-
Στο 3 MPS αναφερόμουν. Το 6αρι, αν και προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ και σαν εμφάνιση και σαν φιλοσοφία, είναι εκτός συναγωνισμού γιατί τα αντίστοιχα γρήγορα sedan είναι και πολύ πιο ακριβά και πάρα πολύ πιο γρήγορα. Βλ. Μ3, C63, S4/RS4 κτλ...
-
κι ομως αυτα τα sedan που λες ειναι μια κατηγορια πανω imho , το 3 ειναι μικρομεσαιο sedan
-
Θεωρητικά λόγω διαστάσεων και sedan σχεδίου είναι στην ίδια κατηγορία. Απλά τα άλλα είναι premium.
-
To 6 ειναι σαφως D-Seg...Ως γενικος κατασκευαστης μαλλον καλυτερη συγκριση θα ηταν με τα αντιστοιχης κατηγοριας OPC, ST κτλ (δεν ειναι και πολλα), οπου συνολικα τους παιρνει τα σωβρακα.
Το S40 ειναι C-Seg κι ετσι κι αλλιως δεν ειναι και το πιο δυνατο που υπαρχει...με ενα παλικαρι με 3MPS (επισης C-Seg) που ειχα μιλησει μου ελεγε οτι μαζευει το S3...αν κατι τετοιο ισχυει, σαφως και δεν υπαρχει συγκριση με το T5....Εγω δεν εχει τυχει να ανοιξω με κανενα MPS..ετσι κι αλλιως δεν ξερω κι αν υπαρχει και κανενα μαμα πλεον, οπως και S3..εκτος απο του QsisΠρος τους τελευταιους υποστηριχτες, διαβαστε ρε παιδια πριν ποσταρετε...Σε ολους αρεσει το 6, κανεις δεν βγαζει χολη..τα αυτονοητα λεμε, οτι δεν ειναι τοσο πιο γρηγορο απο οσο δηλωνει η Μαζντα οπως υποστηριζουν οι κατοχοι, και με τα σημερινα δεδομενα της κατηγοριας ειναι αργο. Πιθανον για καποιους να ειναι οκ, αλλα εδω λενε οτι ειναι πιο γρηγορο απο τα 1.6 τουρμπατα..ελεος..
-
Δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά να ανεβάζετε βιντεάκια του youtube για να αποδείξετε οτι το αμάξι σας πάει καλύτερα απο οτι αναφέρει το εργοστάσιο. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και καταλαβαίνουμε οτι είναι άκυρο. Ας προσγειωθούμε λίγο.
Καταρχήν το 0-100 στο κοντέρ εννοείται οτι δεν είναι πραγματικό βάλε καμιά 6 με 10 χλμ παραπάνω. Επιπλέον δεν γνωρίζουμε την κατάσταση του δρόμου, δηλ τη κλίση και ίσως τελικά αυτό είναι και το κυριότερο σε μετρήσεις ατομικές και όχι συγκριτικές. Μιλάμε οτι σε δρόμο που φαίνεται ευθεία, εάν κάνεις την ίδια μέτρηση απο την ανάποδη φορά θα απογοητευτείς και θα πείς 'μα πως αφού ευθεία φαίνεται'. Στο λέω επειδή πιο μικρός ασχολιόμουν αρκετά με το σπόρ. Τα 9 δευτερόλεπτα που φέρνεις σε 0-100 που είμαι σίγουρος οτι είναι και η καλύτερη σου προσπάθεια, να ξέρεις οτι λαμβάνοντας υπόψιν τους παραπάνω παράγοντες μαζί με το επιπλέον άτομο που μετράει ο κατασκευαστής και τα όργανα μετρήσεων σε φέρνουν αεράτα στο 11, μη σου πώ και παραπάνω. Οπότε φίλε μου δεν αποδεικνύεις τίποτα απολύτως. Εγώ έχω βίντεο στο youtube με 1600αρη γιαπωνέζικο 20ετίας που έδινε απο τη μάνα του 0-100 11,7 και στι βίντεο κάνω 8,8. Απλά γελάει ο κόσμος και δεν έχει νόημα ουτε να το παρουσιάσω. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Στο 3 MPS αναφερόμουν. Το 6αρι, αν και προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ και σαν εμφάνιση και σαν φιλοσοφία, είναι εκτός συναγωνισμού γιατί τα αντίστοιχα γρήγορα sedan είναι και πολύ πιο ακριβά και πάρα πολύ πιο γρήγορα. Βλ. Μ3, C63, S4/RS4 κτλ...Σιγά μην ανταγωνίζεται τα Μ3 κτλ που αναφέρεις. Στη τιμή όλων αυτών αγοράζεις και 6άρι και μετοχές στη Μάζντα.
Τα Α4 και Α6 ανταγωνίζεται, με λίγο μεγαλύτερους κινητήρες από τους αρχικούς για να είναι στα ίδια κυβικά. Και εκεί ρίχνει ξύλο σε όλα. Δεν λέω πως είναι καλύτερο συνολικά, για να μην παρεξηγούμαστε.Εγω παντως για τις Σερρες βλεπω το 3MPS που λες (εχει του 2006 και του 2009, δεν ξερω τις διαφορες), το Focus RS το βλεπω πιο γρηγορο και το 6MPS το βλεπω πιο αργο απο (για παραδειγμα) Golf GTI, ενω (επειδη ανεφερες Peugeot), ΝΑΙΙΙΙΙ ειναι 1'' πιο γρηγορο απο το Peugeot RCZ που ομως τον χρονο τον μετρησαν σε damp conditions οπως αναφερουν.
Ακριβώς όσο πιο γρήγορο είναι το Scirocco R ,ή τοπ έκδοση ενός σπορ κουπέ που φτιάχτηκε υποτίθεται για επιδόσεις. Ενώ το άλλο είναι 2 κατηγορίες πάνω. Με απλά λόγια δηλαδή, και το 6άρι MPS και το 3άρι μπορούν να ρίξουν στα αυτιά στην πίστα σε πολύ πιο ειδικές κατασκευές ή να είναι άκρως ανταγωνιστικά. Για σύγκριση με κουπέ μπορείτε να δείτε και τους χρόνους του rx-8, που αν θυμάμαι καλά από το μόνο κουπέ που χάνει είναι το ΤΤ από το οποίο όμως είναι πολύ φθηνότερο.
Δεν μου φαίνεται και τόσο άσχημο αυτό, ειδικά όταν πχ οι παραδοσιακά σπορ Ιταλοί είναι μια αιωνιότητα και μια μέρα πίσω. -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Με απλά λόγια δηλαδή, και το 6άρι MPS και το 3άρι μπορούν να ρίξουν στα αυτιά στην πίστα σε πολύ πιο ειδικές κατασκευές ή να είναι άκρως ανταγωνιστικά.Δεν νομίζω να ισχύει αυτό. Και τα MPS είναι ειδικές κατασκευές, δεν είναι τύπου Alfa QV που απλά είναι η έκδοση με τη μεγαλύτερη ιπποδύναμη σε κάθε μοντέλο. Είναι αντίστοιχης φιλοσοφίας με Μ, ΑMG, OPC, RS κτλ κτλ.
Από αυτά που προανέφερα (Focus RS MKII, Megane RS, S3, Golf R, Scirocco R) τον πίνει ή δεν τον πίνει το 3αρι MPS?
-
Με απλά λόγια δηλαδή, και το 6άρι MPS και το 3άρι μπορούν να ρίξουν στα αυτιά στην πίστα σε πολύ πιο ειδικές κατασκευές ή να είναι άκρως ανταγωνιστικά.
Δεν νομίζω να ισχύει αυτό. Και τα MPS είναι ειδικές κατασκευές, δεν είναι τύπου Alfa QV που απλά είναι η έκδοση με τη μεγαλύτερη ιπποδύναμη σε κάθε μοντέλο. Είναι αντίστοιχης φιλοσοφίας με Μ, ΑMG, OPC, RS κτλ κτλ.
Από αυτά που προανέφερα (Focus RS MKII, Megane RS, S3, Golf R, Scirocco R) τον πίνει ή δεν τον πίνει το 3αρι MPS?
Δηλαδή όλα τα κορυφαία μοντέλα μιας εταιρείας μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι ; Γιατί η Alfa QV δεν είναι ειδική έκδοση ; Εχει ειδική έκδοση η giullieta ; Αν είναι οι GTA οι ειδικές έκδοσεις, τότε όλες οι GTA είναι πιο αργές και από τα 2 Μάζντα.
Απλά κάθε εταιρεία διαλέγει το πόσο ειδικά και σε ποια κατηγορία θα ανήκουν τα κορυφαία μοντέλα της. Ειδικά μοντέλα της Μάζντα για μένα δεν είναι τα MPS. Είναι όπως είπες οι εκδόσεις με τη μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Για τα ειδικά μοντέλα υπάρχει η σειρά RX. Σε όλες τις εταιρείες τα κουπε είναι τα πιο σπορ μοντέλα.
Από αυτά που ανέφερες σύμφωνα με το Drive, τις χρονιές που ήταν καινούριο το MPS σου απάντησα. Ακόμα και από το scirocco R που είναι αρκετά νεότερο, το 3άρι είναι ταχύτερο. Από το golf χάνει , περνάει το renault της ίδιας χρονολογίας και φαντάζομαι χάνει από το καινούριο. Το focus MKII είναι κοντά μια δεκαετιά νεότερο. Θεωρείς πως υπάρχει σύγκριση ; -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
με ενα παλικαρι με 3MPS (επισης C-Seg) που ειχα μιλησει μου ελεγε οτι μαζευει το S3...σε κανα κουλαδι θα επεσε που θα αλλαζε στις 6000
(πλακα πλακα , με 3 mps δεν εχει τυχει να τα ανοιξω ) -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Δηλαδή όλα τα κορυφαία μοντέλα μιας εταιρείας μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι ; Γιατί η Alfa QV δεν είναι ειδική έκδοση ; Εχει ειδική έκδοση η giullieta ; Αν είναι οι GTA οι ειδικές έκδοσεις, τότε όλες οι GTA είναι πιο αργές και από τα 2 Μάζντα.
Απλά κάθε εταιρεία διαλέγει το πόσο ειδικά και σε ποια κατηγορία θα ανήκουν τα κορυφαία μοντέλα της. Ειδικά μοντέλα της Μάζντα για μένα δεν είναι τα MPS. Είναι όπως είπες οι εκδόσεις με τη μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Για τα ειδικά μοντέλα υπάρχει η σειρά RX. Σε όλες τις εταιρείες τα κουπε είναι τα πιο σπορ μοντέλα.
Από αυτά που ανέφερες σύμφωνα με το Drive, τις χρονιές που ήταν καινούριο το MPS σου απάντησα. Ακόμα και από το scirocco R που είναι αρκετά νεότερο, το 3άρι είναι ταχύτερο. Από το golf χάνει , περνάει το renault της ίδιας χρονολογίας και φαντάζομαι χάνει από το καινούριο. Το focus MKII είναι κοντά μια δεκαετιά νεότερο. Θεωρείς πως υπάρχει σύγκριση ;Τα QV δεν είναι ειδικές εκδόσεις και δεν το λέω εγώ το λέει η εταιρία που τα βγάζει. Η ανάρτηση και μετάδοση πχ είναι ίδια (ή μπορεί να είναι ίδια) με μια οποιαδήποτε άλλη έκδοση. Σαφώς και είναι η GTA οι ειδικές εκδόσεις και έχουμε να δούμε τέτοια εδώ και 10 χρόνια.
Αν δεν απατώμαι υπάρχει ακόμα και πωλείται το 3MPS και είναι ανανεωμένο προ 3ετιας. Εφόσον, λοιπόν, πωλείται ακόμα τότε αναγκαστικά θα συγκριθεί με ότι κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.
Για τα RX που τα θεωρείς ειδικά μοντέλα διαφωνώ κάθετα, οριζοντίως και διαγώνια! ΗΤΑΝ ειδικά, τώρα απλά είναι η σειρά που φέρει Vankel κινητήρες και είναι κουπέ σχεδίασης.
-
@Qsis: Χωρις να ξερω αν πετυχα το μοντελο του S3
http://www.zeperfs.com/en/duel1388-2493.htm -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
@Qsis: Χωρις να ξερω αν πετυχα το μοντελο του S3
http://www.zeperfs.com/en/duel1388-2493.htmΑυτό είναι και αν βάλεις και DSG στην εξίσωση οι διαφορές θα ανοίξουν ακόμα περισσότερο.
Βέβαια μετά θα πουν ότι 'ναι, αλλά το S3 είναι 20.000€ ακριβότερο', μετά θα απαντήσουμε ότι 'το MPS είναι 300κε περισσότερα' and the show goes on and on and on...
-
Πως εγώ ο mazdakias έχασα τέτοιες λασπολογίες απέναντι στην εταιρεία;;;
Είστε όλοι εγκάθετοι. Το 6 είναι πριόνι. . 240 δεν έχω πιάσει ούτε με τον ΜίΧοqsis@ μπερδέυεις το 3mps των 30.000 με το S3 των 50.000.... Μήλα με πορτοκάλια συγκρίνεις. Το mps στα λεφτά του ήταν καλύτερο(γρηγορότερο) όλων.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
qsis@ μπερδέυεις το 3mps των 30.000 με το S3 των 50.000.... Μήλα με πορτοκάλια συγκρίνεις. Το mps στα λεφτά του ήταν καλύτερο(γρηγορότερο) όλων.
δε συγκρινω τιποτα (απο τη στιγμη που δε με ενδιαφερει δικινητο σε τετοια ιπποδυναμη) , ουτε ειπα οτι ειναι κακο αυτοκινητο το mps
αν εξαιρεσεις την εμφανιση του , θα το προτιμουσα κι εγω σε αυτα τα λεφτα απο τα υπολοιπα (τοτε , γιατι τωρα θα προτιμουσα scirocco) -
Αν δεν απατώμαι υπάρχει ακόμα και πωλείται το 3MPS και είναι ανανεωμένο προ 3ετιας. Εφόσον, λοιπόν, πωλείται ακόμα τότε αναγκαστικά θα συγκριθεί με ότι κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.
Για τα RX που τα θεωρείς ειδικά μοντέλα διαφωνώ κάθετα, οριζοντίως και διαγώνια! ΗΤΑΝ ειδικά, τώρα απλά είναι η σειρά που φέρει Vankel κινητήρες και είναι κουπέ σχεδίασης.
Ωραία ακόμα και σήμερα παραμένει ταχύτερο από κάποια (βλ. Σιρόκο ). Ή για να το πω αλλιώς, ένα μοντέλο που κυκλοφόρησε αρκετό καιρό πριν, με μικρές διαφοροποιήσεις παραμένει ανταγωνιστικό απέναντι στα τελευταία high tech δημιουργήματα των υπολοίπων. Φυσικά δεν είναι ταχύτερο απ όλα.
Τώρα το ποιο είναι ειδικό μοντέλο και ποιο πωλείται σαν τέτοιο είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα. Τέλος 20Κ είναι αρκετά για να κάνουν δύο μοντέλα μη ανταγωνιστικά, 300 κ.εκ δεν είναι ,μιας και δεν έχει όλος ο κόσμος το δικό μας ηλίθιο φορολογικό σύστημα, ΙΜΗΟ πάντα... -
να μαι και εγω,σορρυ που εχω και ζωη και δεν ασχολουμε ολη μερα με τι γραφει ο καθενας στο 4τροχοι....
δυστυχως η ευτυχως εχω και υποχρεωσεις....
δεν ειπα οτι με το 6 περναω λαμποργκινι.....ειπα οτι οι επιδωσεις του δεν ειναι αυτες που λεει το εργοστασιο....επισης ειπα να φερεται ενα 1.6 η 1.8 που δηλωνει 120-130-140 αλογα να δειτε πως η ψαλιδα δεν ειναι αυτη που λενε τα νουμερα....
θελω να μου φερεται sedan,και να ειναι και μεγαλο,να μην ειναι μια σταλα,και οχι saxo και clio....
και το στοιχηματακι στοιχηματακι,δεν λεω,αλλα σαν σοβαρος ανθρωπος δεν βαζω αδειες,γιατι καποιους δεν μας τα πηρε τα αμαξια ο μπαμπακας,και καποιος το δουλεψε 9 χρονια πριν το παρει και το χρωσταει για αλλα 5....
αυτα απο εμενα,επισης δεν εχω προβλημα να με ακολουθησει καποιος οταν θα παμε σε σημειο για τελικη....
εδω στην αθηνα δεν τις ξερω τις ευθειες,μπορω να μαθω ομως.....
αυτα τα λιγα.....υ.γ. ακομα να ερθει πμ....
-
Το LSD του 3 δεν είναι αρκετό για να το βάλει στα ειδικά μοντέλα της κατηγορίας?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το μονο αντιστοιχο αυτοκινητο του 6 mps που μου ρχεται στο μυαλο ειναι το passat R36 ή μηπως καλυτερα το s40 του βολβοδια?τα scirocco , golf , focus κτλ ειναι ασχετα
(στην ευθεια παντως τον καραπινει απο s3 )Συν της τοτε εποχης εκτος αν μιλαμε για το τελευταιο 6ρι ειναι τα mondeo mk3 st220 και το vectra opc που αν δε κανω λαθος δεν ηρθε στην Ελλαδα.
-
Ο χρήστης GiannhsAtenza έγραψε:
επισης ειπα να φερεται ενα 1.6 η 1.8 που δηλωνει 120-130-140 αλογα να δειτε πως η ψαλιδα δεν ειναι αυτη που λενε τα νουμερα....Α τελικά υπάρχει ψαλίδα απλά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο λένε τα νούμερα. Μάστα μάστα...κι εγώ ο αφελής που νόμιζα ότι τα περνάει όλα το 6αρι.
-
Ο χρήστης GiannhsAtenza έγραψε:
να μαι και εγω,σορρυ που εχω και ζωη και δεν ασχολουμε ολη μερα με τι γραφει ο καθενας στο 4τροχοι....
δυστυχως η ευτυχως εχω και υποχρεωσεις....
δεν ειπα οτι με το 6 περναω λαμποργκινι.....ειπα οτι οι επιδωσεις του δεν ειναι αυτες που λεει το εργοστασιο....επισης ειπα να φερεται ενα 1.6 η 1.8 που δηλωνει 120-130-140 αλογα να δειτε πως η ψαλιδα δεν ειναι αυτη που λενε τα νουμερα....
θελω να μου φερεται sedan,και να ειναι και μεγαλο,να μην ειναι μια σταλα,και οχι saxo και clio....
και το στοιχηματακι στοιχηματακι,δεν λεω,αλλα σαν σοβαρος ανθρωπος δεν βαζω αδειες,γιατι καποιους δεν μας τα πηρε τα αμαξια ο μπαμπακας,και καποιος το δουλεψε 9 χρονια πριν το παρει και το χρωσταει για αλλα 5....
αυτα απο εμενα,επισης δεν εχω προβλημα να με ακολουθησει καποιος οταν θα παμε σε σημειο για τελικη....
εδω στην αθηνα δεν τις ξερω τις ευθειες,μπορω να μαθω ομως.....
αυτα τα λιγα.....υ.γ. ακομα να ερθει πμ....
Δηλαδή θέλεις
α) να είναι μεγάλο
β) να είναι σεδάν
γ) να είναι ατμόσφαιρα
δ) να δηλώνει 120-130-140 άλογαΜόνο το mazda 6 μπορώ να σκεφτώ. Όλες οι άλλες ΣΟΒΑΡΕΣ εταιρείες έχουν κάτι να φυσάει στη μηχανή εδώ και καιρό.
MAZDA 6