστα και με χαμηλό κόστος συντήρησης νοιάζομαι. Εσείς εκεί στις πίστες που τρέχετε, δεν έχετε συναντήσει και μιλήσει με κατόχους easykart? Αν ναι, τι σας λένε?
-
Μη μπερδεύεσαι.
====================
Αν έχω καταλάβει καλά το easykart είναι ένα έτοιμο πακέτο. Σασί της birel και κινητήρας iame (τώρα bmb). Τουλάχιστον εγώ σ' αυτό αναφέρομαι. Αν έιναι πιο αργό ή πιο γρήγορο από ένα π.χ. rotax δεν με ενδιαφέρει. Αν είναι καλά, αξιόπιστα και με χαμηλό κόστος συντήρησης νοιάζομαι. Εσείς εκεί στις πίστες που τρέχετε, δεν έχετε συναντήσει και μιλήσει με κατόχους easykart? Αν ναι, τι σας λένε?
Νίκο, έχει δίκιο ο φίλος.
Easykart είναι το πακέτο, σασσί-μοτέρ.
Από 'κει και πέρα, το σασσί είναι Birel και το μοτέρ ΙΑΜΕ.
2 + σήμερα!!!!
-
Σωστά.
Έχουν και κάποιοι από εδώ easykart, μπορούν να σου πούνε.
Πιστεύω ότι για αρχή είναι πολύ καλή επιλογή.
Δε καρτάραμε πολύ σήμερα. Λίγο το πλευρό που το χτύπησα πάλι, λίγο το φρένο που είχε θέμα...έκανα μόνο 3 σκέλη.
Δε πειράζει...συμβαίνουν αυτά.
Ένα έχω να πω...το σασί κρατάει απίστευτα όταν γλιστράει κάτω. Όνειρο!
-
ΚΑΡΤΑΡΑΜΕ καλα σημερα οπως λεει και ο Νικος,φοβερη μερα αψογος καιρος η ROKαρα απλως πυροβολαγε και σημερα,και οταν σε καποια στιγμη ηρθε ο Θανασακης ο Χατζογλου και το εκανε βολτα(απο τα μεγαλα ταλεντα του χωρου) εγραψε ενα απιστευτο νουμερο για Κυριακη χωρις γομα 43,65 .
Για μια φορα ακομα εμεινα εκπληκτος με τα τρομερα σασι της ...CRG...οταν πηρα και εκανα βολτα το BLACK STAR του Νικου(πρωτη φορα οδηγησα αυτο το μοντελο)οταν η πιστα στην αρχη ηταν σαπουνι αυτο με ταλαιπωρημενα VEGA XP κραταγε και εστριβε απιστευτα, ενω σε αντιθεση το δικο μου ROAD REBEL που γλιστραγε και με πιο καλο λαστιχο, VEGA XH, βεβαια αργοτερα οταν αρχισε να εχει γομα αρχισε το σασι να δουλευει. Ολα λοιπον ηταν τελεια, ελπιζω την αλλη Κυριακη να εχει τον ιδιο καλο καιρο.
Οσο για το φιλο που λεει για το πακετο easykart ,εγω προτεινω(γνωμη μου) ενα πακετο συγχρονο 2007-2010 υδροψυκτο με μπροστινα φρενα και προφυλακτηρα πισω πλαστικο(καλυτερη μεταπωληση),το μοτερ αναγκαστικα θα ειναι η Rotax η ROK γιατι το IAME X30 δεν εχει πουλησει αρκετα μοντελα,οσο για τα μοντελα KF2 ,KF3,καποια που παιζουν στις αγγελιες και ειναι ακριβα, και δεν ειναι για πρωταρη. Οσο για το σασι οποιοδηποτε και να παρει,για τον πρωταρη θα ειναι πολυ καλο.
Τα easykart εχουν το πλεονεκτημα οτι ειναι καπως φθηνα αλλα και το μειονεκτημα οτι ειναι πακετο 15αετιας σουλουπωμενο με συγχρονα πλαστικα και αυτοκολητα,και οταν αργοτερα θα κανεις βολτα με ενα συγχρονο καρτ θα ξενερωσεις τοσο πολυ που θα θες να το φουνταρεις απο το Σουνιο που εχει και βαθεια νερα -
Ο χρήστης tuners έγραψε:
ΚΑΡΤΑΡΑΜΕ καλα σημερα οπως λεει και ο Νικος,φοβερη μερα αψογος καιρος η ROKαρα απλως πυροβολαγε και σημερα,και οταν σε καποια στιγμη ηρθε ο Θανασακης ο Χατζογλου και το εκανε βολτα(απο τα μεγαλα ταλεντα του χωρου) εγραψε ενα απιστευτο νουμερο για Κυριακη χωρις γομα 43,65 .
Για μια φορα ακομα εμεινα εκπληκτος με τα τρομερα σασι της ...CRG...οταν πηρα και εκανα βολτα το BLACK STAR του Νικου(πρωτη φορα οδηγησα αυτο το μοντελο)οταν η πιστα στην αρχη ηταν σαπουνι αυτο με ταλαιπωρημενα VEGA XP κραταγε και εστριβε απιστευτα, ενω σε αντιθεση το δικο μου ROAD REBEL που γλιστραγε και με πιο καλο λαστιχο, VEGA XH, βεβαια αργοτερα οταν αρχισε να εχει γομα αρχισε το σασι να δουλευει. Ολα λοιπον ηταν τελεια, ελπιζω την αλλη Κυριακη να εχει τον ιδιο καλο καιρο.
Οσο για το φιλο που λεει για το πακετο easykart ,εγω προτεινω(γνωμη μου) ενα πακετο συγχρονο 2007-2010 υδροψυκτο με μπροστινα φρενα και προφυλακτηρα πισω πλαστικο(καλυτερη μεταπωληση),το μοτερ αναγκαστικα θα ειναι η Rotax η ROK γιατι το IAME X30 δεν εχει πουλησει αρκετα μοντελα,οσο για τα μοντελα KF2 ,KF3,καποια που παιζουν στις αγγελιες και ειναι ακριβα, και δεν ειναι για πρωταρη. Οσο για το σασι οποιοδηποτε και να παρει,για τον πρωταρη θα ειναι πολυ καλο.
Τα easykart εχουν το πλεονεκτημα οτι ειναι καπως φθηνα αλλα και το μειονεκτημα οτι ειναι πακετο 15αετιας σουλουπωμενο με συγχρονα πλαστικα και αυτοκολητα,και οταν αργοτερα θα κανεις βολτα με ενα συγχρονο καρτ θα ξενερωσεις τοσο πολυ που θα θες να το φουνταρεις απο το Σουνιο που εχει και βαθεια νεραΤόσο χάλι δηλαδή?? Δηλαδή ακόμη και ένα μεταχειρισμένο easykart 125cc με 1.700-1.900 να βρω να το αποφύγω?
-
Με 1700-1900 παιρνεις καλο σχετικα καρτ(μεταξυ 2005 2007),για easykart αυτα τα λεφτα ειναι ειναι παρα πολλα,εγω προσωπικα ποτε δεν θα το επαιρνα αυτο το καρτ,καλυτερα να δωσεις 500 ευρω για ενα 100αρι με εξωτερικη μιζα(οχι σπρωχτο)και θα σου μεινουν και λεφτα στην ακρη.
Εγω σου προτεινω εαν δεν εχεις 2500-3000 να κανεις υπομονη και να τα μαζεψεις και να πας οπως προειπα σε κατι συγχρονο,αυτοματο,μιζατο ,υδροψυκτο. -
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Με 1700-1900 παιρνεις καλο σχετικα καρτ(μεταξυ 2005 2007),για easykart αυτα τα λεφτα ειναι ειναι παρα πολλα,εγω προσωπικα ποτε δεν θα το επαιρνα αυτο το καρτ,καλυτερα να δωσεις 500 ευρω για ενα 100αρι με εξωτερικη μιζα(οχι σπρωχτο)και θα σου μεινουν και λεφτα στην ακρη.
Εγω σου προτεινω εαν δεν εχεις 2500-3000 να κανεις υπομονη και να τα μαζεψεις και να πας οπως προειπα σε κατι συγχρονο,αυτοματο,μιζατο ,υδροψυκτο.Για να επιμένεις κάτι θα ξέρεις, οπότε εγκαταλείπω την ιδέα του easykart. Είδα άλλωστε πως λίγο καιρό πριν ο Νίκος πούλησε περίπου 1.600 ευρώ κάτι σχετικά καλό, οπότε ενδεχομένως να πάω κι εγώ για κάτι τέτοιο για αρχή. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να υπολογίσω και τον απαραίτητο εξοπλισμό (ρούχα, κράνος, εργαλεία, κτλ) που στην καλύτερη πρέπει να είναι 800-900 ευρώ!! Άρα τα 2.500-3.000 ανεβαίνουν στα 4.000!!! Αν βρείτε κάποια ευκαιρία..σφυρίξτε παιδιά
-
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να συμμετέχω σε αγώνες..το χόμπυ μου θέλω να γίνει/κάνω. Για το λόγο αυτό μάλιστα κοίταξα στο πακέτο easykart. Διάβασα ότι χρειάζονται σέρβις κάθε 15-20 ώρες, λίγο λιγότερες ώρες από τους γνωστούς υδρόψυκτους κινητήρες της αγοράς. Το κόστος χρήσης είναι αυτό που με φοβίζει, διότι δεν ξέρω τις ζημιές που βγάζει, τις ακριβείς ανάγκες για συντήρηση -κυρίως του κινητήρα-, το κόστος των ανταλλακτικών. Θεωρητικά, αφού δεν έχουν ψυγείο, τρόμπα νερού, κτλ δε θα είναι λιγότερο απαιτητικοί? Επίσης, δεν ξέρω αν τους καλοκαιρινούς μήνες με τις αφόρητες ζέστες ο αερόψυκτος κινητήρας του θα αντιμετωπίζει προβλήμα. Αυτό που έχω βρει είναι ότι αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα.
Σε πρώτη φάση με ενδιαφέρει ένα πακέτο (σασί-κινητήρας) προσιτό, με σχετικά χαμηλό κόστος συντήρησης για να μπορέσω να μάθω να κινούμαι σωστά σε μια πίστα. Να μάθω γενικά με άλλα λόγια. Αφού θεωρήσω ότι έχω φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, τότε θα έχω κι εγώ τους δικούς σου 'προβληματισμούς' (για ΤΜ κινητήρα ΚF2, κτλ) με το επόμενο στάδιοΑγόρασα ένα easykart 125 το '07 καινούργιο, πιο πολύ για να κάνω την πλάκα μου, αλλά έχοντας στο μυαλό μου και πιθανή αγωνιστική εμπλοκή κάποια στιγμή.
Δεν σκοπεύω να παροτρύνω, ούτε να αποθαρρύνω κανέναν από την συγκεκριμένη επιλογή, αλλά να αναφέρω κάποια πράγματα, αποκλειστικά βάσει της δικής μου εμπειρίας:
- Το μοτέρ (ΙΑΜΕ αερόψυκτο), έχει αποδείξει την αξιοπιστία του και στις πιο δύσκολες συνθήκες, βγάζοντας 4 θερινές σεζόν (με αγώνες σε κάποιες από αυτές), χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, ακόμα και με 40άρια+ θερμοκρασίας.
- Δεν είμαι σε θέση να κρίνω το σασί, καθ' ότι δεν έχω πολλά σημεία αναφοράς, αλλά α)αν δεν έχεις επαφή με άλλα καρτ δεν υπάρχει περίπτωση να νιώσεις ότι υστερεί και β)οι επιδόσεις του έχουν δείξει ότι για πέταμα δεν είναι αν μη τι άλλο. Σίγουρα υπάρχουν καρτ ανώτερα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτό δεν είναι μόνο θέμα σασί αλλά και περιφερειακών. Στο easy συνειδητά μπήκαν τα πιο basic περιφερειακά για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Δεν σε εμποδίζει φυσικά κανείς να παίξεις με άλλους άξονες κ.λπ, αν δεν σκοπεύεις να εμπλακείς αγωνιστικά (ουσιαστικό ενιαίο, επιτρέπονται μόνο ρυθμίσεις).
- Για μένα μέτρησε ότι το κόστος αγωνιστικής εμπλοκής είναι σχετικά προσγειωμένο και, με την εξαίρεση της τελευταίας χρόνιας, ο αριθμός συμμετοχών ανά αγώνα ήταν σχετικά ικανοποιητικός (8-12 καρτ), που σήμαινε ότι υπήρχε κάποιος ανταγωνισμός, στοιχείο απαραίτητο για οποιαδήποτε μορφή αγώνα.
- Δεν έχω παράπονο από τον αντιπρόσωπο και την συμπεριφορά/στάση του, την οποία κρίνω τίμια και φιλική.
Όπως με κάθε άθλημα, εφ' όσον σε κερδίσει και αποφασίσεις ότι θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά, έτσι και εδώ εξετάζω πλέον το επόμενο βήμα το οποίο ίσως είναι κάποιο Monza ή εν πάση περιπτώσει κάποιο πιο εξελιγμένο καρτ. Όμως κάθε άλλο παρά μετάνιωσα για την πρώτη μου επιλογή, σε όλα τα επίπεδα, και πιστεύω ότι ακόμα έχει να μου δώσει κάποια πράγματα.
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ