-
Καλησπέρα σε ολα τα μέλη,
Οσο αφορά την ψηφοφορία ψηφιζω astra δαγκωτό
θα το ελεγα love at first sight οταν ειδα τις φωτογραφίες τον Σεπτέμβριο και ενω ειχα μπεί στην διαδικασία για να αγοράσω καινούργιο ή μεταχειρισμένο Astra. Είπα λοιπόν να περιμένω μέχρι τωρα για να το αγοράσω.
Ως εκ τούτου την Δευτέρα η Τρίτη πάω για να παραγγείλω το Elegance 1.6 (18.500) και παράδοση τέλος Ιουνίου.Και μια ερώτηση : να βάλω και δισκόφρενα μπρός πίσω ή οχι?(200 euro)
Η μηπως το πακέτο ESP+σπορ σασι με δισκόφρενα μπρος πίσω+cruise control με 540euro?Για την ιστορία να πώ οτι εχω ενα kaddet του 1985 αγορασμένο μεταχειρισμένο το 1991. Βγήκε σκυλί (ειδικά ετσι όπως το πάω εγω στα κόκκινα αλλα ηρθε η ωρα για την αλλαγή.
Φιλικά
Τάσος -
Kontas: Να βάλεις το πακέτο που ανέφερες. Το ESP έχω ακούσει ότι είναι από τα καλύτερα (2ης γενιάς γαρ), τα δισκόφρενα πίσω και το σπορ σασί τα έχω δοκιμάσει στην πράξη και είναι μια χαρά (το σπορ σασί δεν είναι πολύ σκληρό για τους Ελληνικούς δρόμους) και το cruise control πολύ χρήσιμο για την Εθνική οδό (και ξεκουράζεις το δεξί σου πόδι και δεν κινδυνεύεις από speed cams).
Όλα αυτά βέβαια δεν είναι παρά υποκειμενικές απόψεις και μόνο. Το πόσο σημαντικά είναι για σένα το γνωρίζεις μόνο εσύ.Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο καλό site σχετικά με το δίλιτρο. Είμαι σχεδόν έτοιμος να πάω να το κλείσω για Σεπτέμβρη αλλά δεν έχω βρει πολλά στοιχεία ακόμα. Καμιά ιδέα;
-
Ο χρήστης kontas έγραψε:
Και μια ερώτηση : να βάλω και δισκόφρενα μπρός πίσω ή οχι?(200 euro)
Η μηπως το πακέτο ESP+σπορ σασι με δισκόφρενα μπρος πίσω+cruise control με 540euro?Φιλικά
ΤάσοςΜε το καλο! Αν μιλάς για το πακέτο που έχει IDS+ και Sport Λειτουργία:
Εγώ αν είχα την οικονομική δυνατότητα για 1.6 + σπορ σασί + IDS Plus + CDC δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου. Είναι πραγματικά 'αμαρτία' να μην πάρεις το IDS+ αν έχεις τη δυνατότητα!
Δες μήπως μπορέσεις να κάνεις test drive ένα με IDS+ για να δεις συμπεριφορά.
Και πάλι με το καλό. Εγώ έχω λιώσει στην αναμονη!!! -
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Και μια ερώτηση : να βάλω και δισκόφρενα μπρός πίσω ή οχι?(200 euro)
Η μηπως το πακέτο ESP+σπορ σασι με δισκόφρενα μπρος πίσω+cruise control με 540euro?Φιλικά
ΤάσοςΜε το καλο! Αν μιλάς για το πακέτο που έχει IDS+ και Sport Λειτουργία:
Εγώ αν είχα την οικονομική δυνατότητα για 1.6 + σπορ σασί + IDS Plus + CDC δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου. Είναι πραγματικά 'αμαρτία' να μην πάρεις το IDS+ αν έχεις τη δυνατότητα!
Δες μήπως μπορέσεις να κάνεις test drive ένα με IDS+ για να δεις συμπεριφορά.
Και πάλι με το καλό. Εγώ έχω λιώσει στην αναμονη!!!Εμένα μου έστειλε γράμμα η opel για 50% εκπτωση σε όλα τα πακέτα συστημάτων ασφαλείας του νέου astra. Για ψάξτε το λίγο μην πληρώνετε τσάμπα λεφτά.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Εμένα μου έστειλε γράμμα η opel για 50% εκπτωση σε όλα τα πακέτα συστημάτων ασφαλείας του νέου astra. Για ψάξτε το λίγο μην πληρώνετε τσάμπα λεφτά.
€540 που λέει ο φίλος είναι με το 50% έκπτωση που λες
-
Γιατί όμως να μην ισχύει η προσφορά και για το 2λιτρο;;; Εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Γιατί όμως να μην ισχύει η προσφορά και για το 2λιτρο;;; Εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε;Η συνήθης πολιτική σε αυτές τις κατηγορίες είναι ότι αν ο άλλος είναι διατεθιμένος να πάρει δίλιτρο έχει την οικονομική δυνατότητα να βάλει τον εξοπλισμό έτσι κι αλλιώς οπότε γιατί να του κάνουμε έκπτωση.
Βέβαια δεν είναι απόλυτα αληθές αυτό αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει και φέρνει καλά αποτελέσματα στις εταιρίες.Σκέπτεσαι ή έχεις παραγγείλει δίλιτρο το astraκι;
Αν ναι με το καλοοοοοό -
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Η συνήθης πολιτική σε αυτές τις κατηγορίες είναι ότι αν ο άλλος είναι διατεθιμένος να πάρει δίλιτρο έχει την οικονομική δυνατότητα να βάλει τον εξοπλισμό έτσι κι αλλιώς οπότε γιατί να του κάνουμε έκπτωση.
Βέβαια δεν είναι απόλυτα αληθές αυτό αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει και φέρνει καλά αποτελέσματα στις εταιρίες.Αυτό ίσχυε παλιά, όταν υπήρχαν τα τεκμήρια. Τώρα είναι παράλογο, γιατι η διαφορά στην τιμή είναι μικρή.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αυτό ίσχυε παλιά, όταν υπήρχαν τα τεκμήρια. Τώρα είναι παράλογο, γιατι η διαφορά στην τιμή είναι μικρή.
Έχει μειωθεί σαφώς η διαφορά απόκτησης/συντήρησης αλλά και πάλι το εν λόγω αυτοκίνητο κάνει στην ίδια έκδοση (Cosmo):
1.4 ~ €18300 τελική με μεταλλικό κλπ.
2.0 ~ €27300 τελική πάλι.Η διαφορά είναι €9000 δηλαδή 50% πάνω το 2λιτρο.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν τα πακέτα εξοπλισμού που κάνουν max €1800 (το σπορ με IDS+ κλπ.) έχει έκπτωση €900.Τώρα €900 σε σχέση με τη διαφορά €9000 είναι 10% ουσιαστικά έκπτωση. Οπότε θεωρείται και καλά μη απαραίτητη, δηλαδή δεν πρόκειται να προσελκήσει πελάτες.
Εγώ για να πω πλήρως τι θέση μου δεν συμφωνώ διόλου με αυτή την πολιτική. Είμαι υπέρ της άποψης ότι όσο περισσότερο και με περισσότερα χρήματα σε εμπιστεύεται κάθε πελάτης καλό είναι να του επιστρέφεις την εμπιστοσύνη αυτή. Δηλ. μεγαλύτερες εκπτώσεις σε ακριβότερα αυτοκίνητα κλπ. Αλλά δυστυχώς βλέπω πως την πολιτική αυτή ακολουθούν οι περισσότερες εταιρίες + ότι πολλές φορές κάνουν γυφτιές δίνοντας π.χ. αυτοκίνητα 25000+ χωρίς καν ένα ραδιοκασετόφωνο....
-
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Η συνήθης πολιτική σε αυτές τις κατηγορίες είναι ότι αν ο άλλος είναι διατεθιμένος να πάρει δίλιτρο έχει την οικονομική δυνατότητα να βάλει τον εξοπλισμό έτσι κι αλλιώς οπότε γιατί να του κάνουμε έκπτωση.
Βέβαια δεν είναι απόλυτα αληθές αυτό αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει και φέρνει καλά αποτελέσματα στις εταιρίες.Σκέπτεσαι ή έχεις παραγγείλει δίλιτρο το astraκι;
Αν ναι με το καλοοοοοόΔεν το έχω παραγγείλει ακόμα αλλά αν είχε το 50% στα extra θα το είχα κάνει ήδη. Τώρα με τα extra που έχω βάλει έχει φτάσει 33.000 € και πια ανεβαίνει αρκετά για την κατηγορία (χωρίς να το αποκλείω παρά ταύτα).
Τώρα για το αν είναι σωστό ή όχι το να προσφέρουν την έκπτωση αυτή πραγματικά δε βρίσκω το λόγο να μην το κάνουν. Δεν τους ενδιαφέρει δηλαδή να πουλήσει το 2λιτρο και να χτυπήσει με αυτόν τον τρόπο αρκετούς ανταγωνιστές (όπως κάτι 'κουρασμένα' 2.0 FSI); Ελπίζω να αναθεωρήσει την τιμολογιακή πολιτική της η Opel Hellas .. για το καλό όλων -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Τώρα με τα extra που έχω βάλει έχει φτάσει 33.000 € και πια ανεβαίνει αρκετά για την κατηγορία (χωρίς να το αποκλείω παρά ταύτα).Τιμή ευκαιρίας δηλαδή...
Δεν τους ενδιαφέρει δηλαδή να πουλήσει το 2λιτρο και να χτυπήσει με αυτόν τον τρόπο αρκετούς ανταγωνιστές (όπως κάτι 'κουρασμένα' 2.0 FSI); Ελπίζω να αναθεωρήσει την τιμολογιακή πολιτική της η Opel Hellas .. για το καλό όλων
Ακόμα δε βγήκαν από το αβγό και...κουράστηκαν ;
-
Μάλλον γεννήθηκαν κουρασμένα
-
-
Σχετικά με το 'τιμή ευκαιρίας'.... Audi S3 3ετίας στην ίδια τιμή είναι μεγαλύτερη ευκαιρία; Προσωπικά δε θα τα έδινα ...περί ορέξεως όμως...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σχετικά με το 'τιμή ευκαιρίας'.... Audi S3 3ετίας στην ίδια τιμή είναι μεγαλύτερη ευκαιρία; Προσωπικά δε θα τα έδινα ...περί ορέξεως όμως...Aκριβώς....περί ορέξεως...
Προσωπικά θα προτιμούσα να έδινα 33.000 ευρώ για ένα 3ετίας μεταχειρισμένο S3 (με πολύ πιο καλή αξία μεταπώλησης πιστεύω), παρά για ένα δίλιτρο Αstra.
-
Ναι καμία αντίρρηση.
Εγώ όμως επειδή:- Δεν είμαι έμπορος αυτοκινήτων για να με ενδιαφέρει η οριακή απώλεια της αξίας μεταπώλησης του αυτοκινήτου μου σε σχέση με κάποιο άλλο ανταγωνιστικό μετά από αρκετά χρόνια που θα το πουλήσω και
- καλώς ή κακώς όταν αγοράζω αυτοκίνητο δεν θέτω σαν 1η προτεραιότητα το πόσο εμπορικό είναι αλλά την ικανοποίηση που θα μου προσφέρει (συνολικά) η αγορά του, θα προτιμήσω να πάρω ένα καινούριο και πιο σύγχρονο astra παρά το s3.
Άσε που στο τελευταίο μπορεί ο προηγούμενος να του έχει βγάλει τα μάτια (όχι εμφανώς) και εγώ μετά απλά να βρεθώ να πληρώνω τα δικά του 'κέφια'.
Είπαμε, περί ορέξεως.
-
Μεταχειρισμένο S3 ούτε γι' αστείο, εκτός κι αν γνωρίζεις τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και τη χρήση που έχει κάνει στο αυτοκίνητο. Εδώ δεν μιλάμε π.χ. για ένα ΤΤ ή ένα A4 που το αγοράζει κάποιος για να πηγαίνει σβέλτα, άντε καμιά φορά και γρήγορα, εδώ έχουμε ένα αυτοκίνητο που το αγοράζει κανείς de facto για να το λιώνει. Έτσι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να σου τύχει κάποιο 'ταλαιπωρημένο' αυτοκίνητο που αν και σε γενικές γραμμές είναι σκυλί, δεν θα σου λείψουν κάποια μικροπροβλήματα που θα σου στοιχίσουν σε χρόνο και χρήμα. Και πίστεψέ με:
-
Μπορεί να χρειαστεί να τα σκάσεις χοντρά.
-
Δεν θα ήθελες να μπλέξεις με τις αντιπροσωπείες της VW-Audi
Πιστεύω κι εγώ οτι στο όριο των χρημάτων που θέτεις ένα καινούριο δίλιτρο Άστρα, αν και ελαφρώς χειρότερο από το S3 σαν αυτοκίνητο, είναι σαφώς καλύτερη και πιο λογική επιλογή.
Αυτό στο λέω σαν ευτυχής κάτοχος ενός S3 που δεν θα έδινε όμως πάνω από 25 χιλιάρικα για ένα αμφιβόλου προελεύσεως και χρήσης μεταχειρισμένο S3 τριετίας.[/quote]
-
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Μεταχειρισμένο S3 ούτε γι' αστείο, εκτός κι αν γνωρίζεις τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και τη χρήση που έχει κάνει στο αυτοκίνητο. ............................- Δεν θα ήθελες να μπλέξεις με τις αντιπροσωπείες της VW-Audi
...................................
[/quote]
γνωστος μου σε s3 εχει αλλαξει δυο φορες σασμαν [γιατι αραγε ] αλλα αν και εκτος εγγυησης οι ''ακρες'' του σε συγκεκριμενη αντιπροσωπεια τον βοηθησαν και το περασαν στην εγγυηση.
φανταζεστε τι θα πληρωσει κανεις εστω και αν χρειαστει μια μονο φορα να αλλαξει σασμαν;;;;;;;
-
Τουλάχιστον το astra θα έχει και την εγγύηση του (6 χρόνια αν δεν κάνω λάθος) και κακά τα ψέματα, το καινούριο δε συγκρίνεται με το μεταχειρισμένο (ειδικά εδώ στην Ελλάδα)
-
Αυτό που θα σκίσει πάντως είναι το astra 3πορτο 2000cc. Σχήμα που σκοτώνει ποιότητα αποδεδειγμένη, 6χρόνια εγγύηση. Λιγότερο απο χρόνο και θα είναι στα χέρια μας!
Νέο Ford Focus vs Opel Astra vs VW Golf vs Mazda 3