-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Μα το λέει στο τελευταίο βίντεο νομίζω ότι τουλάχιστον στην έκδοση performance με το LSD,το ESP απενεργοποιείται πλήρως...μηπως δεν ακουσα εγω καλα? Εμενα μου φανηκε οτι ειπε ακριβως το αντιθετο, οτι δεν απενεργοποιειται πληρως ακομα και στην συγκεκριμενη εκδοση, και αρα ουτε στην πιστα -που ηταν εκεινη την στιγμη- δεν μπορεις να κανεις 'ταρζανιες'...
-
Λάθος δικό μου .Άκουσα can αντί can't .Όντως τώρα που το ξαναείδα λέει ότι δεν απενεργοποιείται πλήρως.Πάλι τα ίδια ρε πστ μου .Μα καθόλου feedback από το internet αυτοί οι άνθρωποι?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Για πείτε λίγο για αυτό το 6άρι Golfάκι:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3578619/
Τι παίζει από συντήρηση, κατανάλωση κλπ?
...αν και σε εχουν καλυψει οι προηγουμενοι πολυ σωστα, αυτο που εχω ακουσει/διαβασει τουλαχιστον ειναι οτι
το ΜΚ6 ειναι συγκριτικα 'αλεξισφαιρο' σε επιπεδο αξιοπιστιας σε σχεση με το 5αρι (ειδικα σε σχεση με τα 'πρωτα' μεχρι το 06').
Το 122αρι μοτερ οπως ειπα και πριν, ειναι εξαιρετικο, ουσιαστικα καλυπτει πληρως αναγκες πολης-ταξιδιου, με ανεση, δινει σχεδον ολη την ροπη απο χαμηλα, εχει καλη δυναμη για το βαρος του αυτοκινητου στις χαμηλες-μεσαιες, και ουσιαστικα 'ξερναει', αλλα αρκετα γραμμικα, -σαν ατμοσφαιρικο- μετα τις 4,500-5,000σαλ.
Ειναι παντως σε νορμαλ επιπεδα η καταναλωση του, μεση γυρω στο 9αρι εχει συμφωνα με τους...βιαστικους δοκιμαστες των 4τροχων, οποτε και με εξυπνη (ταριφας style, συχνες αλλαγες σχεσης σε χαμηλες στροφες) οδηγηση πιστευω οτι μπορεις να γραψεις 7-7,5λιτρα χωρις παραλληλα να κινεισαι αργα...Το συγκεκριμενο, αν και βασικη εκδοση, ειναι σε ωραιο χρωμα. Μονο μια ζαντουλα θελει, ευκολα βρισκεις μτχ 16αρα για το Golf, ή και καμμια aftermarket. Aλλα αφου προκειται για το ετερον ημισυ, και εφοσον δεν υπαρχει θεμα, εαν ειναι 'καθαρο' το εργαλειο, εμενα τουλαχιστον μου φαινεται καλη περιπτωση.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
:slap: Λάθος δικό μου .Άκουσα can αντί can't .Όντως τώρα που το ξαναείδα λέει ότι δεν απενεργοποιείται πλήρως.Πάλι τα ίδια ρε πστ μου .Μα καθόλου feedback από το internet αυτοί οι άνθρωποι?Ειναι και ΠΟΛΥ Μ@Λ@ΚΕΣ οι τυποι... Στην Αμερικη εντωμεταξυ, λιγο απο καποια fora που ειχα παρακολουθησει, ειχαν πεσει χριστοπαναγιες στους Γερμαναραδες της VAG, μεχρι που καταφερε καποιος βελτιωτικος οικος, και σε συνδυασμο με την εργοστασιακη δυνατοτητα απενεργοποιησης στα Ευρωπαικα μοντελα scirocco και Golf GTI / R ΜΥ2012 και επειτα, βρεθηκε τροπος αλλαγης κωδικοποιησης μεσω VAGCOM, ουσιαστικα με την αλλαγη μεσω του μενου του ABS, δυο αριθμων στον μακροσκελη κωδικο που εχει καταχωρημενο.
Πιθανον να γινει και παλι το ιδιο πραγμα, το θεμα ομως ειναι να βρεθει συντομα, και οχι μετα απο καποια χρονια πχ, οπως προσφατα οπου ουσιαστικα περασαν 4-5 χρονια, για να βρεθει μονιμη λυση με μια μονο -απαξ- επεμβαση μεσω VAGCOM.Δυο φορες κριμα παντως γιατι το νεο GTI και ελαφρυτερο ειναι, και 20ps παραπανω εχει στην καλη εκδοση σε σχεση με το προηγουμενο, αλλα το κυριοτερο, φοραει μηχανικο μπλοκε (ηλεκτρονικα ελεγχομενο!)
-
Πολυ κριμα βασικα, να εχεις ενα σωστο διαφορικο και να μην το εκμεταλλευεσαι.
Πως θα συμπεριφερεται αυτο το πραγμα; Απο την μια θα δινει την ροπη εκει που πρεπει κι απο την αλλη θα φρεναρει ο,τι βρισκει; -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Πως θα συμπεριφερεται αυτο το πραγμα; Απο την μια θα δινει την ροπη εκει που πρεπει κι απο την αλλη θα φρεναρει ο,τι βρισκει;Δεν είναι έτσι Βασίλη.
Η ύπαρξη μηχανικού μπλοκέ διαφορικού θα καθυστερεί την επέμβαση του vdc. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Πως θα συμπεριφερεται αυτο το πραγμα; Απο την μια θα δινει την ροπη εκει που πρεπει κι απο την αλλη θα φρεναρει ο,τι βρισκει;Δεν είναι έτσι Βασίλη.
Η ύπαρξη μηχανικού μπλοκέ διαφορικού θα καθυστερεί την επέμβαση του vdc.Πολυ σωστα, και σε επιπεδο αποτελεσματικοτητας θα βρισκεται πολυ κοντα στα επιπεδα ενος τετρακινητου. Σε αισθηση τουλαχιστον, οι πρωτες εντυπωσεις κατα τα λεγομενα των δοκιμαστων, αυτο λενε.
Απλως το 'κριμα' (και η 'αλλη οψη του νομισματος' ) βρισκεται στο οτι ΔΕΝ θα μπορεις με αυτο το απιστευτο μπροστινο, 'βιδωμενο' μερος να 'καλιμπραρεις' οποτε και οσο θελεις αντιστοιχα την ουρα, γραφοντας γωνιες, και θυμιζοντας σε συμπεριφορα, ακομα και πισωκινητο, εστω με υπερστροφη αδρανειας...
...Απο την αλλη βεβαια, ηδη το 'εμπαργκο' του ESP εσπασε επιτυχως στα μοντελα που ΔΕΝ εβγαινε (scirocco/ Golf GTI / R MY2010 και επειτα, -στα ΜΥ2008-2009 scirocco δυστυχως δεν γινεται ετσι κι αλλιως λογω παλαιοτερου λογισμικου στο ESP- μεχρι τα ΜΥ2012 oπερ πλεον απο το εργοστασιο δοθηκε η δυνατοτητα...) μεσω VAGCOM και αλλαγης 2 ψηφιων, στον κωδικο που βρισκεται στην μοναδα του ABS (χωρις αυτο να απενεργοποιειται φυσικα) , οποτε θεωρω οτι και εδω θα λυθει συντομα το θεμα...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
σε golf 5 gt, ξερει κανεις αν στην οπισθεν δουλευει το τουρμπο και ο κομπρεσσορας..?
εχει σχεση το κιβωτιο;;;;δεν νομιζω να μην λειτουργουν.....
ok. δεκτο..
στο ρελαντι, στη φαση ζεσταματος, που ειναι κρυο το αυτοκινητο και κραταει μονο του ψηλα τις στροφες, λειτουργει κατι απο τα δυο (τουρμπο ή κομπρεσορας)?
Σορρυ αν σας πρηζω, αλλα προσπαθω να βγαλω μια ακρη... ειχα αναφερει καποιες σελιδες πριν για καποιο φυσημα-ξεφυσημα που ακουγεται στις χαμηλες στροφες. και αφου οταν το πρωτοακουσαν στην αντιπροσωπεια το ειπαν φυσιολογικο, σε δευτερο χρονο ειπαν για παραπανω τζογο απο το κανονικο στη τουρμπινα (χωρις να υπαρχει λογος επισκευης ή αλλαγης).
αλλα εγω δεν πιστευω οτι ειναι απο την τουρμπινα, καθως μετα τις 3500 στροφες δεν ακουγεται τιποτα και επισης επειδη το σφυριγμα το ακουω (οχι παντα) και στη φαση ζεσταματος...
πφφφφφφφ... με εχει κουρασει φετος αυτο το αμαξι...!!!!
-
pipitopapaki στην φάση του cold start δεν λειτουργεί ουτε κομπρέσσορας ούτε τουρμπο. Ο κομπρέσσορας μπαίνει σε λειτουργία οταν βάλεις ταχύτητα μέσα για να ξεκινήσεις, βασικά μόλις πατήσεις συμπλέκτη. Αυτό ακούγεται κιόλας με ένα χαρακτηριστικό κλικ της εμπλοκής του αλλά και με τον επιπρόσθετο θόρυβο που προσθέτει ο κομπρεσσορας στον ήχο του μοτέρ.
Οσο για το ξεφύσημα αν στο κάνει παντού μάλλον είναι σκάστρα αλλά αυτή τη βλέπει το διαγνωστικό. Αν δεν ειναι ακριβώς ξεφύσημα αλλά ήχος 'σκουριασμένης κούνιας' οταν πατας γκάζι μέχρι τις 3000στροφές, τότε είναι το ηλεκτρομαγνητικό πηνίο που εμπλέκει τον κομπρεσσορα το οποίο πάει πακέτο με την αντλία νερού και τα χω αλλάξει και εγώ στην εγγύηση χωρις να έχει πρόβλημα η αντλία νερού (απλά με εκνεύριζε ο ήχος) -
Tα κολάρα τα έχεις ελένξει;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Tα κολάρα τα έχεις ελένξει;δεν θα εβλεπε καπου να βγαζει ατμο,υγρασια;;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Tα κολάρα τα έχεις ελένξει;
δεν θα εβλεπε καπου να βγαζει ατμο,υγρασια;;;;;
αέρα ίσως;
-
απ'τα κολαρα αερα;;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
απ'τα κολαρα αερα;;;;;https://www.google.gr/search?safe=off&h ... 24&bih=653
-
καλημερα σε ολους και καλη Μ. εβδομαδα...
commissar: αυτα ηξερα και εγω.. απλα ηθελα και την επιβεβαιωση σας γιατι θα ξεχασω και αυτα που ηξερα... ξερω οτι υπαρχει ενα κλαπετο που κατευθυνει αναλογα τον αερα σε κομπρεσσορα ή τουρμπο... δεν ξερω σε cold start σε τι φαση βρισκεται το κλαπετο αυτο, και οι επισημοι λενε οτι η τουρμπινα δουλευει απο τα καυσαερια οταν το αυτοκινητο ειναι στο ρελαντι... ο ηχος μοιαζει με αυτο που περιγραφεις... ειναι συνεχομενος και αυξανει db μεχρι τις 3000 στροφες... μετα σταματαει ή αφηνωντας το γκαζι πεφτουν και τα db...
bill33 kai ggab:: με διαβεβαιωσαν οτι ελεγχτηκαν τα παντα και ηταν οκ.. μονο λιγο παραπανω τζογο στη τουρμπινα απο το κανονικο...
επισης πηγα σε τουρμπινα (σε αυτον που συστησε ενας φιλος σε προηγουμενη σελιδα), και με μια προχειρη ματια θεωρησε και αυτος οτι απο καπου χανει αερα. επισης του εκανε εντυπωση οτι ελεχξαν τον τζογο, γιατι δεν ειναι ευκολα προσβασιμη η τουρμπινα...
τελος θα πω το εξης υποπτο: ζητωντας λιστα ανταλλακτικων σε περιπτωση αλλαγης τουρμπινας, μου εχουν γραψει: φλαντζες πολλαπλης, φλαντζα καταλυτη, μπουλονια τουρμπινας, φλαντζα σωληνα επιστροφης λαδιου τουρμπο στον κορμο και σωλ. πιεσης λαδιου. Οταν λοιπον ανοιξαμε καπακι για τις βαλβιδες ΄(πριν δυο μηνες) και τα ειχαν πεταξει ολα εξω, δεν νομιζω να αλλαξαν καμια φλαντζα στο τουρμπο και απλα βαλανε τις παλιες... δεν θα επρεπε να μπουν καινουριες...????? (μαλιστα στα ραφια με τα εξαρτηματα απο το μοτερ μου, μου εδειξαν και την τουρμπινα.... αρα την ειχαν ξηλωσει..)
-
Διαχειριστες: επειδη εχω ανοιξει σχετικο τοπικ στα Τεχνικα και Βελτιωσεις, ισως πρεπει καποιες απαντησεις να μεταφερθουν εκει ωστε να μη κουραζω τους φιλους αυτου εδω του τοπικ..
-
να ρωτησω κατι ασχετο με τα παραπανω: τι ανταλλακτικο ειναι το cam follower και σε τι χρησιμευει? διαβαζω σε ξενα forums για VW οτι τα αλλαζουν σαν καραμελες, γιατι κοβονται....
-
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
να ρωτησω κατι ασχετο με τα παραπανω: τι ανταλλακτικο ειναι το cam follower και σε τι χρησιμευει? διαβαζω σε ξενα forums για VW οτι τα αλλαζουν σαν καραμελες, γιατι κοβονται....ρουλεμαν; https://www.google.gr/search?q=cam+foll ... 24&bih=653
-
εχεις καποια παραπανω πληροφορια...? ?
edit:
ΕΒΡΗΚΑ...: http://www.tyrolsport.com/maintenance/v ... placement/ -
ωστήρια είναι στα ελληνικά.
VW FORUM