-
Με γεια κι από μένα... Ελπίζω κάποια στιγμή να βρω κι εγώ το οικονομικό περιθώριο να κάνω την αγορά (και τη συντήρηση). Επειδή μένω κοντά στο Kartodromo πετάγομαι συχνά και βλέπω το λαό που τρέχει (κάνω το δικό μου ιδιότυπο 'scouting'...). Καλά χιλιόμετρα και keep racing.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Vega, πράσινα SL6. Τα πήρα 155 από τη πίστα. Μίλαγα με έναν τύπο που έκανε προπόνηση και μου είπε ότι αν ψαχτώ μπορώ να βρω λάστιχα από αγώνες ή προπονήσεις αγωνιζομένων που τα πετάνε πριν τελειώσουν ενώ έχουν ακόμα ψωμί. Ισχύει? Αυτά λέει παίζουν σε καλή τιμή.
Ευχαριστώ!
Καλύτερα ήταν...αλλά θέλουν γόμα στη πίστα για να δουλέψουν αλλιώς γλιστράνε. Αυτή την εντύπωση μου έδωσαν. Η αλήθεια πάντως είναι ότι χθες η πίστα είχα ανοιχτό το κάτω κομμάτι άρα δε μπόρεσα να το συγκρίνω με πριν. Σήμερα που θα ξαναπάω και θα είναι ανοιχτή θα δούμε τι ψάρια πιάνουν. Με τα παλιά λάστιχα γύριζα στο 56 και κλειστή τη πίστα. Χθες με ανοιχτή γύριζα στο 52 και είχε άλλα 3-4 καρτ που έστρωναν γόμα. Στο peak της πίστας κατά τις 5 που είχε αρκετή γόμα...άρχιζα και γύρναγα άνετα στο 53 και όταν άρχιζα να πιέζω άρχισε η βροχή και έφυγα.
Ντάξει οι χρόνοι μου είναι χάλια...το ξέρω...αλλά μαθαίνω ακόμα και έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ξέρω που κάνω λάθη και θα τα φτιάξω...αλλά κάτι 44άρια και 48άρια που ακούω δε παίζει να τα κάνω. Στόχος μου είναι το 50 ή κάτω από αυτό με ανοιχτή τη πίστα και το 54 με κλειστή.
Έχω καλό δάσκαλο οπότε δε φοβάμαι.
Οι χρονοι μπορουν παντα να ειναι απο καλοι μεχρι εξαιρετικοι ΓΙΑ ΣΕΝΑ..... Ασε τι κανουν οι αλλοι, αυτη η διαδικασια και οπροβληματισμος δεν θα σταματησουν ποτε.Αμα κυνηγας τον εαυτο σου θα καρταρεις με ασφαλεια και σιγουρα. Αν βρεθεις και καποιος ή καποιοι να 'παιξεις' σε τετοιο γηπεδο ακομη καλυτερα.
Λαστιχα............. Μια φορα εβαλα καινουργια και μου τα πηραν οι αγωνιαρηδες....
Ειμαι για πολλα χρονια φιλος των .......μεταχειρισμενων και παρα πολυ προσιτων τετοιων. Με συνειδητη επιλογη οτι θα τα αλλαζω συχνα, γιατι δεν εχουν πολυ ψωμι, θα μαθαινω και πως αλλαζονται και οτι δεν θα εχω το κρατημα που μπορει να εχει ενα φρεσκο σετ.Το σχεδιο ειναι να εχω μια ακομη τετραδα με φρεσκα λαστιχα και αφου ξεπατωσω τα μεταχειρα να βαζω τα νεα για απολαυστικο κρατημα... και διασκεδαση
Να δουμε ποτε θα μου τα προμηθευσει ο chief engineer.....Kαλη διασκεδαση.........
-
Ευχαριστώ!
Που μπορώ να βρω μεταχειρισμένα λάστιχα?
-
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι παίζει με τις πιέσεις? Πότε δηλαδή έχω καλύτερο grip? Όταν βάζω αέρα, ή όταν βγάζω.
Χθες για παράδειγμα που ήμουν στο Κατρόδρομο για προπόνηση είμασταν δύο καρτ. Εγώ και ένας άλλος. Στην αρχή μπήκα με 1.3 και ήταν χάλια τα πράγματα...γλιστρούσα παντού και είχα ΠΟΛΛΑ μούτρα. ΠΟΛΥ υποστροφή παντού. Μετά έβγαλα αρκετό αέρα και το έριξα στο 1 παντού. Τα πράγματα έγιναν αισθητά καλύτερα, εξαφανίστηκε η υποστροφή και το εμπρός μέρος κούμπωνε κάτω. Εξακολουθούσα να είχα όμως υπερστροφή τώρα...οπότε έβγαλα λίγο πίσω και κάαααπως έφτιαξαν τα πράγματα, αλλά συνέχιζα να driftάρω αρκετά.
Καλά τα λέω...ή είναι ιδέα μου?
Όταν έβγαινα και μετρούσα πιέσεις τα 1.0 τα ανέβαζα 1.1-1.2 και τα 1.3 πριν τα πήγαινα 1.5.
Τα φώτα σας λίγο στις πιέσεις
-
Σύντομη απάντηση :
Μιας και έχει το καρτ στο καρτόντρομο άρχισε να πηγαίνεις παρασκευο-σάββατα, βάλε 0.8 και ΚΑΝΕ ΚΑΡΤ!!!
Εκτενής απάντηση :
Γενικά καθημερινές τα πράγματα είναι ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ καθώς οι συνθήκες αλλάζουν γρήγορα. Αρχικά, πριν ασχοληθείς με τα λάστιχα βάλε τις μπάρες στο καρτ. ΠΟΛΥ βασικό αυτό.
Σαν γενική αρχή ισχύει ότι όσο περισσότερο αέρα έχει ένα λάστιχο τόσο πιο γρήγορα φτάνεις στο peak του αλλά και τόσο πιο γρήγορα πέφτει η απόδοσή του. Αυτά όταν η πίστα έχει γόμα.
Όταν δεν έχει ξεκίνα με 1.0 Αν ακούσεις τα λάστιχα να στριγγλίζουν, βγες μέτρα και αν είσαι πάνω από 1.3 (ζεστά) κατέβασε σε 0.9 (κρύα). Αν δεν τα ακούσεις, όταν βγεις μέτρα, λογικά θα δεις 1.1 οπότε την επόμενη φορά δοκίμασε με 1.1 (κρύα).
Πάντως τις μέρες που πας και κάνεις, τα πράγματα είναι στο φλου μιας και η πίστα γλιστράει πολύ και είναι αρκετά ασταθής. Πάντα σε τέτοιες συνθήκες είναι trial and error η κατάσταση.
-
Για να μαζευεστε!!!!!!!!! το Σαββατο το ΑΠΟΓΕΥΜΑ και οχι την Κυριακη ειναι ο επομενος αγωνας στο καρτοδρομο
-
σκέφτομαι να αγοράσω ένα kart και μετά από κάποιο διάστημα που θα έχω εξοικειωθεί μαζί του να αρχίσω να τρέχω σε κάποιο πρωτάθλημα για αυτό θα ήθελα να μου πείτε την τιμή ενός καλού καινούργιου kart καθώς και το μηνιαίο κόστος(βενζίνες λάδια λάστιχα μηχανικός φύλαξη kart)
αν αποφασίσω να μπω σε κάποιο πρωτάθλημα
συγγνώμη αν έχουν ξανα απαντηθει τα παραπάνω απλά με μια γρηγορη ματια δν βρήκα κάτι -
Ο χρήστης kostantinos25 έγραψε:
σκέφτομαι να αγοράσω ένα kart και μετά από κάποιο διάστημα που θα έχω εξοικειωθεί μαζί του να αρχίσω να τρέχω σε κάποιο πρωτάθλημα για αυτό θα ήθελα να μου πείτε την τιμή ενός καλού καινούργιου kart καθώς και το μηνιαίο κόστος(βενζίνες λάδια λάστιχα μηχανικός φύλαξη kart)
αν αποφασίσω να μπω σε κάποιο πρωτάθλημα
συγγνώμη αν έχουν ξανα απαντηθει τα παραπάνω απλά με μια γρηγορη ματια δν βρήκα κάτιΣωστη σκεψη, αν αποτερος στοχος ειναι οι αγωνες θα πρεπει να κινηθεις, ετσι απο την αρχη.Αν οικονομικα αντεχεις καινουργιο δεν το συζηταμε. Επελεξε το πρωταθλημα που θαααααααααα τρεξεις και αγορασε κινητηρα για το πρωταθλημα.
Λογικο να μην μπορεις να βρεις ακριβως το θεμα που εχεις αποριες. Παντως αν αντεξεις να διαβασεις τα σχολια που εχουμε γραψει θα μαθεις πολλα.
Για πιο γρηγορα αποτελεσματα και απαντησεις θα σου προτεινα ειδικες σελιδες και forum. Mε ολο το θαρρος δοκιμασε το http://www.greek-kart.gr. Εχει αναρτημενα θεματα ειδικα και αγγελιες. Επισης το http://www.karting.gr εχει ενδιαφεροντα νεα και αγγελιες επισης. Προφανως υπαρχουν και αλλες πηγες, που θελουν λιγο ψαξιμο.
Απο μενα οτι ερωτησεις εχεις, μπορω να απαντησω και να σου πω την αποψη μου.
Ευχαριστιες και καλη αρχη. -
Ο χρήστης varni έγραψε:
Για να μαζευεστε!!!!!!!!! το Σαββατο το ΑΠΟΓΕΥΜΑ και οχι την Κυριακη ειναι ο επομενος αγωνας στο καρτοδρομοhttp://news.ert.gr/sports/mixanokinito/ ... i-easykart μια χαρα με τη δροσουλα
-
Μια βοήθεια λίγο.
Τη περασμένη Δευτέρα που έτρεξα (14/6) είχα γεμίσει κατά 80% το ρεζερβουάρ. Ήθελα σήμερα να πάω για προπόνηση, αλλά λόγω του αγώνα δε μπορώ...όπως και δε θα μπορέσω αύριο και τη Δευτέρα. Τρίτη-Παρασκευή θα λείπω.
Αν πάω την επόμενη Δευτέρα, στις 21/6...θα πρέπει να πετάξω όλη τη βενζίνη που έχει μέσα γιατί θα είναι δύο εβδομάδες ακίνητο?
Αν καταφέρω και πάω Παρασκευή? Δε χρειάζεται?
Ευχαριστώ!
-
Καλημέρα σας,
Επειδή σκέφτομαι (αν και δεν το έχω αποφασίσει ακόμα) να ασχοληθώ λιγο με το χώρο του καρτ θα ήθελα κάποιες πληροφορίες.
Μέσα στην ημέρα θα κάτσω να διαβάσω και όλο το topic.
Βασικά έχω ψάξει λίγο στο greek-kart και σε 2-3 σελίδες πωλητών καρτ.
Αρχικά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν κάποια κάρτ/μοτέρ που μπορούν να τρέξουν σε κάποιο είδος ενιαίου. Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ αυτή η δυνατότητα μιας και θα υπάρχει το κίνητρο της βελτίωσης και της ανταγωνιστικότητας.
Μένω Καλλιθέα, οπότε μόνο η πίστα του 'Αγιου Κοσμά είναι κοντά. Δεν υπάρχει πρόβλημα να πάω και σε άλλες, αλλά όσο να είναι θα θέλει μια μανούρα. Ποιό είναι το κόστος για να τρέξεις σε μία πίστα; Πάει με τα session ή με την μέρα;
Το κάρτ απ΄οτι κατάλαβα μπορείς να το παρκάρεις στην πίστα. Ποιό ειναι το κόστος για κάτι τέτοιο.
Τη συντήρηση του κάρτ ποιός την κάνει;
Κόστος ελαστικών και πόσο κρατάνε;
Από μάρκες/σασσι ξέρω κάποιες που έβλεπα μικρός στα περιοδικά που διάβαζα.
Θεωρώ καλές τις Tony kart, birel και kosmic. Κάνω λάθος/υπάρχει κάποια άλλη καλή;Στο θεμα του μεταχειρισμένου τι να προσέξω. Αξίζει μια τέτοια αγορά ή θα έχει θέματα.
Από εξοπλισμό τι χρειάζομαι και με τι κόστος;
Οι χρονομετρήσεις πως γίνονται. Από την πίστα ή με τα οργανάκια που έχουν τα κάρτ;
Γενικά αξίζει σαν χόμπυ; Φοβάμαι μήπως το βαρεθώ εύκολα και δεν έχω κίνητρο για να πάω πίστα (γι΄αυτό και θέλω να μπορώ να λάβω μέρος σε κανέναν αγώνα-σαν κίνητρο).
Οτιδήποτε θεωρείτε οτι θα με βοηθήσει το αναφέρετε χωρις φόβο και πάθος...
Ευχαριστώ
Δημητρης -
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Καλημέρα σας,Επειδή σκέφτομαι (αν και δεν το έχω αποφασίσει ακόμα) να ασχοληθώ λιγο με το χώρο του καρτ θα ήθελα κάποιες πληροφορίες.
Να ασχοληθείς!
Για 125άρι μιλάς προφανώς.
Αρχικά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν κάποια κάρτ/μοτέρ που μπορούν να τρέξουν σε κάποιο είδος ενιαίου. Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ αυτή η δυνατότητα μιας και θα υπάρχει το κίνητρο της βελτίωσης και της ανταγωνιστικότητας.
Υπάρχουν ενιαία πρωταθλήματα που ανάλογα τι μοτέρ έχεις, τρέχεις. Για παράδειγμα Iame, Rotax, Rok κλπ.
Αλλά εξ'αρχής προτείνω να μην ασχοληθείς με αγώνες γιατί πρέπει να αποκτήσεις κάποια εμπειρία.
Προτείνω να το ξεκινήσεις σαν χόμπι, αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο σχετικά φθηνό, περί τα 2-3Κ για να δεις πως πας, αν σου αρέσει κλπ...πριν αγοράσεις κάποιο σχετικά καινούριο καρτάκι για αγώνα που θα ξεπεράσεις τα 4Κ.
Μένω Καλλιθέα, οπότε μόνο η πίστα του 'Αγιου Κοσμά είναι κοντά. Δεν υπάρχει πρόβλημα να πάω και σε άλλες, αλλά όσο να είναι θα θέλει μια μανούρα. Ποιό είναι το κόστος για να τρέξεις σε μία πίστα; Πάει με τα session ή με την μέρα;
Το κάρτ απ΄οτι κατάλαβα μπορείς να το παρκάρεις στην πίστα. Ποιό ειναι το κόστος για κάτι τέτοιο.
Νομίζω ότι ο Άγιος Κοσμάς δε βάζει μέσα αγωνιστικά. Δε ξέρω στα σίγουρα...ας το επιβεβαιώσει κάποιος άλλος.
Θα έχεις τρέιλερ? Έχεις δικό σου χώρο να αποθηκεύεις το καρτ?
Εγώ επειδή δεν έχω, το αφήνω στο Καρτόδρομο, σε κλουβί κλειδωμένο (που χθες μάλιστα το άλλαξα και το έφερα 4-5 κλουβιά πιο έξω). Το κόστος είναι 30 ευρώ το μήνα.
Στο Καρτόδρομο καθημερινές είναι 20 ευρώ για όλη μέρα, όσες φορές θέλεις και ΣΚ νομίζω είναι 25. Δεν έχω πάει ΣΚ...μόνο καθημερινές πάω. Το προτιμώ ειδικά τώρα που μαθαίνω. Είναι πιο ήσυχα και έχω πετύχει ότι κάποιες μέρες (όπως Δευτέρα) έχει ΠΟΛΥ γόμα. Χθες για πρώτη φορά γύριζα στο 52.47 με την μεγάλη ευθεία κλειστή, όταν τη προηγούμενη εβδομάδα (Πέμπτη) γύριζα το ίδιο με την ευθεία ανοιχτή.
Ο αντιπρόσωπος του εκάστοτε μοτέρ. Το δικό μου που είναι iame το κάνει στη πίστα η Athens Kart Shop, στο Καρτόδρομο και θέλει κάθε 20 ώρες λειτουργίας κυλινδροπίστονο. Στις 17 θα το ελέγξω. Αυτό είναι ένα 300άρι περίπου. Από εκεί και πέρα θέλει προσοχή να βάζεις σωστό μείγμα βενζίνης/λαδιού (6% βάζω στο δικό μου μοτέρ...το κάθε μοτέρ είναι διαφορετικό οπότε read the f* manual ) και ο μηχανικός θα σου ρυθμίσει το μείγμα αέρα/βενζίνης και μετά δε θα το πειράξεις. Στη διάρκεια θέλει έλεγχο όμως...του πας το μπουζί σου και σου λέει...αν και πρέπει σιγά-σιγά να το μάθω αυτό.
Κόστος ελαστικών και πόσο κρατάνε;
Εξαρτάται τη γόμα (μαλακή, σκληρή, μεσαία), τις επισκέψεις στη πίστα, πόσο τρέχεις κλπ. Εγώ μέχρι τώρα έχω κάνει περίπου 9 ώρες καρτ, εκ των οποίων οι 2 ώρες περίπου ήταν με τα παλιά ελαστικά και οι 7 με τα φρέσκα. Έχω βάλει σκληρά καθώς δε τρέχω σε αγώνες και δε με ενδιαφέρουν οι οριακοί χρόνοι, το κόστος ήταν 150 ευρώ για τη 4άδα και ακόμα έχουν ζουμί. Πιστεύω ότι το 6μηνο θα το βγάλω. Τώρα ανάλογα το τι γόμα θα βάλεις, πόσο συχνά θα πηγαίνεις, πόσες προπονήσεις θα κάνεις κλπ θα σου κρατάνε.
Γιαυτό σου λέω στην αρχή να ξεκινήσεις χαλαρά, ως χόμπι. Μην πέσεις κατευθείαν στα βαθιά.
Από μάρκες/σασσι ξέρω κάποιες που έβλεπα μικρός στα περιοδικά που διάβαζα.
Θεωρώ καλές τις Tony kart, birel και kosmic. Κάνω λάθος/υπάρχει κάποια άλλη καλή;Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Μάρκες σασί (birel, tony kart, crg, gillard, kosmic κλπ) και μοτέρ (iame, rotax, rok, tm).
Δεν υπάρχουν καλές και κακές. Πάνω-κάτω τα σασί κατά την άποψή μου ίδια είναι...εσύ που ξεκινάς για πρώτη φορά δε θα παρατηρήσεις διαφορά. Εγώ έχω crg με μοτέρ iame και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δε νομίζω να έκανα καλύτερο ή χειρότερο χρόνο με διαφορετικό συνδυασμό μοτέρ/σασί καθώς ακόμα έχω πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.
Πρέπει δηλαδή πρώτα να μάθω να κάνω καρτ...και μετά όλα τα υπόλοιπα.
Γιαυτό σου λέω να ξεκινήσεις από ένα μεταχειρισμένο.
Στο θεμα του μεταχειρισμένου τι να προσέξω. Αξίζει μια τέτοια αγορά ή θα έχει θέματα.
Εγώ μεταχειρισμένο πήρα και δεν έχω κανένα θέμα. Στο σασί δε μπορείς να καταλάβεις και πολλά...αν είναι στραβό δηλαδή...αλλά μπορείς να δεις αν είναι χτυπημένο, με λακούβες κλπ. Το μοτέρ κοίταξε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες ώρες γίνεται. Το δικό μου όταν το πήρα είχε μόλις αλλάξει κυλινδροπίστονο, οπότε ήθελε και στρώσιμο. Ψάξε τέτοιες ευκαιρίες.
Επειδή η αγορά είναι έτσι και μόνο καρτ δεν αγοράζει ο κόσμος και αν θέλουν να το ξεφορτωθούν παίζει να το σκοτώσουν...μπορείς να βρεις καλές ευκαιρίες αν ψάξεις και έχεις υπομονή πιστεύω. Δεν αξίζει να πάρεις καινούριο καρτ κατά την άποψή μου. Είναι ΠΟΛΥ μεγάλο το κόστος. Όπως είπα και πριν...με 2-2.5Κ βρίσκεις ένα ΠΟΛΥ καλό μεταχειρισμένο καρτ για αρχή. Παίζει να μπορώ να σου βρω μάλιστα καρτάκι σαν το δικό μου με 2Κ περίπου.
Να φανταστείς το μοτέρ μου είναι το 2006~2007 και το σασί μου του 2002 και ακόμα είμαι στο 70-80% των δυνατοτήτων του καρτ και δικών μου. Έχω ακόμα περιθώρια βελτίωσης.
Από εξοπλισμό τι χρειάζομαι και με τι κόστος;
Από εξοπλισμό χρειάζεσαι:
-Φόρμα
-Κράνος
-Γάντια
-Παπούτσια
-Μπαλακλάβα
-Προστατευτικό πλευρώνΓια φόρμα/παπούτσια πλήρωσα 240, κράνος από ebay ένα ΟΜΡ 100 ευρώ, γάντια 35, μπαλακλάβα 7 και το προστατευτικό μου το έκαναν δώρο με το καρτ.
Μετά χρειάζεσαι:
-Εργαλεία...κλειδιά, άλεν, κατσαβίδια, πένσες, τανάλιες κλπ
-Κανάτα 5λτ, από καρτομάγαζο
-Ογκομετρικό σωλήνα, επίσης από καρτομάγαζο για να φτιάχνεις το μείγμα λαδιού-βενζίνης
-Όργανο πίεσης ελαστικών, καλό...επίσης από καρτομάγαζο. Το θέλεις οπωσδήποτε για να ρυθμίζεις τις πιέσεις σου καθώς παίζουν πρωταρχικό ρόλο ανάλογα με τις συνθήκες της πίστας.
-Σπρέι αλυσίδας (καρτομάγαζο)
-Διάφορα καθαριστικά σπρέι
-Tie-wraps
...αν ξέχασα κάτι ας το συμπληρώσει κάποιος.Όλα αυτά μου πήγαν ένα 150άρι.
Τώρα από running costs...θέλεις περίπου 10 ευρώ τη μέρα χοντρικά. Εγώ που πηγαίνω απογεύματα, από τις 18:30 μέχρι το κλείσιμο στις 9-10 τρώω περίπου 5λίτρα βενζίνη 100άρα (μόνο 100άρα βάζω) συν 6% λάδι. Το λίτρο του λαδιού κάνει 10-15 ευρώ...οπότε γιαυτό σου λέω χοντρικά 10 ευρώ.
Οι χρονομετρήσεις πως γίνονται. Από την πίστα ή με τα οργανάκια που έχουν τα κάρτ;
Με όργανο alfano που έχουν μερικά καρτ επάνω. Αν το καρτ που βρεις δεν έχει alfano, μπορείς να αγοράσεις ένα. Η πίστα έχει μέσα μαγνήτες, όπως και το καρτ έχει μέσα έναν μαγνήτη και έτσι βγάζει το χρόνο μόνο του.
Το alfano σου δείχνει κι άλλες ΠΟΛΥ χρήσιμες πληροφορίες όπως στροφές μοτέρ, θερμοκρασία μοτέρ, ώρες που έχει δουλέψει το μοτέρ, χρόνος, split, γύροι και session time.
Μια φώτο από το δικό μου:
Γενικά αξίζει σαν χόμπυ; Φοβάμαι μήπως το βαρεθώ εύκολα και δεν έχω κίνητρο για να πάω πίστα (γι΄αυτό και θέλω να μπορώ να λάβω μέρος σε κανέναν αγώνα-σαν κίνητρο).
Αν αξίζει?! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! ΚΑΡΑ-αξίζει! Είναι τα καλύτερα λεφτά που έχω δώσει EVER! Μαθαίνεις πολλά πράγματα και δεν έχεις την 'ανάγκη' να κάνεις καγκουριές εκεί έξω. Μπαίνεις στο καρτάκι σου και ξεκ@υλών€iς!
Αν σου αρέσει η γρήγορη αγωνιστική οδήγηση (που σου αρέσει αν θυμάμαι καλά ) δεν πρόκειται να το βαρεθείς. Το να τρέξεις σε αγώνες δεν νομίζω να σε σηκώσει από τον καναπέ να πας για προπόνηση. Αυτό ή σου αρέσει ή όχι.
Εγώ...το λατρεύω και βγάζω όοοοολο το άγχος της ημέρας
Αυτά...σόρι για το σεντόνι
...άντε πάρε να πηγαίνουμε και μαζί και να αλλάξεις την υπογραφή σου...'we found a place to race!' )
-
Να ασχοληθείς!Για 125άρι μιλάς προφανώς.
Ναι για 125 λέω και μάλλιστα αυτόματο.
Υπάρχουν ενιαία πρωταθλήματα που ανάλογα τι μοτέρ έχεις, τρέχεις. Για παράδειγμα Iame, Rotax, Rok κλπ.
Αλλά εξ'αρχής προτείνω να μην ασχοληθείς με αγώνες γιατί πρέπει να αποκτήσεις κάποια εμπειρία.
Προτείνω να το ξεκινήσεις σαν χόμπι, αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο σχετικά φθηνό, περί τα 2-3Κ για να δεις πως πας, αν σου αρέσει κλπ...πριν αγοράσεις κάποιο σχετικά καινούριο καρτάκι για αγώνα που θα ξεπεράσεις τα 4Κ.
Κατανοητό.
Και πώς ξέρουμε ποιο πρωτάθλημα είναι το καλύτερο;
Από οτι διαβάζω (επιφανειακά) δεν είναι όλα τα πρωταθλήματα το ίδιο...Ποιό είναι αυτό που έχει την καλύτερη υποστήριξη και οργάνωση;
Εγώ μεταχειρισμένο πήρα και δεν έχω κανένα θέμα. Στο σασί δε μπορείς να καταλάβεις και πολλά...αν είναι στραβό δηλαδή...αλλά μπορείς να δεις αν είναι χτυπημένο, με λακούβες κλπ. Το μοτέρ κοίταξε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες ώρες γίνεται. Το δικό μου όταν το πήρα είχε μόλις αλλάξει κυλινδροπίστονο, οπότε ήθελε και στρώσιμο. Ψάξε τέτοιες ευκαιρίες.
Επειδή η αγορά είναι έτσι και μόνο καρτ δεν αγοράζει ο κόσμος και αν θέλουν να το ξεφορτωθούν παίζει να το σκοτώσουν...μπορείς να βρεις καλές ευκαιρίες αν ψάξεις και έχεις υπομονή πιστεύω. Δεν αξίζει να πάρεις καινούριο καρτ κατά την άποψή μου. Είναι ΠΟΛΥ μεγάλο το κόστος. Όπως είπα και πριν...με 2-2.5Κ βρίσκεις ένα ΠΟΛΥ καλό μεταχειρισμένο καρτ για αρχή. Παίζει να μπορώ να σου βρω μάλιστα καρτάκι σαν το δικό μου με 2Κ περίπου.
Να φανταστείς το μοτέρ μου είναι το 2006~2007 και το σασί μου του 2002 και ακόμα είμαι στο 70-80% των δυνατοτήτων του καρτ και δικών μου. Έχω ακόμα περιθώρια βελτίωσης.
Οκ. Δηλαδή μόνο με το μάτι γίνεται η δουλειά.
Το βασικό είναι να καταλήξω τι καρτ θέλω.
Πρέπει να έχει μπροστινά φρένα ή οχι. Από τι εξαρτάται αυτό; Εχει σχέση σε ποιά κατηγορία ανήκει/τρέχει;Κοιτάω για κάρτ από το 2008 και μετά. Αντε το μοτέρ ας είναι 2007.
Δε θέλω να πάρω πολύ παλιό γιατί θα χάσω σε μεταπώληση (πολύ) και (λογικά) θα είναι και αρκετά κουρασμένο.Νομίζω ότι ο Άγιος Κοσμάς δε βάζει μέσα αγωνιστικά. Δε ξέρω στα σίγουρα...ας το επιβεβαιώσει κάποιος άλλος.
Θα έχεις τρέιλερ? Έχεις δικό σου χώρο να αποθηκεύεις το καρτ?
Εγώ επειδή δεν έχω, το αφήνω στο Καρτόδρομο, σε κλουβί κλειδωμένο (που χθες μάλιστα το άλλαξα και το έφερα 4-5 κλουβιά πιο έξω). Το κόστος είναι 30 ευρώ το μήνα.
Στο Καρτόδρομο καθημερινές είναι 20 ευρώ για όλη μέρα, όσες φορές θέλεις και ΣΚ νομίζω είναι 25. Δεν έχω πάει ΣΚ...μόνο καθημερινές πάω. Το προτιμώ ειδικά τώρα που μαθαίνω. Είναι πιο ήσυχα και έχω πετύχει ότι κάποιες μέρες (όπως Δευτέρα) έχει ΠΟΛΥ γόμα. Χθες για πρώτη φορά γύριζα στο 52.47 με την μεγάλη ευθεία κλειστή, όταν τη προηγούμενη εβδομάδα (Πέμπτη) γύριζα το ίδιο με την ευθεία ανοιχτή.
Οκ για τον Άγιο Κοσμά, τον ξεχνάμε.
Τρέιλερ δεν έχω και δε θέλω να πάρω γιατί δεν έχω που να το βάλω.Μπορώ να αγοράσω σχάρα και να το φωρτώνω εκεί, αλλά δεν μου πολυαρέσει σαν ιδέα.
Καλή η δυνατότητα να το αφήνεις στην πίστα, αλλά έτσι παίζεις σε μια πίστα μόνο...Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Μάρκες σασί (birel, tony kart, crg, gillard, kosmic κλπ) και μοτέρ (iame, rotax, rok, tm).
Δεν υπάρχουν καλές και κακές. Πάνω-κάτω τα σασί κατά την άποψή μου ίδια είναι...εσύ που ξεκινάς για πρώτη φορά δε θα παρατηρήσεις διαφορά. Εγώ έχω crg με μοτέρ iame και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δε νομίζω να έκανα καλύτερο ή χειρότερο χρόνο με διαφορετικό συνδυασμό μοτέρ/σασί καθώς ακόμα έχω πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.
Πρέπει δηλαδή πρώτα να μάθω να κάνω καρτ...και μετά όλα τα υπόλοιπα.
Γιαυτό σου λέω να ξεκινήσεις από ένα μεταχειρισμένο.
Από θέμα υποστηριξης αντιπροσωπείας ξέρεις καποιά μάρκα να έχει πλεονένκτημα έναντι των άλλων;
Σίγουρα δε θα δω διαφορά από το ένα καρτ στο άλλο, αλλά αν μπορώ να πάρω κάτι καλυτερο/ποιοτικότερο γιατί όχι.
Επίσης κάθε κατασκευαστής έχει 10 μοντέλα...
Πού να ξέρω εγώ ποιό χρειάζομαι για αυτό που θέλω;;;;Από εξοπλισμό χρειάζεσαι:
-Φόρμα
-Κράνος
-Γάντια
-Παπούτσια
-Μπαλακλάβα
-Προστατευτικό πλευρώνΓια φόρμα/παπούτσια πλήρωσα 240, κράνος από ebay ένα ΟΜΡ 100 ευρώ, γάντια 35, μπαλακλάβα 7 και το προστατευτικό μου το έκαναν δώρο με το καρτ.
Μετά χρειάζεσαι:
-Εργαλεία...κλειδιά, άλεν, κατσαβίδια, πένσες, τανάλιες κλπ
-Κανάτα 5λτ, από καρτομάγαζο
-Ογκομετρικό σωλήνα, επίσης από καρτομάγαζο για να φτιάχνεις το μείγμα λαδιού-βενζίνης
-Όργανο πίεσης ελαστικών, καλό...επίσης από καρτομάγαζο. Το θέλεις οπωσδήποτε για να ρυθμίζεις τις πιέσεις σου καθώς παίζουν πρωταρχικό ρόλο ανάλογα με τις συνθήκες της πίστας.
-Σπρέι αλυσίδας (καρτομάγαζο)
-Διάφορα καθαριστικά σπρέι
-Tie-wraps
...αν ξέχασα κάτι ας το συμπληρώσει κάποιος.Όλα αυτά μου πήγαν ένα 150άρι.
Οκ μου φαίνονται λογικές οι τιμές.
Τώρα από running costs...θέλεις περίπου 10 ευρώ τη μέρα χοντρικά. Εγώ που πηγαίνω απογεύματα, από τις 18:30 μέχρι το κλείσιμο στις 9-10 τρώω περίπου 5λίτρα βενζίνη 100άρα (μόνο 100άρα βάζω) συν 6% λάδι. Το λίτρο του λαδιού κάνει 10-15 ευρώ...οπότε γιαυτό σου λέω χοντρικά 10 ευρώ.
Αυτά είναι πολύ λογικά.
Αυτό που φαίνεται ακριβό είναι η συντήρηση/rebuild του κινητήρα.
Οι ώρες ακούγονται λίγες, αλλά δεν ξέρω στην πράξη σε πόσο καιρό μεταφράζονται.Αν σου αρέσει η γρήγορη αγωνιστική οδήγηση (που σου αρέσει αν θυμάμαι καλά ) δεν πρόκειται να το βαρεθείς. Το να τρέξεις σε αγώνες δεν νομίζω να σε σηκώσει από τον καναπέ να πας για προπόνηση. Αυτό ή σου αρέσει ή όχι.
Εγώ...το λατρεύω και βγάζω όοοοολο το άγχος της ημέρας
Αυτά...σόρι για το σεντόνι
...άντε πάρε να πηγαίνουμε και μαζί και να αλλάξεις την υπογραφή σου...'we found a place to race!' )
Πρέπει να έχω κάποιο στόχο.
Αν το δώ απλά ως πάω στην πίστα και κάνω καρτ, θα το βαρεθώ γρήγορα.Από πίστες ποιές ειναι διαθέσιμες στην Αττική;
Υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμήσεις κάποια συγκεκριμένη; -
Ο αντιπρόσωπος του εκάστοτε μοτέρ. Το δικό μου που είναι iame το κάνει στη πίστα η Athens Kart Shop, στο Καρτόδρομο και θέλει κάθε 20 ώρες λειτουργίας κυλινδροπίστονο. Στις 17 θα το ελέγξω. Αυτό είναι ένα 300άρι περίπου. Από εκεί και πέρα θέλει προσοχή να βάζεις σωστό μείγμα βενζίνης/λαδιού (6% βάζω στο δικό μου μοτέρ...το κάθε μοτέρ είναι διαφορετικό οπότε read the f* manual ) και ο μηχανικός θα σου ρυθμίσει το μείγμα αέρα/βενζίνης και μετά δε θα το πειράξεις. Στη διάρκεια θέλει έλεγχο όμως...του πας το μπουζί σου και σου λέει...αν και πρέπει σιγά-σιγά να το μάθω αυτό.
To diko moy IAME exei 64 wres ne ti idio pistoni.....
8a to dei o Costantinos h o Kokos kai 8a to baloyne gia ek8ema opoy exei anteksei toses wres kai akoma kanei toys idioys xronoys me ta ROTAX me ton idio odhgo. -
Κατανοητό.
Και πώς ξέρουμε ποιο πρωτάθλημα είναι το καλύτερο;
Από οτι διαβάζω (επιφανειακά) δεν είναι όλα τα πρωταθλήματα το ίδιο...Ποιό είναι αυτό που έχει την καλύτερη υποστήριξη και οργάνωση;
Σε αυτό δε ξέρω να σε βοηθήσω.
Ίσως μπορούν τα παιδιά που τρέχουν και γράφουν και εδώ.
A-Viper7 τι λες?
Πάντως προτείνω πρώτα να πάρεις ένα καλό μεταχειρισμένο καρτάκι…και μετά να ψάξεις για αγώνες καθώς τα έξοδα εκτοξεύονται! Οι προπονήσεις σου πρέπει να είναι πολύ πιο εντατικές, πρέπει να φτιάξεις φυσική κατάσταση, πρέπει να έχεις συνέχεια φρέσκα λάστιχα, δικό σου μηχανικό και πιο συχνά ρεκτιφιέ μοτέρ.
Σε αυτό μπορούνε να σε συμβουλέψουν κι άλλοι συμφορουμήτες
Χωρίς καθόλου εμπειρία σε αγωνιστικό καρτ είναι δύσκολο να τρέξεις με το καλημέρα σε αγώνες.
Επίσης εκεί θα χρειαστείς τρέιλερ για να πηγαίνεις από πίστα σε πίστα ή θα στο κουβαλάει και αποθηκεύει η ομάδα που θα τρέχεις. Επί πληρωμής εννοείται.
Γιαυτό σου λέω…τα έξοδα εκεί εκτοξεύονται.
Πάρε πρώτα ένα καρτάκι να κάνεις τη κ@υλ@ σου και θα δεις ότι θα πηγαίνεις συχνά γιατί πρέπει να βελτιώνεις τον εαυτό σου. Αυτό είναι το κίνητρο.
Οκ. Δηλαδή μόνο με το μάτι γίνεται η δουλειά.
Το βασικό είναι να καταλήξω τι καρτ θέλω.
Πρέπει να έχει μπροστινά φρένα ή οχι. Από τι εξαρτάται αυτό; Εχει σχέση σε ποιά κατηγορία ανήκει/τρέχει;Ούτε μπροστινά φρένα χρειάζεσαι. Το μπροστινό φρένο το δουλεύεις με το χέρι στο τιμόνι. Χρειάζεται πολύ εξοικείωση με το καρτ, τη πίστα κλπ για να μάθεις να στρίβεις και να φρενάρεις μαζί. Εδώ στην αρχή θα είναι δύσκολο να μάθεις τις γραμμές, το καρτ τα όριά του κλπ. Θέλει χρόνο…θα δεις.
Μπροστινά φρένα συνήθως έχουν τα καρτ με ταχύτητες. Προτείνω να ασχοληθείς με αυτόματο αρχικά και χωρίς μπροστινά φρένα.
Αλλά για τις κατηγορίες καρτ μπορούν να σε βοηθήσουν και τα άλλα παιδιά
Κοιτάω για κάρτ από το 2008 και μετά. Αντε το μοτέρ ας είναι 2007.
Δε θέλω να πάρω πολύ παλιό γιατί θα χάσω σε μεταπώληση (πολύ) και (λογικά) θα είναι και αρκετά κουρασμένο.Εκεί λογικά θα παίξεις στα 4-5Κ συν.
Μεταπώληση χάνεις ποσοστιαία ούτως ή άλλως.
Το σασί με τον καιρό μαλακώνει…αλλά τόσο λίγο που δε θα το καταλάβεις ούτε εσύ ούτε κι εγώ. Μόνο κάποιος με μεγάλη εμπειρία ίσως το καταλάβει. Εμείς που δεν έχουμε εμπειρία δε θα το καταλάβουμε. Γιαυτό σου λέω…πάρε εκεί ένα καρτάκι να μάθεις να κάνεις και μετά αναβαθμίζεσαι.
Το μοτέρ καθότι είναι αγωνιστικό, μόνο τα εσωτερικά του αλλάζουν, δηλαδή πιστόνια, κύλινδροι, μπιέλες κλπ. Όταν αλλάξουν αυτά είναι καινούριο.
Οκ για τον Άγιο Κοσμά, τον ξεχνάμε.
Τρέιλερ δεν έχω και δε θέλω να πάρω γιατί δεν έχω που να το βάλω.Μπορώ να αγοράσω σχάρα και να το φωρτώνω εκεί, αλλά δεν μου πολυαρέσει σαν ιδέα.
Καλή η δυνατότητα να το αφήνεις στην πίστα, αλλά έτσι παίζεις σε μια πίστα μόνο...Είναι επικίνδυνη η σχάρα γιατί μια μ@λ@κί@ να γίνει…θα πάθεις ζημιά στο αμάξι. Δε λέει. Άσε που θέλεις 2-3 να σε βοηθήσουν και από την άλλη αν το έχεις σπίτι θα βαριέσαι να το φορτώσεις.
Από θέμα υποστηριξης αντιπροσωπείας ξέρεις καποιά μάρκα να έχει πλεονένκτημα έναντι των άλλων;
Σίγουρα δε θα δω διαφορά από το ένα καρτ στο άλλο, αλλά αν μπορώ να πάρω κάτι καλυτερο/ποιοτικότερο γιατί όχι.
Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το μοτέρ μου και την υποστήριξη στη πίστα όπου αν χαλάσει κάτι, υπάρχει βοήθεια. Από σασί τώρα δεν έχω χρειαστεί κάτι να σου πω. Πάντως λένε ότι τα CRG έχουν ακριβά ανταλλακτικά. Τα Birel τα έχει η easykart.gr όπου τα παιδιά είναι εκπληκτικά. Πολύ σωστοί και βοηθάνε.
Προτείνω να κοιτάξεις κι εκεί.
Επίσης κάθε κατασκευαστής έχει 10 μοντέλα...
Πού να ξέρω εγώ ποιό χρειάζομαι για αυτό που θέλω;;;;Αυτό δε ξέρω να στο απαντήσω. Εξαρτάται πάντως κυρίως από το τι χρήματα διαθέτεις. Από εκεί θα εξαρτηθούν όλα.
Αυτά είναι πολύ λογικά.
Αυτό που φαίνεται ακριβό είναι η συντήρηση/rebuild του κινητήρα.
Οι ώρες ακούγονται λίγες, αλλά δεν ξέρω στην πράξη σε πόσο καιρό μεταφράζονται.Είναι πολύ δουλειά γιαυτό.
Είναι πολλές ώρες αν τρέχεις για χόμπι…πίστεψέ με. Αν τρέχεις για αγώνες τότε αλλάζουν τα πράγματα γιατί οι προπονήσεις θα είναι πιο συχνές.
Εγώ πηγαίνω μια φορά την εβδομάδα και κάνω περίπου 4 10λεπτα session…παραπάνω δε μπορείς. Ψοφάς!
Από το Μάιο που το πήρα…μέχρι τώρα έχω κάνει περίπου 9 ώρες. Άλλο τόσο έχω…άρα υπολογίζω ότι χοντρικά μια φορά το χρόνο θέλει ρεκτιφιέ.
Επαναλαμβάνω…αν τρέχεις για χόμπι και όπως τρέχω εγώ.
Τις 20 ώρες για το iame μοτέρ τις συμπληρώνεις πρακτικά με 120 δεκάλπετα session ή 80 15λεπτα.
Πρέπει να έχω κάποιο στόχο.
Αν το δώ απλά ως πάω στην πίστα και κάνω καρτ, θα το βαρεθώ γρήγορα.Από πίστες ποιές ειναι διαθέσιμες στην Αττική;
Υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμήσεις κάποια συγκεκριμένη;Ο στόχος σου κατά την άποψή μου πρέπει να είναι πρώτα να μάθεις να κάνεις καρτ και μετά να μπλεχτείς σε αγώνες. Πρώτα δηλαδή να δεις πως σου φαίνεται το κόστος σαν χόμπι…και μετά όλα τ’άλλα…εκτός αν δεν έχεις κανένα περιορισμό στο budget οπότε εκεί αλλάζουν τα πράγματα
@hannibal ...64?! ...πλάκα κάνεις! Πως έχει αντέξει τόσες? Ο Κωνσταντίνος μου είπε να το τσεκάρουμε στις 17 γιατί κανονικά αλλάζω στις 20.
-
@hannibal ...64?! ...πλάκα κάνεις! Πως έχει αντέξει τόσες? Ο Κωνσταντίνος μου είπε να το τσεκάρουμε στις 17 γιατί κανονικά αλλάζω στις 20.Niko to kserw. To idio exei pei kai se mena o Kwstantinos (kai to manual to leei kai oloi), alla edw katw den exoyme antiproswpo gia IAME (thn exei parei enas karagkiozhs kai thn krataei kleisth) opote exw pei toy Kwnstantinoy na moy steilei antallaktika kai olo me ksexnaei.... Opote mazeytikan 64 wres. Aporw pws antexei akoma...
Afoy skeftomai na toy steilw to moter gia na to kopsei sthn mesh kai na to exei ek8esiako kommati.... -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
@hannibal ...64?! ...πλάκα κάνεις! Πως έχει αντέξει τόσες? Ο Κωνσταντίνος μου είπε να το τσεκάρουμε στις 17 γιατί κανονικά αλλάζω στις 20.
Niko to kserw. To idio exei pei kai se mena o Kwstantinos (kai to manual to leei kai oloi), alla edw katw den exoyme antiproswpo gia IAME (thn exei parei enas karagkiozhs kai thn krataei kleisth) opote exw pei toy Kwnstantinoy na moy steilei antallaktika kai olo me ksexnaei.... Opote mazeytikan 64 wres. Aporw pws antexei akoma...
Afoy skeftomai na toy steilw to moter gia na to kopsei sthn mesh kai na to exei ek8esiako kommati....Τι μείγμα δουλεύεις? Πλούσιο λογικά ε?
Λάδι? Όσο λέει το μανουάλι? 6%?
Εγώ πάντως θα έλεγα σιγά-σιγά να έκανες ένα ρεκτιφιέ...
-
Niko to kserw. To idio exei pei kai se mena o Kwstantinos (kai to manual to leei kai oloi), alla edw katw den exoyme antiproswpo gia IAME (thn exei parei enas karagkiozhs kai thn krataei kleisth) opote exw pei toy Kwnstantinoy na moy steilei antallaktika kai olo me ksexnaei.... Opote mazeytikan 64 wres. Aporw pws antexei akoma...
Afoy skeftomai na toy steilw to moter gia na to kopsei sthn mesh kai na to exei ek8esiako kommati....Τι μείγμα δουλεύεις? Πλούσιο λογικά ε?
Λάδι? Όσο λέει το μανουάλι? 6%?
Εγώ πάντως θα έλεγα σιγά-σιγά να έκανες ένα ρεκτιφιέ...
Meigma doyleyw 1 strofh kai 1strofh kai 10.
6% alla oti ladi katsei apo Mobil 1 gia dixrona mexri kai kartcare combat TMAX.Den yparxei shell edw....
-
Οκ Νίκο κατάλαβα κάποια βασικά πράγματα.
Δε λέω ρε συ οτι θα πάρω καρτ και την επόμενη μέρα θα κατέβω σε αγώνες.
Απλά ξέροντας τι κατηγορίες υπάρχουν και που είναι καλύτερο να τρέξεις μπορείς να προγραμματίσεις όλη την πορεία σου. Από την επιλογή καρτ μέχρι το που θα τρέχεις.
Θα προσπαθήσω να έχω και μια επαφή με τους αντιπροσώπους καθώς επίσης και με ανθρώπους που ασχολούνται για να τα πούμε από κοντά.
Εσύ πότε (και που) θα πάς για προπόνηση;
-
Οκ Νίκο κατάλαβα κάποια βασικά πράγματα.Δε λέω ρε συ οτι θα πάρω καρτ και την επόμενη μέρα θα κατέβω σε αγώνες.
Απλά ξέροντας τι κατηγορίες υπάρχουν και που είναι καλύτερο να τρέξεις μπορείς να προγραμματίσεις όλη την πορεία σου. Από την επιλογή καρτ μέχρι το που θα τρέχεις.
Θα προσπαθήσω να έχω και μια επαφή με τους αντιπροσώπους καθώς επίσης και με ανθρώπους που ασχολούνται για να τα πούμε από κοντά.
Εσύ πότε (και που) θα πάς για προπόνηση;
Κοίτα το μοτέρ έχει σημασία. Μάθε πρώτα καρτ...και μετά βλέπεις. Άλλωστε κάποια σασί κατεβαίνουν όπως είναι σε αγώνες απλά με καινούριο μοτεράκι. Είναι ομολογκαρισμένα δηλαδή. Απλά πρέπει να χώνεις να ξέρεις.
Βασικά προτείνω να έρθεις μια μέρα για προπόνηση να δεις πως είναι και να αποφασίσεις.
Εγώ πάω Καρτόδρομο μια φορά την εβδομάδα. Ξαφνικά αρχίζουν και μου κάνουν κλικ οι Δευτέρες. ...έχει ΣΟΥΠΕΡ γόμα κάτω από το ΣΚ
Οπότε την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου θα πάω...κατά τις 18:30 είμαι εκεί.
Αν θες πέρνα να δεις κάποια πραγματάκια...αν και ο πανικός γίνεται Σάββατο να ξέρεις. Πέρνα και μια βόλτα Σάββατο να δεις...εγώ δεν πάω (ακόμα).
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ