-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Mπήκε στο μαντρί ...http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
αντε να αγορασει και την Alfa τωρα, που δε τη θελει κανενας και θα δωθει σε τιμη ευκαιριας.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Mπήκε στο μαντρί ...
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
αντε να αγορασει και την Alfa τωρα, που δε τη θελει κανενας και θα δωθει σε τιμη ευκαιριας.
Φτου φτου φτου μακριά από μας....
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Mπήκε στο μαντρί ...
θα ειναι καλυτερα αν κλεισει ή αν τη παρει κανενας Ινδος?
-
, το ξέρω, αλλά, πωλείται η Άλφα?!?! έχω χάσει επεισόδεια! Είναι μ@λάκες οι Ιταλοί? Θα πουλήσουν την κορωνίδα της αυτοκίνησης τους (μετά το χλιμιντρίζων αλογάκι)?
-
Σε κανα 20 χρονια θα δουμε το VAG να εχει εξαγορασει τις περισσοτερες αυτοκινητοβιομηχανιες...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Mπήκε στο μαντρί ...
το θεμα δεν ειναι απλα να την παρει, αλλα να κανει τα εργοστασια της skoda
ή μηπως να κανει 'αναβιωση' της φιρμας βγαζοντας τα σκοντα με σημα αλφα?
(και αντιστοιχο σχεδιο φυσικα )θα ηταν ενα καλο πειραμα για να δουμε αν θα συνεχιζαν να αγοραζουν οι αλφιστι?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Γνωστος πηρε το polo 1.8T και μετα απο λιγο καιρο βγηκανε τα 1.4 tsi με τα 160-170 αλογα...και φανταζομαι θα υπαρχουν πολλα τετοια παραδειγματα...
Δεν έχει δίκιο ο γνωστός σου όμως...Σε Polo δεν βγήκε ποτέ το 1.4TSI με τα 160-170 παρά μόνο τώρα στο καινούριο Polo.
Επίσης...το πρηγούμενο Polo Gti είχε σταματήσει η παραγωγή του περίπου 1 χρόνο πριν αλλάξει το μοντέλο, οπότε όλοι αυτοί που πήραν τα εναπομείνατα polo Gti με τον 1.8Τ, το ήξεραν αφού ήταν...στοκ (τρανό παράδειγμα ο αδερφός μου που πήρε το Polo Gti του και ήταν 1 από τα 2 εναπομείναντα σε όλη την Ελλάδα ).
Εκτός κι αν ο γνωστός σου ήθελε οτιδήποτε αμάξι ως 1800 κυβικά και γρήγορο, οπότε αυτός ψάχνει με λάθος κριτήρια αμάξι.Τέλοσπάντων...είμαστε τρελά offtopic.Σταματάω εδώ...
ΥΓ:bibendum αν θες, γράψε στο VW-forum θέμα να συνεχίσουμε τη συζήτηση εκεί.
συνεχιζω εδω...
Γνωστος πηρε το polo 1.8T και μετα απο λιγο καιρο βγηκανε τα 1.4 tsi με τα 160-170 αλογα...και φανταζομαι θα υπαρχουν πολλα τετοια παραδειγματα...
Δεν έχει δίκιο ο γνωστός σου όμως...Σε Polo δεν βγήκε ποτέ το 1.4TSI με τα 160-170 παρά μόνο τώρα στο καινούριο Polo.
Επίσης...το πρηγούμενο Polo Gti είχε σταματήσει η παραγωγή του περίπου 1 χρόνο πριν αλλάξει το μοντέλο, οπότε όλοι αυτοί που πήραν τα εναπομείνατα polo Gti με τον 1.8Τ, το ήξεραν αφού ήταν...στοκ (τρανό παράδειγμα ο αδερφός μου που πήρε το Polo Gti του και ήταν 1 από τα 2 εναπομείναντα σε όλη την Ελλάδα ).
Εκτός κι αν ο γνωστός σου ήθελε οτιδήποτε αμάξι ως 1800 κυβικά και γρήγορο, οπότε αυτός ψάχνει με λάθος κριτήρια αμάξι.Τέλοσπάντων...είμαστε τρελά offtopic.Σταματάω εδώ...
ΥΓ:bibendum αν θες, γράψε στο VW-forum θέμα να συνεχίσουμε τη συζήτηση εκεί.
συνεχιζω εδω...
προφανως αυτος θα πηρε το polo γιατι ηθελε αυτοκινητο γρηγορο. Αν ηξερε πχ οτι μετα απο ενα χρονο (μπορει να μην περασε ουτε τοσο καιρος)
θα εβγαιναν αυτοι κινητηρες δεν θα ειχε προβλημα νομιζω να παρει το golf...σιγουρα μερικοι ανθρωποι δεν το ψαχνουν και τοσο πολυ οταν ειναι να παρουν αυτοκινητο αλλα το θεωρω αδικο αυτος που θα τρεξει να παρει το new entry αυτοκινητο μιας εταιρεια που μ αυτο τον τροπο δειχνει εμπιστοσυνη στην εταιρεια και αυτη μετα απο ενα-δυο χρονια ν αλλαζει εντελως τους κινητηρες και συνεπως το χαρακτηρα του αυτοκινητου. Παραδειγμα χαρακτηριστικο το eos, με το golf και τους fsi εγινε κατι παρομοιο, με το megane..και φανταζομαι θα χει πολλα τετοια παραδειγματα σε διαφορες εταιρειες. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
συνεχιζω εδω...
προφανως αυτος θα πηρε το polo γιατι ηθελε αυτοκινητο γρηγορο. Αν ηξερε πχ οτι μετα απο ενα χρονο (μπορει να μην περασε ουτε τοσο καιρος)
θα εβγαιναν αυτοι κινητηρες δεν θα ειχε προβλημα νομιζω να παρει το golf...σιγουρα μερικοι ανθρωποι δεν το ψαχνουν και τοσο πολυ οταν ειναι να παρουν αυτοκινητο αλλα το θεωρω αδικο αυτος που θα τρεξει να παρει το new entry αυτοκινητο μιας εταιρεια που μ αυτο τον τροπο δειχνει εμπιστοσυνη στην εταιρεια και αυτη μετα απο ενα-δυο χρονια ν αλλαζει εντελως τους κινητηρες και συνεπως το χαρακτηρα του αυτοκινητου. Παραδειγμα χαρακτηριστικο το eos, με το golf και τους fsi εγινε κατι παρομοιο, με το megane..και φανταζομαι θα χει πολλα τετοια παραδειγματα σε διαφορες εταιρειες.Ναι αλλά το Polo είναι σε μικρότερη κατηγορία από το Golf και κοιτώντας συγκεκριμένα την ειδική κατηγορία του (Polo GTi) θεωρητικά δεν τον ενδιέφερε κάτι μεγαλύτερο.
Δεν ξέρω τα ακριβή κριτήρια που επέλεγε ο γνωστός σου το αμάξι του, πάντως το Polo Gti το κοινό του είναι άτομα που δεν τους ενδιαφέρει το μεγαλύτερο μοντέλο, αλλά στο συγκεκριμένο μοντέλο μεγαλύτερος κινητήρας, όπως πχ κάποιος θα πάρει τη C63 AMG ενώ άνετα έπαιρνε και κάποια Ε-class και μάλιστα με αρκετά δυνατή μηχανή.Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.Στην οικογένειά μας, έτυχε και ήμασταν οι 'χαμένοι' από τους tsi κινητήρες.
Το 2004 αγοράσαμε ένα Golf V 1.6FSI (η οποία ήταν μάλιστα τότε και ο μεγαλύτερος κινητήρας που έβγαινε το αμάξι -φαντάσου δεν είχε βγει ούτε ο 2.0FSI στο Golf ).
Μετά από περίπου 2 χρόνια βγαίνει ο 1.4ΤSI με τα 170 άλογα στα ίδια λεφτά που έβγαινε το Golf-άκι που πήραμε κι εμείς.Φαντάσου διαφορά και συναίσθημα.
Από την άλλη κακώς το βλέπουμε έτσι, γιατί το αμάξι που έχουμε ήδη στην κατοχή μας εδώ και 1-2 χρόνια ή ακόμα και 6 μήνες αγοράστηκε με τα κριτήρια του τότε και όχι με τις επιλογές και κριτήρια του σήμερα.Κλείνοντας:
Και μην κοιτάς μόνο το μοτέρ.Αν εσύ με τα 400€ πλήρωνες extra ένα ESP που ήταν 4ης γενιάς (πχ) και μετά από 1 χρόνο η VW έβαζε (με τα ίδια λεφτά) το ESP 5ης γενειάς, γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν νιώθεις 'μειωνεκτικά' ή έστω να νιώθεις το αίσθημα της κοροϊδίας?
Το ίδιο δεν έγινε και με τον 1.4lt 16V που έβγαζε 75 άλογα (και με κάποιες βελτιώσεις βγάζει τώρα 85 ) και μετά βγήκε και ο 1.4FSI με τα 90PS?
Γιατί να μην νιώθουν αδικημένοι κι αυτοί?Εγώ το βλέπω ως 'η τεχνολογία εξελίσσεται.Θα προτιμούσες να έβαζαν τον 1.4ΤSI στην επόμενη γενιά Golf ενώ τον είχαν έτοιμο εδώ και 3,5 χρόνια?
Γιατί αυτό εγώ καταλαβαίνω έτσι όπως τα γράφεις...
(θεωρώ δεδομένο ότι δεν μπορούσαν να τον βάλουν νωρίτερα στο Golf γιατί δεν είχε δοκιμαστεί και δεν μπορούσαν προφανώς να αφήσουν το Golf χωρίς κινητήρα 'βεληνεκούς' 1,6lt) -
Απλα το αναφερω το συμβαν για το γνωστο μου επειδη θεωρω οτι ειναι ενας ανθρωπος που δεν το πολυεψαξε και τι πατησε. Δεν ειναι απ αυτους που πηραν το pοlo επειδη ηθελε γκαζιαρικο μικρο. Δεν θα το χαλαγε ενα golf 1.4tsi 170 αλογα...
Γενικα συμφωνω σ αυτα πολυ που λες. Εξελιξη της τεχνολογιας παντα υπαρχει σε οποιαδηποτε τομεα. Περυσι πηρα τηλεοραση πχ 800ευρω φετος πηρα τηλεοραση 400 και ηταν καλυτερη απο τη περσινη, αλλα οπως λες για τ αυτοκινητο και εμεις την ειχαμε ηδη ενα χρονο. Απλα επειδη για το αυτοκινητο δινεις κατι παραπανω νομιζω οτι σε πειραζει λιγο περισσοτερο.
Κατι παρομοιο εκανε το η renault με το megane. Πρωτα το φερε 1600, μετα turbo, μετα εβαλε και esp χωρις επιβαρυνση. (αλλα προφανως εδω φταιει η αντιπροσωπεια κυριως που τον παιζει). Απλα επειδη για καποιο καιρο ειχα σταματησει λιγο να ενημερωνομαι περι αυτοκινητων μου φανηκε πολυ αποτομο και πολυ περιεργο που στα πρωτα golf φεραν τα fsi με τυμπανοκρουσιες και εντελως ξαφνικα αυτο εγινε tfsi και μετα tsi. Και ποσο μαλλον στο golf και στο eos που υποτιθεται οτι τα παιρνεις για να χουν καποια μεταπωλητικη αξια. Αυτο μονο που μου κανει αρνητικη εντυπωση τελικα ειναι οτι το vag εχει 10 πχ κινητηρες και 10 παρομοια αυτοκινητα και αλλαζει τους κινητηρες των αυτοκινητων εντελως ξαφνικα και εντελως ξαφνικα μπορει να δημιουργησει και 11ο και 12ο κινητηρα (χωρις αυτο να ειναι κακο). Απλα ισως να χουν μπερδευτει και αυτη λιγο με το τι δημιουργει εσωτερικο ανταγωνισμο τι οχι, αλλα στη τελικη δικο τους το καρπουζι δικο τους και το μαχαιρι.
Απλα γενικα μαλλον προτιμαω οι μεγαλες αλλαγες να γινονται με καποιο facelift και οχι οπως κανει η vw τις αλλαγες συμφωνα με βδοαμαδες. κατι παρομοιο εχει κανει με το scirocco. τη μια εβδομαδα αλλαζει τα φωτακια, την επομενη τα χειρηστιρια, τη μεθεπομενη το κλιματισμο, και τελος τα κουμπακια του κλιματισμου.Και τη τελευταια εβδομαδα μπαινει το εσωτερικο του golf χωρις καμια ενημερωση.
-
Απλα γενικα μαλλον προτιμαω οι μεγαλες αλλαγες να γινονται με καποιο facelift και οχι οπως κανει η vw τις αλλαγες συμφωνα με βδοαμαδες. κατι παρομοιο εχει κανει με το scirocco. τη μια εβδομαδα αλλαζει τα φωτακια, την επομενη τα χειρηστιρια, τη μεθεπομενη το κλιματισμο, και τελος τα κουμπακια του κλιματισμου.Και τη τελευταια εβδομαδα μπαινει το εσωτερικο του golf χωρις καμια ενημερωση.
με εξαίρεση το θέμα κινητήρων (προτιμώ να αλλάζονται στο 'έτσι' παρά σε κάποιο facelift που θα γίνει μετά από 2-3 χρόνια και τότε σιγά μην περιμένω να έρθει το facelift για να το πάρω το αμάξι με τον κινητήρα που θέλω ), συμφωνώ με όσα λες.
Το θέμα με το Scirocco παρα-μ@μήθηκε πια...
Λες και τους περίσσευαν κάποια κομμάτια από το ταμπλό του EOS και μετά που τα εξάντλησαν, μέσα σε 6 μήνες αποφασίζουν να αλλάξουν το ταμπλό, κάτι που για μένα ουσιαστικά είναι πολύ σημαντικό αφού αυτό είναι που καθορίζει την εικόνα του εσωτερικού.Δεν άλλαξαν απλώς κάτι διακόπτες κτλ (όπως έγινε στο Α3 με το τελευταίο facelift).Αν είχα scirocco με το παλιό ταμπλό (καθώς αυτό ήταν το πιο μελανό σημείο του αυτοκινήτου κατά τη γνώμη μου), θα είχα ξενερώσει απίστευτα...
(εδώ ξενέρωσα που στο Α3 βγήκε με haldex στον 1.8ΤFSI και στον 2.0ΤFSI ξαφνικά μπήκε DSG+Stronic εν τη μία νυκτί.Τόσο καιρό τι περίμεναν? )Συμφωνώ επίσης αυτό με το 'έχουν το μαχαίρι έχουν και το καρπούζι'.Στο τέλος εγώ βλέπω να χάνουν τη μπάλα μόνοι τους.
Γενικά βλέπω ότι παρότι βλέπουμε το θέμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, καταλήγουμε να συμφωνούμε. -
με εξαίρεση το θέμα κινητήρων (προτιμώ να αλλάζονται στο 'έτσι' παρά σε κάποιο facelift που θα γίνει μετά από 2-3 χρόνια και τότε σιγά μην περιμένω να έρθει το facelift για να το πάρω το αμάξι με τον κινητήρα που θέλω ), συμφωνώ με όσα λες.
Το θέμα με το Scirocco παρα-μ@μήθηκε πια...
Λες και τους περίσσευαν κάποια κομμάτια από το ταμπλό του EOS και μετά που τα εξάντλησαν, μέσα σε 6 μήνες αποφασίζουν να αλλάξουν το ταμπλό, κάτι που για μένα ουσιαστικά είναι πολύ σημαντικό αφού αυτό είναι που καθορίζει την εικόνα του εσωτερικού.Δεν άλλαξαν απλώς κάτι διακόπτες κτλ (όπως έγινε στο Α3 με το τελευταίο facelift).Αν είχα scirocco με το παλιό ταμπλό (καθώς αυτό ήταν το πιο μελανό σημείο του αυτοκινήτου κατά τη γνώμη μου), θα είχα ξενερώσει απίστευτα...
(εδώ ξενέρωσα που στο Α3 βγήκε με haldex στον 1.8ΤFSI και στον 2.0ΤFSI ξαφνικά μπήκε DSG+Stronic εν τη μία νυκτί.Τόσο καιρό τι περίμεναν? )Συμφωνώ επίσης αυτό με το 'έχουν το μαχαίρι έχουν και το καρπούζι'.Στο τέλος εγώ βλέπω να χάνουν τη μπάλα μόνοι τους.
Γενικά βλέπω ότι παρότι βλέπουμε το θέμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, καταλήγουμε να συμφωνούμε.ελπιζω να μην σε διαβασει κανενας σιροκας(απο εκεινους τους φανατισμενους,οχι ολοι..) κ εχεις κακα ξεμπερδεματα που τολμησες να πεις κακη κουβεντα για το οχημα του..
μεταξυ μας,συμφωνω απολυτως με τα λεγομενα σου.. -
ετσι οπως το θετεις εχεις δικιο και σ αυτο που λες... Απλα εγω μπαινω υποθετικα στη θεση καποιου που το χει ηδη αγορασει και ξαφνικα βλεπει νεους κινητηρες
-
Απλα εγω μπαινω υποθετικα στη θεση καποιου που το χει ηδη αγορασει και ξαφνικα βλεπει νεους κινητηρεςεγώ δεν το βλέπω έτσι γιατί με το που αποφασίζεις τι θα αγοράσεις, έχεις μπροστά σου δεδομένα του σήμερα και κριτήρια του σήμερα.
Είναι λάθος (γενικότερα) να κρίνουμε αποφάσεις του χθες με δεδομένα του σήμερα.Και τέλος, κατά την ταπεινή μου άποψη (που δε σημαίνει φυσικά ότι είναι και η σωστή ), όταν ψάχνεις να αγοράσεις ένα αμάξι, ενημερώνεσαι για το τι σκέφτεται να κάνει η εταιρία.
Πώς?Ξέρεις ότι θα αγοράσεις αμάξι στους επόμενους 6 μήνες*.Καλό είναι να παίρνεις (αρχικά) όλα τα περιοδικά, να ενημερωθείς γενικότερα για το τι παίζει στην αγορά κτλ.Εν ανάγκη απλώς ξεφύλλισε τις τελευταίες σελίδες με τους πίνακες.
Κάποια περιοδικά έχουν επίσης σε πίνακες για κάθε μάρκα και μοντέλο πότε θα παρουσιαστεί το facelift ή ο αντικαταστάτης του εκάστοτε μοντέλου, οπότε ο υποψήφιος αγοραστής συλλέγει επιπλέον πληροφορίες.
Επιπλέον, ΑΝ τύχει μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες και αναφερθεί κάποιο από τα μοντέλα που σκέφτεσαι να αγοράσεις, αγοράζεις το περιοδικό για να δεις επιπλέον πληροφορίες (πολλές φορές στα τεχνικά κομμάτια του άρθρου μπορεί να αναγράφονται επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες).
Άρα λοιπόν ΑΝ...ξανα λέω...ΑΝ ασχοληθεί κάποιος και πονάει πραγματικά τα λεφτά του, δύσκολα θα την πατήσει (με εξαίρεση η φάση με τον 1.6FSI και τον κομπρέσσορα-turbo 1.4TSI που πραγματικά όταν πρωτοβγήκε ο 1.6FSI είχαμε ακούσει απλώς για φήμες για τον 2.0TFSI με τα 200PS ) κι άρα εν γνώση του θα πάρει κάποιες αποφάσεις.
Αρα...δεν υπάρχει 'ξαφνικά'.Σχετικό-άσχετο:δεν βρίσκω φωτογραφίες από το νέο εσωτερικό του scirocco.Κάτι google-εύω λάθος
CLAB, μην ανησυχείς...τους 'κυνηγάω' εγώ στο δρόμο.Είναι που 'τσιμπάνε' πολύ εύκολα...
Πέραν της πλάκας, οι φανατικοί (είτε μάρκας είτε μοντέλου) πραγματικά με αηδιάζουν...Που να είχαν και μετοχές της εταιρίας.*κανείς δεν ξυπνάει το πρωί και το μεσημέρι έχει αγοράσει αμάξι.Κι αν όντως υπάρχει κάποιος, τότε δε λυπάται τα λεφτά που έδωσε => δεν καταλαβαίνω γιατί στενοχωριέται ακόμα κι αν από την επόμενη μέρα αλλάξει κάτι στο μοντέλο.
-
Ναι καπως ετσι ειναι η αληθεια και το σωστο που πρεπει να γινετε (εγω εχω αρχισει απ το Σεπτεμβρη για μια αγορα που μαλλον και οχι σιγουρα θα γινει το καλοκαιρι). Απλα νομιζω οτι καποιοι παιρνουν ενα αυτοκινητο συμφωνα μ αυτα που ακουγονται. Δηλαδη υπαρχουν πολλοι στην ελλαδα που ειναι ασχετοι απο αυτοκινητα και οταν ειναι να παρουν, πανε στο golf πχ με κλειστα τα ματια επειδη η volkswagen και γενικως τα γερμανικα εχουν ενα πολυ καλο ονομα στην ελλαδα (δικαιως η αδικως συμβαινει αυτο). Αυτοι ειναι που την πατανε ως επι των πλειστων. Βεβαια θα μου πεις και το πιστευω και γω αυτο, οτι τετοιου ειδους καταναλωτες δεν θα το παρουν καν μυρωδια τι καινουριο εχει προκυψει οποτε δεν θα τους πειραξει. Τελοσπαντων συμφωνησαμε οτι μερικες αλλαγες που γινονται , γινονται ψιλοξαφνικα ενω για κατι αλλες εγω απλα θεωρω οτι οι αυτοκινητοβιομηχανιες δεν σεβονται τον πελατη τους (πχ οταν φερνουν καποια πραγματα ενα 6μηνο μετα το λανσαρισμα του αυτοκινητου, η το παραδειγμα με το esp στο megane που μεσα σε μια μερα η αντιπροσωπεια αποφασισε να το εισαγει με στανταρ esp χωρις ν αλλαξει τις τιμες) ενω σωστα εσυ λες οτι το κανουν για την εξελιξη της τεχνολογιας.
-
απλά να σημειώσω ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος αλλά από ποιά σκοπιά το βλέπεις.Σίγουρα από την πλευρά μας ως καταναλωτές και όντας απαιτητικοί (λόγω του μεγάλου χρηματικού ποσού που απαιτεί μία αγορά αυτοκινήτου) μας ενοχλεί το οτιδήποτε.
Από την πλευρά του κατασκευαστή, μπορεί απλώς το ESP να έγινε τόσο φτηνό (στις τιμές που αγοράζει το εργοστάσιο πάντα) που το βάλανε 'τσάμπα' πάνω ή μπορεί να μειώσανε την ποιότητα σε κάποια ανταλλακτικά που εμείς δεν μπορούμε να δούμε (πχ ανεμιστηράκι που φέρνει τον αέρα απ'έξω προς την καμπίνα) ή απλώς έπεσε η τιμή στους εγκεφάλους του αυτοκινήτου και από το να μειώσουν την τιμή, αποφάσισαν να προσθέσουν κάποια extra στον standard εξοπλισμό (στρογγυλοποιώντας ελαφρώς προς τα πάνω φυσικά)
Κάπως έτσι πιστεύω ότι γίνονται τέτοιες 'μ@λ@κίες'...ΥΓ:Μάλλον ήμουν ο μόνος που χάρηκα που μετά από 1,5 χρόνο που πήραμε το Golf V, έγινε στάνταρ το ESP και σε μικρότερες εκδόσεις του Gti (1.4Τ 170PS)? Γιατί χάρηκα όμως???Λιγότεροι άνθρωποι θα χάσουν (χωρίς να το θέλουν) τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους => μικρότερος κίνδυνος στους δρόμους και για μένα που κυκλοφορώ σε αυτούς τους δρόμους.
-
Σχετικό-άσχετο:δεν βρίσκω φωτογραφίες από το νέο εσωτερικό του scirocco.Κάτι google-εύω λάθος
Καλά μη φανταστείς ότι έγινε καμιά τρομερή αλλαγή. Τους αεραγωγούς, το φωτισμό του πίνακα οργάνων και το τιμόνι αλλάξανε, το ταμπλώ και τα χειριστήρια παραμένουν EOS (υλικά από Golf V δλδ)
http://imod.co.za/wp-content/uploads/20 ... terior.jpg
http://www.cartype.com/pics/7211/full/v ... in1_10.jpgΑπό την πλευρά του κατασκευαστή, μπορεί απλώς το ESP να έγινε τόσο φτηνό (στις τιμές που αγοράζει το εργοστάσιο πάντα) που το βάλανε 'τσάμπα' πάνω ή μπορεί να μειώσανε την ποιότητα σε κάποια ανταλλακτικά που εμείς δεν μπορούμε να δούμε (πχ ανεμιστηράκι που φέρνει τον αέρα απ'έξω προς την καμπίνα) ή απλώς έπεσε η τιμή στους εγκεφάλους του αυτοκινήτου και από το να μειώσουν την τιμή, αποφάσισαν να προσθέσουν κάποια extra στον standard εξοπλισμό (στρογγυλοποιώντας ελαφρώς προς τα πάνω φυσικά)
Ο κατασκευαστής σταδιακά προχωράει προς την ευρωπαϊκή οδηγία που λέει ότι από 2012 και μετά οτιδήποτε πωλείται με 4 τροχούς πρέπει να φέρει ηλεκτρονική σύστημα ευστάθειας. Επιπλέον, η VW αφού έχει ήδη πληρώσει την εξέλιξη του ESP στην όποια ανάδοχη εταιρεία ηλεκτρονικών (bosch ή siemens πιθανότατα), το κόστος απλής τοποθέτησης ανά όχημα είναι αστείο οπότε τους συμφέρει αντί να κάνουν έκπτωση στην τιμή του οχήματος που θα κοστίσει και στους ίδιους σε έσοδα, να προσθέτουν εξοπλισμό που για το εργοστάσιο είναι σχεδόν τσάμπα.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Καλά μη φανταστείς ότι έγινε καμιά τρομερή αλλαγή. Τους αεραγωγούς, το φωτισμό του πίνακα οργάνων και το τιμόνι αλλάξανε, το ταμπλώ και τα χειριστήρια παραμένουν EOS (υλικά από Golf V δλδ)
http://imod.co.za/wp-content/uploads/20 ... terior.jpg
http://www.cartype.com/pics/7211/full/v ... in1_10.jpgδε λέω ότι είναι τρομακτικές αλλαγές...αλλά για φαντάσου να είχες παραλάβει (λόγω ειδικής παραγγελίας) το αμάξι σου 2 βδομάδες πριν ξεκινήσει η παραγωγή του 'νέου' εσωτερικού???Σπάσιμο έτσι?
Ο κατασκευαστής σταδιακά προχωράει προς την ευρωπαϊκή οδηγία που λέει ότι από 2012 και μετά οτιδήποτε πωλείται με 4 τροχούς πρέπει να φέρει ηλεκτρονική σύστημα ευστάθειας. Επιπλέον, η VW αφού έχει ήδη πληρώσει την εξέλιξη του ESP στην όποια ανάδοχη εταιρεία ηλεκτρονικών (bosch ή siemens πιθανότατα), το κόστος απλής τοποθέτησης ανά όχημα είναι αστείο οπότε τους συμφέρει αντί να κάνουν έκπτωση στην τιμή του οχήματος που θα κοστίσει και στους ίδιους σε έσοδα, να προσθέτουν εξοπλισμό που για το εργοστάσιο είναι σχεδόν τσάμπα.
Το έθεσες όπως ακριβώς ήθελα να το πω εξαρχής αλλά μετά κάπου το έχασα.
-
Ολα αυτα που κανουν, τις αλλαγες εννοω, εννοειτε οτι οφειλονται κυριως σε οικονομικοτεχνικα θεματα η απλα σε θεματα marketing. Απλα οσο καλο μπορει να ειναι για το μελλοντικο αγοραστη που θα εχει τη δυνατοτητα καλυτερων επιλογων τοσο ξενερωμα ειναι για καποιον που εχει μολις αγορασει το αυτοκινητο...Κατα τ αλλα ολες οι αλλαγες για καλο γινονται!!
-
Volkswagen: Εξαγοράζει το 20% της Suzuki
Το ποσό των 222,5 δισ. γεν (2,5 δισ. δολαρίων) θα διαθέσει η Volkswagen για την εξαγορά ποσοστού 20% στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Suzuki Motor. Σύμφωνα με τη διοίκηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η εν λόγω εξαγορά έχει ως στόχο να ενισχύσει την παρουσία της Volkswagen ιδιαίτερα στην αγορά της Ινδίας.
Ηδη, να σημειωθεί πως η VW σχεδιάζει να επεκταθεί στην Ινδία, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της ανεργίας έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό τη ζήτηση για αυτοκίνητα τόσο στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και στην αγορά της Ευρώπης.
Το ποσό θα δοθεί από την VW στη Suzuki τον Ιανουάριο.
Οι φημες ειχαν βαση τελικα.
-
Εχω το Golf VI 122ps Highline , έχει προεγκατάσταση για bleutooth στο τιμόνι και στο 310 ραδιόφωνο του. ξερει κανεις πόσο κοστίζει η πλήρης εγκατάσταση του bleutooth? το έχει βάλει κανείς σας: Το εχουν στις αντιπροσωπείες? ΕΥχαριστώ!!!! το Leon νομίζω το έχει στάνταρ και δεν χρειάζεται τίποτα για να δουλέψει.
VW FORUM