-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
32600 KM, με τα 32000 να ειναι εντος Αττικης. Ναι κουδουναει στις χαμηλες ταχυτητες με 2η-3η-4η, και προσφατως εχω παρατηρησει εναν αντιστοιχο μεταλλικο ηχο και με μεγαλυτερες ταχυτητες (70-80χλμ ) οταν το αφηνω να ρολαρει μη πατωντας γκαζι. (ολα αυτα με κατεβασμενα παραθυρα και χαμηλωμενη μουσικη, για να τα ακουσεις)
Κατα τα αλλα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με το κιβωτιο, το οποιο θεωρω ειναι το τελειο συμπληρωμα για τον TSI Και τωρα να το αγοραζα, παλι με dsg θα ηταν.πας για δισκους μαλλον αν κουδουναει..
-
Που να φας τη γλωσσα σου , εχουμε φυγει και απο την εγγυηση κανα χρονο Απο τη πρωτη μερα κουδουναει...Και σε ολο το vw forum απο οτι θυμαμαι τα 7αρια κουδουναγαν (εχω και και 2 χρονια να μπω ).
Ο φιλος σου οταν αλλαξε τους δισκους, σταματησε δηλαδη να κουδουναει τελειως;edit: Με εβαλες τωρα και ψαχνομαι , και βλεπω οτι αρκετοι εχουν αλλαξει δισκους.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
32600 KM, με τα 32000 να ειναι εντος Αττικης. Ναι κουδουναει στις χαμηλες ταχυτητες με 2η-3η-4η, και προσφατως εχω παρατηρησει εναν αντιστοιχο μεταλλικο ηχο και με μεγαλυτερες ταχυτητες (70-80χλμ ) οταν το αφηνω να ρολαρει μη πατωντας γκαζι. (ολα αυτα με κατεβασμενα παραθυρα και χαμηλωμενη μουσικη, για να τα ακουσεις)
Κατα τα αλλα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με το κιβωτιο, το οποιο θεωρω ειναι το τελειο συμπληρωμα για τον TSI Και τωρα να το αγοραζα, παλι με dsg θα ηταν.πας για δισκους μαλλον αν κουδουναει..
Αν δεν ξέρετε , μην παραπληροφορείτε αδικα τον κόσμο . Τελειως φιλικά το λεω μιας και μεσα απο τον γραπτό λογο όλα παραξηγούνται .
Φίλε pierce21 οχι δεν θες διπλο συμπλέκτη(''δισκους'') κουδουνάει το δικό μου από τα πρώτα χιλιομετρα μοντέλο 2012! Οπου βλεπω DSG/S-tronic ρωταω αν κουδουνάει . Ολοι τα ιδια από Skoda Fabia μέχρι Audi A3 (Πάντα για το 7ταχυτο)
Διπλο συμπλεκτη θα χρειαστείς αν σου σκορτσάρει στην 2η σχέση .. Εχει βγει νεος διπλός συμπλέκτης που λυνει το θεμα αυτο , αλλα οχι το κουδουνισμα -
τελειως φιλικα το 7αρι dsg ειναι τριμπουρδελο οπως διαφορα αλλα πραγματα στο group
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Που να φας τη γλωσσα σου , εχουμε φυγει και απο την εγγυηση κανα χρονο Απο τη πρωτη μερα κουδουναει...Και σε ολο το vw forum απο οτι θυμαμαι τα 7αρια κουδουναγαν (εχω και και 2 χρονια να μπω ).
Ο φιλος σου οταν αλλαξε τους δισκους, σταματησε δηλαδη να κουδουναει τελειως;edit: Με εβαλες τωρα και ψαχνομαι , και βλεπω οτι αρκετοι εχουν αλλαξει δισκους.
απο τη πρωτη μερα δε του κουδουναγε, αλλα απο ενα σημειο και μετα εκανε μεταλλικους ηχους που ακουγε κυριως αυτος και εγω τον εβγαζα τρελο
μολις αλλαξε δισκους σταματησε
στο κατω κατω το αφηνεις και βλεπεις, δε σημαινει οτι θα σου χαλασουν κι εσενα εξισου γρηγορα
εγω σκεψου ειμαι απο τους ελαχιστους μαλλον με s3 και το πρωτο δισκο σε 70.000χλμ (αλλοι τριμπουρδελοι δισκοι ) και παρολο που υπο συνθηκες παντιναρει , ουσιαστικα αντεχει μια χαρα
αμα χαλασει το κοιτας, απλα εχεις αρκετα μεγαλη πιθανοτητα καποια στιγμη να τους αλλαξεις
δεν αξιζει να αγχωνεσαι -
ΟΚ Γνώμη σου .
Ο λόγος που το θεωρείς τριμπούρδελο? Μην μου πεις για την ροπή που δεν αντέχει να σε προλάβω δεν αντεχει 25κιλα αλλα 35. Παραπανω δεν χρειάζεται μιας και μιλάμε για 1400αρια και 1200αρια .
Για πες μου τωρα γιατι το θεωρεις τριμπουρδελο?Καλα και αλλα group εχουν τριμπουρδελα πραγματα αλλα δεν θελω να το συνεχισουμε ....Αλλαξε δισκους και σταματησε μάλιστα ... Τι να πω ... Μια βολτα στα γνωστα skoda/audi/vw/seat club και θα δεις οτι ειτε δισκουν αλλαζουν ειτε ολοκληρα σασμαν ο θορυβος ΔΕΝ σταματαει ...Σε αντιπροσωπεια να πας αυριο κιολας να κανεις test drive θα το ακουσεις ..
Τυχερος ο φιλος σου
Δισκους στα 7αρια αλλαζουν μονο οταν σκορτσαρει ... Προσφατα οπως εχω ξαναπει βγηκε νεος διπλος συμπλεκτης που λυνει το θεμα που ειχαν ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρηστες dsg το σκορτσαρισμα στην δευτερα . Οσοι αλλαξαν δισκους παλι ειχαν τους θορυβους ... Οτι και να κανεις ο θορυβος παραμενει -
χεσμενα τα εχω τα υπολοιπα group, παλι vag θα αγοραζα (γιατι σε περιπτωση που δε γνωριζεις ειμαι απο τους πιο ενθερμους υποστηρικτες τους εδω μεσα), ομως σε καποια θεματα οι τυποι ειναι περα για περα απογοητευτικοι
και σιγα μην αντεχει και 50 κιλα, εδω φθειρεται απο τη ροπη του 122 με 35 κιλα σε 2 ανοιγματα θα σου μεινει στο χερι
οι αντοχες αυτων των κιβωτιων ειναι γνωστες απο τους μηχανικους των αντιπροσωπειων , δεν υπαρχει λογος να λεμε ιστοριες σαν αυτες με τα 'παραπανω αλογα απο αυτα που δηλωνουν' των vag
-
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
Δισκους στα 7αρια αλλαζουν μονο οταν σκορτσαρει ... Προσφατα οπως εχω ξαναπει βγηκε νεος διπλος συμπλεκτης που λυνει το θεμα που ειχαν ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρηστες dsg το σκορτσαρισμα στην δευτερα . Οσοι αλλαξαν δισκους παλι ειχαν τους θορυβους ... Οτι και να κανεις ο θορυβος παραμενει
οκ δε θα διαφωνησω σε αυτο, εκει που εχω την ενσταση μου ειναι γιατι ο κοσμος να ταλαιπωρηθει με βλαμμενους δισκους που κι εσυ παραδεχεσαι οτι υπαρχουν
το ιδιο με πολλαπλασιαστες που χαλανε εδω και τοσες γενιες κινητηρων , το ιδιο με σκαστρες και n75 , το ιδιο με συγχρονιζε κτλ κτλ
δε δοκιμαζουν τα αυτοκινητα τους πριν τα διαθεσουν , ή απλα πετανε ο,τι σαβουρα βρουν για να τρεχουμε μετα εμεις στα συνεργεια (και πριν γινει ανακληση ενδεχομενως να τα σκασουμε, για να μη μιλησουμε και για την ελλιπη ενημερωση σχετικα με τις ανακλησεις)
-
ΟΚ Γνώμη σου .
Ο λόγος που το θεωρείς τριμπούρδελο? Μην μου πεις για την ροπή που δεν αντέχει να σε προλάβω δεν αντεχει 25κιλα αλλα 35.Εγώ γιατί θυμάμαι πως το 6αρι αντέχει τόσο και όχι το 7αρι;
-
Μα δεν φθειρετε λογω ροπής ... Ισα ισα οσοι δεν το κυκλοφορουν σε πόλη δεν θα βγάλει ποτέ προβλημα και ας εχουν 35 κιλα ροπής ναι στο 7ταχυτο !
Πόσα DSG7 ειναι full stage 1 απο 28-30 κιλα ροπής? Καλα μην πω για τους κατόχους Cupra που υπάρχουν αρκετοι στα 32-35 κιλα ροπής και το σασμαν ΚΙΧ .Αντιθετα κατι polo 1.2 ή μαμα dsg7 που τα πανε συνεχεια πρωτη δευτερα τα εχουν φτυσει οι δισκοι .
Για ολα φταιει το μαπα mode D . Δεν κατεβάζει σε 1η ακόμη και αν εισαι με 1χμ και ισα που γυρνάει ο τροχος και στροφές μοτερ στο ρελαντι οπότε ειναι σαν να ξεκινάς με δευτερα . Ο δισκος των ζυγών σχεσων γυαλιζει απο την υπερθερμανση και μετα απο χμ με τον ιδιο τροπο οδηγησης δεν κανει σωστη επαφη και σκορτσαρει . Αυτο ειναι το μονο κακο του 7αριου .
Το να σπασει πχ να κουρεψει γραναζια ΔΕΝ γινεται γιατι απλα οι κινησεις γινονται ρομποτικα και ΤΕΛΕΙΑ . Το μονο αρνητικο ειναι ο ξηρος συμπλεκτης που δεν αντεχει πολυ ροπη. Φυσικα και αντεχει πολυ πανω απο 25. ΤΑ TSI 160 εχουν απο την μανα τους 24 κιλα και τα TSI 180 DSG7 εχουν 27 κιλα αν δεν κανω λάθος ...Σιγα μην το αφηνε στο οριο ο κατασκευαστης .
Το ιδιο ισχυει και για τα κλασικα δισκοπλατο σε χειροκινητο σασμαν μπορει να αντεχει πχ 32-35 κιλα ροπης αλλα με πολυ παραπανω δεν εχεις θεμα ....
Το αλλο θεμα που μπορει να σου βγάλει το dsg7 αλλα και το 6αρι ειναι το Mechatronic (οπως ειπα μπορει να σου συμβει και στο 6αρι) . Οποτε δεν βρισκω κατι αρνητικο
Αυτος ο μυθος με τα 25 κιλα εχει καταρηφθει οπως και το 6αρι αντεχει πολυ παραπανω απο οσο λεει η VWΦιλε Angel εκει θελω να καταληξω . Ναι το 7αρι αντεχει λεει η VW 25 κια το 6αρι 35.(ΔΙΣΚΟΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ)
Ελα ομως που υπαρχουν πααααρα πολλα 6αρια πανω απο 40 κιλα ροπής (μαμα δισκοι) και 7αρια μεχρι και 35 κιλα ροπής ... -
Το θέμα είναι όμως πόσα χιλιόμετρα έχουν κάνει όλα αυτά με τα 'παραπανίσια' κιλά. Έχει κάνει κάποιος τόσα πολλά ώστε να μπορεί κανείς να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα(ότι αντέχουν στάνταρ παραπάνω);
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
χεσμενα τα εχω τα υπολοιπα group, παλι vag θα αγοραζα (γιατι σε περιπτωση που δε γνωριζεις ειμαι απο τους πιο ενθερμους υποστηρικτες τους εδω μεσα), ομως σε καποια θεματα οι τυποι ειναι περα για περα απογοητευτικοικαι σιγα μην αντεχει και 50 κιλα, εδω φθειρεται απο τη ροπη του 122 με 35 κιλα σε 2 ανοιγματα θα σου μεινει στο χερι
οι αντοχες αυτων των κιβωτιων ειναι γνωστες απο τους μηχανικους των αντιπροσωπειων , δεν υπαρχει λογος να λεμε ιστοριες σαν αυτες με τα 'παραπανω αλογα απο αυτα που δηλωνουν' των vag
Αυτός είναι ο λόγος που συνεννοούμαστε εμείς οι 2!
Είσαι από τους λίγους που τα παραδέχονται και τα χώνουν όταν χρειάζεται...δεν είναι ανάγκη να υπερασπίζει κάποιος την επιλογή του σαν να την κατασκεύασε ο ίδιος! Κάθε επιλογή έχει τα κουσούρια της είτε το θέλουμε, είτε όχι.
Στις μέρες μας η αξιοπιστία είναι άλφα και ωμέγα! Τα λιγοστά χρήματα μας ωθούν όχι στην καλύτερη επιλογή overall αλλά σ' εκείνη που μπορούμε να συντηρήσουμε και μάλιστα με τα λιγότερα δυνατά χρήματα. Έτσι θα επιλέξω όποτε και όταν αλλάξω το δικό μου. -
.Αντιθετα κατι polo 1.2 ή μαμα dsg7 που τα πανε συνεχεια πρωτη δευτερα τα εχουν φτυσει οι δισκοι .
Για ολα φταιει το μαπα mode D .Η δική μου εμπειρία με, 80% εκτός πόλης χρήση, μετά από 40Κ είναι αλλαγή mechatronic (20Κ) και τώρα (40Κ) αλλαγή πολύδισκου ευτυχώς και τα δύο εντός εγγύησης. Να αναφέρω πως το σκορτσάρισμα 1ης -2ης εμφανίζεται τις ζεστές μέρες άσχετα εάν τα προηγηθέντα χιλιόμετρα είναι εντός/εκτός πόλης ή χαλαρά/σκίσιμο. Ειδικά για τον συμπλέκτη και λόγο του γεγονότος πως η VW προσφέρεται να τον αλλάξει εντός εγγύησης μάλλον υπήρχε θέμα στις προδιαγραφές του.
Το αυτοκίνητο είναι 1.4 TSi (160 – όλα μαμά) me 7άρι DSG ξηρό.
-
Εχετε σκεφτει την περιπτωση του να τελειωσει η εγγυηση και ανα 20, 40, ή οσα ειναι Κ χλμ να πρεπει να αλλαζονται τετοια πραγματα;
-
Έχει σκεφεί η VW την επέκταση της εγγύησης άρα δεν υπάρχει λόγος ανυσηχίας
Σε μας που δεν την είχε σκεφτεί ακόμα τραβάμε ότι τραβάμε βέβαια -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Εχετε σκεφτει την περιπτωση του να τελειωσει η εγγυηση και ανα 20, 40, ή οσα ειναι Κ χλμ να πρεπει να αλλαζονται τετοια πραγματα;Και τι θες τωρα να παρουμε citroen..?
-
Εχετε σκεφτει την περιπτωση του να τελειωσει η εγγυηση και ανα 20, 40, ή οσα ειναι Κ χλμ να πρεπει να αλλαζονται τετοια πραγματα;άμα είναι να σκέφτεσαι τι αθ γίνει άμα τελειώσει η εγγύηση του αυτοκινήτου σου τότε καλύτερα μην αγοράσεις τίποτα!
Λογικό είναι ν' αυξάνονται οι πιθανότητες να βγάλει κάτι το αυτοκίνητο μετά από μερικά χρόνια χρήσης. Το θέμα είναι να είναι εύκολα επισκευάσιμο και να μην σε τρέχει στα συνεργεία κάθε τρεις και λίγο! -
Σπυρο, το θεμα εξαφανιζεται με την πρωτη αλλαγη ή θα πρεπει να αλλαζει συνεχεια ο κατοχος τα ιδια και τα ιδια; Αυτο εννοω εγω... Δεν λεω οτι μετα την εγγυηση πρεπει να κλαις εχοντας οποιοδηποτε αυτοκινητο, προφανως εχεις πιθανοτητα να σου βγαλει καποιο προβλημα!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχετε σκεφτει την περιπτωση του να τελειωσει η εγγυηση και ανα 20, 40, ή οσα ειναι Κ χλμ να πρεπει να αλλαζονται τετοια πραγματα;
Και τι θες τωρα να παρουμε citroen..?
Εγω δεν εχω παρει παντως ποτε Citroen, ουτε ξερω αν θα επαιρνα τωρα Citroen αν ειχα τα χρηματα.
-
Σπυρο, το θεμα εξαφανιζεται με την πρωτη αλλαγη ή θα πρεπει να αλλαζει συνεχεια ο κατοχος τα ιδια και τα ιδια; Αυτο εννοω εγω... Δεν λεω οτι μετα την εγγυηση πρεπει να κλαις εχοντας οποιοδηποτε αυτοκινητο, προφανως εχεις πιθανοτητα να σου βγαλει καποιο προβλημα!Σε αυτό έχεις δίκιο. Δυστυχώς δεν είμαι αρμόδιος να σου απαντήσω παρά μόνο οι κάτοχοι.
-
VW FORUM