-
άντε πάλι
θες να πεις ότι γίνεται και τώρα αυτό; (τη στιγμή που δήλωσες ότι δεν γνωρίζεις) αλλάζουν από μόνοι τους τα εξουσιοδοτημένα πριν την παράδοση τα διαστήματα σέρβις;
-
περιμενω να το επιβεβαιωσεις ΕΣΥ αυτο
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
εγω δεν περιμενω να διαβασω τι θα γραφτει εδω μεσα για να εχω αποψη lkar.
νομιζω ειναι φανερο αυτο..και οι χαζαμαρες που λες περι μανουαλ πανε περιπατο οταν παει η μανα μου (που μονο τη μιζα ξερει να γυρναει) και της γυρνανε το service interval στο ΜΙΣΟ απο οτι πρεπει.
ειπαμε, οι κοροϊδιες εκει που περνανε...
Κάτσε ρε Πετράν... η μάνα σου, εκτός απο το να γυρνάει τη μίζα, ξέρει και ανάγνωση, σωστά? Ε, αν διαβάσει το manual, όπως έπρεπε να κάνουμε όλοι μας, γιατί να την κοροϊδέψουν μετά?
-
ρε συ krus, αντε ρωτα κανναν με vw καθε ποτε κανει σερβις..
μην συζηταμε στον αερα...
το εγραψε και πιο πανω καποιος, οτι του γυρισανε τον εγκεφαλο σε short term και του ειπανε οτι ειναι 'για το κλιμα της ελλαδας'εσυ αμα εχεις ενα ολοκαινουργιο αυτοκινητο με φουλ εγγυηση, και πας εκει που σου ειπανε για σερβις, τι θα κανεις? θα τσακωθεις μαζι τους?
και καλα εσυ, πες λογω γνωσης, γατιας, κλπ κααατι θα κανεις.
ο μεσος χρηστης? -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
περιμενω να το επιβεβαιωσεις ΕΣΥ αυτοαφού εσύ ξέρεις καλύτερα και δηλώνεις απερίφραστα ότι η τάδε εταιρεία κλέβει τους πελάτες της, πρέπει να μπορείς να το αποδείξεις.
Δηλαδή: 'Σε όλα τα νέα VW -γύρω στις 20.000 ετησίως- αλλάζουν επίτηδες τα διαστήματα σέρβις και τα κάνουν κάθε 15/30'
και δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ κάτοχος VW να διαβάσει το βιβλίο και να το καταγγείλει
-
μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα..... διορθωση: 7.500/15.000
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ρε συ krus, αντε ρωτα κανναν με vw καθε ποτε κανει σερβις..
μην συζηταμε στον αερα...
το εγραψε και πιο πανω καποιος, οτι του γυρισανε τον εγκεφαλο σε short term και του ειπανε οτι ειναι 'για το κλιμα της ελλαδας'εσυ αμα εχεις ενα ολοκαινουργιο αυτοκινητο με φουλ εγγυηση, και πας εκει που σου ειπανε για σερβις, τι θα κανεις? θα τσακωθεις μαζι τους?
και καλα εσυ, πες λογω γνωσης, γατιας, κλπ κααατι θα κανεις.
ο μεσος χρηστης?Ο μέσος χρήστης θα πρέπει να ξυπνήσει λίγο, αυτό λέω, για να μην τον πιάνουν κορόιδο όπως λες ότι γίνεται (και δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω). Μια καλή αρχή, είναι η προσεκτική ανάγνωση του manual
-
ευχολογια κοντρα σε μια εφηρμοσμενη πρακτικη..
ας δοκιμασω κι εγω:
ευχομαι για παγκοσμια ειρηνη, και για να το πετυχω αυτο θα διαβαζω προσεχτικα ολα τα κειμενα ειρηνης.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ευχολογια κοντρα σε μια εφηρμοσμενη πρακτικη..Καθόλου ευχολόγια!
Η τακτική, είναι 'εφηρμοσμένη' όπως λες, γιατί ο καταναλωτής δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει τον εαυτό του Πέτρο!Αν πήγαιναν αύριο πρωί 20 αφρισμένοι πελάτες σε κάποια VW και έλεγαν 'Τι κάνετε ρε απατεώνες, το manual λέει έτσι κι έτσι', θα ήταν μια καλή αρχή ώστε αυτή η πρακτική να σταματήσει να είναι 'εφηρμοσμένη'!
Με άλλα λόγια: ως καταναλωτές, αγοράζουμε πάντα το προϊόν που μας αξίζει, και αυτό βέβαια έχει εφαρμογή και πέραν του αυτοκινήτου
EDIT: Η παγκόσμια ειρήνη που προσέθεσες ως μέτρο σύγκρισης, είναι πολύ πιο δύσκολο πράγμα από την σωστή εξυπηρέτηση.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
EDIT: Η παγκόσμια ειρήνη που προσέθεσες ως μέτρο σύγκρισης, είναι πολύ πιο δύσκολο πράγμα από την σωστή εξυπηρέτηση.
σε αλλη χωρα ισως... στην ελλαδα ειναι συγκρισιμα μεγεθη αυτα τα δυο!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Το γνωστό μπέρδεμα... αντιπροσωπεία/εισαγωγέας/θυγατρική είναι μία, εξουσιοδοτημένοι έμποροι και σέρβις είναι πολλοί, όπως είναι η karenta στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Αν εσένα σου φάνηκαν πολλά τα 15, φαντάσου τι γίνεται όταν (τα βλέπεις και εδώ) λέω εγώ για 30 ή για δύο χρόνια
Από τη στιγμή που τότε είχες εγγύηση ένα μόλις χρόνο, και κάθε 15/30 να πήγαινες δεν άλλαζε κάτι
Για τα λάδια είπα ok γιατί ξαναλέω 15Κ χλμ είναι τρομακτικά μεγάλο διάστημα, ότι λάδια και να φοράς. Για το service είχα ενδοιασμούς. Σκέφτηκα τότε ότι σιγά τόση σκόνη έχουμε πια στην Ελλάδα που θέλει στο μισό χρόνο service σε σχέση με τη Γερμανία?? Όμως όταν πήγα στην Αγγλία (2003) και πραγματικά ενώ έβρεχε συνέχεια δεν είδα ούτε ένα αυτοκίνητο λερωμένο με λάσπες όπως εδώ, σκέφτηκα ότι καλά τα έλεγαν αυτοί. Επίσης το 1998 όλα τα αυτοκινητα του group 7,5/15 έκαναν service. Aπό τo 2001 και μετά άλλαξε και έγινε 15/30. Τώρα αν άλλαξαν κάτι στα ανταλλακτικά ή στους κινητήρες δεν ξέρω. Το αφήνω στη κρίση σας.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για τα λάδια είπα ok γιατί ξαναλέω 15Κ χλμ είναι τρομακτικά μεγάλο διάστημα, ότι λάδια και να φοράς. Για το service είχα ενδοιασμούς. Σκέφτηκα τότε ότι σιγά τόση σκόνη έχουμε πια στην Ελλάδα που θέλει στο μισό χρόνο service σε σχέση με τη Γερμανία?? Όμως όταν πήγα στην Αγγλία (2003) και πραγματικά ενώ έβρεχε συνέχεια δεν είδα ούτε ένα αυτοκίνητο λερωμένο με λάσπες όπως εδώ, σκέφτηκα ότι καλά τα έλεγαν αυτοί. Επίσης το 1998 όλα τα αυτοκινητα του group 7,5/15 έκαναν service. Aπό τo 2001 και μετά άλλαξε και έγινε 15/30. Τώρα αν άλλαξαν κάτι στα ανταλλακτικά ή στους κινητήρες δεν ξέρω. Το αφήνω στη κρίση σας.αν τα 15 είναι μεγάλο, φαντάσου τα 30
Η απάντηση είναι γνωστή, λένε τώρα κάθε 30 για να χαλάσει ο κινητήρας νωρίτερα
Η αντίφαση εδώ είναι πως όταν το κάνει ο χρήστης (ή του προτείνουν άλλοι) για αλλαγή κάθε 7,5, καλά κάνει, όταν το κάνει η αντιπροσωπεία τους κλέβει.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
αν τα 15 είναι μεγάλο, φαντάσου τα 30Η απάντηση είναι γνωστή, λένε τώρα κάθε 30 για να χαλάσει ο κινητήρας νωρίτερα
Η αντίφαση εδώ είναι πως όταν το κάνει ο χρήστης (ή του προτείνουν άλλοι) για αλλαγή κάθε 7,5, καλά κάνει, όταν το κάνει η αντιπροσωπεία τους κλέβει.
Έλα μου ντε...
-
παιδες το λεον μας που ειχε κανει σερβις τη παρασκευη ειναι σημερα μεσα στο συνεργειο της σεατ και θα διανυκτερευσει σημερα εκει...
αιτια? το σκ σε ταξιδι στην εθνικη προς πιερια μολις εφτανε τα 120 χλμ ανα ωρα η θερμοκρασια πηγαινε απο τους 90 στους 110 σε χρονο dt...το πηγαμε σημερα στην αντιπροσωπεια στις 9 η ωρα και στις 3.30 θυμηθηκαν να μας πουν οτι θα το κρατησουν να δουν τι συμβαινει....
ες αυριον τα σπουδαια...τι μπορει να μην ερευνηθηκε η να μη βιδωθηκε καλα σε μεγαλο σερβις των 60000χλμ μονο η σεατ εκεινη το ξερει...
-
το πιο πιθανό είναι βαλβίδα/αισθητήρας θερμοκρασίας ψυκτικού
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
το πιο πιθανό είναι βαλβίδα/αισθητήρας θερμοκρασίας ψυκτικούκαι ειναι τοσο δυσκολο να το διορθωσουν η πρωτη φορα ειναι που τους τυχαινει?
η πλακα ειναι οτι βλεποντας στο 'τεχνικα θεματα' υπαρχει ενας τυπος με πεζω 306 που ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα με μας...αλλα δεν ειδα να γραφει τι απεγινε το πεζω...
επειγοντως πρεπει να βρω μηχανικο!
-
Πρόσθετη πληροφορία:
Στο Climatronic, όπου πάτησα τον κωδικό 51 που αντιστοιχεί στη θερμοκρασία κινητήρα, είχε μονίμως κολλημένο 90 βαθμούς, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης στο ταμπλό έφτανε τους 110.
Μήπως έχει τπτ ο δείκτης ή αυτά τα δυο παίρνουν ενδείξεις από διαφορετικά σημεία στον κινητήρα;
-
Έχετε καμιά πρόταση για συνεργείο Seat στη Θεσσαλονίκη;
Αδερφή φίλου με νεοαποκτηθέν Ibiza '97 ψάχνεται πάνω στο θέμα.Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Έχετε καμιά πρόταση για συνεργείο Seat στη Θεσσαλονίκη;
Αδερφή φίλου με νεοαποκτηθέν Ibiza '97 ψάχνεται πάνω στο θέμα.Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη
και γω διατυπωσα το αιτημα αλλα τζιφος!
-
Ast, έλα να ψάξουμε μαζί!
VW FORUM