-
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
http://indianautosblog.com/2013/05/vws-dsg-problems-with-asian-climate-75182Εχουν και προτιμηση στο κλιμα... Ε ρε γαμωτο, αρχισαν και τα vw να εχουν προσωπικοτητα σα τις παλιες Alfa...
-
Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι γίνεται τελικά με αυτές τις καδένες στους tsi. Πρέπει να αλλαχτούν σε όλα τα αυτοκίνητα? Πάσχουν εν τέλει όλοι οι tsi? Εγώ έχω τον 122. Στο δικό μου στις 100 φορές που θα το βάλω μπρός ζήτημα να ακουστεί κροτάλισμα τις 5-10. Σε ερώτηση μου στην αντιπροσωπεία ήταν κάθετοι πως πρέπει να την αλλάξω άμεσα γιατί θα πηδήξει δόντι, χωρίς όμως καν να κοιτάξουν το αυτοκίνητο. Όταν ρώτησα αν η καινούρια θα έχει μετά από καιρό τα ίδια προβλήματα μου είπαν ότι θα αντέξει σίγουρα άλλες 65000 χιλιόμετρα που έχει αυτή και πως κανονικά οι καδένες αλλάζονται.... Μα είμαστε σοβαροί λέω εγώ?? Πήρα αυτοκίνητο με καδένα για να την αλλάζω κάθε 65000 χλμ???? Μας δουλεύουνε τελείως????
-
κανονικα την αλλαζεις τουλαχιστον μετα τις 100.000χλμ,αν απαιτηθει........ και ελεγχεις τον τεντωτηρα της σε καθε σερβις!
τωρα αν η vw εχει βαλει οτι φθηνοτερο μεταλο βρηκε απο Κινα μερια ειναι αλλο θεμα...... -
οι καδενες υποτιθεται οτι αντεχουν οσο και ο κινητηρας. αυτοι οι μ@@@@ες απο οτι φαινεται βαζουν κακης ποιοτητας ή ακομα και πλαστικους τεντωτηρες, με αποτελεσμα να δημιουργειται προβλημα.
εχει καταντησει αηδια το θεμα με την VW. και μιλαμε για τεραστια κοστη επισκευης. η καδενα σαν καδενα δεν κοστιζει τιποτα (περιπου € 45) αλλα η ολη εργασια και ολα τα ανταλλακτικα που χρησιμοποιουνται ( ρυθμιστης εκκεντροφορου, εντατηρες κλπ) φτανει το κοστος στα € 600 με € 700. αν προσθεσουμε τις προβληματικες σκαστρες, τις Ν75 και Ν249, τις καπνισμενες βαλβιδες λογω αμεσου ψεκασμου και EGR, τις προβληματικες τουρμπινες, τα προβληματικα DSG και την ελαχιστη εγγυηση των δυο ετων, καταλαβαινετε οτι τα πραγματα ειναι τραγικα... -
πριν κανεις την επιλογη σου δεν τα γνωριζες αυτα;;; ειναι πρωτη σε πωλησεις στην ευρωπη,κανεις πριν δεν εχει ακουσει-διαβασει το παραμικρο;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
πριν κανεις την επιλογη σου δεν τα γνωριζες αυτα;;; ειναι πρωτη σε πωλησεις στην ευρωπη,κανεις πριν δεν εχει ακουσει-διαβασει το παραμικρο;;;αν ρωτας εμενα, οχι δεν τα ηξερα... οταν πηρα το Gt, δεν ειχαν προλαβει να εμφανιστουν τα προβληματα αυτα. το πληρωνω ακριβα και να εισαι σιγουρος οτι δεν προκειται να ξαναγορασω 'νεα, επαναστατικη τεχνολογια'. οταν αλλαξω αυτοκινητο, θα παρω κινητηρα 5ετιας, για τον οποιο θα προσπαθησω να μαθω τα παντα. Δυστυχως, οντας ενθουσιασμενος (και αφελης) που κυκλοφορησε το αυτοκινητο 'των ονειρων μου', ετρεξα να το παρω και μαλιστα περιμενα 3μηνες για να ερθει οπως το ηθελα.
οπως βλεπεις ομως, η VW εξακολουθει να χτυπαει πρωτιες με το Golf. μαλλον μας ψεκαζουν οι Γερμαναραδες....
-
Γι'αυτό και άλλα πολλά η φάουβε έχει ανέβει τόσο πολύ στην υπόληψή μας... Γερμανική ποιότητα και αξιοπιστία!
Αλλά τα τρελά γέλια, καθώς έχω ξαναπεί, θα είναι στο 2ο και 3ο χέρι (σ.σ. ως μεταχειρισμένα) των μπεντσοάμαξων αυτών και με 150000++ χλμ στο οδόμετρο.
-
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
οπως βλεπεις ομως, η VW εξακολουθει να χτυπαει πρωτιες με το Golf. μαλλον μας ψεκαζουν οι Γερμαναραδες....Μπαα.Απαντησες μονος σου γιατι
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Γι'αυτό και άλλα πολλά η φάουβε έχει ανέβει τόσο πολύ στην υπόληψή μας... Γερμανική ποιότητα και αξιοπιστία!Αλλά τα τρελά γέλια, καθώς έχω ξαναπεί, θα είναι στο 2ο και 3ο χέρι (σ.σ. ως μεταχειρισμένα) των μπεντσοάμαξων αυτών και με 150000++ χλμ στο οδόμετρο.
μπα φιλε μου... οποιος το εχει κρατησει τοσα χιλιομετρα, θα τα εχει αλλαξει ολα, οποτε θα ειναι καινουριο το αμαξι....
-
Και πολλοί ιδιοκτήτες (όχι συγκεκριμένα vw) έχουν το κομπλεξ να μην αναφέρουν ούτε καν σε φιλικές συζητήσεις, πως τους έχει 'απασχολήσει' στη μεταξύ τους σχέση το καμάρι τους. Και αφού τα έχουν αλλάξει όλα, όπως κι εσύ λες, θα έχουν να καυχιόνται επιπρόσθετα ΚΑΙ για την αξεπέραστη ποιότητα κλεισίματος πόρτας, λέγοντας σε συζητήσεις έπειτα από 5-6 χρόνια: 'μα κοίτα τόσο χρονώ αυτοκίνητο, πώς κλείνει η πόρτα, αλλά και αυτά τα ζουμπιχτά πλαστικά του ταμπλώ. Άφθαρτα!'
-
Και πολλοί ιδιοκτήτες (όχι συγκεκριμένα vw) έχουν το κομπλεξ να μην αναφέρουν ούτε καν σε φιλικές συζητήσεις, πως τους έχει 'απασχολήσει' στη μεταξύ τους σχέση το καμάρι τους. Και αφού τα έχουν αλλάξει όλα, όπως κι εσύ λες, θα έχουν να καυχιόνται επιπρόσθετα ΚΑΙ για την αξεπέραστη ποιότητα κλεισίματος πόρτας, λέγοντας σε συζητήσεις έπειτα από 5-6 χρόνια: 'μα κοίτα τόσο χρονώ αυτοκίνητο, πώς κλείνει η πόρτα, αλλά και αυτά τα ζουμπιχτά πλαστικά του ταμπλώ. Άφθαρτα!'και φαντασου οτι ξεχασα να αναφερω τις αντλιες νερου και τα συγχρονιζε που τα αλλαζουν για πλακα...
μιλαμε για προβληματα (μαζι με τα προηγουμενα που εγραψα), που αν τα εμφανισουν εκτος εγγυησης, την εβαψες....
-
Pipitopataki αν θες μπορεις να γράψεις τι προβλημα αντιμετωπίζεις με το μοτερ σου? Γιατι στις προηγούμενες σελίδες δεν έβγαλα ακρη γιατι έγραφαν και άσχετα πράγματα .
Μερικά σίγουρα πράγματα
- Το τουρμπο ''δουλεύει'' απο την στιγμή που θα πάρει μπρος το μοτερ
- Ο Κομπρεσορας δουλεύει μόνο οταν έχει ταχυτητα μεσα και οταν οι στροφές ειναι πάνω απο 1200
- Η τουρμπίνα στα 1.4 TSI ειναι παρα πολυ ευκολα προσβάσιμη και το μονο που λύνεις ειναι 3 βίδες ακριβώς για να δεις τον τζόγο της φτερωτής
4.Τα κολάρα δεν βγάζουν ούτε ατμο, ούτε νερό , ούτε υδρατμό . Απο τα κολάρα περνάει πιεσμένος αέρας
5.Τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κοιτάξεις ειναι N249, N75 - Η τουρμπίνα πρεπει να εχει τζόγο πάνω κατω , μέσα εξω δεν πρεπει να εχει τζόγο
@aggelos2000 και γενικα οσοι λένε για την καδένα .
Αυτά που μπορεί να κάνουν θόρυβο κατά το cold start είναι
α) ο μεταβλητος
β)το βαλβιδάκι που ελέγχει τα λάδια που στέλνει στον εκκεντροφόρο
γ) Η καδέναΤι γίνεται ? Η Αρχή του κακκού ειναι το βαλβιδάκι αυτο ποιάνει μάκα και κολλάει και κάποιες φορές μπορει να ακους αυτο να κανει θορυβο . Επειδη κολλάει μένει χωρίς λάδι ο μεταβλητος για μερικα δευτερολεπτα, αυτο με τον καιρό τον φθείρει οπότε σιγα σιγά χαλάει και αυτός . Οι καδένες σπάνια ειναι αυτές που κροταλιζουν , αν ειναι καδενα θα στο κανει συνέχεια .
Υπάρχουν επίσημα TPI απο την VW(τεχνικές οδηγιες) για νεους κωδικους ανταλλακτικών , τεχνικές οδηγίες για πρόληψη τον προβλημάτων αυτων κλπ κλπ
-
Δηλαδή καλό θα είναι να τα αλλάξω προληπτικά η να το αφήσω και να δω πως θα πάει? Στην αντιπροσωπεία μου έχουν δώσει την εντύπωση πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τα πάρουν, δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να κοιτάξουν το αυτοκίνητο. Αλλού πάλι διαβάζω πως και μετά την αλλαγή ο θόρυβος ξαναεμφανίζεται. Δυστυχώς δε ξέρω που να απευθυνθώ και τι να κάνω. Γνωρίζει κανείς στη Θεσσαλονίκη κάποιον που να ξέρει τους κινητήρες αυτούς?
-
Αν το προβλημα ειναι το βαλβιδακι και καινουργια καδένα να βάλεις παλι θα το κανει .
Οι καδένες δεν χαλάνε ειναι για μια ζωη . Αμα ειχες 150.000χμ να λεγαμε οτι οκ ισως εχεις θεμα .
Φυσικα υπαρχουν και αστοχιες και σε λιγα χιλιομετρα .
Η Καδένα το μονο που μπορεί να πάθει είναι να κολλήσει ο υδραυλικος τεντωτήρας και ετσι να μείνει χαλαρή , σαν καδένα απο μην της δεν χαλάει .
Αν μπεις στο sciroccoclub υπάρχει σχετικο θεμα σχετικά με τον καθαρισμο της βαλβίδας ! -
Το βαλβιδάκι αυτό το έχω βγάλει για να το καθαρίσω αλλά μου φάνηκε να είναι σε άψογη κατάσταση, εξωτερικά βέβαια γιατί δε το σύνδεσα στο ρεύμα. Το ανέφερα μάλιστα και στην αντιπροσωπεία και η απάντηση ήταν πως δεν έχει σχέση και πως το πρόβλημα είναι η καδένα που ξεχειλώνει.
-
@aggelooos2000 αν δεν αλλαξεις την καδενα, τι συνεπειες θα εχεις, σου ειπαν στο συνεργειο ;
Ποσα σου ειπαν οτι θελουν για την αλλαγη;
Λεφτα θελουν μου φαινεται...
-
Και πολλοί ιδιοκτήτες (όχι συγκεκριμένα vw) έχουν το κομπλεξ να μην αναφέρουν ούτε καν σε φιλικές συζητήσεις, πως τους έχει 'απασχολήσει' στη μεταξύ τους σχέση το καμάρι τους. Και αφού τα έχουν αλλάξει όλα, όπως κι εσύ λες, θα έχουν να καυχιόνται επιπρόσθετα ΚΑΙ για την αξεπέραστη ποιότητα κλεισίματος πόρτας, λέγοντας σε συζητήσεις έπειτα από 5-6 χρόνια: 'μα κοίτα τόσο χρονώ αυτοκίνητο, πώς κλείνει η πόρτα, αλλά και αυτά τα ζουμπιχτά πλαστικά του ταμπλώ. Άφθαρτα!'εγώ δεν έχω τέτοια κολλήματα
μου τρύπησε ο σωλήνας του υδραυλικού τιμονιού και ήθελε αλλαγή όλος (μιλάμε για ολόκληρη κουμούτσα) bravo vw
-
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
πριν κανεις την επιλογη σου δεν τα γνωριζες αυτα;;; ειναι πρωτη σε πωλησεις στην ευρωπη,κανεις πριν δεν εχει ακουσει-διαβασει το παραμικρο;;;
αν ρωτας εμενα, οχι δεν τα ηξερα... οταν πηρα το Gt, δεν ειχαν προλαβει να εμφανιστουν τα προβληματα αυτα. το πληρωνω ακριβα και να εισαι σιγουρος οτι δεν προκειται να ξαναγορασω 'νεα, επαναστατικη τεχνολογια'. οταν αλλαξω αυτοκινητο, θα παρω κινητηρα 5ετιας, για τον οποιο θα προσπαθησω να μαθω τα παντα. Δυστυχως, οντας ενθουσιασμενος (και αφελης) που κυκλοφορησε το αυτοκινητο 'των ονειρων μου', ετρεξα να το παρω και μαλιστα περιμενα 3μηνες για να ερθει οπως το ηθελα.
οπως βλεπεις ομως, η VW εξακολουθει να χτυπαει πρωτιες με το Golf. μαλλον μας ψεκαζουν οι Γερμαναραδες....
μα και τωρα 5 χρονια μετα καποια,αν οχι ολα τα προβληματα,υπαρχουν ακομη και οι πωλησεις......πωλησεις!
πιο λογικη εξηγηση βρισκω και εγω το ψεκασμα.......
που να μην υπηρχε και το ιντερνετικ για ενημερωση -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
@aggelooos2000 αν δεν αλλαξεις την καδενα, τι συνεπειες θα εχεις, σου ειπαν στο συνεργειο ;Ποσα σου ειπαν οτι θελουν για την αλλαγη;
Λεφτα θελουν μου φαινεται...
Είπαν ότι κάποια στιγμή θα πηδήξει δόντι με αποτέλεσμα να καρφώσει βαλβίδες.... Δεν χρειάζεται μόνο καδένα αλλά και γρανάζι μεταβλητού χρονισμού γλίστρες και δε θυμάμαι τι άλλο... Θέλουν 400 ευρώ τιμή η οποία είναι με 30% έκπτωση σε ανταλλακτικά και δωρεάν εργασία. Το κουφό της όλης υπόθεσης είναι ότι το αυτοκίνητο δεν εξετάστηκε καν παρά μόνο μου έβγαλε το κοστολόγιο ο τεχνικός σύμβουλος, αφού του περιέγραψα το κροτάλισμα που έχω ακούσει κάποιες φορές.... Σε ερώτηση μου μάλιστα για το αν το πρόβλημα θα λυθεί επ αορίστου αυτός επέμενε ότι οι καδένες πρέπει να αλλάζονται και ότι αυτό που συμβαίνει είναι φυσιολογικό...
Μήπως να μεταφερθεί στα τεχνικά θέματα??
VW FORUM