-
Οντως το κορναρισμα για τα σαμαρακια ειναι μεγαλη 'εξυπναδα' που μονο καποιοι ευφυεις ελληνες θα την επινοουσαν. Το ποιο καταλληλο θα ηταν ενα σαμαρι για τους ξεσαμαρωτους που κορναρουν:P
εγω εχω σαμαρακι μπροστα απο το σπιτι και εχω καθημερινα σκηνικα, οι περισσοτεροι περνανε γκαζωτοι και περιποιουντε καλα τα αμαξια τους ... κανοντας και τον χαρακτιριστικο θορυβο και υπαρχουν και τα χαρακτηριστικα σημαδια στην ασφαλτο
Παντως για αυτους τους 'ευφυεις' που κορναρουν και νομιζουν οτι θα κανουμε παραπονα στον δημο να τα ξηλωσουν να πω οτι δεν μας ενοχλουν πια ουτε κορνες ουτε γκαζια......προσωπικα ουτε που με νοιαζει γιατι εφαρμοζω τα παρακατω :
- βαζω μουσικη ή τηλεοραση και κοιμαμε ή φοραω τις οτωασπιδες μου
Οποτε χαραμι και η κορνα και το γκαζι στην γειτονια μας. Δοκιμαστε καπου αλλου.
-
Να οσυ πω εσενα που εχεις σαμαρακι στον δρομο σου.....
Γιατι εχεις σαμαρακι εκει? Γιατι εχει καποιο σχολειο? Η γιατι ειναι γειτονια με παιδακια που παιζουν?Η γιατι καποιος απο την γειτονια ειχε κολλητο στο δημαρχειο και εβαλε να βαλουν το σαμαρακι για να μην ενοχλουνται τα ευαισθητα αυτακια του ?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Γιατι εχεις σαμαρακι εκει? Γιατι εχει καποιο σχολειο? Η γιατι ειναι γειτονια με παιδακια που παιζουν?Η γιατι καποιος απο την γειτονια ειχε κολλητο στο δημαρχειο και εβαλε να βαλουν το σαμαρακι για να μην ενοχλουνται τα ευαισθητα αυτακια του ?
Αν κρίνω από τη νοοτροπία 'κόψτε το σβέρκο σας και σπάστε τα αμάξια σας', νομίζω ότι το ερώτημά σου αποδεικνύεται ρητορικό...
Ελπίζω ο 'Ιππότης της Ασφάλτου' να μας διαψεύσει.Την καλημέρα μου
Ένας 'έξυπνος' με τριπλούς... τενόρους -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εχει δημοσιο σχολειο στην αρχη του δρομου. Και γενικα καλο ειναι να μην τρεχουν σε αυτον τον δρομο γιατι βγαινουν και αμαξια απο τα στενα και εχουν τρακαρει αρκετοι
-
Ο χρήστης KNIGHT RIDER έγραψε:
Εχει δημοσιο σχολειο στην αρχη του δρομου. Και γενικα καλο ειναι να μην τρεχουν σε αυτον τον δρομο γιατι βγαινουν και αμαξια απο τα στενα και εχουν τρακαρει αρκετοι
Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω τη λογική των σαμαρακίων στα σχολεία. Γιατί φερ'ειπείν να πρέπει να ταλαιπωρούμε τα αυτοκίνητά μας ακόμα και ώρες/μέρες που το σχολείο δεν δουλεύει; Τα σαμαράκια είναι η εύκολη και φθηνή για το κράτος λύση, η σωστή λύση είναι οι σχολικοί τροχονόμοι.
-
Αν το σχολείο είναι σε λεωφόρο (π.χ. 1ο, 4ο και 8ο Λύκειο Λαρίσης στη διασταύρωση Ανθίμου Γαζή και Ηπείρου), τότε σαμαράκια ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΠ'ΟΥΔΕΝΙ. Άσε που εκεί συνήθως υπάρχουν και φανάρια, οπότε το μόνο που πραγματικά χρειάζεται είναι συμμόρφωση με την ένδειξη του φωτεινού σηματοδότη.
Σε άλλες περιοχές όμως, η λύση είναι συνήθως όντως ο σχολικός τροχονόμος. Αλλά υπάρχουν και τα 'συνοικιακά' σχολεία (που δηλαδή δεν είναι σε κεντρικές οδούς), όπου τα σαμαράκια είναι μια όχι παράλογη λύση.
Βλέπετε, το σχολείο μαζεύει κόσμο πολλές ώρες τη μέρα, καθώς πολλά παιδιά, ακόμα και μετά το μάθημα, πάνε στο προαύλιο να παίξουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλευ, να κουβεντιάσουν. Όμως σαμαράκια και σχολικοί τροχονόμοι πρέπει να υπάρχουν ΜΟΝΟΝ σε δημοτικά, άντε με το ζόρι και στα γυμνάσια. Από εκεί κι έπειτα, υποτίθεται ότι τα παιδιά έχουν μάθει να κυκλοφορούν στο δρόμο.
-
αυτα τα σαμαρακια...αυτα τα σαμαρακια...
-
Από θέμα ηχορύπανσης προτιμώ να μην έχω καθόλου σαμαράκι και να περνάνε με σταθερή ταχύτητα έστω και σχετικά υψηλή (δηλαδή με τρίτη και 60, 3000 στροφές) παρά να φρενάρουνε, να βρίσκουν κάτω και μετά να επιταχύνουν για να φύγουν. Αν μάλιστα βρίζουνε ή σφυράνε ακόμα χειρότερα!!
-
Ο χρήστης KNIGHT RIDER έγραψε:
Ok δεκτον, και μαλιστα οποιος κορναρει για αυτο το σαμαρακι ειναι βλακας, γιατι το συγκεκριμενο πραγματικα χρειαζεται. Αλλα πιστευω καταλαβες που αναφερομαι, οταν λεω οτι καλως κανουν οσοι κορναρουν στα σαμαρακια (αυτα που ειναι εκει που ειναι μονο για να βολευονται οι κατοικοι και τα αυτια τους/ησυχια τους)
-
Ο χρήστης Αθάνατος έγραψε:
Στην Ελλάδα του 20ετού 'νομικού ρημαγδού' και ασύστολης παράβασης κάθε κανονισμού του ποινικού δικαίου απαιτείται αλλαγή πολιτικής βλέψης!
Εεεεε, δεν κρατιέμαι άλλο
ΓΕΙΑ ΣΟΥ , 'Αθάνατε' κε. καθηγητά του οποιουδήποτε δικαίου, 'Αθάνατε'
γλωσσοπλάστη, 'Χρονομετρημένε' στοχαστή της πολιτικής ... βλέψης ...Μάγκες , ο τζές είναι μπίτ γκόρος , για τα πιτχαϊμια !!!!!
(Καστρινά , η μετάφραση σε επόμενο τεύχος )Απο την Παγουρία , όπου ομιλούμε και τα Καστρινά ,
Αποστόλης. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ok δεκτον, και μαλιστα οποιος κορναρει για αυτο το σαμαρακι ειναι βλακας, γιατι το συγκεκριμενο πραγματικα χρειαζεται. Αλλα πιστευω καταλαβες που αναφερομαι, οταν λεω οτι καλως κανουν οσοι κορναρουν στα σαμαρακια (αυτα που ειναι εκει που ειναι μονο για να βολευονται οι κατοικοι και τα αυτια τους/ησυχια τους)
Να σου πω που ειναι κιολας για να μην νομιζεις οτι τα λεω ετσι για να κανω αντιλογο. Οδος Μακεδονιας - Παπαγου. Στην αρχη αυτου του δρομου ειναι το σχολειο
-
Ναι βρε σε πιστευω
(απο την στροφη που ειναι πριν, το βραδυ που ειναι αδειος ο δρομος μπαινω διπλωμενος στον συγκεκριμενο δρομο, αλλα μονο αργα το βραδυ)Ειναι ενας δρομος που στην αρχη ειναι μονοδρομος και μετα τα σαμαρακια γινεται διπλης, σωστα ?
-
Προσοχή ακολουθεί ενοχλητικό μήνυμα
Άσε τα ψόφια 'Ιππότη της Ασφάλτου' γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τη Μακεδονίας. Πρόκειται για κλασική περίπτωση **καραπαράνομης 'σποράς' σαμαρακίων **σε μεγάλο δρόμο (και όχι μόνο έξω από το σχολείο, αλλά σε όλο το μήκος του δρόμου ανά 100 μέτρα), που έγινε μόνο και μόνο για να βολευτούν οι καραβανάδες του Παπάγου, καθώς η Μακεδονίας είναι δρόμος που ενώνει -στην προέκτασή του- την Κατεχάκη με το Χολαργό και την Αγ. Παρασκευή μέσω Δημοκρίτου. Επειδή βολεύει πολλούς οδηγούς ο εν λόγω φαρδύτατος δρόμος οι Παπαγιώτες φρόντισαν να τον στολίσουν με θεόρατα καρούμπαλα (για να πω την αλήθεια είναι μεν θεόρατα αλλά περνιόνται αρκετά ομαλά) για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, κατά την κλασική νοοτροπία 'πέρνα από όπου γουστάρεις αλλά όχι από το σπίτι μου'...
Πάντως να ξέρεις ότι τη δική μου κόρνα την έχετε ακούσει ουκ ολίγες φορές (ιδιαίτερα μεσημέρια και νυχτερινές ώρες).
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Προσοχή ακολουθεί ενοχλητικό μήνυμαΆσε τα ψόφια 'Ιππότη της Ασφάλτου' γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τη Μακεδονίας. Πρόκειται για κλασική περίπτωση **καραπαράνομης 'σποράς' σαμαρακίων **σε μεγάλο δρόμο (και όχι μόνο έξω από το σχολείο, αλλά σε όλο το μήκος του δρόμου ανά 100 μέτρα), που έγινε μόνο και μόνο για να βολευτούν οι καραβανάδες του Παπάγου, καθώς η Μακεδονίας είναι δρόμος που ενώνει -στην προέκτασή του- την Κατεχάκη με το Χολαργό και την Αγ. Παρασκευή μέσω Δημοκρίτου. Επειδή βολεύει πολλούς οδηγούς ο εν λόγω φαρδύτατος δρόμος οι Παπαγιώτες φρόντισαν να τον στολίσουν με θεόρατα καρούμπαλα (για να πω την αλήθεια είναι μεν θεόρατα αλλά περνιόνται αρκετά ομαλά) για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, κατά την κλασική νοοτροπία 'πέρνα από όπου γουστάρεις αλλά όχι από το σπίτι μου'...
Πάντως να ξέρεις ότι τη δική μου κόρνα την έχετε ακούσει ουκ ολίγες φορές (ιδιαίτερα μεσημέρια και νυχτερινές ώρες).
Tι μου θύμισες τώρα...
Πριν μερικά χρόνια είχα δανειστεί ένα αγωνιστικό με κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας. Για να μην κάνω θόρυβο σε κατοικημένες περιοχές το ταλαιπωρούσα, αλλαγές στις 2.000 και όσο το δυνατόν ήσυχη οδήγηση εντός πόλης. Σαβατο ξημερώματα όμως βρέθηκα στο πριγκηπάτο του Παπάγου, όπου έπρεπε να περάσω τα σαμαράκια με το αγωνιστικό. ΔEN θα γράψω τί έγινε
-
Δουλευω στο Παπαγου και τα σαμαρια που εχει εκει ειναι το κατι αλλο!!!
Μιλαμε για βουνα ολοκληρα.. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ναι βρε σε πιστευω
(απο την στροφη που ειναι πριν, το βραδυ που ειναι αδειος ο δρομος μπαινω διπλωμενος στον συγκεκριμενο δρομο, αλλα μονο αργα το βραδυ)Ειναι ενας δρομος που στην αρχη ειναι μονοδρομος και μετα τα σαμαρακια γινεται διπλης, σωστα ?
μηπως μπερδευεσε ??? ειναι ολος μονοδρομος και σε καποιο σημειο μπορεις να πας δεξια στον παραδρομο οπου ειναι και οι εισοδοι αρκετων σπιτιων αλλα και αυτος ειναι μονοδρομος παλι.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Προσοχή ακολουθεί ενοχλητικό μήνυμα
Άσε τα ψόφια 'Ιππότη της Ασφάλτου' γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τη Μακεδονίας. Πρόκειται για κλασική περίπτωση **καραπαράνομης 'σποράς' σαμαρακίων **σε μεγάλο δρόμο (και όχι μόνο έξω από το σχολείο, αλλά σε όλο το μήκος του δρόμου ανά 100 μέτρα), που έγινε μόνο και μόνο για να βολευτούν οι καραβανάδες του Παπάγου, καθώς η Μακεδονίας είναι δρόμος που ενώνει -στην προέκτασή του- την Κατεχάκη με το Χολαργό και την Αγ. Παρασκευή μέσω Δημοκρίτου. Επειδή βολεύει πολλούς οδηγούς ο εν λόγω φαρδύτατος δρόμος οι Παπαγιώτες φρόντισαν να τον στολίσουν με θεόρατα καρούμπαλα (για να πω την αλήθεια είναι μεν θεόρατα αλλά περνιόνται αρκετά ομαλά) για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, κατά την κλασική νοοτροπία 'πέρνα από όπου γουστάρεις αλλά όχι από το σπίτι μου'...
Tι μου θύμισες τώρα...
Πριν μερικά χρόνια είχα δανειστεί ένα αγωνιστικό με κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας. Για να μην κάνω θόρυβο σε κατοικημένες περιοχές το ταλαιπωρούσα, αλλαγές στις 2.000 και όσο το δυνατόν ήσυχη οδήγηση εντός πόλης. Σαβατο ξημερώματα όμως βρέθηκα στο πριγκηπάτο του Παπάγου, όπου έπρεπε να περάσω τα σαμαράκια με το αγωνιστικό. ΔEN θα γράψω τί έγινε
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Προσοχή ακολουθεί ενοχλητικό μήνυμαουτε που με ενοχλησε !
Προσωπικα ουτε που με ενοχλουν οι κορνες γιατι εχω πιο σοβαρα πραγματα να ασχοληθω απο τυπους που κορναρουν και νομιζουν οτι θα καταφερουν κατι και οτι ενοχλουν !
Πανε να κορναρεις ετσι και στο εξωτερικο αμα σε περνει ειτε ειναι σωστη η τοποθετηση σαμαριων ειτε οχι, αλλα τολμας εκει ??? θα πας σε πανε μεσα για υχορηπανση αμα σε πιασουν να το κανεις κατ'εξακουλουθηση...
καλα ειπα σαμαρι οχι στους δρομους μονο αλλα και σε καποιους ξεσαμαρωτους οδηγους
-
Φίλε Knight Rider,
Τα σαμαράκια και τα συναφή κωλύματα είναι προσθήκες αμφισβητούμενης νομιμότητας. Αν κάποιος κινηθεί δικαστικά εναντίον του κάθε καραγκιόζη δημάρχου που ανεξέλεγκτα τα τοποθετεί, και είναι σε θέση να αποδείξει ότι υπέστη υλική ή άλλη βλάβη εξαιτίας τους, πιθανότατα θα δικαιωθεί. Πρόσφατα μάλιστα είχα διαβάσει στις εφημερίδες ότι υπάρχει αντίστοιχη νομολογία αφού σχετικές προσφυγές ιδιωτών εναντίον δήμων έχουν τελεσιδικήσει, εξαναγκάζοντας του δήμους σε αφαίρεση των σαμαρακιών και σε καταβολή αποζημιώσεων.
Και βέβαια, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο οι συνφορουμιστές που πιστεύουν ότι οι εκλεκτοί κάτοικοι συγκεκριμένων δρόμων των γκέτο του παλαιού ψυχικού, παπάγου κτλ εκτός των βυσματικών μονοδρομήσεων και των παράνομων σαμαρακιών ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να απολαύσουν και την θεία μελωδία μιας ελεύθερης πολλαπλής εξαγωγής τις βραδινές ώρες (αφού φαίνεται ότι τα κορναρίσματα είναι αναποτελεσματική μέθοδος :-).
-
Θόρυβος από "φτιαγμένα" αμάξια, μηχανές, στερεο