-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Εντωμεταξυ, με μια 'νορμαλ' χρηση (μη κοιτας τον Viper), ενος ανθρωπου που δεν ειναι φοιτητης, αλλα εργαζομενος και με αλλες υποχρεωσεις , οι 50 ωρες φορτωνονται ΠΟΛΥ δυσκολα... -
Λοιπόν εχω πάρει φόρα είπαμε
Ξεκινάω.. σχόλια γράφω και θέλω την γνώμη σας..
- ποσο πιο αργό απο Max125 η τα δικά σας τελως πάντων?
- κόστος συντήρησης μου είπε ο Γαλάτσης οτι είναι πιο μικρό απο ΜΑΧ125, τι ισχύει τελικα?
- ισως το RM1 πιο ασφαλές (για μας στα γεράματα τώρα)
- 2ο χέρι ειμαστε περίπου στα 4k
- Είναι και ψιλοενιαίο και αν θέλω να τρέξω κανα αγώνα ίσως είναι πιο ευκολο
- γιατί RM1 μόνο σε Ασπροπυργο και Αιφιδνες?
Τώρα, σε τι πίστες μαζεύεστε? Τρόπος μεταφοράς του κάρτ ?
πως θα το βλέπατε σαν ιδέα να έφερνα ένα απο το εξωτερικό?
Βρήκα κανα δυο eshop Γερμανία που ειναι πιο φτηνά απο εδώ ή ebay.co.uk
(υπάρχει στην φαμίλια μεταφορική εταιρεία και μπορούμε να φέρουμε ότι θέλουμε απο Ιταλία, Αγγλία κτλ) -
Το αν ενα καρτακι (ειδικα αυτα της παρεας) ειναι αργα ή γρηγορα, ειναι κατι που θα δεις μονο σε μια δοκιμη, οπως ειχαμε στην τελευταια συναντηση που καναμε.. Ας πουμε το μοτερ του Βασιλη στην τελευταια συναντηση φανηκε το πιο 'ζωντανο' απ' ολα, αλλα μη ξεχναμε πως ηταν αμεσως μετα απο σερβις που εχει να κανει..
Π.χ. του αγγελου το μοτερ (το ιστορικο του υπαρχει στις προηγουμενες σελιδες), εγω που το οδηγησα μετα απο τοσο καιρο, μου φανηκε οτι αρπαζε πολυ πιο καλα απο το δικο μου μοτερ, το οποιο εχει επανω γυρω στις 8 ωρες λειτουργιας.. Κατι που δεν δικαιολογειται σαν αποδοση μοτερ ή εχει να κανει με τα .. λαδακια που μπαινουν μεσα στη καμπανα και εχεις απωλεια.. Αλλα αυτα μπορει να ειναι μονο η 'ιδεα' που σου δινει..
Στην πραξη τα μοτερ ειναι υπερ-αρκετα για να σου προσφερει χαρα!- Τι να σου πω τωρα... Παντως για να σου απαντησω γιατι το RM1 μονο ασπροπυργο και αφιδνες, γιατι ουσιαστικα μονο σ' αυτες τις πιστες, θα το χαρεις, μιας και ειναι καρτ που 'απλωνει', διαφορετικα, με το που θα φτανεις οριακα να αλλαξεις ταχυτητα, θα πρεπει να κατεβασεις (π.χ. στα σπατα).. Εχει πολυ ενδιαφερον να ερθεις στα Σπατα που κυκλοφορουν καποια περιστροφικα (βγαζουν λενε 40 αλογα) να δεις τι παλη γινεται και πως το καρτ οργωνει κυριολεκτικα... Ειπαμε για δυναμη, αλλα τι να το κανεις οταν εισαι συνεχεια επανω στο τιμονι να παλευεις?
- Σαφως, λογω προφυλακτηρα πισω, αλλα εχουν κυκλοφορησει τετοιοι και για τα υπολοιπα καρτακια.. Ο σοβαρος κινδυνος ειναι να ερθει να σε καβαλησει κανεις απο πισω.. Δε νομιζω οτι ειναι λογος για να πας σε RM1
- Με 4Κ μπορεις να παρεις ενα εντελως κουτα!
- Αν θες να συμμετασχεις σε φιλικο ή επισημο αγωνα, θα πρεπει να εχεις σφραγισμενο μοτερ (οχι μαϊμουδιες, δηλαδη) και σασσι που να μην εχει ληξει η ομολογκασιον του. Σε περιοριζει πολυ στην ηλικια του μεταχειρισμενου (στο σασσι κυριως!) Κοιταξε το!
Οι πιστες στις οποιες πηγαινουμε ειναι Σπατα (κυριως), Αφιδνες και Αγια Μαρινα (προς το παρων). Οι περισσοτεροι εχουμε τρεϊλερ.. Διαφορετικα ή με σχαρα ή υποχρεωτικα παρκαρεις το καρτ σου στην πιστα και πηγαινεις μονο σε αυτη.
Αν υπαρχει η δυνατοτητα, εγω προσωπικα θα πηγαινα βολτα στην Ιταλια που ειναι και η πατριδα των σασσι και θα εφερνα ενα απο εκει ή την Αγγλια που παιζουν σε τρελλες τιμες!!
Αν μπορεις να το κανεις, ψαξτο και καντο..
Υπολογισε - παντως - ενα ποσο στην ακρη για να βαλεις οργανακι! -
Καλησπέρα και πάλι. Δύο σχόλια-απορίες να κάνω.
1)Καταρχήν RM1 δεν ονομάζονται τα διτάχυτα σειριακά rotax?
2)Φέτος σε μία έκθεση βελτίωσης ρώτησα τον κ. Γαλάτση για το σέρβις των rotax max και μου είπε κάθε 50 ώρες και κόστος 170 ευρώ.
Κάποιος κάτοχος να μας πει με σιγουριά για το κόστος υπάρχει? Ευχαριστώ! -
Ο χρήστης Cuore Sportivo 19 έγραψε:
Καλησπέρα και πάλι. Δύο σχόλια-απορίες να κάνω.
1)Καταρχήν RM1 δεν ονομάζονται τα διτάχυτα σειριακά rotax?
2)Φέτος σε μία έκθεση βελτίωσης ρώτησα τον κ. Γαλάτση για το σέρβις των rotax max και μου είπε κάθε 50 ώρες και κόστος 170 ευρώ.
Κάποιος κάτοχος να μας πει με σιγουριά για το κόστος υπάρχει? Ευχαριστώ!- Ναι
- Έχουμε πολλούς Rotaxικούς στην παρέα, οπότε κάποιος θα ξέρει!
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Τώρα, σε τι πίστες μαζεύεστε? Τρόπος μεταφοράς του κάρτ ?Εγώ έχω μόνιμα το καρτ στις Αφίδνες, γιατί δεν έχω δυνατότητα μεταφοράς. Πρόσφατα κανόνισα με τον Γιάννη (sjx) και το μεταφέραμε στα Σπάτα για 1-2 μήνες.
Γενικά για μεταφορά, ή τρέιλερ ή σχάρα...
-
Λίγες πληροφορίες για το RM1:είναι διτάχυτο σειριακό με paddles στο τιμόνι και το μόνο (νομίζω) με όπισθεν. Έχει ειδικούς προφυλακτήρες για μεγαλύτερη ασφάλεια και λάστιχα πρώτης τοποθέτησης που γλιστρούν αρκετά ώστε να μην αναπτύσει μεγάλες ταχύτητες στις στροφές .
Έχει επίσης δισκόφρενα μπρος πίσω με χειροκίνητο κατανεμητή δύναμης και shift light.
Από προσωπική οπτική εμπειρία: Με πρώτη σχέση πηγαίνει όπως ένα rotax max ίσως λίγο ελάχιστα καλύτερα. Μόλις όμως μπει η 2α το καρτ αφήνει πολύ πίσω του το max. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι ένα max που ακολουθούσε το rm1 ήταν σαν να άφηνε το γκάζι όταν αυτό έβαζε 2α.Βέβαια όπως προείπαν θέλει ανοιχτές πίστες για να κάνει τη διαφορά.
To μοτέρ νομίζω είναι κοινό και στα 2 κάρτ.
Αυτά για το soko. -
Ο χρήστης Cuore Sportivo 19 έγραψε:
Λίγες πληροφορίες για το RM1:είναι διτάχυτο σειριακό με paddles στο τιμόνι και το μόνο (νομίζω) με όπισθεν. Έχει ειδικούς προφυλακτήρες για μεγαλύτερη ασφάλεια και λάστιχα πρώτης τοποθέτησης που γλιστρούν αρκετά ώστε να μην αναπτύσει μεγάλες ταχύτητες στις στροφές .
Έχει επίσης δισκόφρενα μπρος πίσω με χειροκίνητο κατανεμητή δύναμης και shift light.
Από προσωπική οπτική εμπειρία: Με πρώτη σχέση πηγαίνει όπως ένα rotax max ίσως λίγο ελάχιστα καλύτερα. Μόλις όμως μπει η 2α το καρτ αφήνει πολύ πίσω του το max. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι ένα max που ακολουθούσε το rm1 ήταν σαν να άφηνε το γκάζι όταν αυτό έβαζε 2α.Βέβαια όπως προείπαν θέλει ανοιχτές πίστες για να κάνει τη διαφορά.
To μοτέρ νομίζω είναι κοινό και στα 2 κάρτ.
Αυτά για το soko.Mεγάλο όμως το κόστος κτήσης. + οτι έχω την εντύπωση οτι τα MAΧ γυρίζουν ταχύτερα.
-
Καλημέρα και καλή βδομάδα..........
Για μένα το ερωτημα ένα.....................πόσα χρήματα θέλεις να διαθέτεις ???????
Η ευχαρίστηση είναι δεδομένη και με 100άρι 20 χρονών και με τετράχρονο αμα λάχει................................
-
Εμπειρίες ................ευτυχίας.......
http://www.greek-kart.gr/forum/index.ph ... #entry1755
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Εμπειρίες ................ευτυχίας.......http://www.greek-kart.gr/forum/index.ph ... #entry1755
Έτσι, για να μάθετε τι χάνετε!
-
α ρε ζημιές που μας κάνετε
Μοτέρι καινουργιο Rotax 125 Max παει 2300 περίπου.
Σασί τις προκοπής ελαφρώς μεταχείρο πόσο να μου πάει ένα
(δεν θα πώ ψεματα κάτι CRG με χρώματα McLaren ειναι τελεία και ταύλα) -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
α ρε ζημιές που μας κάνετεΜοτέρι καινουργιο Rotax 125 Max παει 2300 περίπου.
(δεν θα πώ ψεματα κάτι CRG με χρώματα McLaren ειναι τελεία και ταύλα)Καλύτερα θα ήταν να μας πεις πόσα σκοπεύεις να διαθέσεις, και βλέπουμε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ που μπορείς να βρεις.
Άντε, μόλις το πάρεις, θα τυπώσουμε αυτοκόλλητα McLaren για τα πλαστικά...
-
χαχαχαχαχα, νομιζω ο Ολυμπιος, καποια στιγμη ειχε βγαλει φωτο και το δισκοφρενο του crg και το ειχε ανεβασει καπου.. floating δισκος με 2 δαγκανες
Πληροφοριακα, μπορεις να αγορασεις τα αυτοκολλητα σκετα! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
χαχαχαχαχα, νομιζω ο Ολυμπιος, καποια στιγμη ειχε βγαλει φωτο και το δισκοφρενο του crg και το ειχε ανεβασει καπου.. floating δισκος με 2 δαγκανες
Πληροφοριακα, μπορεις να αγορασεις τα αυτοκολλητα σκετα!To δισκόφρενο του Πάνου είναι floating...
-
ναι, το ξερω!
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
α ρε ζημιές που μας κάνετεΜοτέρι καινουργιο Rotax 125 Max παει 2300 περίπου.
(δεν θα πώ ψεματα κάτι CRG με χρώματα McLaren ειναι τελεία και ταύλα)Ανάβεις-ουμε,φωτιές...............ανάβεις-ουμε φωτιές τ'ανάβεις όλα τα καις..................(τραγουδιστά τσιφτετελικά )
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Πληροφοριακα, μπορεις να αγορασεις τα αυτοκολλητα σκετα!To δισκόφρενο του Πάνου είναι floating...
Tι θα πει δηλαδή αυτό? Για δώστε περισσότερες πληροφορίες. Και καμιά φωτογραφία δεν με χαλάει!
-
.. ελα στην επομενη συναντηση που θα ειμαστε ΟΛΟΙ και θα τα δεις απο πρωτο χερι!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
.. ελα στην επομενη συναντηση που θα ειμαστε ΟΛΟΙ και θα τα δεις απο πρωτο χερι!Θα είμαστε;
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ