-
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArtic ... 11/244233/
'Porsche must share platforms'
-
ρε σεις,απορω μερικες φορες..τωρα που η βαγκ εχει κ την πορσε,τα λαμπο τι κοπρανα θα απογινουν?πιστευω θα καταληξουν οπως οι μαζερατι για το γκρουπο..(ειδικα οσο θυμαμαι τους υπευθυνους της πορσε που οταν ηθελαν να αγορασουν την βαγκ ελεγαν οτι παιχνιδια οπως η λαμπο θα σταματησουν.. )
τι καλα θα ηταν να ειχαν καθε εταιρια με ξεκαθαρισμενη φιλοσοφια κ οχι να τα μπερδευουν μεταξυ τους..σκοντα low cost,φαβε normal,αουντι premium,σεατ sport κ πορσε supercars..τωρα ειναι ενα τρελο μπερδεμα..
οπως αντιστοιχως στο γκρουπο να ηταν φιατ φθηνα,λαντσα κανονικα,αλφα πριμιουμ(η αντιστροφως με λαντσα),μαζερατι σπορ κ φερραρι υπεραυτοκινητα..
κ μετα ξυπνησα..
τεσπα,τερμα το απο μενα.. -
'Porsche must share platforms'
Φαντάζομαι τον Φαέθωνα να παίρνει την πλατφόρμα της Παναμέρα για να πέσει λίγο και το κοστολόγιο μπας και πουλήσει, γιατί μέχρι τώρα έπαιρνε από την Bentley Continental και έβγαινε ακριβός.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ρε σεις,απορω μερικες φορες..τωρα που η βαγκ εχει κ την πορσε,τα λαμπο τι κοπρανα θα απογινουν?πιστευω θα καταληξουν οπως οι μαζερατι για το γκρουπο..(ειδικα οσο θυμαμαι τους υπευθυνους της πορσε που οταν ηθελαν να αγορασουν την βαγκ ελεγαν οτι παιχνιδια οπως η λαμπο θα σταματησουν.. )μπορεί να την πουλήσουν στους κινέζους
πάντως πέρα από την πλακα η ματαιοδοξία του Wiedeking αντί να καταστρέψει την porsche πιθανόν να κατεστρεψει την lamborghini
-
πέρα από την πλακα η ματαιοδοξία του Wiedeking αντί να καταστρέψει την porsche πιθανόν να κατεστρεψει την lamborghini
Mήπως μπερδεύεις τον αποχωρήσαντα νύχτα Wiedeking, με τον παραμένοντα αυτοκράτορα Piech?
Τεσπά, γιατί να καταστρέψει την Lamborghini, όποιος και νά' ναι αυτός, οι πωλήσεις της οποίας πετάνε, με μόνη εξαίρεση τη φετινή χρονιά λόγω της κρίσης?
Το προιοντικό overlap μεταξύ Porsche και Lambo είναι στην περιοχή του 0% και η γκάμες των δύο εταιρειών έχουν όλα τα εχέγγυα να διατηρηθεί αυτό το μηδέν για πολλά χρόνια ακόμη. Άλλοι ανησυχούν από την άνοδο του ταύρου και το μπικικίνι που έχει αποπίσω του. -
Η Porsche δεν είναι Lamborghini, είναι ένα σκαλί κάτω! Η Porsche θα φτιάχνει τα σπορ και η Lambo τα supercars και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Mήπως μπερδεύεις τον αποχωρήσαντα νύχτα Wiedeking, με τον παραμένοντα αυτοκράτορα Piech?
Τεσπά, γιατί να καταστρέψει την Lamborghini, όποιος και νά' ναι αυτός, οι πωλήσεις της οποίας πετάνε, με μόνη εξαίρεση τη φετινή χρονιά λόγω της κρίσης?όχι εννοώ τον Wiedeking ο οποιος πίστευε ότι μπορούσε η porsche να αγοράσει το vag (βεβαια μπορεί και να ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος)
την εξαιρετική εμπορική πορεία της η lambo την οφειλή στο vag το οποιο μεταμόρφωσε και τα προϊόντα και το marketing της εταιρίας. Δεν ξέρω κατά ποσο με την τωρινή οικονομική κατάσταση θα βρεθεί κάποιος μεγάλος κατασκευαστής να την αγοράσει και να συνεχίσει να την χρηματοδoτη kai ακόμα και αν βρεθεί ποιος μπορεί να σου εγγυηθεί την ίδια επιτυχία με αυτή του vag
Το προιοντικό overlap μεταξύ Porsche και Lambo είναι στην περιοχή του 0% και η γκάμες των δύο εταιρειών έχουν όλα τα εχέγγυα να διατηρηθεί αυτό το μηδέν για πολλά χρόνια ακόμη. Άλλοι ανησυχούν από την άνοδο του ταύρου και το μπικικίνι που έχει αποπίσω του.
δεν νομίζω ότι είναι και τόσο 0% το overlap των δυο εταιριών (gallardo-gt2 murcielago-carrera). H πώληση της lamborghini είχε ειπωθεί από την porsche όταν ήταν έτοιμη να αγοράσει το vw group, τώρα τι να σου πω το μέλλον θα δείξει
-
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα οικονομικά της Lambo? Όσο η εταιρεία φέρνει χρήμα στην VAG δεν θα πωληθεί, αλλιώς δεν θα εκπλαγώ αν αλλάξει χέρια για πολλοστή φορά. Είναι απλό.
Περί overlap
Μια Murci LP670 κάνει στο εξωτερικό παραπάνω από τα διπλά χρήματα από μία GT2. Το αυτό και οι Gallardo και Estoque, σε σχέση με τις Carrera και Panamera. Για την Reventon, αφήστε το πάει πολύ ψηλά.
Για τις υπόλοιπες Porsche, δηλαδή τις Boxter, Cayman και Cayenne, απλά δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια συσχέτιση με κάποια Lambo. Για το καινούργιο μοντέλο που φέρεται να έχει η Porsche στα σκαριά, ένα coupe στην περιοχή των 35.000 ευρώ (τιμή Γερμανίας), απλά η φθηνότερη Lambo κάνει περί τις 5 φορές περισσότερα.
Το styling της Lambo είναι ιταλικό, μοντέρνο και αιχμηρό σαν ένα jet fighter, ενώ της Porsche είναι γερμανικό, σχετικά κλασσικό (αυτό δεν είναι μειονέκτημα βέβαια) και όλο καμπύλες. Πάλι καμμία σχέση δηλαδή.Είναι ζήτημα αν έχουν κατασκευαστεί 30.000 Lambo από ίδρυση της εταιρείας. Μόνο οι 911 turbo που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία 35 χρόνια ξεπερνούν τις 80.000 . Η συνολική ετήσια παραγωγή της Porsche βρίσκεται στη ζώνη των 100.000 τεμαχίων με δεδηλωμένη την πρόθεσή της να ανέβει σταδιακά στις 150.000. Πάλι καμμία επαφή.
Ξεχάσαμε κάτι? Μήπως ότι κάποιες Lambo κάνουν παραπλήσιους χρόνους με κάποιες Porsche στο γνωστό ring? Ας κάνουν, ουδείς υποψήφιος πελάτης δεν ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες.
-
μάλλον δεν διάβασες σωστά το post μου η δεν το κατάλαβες
και τι σχέση έχει ο σχεδιασμός και οι πωλήσεις με το overlap?
σύγκρινα murcie με carrera gt και gallardo με gt2 όχι murcielago με gt2
εσύ λες η porsche να μην θέλει την lamborghini στο vag επειδή δεν υπάρχει άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των μοντέλwn τους?
-
και τι σχέση έχει ο σχεδιασμός και οι πωλήσεις με το overlap?
Πολύ μεγάλο. Το styling είναι καταφανέστατα διαφορετικό και καθορίζει όλη την γκάμα της κάθε μιας εταιρείας, είναι η οικογενειακή εικόνα, ο δε όγκος πωλήσεων καθορίζει, ανάμεσα σε άλλα, το περιζήτητο για μερικούς exclusivity.
σύγκρινα murcie με carrera gt και gallardo με gt2 όχι murceilago με gt2
Oops αβλεψία μου αλλά με παρέσυρες διότι είδα ότι συγκρίνεις την Murci με τη σκέτη και κατά πολύ φθηνότερη Carerra, γι' αυτό συνέδεσα από μόνος μου την σκέτη Carerra με την Gallardo που είναι πιο φθηνή από την Murci. Για του λόγου το αληθές αντιγράφω το ποστ σου :
δεν νομίζω ότι είναι και τόσο 0% το overlap των δυο εταιριών (gallardo-gt2 murcielago-carrera).
Ισοπαλία λοιπόν στις αβλεψίες.
εσύ λες η porsche να μην θέλει την lamborghini στο vag επειδή δεν υπάρχει άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των μοντέλwn τους?
Eγώ λέω ότι στον όμιλο VAG ο τελευταίος λόγος ανήκει στην VW και μόνο. Της Porsche βέβαια της πέφτει μεγαλύτερος λόγος απ' ότι της κατά πολύ μικρότερης Lambo, αλλά το αφεντικό έχει να τρέξει όλη την ομάδα και ο καθένας θα κριθεί στο τέλος από το τι φέρνει στο ταμείο από μόνος του. Ναι, όπως κατέδειξα πιστεύω στο προηγούμενο ποστ μου, ΙΜΟ δεν υπάρχει αντιπαράθεση μοντέλων μεταξύ των δύο, προς το παρόν.
-
ουσιαστικά δεν διαφωνούμε κάπου. απλά εγώ σχολίασα το 0% overlap στο πρώτο σου post που φυσικά δεν είναι 100% αλλα υπάρχουν μοντέλα (άσχετα με την τιμή τους)που είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
ε η οπελ ειναι σταθερα καλη και οικονομικη λυση, το νεο φιεστακι πολυ καλο..εμεις στο ελλαντα δεν ειμαστε τοσο λεφταδες
το Qashqai ποιος το αγοραζει ρε πουστη μου?
Αυτοί που δεν έχουν λεφτά για Tiguan...
1ον αυτοί που ξέρουν τι πάει να πει ασφάλεια, αξιοπιστία, αντοχή, ποιότητα, οικονομία
2ον όσοι 'νίωθουν' τι πάει να πει Value for Money, κάτι που αν το παραβλέψει κανείς σε περιόδους γενικευμένης οικονομικής κρίσης δεν αποτελεί ένδειξη σοβαρότηταςφιλικά.....
-
αμφοτερα κασκαη κ τιγκουαν δεν μου αρεσουν..παρολα αυτα,αν επρεπε να διαλεξω απο τα 2,θα διαλεγα το νισσαν χωρις δευτερη σκεψη..αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το θεμα μας..
-
αμφοτερα κασκαη κ τιγκουαν δεν μου αρεσουν..παρολα αυτα,αν επρεπε να διαλεξω απο τα 2,θα διαλεγα το νισσαν χωρις δευτερη σκεψη..αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το θεμα μας..δεν εχει σχεση το tiguan με το θεμα μας?
-
το τι θα επελεγα εγω,εννοω..
-
το τι θα επελεγα εγω,εννοω..γιατι δεν εχεις ψυχη εσυ ωστε να χεις γνωμη?
-
Ενώ στην ευρώπη διατίθεται το Golf 6, το 35χρονο Golf 1 θα υπάρχει για λίγο καιρό ακόμη στην Νότια Αφρική.
http://blog.caranddriver.com/the-mk-i-vw-golf-finally-meets-its-end/
-
Έχει οδηγήσει κανείς το 6αρι DSG του 5 και το 7αρι του 6;
-
Ο χρήστης thodwrisal έγραψε:
ε η οπελ ειναι σταθερα καλη και οικονομικη λυση, το νεο φιεστακι πολυ καλο..εμεις στο ελλαντα δεν ειμαστε τοσο λεφταδες
το Qashqai ποιος το αγοραζει ρε πουστη μου?
Αυτοί που δεν έχουν λεφτά για Tiguan...
1ον αυτοί που ξέρουν τι πάει να πει ασφάλεια, αξιοπιστία, αντοχή, ποιότητα, οικονομία
2ον όσοι 'νίωθουν' τι πάει να πει Value for Money, κάτι που αν το παραβλέψει κανείς σε περιόδους γενικευμένης οικονομικής κρίσης δεν αποτελεί ένδειξη σοβαρότηταςφιλικά.....
To Tiguan είναι το πιο ολοκληρωμένο πακέτο στην κατηγορία ειδικά με το ροπάτο 14άρη-φορολογικό ατού...
Τώρα για τους λόγους που πουλάει το qashqai, θα έλεγα είναι α) η μανία του μικροαστού Έλληνα να κάθεται ψηλότερα από τους υπόλοιπους οδηγούς (του προσφέρει πιο πολύ ασφάλεια και καλά ), β) η γνώμη του παππού, πατέρα, μπατζανάκη, τριτοξάδερφου που κάποτε αγόρασε sunny made in greece και δεν έσπασε δε χάλασε, γ) η άποψη ότι ο κύριος ανταγωνιστής καίει λάδια, μένει από πολλαπλασιαστές και στο τέλος ανατινάσσεται και δ) η έλλειψη κάποιου άλλου σοβαρού-προσιτού μοντέλου στη γκάμα της nissan... ε κάτι πρέπει να αγοράσουν και οι nissanisti
Υ.Γ. Γνωστός μου που αγόρασε πρόσφατα το qashqai 1.6 μου επικαλέστηκε το γ) για τη μη προτίμησή του στο tiguan...
-
Μήπως το δικίνητο και αργοκίνητο Qashqai 1.6 είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό αυτοκίνητο σε κλάση, επιδόσεις και δυνατότητες εκτός δρόμου από το Tiguan 1.4 tsi ?
VW FORUM