-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μα είναι δυνατόν να συζητάμε για αξιοπιστία ενός κινητήρα με απόδοση 1600αριου, καμία απολύτως νέα τεχνολογία και που παράλληλα βρίσκεται στην αγορά για 10 χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται για τυχόν παιδικές ασθένειες κτλ?Το απολύτως αυτονόητο συμβαίνει με αυτόν τον κινητήρα και τίποτα το εξαιρετικό όπως θέλουν να πιστεύουν οι κάτοχοι.
πες στέφανε για τον αλεξίσφαιρο 1,2 φιρε της φιατούμπας όχι πες... δεν έχει σημασία που είναι 10 χρόνια σην αγορά (παίζει να λέω και λίγα) , δεν έχει σημασία που οι υπόλοιποι βγάζουν 30 άλογα παραπάνω ...
-
Δεν ειναι δυνατον να αλλάζουν κινητήρες άνα 5 μήνες γιατί για εσάς παλιώνουν.
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Δεν ειναι δυνατον να αλλάζουν κινητήρες άνα 5 μήνες γιατί για εσάς παλιώνουν.τώρα έδεσε το ρεσιτάλ της βλακείας...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δεν ειναι δυνατον να αλλάζουν κινητήρες άνα 5 μήνες γιατί για εσάς παλιώνουν.
τώρα έδεσε το ρεσιτάλ της βλακείας...
Μάλιστα
-
Διάβασες τίποτα από τα προηγούμενα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Διάβασες τίποτα από τα προηγούμενα;Όλα
-
εγω παντως για να πω την πικρη μου αληθεια,σε περιπτωση που υπηρχαν μονο 2 καταστασεις,1) οτι τα οχι τοσο εξελιγμενα ειναι αξιοπιστα 2)τα εξελιγμενα χαλανε,θα προτιμουσα το 1(εκτος κ αν ημουν ζαμπλουτος)..ευτυχως ομως που η αληθεια ειναι καπου στη μεση.
-
Όλα
Και το συμπέρασμά σου μετά από όλα αυτά είναι πως υπάρχουν κάποιοι που θέλουν καινούριους κινητήρες ανά 5μηνο;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όλα
Και το συμπέρασμά σου μετά από όλα αυτά είναι πως υπάρχουν κάποιοι που θέλουν καινούριους κινητήρες ανά 5μηνο;
Βασικά ενας κινητήρας μπορεί να είναι και 10 χρόνια στην αγορά αν είναι καλός. Άλλα συνηθως δεν κάθονται τόσο καιρό.
Αυτό είναι το συμπέρασμα. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Έχει σημασία να σου πω 'αυτό κι αυτό'? Αφού ότι και να αναφερθεί θα αποκρουστεί με στοιχεία τύπου 'καίει λάδι, τα γαλλικά χαλάνε, τα ιταλικά είναι πολύστροφα, τα γερμανικά πουλάνε μόνο μάρκετινγκ (ισχύει btw ) κτλ κτλ.
Όχι φίλε μου δεν μπορείς να πεις τίποτα, γιατί δεν έχεις να προτείνεις τίποτα, έλα μετά από δέκα χρόνια να μας πεις για το σημερινό σου αυτοκίνητο και τα ξαναλέμε.
Κατάλαβες γιατί έχει μείνει πίσω η Mazda στους κινητήρες; είναι η φιλοσοφία του κατασκευαστή να επιμένει ατμοσφαιρικά, κάνε υπομονή και τα καινούργια έρχονται, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ σίγουρη για την αξιοπιστία (SKYACTIV)
Καλά θα μας φύγουν οι κάλτσες με τα SKYACTIV. Μην το συζητάς.
Αν θες να σου πω για αξιοπιστία υπάρχουν και Passat που δουλεύουν μια χαρά μετά από χρόνια, υπάρχουν και Vectra, υπάρχουν και 156, υπάρχουν και 406. Η αξιοπιστία δεν είναι προνόμιο κανενός Mazda. Ο χρήστης του εκάστοτε οχήματος ορίζει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αν το αμάξι είναι αξιόπιστο ή όχι.
Φίλε μου αρχίζεις και χάνεις την μπάλα, μου γράφεις για 156 και 406 που είναι τα χειρότερα παραδείγματα που μπορούσες να αναφέρεις, για vectra δεν ξέρω, αλλά για vw δεν ξαναπερνώ με τίποτα και η πλάκα είναι ότι ήμουν τόσο πωρωμένος (πιτσιρίκος 28 Μαιών γαρ) με την vw που μόνο γερμανική σημαία δεν έβαλα στο δωμάτιο μου
Αλλά και πάλι δεν σου έγραψα παλιά αυτοκίνητα, αλλά για τα σημερινά νέας κοπής, ξέρεις αυτά τα λαπτοπ με τέσσερις ρόδες, που καμία φορά θέλουν αναβάθμιση για να δουλέψουν.
Λοιπών για να μην δουλευόμαστε μεταξύ μας, η Mazda στον συγκεκριμένο τομέα κτυπάει κορυφή και μην νομίζεις ότι έχω μετοχές στην Mazda σου γράφω αυτά που έχω βιώσει και έχω δει με τα μάτια μου.
.
-
Όλα
Βασικά ενας κινητήρας μπορεί να είναι και 10 χρόνια στην αγορά αν είναι καλός. Άλλα συνηθως δεν κάθονται τόσο καιρό.
Αυτό είναι το συμπέρασμα.ο 1.4τσι τοσα χρονια εχει στην αγορα περιπου.δεν αποκλειεται να τα ξεπερασει κιολας.κατατασεται στους καλους η στους κακους?
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
Όλα
Αυτό είναι το συμπέρασμα.ο 1.4τσι τοσα χρονια εχει στην αγορα περιπου.δεν αποκλειεται να τα ξεπερασει κιολας.κατατασεται στους καλους η στους κακους?
Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εμπορικός οπότε δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης του ή κατάργησης του.
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Φίλε μου αρχίζεις και χάνεις την μπάλα, μου γράφεις για 156 και 406 που είναι τα χειρότερα παραδείγματα που μπορούσες να αναφέρεις, για vectra δεν ξέρω, αλλά για vw δεν ξαναπερνώ με τίποτα και η πλάκα είναι ότι ήμουν τόσο πωρωμένος (πιτσιρίκος 28 Μαιών γαρ) με την vw που μόνο γερμανική σημαία δεν έβαλα στο δωμάτιο μου
Αλλά και πάλι δεν σου έγραψα παλιά αυτοκίνητα, αλλά για τα σημερινά νέας κοπής, ξέρεις αυτά τα λαπτοπ με τέσσερις ρόδες, που καμία φορά θέλουν αναβάθμιση για να δουλέψουν.
Λοιπών για να μην δουλευόμαστε μεταξύ μας, η Mazda στον συγκεκριμένο τομέα κτυπάει κορυφή και μην νομίζεις ότι έχω μετοχές στην Mazda σου γράφω αυτά που έχω βιώσει και έχω δει με τα μάτια μου.
.
Καμία μπάλα δεν χάνω και ότι λέω είναι βάση προσωπικής εμπειρίας. Δεν κατάλαβα δηλαδή? Οι δικές σου εμπειρίες έχουν μεγαλύτερη αξία από των άλλων? Ναι έχω και 156 και 406 και VW που είναι της εποχής του 6 και δεν έχουν βγάλει το παραμικρό. Δεν διαφωνώ καθόλου ότι (πιθανόν) συνολικά το 6αρι να είναι πιο αξιόπιστο, αλλά από την άλλη πρέπει να έχει κανείς αποκλειστικό κριτήριο την αξιοπιστία για να το επιλέξει πλέον έναντι οποιουδήποτε σύγχρονου ευρωπαϊκού.
Και τα σύγχρονα τουρμπάτα (ανεξαρτήτως καταγωγής) με τις 1002 τεχνολογίες που το 6αρι δεν τις βλέπει ούτε με τα κιάλια μια χαρά αξιόπιστα είναι αρκεί να γνωρίζει κανείς 2 πράγματα για τη σωστή χρήση και συντήρησή τους.
-
οκταβια699 τι παει να πει εμπορικος κινητηρας κ μη εμπορικος?ολοι οταν βγαζουν κινητηρες,για εμπορικους λογους δεν το κανουν?
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
οκταβια699 τι παει να πει εμπορικος κινητηρας κ μη εμπορικος?ολοι οταν βγαζουν κινητηρες,για εμπορικους λογους δεν το κανουν?εννοώ ότι είχε μεγάλη ανταπόκριση στο αγοραστικό κοινό.
-
οκταβια699 τι παει να πει εμπορικος κινητηρας κ μη εμπορικος?ολοι οταν βγαζουν κινητηρες,για εμπορικους λογους δεν το κανουν?
εννοώ ότι είχε μεγάλη ανταπόκριση στο αγοραστικό κοινό.
Ασχετα δηλαδή με το καλος ή κακος?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Συνήθως ένας καλός κινητήρας έχει και ανάλογη ανταπόκριση στο κοινό.
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Έχει σημασία να σου πω 'αυτό κι αυτό'? Αφού ότι και να αναφερθεί θα αποκρουστεί με στοιχεία τύπου 'καίει λάδι, τα γαλλικά χαλάνε, τα ιταλικά είναι πολύστροφα, τα γερμανικά πουλάνε μόνο μάρκετινγκ (ισχύει btw ) κτλ κτλ.
Όχι φίλε μου δεν μπορείς να πεις τίποτα, γιατί δεν έχεις να προτείνεις τίποτα, έλα μετά από δέκα χρόνια να μας πεις για το σημερινό σου αυτοκίνητο και τα ξαναλέμε.
Κατάλαβες γιατί έχει μείνει πίσω η Mazda στους κινητήρες; είναι η φιλοσοφία του κατασκευαστή να επιμένει ατμοσφαιρικά, κάνε υπομονή και τα καινούργια έρχονται, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ σίγουρη για την αξιοπιστία (SKYACTIV)
Καλά θα μας φύγουν οι κάλτσες με τα SKYACTIV. Μην το συζητάς.
Αν θες να σου πω για αξιοπιστία υπάρχουν και Passat που δουλεύουν μια χαρά μετά από χρόνια, υπάρχουν και Vectra, υπάρχουν και 156, υπάρχουν και 406. Η αξιοπιστία δεν είναι προνόμιο κανενός Mazda. Ο χρήστης του εκάστοτε οχήματος ορίζει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αν το αμάξι είναι αξιόπιστο ή όχι.
.
Κι εγω διαβαζοντας το παραπανω ποστ του φιλου τα ψιλοεχασα.
Ειναι δυνατον να μιλαμε για αξιοπιστια και να αναφερουμε αυτοκινητα οπως το Passat ,την 156 και το 406 οταν στην αγορα υπαρχουν αυτοκινητα προερχομενα κυριως απο ανατολη οπως Χιουνται,Κια ,Τουοτα ,Μαζντα ,Νισσαν ,Μιτσουμπισι;
Ιδιαιτερα οι 156 εχουν ταλαιπωρησει αφανταστα πολλους ιδιοκτητες τους τοσο με τις συχνες βλαβες οσο και με τα πανακριβα service ,με αμφιλεγομες επιδοσεις τουλαχιστον σε σχεση με την πολυ μεγαλη καταναλωση βενζινης.Οι ανθρωποι απλα ΣΕΒΟΝΤΑΙ τους πελατες τους ,δεν ταζουν ουτε κοροιδευουν,αγοραζεις αυτο ακριβως που βλεπεις,τιποτα περισσοτερο ή λιγοτερο.
Αυτοκινητα απτα οποια οι κατοχοι τους εχουν μεινει υπερευχαριστημενοι οσον αφορα την αξιοπιστια ,αυτοκινητα τα οποια ειναι πολυ βελτιωμενα ,ιδιαιτερα το κορεατικα . -
Ετσι ειναι.
Εμπορικο λεμε καποιο προιον οταν πουλαει σε αντιθεση με καποιο που δεν πουλαει.
Και βεβαια ενας κινητηρας V6 ειναι καλυτερος απο εναν τετρακυλινδρο turbo,το περισσοτερα κυβικα ομως και τα εξοδα για ασφαλειες ,τελη τον κανουν τελικα αντιεμπορικο,τουλαχιστον στην χωρα μας. -
Συνήθως ένας καλός κινητήρας έχει και ανάλογη ανταπόκριση στο κοινό.
Αυτός που έγραψε πριν για ρεσιτάλ, είχε δίκιο πάντως...
MAZDA 6