-
Ο χρήστης spiros80 έγραψε:
Τεκμηριωμενη απάντηση για το πόσο καιρό μετά μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καύσιμο αφού γίνει η μίξη της βενζίνης με το λάδι δεν έχω.Παρόλα αυτά, κάποια συστατικά της βενζίνης με πολύ μεγάλη πτητικότητα ατμοποιούνται με τον καιρό έτσι η ικανότητα της εναπομείνουσας βενζίνης να ατμοποιείται και να καίγεται μειώνεται. Οπότε έχουμε μειωμένη απόδοση του κινητήρα.
Ένα άλλο θέμα είναι η οξείδωση καθώς οι υδρογονάνθρακες γενικά έχουν την τάση να αντιδρούν με το οξυγόνο. Κατά συνέπεια σχηματίζονται νέες ενώσεις αλλάζοντας την σύσταση του καυσίμου και μπορούν να δημιουργηθούν διάφορα κατάλοιπα στο σύστημα καυσίμου του κινητήρα του καρτ.
Αν επιπλέον υπάρχουν αλλαγές θερμοκρασίας εκεί που είναι αποθηκευμένο το καρτ (κατά συνέπεια και το καύσιμο μέσα σε αυτό) μπορεί να υπάρξει συμπύκνωση υδρατμών μέσα στο τεπόζιτο και το καύσιμο να ''μολυνθεί'' με νερό.
Επίσης η Kawasaki για το μοντέλο της KX 125 αναφέρει ότι 'οι λιπαντικές ικανότητες του μίγματος λαδιού-βενζίνης μειώνονται πολύ γρήγορα' γι αυτό φτιάξτε καινούριο μίγμα για κάθε μέρα χρήσης' (The lubricative quality of gasoline-oil mixture deteriorates rapidly; therefore, prepare a fresh mixture for each day of operation.) Να σημειώσω ότι ο κινητήρας που φέρει αυτή η μοτοσυκλέτα είναι δίχρονος, 125 κυβικά εκατοστά και αποδίδει ισχύ 41 ίππων στις 11500rpm με αναλογία βενζίνης/λαδιού 32:1
Τέλος, παραθέτω τι αναφέρει η motul στο site της :
'According to the tests performed, oil do not separate from the gasoline during roughly one month but this depends on gasoline and storage conditions. Therefore the best is to prepare premix just before use and shake before use.
The most important problem should be that gasoline is loosing its burning properties when exposed to the air. This can cause ignition problems.' πηγή :http://www.motul.fr/uk/conseils/faq/reponses.htmlΕγώ το συμπέρασμα που βγάζω από όλα αυτά είναι να επιδιώκουμε να φτιάχνουμε το μίγμα μας και να τρέχουμε με το καρτάκι μας την ίδια μέρα. Αν δεν γίνεται αυτό, και να μείνει και 2-3 εβδομάδες μέσα το καύσιμο δεν χάλασε και ο κόσμος.(Επισημαίνω ότι αυτό είναι δική μου άποψη που δεν βασίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο )
φατσουλα για σεβασμο ηθελα βασικα να βαλω.
Αυτη μαλιστα ειναι ΑΠΑΝΤΗΣΗ.. 'επιστημονικη'.
Σαφως το φρεσκο εχει αλλη γευση ...........ομως να μην φτανουμε στις υπερβολες γενικα. Ουτε πεταω βενζινα στο πουθενα, ουτε την κραταω με τα χρονια ..........οπως καποιοι ...
-
ΟΚ,με τις βενζινες ,ξεκαρφωτο θεμα,πωλειται ...CRG-ROAD REBEL-ROTAX,2006,ενος φιλου σε αριστη κατασταση 2600ευρω τιμη συζυτισημη συντομα θα εχω και φωτο.
Και για να αλλαξω θεμα ,πριν περιπου 15 χρονια ειχα ενα αγωνιστικο RALLY 1300 καλο αυτοκινητο,μετα ενα STARLET και αυτο
αγωνιστικο χωματινο,τοτε ημουν ξετρελαμενος με τα ραλλυ ετρεχα παντου σαν θεατης.
Ωσπου τον Φλεβαρη του 2003 μετα απο τις επιμονες προτροπες ενος φιλου εκανα για πρωτη φορα καρτ με ενα 100αρι στο καρτοδρομο.ΑΥΤΟ ηταν τραβηξα ενα τεραστιο ...Χ...στα αυτοκινητα και αλλαξε η ζωη μου,τωρα το καρτ για μενα ειναι παθος και καθημερινος ειναι αρκετες ωρες στο μυαλο μου.Βεβαια το γνωρισα λιγο μεγαλος στα 37,αλλα καθως λεει η παροιμια καλλιο αργα παρα ποτε.
Που να φανταστω οτι αυτο το μικρο πραγματακι εκρυβε τετοια μαγεια και τετοιο παθος.
Τωρα οταν μπαινω στο ΡΟΚ..ακι μου και WRC να μου δωσεις ουτε που θα το κοιταξω, ασε καποιες φορες οταν μπαινω στα 6ταχυτα τον γυιων μου εκει ειναι που ξετρελενομαι.Τελαυταια φορα μπηκα 4 φορες απο περιπου 10-15 γυρους επιασα ρυθμο(υποψειν εγω με το 6ταχυτο κανω βολτα, δεν ξερω αν το παω 4 στα 10 ο καλυτερος μου γυρος ειναι 48,20 με ανοιχτη την μεγαλη ευθεια στο καρτοδρομο) και το αποτελεσμα ηταν την επομενη μερα ποναγε ο αυχενας λες και ειχα παθει ψυξει ,ποναγαν τα πλευρα, ποναγαν τα χερια,ημουν λες και ειχα φαει ξυλο, παντως για μενα αυτος ειναι ο πιο γλυκος πονος ο ΚΑΡΤΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ.
Απιστευτο σε 150- 200 μετρα να εχεις γυρω στα 130κατι να βουτας δυνατα στα φρενα δυο ταχ. κατω και να στριβεις με σχεδον τα μισα χλμ μολις σε λιγα μετρα κατι που μονο οτιδηποτε μονοθεσιο μπορει να κανει.Υστερα απο μια καλη βολτα με το καρτ μετα οταν οδηγας πας ηρεμα στη δεξια λουριδα και το spor car και super car σου φαινεται τρακτερ η κλαρκ.
Επι της ευκαιριας μιας και ειμασται στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ καλο θα ηταν να παρουσιασουν στο περιοδικο θεμα για το καρτ,εξαλου αυτο ειναι το μεγαλο σχολειο για ολους τους μεγαλους οδηγους και οχι μονο,και για οδηγηση σωστη στο δρομο.
Ετυχε μια μερα ημουν στο καρτοδρομο, ενας νεαρος οδηγος εδω στην Ελλαδα χωματινος ετρεχε τοτε με Μιτσου,εκανε βολτα με το καρτ ενος γνωστου στα ραλλυ,αποτελεσμα ειχε αγορασει ολα τα οικοπεδα τις πιστας σε καθε του γυρω (μαλλον εκανε για πρωτη φορα).Αυτο το λεω γιατι τα παιδια που τρεχουν στους αγωνες με τα αυτοκινητα και προερχονται απο τα καρτ ειναι ετη φωτος οδηγικα απο τους αλλους οδηγους.
Το καρτ ειναι ΜΑΓΕΙΑ και μονο οταν οδηγησεις το καταλαβαινεις αυτο. -
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Το καρτ ειναι ΜΑΓΕΙΑ και μονο οταν οδηγησεις το καταλαβαινεις αυτο.Κρατάω αυτό! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ σχόλιο!
Έτσι ακριβώς είναι.
Σήμερα προπόνηση, όλα καλά...είχε κόσμο αλλά ή πίστα ήταν χάλια...green ξεκίνησε, αλλά έστρωσε γόμα σιγά-σιγά.
Όλα καλά με το καρτάκι...το φτιάξαμε!
-
Έχω μια απορία.
Πως δουλεύει το 6τάχυτο κιβώτιο στο καρτ? Ξέρω ότι αλλάζεις χωρίς γκάζι...αλλά πως μπαίνουν οι ταχύτητες? Καρφωτές? Μηχανολογικά δηλαδή πως δουλεύει?
-
Πολυ απλο σαν θεωρια δυσκολο στην πραξη γιατι θελει πολυ καλο συντονισμο.Τι θελω να πω??Απλα τραβας πισω το λεβιε και ανεβαζεις, σπωχνεις μπροστα και κατεβαζεις.Για να παρει εμπρος εχεις νεκρα σπρωχνει καποιος η ο ιδιος πηδας μεσα βαζεις δευτερα και φευγεις,η μονο για την εκκινηση, κρατας το συμπλεκτη εχεις ταχυτητα αφηνεις και ξεκινας .Τωρα για να πας γρηγορα θελει πολυ καλο συντονισμο γιατι ταυτοχρονα πρεπει να κρατας με το ενα χερι το τιμονι,αναλογα να ανεβαζεις η να κατεβαζεις με το αλλο χερι, να σηκωνεις το ποδι απο το γκαζι οσω πρεπει για να κουμπωσει η ταχυτητα δηλ.με λιγα λογια χερια και ποδια πολυ καλα συντονισμενα.
Ακομα θελει πολυ γλυκο πατημα του γκαζιου στης στροφες γιατι απο την πολυ δυναμη σπινιαρει και εισα μονιμα με το πλαι χανοντας χρονο.
Αν το του παρεις το κολλαη που λεμε απο την αρχη, μετα ουτε που θα διανοηθεις να καβαλησεις αυτοματο, και το JAΜE θα το θεωρεις σαν νοικιαρικο.Εγω καπιοες φορες οταν κατεβαινω απο το ΤΜ, το ROK νομιζω οτι δεν παει καθολου, γενικως το 6ταχυτο
ειναι αλλα κολπα αλλα θελει πολυ καλη φυσικη κατασταση,πολυ προπονηση, και νιατα γιατι κουραζει παρα πολυ,
Αν δεν κανω λαθος,νομιζω η κανονικη λεξη για το 6ταχυτο καρτ,ειναι FORΜULA 4.
Ειναι ακριβα γενικως σαν αγορα αλλα δεν βγαζουν τις παιδικες ασθενειες τον αυτοματων οπως ,χαλασε η μιζα ,ξεφορτησε η μπαταρια,σπρευ συνεχεια στην αλυσιδα,αν φορας μεγαλο γραναζι και περασεις ατσαλα απο κερμπ με αυτοματο πανε ολα ,αλυσιδα ,γραναζι τσοκ γαναζιου.Αν ξερεις γενικως καποια πραγματα το 6ταχυτο δεν εχει προβληματα και ειναι πολυ αξιοπιστο,και αν το μοτερ δεν ειναι βελτιωμενο και ειναι στανταρ κανεις πολες ωρες ,15-20 ωρες για ενα μονο μπιστονι αξιας 65-70ευρω.Δυστυχως τα μονα μειον ειναι οτι ειναι βενζινοφαγος 20 λιτρα 4 φορες απο 15-20 γυρους,και επισης ειναι λαστιχοφαγος μεγαλος,παντα μαλακη γομα που αν πας γρηγορα δεν βγαζουν πανω απο 80-100 γυρους.ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΛΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ. -
Οι φωτογραφίες για το CRG-Rotax 2006 που σας έλεγα. 2600 τιμή συζητήσιμη, άριστη κατάσταση.
-
Οι φωτο.που βλεπεται ειναι απο το FLICK'R απλως δεν εχει βγαλει ο φιλος.Το δικο του το καρτ ειναι ολοιδιο ,μονο το καθισμα δεν ειναι ντυμενο. Για τυχον παρεξηγησεις.
-
Ενα τελευταιο που δεν εγραψα για το 6ταχυτο,οτι ξεχνας παντελος τα γελεια προβληματα των αυτοματων με τα φυγοκεντρικα,Αν ξερεις να το σβηνης προσεχτικα, δεν κανεις ασκοπα stop and go, και δεν κανεις donuts, οι δισκοι δεν παθαινουν τιποτα ,απλος σε ενα γενικο rebuld τους αλλαζεις προληπτικα που εξαλου ειναι αρκετα φθηνοι.
-
Βασικά η απορία μου ήταν πως δουλεύει μηχανολογικά το κιβώτιο και πως μπαίνουν οι ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Βασικά η απορία μου ήταν πως δουλεύει μηχανολογικά το κιβώτιο και πως μπαίνουν οι ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη.αν θυμάμαι καλά ο συμπλέκτης είναι φυγόκεντρος όπως στα παπάκια πχ.
Προσπαθώ να βρω ένα βίντεο με κιβώτιο από παπάκι, αλλά δυστυχώς δεν... -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Βασικά η απορία μου ήταν πως δουλεύει μηχανολογικά το κιβώτιο και πως μπαίνουν οι ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη.
αν θυμάμαι καλά ο συμπλέκτης είναι φυγόκεντρος όπως στα παπάκια πχ.
Προσπαθώ να βρω ένα βίντεο με κιβώτιο από παπάκι, αλλά δυστυχώς δεν...Ναι, σωστά...για αυτά χωρίς ταχύτητες όμως νομίζω. Αυτά με ταχύτητες δεν έχουν φυγοκεντρικό γιατί έχουν νεκρά.
-
Το κιβωτιο του 6ταχυτου ειναι περιπου σαν των αυτοκινητων με την φουρκετα να συντονιζει την ταχυτητα και να την αλλαζει, τα δοντια ειναι ασυχρονιστα, και σε καθε αλλαγη πρεπει να σηκωνεται το ποδι για να πεσουν λιγο οι στροφες ,αλλιως υπαρχει κινδυνος να τα κουρεψεις ολα τα γραναζια.
-
για σου Θοδωρα και Νικο καλες κουβεντες να εχουμε!!!!χεχεχε!!γιατι οταν δε κανεις καρτ πρεπει να το κουβεντιαζεις...........
-
Καλως μας ηρθες Τολη.
-
Τέλεια ήταν σήμερα!!
Την επόμενη εβδομάδα θα πάω στις 29 που έχω και άδεια. Θα πάω από το μεσημέρι να απολαύσω καρτ!
-
Νικο πρεπει να βρεις ενα τροπο να εχεις το καρτ μαζι σου και οχι εγλωβισμενο στην πιστα. Πρωτα απο ολα μετα απο καθε προπονηση να το τσεκαρεις, να το καθαριζεις, να το φτιαχνεις, και να το ρυθμιζεις με ησυχια στο σπιτι σου. Ασε που μπορεις να πηγαινεις σε οποιαδηποτε πιστα θελεις.
Σε λιγο καιρο θα αρχισω να οργανωνω τις κυριακες εκδρομες σε Σπαρτη, Καλαματα, Πατρα, το εχω κουβεντιασει με καμια δεκαρια φιλους και ολοι ειναι μεσα. Πριν περιπου πεντε μηνες κατεβηκαμε 9 καρτ στη Σπαρτη, λιωσαμε, ολη η πιστα ηταν δικη μας μπαιναμε, βγαιναμε οποτε θελαμε, να σκεφτεις στις 1,30 το μεσημερι ειχαμε τελειωσει. -
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Νικο πρεπει να βρεις ενα τροπο να εχεις το καρτ μαζι σου και οχι εγλωβισμενο στην πιστα. Πρωτα απο ολα μετα απο καθε προπονηση να το τσεκαρεις, να το καθαριζεις, να το φτιαχνεις, και να το ρυθμιζεις με ησυχια στο σπιτι σου. Ασε που μπορεις να πηγαινεις σε οποιαδηποτε πιστα θελεις.
Σε λιγο καιρο θα αρχισω να οργανωνω τις κυριακες εκδρομες σε Σπαρτη, Καλαματα, Πατρα, το εχω κουβεντιασει με καμια δεκαρια φιλους και ολοι ειναι μεσα. Πριν περιπου πεντε μηνες κατεβηκαμε 9 καρτ στη Σπαρτη, λιωσαμε, ολη η πιστα ηταν δικη μας μπαιναμε, βγαιναμε οποτε θελαμε, να σκεφτεις στις 1,30 το μεσημερι ειχαμε τελειωσει.Θοδωρή προς το παρόν αυτό δε πρόκειται να γίνει για δύο λόγους:
- Δεν έχω χώρο να το βάλω στο γκαράζ, μόνο όρθιο πίσω από το αυτοκίνητο και δε λέει να μένει μόνο του έτσι
- Χρειάζομαι βοήθεια για να το φορτώσω σπίτι και δεν την έχω, άσε που θα χρειάζομαι 1 ώρα για να το κάνω και επειδή πηγαίνω απόγευμα στις 7, δεν θα προλαβαίνω.
Και ένα τρίτο...δε σκοπεύω να τρυπάω προφυλακτήρα να βάλω κοτσαδόρο και να μπω σε νέα έξοδα τρέιλερ κλπ
Στη πίστα μετά τη προπόνηση το καθαρίζω και για το ρύθμισμα έχω την πολύτιμη βοήθεια του Κων/ντίνου
Μια χαρά είναι εκεί
-
OK.εσυ ξερεις,
-
δεν εχει αδικο ο Νικος ,πρεπει να κανεισ πολλεσ παραχωρησεισ στο θεμα χωρου για να εχεισ ενα καρτ και συνηθως και ενα τρειλερ που παει πακετο.αλλα αμα γουσταρεις κ λιγο ειναι μεσα στην ομορφια του καρτ και το καθαρισμα και το λυσε-δεσε......το εχεις το καρτ σαν μωρακι κ θες να το προσεχεις.....χεχε........
-
Εχεις δικιο Τολη,και εγω τα μωρακια, τα μαυρακια μου τα προσεχω παρα πολυ μετα απο καθε προπονηση, μαζι με τους twins εχει πολυωρο,πλυσιμο, καθαρισμα,και σχολαστικο τσεκαρισμα,και το αποτελεσμα ειναι παντα να δειχνουν ολοκαινουργια.
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ