-
Λοιπον τα τελη κυκλοφοριας πανε αναλογα με τους ρυπους απο το 2011 ακομα.....( η μη ενημερωση σκοτωνει και η παραπληροφορηση επισης )
το 2.0 6αρι θα εχει 108 γραμμαρια ρυπων....με βαση τον νεο τροπο μετρησης τα αμαξια με 101-120 γραμμαρια ρυπων πληρωνουν τον αριθμο των ρυπων που εκπεμπουν επι του 0.90...
αρα το νεο 6αρι με τα 145BHP θα εχει 108χ0.90=97.2 ευρω τελη κυκλοφοριας.....
και η εκδοση με τα 165BHP θα εχει 135χ1.10=148,5 ευρω τελη κυκλοφοριας....
(διορθωστε με εαν εχω λαθος)Τωρα ο φορος πολυτελειας παει αναλογα με την αρχικη τιμη και δεν νομιζω τα αντιστοιχα αμαξια της κατηγοριας του 6αριου να κοστιζουν κατω απο 15.000.....
ολα στα 20+ παιζουν και πολλα πανε πολυ παραπανω απο τα 25+.....αρα τα ιδια πληρωνεις οτι και να παρεις....Τωρα στο θεμα ασφαλεια ναι ειναι πιο ακριβο απο ενα 1.4 , αλλα απο τα 1.6 και τα 1.8 οι διαφορες πλεον ειναι πολυ μικρες....
Στο θεμα καταναλωση η Mazda λεει πως ο 2.0 με τα 145BHP θα εχει 6 λιτρα μεση καταναλωση , να θυμισω οτι στο δικο μου 1.8 εδινε 7.0 λιτρα....αρα θα ειναι και οικονομικοτερο απο το 1.8 μου σε βενζινη , για να μην πω τι διαφορα θα εχει με το προηγουμενο 2.0 η τα αλλα 2.0 της αγορας.....
Που ολα τα παραπανω σημαινουν πως το νεο 6αρι θα κοστιζει λιγοτερο σε ετησια συντηρηση απο οτι αμαξια 1.6 και 1.8 που πληρωνουν τελη με βαση τα κυβικα εκατοστα....και σε θεμα ασφαλειων θα ειναι ελαχιστα παραπανω.....σε θεμα καταναλωση θα ειναι αισθητα πιο κατω.....
Πειτε μου τωρα εναν λογο μετα απο τα παραπανω για να μην φερει η Mazda ενα τετοιο αμαξι στην Ελλαδα....
Εστω σε εκθεσιακα και σε Test Drive.... -
Ο χρήστης GiannhsAtenza έγραψε:
Στο θεμα καταναλωση η Mazda λεει πως ο 2.0 με τα 145BHP θα εχει 6 λιτρα μεση καταναλωση , να θυμισω οτι στο δικο μου 1.8 εδινε 7.0 λιτρα....αρα θα ειναι και οικονομικοτερο απο το 1.8 μου σε βενζινη , για να μην πω τι διαφορα θα εχει με το προηγουμενο 2.0 η τα αλλα 2.0 της αγορας.....
Η σύγκριση βέβαια δε θα γίνει μόνο με άλλα 2λιτρα αλλά με όσα βγάζουν ίδια άλογα ανεξάρτητα από τα κυβικά.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Η σύγκριση βέβαια δε θα γίνει μόνο με άλλα 2λιτρα αλλά με όσα βγάζουν ίδια άλογα ανεξάρτητα από τα κυβικά.
Μα και τοτε δεν πιστευω πως θα εχουν καποια ιδιαιτερη διαφορα....
-
ακομη και ετσι,τουλαχιστον εδω θα προτιμησουν το υποδεεστερο insignia 1.4Τ παρα το 6 στα 2.0 με 145hp.........και ας ειναι 200κιλα ελαφρυτερο,και ας εχει μακραν πιο σπορ πατημα,και ας ειναι οικονομικοτερο,γρηγοροτερο.........
τεσπα,ας ερθει με το καλο και εδω ειμαστε για σχολια,εκτιμησεις,αποψεις -
το80 90% ανθρωπων που παιρνουν αυτες τις κατηγοριες ειναι για να κανουν ατσαλακωτοι πολλα χιλιομετρα, και οχι για να παρουν μια στροφη με 5 χμ παραπανω απο ενα αλλο λιγοτερο σπορτιφ ετσι λοιπον ειναι λογικο ο αλλος να παρει Insignia 1.4t για την πολυ καλητερη ποιοτητα κυλισης και ηχομονωσης στην καμπινα σε σχεση με το 6αρι που κυκλοφορει και τα 5 εναντι 4 αστερων στα crash test. Για το καινουριο κατσε να ερθει και μετα θα ξερεις αν ειναι τοσο καλυτερο.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=13185
δε ξερω αν ισχυει αυτο ακομα αν ισχυει ειναι ενας ακομα ανασταλτικος παραγοντας για 2λιτρο και πανω. -
Ο χρήστης krotos έγραψε:
4 αστερων στα crash testΤο τωρινό 6άρι έχει 5 αστέρια!
http://www.euroncap.com/results/mazda/6/2009/345.aspx -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
4 αστερων στα crash test
Το τωρινό 6άρι έχει 5 αστέρια!
http://www.euroncap.com/results/mazda/6/2009/345.aspxσε γενικες γραμμες υποδεεστερο σε ασφαλεια αν δεις και τα αποτελεσματα του insignia
-
Προτιμώ την ενεργητική ασφάλεια.
-
αν πηγαινεις εσυ με 30 και πεσει ο μ@λ@κας απο απεναντι με 80 πανω σου δε θα σε σωσει η ενεργητικη ασφαλεια.
-
Η τύχη θα σε σώσει τότε. Η διαφορά ανάμεσα σε 2 αυτοκίνητα που έχουν τα ίδια αστέρια είναι πολύ μικρή.
-
ιδια αστερια αλλα 77 το ενα 94% το αλλο στην προστασια ενηλικων.
Αντε τελος απο μενα μη χαλασουμε το τοπικ. -
Ο χρήστης krotos έγραψε:
ιδια αστερια αλλα 77 το ενα 94% το αλλο στην προστασια ενηλικων.
Αντε τελος απο μενα μη χαλασουμε το τοπικ.ψαχνεις ψυλους στα αχυρα με τα ποσοστα που αναφερεις στα κραςτεστς.........
ειδικα με το insignia 1.6 που εχεις εσυ εισαι πολυ πιο ανασφαλης σε σχεση και με μικροτερα αυτοκινητα οταν θες προσπεραση σε επαρχιακο δρομο για παραδειγμα........
επισης μην ξεχναμε οτι αλλο ειναι 140hp απο 2.0 και αλλο απο 1.4,ετσι;;;; -
κοιτα το δικο μου ειναι αργοκινητο καραβι αστο . τωρα για ταλογα δε ξερω ισως το τουρμπο στην ωφελιμη περιοχη λειτουργιας του να δινει καλυτερες ρεπριζ απ το ατμοσφαιρικο που θα πρεπει να στροφαρει ψηλα αρα και να καψει αναλογα για να βγαλει την ιδια δυναμη.
Εγω παντως πιστευω οτι με 2λιτρο συνολο θα παει απατο στην Ελλαδα, εδω το τωρινο με 1.8 απ την ελευση των τουρμπο ευρωπαικων βλεπει τις πωλησεις με το κυαλι -
το 1.8 δεν .........γιατι τρομαξε τον κοσμο η ιπποδυναμη που ανακοινωνει η mazda=120hp
παει πολυ καλυτερα απο οτι φανταζεται ο κοσμος
ο τουρμπατος ανταγωνισμος εχει το ξεπεταγμα αλλα ο κυβισμος εχει το πλεονεκτημα της αποδοσης ψηλα
θα συμφωνησω μαζι σου οτι το 2.0 ΤΡΟΜΑΖΕΙ -
Τα παιδάκια που δεν τρώνε το φαγητό τους;
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα παιδάκια που δεν τρώνε το φαγητό τους;Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
το 1.8 δεν .........γιατι τρομαξε τον κοσμο η ιπποδυναμη που ανακοινωνει η mazda=120hp
ο τουρμπατος ανταγωνισμος εχει το ξεπεταγμα αλλα ο κυβισμος εχει το πλεονεκτημα της αποδοσης ψηλα
θα συμφωνησω μαζι σου οτι το 2.0 ΤΡΟΜΑΖΕΙ+1.8/2.0 TSi κτλ κτλ
Sent from my Nexus S using Wind 2G (suckz)
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
θα συμφωνησω μαζι σου οτι το 2.0 ΤΡΟΜΑΖΕΙΚαθε ποστ και μια νεα εμπειρια
αν πηγαινεις εσυ με 30 και πεσει ο μ@λ@κας απο απεναντι με 80 πανω σου δε θα σε σωσει η ενεργητικη ασφαλεια.
Γενικα..
Δλδ εσυ προτιμας να εξασφαλισεις την πιθανοτητα να ερθει καποιος πανω σου παρα να καταφερεις εσυ ο ιδιος να μειωσεις τις πιθανοτητες να σε προδοσει το οχημα σου ή και ν απογυφεις με ασφαλεια αυτον που ερχεται πανω σου... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
θα συμφωνησω μαζι σου οτι το 2.0 ΤΡΟΜΑΖΕΙΜονο που καποιοι εχουν και κυβισμο και turbo...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Γενικα..
Δλδ εσυ προτιμας να εξασφαλισεις την πιθανοτητα να ερθει καποιος πανω σου παρα να καταφερεις εσυ ο ιδιος να μειωσεις τις πιθανοτητες να σε προδοσει το οχημα σου ή και ν απογυφεις με ασφαλεια αυτον που ερχεται πανω σου...οχι φυσικα. Δεν παραγνωριζω τις αρετες της ενεργητικης ασφαλειας απλα 1ον Αν η παθητικη δε μετρουσε οι κατασκευαστες δε θα εριχναν μυρια για την εξεληξη της, 2ον δεν νομιζω οτι ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα ενεργητικης ασφαλειας ενος mazda 6 vs insignia που με το μεν θα αποφυγεις ενω με το αλλο θα φυγεις απ το δρομο.
MAZDA 6