-
Μακάρι παιδια εγώ μαζί σας!!!!
Αυτά που σας λέω ειναι γιατί καταρχην δεν βλέπω κάποιον να εργαζεται εδω και αρκετες εβδομαδες. Το εργοτάξιο ειναι άδειο δεν υπάρχει εργάτης ούτε για δειγμα. Επισης δεν βλέπω πουθενα σημάδια ότι σε κάποιο άλλο μερος θα γίνει κάποια άλλη κατασκευη όπως και το γεγονος ότι ο τοπικος τύπος που διαβάζω μιλαει ότι το έργο εχει αποπερατωθει κατα 75%. -
Το έργο έχει 'παγώσει' ή είναι η ιδέα μου;
-
Ίσως περιμένουν να φτάσουμε στο τέλος της τουριστικής περιόδου ώστε οι δραστικότερες αλλαγές που θα επέλθουν να επηρεάσουν μικρότερου όγκου κίνηση. Επίσης, το οτι τελειώνει ένας υπεργολάβος το έργο του δε σημαίνει πως ο επόμενος στη σειρά θα ξεκινήσει αμέσως. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε...ξανά.
-
Πάντως παιδιά φίλος μου και χωριανός μου γεωλόγος, που εργάζεται σε κατασκευαστική, μου έλεγε ότι πιστεύει πως σύντομα θα προχωρήσει ο Β.Ο.Α.Κ, και κάποια στιγμή θα γίνει 2+2 σε όλο το μήκος του.
Αν όντως γίνει αυτό, θα κλάψουνε μανούλες στα εξής:
-
Στις εξόδους. Το κάθε χωριό και ο κάθε ξενοδόχος θα θέλει μια εξοδούλα στην πόρτα του
-
Στις απαλλοτριώσεις. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω πως θα τα καταφέρουνε στις πιο 'επίφοβες' περιοχές που έχουνε μετατραπεί σε -καταπατημένα φυσικά- χειμαδιά
-
Στα διόδια. Λογικά αν γίνει Σητεία - Καστέλλι αυτοκινητόδρομος, λογικό είναι να βάλουνε διόδια, αλλά ΠΟΣΟ θα είναι αυτά, και κυρίως ΠΟΥ θα στηθουν; Οι δικοί μας οι δρόμοι χρησιμοποιούνται πολύ και για μικρές μετακινήσεις μεταξύ χωριών, οπότε θα είναι δύσκολο να στηθεί το σύστημα έτσι που να πληρώνει κανείς δίκαια
-
-
Βαση νομου οπουδηποτε υπαρχουν διοδια πρεπει να υπαρχει εναλλακτικη συνεπως αν γινει αυτοκινητοδρομος θα εχετε και παραπλευρο δικτυο.
-
Παράπλευρο δίκτυο ήδη υπάρχει, ο παλιός δρόμος, απλώς είναι τραγικά αργότερος ήδη κι από τη σημερινή δήθεν 'εθνικη'. Το θέμα είναι όχι να μην υπάρχουν καθόλου διόδια, αλλά π.χ τα 10 ευρώ που θα δίνει κανείς για Σητεία - Καστέλλι να ισομοιράζονται σωστά στο μήκος του νησιού
-
Ο καλύτερος τρόπος είναι με χιλιομετρική χρέωση αλλά έτσι θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε είσοδο πύλες3 για να δίνουν χαρτάκι με το που μπήκες και στις εξόδους να πληρώνεις ανάλογα με το πόσα χιλιόμετρα έκανες στην εθνική οδό. Τώρα για το αν θα γίνει ποτέ αυτό με τις 2+2 δώστε μου τη δυνατότητα να αμφιβάλω αν θα το προλάβω!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ο καλύτερος τρόπος είναι με χιλιομετρική χρέωση αλλά έτσι θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε είσοδο πύλες3 για να δίνουν χαρτάκι με το που μπήκες και στις εξόδους να πληρώνεις ανάλογα με το πόσα χιλιόμετρα έκανες στην εθνική οδό. Τώρα για το αν θα γίνει ποτέ αυτό με τις 2+2 δώστε μου τη δυνατότητα να αμφιβάλω αν θα το προλάβω!!!Καλά, ναι, αμφιβάλλω αν θα δούμε Καστέλλι - Σητεία, αλλά ΠΡΕΠΕΙ τα κύριο κομμάτια να βελτιωθουν
-
Καλά ούτε λόγος για ανάγκη μεγάλης βελτίωσης. Αυτή θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια για να μην πω δεκαετίες. Για να έχουμε όμως ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού χρειάζονται και κάθετοι άξονες αντίστοιχων προδιαγραφών. Πέρα από την αναβάθμιση των ημιτελών που έχουν ξεκινήσει χρειάζονται ακόμα περισσότεροι. Ίσως ένας νέος αυτοκινητόδρομος με χάραξη νοτιότερη του ΒΟΑΚ με δυνατότητα και τρένου στην ίδια διαδρομή να ήταν όλα τα λεφτά για την Κρήτη. Καλά τι είπα τώρα τρελάθηκα;
-
Καλά ούτε λόγος για ανάγκη μεγάλης βελτίωσης. Αυτή θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια για να μην πω δεκαετίες. Για να έχουμε όμως ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού χρειάζονται και κάθετοι άξονες αντίστοιχων προδιαγραφών.Δε διαφωνώ καθόλου, αλλά μην ξεχνάς ότι όλη η Κρήτη δεν είναι όπως το Ηράκλειο. Στο δικό σας νομό υπάρχουν μεγάλες πόλεις, με σημαντική οικονομική δραστηριότα, που δεν υπάρχουν στο Ρέθυμνο και τα Χανιά. Συνεπώς το να συνδέεται με καλό δρόμο το Τυμπάκι, η Αγ. Βαρβάρα, οι Μοίρες, ολόκληρο το πεδινό νότιο τμήμα πρακτικά είναι πολύ πιο συμφέρον από το να γίνει ο νέος υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει τα Γουλεδιανά με το Σπήλι
Ίσως ένας νέος αυτοκινητόδρομος με χάραξη νοτιότερη του ΒΟΑΚ με δυνατότητα και τρένου στην ίδια διαδρομή να ήταν όλα τα λεφτά για την Κρήτη. Καλά τι είπα τώρα τρελάθηκα;
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά για να κάνεις νέα χάραξη που θα περάσει 'σουβλάκι' τα Λευκά Όρη, τα βουνά του Αη Βασίλη(Κέντρος, Σιδέρωτας), Βόρειο Ψηλορείτη, Κουλούκωνα κλπ θέλεις εξωφρενικά λεφτά + την καταστροφή ορισμένων από τα πιο παρθένα μέρη της Κρήτης.
-
Καλά ούτε λόγος για ανάγκη μεγάλης βελτίωσης. Αυτή θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια για να μην πω δεκαετίες. Για να έχουμε όμως ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού χρειάζονται και κάθετοι άξονες αντίστοιχων προδιαγραφών. Πέρα από την αναβάθμιση των ημιτελών που έχουν ξεκινήσει χρειάζονται ακόμα περισσότεροι. Ίσως ένας νέος αυτοκινητόδρομος με χάραξη νοτιότερη του ΒΟΑΚ με δυνατότητα και τρένου στην ίδια διαδρομή να ήταν όλα τα λεφτά για την Κρήτη. Καλά τι είπα τώρα τρελάθηκα;Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
-
Καταρχήν να πώ ότι κάτι γίνεται στην Παπαναστασίου. Γίνονται διανοιξεις γύρω απο τη γέφυρα και γενικά υπάρχει κινητικοτητα που ειναι πολύ καλά. Επίσης το τμήμα αεροδρομιο ΚΤΕΟ προχωράει γοργά. Ηδη φτιάχνεται το διαχωριστικο και σε κάποια σημεια έχουν πεσει ασφαλτικά. Εκεί πάμε καλά.
Πάμε τωρα στα δυσάρεστα.
Πήγα σημερα το πρωι στο Ρέθυμνο 2 φορες. Τί ήταν πάλι αυτα που ειδα? Με προσπερασαν τουλαχιστον 200 μηχανες που η μικροτερη θα πρεπει να ηταν 500cc.΄Για τί προσπεράσματα μιλάω? Πίκρα ατελειωτη. Σε κλειστες/ τυφλες στροφες, σε μικρες ευθειες, σε ανηφορες, κατηφορες παντού με περνουσαν σα τρελοι. Είναι συνηθισμενο φαινομενο τις Κυριακες αλλά αυτο που εγινε σημερα δεν το εχω ξαναδει. Μιλάμε για τρελές κοντρες μεταξυ μηχανων. Τα αυτοκινητα βεβαια δεν πηγαιναν πίσω. Τα ίδια και χειροτερα. Κοιτούσα τον καθρευτη μου και δεν υπήρχε κανεις πισω μου και μετα απο 3 δευτεροέπτα με περνουσε σα σφαιρα ένα κομβοϊ απο Swift, Golf, STi, BMW ο ένας κολλημένος πίσω απο τον άλλο ακομα και στις κλειστες στροφες αδιαφοροντας αν ερχεται άλλο αμαξι απο το αντιθετο ρευμα.
-
Στη νέα γέφυρα της Πανασταστασίου παρατήρησα ότι ένα μπαλκόνι σπιτιού εφάπτεται με τη γέφυρα Είναι δυνατόν?
-
Θα βγω λίγο εκτός θέματος αλλά αυτή την #4@%&# Ικάρου δεν την παλεύω ποια!!!
Αν σκεφτείς ότι είναι η 'λεωφόρος' που ενώνει την πόλη με το Αεροδρόμιο και εν μέρη με το Λιμάνι, τις δυο σημαντικότερες δηλαδή πύλες της πόλης αλλά και του νησιού γενικότερα σου έρχεται τρέλα. Τι να πρώτο πεις, για το άθλιο οδόστρωμα, για την ανυπαρξία γραμμών, για την ανυπαρξία πεζοδρομίων (και όπου υπάρχουν τα έχουν καταλάβει οι καταστηματάρχες), για την αυθαίρετη χρήση μέρος του δρόμου από τις παρακείμενες μάντρες αυτοκινήτων (σε ορισμένα σημείο όπως πλησίον του Μαρινόπουλο φτάνει να καλύπτει όλο το ρεύμα ανόδου καθώς σταθμεύσουν κάθετα στο δρόμο!!! ). Βέβαια δεν θα σχολιάσω την οδηγική μας παιδιά γιατί τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Ο συνδυασμός όμως όλων αυτών κάνουν την κατάσταση τραγική και άκρος επικίνδυνη.
Ο θεός να μας λυπηθεί και ας ξυπνήσει ο όποιος αρμόδιος να δούμε τι θα γίνει. -
Καλα αυτη η Ικάρου ειναι πολυ πικρη ιστορία!!!
Αλλαξα τον τιτλο να λέμε γενικα γιατι τί γίνεται στο νησι.
Παρτε κι αυτο!!!http://www.neakriti.gr/news/newsf.php?goid=35000
Στην πράξη θέλω να το δω!!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Παρτε κι αυτο!!!
http://www.neakriti.gr/news/newsf.php?goid=35000' target='_blank
Kαλό φαίνεται πάντως. Χρειάζεται άλλο ένα μεγάλο πάρκινγκ όμως περιφερειακά του Ηρακλείου. Κάτι που φτιάχνουν κάτω από το γήπεδο του Εργοτέλη (που ήταν παλιά για τα σκουπιδιάρικά του δήμου) τι είναι?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παρτε κι αυτο!!!
http://www.neakriti.gr/news/newsf.php?goid=35000' target='_blank' target='_blank
Kαλό φαίνεται πάντως. Χρειάζεται άλλο ένα μεγάλο πάρκινγκ όμως περιφερειακά του Ηρακλείου. Κάτι που φτιάχνουν κάτω από το γήπεδο του Εργοτέλη (που ήταν παλιά για τα σκουπιδιάρικά του δήμου) τι είναι?
Το Πολιτιστικό Κέντρο!!!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παρτε κι αυτο!!!
http://www.neakriti.gr/news/newsf.php?goid=35000' target='_blank' target='_blank
Parking νομιζω είναι, μεταξύ άλλων.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Που να το ξέρω ρεεε?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Που να το ξέρω ρεεε?
Έχει βουίξει ο τόπος!!!
Οδικο δικτυο Κρητης, κυκλοφοριακα κλπ!!!