-
Βασικα η χαραξη της ηταν αψογη ηταν αρκετα μεγαλη για indoor και ειχε και γεφυρακη το οδοστρωμα ηταν καλο και τα νοικιαρικα καρτ καμοια σχεση με τα δικα μας
Ειμουν και μικροσ σε ηλικια ετσι δεν ηθελε και πολυ για μου μενει
Ακομα ειχε πολυ καλη οργανωση με κριτεσ σε καθε στροφή και οταν πηαγαμε μεγαλη παρεα 20 ατομα ηταν σαν ενασ μικροσ αγωνα σμε καταταξη κλπ ηταν τελεια !!!
Ειδηκα οταν εισαι 14 χρονων
-
Εμ βέβαια με τέτοιες εμπειρίες και άργησες να ζεσταθείς για καρτάκι......
Κάποιοι άλλοι πάντως άργησαν παααααααααααααααααααααααρα πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ χρόνο για να ξεκινήσουν ....για λόγους που είναι γνωστοί σε όλους, οικονομικοί-υποχρεώσεις κ.α.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Ας δώσει κάποιος πληροφορίες για τα ζιγκλέρ, γιατί οι 'πολυ-τάχυτοι' μας σνομπάρουν λέγοντας ότι εμείς οι 'αυτόματοι' δεν ξέρουμε καν τι είναι.Και, δυστυχώς, έχουν δίκιο...
Ασε τους πολυταχυτους να στην λενε ,βασικα εσυ πρεπει να φορας πανω στο parilla, tillotson, οποτε πες τους εγω δεν ασχολουμαι με αυτα.Κανω την δουλεια μου και με τα βιδακια μου .
Γινε λιγο πιο συγκεκριμενος στο τι θες να μαθεις πανω σε αυτα γιατι θα πρεπει να γραψω κανα κειμενο 2 σελιδες .Βασικα εχω βρει προγραμμα ,για rotax-rok-leopard προς το παρον το οποιο με βαση την θερμοκρασια του αερα,την πυκνοτητα,το βαρομετρικο στο οποιο βρισκεσαι και αλλα το οποιο σου υπολογιζει τι ζιγκλερ πρεπει να φορεσεις, τι μπουζι αλλα και σε ποια θεση πρεπει να ειναι η βελονα του καρμπυρατερ.Στα rotax εχει στο manual καποιες βασικες μετρησεις πανω σε αυτο για να σε βοηθησουνε με το set up του κινητηρα αλλα απ'οτι εχω δει δεν ειναι και πολυ εγκυρες.
Δεν ηθελα να το αναφερω ακομα αλλα το ειχα σκεφτει (μη με φατε) απο περυσι να φτιαξω κατι τετοιο (αν μπορω) με εναν καθηγητη εδω αλλα φετος τον εχω χασει και εχω κολλησει.του αρεσε η ιδεα μιας και ηταν προγραμματιστης πριν ερθει εδω αλλα απο τοτε χαθηκε .Θα δουμε τι μπορει να γινει και βλεπουμε.
Αντε να ανεβει αρκετα το επιπεδο μας
Μας βλεπω σε καμια 2ετια με θερμομετρα,αισθητηρες και VboxIII πανω στα καρτ -
Ο χρήστης sjx έγραψε:
Ας δώσει κάποιος πληροφορίες για τα ζιγκλέρ, γιατί οι 'πολυ-τάχυτοι' μας σνομπάρουν λέγοντας ότι εμείς οι 'αυτόματοι' δεν ξέρουμε καν τι είναι.
Και, δυστυχώς, έχουν δίκιο...
Ασε τους πολυταχυτους να στην λενε ,βασικα εσυ πρεπει να φορας πανω στο parilla, tillotson, οποτε πες τους εγω δεν ασχολουμαι με αυτα.Κανω την δουλεια μου και με τα βιδακια μου .
Γινε λιγο πιο συγκεκριμενος στο τι θες να μαθεις πανω σε αυτα γιατι θα πρεπει να γραψω κανα κειμενο 2 σελιδες .Βασικα εχω βρει προγραμμα ,για rotax-rok-leopard προς το παρον το οποιο με βαση την θερμοκρασια του αερα,την πυκνοτητα,το βαρομετρικο στο οποιο βρισκεσαι και αλλα το οποιο σου υπολογιζει τι ζιγκλερ πρεπει να φορεσεις, τι μπουζι αλλα και σε ποια θεση πρεπει να ειναι η βελονα του καρμπυρατερ.Στα rotax εχει στο manual καποιες βασικες μετρησεις πανω σε αυτο για να σε βοηθησουνε με το set up του κινητηρα αλλα απ'οτι εχω δει δεν ειναι και πολυ εγκυρες.
Δεν ηθελα να το αναφερω ακομα αλλα το ειχα σκεφτει (μη με φατε) απο περυσι να φτιαξω κατι τετοιο (αν μπορω) με εναν καθηγητη εδω αλλα φετος τον εχω χασει και εχω κολλησει.του αρεσε η ιδεα μιας και ηταν προγραμματιστης πριν ερθει εδω αλλα απο τοτε χαθηκε .Θα δουμε τι μπορει να γινει και βλεπουμε.
Αντε να ανεβει αρκετα το επιπεδο μας
Μας βλεπω σε καμια 2ετια με θερμομετρα,αισθητηρες και VboxIII πανω στα καρτΑγόρι μου .....................τέτοια επιστημονικά θέλω απο σένα...
Οοοοοοοοοοοοοοοοοταν βρείς χρόνο ρίξε την 2σέλιδη διατριβή περί ζιγκελ......
Κάτι τέτοια μου κάνεις και δεν μπορώ να σε ξεχάσω.......
-
Tρελλε φοιτητη καποια στιγμη σε ενα site ειχα δει νομιζω κατι τετοιο που λες.....αλλα εμεισ ειμαστε παραδοσιακοι κοιταμε το μπουζακι κ βλεπουμε.Παντωσ πρεπει να παρω κανα μεγαλυτερο τωρα που χειμωνιασει!!!
-
Για τους 'Άγγλους' της παρέας...
-
Για τους 'Άγγλους' της παρέας...Το συγκεκριμενο το ειχαμε ψαξει με εναν φιλο να παμε αλλα πιστεψε ειναι ευκνευριστικα αργα και δεν πιστευω οτι αξιζουν τα 60 λιρια που θελει.Το μονο που εβρισκα καλο στην υποθεση ειναι οτι η πιστα εχει την ιδια χαραξη με τα σπατα αλλα λιγο πιο μικρη.Εχει καποια καλυτερα event αλλα στοιχιζει αρκετα συν τα μεταφορικα που ειναι λιγο πολλα εδω.
Χαιρομαι που το ψαχνεις για εδω.Σκεφτεσαι να ανεβεις? -
Ο χρήστης sjx έγραψε:
Χαιρομαι που το ψαχνεις για εδω.Σκεφτεσαι να ανεβεις?Άμεσα, δυστυχώς όχι.
Έχω αρκετά χρόνια σπουδών εδώ.
Αλλά μόλις πάρω πτυχίο, και αν μπορώ, θα ήθελα να ανέβω ΜΟΝΙΜΑ στην Αγγλία...
-
Χαιρομαι που το ψαχνεις για εδω.Σκεφτεσαι να ανεβεις?
Άμεσα, δυστυχώς όχι.
Έχω αρκετά χρόνια σπουδών εδώ.
Αλλά μόλις πάρω πτυχίο, και αν μπορώ, θα ήθελα να ανέβω ΜΟΝΙΜΑ στην Αγγλία...
Θα προετοιμάσει το έδαφος ο Γιάννης και μετά θα έχουμε φρέσκο ανταποκριτή....... έτσι για να μην χάνετε η σειρά....
-
Το θέμα του ζιγκλέρ είναι αρκετά δύσκολο και επικίνδυνο.
Κακή επιλογή σημείνει κόλημα.
Βέβαια αυτό συμβαίνει και στα 6τάχυτα αλλά πιο δύσκολα λόγο του κυλίνδρου που έχει και επίστρωση νικασίλ (νικασίλ έχουν και τα rotax).
Τα ζιγκλέρ είναι μικρά βιδάκια με τρύπα στη μέση ανάλογα με τη ποσότητα βενζίνης που θέλουμε να περνάνε στο μοτέρ.
Η βελόνα στην οποία αναφέρθηκε κάποιος είναι πάνω στο slide του καρμπυρατέρ και επίσης ρυθμίζει την ποσότητα ψεκασμού βενζίνης στην εισαγωγή του κινητήρα.
Η μεταβολή του ζιγκλέρ είναι αναγκαία όταν αλλάζουν οι κλιματολογικές συνθήκες αλλά μη νομίζεται ότι οι διαφορές είναι τεράστιες εκτός εάν είναι τελείως λάθος.
Γενικά στα μοτέρ για hobby οι ετερείες βάζουν λίγο μεγαλύτερα ζιγκλέρ για να μειώνεται η πιθανότητα κολήματος.
Στα καρμπυρατέρ υπάρχουν συνήθως 2 ζιγκλέρ. Το μικρό για τις χαμηλές στροφές και το μεγάλο για τις ψηλές.
Μπορείτε να δοκιμάσετε αλλαγή ζιγκλέρ και να δείτε τη διαφορά από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο την ίδια μέρα.
Η ρύθμιση μπορεί να μην είναι ίδια την επόμενη φορά ανάλογα με τον καιρό γι'αυτό πρέπει πάντα να ελέγχετε τα ζιγλέρ.
Τοποθετήστε πρώτα μεγαλύτερο ζιγκλέρ ώστε να μην υπάρχει περίπτωση κολήματος. Εάν το καρτ πάει χειρότερα πιθανώς να είναι μπουκομένο άρα θέλι μικρότερο. Εάν πάει καλύτερα δοκιμάστε ακόμα μεγαλύτερο μέχρι να αρχίσει να πηγαίνει καλύτερα. Όταν αρχίσει να πηγαίνει χειρότερα βάζουμε το προηγούμενο.
Συνήθως τα μοτέρ κολάνε από φτωχό μίγμα στις υψηλές στροφές.
Ένας τρόπος ελέγχου για το εάν ένα μοτέρ έχει φτωχό μίγμα είναι με το τάπωμα του φίλτρου. Όταν ταπώσουμε και το μοτέρ στιγμιαία επιταχύνει σημαίνει ότι το μίγμα είναι φτωχό εάν κόψει αμέσως ίσως είναι πλούσιο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάντα πρώτα δοκιμάζουμε μεγαλύτερο ζιγκλέρΕλπίζω να σας κατατόπισα αρκετά.
Στη διάθεσή σας για παραπάνω πληροφορίες. -
Ο χρήστης sxint έγραψε:
Βέβαια αυτό συμβαίνει και στα 6τάχυτα αλλά πιο δύσκολα λόγο του κυλίνδρου που έχει και επίστρωση νικασίλ (νικασίλ έχουν και τα rotax).Τι ακριβώς κάνει η επίστρωση νικασίλ? Είχα βρει ένα πιστόνι με ειδική επίστρωση για το τηλεκατευθυνόμενο μου. Το πιστόνι εκείνο είχε πιο σκούρο χρώμα και υποτίθεται ότι είχε την δυνατότητα να σηκώσει περισσότερες στροφές λόγες κάποιας ειδικής επιφανειακής σκλήρυνσης που είχε δεχθεί. Φεύγει με τον καιρό αυτή η επίστρωση??:roll:
Συνήθως τα μοτέρ κολάνε από φτωχό μίγμα στις υψηλές στροφές.
Ένας τρόπος ελέγχου για το εάν ένα μοτέρ έχει φτωχό μίγμα είναι με το τάπωμα του φίλτρου. Όταν ταπώσουμε και το μοτέρ στιγμιαία επιταχύνει σημαίνει ότι το μίγμα είναι φτωχό εάν κόψει αμέσως ίσως είναι πλούσιο.Η διαδικασία που αναφέρεις εδώ γίνεται στο ρελαντί ή κάνω λάθος? Αν είναι όμως έτσι τότε συμπαιρένουμε για το πόσο πλούσιο ή φτωχό είναι το μείγμα στις χαμηλές στροφές και όχι στις ψηλές. Στα καρτ υπάρχουν δύο βίδες για την ρύθμιση του μείγματος, μία για τις ψηλές και μία για τις χαμηλές όπως στα τηλεκατευθυνόμενα?
Αν είναι φτωχό σηκώνει στροφές αν είναι πλούσιο μπουκώνει - κόβει. Αν είναι νορμάλ (ούτε πλούσιο ούτε φτωχό) τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει το μοτέρ? -
Χρόνια πολλά παππού...
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Τι ακριβώς κάνει η επίστρωση νικασίλ? Είχα βρει ένα πιστόνι με ειδική επίστρωση για το τηλεκατευθυνόμενο μου. Το πιστόνι εκείνο είχε πιο σκούρο χρώμα και υποτίθεται ότι είχε την δυνατότητα να σηκώσει περισσότερες στροφές λόγες κάποιας ειδικής επιφανειακής σκλήρυνσης που είχε δεχθεί. Φεύγει με τον καιρό αυτή η επίστρωση??:roll:To nicasil ειναι ενα πολυ σκληρο και ανθεκτικο κραμα φτιαγμενο απο καρβιδιο του νικελιου και του πυριτιου(λιγο χημεια επεσε ) το οποιο φθειρεται δυσκολα δινοντας μεγαλυτερη αξιοπιστια στην επιφανεια φθορας του εμβολου και στα δαχτυλιδια-ελατηρια του.Αλλο ενα σημαντικο κερδος απο αυτην την χρηση ειναι οτι το nicasil λογο του αλληλοπαντρεματος μεταξυ του κυλινδρου και αυτου, δινει εναν αρκετα χαμηλο συντελεστη τριβης,μειωνοντας κατα πολυ και την θερμοκρασια των κινητηρων.Επισης κερδος βγηκε και στην εκκινηση του κινητηρα παλι λογο χαμηλης τριβης.
Η επιστρωση απο τον κυλινδρο που λες,δεν φευγει αλλα εαν χαρακτει(απο κολλημα αλλα σπανιο) ειναι για πεταμα γιατι στα ιδια λεφτα που θα κανεις την επιστρωση,παιρνεις καινουργιο κυλινδρο.Παντα για το καρτ μιλαω.στα ροταξ η αλλαγη γινεται καθε 50 ωρες λειτουργιας χωρις να κανεις τιποτα στον κυλινδρο.
Ελπιζω να βοηθησαcopyrights 2005 by sjx
-
Η διαδικασία που αναφέρεις εδώ γίνεται στο ρελαντί ή κάνω λάθος? Αν είναι όμως έτσι τότε συμπαιρένουμε για το πόσο πλούσιο ή φτωχό είναι το μείγμα στις χαμηλές στροφές και όχι στις ψηλές. Στα καρτ υπάρχουν δύο βίδες για την ρύθμιση του μείγματος, μία για τις ψηλές και μία για τις χαμηλές όπως στα τηλεκατευθυνόμενα?
Αν είναι φτωχό σηκώνει στροφές αν είναι πλούσιο μπουκώνει - κόβει. Αν είναι νορμάλ (ούτε πλούσιο ούτε φτωχό) τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει το μοτέρ?Καλυτερος οδηγος για να δεις αν ενα μοτερ αν ειναι φτωχο η πλουσιο,ειναι το μπουζι αρκει να ξερεις να το 'διαβαζεις'.
Στα καρτ συναντας 2 ειδων καρμπυρατερ:αυτα με ζιγκλερ και αυτα με τα διαφραγματα η με τα βιδακια οπως λες.Για τα πρωτα ισχυουν αυτα που ειπε ο sxint παραπανω.στα βιδατα υπαρχουν τα 2βιδα και 3βιδα.Στα 2βιδα ειναι οντως μια για τις χαμηλες και μια για τις ψηλες.Στα 3βιδα απλα εχεις μια εξτρα με ρολο να ψεκαζει στις ψηλες για να απογυγεις το κολλημα αλλα ειναι πολυ δυσκολα στην ρυθμιση τους.Και στις 2 περιπτωσεις δινεις καποιες ρυθμισεις με λιγη περισσοτερη προσοχη σε αυτην των ψηλων στροφων πριν ξεκινησεις και το κοιτας μεσα στην πιστα σιγα σιγα εφοσον καταλαβαινεις αν ειναι φτωχο η πλουσιο. Η συμπεριφορα σε καθε μια περιπτωση ειναι οπως ειπαμε και παραπανω.
τωρα για τα τηλευκατευθυνομενα δεν ξερω πως ακριβως μπορεις να το δεις αλλα καλη επιτυχια . -
Στα τηλεκατευθυνόμενα μπορείς να καταλάβεις αν ένα μοτέρ είναι μπουκωμένο από το αν αργεί να ανοίξει στροφές ή από το αν δεν ανοίγει μέχρι ψηλά. Επίσης ένας άλλος καλός τρόπος είναι από τα καυσαέρια. Απ'ότι ξέρω πολύ κάπνα σημαίνει ότι είναι μπουκωμένο. Καθόλου κάπνα ότι είναι σφυρηγμένο. Και το μπουζί όντως είναι μία εύκολη ένδειξη απλά το τσεκάρω μόνο όταν δεν παίρνει μπροστά. Ευχαριστώ πάντως για τις πολύτιμες πληροφορίες.
-
Πάντως όποιος ενδιαφέρεται θα είχε πλάκα - ενδιαφέρον μία φιλική κοντρίτσα τηλεκατευθυνόμενο vs kart! Στην πίστα μας στην Σταμάτα πάντως χωράει άνετα kart να γυρίσει μέσα, μέχρι και μία cayene να φανταστείτε είχαν βάλει μέσα. Μερικές φορές κάνουν προπόνηση και μηχανές. Όποιος το βρίσκει ενδιαφέρον είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.
-
Πάντως όποιος ενδιαφέρεται θα είχε πλάκα - ενδιαφέρον μία φιλική κοντρίτσα τηλεκατευθυνόμενο vs kart! Στην πίστα μας στην Σταμάτα πάντως χωράει άνετα kart να γυρίσει μέσα, μέχρι και μία cayene να φανταστείτε είχαν βάλει μέσα. Μερικές φορές κάνουν προπόνηση και μηχανές. Όποιος το βρίσκει ενδιαφέρον είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.Επειδή έχω ασχοληθεί και με τα 2, το 1/5 δεν έχει καμία ελπίδα. 1/8 ίσως αλλά και πάλι χλωμό...
Πάντως, πετάω ωραία το γάντι...
Άντε και ένα δωράκι: http://www.sniper.com.au/kartdata.htm
-
Πάντως όποιος ενδιαφέρεται θα είχε πλάκα - ενδιαφέρον μία φιλική κοντρίτσα τηλεκατευθυνόμενο vs kart! Στην πίστα μας στην Σταμάτα πάντως χωράει άνετα kart να γυρίσει μέσα, μέχρι και μία cayene να φανταστείτε είχαν βάλει μέσα. Μερικές φορές κάνουν προπόνηση και μηχανές. Όποιος το βρίσκει ενδιαφέρον είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.
Επειδή έχω ασχοληθεί και με τα 2, το 1/5 δεν έχει καμία ελπίδα. 1/8 ίσως αλλά και πάλι χλωμό...
Είσαι πεπισμένος βλέπω. Να σου θυμίσω ότι οι 4Τροχοί στο τελευταίο τεύχος μέτρησαν για το 1/8, 0-120:3sec (σε λείο δημόσιο δρόμο). Έχει καλύτερες επιδόσεις το kart?
-
Χρόνια πολλά παππού...Βασίλη αν θεωρείς εμένα παππού κάνεις πολύ μεγάλο λάθος και αν τα χρόνια πολλά είναι για μένα................ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.
-
Ο χρήστης sjx έγραψε:
Τι ακριβώς κάνει η επίστρωση νικασίλ? Είχα βρει ένα πιστόνι με ειδική επίστρωση για το τηλεκατευθυνόμενο μου. Το πιστόνι εκείνο είχε πιο σκούρο χρώμα και υποτίθεται ότι είχε την δυνατότητα να σηκώσει περισσότερες στροφές λόγες κάποιας ειδικής επιφανειακής σκλήρυνσης που είχε δεχθεί. Φεύγει με τον καιρό αυτή η επίστρωση??:roll:
To nicasil ειναι ενα πολυ σκληρο και ανθεκτικο κραμα φτιαγμενο απο καρβιδιο του νικελιου και του πυριτιου(λιγο χημεια επεσε ) το οποιο φθειρεται δυσκολα δινοντας μεγαλυτερη αξιοπιστια στην επιφανεια φθορας του εμβολου και στα δαχτυλιδια-ελατηρια του.Αλλο ενα σημαντικο κερδος απο αυτην την χρηση ειναι οτι το nicasil λογο του αλληλοπαντρεματος μεταξυ του κυλινδρου και αυτου, δινει εναν αρκετα χαμηλο συντελεστη τριβης,μειωνοντας κατα πολυ και την θερμοκρασια των κινητηρων.Επισης κερδος βγηκε και στην εκκινηση του κινητηρα παλι λογο χαμηλης τριβης.
Η επιστρωση απο τον κυλινδρο που λες,δεν φευγει αλλα εαν χαρακτει(απο κολλημα αλλα σπανιο) ειναι για πεταμα γιατι στα ιδια λεφτα που θα κανεις την επιστρωση,παιρνεις καινουργιο κυλινδρο.Παντα για το καρτ μιλαω.στα ροταξ η αλλαγη γινεται καθε 50 ωρες λειτουργιας χωρις να κανεις τιποτα στον κυλινδρο.
Ελπιζω να βοηθησαcopyrights 2005 by sjx
Πω,πω επίπεδοοοοοοοοοοοοο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! έτσι μας αρέσω.....
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ