-
απο ποια αποψη το λες αυτο?
-
Ότι το μοτέρ είναι λιγότερο ζορισμένο .
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Μήπως το 122άρι θα ήταν πιο σόφρον σαν επιλογή;Ότι το μοτέρ είναι λιγότερο ζορισμένο .
Μπααα...αν βάλεις ότι το 30-40% των Scirocco με τον 160άρη κινητήρα κυκλοφορούν εδώ και καιρό με 200+ άλογα μέσω προγράμματος βελτίωσης +οτι οι κάτοχοι τους δεν οδηγούν και πολύ χαλαρά και κανένα δεν έκανε μπαμ ακόμα, σημαίνει ότι ο 160άρης έχει αντοχές. Από τις κατασκευαστικέ λεπτομέρειες που κυκλοφορούν φαίνεται ότι είναι μελετημένο κάθε εξάρτημα του.
Σε φυσιολογική χρήση δεν πρόκειται να πάθει τίποτα εκτός κι αν πέσεις σε ελλατωματικό εξ αρχής, κάτι που μπορεί να συμβεί με οποιδήποτε μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου.
-
Πάντως, καιρό πριν αγοράσουμε το Golf, ο πατέρας μου σκεφτόταν ακόμα και το tiguan, και παίρνει τηλέφωνο ένα γνωστό φίλο που έχει εξειδικευμένο συνεργείο VW, και τον ρωτάει για τον διπλά υπετροφοδοτούμενο TSI τη γνώμη του, και αν θα έπρεπε να το αποφύγει κλπ. Η απάντηση που πήρε ήταν πως πρόκειται για ότι καλύτερο υπάρχει, και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Πάρε το με κλειστά τα μάτια του είπε.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Μήπως το 122άρι θα ήταν πιο σόφρον σαν επιλογή;κοιταξε και τα 2 μοτερ ειναι πολυ καλα προσεγμενα στιν κατασκευη τους με μια διαφορα...ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ στον 122αρι τα παντα ειναι πιο ελαφρια 13 κιλα λιγοτερα απο τον 160αρι απο βαλβιδες εκκεντροφορους και υλικα.ο 160 λογο των μεγαλων πιεσεων που ασκουντε δεν ηταν εφικτο να τα εχει αυτα οπος το 122αρι..με αποτελεσμα το 122αρι ειναι εξαιρετικο μεχρι τις 5200rpm ειναι αισθητα πιο ευστροφο στο φασμα 2-4500 rpm (ακομα πιο ευστροφο απο τον 20 βαλβιδο 1.8τουρμπο ενα μοτερ που ευτανε μεχρι και 700αλογα με μαμα πιστονια) οπος και απο τον 160 αρι που κανουμε αναφορα εδω η αισθηση που ειχα αποκομισει ειναι για τον 160αρι πολυ καθηστεριση να φουσκοσει η τουρμπινα...ηδιαιτερα με 4αρτη σχεση που ειχα εγω μεσα (σχεση 1/1 απο τιν οποια βλεπεις την δυναμη του κινητηρα )'βαρουσα μηγες' που αν δεις πως φορτωνει με 4αρτη το 122αρι θα τρελαθεις (κανε τεστ ντριβε και οταν εχεις 4αρτη με 2800σαλ πατατο το γκαζι κ μετα ελα να μου πεις για ποτε ευτασε σε 4 αρες ..ελεο γραμικοτητας ροπης που με το 160 αρι που προσπαθησα μου φανικε αργο γιαυτο το ειπα 'αργο') και κατι αλλο η διαφορα 400αρι στο ροκο 160 με το γκολφ 122 ειναι ενα σκαρτο δευτερολεπτο!!!!
και κατι αλλο περι λαδιον δεν τσιμανε καθολου αυτα τα μοτερ παρα μονο ελαχιστο κατα το στρωσημο ..εμενα με διαδρομες κυριος σε ανοιχτους δρομους και με 7000χιλ χιλιομετρα εχει καψει γυρο τα 100 ml .το μονο που θα πρειπει να ανυσιχεις ειναι το να εισαι τυχερος και να μην σου βγαλει καπια αστωχεια υλικου..η οποια αν σου τυχει και παλι δεν σου καθηστα αναξιοπιστο το αμαξι σου ειτε αυτο ειναι vw eite fiat eite toyota eite kia..
-
Αν θυμάμαι καλά, το μπλοκ του 122 είναι από αλουμίνιο, ενώ των twincharger από χυτοσίδηρο για να είναι πιο ανθεκτικό σε πιέσεις. Γενικά το 122 πάει πολύ καλά. Έχει ένας φίλος ένα golfaki με αυτό το μοτέρ, και μπήκαμε μέσα 4 άτομα και πήγαινε τέλεια. Κι εγώ όταν το πήραμε αυτό ήθελα, αλλά το DSG ήταν πειρασμός, και είχε ετοιμοπαράδοτο DSG μόνο 160.
-
να πω και γω μια απορια μου που την εχω καιρο...ειχε βγαλει η vw ενα passat το 1996
αυτο το αυτοκινητο θυμαμαι θεωρουταν το καλυτερο στην κατηγορια του τοτε και ειχε πουλησει αρκετα και κυκλοφορουσε οποτε το συναντουσες πολυ συχνα στους δρομους...Ομως εδω και καποια χρονια εχει εξαφανιστει απ τους δρομους...Τοσο καλο ηταν; Η επαιξε τιποτα με την αντιπροσωπεια και τα επαιρνε με καλη τιμη και εδινε καινουρια πασσατ;
-
Είχαν δώσει κάτι τράπεζες στους φτωχούς διευθυντές τους μερικοί τα έχουν ακόμα , σε κάποιους τα αντικατέστησαν , εγώ νομίζω οτι ακόμα κυκλοφορεί το συγκεκριμένο μοντέλο.
-
επειδη ενδιαφερομασταν γι αυτο το μοντελο και το κοιτουσα οταν κυκλοφορουσε, το βλεπες συχνα στο δρομο...απο ενα σημειο και μετα ειμαι σιγουρος οτι εξαφανιστηκε....
-
Ε όχι και το καλύτερο στην κατηγορία του! Υπήρχαν Mazda Xedos 6, Citroen Xantia, Alfa 156 τότε...
-
εμεις τοτε ειχαμε παρει τη laguna αλλα τα περιοδικα της εποχης το εκθειαζαν οπως κανουν και τωρα με τα μοντελα του group...
-
Τα περιοδικά τότε εκθείαζαν τα μοντέλα που παρέθεσα. Μιλάμε για περιοδικά όχι για το Ότο Τσικονεπέμπτη...
-
Το 1,6 το είχα για 3 χρόνια και το πούλησα σε πολύ καλή τιμή (ενώ γενικά η μεταπώληση του ήταν ευκολη και συμφέρουσα).
Δεν θυμάμαι σοβαρά προβλήματα. Μόνο ακριβό aftersales και 'κουραστικά' συχνα τα κάθε 7500χλμ λάδια και 15000χλμ σερβις.
Τα βλέπω πάντως και τώρα! -
Ο χρήστης tsiaf έγραψε:
Εχω το Golf VI 122ps Highline , έχει προεγκατάσταση για bleutooth στο τιμόνι και στο 310 ραδιόφωνο του. ξερει κανεις πόσο κοστίζει η πλήρης εγκατάσταση του bleutooth? το έχει βάλει κανείς σας: Το εχουν στις αντιπροσωπείες? ΕΥχαριστώ!!!! το Leon νομίζω το έχει στάνταρ και δεν χρειάζεται τίποτα για να δουλέψει.Φίλε μου τώρα είδα το post σου... Λοιπόν επειδή κι εγώ θα πάρω το Polo Highline με το RCD-310 που έχει προεγκατάσταση κτλ. δυστυχώς δεν συμφέρει να βάλεις του εργοστασίου γιατί πάει στην καλύτερη γύρω στα 500€ χωρίς εργατικά κιόλας. Όμως υπάρχει μία εταιρεία που σου το βάζει εργοστασιακά (δηλαδή λειτουργεί κανονικά από τα χειριστήρια του τιμονιού αν έχεις) και σου δείχνει στην οθόνη με την κατανάλωση το ποιος σε παίρνει τηλ. σου δείχνει τη λίστα με τα τηλέφωνα κτλ.
Το όνομα της συσκευής είναι FISCON από την εταιρεία KUFATEC. Γερμανική εταιρεία. Υπάρχει και Έλληνας εισαγωγέας αλλά δε βάζω το όνομα του για να μη θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση. Το κόστος σαν παρελκόμενα είναι στα 335€ βάλε και την εργασία και θα σου πάει κάνα 400€ κοντά. Δες αν σε συμφέρει και αναλόγως κινήσου. Εγώ πάντως να πα να γ..... Πολλά τα λεφτά Άρη! Έπρεπε να το χαμε βάλει από την αρχή μου φαίνεται.
-
Αναβάθμιση κιβωτίου DSG από τη revo Technik
Σε μια ακόμη καινοτομία, η revo Τechnik λανσάρει αναβάθμιση για τα κιβώτια DSG6 του group VAG. Χαρακτηριστικά της ο μειωμένος χρόνος αλλαγής σχέσεων, η επιλογή εκκίνησης στις 3200 rpm (Stage1 DSG Software / K03 turbo cars) και στις 3200, 4000 ή 4500 rpm για το Stage2 DSG Software (K04 or GT3071 turbo cars), η δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας Kick down με τον επιλογέα στη θέση «Manual», η απενεργοποίηση της λειτουργίας αυτόματης αλλαγής σχέσης στην επιλογή «Manual» όταν ο κινητήρας φτάνει στο όριο περιστροφής του και η αύξηση του περιοριστή ροπής στα 500Nm (για εφαρμογές Big-Turbo). Τιμή: από 450€
http://www.autoaccessories.gr/tuning/pr ... ctId=15428
-
δισκους αλλαζουν στο dsg ή αφηνουν τους ιδιους?
εμενα μου φαινεται λιγο παρακινδυνευμενο παντως, εκτος αν μιλαμε για A4 , Q5 καλυτερα να το αφησεις οπως ειναι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δισκους αλλαζουν στο dsg ή αφηνουν τους ιδιους?εμενα μου φαινεται λιγο παρακινδυνευμενο παντως, εκτος αν μιλαμε για A4 , Q5 καλυτερα να το αφησεις οπως ειναι
τι σε νοιαζει εσενα?
εχεις τη κουταλα που ανακατευει τα λαδια -
εμενα δε με νοιαζει, αλλα καλο ειναι να μη σκασει κανα κιβωτιο
τα 6αρια dsg παντως ετσι οπως ειναι δε σηκωνουν πανω απο 38-39 κιλα ροπη και τα μικρα τα 7αρια οχι πανω απο 27 αν θυμαμαι καλα
αρα μεχρι stage 1 για τους περισσοτερους και αυτο με επιφυλαξη
αυτα που αντεχουν τα κερατα τους ειναι τα 7αρια των Α4, A5, Q5
απο κει και περα δεν ξερω τι παιζει με τις παρεμβασεις των βελτιωτων στα dsg και ποσο αξιοπιστες ειναι, αν και η revo θεωρειται αξιοπιστη
θα περιμενα παντως αν με ενδιεφερε να τις κανουν πρωτα αλλοι για να δω πως θα παει, με λιγα λογια οχι beta tester γιατι με τα dsg εισαι ηδη ψιλο beta tester οπως και να χει
-
αν σκεφτεις ποσοι με χειροκινητα VW εχουν μεινει με το λεβιε στο χερι τα τελευταια 5 χρονια, ισως αλλαξεις γνωμη για το ποιος ειναι beta tester
-
καλα αυτο εννοειται, στο δικο μου μοντελο να δεις τι εχει γινει με τους ακαταλληλους για τη δυναμη μας δισκους ακομα και σε στοκ αλογα
εγω θεωρουμαι θαυμα που εχω βγαλει σχεδον 45.000 χλμ μαζι του
(και αυτο επειδη αρχισα να τον προσεχω)ευτυχως στα επομενα μοντελα το διορθωσαν οι κοπανοι
VW FORUM