-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αυτά...σόρι για το μεγάλο ποστ...είχα πολλά να πω (και βαριέμαι στο γραφείο).
Πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφεις, μη σε απασχολεί το μακρύ post, το διάβασα όλο.
Το θέμα με τους αγώνες είναι ότι αν και έρχονται αρκετά αργότερα, είναι ένας πολύ βασικός λόγος για πολλούς να κάνουν ή να μην κάνουν kart. Μου αρέσει πολύ το lapping practice, αλλά η αίσθηση της μονομαχίας είναι άλλη φάση. Είναι κάτι σαν τα sim racing games, που προτιμάς να κάνεις προπονήσεις... κάνοντας αγώνες. Άσε που σε βοηθάει να φτάσεις καλύτερα στα όριά σου.
Γενικά αφού τακτοποιήσω κάποια πράγματα φέτος (αμάξι, σπίτι κτλ) θα κοιτάξω τί μπορώ να κάνω και με τα kart. Μένω 5 λεπτά από το καρτοδρόμιον. Ώρες ώρες είναι βασανιστικό
Την επόμενη φορά που θα είσαι πίστα ενημέρωσε να τα πούμε κι από κοντά αν έχεις χρόνο.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Αυτά...σόρι για το μεγάλο ποστ...είχα πολλά να πω (και βαριέμαι στο γραφείο).
Πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφεις, μη σε απασχολεί το μακρύ post, το διάβασα όλο.
Το θέμα με τους αγώνες είναι ότι αν και έρχονται αρκετά αργότερα, είναι ένας πολύ βασικός λόγος για πολλούς να κάνουν ή να μην κάνουν kart. Μου αρέσει πολύ το lapping practice, αλλά η αίσθηση της μονομαχίας είναι άλλη φάση. Είναι κάτι σαν τα sim racing games, που προτιμάς να κάνεις προπονήσεις... κάνοντας αγώνες. Άσε που σε βοηθάει να φτάσεις καλύτερα στα όριά σου.
Γενικά αφού τακτοποιήσω κάποια πράγματα φέτος (αμάξι, σπίτι κτλ) θα κοιτάξω τί μπορώ να κάνω και με τα kart. Μένω 5 λεπτά από το καρτοδρόμιον. Ώρες ώρες είναι βασανιστικό
Την επόμενη φορά που θα είσαι πίστα ενημέρωσε να τα πούμε κι από κοντά αν έχεις χρόνο.
Ξεκινάω ανάποδα.
ΑΝ ο καιρός είναι καλός, τη Πέμπτη από το πρωί θα είμαι πίστα. Αργία γαρ ...και θα είμαι με το καινούριο. 2Χ
Τους αγώνες ξέχασέ τους Phaethon.
Αν κάνεις λίγο προπόνηση θα δεις πως είναι...σαν αγώνες είναι. Έχει μέσα κι άλλους χομπίστες τους οποίους ανταγωνίζεσαι και κυρίως ανταγωνίζεσαι τον εαυτό σου να ρίξεις το χρόνο σου. Αυτό είναι ΑΚΟΜΑ καλύτερο.
Πρέπει λοιπόν ΠΡΙΝ φτάσεις στους αγώνες να έχεις ΗΔΗ φτάσει στα όριά τα δικά σου και του καρτ σου.
Ναι, ΟΚ...μπορώ να μπω κι εγώ όποτε θέλω και με 150 ευρώ συμμετοχή να τρέξω. Αλλά να τρέξω για να βγω τελευταίος?
Έχει νόημα ρε συ?
Έλα τη Πέμπτη να τα πούμε κι από κοντά.
Κι αν θες καρτάκι...υπάρχει (ακόμα και όλα τ'αλλα κανονίζονται).
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κράνος για καρτ (ΟΧΙ για μηχανές).Eφόσον μιλαμε για αποκλειστικα χομπιστικη χρήση, γιατί αυτό? Σε τι υστερεί το μοτοσυκλετιστικο κράνος και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το δικό μου? Τις ίδιες αυστηρες προδιαγραφές έχει (μην ξεχνάμε οτι στη μηχανη είσαι πιο εκτεθειμένος, δεν υπάρχει μπάκετ να σε κρατάει)
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Κράνος για καρτ (ΟΧΙ για μηχανές).
Eφόσον μιλαμε για αποκλειστικα χομπιστικη χρήση, γιατί αυτό? Σε τι υστερεί το μοτοσυκλετιστικο κράνος και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το δικό μου? Τις ίδιες αυστηρες προδιαγραφές έχει (μην ξεχνάμε οτι στη μηχανη είσαι πιο εκτεθειμένος, δεν υπάρχει μπάκετ να σε κρατάει)
Για χομπίστικη χρήση δεν έχει διαφορές. Κράνος το ένα, κράνος και το άλλο.
Απλά δεν έχει ομολογκασιόν για καρτ το κράνος της μηχανής.
-
E και?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
E και?Τι ε και?
Τι δε κατάλαβες?
Σου είπα...για χομπίστικη χρήση δεν έχει διαφορές, αλλά δεν έχει ομολογκασιόν για καρτ άρα ΑΝ κάποια στιγμή κατέβεις σε αγώνες, με το κράνος της μηχανής δεν τρέχεις. Δεν επιτρέπεται.
Κι επειδή λοιπόν το κράνος μια φορά το αγοράζεις...καλό είναι από την αρχή να πάρεις κάτι σωστό και καλό.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
To κόστος να το κάνεις αγωνιστικά ναι, είναι μεγάλο. ΧΟΝΤΡΙΚΑ ένα 2.000αρο τον αγώνα...Ξέρεις κάτι? Σκέφτηκα το καρτ που έχω τώρα και το έχω βάλει για πώληση να το διαθέτω για προπονήσεις. Αγώνες ξέχασέ το. Πρέπει να έχεις κάνει (όπως είπα) ΠΟΛΥ καρτ για να βγάλεις αγώνα. Πρώτη φορά με αγωνιστικό αν κάνεις δε βγάζεις 10λεπτο και θα γυρίζεις 7-8 δευτερόλεπτα κάτω από τους άλλους.
Στο ενιαίο που τρέχω μου στοίχιζε μέχρι τώρα γύρω στο 350άρι ο αγώνας (παράβολο συμμετοχής, λάστιχα, καύσιμο). Χωρίς ζημιές φυσικά, που μπορούν να ανεβάσουν αρκετά το κόστος.
Όσο για το θέμα της φυσικής κατάστασης, εξαρτάται...
Αν δεν έχεις γυμναστεί ποτέ στη ζωή σου, ναι θα τα φτύσεις από τον πρώτο γύρο κιόλας... Βέβαια ακόμα και όσοι έχουν καλή φυσική κατάσταση από ενασχόληση με άλλα σπορ, θα χρειαστούν σίγουρα κάποια προσαρμογή και κάποια χιλιόμετρα, αλλά πιστεύω ότι μετά από 8-10 προπονήσεις θα είναι σε θέση να κάνουν το αγωνιστικό βήμα χωρίς να διασυρθούν (και με αυτό εννοώ να μην εγκαταλείψουν, γράφοντας αξιοπρεπή, σταθερά γυρολόγια, για να φτάσεις σε κορυφαίο επίπεδο χρειάζεται πολλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα, τεχνική, αντοχή κ.λπ.).Πάντως, ο πόλεμος που γίνεται στον αγώνα δεν συγκρίνεται σε συγκινήσεις με καμία προπόνηση.
Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία!
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
To κόστος να το κάνεις αγωνιστικά ναι, είναι μεγάλο. ΧΟΝΤΡΙΚΑ ένα 2.000αρο τον αγώνα...
Ξέρεις κάτι? Σκέφτηκα το καρτ που έχω τώρα και το έχω βάλει για πώληση να το διαθέτω για προπονήσεις. Αγώνες ξέχασέ το. Πρέπει να έχεις κάνει (όπως είπα) ΠΟΛΥ καρτ για να βγάλεις αγώνα. Πρώτη φορά με αγωνιστικό αν κάνεις δε βγάζεις 10λεπτο και θα γυρίζεις 7-8 δευτερόλεπτα κάτω από τους άλλους.
Στο ενιαίο που τρέχω μου στοίχιζε μέχρι τώρα γύρω στο 350άρι ο αγώνας (παράβολο συμμετοχής, λάστιχα, καύσιμο). Χωρίς ζημιές φυσικά, που μπορούν να ανεβάσουν αρκετά το κόστος.
Καλή, ασφαλή χρονιά.
Το κόστος για τον αγώνα είναι τόσο, αλλά εγώ βάζω μέσα και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για να φτάσεις εκεί, δηλαδή συχνές προπονήσεις που σημαίνει φθορές σε όλα τα επίπεδα. Δε θα χρειαστείς 3-4 4αδες λάστιχα? Δε θα χρειαστείς δύο service στο μοτέρ? Μηχανικό/ομάδα δε θα πληρώνεις?
Έτσι όπως το σκέφτομαι δεν είναι τι θα πληρώσεις στη μέρα του αγώνα, αλλά και τι θα σου κοστίσει για να φτάσεις εκεί.
Λέω κάτι λάθος?
-
Θεωρούμε δεδομένο ότι αυτά που αναφέρεις, θα τα κάνουμε έτσι κι αλλιώς, όποτε έχεις de facto ένα χ κόστος.
Μηχανικό και ομάδα θα πληρώσεις ad hoc -μόνο όταν τους χρειαστείς. Υπάρχουν και κάποιοι που πληρώνουν βέβαια ένα στάνταρ ποσό για τεχνική υποστήριξη και δεν ακουμπάνε απολύτως τίποτα (πολύ σημαντικό στον αγώνα).
Πάντως, για το ενιαίο το δικό μου, για το οποίο είμαι σε θέση να μιλήσω, το κόστος δεν είναι εξωγήινο, χωρίς φυσικά να είναι και λεφτά που τα δίνεις ελαφρά τη καρδία... ειδικά τη σήμερον ημέρα, φαντάζει ως hyper πολυτέλεια θα έλεγα να σκάσεις ένα 350άρι με το καλημέρα για να κάνεις την κ@βλα σου.
Προσωπικά, επειδή όντως είμαι αυτή την εποχή σε περίσκεψη για το αν θα ακολουθήσω όλη την αγωνιστική χρονιά του '11, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό -πέρα από τα λεφτά- και από τον αριθμό συμμετοχών... Με κάτω από 8 καρτ στον αγώνα, δεν το συζητάω καν.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Θεωρούμε δεδομένο ότι αυτά που αναφέρεις, θα τα κάνουμε έτσι κι αλλιώς, όποτε έχεις de facto ένα χ κόστος.Μηχανικό και ομάδα θα πληρώσεις ad hoc -μόνο όταν τους χρειαστείς. Υπάρχουν και κάποιοι που πληρώνουν βέβαια ένα στάνταρ ποσό για τεχνική υποστήριξη και δεν ακουμπάνε απολύτως τίποτα (πολύ σημαντικό στον αγώνα).
Πάντως, για το ενιαίο το δικό μου, για το οποίο είμαι σε θέση να μιλήσω, το κόστος δεν είναι εξωγήινο, χωρίς φυσικά να είναι και λεφτά που τα δίνεις ελαφρά τη καρδία... ειδικά τη σήμερον ημέρα, φαντάζει ως hyper πολυτέλεια θα έλεγα να σκάσεις ένα 350άρι με το καλημέρα για να κάνεις την κ@βλα σου.
Προσωπικά, επειδή όντως είμαι αυτή την εποχή σε περίσκεψη για το αν θα ακολουθήσω όλη την αγωνιστική χρονιά του '11, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό -πέρα από τα λεφτά- και από τον αριθμό συμμετοχών... Με κάτω από 8 καρτ στον αγώνα, δεν το συζητάω καν.
Δεδομένο για κάποιον ο οποίος προφανώς το βλέπει πιο σοβαρά και αγωνιστικά, γιατί για μένα η χρήση που του κάνω είναι 200 ευρώ το μήνα το πολύ με όλα μέσα και αποθήκευση στη πίστα με 4 προπονήσεις το μήνα. Αυτή είναι μια μέση χομπίστικη χρήση. Με αγωνιστική χρήση ανεβαίνει το νούμερο και μιλάμε μόνο για τοπικούς αγώνες. Αν είναι να πας πχ στη Πάτρα, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το νούμερο γιατί έχεις διαμονή, μεταφορά στη πίστα κλπ.
Το 350άρι όντως δεν είναι μικρό νούμερο, μεγάλο θα το 'λεγα...αλλά για τη κ@υλ@ σου όπως λες είναι μια χαρά.
Το θέμα αγώνων προσωπικά δε το κοιτάω καν ακόμα. Πρώτα θα γίνω καλός σε άλλους τομείς...και μετά οι αγώνες. Αν είναι να κάνω κάτι, θα το κάνω σωστά.
-
Βασικά το σημαντικό κόστος ενός αγώνα δεν είναι τα πάγια, αλλά το ενδεχόμενο κάποιος να σου έρθει αφρενάριστος και να πάρεις το σασί στη μασχάλη.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Βασικά το σημαντικό κόστος ενός αγώνα δεν είναι τα πάγια, αλλά το ενδεχόμενο κάποιος να σου έρθει αφρενάριστος και να πάρεις το σασί στη μασχάλη.Καλά αυτό γίνεται και στη προπόνηση.
Εκεί να δεις πόσοι Kobayashi υπάρχουν
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Βασικά το σημαντικό κόστος ενός αγώνα δεν είναι τα πάγια, αλλά το ενδεχόμενο κάποιος να σου έρθει αφρενάριστος και να πάρεις το σασί στη μασχάλη.ΠΟΛΥ πιο πιθανό αυτό να συμβεί σε μία προπόνηση, με όλα τα γκαούκια που μπαίνουν για καρτ και νομίζουν οτι κάνουν drift...
@Nikos Είσαι και γρήγορος κάπου τελικά...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Βασικά το σημαντικό κόστος ενός αγώνα δεν είναι τα πάγια, αλλά το ενδεχόμενο κάποιος να σου έρθει αφρενάριστος και να πάρεις το σασί στη μασχάλη.
ΠΟΛΥ πιο πιθανό αυτό να συμβεί σε μία προπόνηση, με όλα τα γκαούκια που μπαίνουν για καρτ και νομίζουν οτι κάνουν drift...
Κάτσε να με δεις με το καινούριο σασί
-
εγω εχω αρχισει πλεον και φοβαμαι πολυ σουκου γιατι σκαει πολυ kobayashi(α ρε Nικο με τις F1 καταβολες σου!) και εχω δει 1-2 καλα ''αγκαλιασματα''.η ελληνικη καγκουρια της ασφαλτου δε μπορει παρα να εξαπλωθει κ στη πιστα.
οταν εισαι καγκουρας εισαι μεχρι και στο κρεβατι του γιατρου!!!
[youtube] http://www.viddler.com/explore/failblog/videos/1693/ -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
ΠΟΛΥ πιο πιθανό αυτό να συμβεί σε μία προπόνηση, με όλα τα γκαούκια που μπαίνουν για καρτ και νομίζουν οτι κάνουν drift...
Τα άτιμα δεν πάνε μόνα τους...
Θέλουν και ΟΔΗΓΟ...
-
οοοοο τι σου πε το γειτονακι μου, Νικο.....
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
οοοοο τι σου πε το γειτονακι μου, Νικο.....Προσβολαααααααααααααααααααααααααααα
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Τα άτιμα δεν πάνε μόνα τους...
Θέλουν και ΟΔΗΓΟ...
Αυτά που σου λέει ο Πάσχος τα λες σε μένα?
-
Ο χρήστης toliskal έγραψε:
εγω εχω αρχισει πλεον και φοβαμαι πολυ σουκου γιατι σκαει πολυ kobayashi(α ρε Nικο με τις F1 καταβολες σου!) και εχω δει 1-2 καλα ''αγκαλιασματα''.η ελληνικη καγκουρια της ασφαλτου δε μπορει παρα να εξαπλωθει κ στη πιστα.
οταν εισαι καγκουρας εισαι μεχρι και στο κρεβατι του γιατρου!!!
[youtube] http://www.viddler.com/explore/failblog/videos/1693/Κι εγώ φοβάμαι...αλλά πότε να κάνουμε καρτ?
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ