-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μια και ο δρόμος ήρθε πάλι στο προσκήνιο μετά τα χθεσινά...... αυτές οι αποβιβάσεις από τα λεωφορεία γίνονται πανω στο δρόμο ή σε ειδικό χώρο στάθμευσης???? Δηλαδή το λεωφορείο ήταν μέσα στο δρόμο????
Μήπως υπάρχει δεξιά του δρόμου συνεχόμενη λευκή γραμή???
Ο δρόμος πως χαρακτηρίζεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ??? ΕΟ??? ΕΟ τύπου Β?? Επαρχιακή οδος???Χθες περασα απο το σημειο....
500 μετρα πριν και μετα, εντονη μυρωδια καμενου. Καμενο οδοστρωμα, καμενα δεντρα στη δεξια μερια.
Ναι, στο σημειο εκεινο υπαρχει ΛΕΑ, δηλαδη κανονικα δεν επρεπε να ειχε ταματησει εκει το λεωφορειο. Το τραγικο για τους νεκρους και ΕΙΔΙΚΑ για τον ατυχο οδηγο του βυτιοφορου ειναι οτι μαλλον εφταιγε το λεωφορειο και οχι μονο γιατι δεν επρεπε να εχει σταματησει εκει. Ενταξει στο κατω κατω ολοι μας τα κανουμε αυτα. Το θεμα ειναι οτι σταματησε το λεωφορειο, αποβιβαστηκε ενας υπαλληλος να παει σπιτι του αλλα ο οδηγος του λεωφορειο ξεκινησε χωρις να κοιταξει τον αριστερο καθρεφτη του. Το βυτιο ηταν κάργα φορτωμενο οποτε δυσκολα να πηγαινε πανω απο 80-90 αλλα πως να το φρεναρεις σε μερικα μετρα. Ο οδηγος θα προτιμησε να το ριξει πανω στο λεωφορειο απο το να μπει στο αντιθετο ρευμα και να παρει παραμάσχαλα καμμιά 10αρια αμαξια στο αλλο ρευμα.
Τελικα 4 ανθρωποι χαθηκαν αδικα, αδικα αδικα. -
Σήμερα το πρωί έκανα τον δρόμο Ηράκλειο-Αγ.Νικόλαος. Το τι είδαν τα μάτια μου δεν περιγράφεται. Ο δρόμος είναι πραγματικά επικίνδυνος ακόμη και στα σημεία με νησίδα. 'Ασε που με επιασε και λάστιχο στο δρόμο...
Ξέρει κάνένας πότε θα παραδωθεί το νέο τμήμα Σταλίδα-Σελινάρι στην κυκλοφορία?Επίσης το Ηράκλειο είναι οδηγικά απαράδεκτο. Ένα απέραντο εργοτάξιο με τρελή κίνηση χειρότερη από της Αθήνας.
-
Έκανα και εγώ τη μισή διαδρομή από Χανιά προς Ρέθυμνο, το πρόπερασμένο Σάββατο το βράδυ και πραγματικά φοβήθηκα .
Ευτυχώς που είχα νοικιάσει ένα Leon 1.6 το οποίο ήταν πραγματικά πολύ καλό (εκτός από το εσωτερικό του το οποίο είναι επιεικώς απαράδεκτο στην όψη, όχι πως η εξωτερική εμφάνιση είναι πολύ καλύτερη, τουλάχιστον όμως δεν την βλέπεις όταν οδηγείς ).
Πάντως από Χανιά προς τα δυτικά προς Καστέλλι η διαδρομή μου φάνηκε καλύτερη, ίσως επειδή την έκανα μέρα.
Επίσης απαράδεκτη η σήμανση στο κέντρο των Χανίων. Δεν υπήρχε καμία πινακίδα που να δείχνει από που να βγεις στη Ε.Ο.
(Off Topic: Η περιοχή των Χανίων είναι εξαιρετική, ίσως με καλύτερο οδικό δίκτυο και κάποια έργα υποδομής θα ήταν παράδεισος τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους) -
Ειδικα για τον Β.Ο.Α.Κ., ειδαμε παλι σημερα το πρωι.....
Η παρακαμψη των Μαλιων εχει βαλτωσει και εξηγηση δεν υπαρχει.
Τα καλα νεα ειναι η κατασκευη 'ΚΤΕΟ- Αεροδρομιο' επιτελους!!!
Επισης κατασκευαζεται και το μικρο κομματι απο Παπαναστασιου- Γεφυρας Αλικαρνασσου. Στην δυτικη μερια του νησιου δεν εχω υποψη μου τί γινεται ειδικα Χανια που δεν πηγαινω.
Τελικα ομως εμεις θα σκοτωνομαστε οτι δρομους και να μας φτιαξουν. -
To πρωϊ πηγαίνοντας στη δουλειά η ουρά των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων ξεκινούσε απο την έξοδο για Μαλάδες (αμέσως μετά της έξοδο της Γιοφύρου) και έφτανε έως τα φανάρια της Παπαναστασίου.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
To πρωϊ πηγαίνοντας στη δουλειά η ουρά των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων ξεκινούσε απο την έξοδο για Μαλάδες (αμέσως μετά της έξοδο της Γιοφύρου) και έφτανε έως τα φανάρια της Παπαναστασίου.Λογω ατυχηματος Παυλο.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
To πρωϊ πηγαίνοντας στη δουλειά η ουρά των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων ξεκινούσε απο την έξοδο για Μαλάδες (αμέσως μετά της έξοδο της Γιοφύρου) και έφτανε έως τα φανάρια της Παπαναστασίου.
Λογω ατυχηματος Παυλο.
Nαι, πριν απο λίγο το έμαθα...
-
Κακά τα ψέματα παιδιά. Αυτός ο δρόμος φτιάχτηκε πριν 30 και πλέον χρόνια με προδιαγραφές ακόμα παλιότερες. Άσε που όλα αυτά τα χρόνια οι παρεμβάσεις και βελτιώσεις δεν κατάφεραν να τον βελτιώσουν στο σύνολο του αλλά απλά άλλαξαν μόνο μερικές επί μέρους διαδρομές. Αν δεν αποκτήσουμε επιτέλους κλειστό αυτοκινητόδρομο που δεν θα βρίθει από κακοτεχνίες και δεν θα καταλήγουν σε αυτόν πλήθος παραδρομών και ισόπεδων διαβάσεων δεν θα δούμε ποτέ ουσιαστική βελτίωση. Όσο για τους οδηγούς ντόπιους αλλά και ξένους που γρήγορα ενσωματώνονται πολλά πρέπει να γίνουν και πάνω από όλα σωστοί και συστηματικοί έλεγχοι για να σταματήσει η κίνηση κινούμενων αυτόχειρων.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Κακά τα ψέματα παιδιά. Αυτός ο δρόμος φτιάχτηκε πριν 30 και πλέον χρόνια με προδιαγραφές ακόμα παλιότερες. Άσε που όλα αυτά τα χρόνια οι παρεμβάσεις και βελτιώσεις δεν κατάφεραν να τον βελτιώσουν στο σύνολο του αλλά απλά άλλαξαν μόνο μερικές επί μέρους διαδρομές. Αν δεν αποκτήσουμε επιτέλους κλειστό αυτοκινητόδρομο που δεν θα βρίθει από κακοτεχνίες και δεν θα καταλήγουν σε αυτόν πλήθος παραδρομών και ισόπεδων διαβάσεων δεν θα δούμε ποτέ ουσιαστική βελτίωση. Όσο για τους οδηγούς ντόπιους αλλά και ξένους που γρήγορα ενσωματώνονται πολλά πρέπει να γίνουν και πάνω από όλα σωστοί και συστηματικοί έλεγχοι για να σταματήσει η κίνηση κινούμενων αυτόχειρων.Είναι απαραίτητη μια γερή αναβάθμιση του βόρειου άξονα, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω να γίνεται για τα επόμενα 15-20 χρόνια(και λίγα λέω ίσως).
Όσο για τους ελέγχους, αυτό το βλέπω δύσκολο για τα επόμενα 100 χρόνια.....
-
http://www.cretetv.gr/news/newsf.php?goid=26588
Μυρισαν εκλογες παιδια!!!!
-
Επέστρεφα σήμερα από Ηράκλειο, το τι γίνεται στον ΒΟΑΚ δεν λέγεται. Υπερβολική κίνηση, εκατοντάδες νοικιάρικα (αλλού πάν κι αλλού πάτάνε), 4Χ4 με ζαντολάστιχα αλά Big Foot, νταλίκες με 20 στις ανηφόρες και μπάτσοι (με σταμάτησαν) στις ευθείες με όριο 60.
Όποιος έρθει Κρήτη και κινηθεί σε αυτόν τον δρόμο να προσέχει τις δεξιές να μην πατάει ΛΕΑ αφού τα σταματημένα είναι δεκάδες. Ωστόσο δεν μπορεί να μην την πατήσεις, αφού βοηθάς τους απέναντι.
Τελικά μόνο με την Κορίνθου-Πατρών μπορώ να συγκρίνω το δρόμο, το καλοκαίρι βέβαια.
Με σταματάει λοιπόν σε ευθεία έξω από το Ρέθυμνο. Είχαν παρκαρισμένο στην ΛΕΑ ένα ημιφορτηγό με alarm και το Οκτάβια ήταν από πίσω. Πετάχτηκε και μου έκανε σήμα. Είχα εμπρός μου ένα φορτηγό που δεν μπορούσαν προσπεράσω κι ετσι η ταχύτητα μου δεν ήταν πάνω από 70 (όριο 60).
Τυπικός έλεγχος μου λέει. Του δίνω τα σχετικά έγγραφα που ζήτησε και ταυτόχρονα η γυναίκα μου γυρίζει και λέει στα παιδιά πίσω. 'Είδατε ότι εκτός από την ασφάλεια που μας παρέχουν οι ζώνες, μπορούν να μας γράψουν αν δεν τις φοράμε και να πληρώσουμε πολλά χρήματα'. Ο τροχαίος την κοιτούσε καλά-καλά χωρίς να πει τίποτα.
Με ευχαρίστησε, μου είπε να περάσω ΚΤΕΟ σε 1 και κάτι μήνα και φύγαμε. -
+1000
Μην ξεχναμε και τα διαφορων ειδων τετραποδα που κυκλοφορυν ελευθερα και κοβουν βολτες πανω στο οδοστρωμα.
Χθες το βραδυ ενα δικο μας Panda επεσε πανω σε κατσίκα στα Χανια και το αμαξι διαλυθηκε. Ανοιξαν μεχρι και οι αεροσακκοι. Αντε τωρα να βρεις τον ιδιοκτητη και να του ζητησεις τα ρεστα. -
Έχω και εγώ πρόσφατες εμπειρίες από διαδρομές προς και από τα Χανιά έως το ηράκλειο. Απλά τραγική η κατάσταση παιδιά. Ειδικά την ημέρα της επιστροφής που έκανα τη διαδρομή βράδυ τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα. Πέρα από τους εκατοντάδες επικίνδυνους οδηγούς που απλά δεν ξέρουν τα στοιχειώδη από οδήγηση, τα τραγικά αυτοκίνητα με τα αρρύθμιστα φώτα και τους αναμμένους προβολής ομίχλης έχουμε και το χειρότερο δρόμο με διαφορά όχι μόνο σε χάραξη αλλά και σε συντήρηση!!! Στο μεγαλύτερο μήκος του δρόμου απλά δεν διακρίνονται οι διαγραμμίσεις αλλά εκλείπουν και τα αντανακλαστικά των ορίων του οδοστρώματος. Είναι στιγμές που δεν ξέρεις που είσαι πάνω στο δρόμο. Τρόμαξα πολλές φορές και αναγκάστηκα να πέσω στα φρένα γιατί απλά δεν έβλεπα που τελειώνει ο δρόμος, αν έρχεται στροφή κλπ. Ομολογώ ότι από εδώ και πέρα τα αποφεύγω τις βραδινές διαδρομές.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
+1000Μην ξεχναμε και τα διαφορων ειδων τετραποδα που κυκλοφορυν ελευθερα και κοβουν βολτες πανω στο οδοστρωμα.
Χθες το βραδυ ενα δικο μας Panda επεσε πανω σε κατσίκα στα Χανια και το αμαξι διαλυθηκε. Ανοιξαν μεχρι και οι αεροσακκοι. Αντε τωρα να βρεις τον ιδιοκτητη και να του ζητησεις τα ρεστα.δηλαδη θες να πεις, οτι δεν εφαγες γιδα βραστη ?? στο φιναλε να το απολαυσεις.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Επίσης φτιάχτηκε το άλλο γεφύρι της Άρτας, ο κόμβος Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο
πόσους... αιώνες φτιαχνόταν;Πιστεύω πως κράτησε πάρα πολύ λίγο καιρό συγκριτικά με άλλα έργα που έχουν γίνει στη Κρήτη. 2 χρόνια είναι;
Ειναι 3 χρονια γεματα, το προβλημα ειναι οτι για τους ερχομενους απο Ατσιποπουλο για ρεθεμνο και vice versa εχει γινει πιο επικiνδυνος μιας και δεν υπαρχουν μπλιο φαναρια , παρα μονο stop. Ειμαι της γνωμης οτι ο παλιος δρομος θα επρεπε να ειχε υπογειοποιηθει και οχι ο νεος.
-
Δεν λες πάλι καλά!!! Εδώ στο Ηράκλειο ακόμα φανάρια έχουμε, αλλά και όπου υπάρχουν ανισόπεδοι δεν έχουν πάντα σύνδεση με την «εθνική» και οι δυο κατευθύνσεις αλλά μόνο η μία.
-
Γιατι η εξοδος μπαινοντας στο Ηρακλειο ερχομενος απο Χανια ειναι απλα απαραδεκτος.Του μποτιλιαρισματος το καγκελο γινεται.Δεν μπορουν να κανουν κατι?Ενα φαναρι δεν θα βοηθουσε?
-
Ο χρήστης Silver Turbo έγραψε:
Γιατι η εξοδος μπαινοντας στο Ηρακλειο ερχομενος απο Χανια ειναι απλα απαραδεκτος.Του μποτιλιαρισματος το καγκελο γινεται.Δεν μπορουν να κανουν κατι?Ενα φαναρι δεν θα βοηθουσε?Eσύ μιλάς μάλλον για την είσοδο από Γιόφυρο. Το φανάρι εκεί θα δημιουργούσε ουρά μέχρι το Ρέθυμνο!!! Καλύτερα είναι έτσι.
Το πρόβλημα θα λυθεί με τις ράμπες που κατασκευάζουν τώρα και από την άλλη μεριά του κόμβου. -
Γενικά έχει αποδειχθεί ότι στο Ηράκλειο όταν δε λειτουργούν τα φανάρια έχει λιγότερο μποτιλιάρισμα
-
Αναφέρεσαι υποθέτω για την περιοχή Γιόφυρο έτσι; Εκεί όχι μόνο φανάρια θέλει αλλά και να ολοκληρωθεί ο ανισόπεδος με σύνδεση και της λωρίδας εισόδου στην πόλη από τον δρόμο Ηρακλείου - Μοιρών με την εθνική έτσι ώστε για να μπεις προς το Ηράκλειο από την εθνική ή να μπεις στην εθνική από το δρόμο που έρχεται από Μοίρες να μην κόβεις το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Μου αρέσει που για τους Ολυμπιακούς έκαναν ανισόπεδο στην 62 μαρτύρων με γέφυρα και άφησαν το πραγματικό καρκίνωμα ανέγγιχτο!!!
Οδικο δικτυο Κρητης, κυκλοφοριακα κλπ!!!