-
Α ρε φαουβε πάλι τα ίδια ...
Και στο σιροκο το 160 το καναν και έπεσα αισθητά -
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Εγώ ένα θα σου πω Ορέστη. Σε έχω χαλαρά με την κόκκινη
Πρέπει πρώτα να αφαιρέσει την τουρμπίνα από το ίμπιζα για να γίνει κάτι τέτοιο
Kαλα χαλαρωσε και συ, στα ιδια πρεπει να μαστε απο σταση πανω κατω...
Λίγο επιθετικό το ύφος.. Τα πήραμε με τη σεατ? Άμα λέω γω ότι όλο το γκρουπ..... .
Εγώ έτσι το έγρψα αφού δε γνωρίζω για τί αυτοκίνητο μιλάει ο Busso....147 facelift 1.6 ts
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Και στο σιροκο το 160 το καναν και έπεσα αισθητάΕνταξει αισθητα δεν εχει πεσει... Απλα εχει λιγο lag χαμηλα (κατω απο τις 1500) και δεν αφηνες κατω λαστιχο μεχρι τα 110 οπως εκανε παλια. (αλλα γι αυτο φταινε πολλοι παραγοντες).
Αν δε μου το λεγανε δε θα ημουν και σιγουρος δηλαδη...
Αλλα τεσπα τραγικη η κατασταση με αυτο το θεμα με τα μοτερ της VW. -
Αν θυμάμαι καλά το ίδιο έκαναν και με το μοτέρ του γκολφ v gt που το έριχναν στα 160 μετά από αναβάθμιση εν αγνοία του πελάτη! Προσωπικά θα με χαλούσε όχι τόσο πάνω στο ίδιο το αυτοκίνητο αλλά ως αντιμετώπιση από την εταιρεία.
Αν το δεις θετικά θα σκεφτείς ότι το έκαναν για λόγους αξιοπιστίας οπότε και θα το δεχτείς διότι πλέον αυτό μας νοιάζει και μάλιστα πολύ!
Αν όμως το προσεγγίσεις με κριτική διάθεση τότε είναι εξαπάτηση διότι αφενός σου δίνουν λιγότερα άλογα απ' όσα σου διαφήμιζαν με την αγορά και αφετέρου δεν ενημερώνουν τον πελάτη γενικά.
Δεν είναι μια έμμεση παραδοχή ότι δεν εγγυόμαστε για την αξιόπιστη λειτουργία του μοτέρ μας όπως το βγάλαμε στην παραγωγή όταν στα μουλωχτά το φιμώνουν;Πάντως για μένα έκανες καλά και το...υποβάθμισες! Ας πηγαίνει χειρότερα αλλά να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αξιόπιστο!
-
Όντως γινόταν ένα update στα πρώτα Golf gt όπως το δικό μου αλλά το να λες οτι έπεφτε στα 160 είναι λίγο αυθαίρετο. Το update είχε να κάνει με την εμπλοκή του κομπρέσσορα που γινόταν πιο ομαλά (πριν έτρωγες απότομη κλοτσιά) και την μετάβαση στο τούρμπο. Ετσι σου έδινε την εντύπωση οτι έχασε κάτι από νεύρο. Στις στροφές του τούρμπο όπου και αποδίδεται η μέγιστη ιπποδύναμη δεν παρατήρησα καμια διαφορά.
-
Έχω ξαναρωτήσει.
Όσοι λέτε για πτώσεις ιπποδυνάμεων έχετε καμιά δυναμομέτρηση πριν και μετά; -
το 160αρη σιροκο είχε διαφορά στον χρονομετρο... και η στην πρώτη μέτρηση είχει και σχετικά λίγα κμ στο οδομετρο
-
εγω παλι εχω δει πολλες δυναμομετρήσεις απο μαμα καινουργια rocco(2011) που ερχονται ηδη απο το εργοστασιο με την ''πεσμενη'' χαρτογραφηση και ειναι ολα πανω απο 170 Αλογα,δηλαδη πρωτα ποσο ηταν? 180?
Εφοσον ακομα και μετα την ''πεσμενη'' χαρτογραφιση ειναι πανω απο τα 160 που σου πουλάει δεν μπορεις να κανεις καμια κριτικη για εξαπατηση κλπ κλπ
-
Και στο σιροκο το 160 το καναν και έπεσα αισθητάΠοιο ΜΥ οδηγησες και διαπιστωσες κατι τετοιο?
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Mπα... Αν παλευες το clio του Δια, το ibiza δεν το χεις...
Τι μοτερ φοραει το ibiza σου? Για την αναβαθμιση παντως, κρατα μικρο καλαθι, σε σχεση με αυτα που λενε μερικες φορες οι μηχανικοι (απο τις μ@λακιες που λενε τελευταια, ειδικα στην VAG, θα πρεπει να κραταμε ομπρελα... )
Περιμενε να 'γραψεις' καμμια 200αρια χλμ με τις νεες ρυθμισεις, -κανε και κανενα ταξιδι- και μετα θα μπορεις να κρινεις ξεκαθαρα.Οπως και να εχει, εαν πραγματι τελικα διαπιστωσεις, χειροτερη ελαστικοτητα χαμηλα, (σε σχεση με πριν απο την αναβαθμιση) λιγο πιο αδυναμο τραβηγμα κτλ, εαν γενικα βαζεις 95αρα, θα σου προτεινα να ψαξεις να βρεις ενα καλο βενζιναδικο, και να προτιμησεις 'φτηνη' 100αρα. (καποια απο τις Ελληνικες συνηθως...) Θα δεις αισθητη διαφορα σε επιπεδο ελαστικοτητας χαμηλα...
P.S Οι TSI γενικα (και ειδικα οι twincharger), 'μισουν' την 95αρα, και ακομα περισσοτερο την νοθευμενη που ευκολα βρισκουμε σε αρκετα πρατηρια εντος και εκτος Αττικης...
-
γιατι αν κάνει μερικά κμ τι θα αλλάξει ?
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Και στο σιροκο το 160 το καναν και έπεσα αισθητάΠοιο ΜΥ οδηγησες και διαπιστωσες κατι τετοιο?
τόσες φορές τα έχουμε πει με πμ...
αν θες μπορώ να μάθω ακριβώς ποιου μήνα αλλά ήταν από τα σχετικά πρώτα... -
Mπα... Αν παλευες το clio του Δια, το ibiza δεν το χεις...
Τι μοτερ φοραει το ibiza σου? Για την αναβαθμιση παντως, κρατα μικρο καλαθι, σε σχεση με αυτα που λενε μερικες φορες οι μηχανικοι (απο τις μ@λακιες που λενε τελευταια, ειδικα στην VAG, θα πρεπει να κραταμε ομπρελα... )
Περιμενε να 'γραψεις' καμμια 200αρια χλμ με τις νεες ρυθμισεις, -κανε και κανενα ταξιδι- και μετα θα μπορεις να κρινεις ξεκαθαρα.Οπως και να εχει, εαν πραγματι τελικα διαπιστωσεις, χειροτερη ελαστικοτητα χαμηλα, (σε σχεση με πριν απο την αναβαθμιση) λιγο πιο αδυναμο τραβηγμα κτλ, εαν γενικα βαζεις 95αρα, θα σου προτεινα να ψαξεις να βρεις ενα καλο βενζιναδικο, και να προτιμησεις 'φτηνη' 100αρα. (καποια απο τις Ελληνικες συνηθως...) Θα δεις αισθητη διαφορα σε επιπεδο ελαστικοτητας χαμηλα...
P.S Οι TSI γενικα (και ειδικα οι twincharger), 'μισουν' την 95αρα, και ακομα περισσοτερο την νοθευμενη που ευκολα βρισκουμε σε αρκετα πρατηρια εντος και εκτος Αττικης...
Γρηγορη εχω κανει γυρω στα 4.000 χλμ και δυο ταξιδια απο τοτε που εκανα την αναβαθμιση, και το αμαξι απο το 1ο δευτερολεπτο της ζωης του μεχρι και σημερα εχει χρησιμοποιησει μονο Shell V-power 97 απο εταιρικο πρατηριο της Shell.
Περισσοτερο lag χαμηλα παρατηρησα, και εχει γινει λιγο πιο γραμμικο οταν σκαει η τουρμπινα στις ~2.000. Πριν το update ακουγε 50% καλυτερα χαμηλα ο κινητηρας, κι οταν εσκαγε η τουρμπινα στις 2.000 ηταν πολυ αποτομο. (κατι που μ αρεσε).
Σε απολυτη δυναμη δεν εχω παρατηρησει κατι αισθητο παντως. Ισως να ναι 1-2% ξερω γω...1.2 tsi 105 ειναι το μοτερ Γρηγορη... 5-ταχυτο χειροκινητο.
-
γιατι αν κάνει μερικά κμ τι θα αλλάξει ?To γενικοτερο adaptation της ηλεκτρονικης μοναδας μετα απο update στο λογισμικο, λεγεται οτι δεν εχει αμεση εφαρμογη
στην διαφοροποιημενη πλεον λειτουργια του κινητηρα σε βαθμο 100%, αλλα χρειαζονται μερικα χλμ/ωρες λειτουργιας για να
επιτευχθει κατι τετοιο... -
Γρηγορη εχω κανει γυρω στα 4.000 χλμ απο τοτε που εκανα την αναβαθμιση, και το αμαξι απο το 1ο δευτερολεπτο της ζωης του μεχρι και σημερα εχει χρησιμοποιησει μονο Shell V-power 97 απο ιδιοκτητο πρατηριο της Shell.Περισσοτερο lag χαμηλα παρατηρησα, και εχει γινει λιγο πιο γραμμικο οταν σκαει η τουρμπινα στις ~2.000. Πριν το update ακουγε 50% καλυτερα χαμηλα ο κινητηρας, κι οταν εσκαγε η τουρμπινα στις 2.000 ηταν πολυ αποτομο. (κατι που μ αρεσε).
Σε απολυτη δυναμη δεν εχω παρατηρησει κατι αισθητο παντως. Ισως να ναι 1-2% ξερω γω...1.2 tsi 105 ειναι το μοτερ Γρηγορη... 5-ταχυτο χειροκινητο.
Οποτε , οτι τυχον adaptation για την ηλεκτρονικη μοναδα, μετα απο 4κ χλμ θα εχει οπωσδηποτε γινει...
Θα σου προτεινα εστω και δοκιμαστικα, να βαλεις (τουλαχιστον 3-4 γεμισματα ομως) καποια καλη, δοκιμασμενη, (εαν μενεις προς τα Βορεια προαστεια, εχω να σου προτεινω καποιο βενζιναδικο) οικονομικοτερη - σε σχεση με την πανακριβη και καθολου καλυτερη shell - 'Ελληνικη' 100αρα (Avin, Eko πχ) συμπεριλαμβονοντας και ενα εστω κοντινο ταξιδι στις μετακινησεις σου.
Πιστευω οτι θα δεις αισθητη διαφορα, κυριως χαμηλα με φορτιο (μεγαλες σχεσεις με χαμηλες στροφες δλδ) , αλλα και γενικοτερα καλυτερη ευστροφια σε ολο το φασμα ευρους του κινητηρα.Εαν μετα και απο αυτο διαπιστωσεις οτι τουλαχιστον χαμηλα δεν εχεις την αναμενομενη ελαστικοτητα, η πλεον οικονομικη και
'safe' λυση, ειναι ενα καλο πανελ αφρου προς αντικατασταση του χαρτινου OEM φιλτρου αερα, στην εισαγωγη...
Σε χαμηλες στροφες θα διαπιστωσεις σιγουρα, ελαφρως βελτιωμενη ελαστικοτητα, και πιθανοτατα αμεσοτερη αποκριση στο πενταλ γκαζιου. -
γιατι αν κάνει μερικά κμ τι θα αλλάξει ?
To γενικοτερο adaptation της ηλεκτρονικης μοναδας μετα απο update στο λογισμικο, λεγεται οτι δεν εχει αμεση εφαρμογη
στην διαφοροποιημενη πλεον λειτουργια του κινητηρα σε βαθμο 100%, αλλα χρειαζονται μερικα χλμ/ωρες λειτουργιας για να
επιτευχθει κατι τετοιο...επειδή κάπου το έχω ξαδιαβάσει αυτό , που το έχεις δει?
-
Οποτε , οτι τυχον adaptation για την ηλεκτρονικη μοναδα, μετα απο 4κ χλμ θα εχει οπωσδηποτε γινει...
Θα σου προτεινα εστω και δοκιμαστικα, να βαλεις (τουλαχιστον 3-4 γεμισματα ομως) καποια καλη, δοκιμασμενη, (εαν μενεις προς τα Βορεια προαστεια, εχω να σου προτεινω καποιο βενζιναδικο) οικονομικοτερη - σε σχεση με την πανακριβη και καθολου καλυτερη shell - 'Ελληνικη' 100αρα (Avin, Eko πχ)
που βασίζεις το γεγονός οτι η 100αρα της αβιν κλπ είναι τουλάχιστον ισάξια με αυτή της σελλ??
τι θα αλλάξει αν βάλεις για 3-4 γεμίσματα 100άρα? πιθανών να κάνει πιο αποδοτική καυση για αυτά τα 3-4 γεμίσματα (πιθανών να μην πάρεις χαμπάρι και την διαφορά) μετά τι ??
συμπεριλαμβονοντας και ενα εστω κοντινο ταξιδι στις μετακινησεις σου.
Πιστευω οτι θα δεις αισθητη διαφορα, κυριως χαμηλα με φορτιο (μεγαλες σχεσεις με χαμηλες στροφες δλδ) , αλλα και γενικοτερα καλυτερη ευστροφια σε ολο το φασμα ευρους του κινητηρα.Εαν μετα και απο αυτο διαπιστωσεις οτι τουλαχιστον χαμηλα δεν εχεις την αναμενομενη ελαστικοτητα, η πλεον οικονομικη και
'safe' λυση, ειναι ενα καλο πανελ αφρου προς αντικατασταση του χαρτινου OEM φιλτρου αερα, στην εισαγωγη...
Σε χαμηλες στροφες θα διαπιστωσεις σιγουρα, ελαφρως βελτιωμενη ελαστικοτητα, και πιθανοτατα αμεσοτερη αποκριση στο πενταλ γκαζιου.είσαι σιγουρος οτι με το πάνελ θα κερδίσει και δεν θα χάσει χαμηλα?
-
Σε διάφορες δυναμομετρησεις, η 100αρα της Σελλ εχει βγει η καλυτερη βενζινη της αγορας.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Θα σου προτεινα εστω και δοκιμαστικα, να βαλεις (τουλαχιστον 3-4 γεμισματα ομως) καποια καλη, δοκιμασμενη, (εαν μενεις προς τα Βορεια προαστεια, εχω να σου προτεινω καποιο βενζιναδικο) οικονομικοτερη - σε σχεση με την πανακριβη και καθολου καλυτερη shell - 'Ελληνικη' 100αρα (Avin, Eko πχ) συμπεριλαμβονοντας και ενα εστω κοντινο ταξιδι στις μετακινησεις σου.
Σε χαμηλες στροφες θα διαπιστωσεις σιγουρα, ελαφρως βελτιωμενη ελαστικοτητα, και πιθανοτατα αμεσοτερη αποκριση στο πενταλ γκαζιου.Επειδη το αυτοκινητο μολις εκλεισε 1 χρονο κι εχει ακομα εγγυηση για αλλον 1, το πιο ελευθερο φιλτρο αερα θα πρεπει να περιμενει δυστυχως... Ειναι στα σχεδια μου μαζι με ενα light προγραμμα και καποια αλλαγη στην εξατμιση, και καποια αλλα περφεριακα.
Προς το παρον ομως κανουμε τους κινεζους λογω εγγυησης.Με την 100αρα τι θα καταφερω? Αφου ο κινητηρας 'βρωμικος' δεν ειναι, η v-power κανει καλη καυση, κι εχει ενα σωρο προσθετα...
-
Σε χαμηλες στροφες θα διαπιστωσεις σιγουρα, ελαφρως βελτιωμενη ελαστικοτητα, και πιθανοτατα αμεσοτερη αποκριση στο πενταλ γκαζιου.Επειδη το αυτοκινητο μολις εκλεισε 1 χρονο κι εχει ακομα εγγυηση για αλλον 1, το πιο ελευθερο φιλτρο αερα θα πρεπει να περιμενει δυστυχως... Ειναι στα σχεδια μου μαζι με ενα light προγραμμα και καποια αλλαγη στην εξατμιση, και καποια αλλα περφεριακα.
Προς το παρον ομως κανουμε τους κινεζους λογω εγγυησης.Με την 100αρα τι θα καταφερω? Αφου ο κινητηρας 'βρωμικος' δεν ειναι, η v-power κανει καλη καυση, κι εχει ενα σωρο προσθετα...
νομιζώ οτι ο 105αρης είναι πολύ αποδοτικός και ολοκληρωμένος κινητήρας... τι θες να αλλάξεις πέρα από τη απόδοση και θες προγραμμα ??
VW FORUM