-
και να φανταστεις οτι δεν ειναι και το καλυτερο στη κατηγορια...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Το εστριψα αλλα οχι στο οριο. Τί να λεμε τωρα το αμαξι δεν παιζεται. Κρατηματα, τιμονι, ασε επαθα black out.Για πια γενιά μιλάς;
-
Όντως,για ποια γενιά μιλάς?
Εγώ που μιλώ για την έκδοση του 2000,μόνο κακά έχω να πω για το στρίψιμο και το κιβώτιό του
Εξαιρετική απτή ποιότητα κατασκευής (με κλασσικά πάντως προβλήματα στους γρύλλους των παραθύρων,και κάποια με τους εγκεφάλους),πολύ καλός κινητήρας (16ν 75 άλογα) με ροπή από χαμηλά,αλλά απαράδεκτα μακριές σχέσεις (ενδεικτικά αναφέρω 170χλμ στο κοντέρ με 4500 σ.α.λ! )
Το κιβώτιο ¨εχει απαράδεκτη αίσθηση,τα φρένα είναι μέτρια και ο συμπλέκτης δύσκολος...
Πράγματι,λόγω πλαισίου και επιλογών σε σινεμπλόκ ταξιδεύει ήσυχα και με αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου,αλλά γενικά ανέμπνευστο αυτοκίνητο,βρε παιδί μου
Η τωρινή γενιά από ότι γνωρίζω έχει βελτιωθεί στο θέμα κιβωτίου (αίσθηση,σχέσεις),παραμένει μέτρια στο δρόμο,και κατά την ταπεινή μου γνώμη χειρότερο στην αίσθηση ποιότητας των υλικών του από το προηγούμενο
Αν διαφοροποιείται τόσο πολύ και το αδικώ,δεν το γνωρίζωΘέμη έχετε το καλύτερο,κατ'εμέ Πόλο ever,ΜΗΝ τον αφήσεις να πάρει το τελευταίο...
Δείτε άλλα! -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Θέμη έχετε το καλύτερο,κατ'εμέ Πόλο ever,ΜΗΝ τον αφήσεις να πάρει το τελευταίο...
Δείτε άλλα!I'm working on it
-
Ο κουμπαρος μου εψαχνε να αντικαταστησει την lancia που ειχε και κατεληξε σε ενα passat 18T της προηγουμενης γενιας μοντελο 2002 ή 2003 με 53,000χλμ .
Γενικα το αμαξι ειναι σε πολυ καλη κατασταση ,δεν φαινεται ταλαιπωρημενο.Προοριζεται για οικογενειακη χρηση, με υπεραρκετους χωρους αρκετη δυναμη και καλη συμπεριφορα.
Μιας και καποιοι ασχολειστε περισσοτερο με VW ειναι κατι που θα πρεπει να προσεξει περισσοτερο , ιμαντες αυτο αλλαζει στα 60 ή στα 75000 χλμ?
Απο αξιοπιστια τι λεει??
Α, 16,300 το πηρε.
-
ιμαντες??????
η στα 60 η στα 90....δεν εκανε κακη αγορα αν το πασσατ ειναι καλοσυντηρημενο...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ο κουμπαρος μου εψαχνε να αντικαταστησει την lancia που ειχε και κατεληξε σε ενα passat 18T της προηγουμενης γενιας μοντελο 2002 ή 2003 με 53,000χλμ .
Γενικα το αμαξι ειναι σε πολυ καλη κατασταση ,δεν φαινεται ταλαιπωρημενο.Προοριζεται για οικογενειακη χρηση, με υπεραρκετους χωρους αρκετη δυναμη και καλη συμπεριφορα.
Μιας και καποιοι ασχολειστε περισσοτερο με VW ειναι κατι που θα πρεπει να προσεξει περισσοτερο , ιμαντες αυτο αλλαζει στα 60 ή στα 75000 χλμ?
Απο αξιοπιστια τι λεει??
Α, 16,300 το πηρε.
αν έχει ΣΙΓΟΥΡΑ 53.000 οι ιμάντες αργούν ακόμα, αλλά δεν χάνει τίποτα να τους αλλάξει αφού πρόκειται για μτχ για να μην πάρει βαλβίδες στο χέρι.
Κανονικά είναι 90/5 χρόνια
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Όντως,για ποια γενιά μιλάς?Εγώ που μιλώ για την έκδοση του 2000,μόνο κακά έχω να πω για το στρίψιμο και το κιβώτιό του
Εξαιρετική απτή ποιότητα κατασκευής (με κλασσικά πάντως προβλήματα στους γρύλλους των παραθύρων,και κάποια με τους εγκεφάλους),πολύ καλός κινητήρας (16ν 75 άλογα) με ροπή από χαμηλά,αλλά απαράδεκτα μακριές σχέσεις (ενδεικτικά αναφέρω 170χλμ στο κοντέρ με 4500 σ.α.λ! )
Το κιβώτιο ¨εχει απαράδεκτη αίσθηση,τα φρένα είναι μέτρια και ο συμπλέκτης δύσκολος...
Πράγματι,λόγω πλαισίου και επιλογών σε σινεμπλόκ ταξιδεύει ήσυχα και με αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου,αλλά γενικά ανέμπνευστο αυτοκίνητο,βρε παιδί μου
Η τωρινή γενιά από ότι γνωρίζω έχει βελτιωθεί στο θέμα κιβωτίου (αίσθηση,σχέσεις),παραμένει μέτρια στο δρόμο,και κατά την ταπεινή μου γνώμη χειρότερο στην αίσθηση ποιότητας των υλικών του από το προηγούμενο
Αν διαφοροποιείται τόσο πολύ και το αδικώ,δεν το γνωρίζωΘέμη έχετε το καλύτερο,κατ'εμέ Πόλο ever,ΜΗΝ τον αφήσεις να πάρει το τελευταίο...
Δείτε άλλα!Επειδή έχω αρκετά μεγάλη εμπειρία με Polo έχω να σχολιάσω τα εξής.
Το κιβώτιο όντως δεν έχει αίσθηση είναι σαν να είναι αποκομμένο από τον κινητήρα και το διαφορικό αλλά οι αλλαγές γίνονται πάντα χωρίς προβλήματα και με θετικότατο, μπορώ να πω, κούμπωμα. Τα φρένα είναι εξαιρετικά. Το κακό είναι ότι τα μαμά λάστιχα τα αδικούν πάρα πολύ για αυτό και έχουν αποσπάσει σρνητικά σχόλια στα τεστ από τα περιοδικά.
το κράτημα είναι και πάλι πολύ καλό το αυτοκίνητο είναι εκνευριστικά ουδέτερο αλλά και πάλι τα μαμά λάστιχα θέτουν περιορισμούς.
Η ανάρτηση είναι πολύ μαλακή αλλά ένα yaris (πρώτης γενιάς) ή ένα jazz για παράδειγμα καταφέρνουν να είναι περισσότερο άνετα στις λακούβες (από προσωπική εμπειρία και αυτό το σχόλιο).
Ο κινητήρα τραβάει από τις 500στροφές και γενικά είναι άνετο για ταξίδια μιας και έχει καλή ηχομόνωση και εξαιρετική ποιότητα κύλισης.
Παρόλα αυτά όμως θα συμφωνήσω ότι είναι ανέπνευστο αυτοκίνητο (πολύ σωστός ο χαρακτηρισμός) και μερικές φορές είναι βαρετό να το οδηγείς.
Για κάποιον όμως που θέλει απλά να μεταφέρεται με άνεση και ασφάλει πιστεύω ότι αποτελεί εξαιρετική επιλογή και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.Υ.Γ. Παράθυρα σε polo?? Είσαι ο πρώτος από τον οποίο παίρνω τέτοια πληροφορία. Γνωρίζω πολλούς και πολλές με polo 9n μερικοί μάλιστα που έχουν απο τα πρώτα μοντέλα, έχουν αντιμετωπίσει διάφορα χαζά και μη προβληματάκια, αλλά για παράθυρα ποτέ.
-
Mιχάλη,αν μιλάμε για την ίδια γενιά,δεν το συζητώ!
Πολύ κακή αίσθηση κιβωτίου,και ας παίρνει τις ταχύτητες...
Η διάταξη των σχέσεων δεν σε ενοχλεί (απαράδεκτα μακριές...)?
Τα φρένα δεν είναι σε καμμία περίπτωση εξαιρετικά! (έκδοση χωρις ABS,με ταμπούρα πίσω)
Το αυτοκίνητο είναι υποστροφικό ακόμη και με καλά-πολύ καλά λάστιχα (Μichelin Exalto)
Για τα παράθυρα,μου κάνει εντύπωση που δεν το έχεις ακούσει,καθώς είναι γνωστό τοις πάσι,και ισχύει....
Ωστόσο,είναι πολύ καλό για τον αδιάφορο που θέλει να μετακινηθεί οικονομικά και με αίσθηση ποιότητας μεγαλύτερου αυτοκινήτου....
Μακριά,όσοι με οδηγικές ανυσηχίες!Ξαναλέω,ότι η κρίση μου έχει να κάνει με το μοντέλο του '00.Πρώτη γενιά Πόλο που είχε μπλε φώτα στο καντραν...
Η εμπειρία μου από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φτάνει τα +90000χλμ.Κατά κάποιον τρόπο υπήρξε το 'καλό' μας αυτοκίνητο μέχρι πρόσφατα,αν και εγώ προτιμούσα-προτιμώ το 'κακό' μας αυτοκίνητο!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Mιχάλη,αν μιλάμε για την ίδια γενιά,δεν το συζητώ!
Πολύ κακή αίσθηση κιβωτίου,και ας παίρνει τις ταχύτητες...
Η διάταξη των σχέσεων δεν σε ενοχλεί (απαράδεκτα μακριές...)?
Τα φρένα δεν είναι σε καμμία περίπτωση εξαιρετικά! (έκδοση χωρις ABS,με ταμπούρα πίσω)
Το αυτοκίνητο είναι υποστροφικό ακόμη και με καλά-πολύ καλά λάστιχα (Μichelin Exalto)
Για τα παράθυρα,μου κάνει εντύπωση που δεν το έχεις ακούσει,καθώς είναι γνωστό τοις πάσι,και ισχύει....
Ωστόσο,είναι πολύ καλό για τον αδιάφορο που θέλει να μετακινηθεί οικονομικά και με αίσθηση ποιότητας μεγαλύτερου αυτοκινήτου....
Μακριά,όσοι με οδηγικές ανυσηχίες!
Ξαναλέω,ότι η κρίση μου έχει να κάνει με το μοντέλο του '00.Πρώτη γενιά Πόλο που είχε μπλε φώτα στο καντραν...
Η εμπειρία μου από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φτάνει τα +90000χλμ.Κατά κάποιον τρόπο υπήρξε το 'καλό' μας αυτοκίνητο μέχρι πρόσφατα,αν και εγώ προτιμούσα-προτιμώ το 'κακό' μας αυτοκίνητο!Α λαμπρά, εσύ μιλάς για polo 6Ν2 και εγώ για 9Ν...
-
Το αμαξι το οφηγησα απο σποντα, ανοικε σε αλλη εταιρια η οποια συνηθιζει να χρησιμοποιει 1400αρια με 75 αλογα και αν κρινω απο τον αριθμο κυκλοφοριας του δεν ηταν πανω απο 2 χρονων αμαξι.
Αυτο που δεν μου αρεσε ηταν οτι ο λεβιες ταχυτητων πατιεται κατω οποια ταχυτητα και αν εχεις. Καλα δεν μπορουσαν να πατιεται κατω μονο για να μπει οπισθεν;
Με το καινουργιο Polo δεν ξερω αν υπαρχει ακομα αυτο.
Οσο για επιδοσεις δεν νομιζω να ειχει κορυφαιες στη κατηγορια, αλλα ηταν πολυ ανετο στα ατελιωτα σκαμπανεβασματα αυτου του υπερσυγρονου 'αυτοκινητοδρομου' που λεγεται Β.Ο.Α.Κ. -
Ρε παιδια , μηπως εχει παει κανεις να παραγγειλει Golf 1.4 αυτες τις μερες ; Ξερει κανεις αν εχει καταργηθει ο 1.4 FSI 90PS ? Γιατι εμενα ετσι μου ειπαν...
-
Ο χρήστης S_Mario έγραψε:
Ρε παιδια , μηπως εχει παει κανεις να παραγγειλει Golf 1.4 αυτες τις μερες ; Ξερει κανεις αν εχει καταργηθει ο 1.4 FSI 90PS ? Γιατι εμενα ετσι μου ειπαν...πάλι θα τα λέμε;;
-
Αφου κανεις τον κοπο να ποσταρεις , δεν τα λες αλλη μια να ξερω ; Γιατι μαλλον εχω χασει επεισοδια...
Ευχαριστω! -
1.4 FSI τέλος, 1.4 75 μία από τα ίδια, 'νέος' -τρομερός -κινητήρας 1.4 80 που θα αντικαταστήσει τους 2, για να συμπρωταγωνιστήσει με το Focus 80 στη νέα ταινία του Αγγελόπουλου
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
1.4 FSI τέλος, 1.4 75 μία από τα ίδια, 'νέος' -τρομερός -κινητήρας 1.4 80 που θα αντικαταστήσει τους 2, για να συμπρωταγωνιστήσει με το Focus 80 στη νέα ταινία του ΑγγελόπουλουΜαλιστα...
Μήπως ξερεις αν εχει γινει καποια δοκιμη-συγκριτικο σε καποιο απο τα περιοδικα που κυκλοφορουν ;
Το ίδιο θα ισχυσει κ για τον 1.6 κινητηρα ; Θα υπαρχει πλεον , στα 1.6 ο κινητηρας με τα 102 αλογα ;Αλήθεια , έχει αγοράσει κανεις ενα απο τα παραπάνω ;
Απο τιμές , μου είχαν πει πως θα ειναι φθηνοτερα απο τα αντιστοιχα FSI. Ισχύει κάτι τέτοιο ; Κάποιος που να ξέρει λεπτομέρειες ; Ευχαριστώ ! -
Ο χρήστης S_Mario έγραψε:
Μαλιστα...
Μήπως ξερεις αν εχει γινει καποια δοκιμη-συγκριτικο σε καποιο απο τα περιοδικα που κυκλοφορουν ;
Το ίδιο θα ισχυσει κ για τον 1.6 κινητηρα ; Θα υπαρχει πλεον , στα 1.6 ο κινητηρας με τα 102 αλογα ;Αλήθεια , έχει αγοράσει κανεις ενα απο τα παραπάνω ;
Απο τιμές , μου είχαν πει πως θα ειναι φθηνοτερα απο τα αντιστοιχα FSI. Ισχύει κάτι τέτοιο ; Κάποιος που να ξέρει λεπτομέρειες ; Ευχαριστώ !όχι, ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει -απ' όσο ξέρω- κάποιο μοντέλο με οτν 80άρι. Αλλά τι σ'ενδιαφέρει; για απάτη τον κόβω Ο 1.6/102 σε κανένα πρίμιουμ Α4 μπορεί να μπει
-
Κοιτα , γενικα μαρεσει το Golf ( μαζι με καποια αλλα αυτοκινητα που ειναι υποψηφια για αγορα . ) οποτε γι αυτο κ το κοιταω. Τωρα , το θεμα ειναι οτι σιγουρα ο 1.4 θα ειναι σαν το Focus απο επιδοσεις , αλλα λογικα θα εχει κ γυρω στα -1500ευρώ απ οτι εχει τωρα ο FSI , διαφορετικα θα ειναι απατη οπως το λες.
Παντως εδω στην Ιταλια ο 1.4 δεν βγηκε ποτε , και ο 1.6 υπαρχει μονο με τα 102 αλογα.Όταν ειχα ρωτησει ( γυρω στο Δεκεμβριο του 2005 ) για τον 1.4 FSI κ τον 1.6 FSI μου ειχαν πει πως αυτοι οι κινητηρες ειναι παλιας τεχνολογιας ( δεν ξερω αν ειναι μ@λ@κι@ αυτο που μου ειπε. ) κ πως ακομα κ αν βγαινουν στην Ελλαδα , πολυ συντομα θα καταργηθουν.
Τελος παντων , το σημαντικο ειναι να δουμε σε κανα τευχος των 4τροχων , καποια δοκιμη , ή εστω τιμες κλπ ! Δηλαδη πως θα παει ο καθε υποψηφιος αγοραστης να το παρει ; -
Ρε παιδιά και εγώ κάπου διάβασα οτι οι FSi του Group είναι υπό κατάργηση. Αληθεύει αυτό και αν ναι πότε προβλέπεται και με ποιούς θα αντικατασταθούν?
-
Ο χρήστης xalkidaios έγραψε:
Ρε παιδιά και εγώ κάπου διάβασα οτι οι FSi του Group είναι υπό κατάργηση. Αληθεύει αυτό και αν ναι πότε προβλέπεται και με ποιούς θα αντικατασταθούν?TSI!!!
VW FORUM